|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
ooooo maaaaaaaaaaaaatko
zrobiłam 6 weidera... nie przesadzam z tymi zakwasami - tylko mowie o tym co moja kumpela ma jak si edecyduje na 6w a nie raz juz robila sobie serie 42 dni. Mam nadzieje, ze ja nie bede miala takich dolegliwości. papa
|
|
#3062 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Jestem i ja wieczorowa pora
Zaczelam czytac ksiazke, ale wiadomo... Poczekam az chlopaki pojda spac. Zrobie obiad - dla tz i malego watrobka drobiowa duszona w pieczarkach i cebulce. Dla siebie zrobie na jutro jakas salatke z piersia z kuraka i pewnie fasola, bo juz ja mocze i chyba kuskus razowy dorzuce do tego![]() Cytat:
Cytat:
I Paprak ma racje, miesnie sa ciezsze od tluszczu, stad tez moze zastoj wagi.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale widzisz, u mnie akurat w tym przypadku - co za duzo, to nie odchudzajaco. Pamietasz, jadlam przez jakies 5 dni codziennie rano owsianke, waga nawet nie drgnela. A uwielbiaaam.Cytat:
Spowiedz: s: omlet z pieczarkami, niebieskim serem, slonecznikiem i sezamem (polecam jajko wymieszac z lyzeczka sezamu i tak wylac na patelnie) plus surowka p: dwa zawijasy - pekinka, twarog, papryka, ogorek o; przepyszne danie toskanskie: makaron, feta, czosnek, pomidor, salata, kurczak skropione octem i oliwa i bazylia p: pol wiesniaka, orzechy i jablko k: pieczarki z szynka, cebula, porem w tymianku zapiekane pod mozzarella Foty mam sniadania i kolacji
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
Effa79- super to Twoje jedzonko wygląda
)czyli jak będe jeść np. rano węglowodany np. na śniadanie 2 razy w tyg owsiankę a w inne chlebuś itp. a potem w szkole pieczywko wasa to będzie dobrze? ![]() wieczorem lepiej podobno nie jesć węgli, wtedy najwięcej też ćwiczę.
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki Kuleczko, ale wegle, to nie jedynie platki chleb, wasy ja bym nie jadla akurat. To tez makaron z pelnego ziarna, ryz brazowy, nalesniki razowe, owoce. Musisz urozmaicac to, co jesz, bo nic tak nie pobudza metabolizmu niz rozne smaki.
|
|
|
#3065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() swoja droga fajne menu
|
|
|
#3066 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie to nie jest właśnie nudno. Piers z kury jem prawie codziennie więc chetnie sobie urozmaicam rybką Czasu na przygotowania nie mam za dużo między szkołą a treningami, wychodzę o 8 rano wracam około 16 albo póżniej i o 18 wychodzę i wracam po 21 a jeszcze po drodze zakupy i odpoczynek także wole nie spędzać tych 2 godz nad garami. Cieciorkę jak mam ugotowaną to robię potem na oliwie z czosnkiem pyycha. A jajek przecież lepiej nie jeść za dużo prawda?? Pierwszego dnia zjadłam 4 więc nie chciałam drugiego dnia też tyle jeść o ograniczyłam się do dwóch na śniadanie. No i niestety budżet studencki tez jest ograniczony i narazie pomidorki, papryki i cukinię i inne rarytasy muszą poczekać na swoją kolej a raczę sie tymi dostępniejszymi jak szpinak, kalafior, brokuł i ogórki...cóż, niedługo stanieją warzywka to może sobie bardziej pourozmaicam.
|
|
#3067 |
|
Rozeznanie
|
Przewertowałam jeszcze raz książkę i po woli odkrywam swoje błędy: otóż jedząc danie węglowodanowe czyli owsiankę nie łączyłam jej z białkiem (dr zaleca dodać chociażby jajko...ale jajko z owsianką brrrrr) - nie robiłam tego i owsiankę robiłam na wodzie; doprawiajmy rybę czy mięcho kwaśnym czyli dodając cytrynę czy też grapefriuta; skraplać potrawę octem jabłkowym - ja tego też nie robiłam .....te tricki mają pomóc w zrzucaniu kilogramów.
|
|
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
jaki tytuł tej książki jest?
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do budzetu rozumiem. Mam siostre studentke i czasami robie jej paczki jedzeniowe typowo SB - soczewica zielona i czerwona, soja, fasola, pomidory w puszce, pasta w puszce, fruktoza, itp. itd. Z nia jest problem, bo jeszcze dodatkowo nie je miesa. Ale fakt, ze jej paczka czerwonej soczewicy starcza na jakies conajmniej 4 posilki. Mozna urozmaicac, ale trzeba tez sie troche postarac, pogotowac. Moja siostra studiuje dziennie, pracuje co trzeci dzien od 5.30, pozniej na zajecia, wieczory i weekendy w pracy w knajpie. Ale jej sie chce, gotuje sobie nawet na trzy dni do przodu, planuje posilki i moim zdaniem swietnie sobie radzi. Przepraszam za OT, ale lekko denerwuje mnie takie tlumaczenia... Co nie zmienia faktu, ze zycze Ci powodzenia i mam nadzieje, ze zlapiesz bakcyla na SB, bo faktycznie na kurczaku i twarogu to nie moze byc dieta na cale zycie. Polecam mrozonki - fasola w Lidlu 1,69 zł, brokuly ok. 3 zł, a dla ciebie jednej to juz na co najmniej 4 porcje bedzie zielonych warzyw
Edytowane przez effa79 Czas edycji: 2009-03-03 o 22:10 Powód: co nie zmienia faktu, ze sa tu tez jadlospisy zdecydowanie gorsze... |
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
fajne te tricki
przydaloby sie je zaczac stosowac napewno wtedy waga by ladniej spadala a sa jakies jeszcze moze
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem, to przed treningiem powinno się zjadać posiłek węglowodanowy żeby mieć energię na ćwiczenia, natomiast po treningu posiłek białkowy żeby zregenerować mięśnie
spowiedź: ś - grahamka 60g na zakwasie posmarowana dżemem pomarańczowym, kostka 200g twarogu z cynamonem i szczypta fruktozy IIśn - "zwijaski" z szynki, sera gouda fit i kawioru z bakłażana na sałacie lodowej - nie chciały się zwinąć ![]() o - chili con carne "doktorka" 300ml z kleksem jogurtu, sałatka a ogórków i rzodkiewek z sosem z niebieskiego sera, trójkącik chipsa z tortilli quinoa p - koktajl z mleka sojowego 200ml, banana 50g i masła orzechowego 1łyżka k - sałatka wielowarzywna z piersią kurczaka
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można zrobić owsiankę na słono i wtedy jajko pasuje jak ulał mięsko i rybki zawsze traktuje cytrynką bo mi smakuje, ocet jabłkowy jest jednak zbyt ostry warzywa dobre są też z octem ryżowym |
|
|
|
|
#3073 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ależ broń Boże nie chce się licytować, widocznie jestem za leniwa (a nie ukrywam, czasem lubię robić nic ) i dwa kierunki studiów dzienne, treningi codziennie po 2 godziny, wyjazdy w praie każdy weekend na zawody i praca w te weekendy co nie mam zawodów na promocji powodują, że jak mam do wyboru zdrzemnąć sie w ciągu dnia a siekać warzya wole się zdrzemnąć Zdaje sobie sprawę, że dla chcącego nic trudnego, Gratuluje Tobie i Twojej siostrze wytrwałości i siły w zmaganiach dnia codziennego - ale u mnie jak by usłyszeli że jestem na diecie i potrzebuje jeść więcej tego i troche czegoś innego to by mnie strofowali że ich nie stać na "takie diety". Widocznie jest to tez uwarunkowane jedzeniem jakie miałam w domu. U mnie zawsze wszystko było proste, tanie i średnio urozmaicone (np mama gotowała obiad na 5 dni to samo i jakoś nie narzekałam). Odkąd jestem na swoim staram się urozmaicać i wprowadzać nowości ale to też wszystkow swoim czasie.Dziękuje za informacje co do mrożonek z lidla, na pewno skorzystam bo ceny korzystne
SOUTH BEACH I faza od 02.03.09 Edytowane przez fioletowa XD Czas edycji: 2009-03-03 o 22:23 |
|
|
|
|
#3074 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, chili uwielbiam, ale nie wiem ile to 300 ml w sumie jest, koktajl , no i kolacja... Co by tu powiedziec - dla mnie git.A sos niebieski wzielas z ksiazki, bo gdzies mi smignal przepis, ale jak juz zobaczylam, ze ten ser troche mozna, to dzis do omleta ciut zjadlam Jutro chce do salatki zrobic. O i kuskus razowy ugotowalam - pierwszy raz w zyciu![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Ile wazysz przy jakim wzroscie, bo przy takim treningu (a sama trenowalam) z takim jedzeniem, to juz na pewno nie pociagniesz... Tym bardziej powinnas dbac o to, co jesz.
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sos z "turbo" jak i chili, podobają mi się te przepisy |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3076 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ostatnio przez stres sie po prostu zapuściłam i muszę zrzucić chociaż z 5 kg, mimo że jestem sprawna fizycznie to jednak nie jest dobrze. Wiem też że mięsnie ważą więcej ale i tak jest co zrzucić Postanowiłam, że na SB będę max 14 dni ale jak coś sie zacznie ze mna dziać, słabiej będe się czuła itp t wskakuje bez obaw na II fazę jedząc węgle normalnie tylko te dobre i ograniczając cukier.kuskus razowy ... co to za cudo???? pierwsze słysze ;p
SOUTH BEACH I faza od 02.03.09 Edytowane przez fioletowa XD Czas edycji: 2009-03-03 o 22:36 |
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kuskus - nie martw ja tez pierwszy raz - gotuje Na SB nie mozna byc 14 dni. Poczytaj ksiazke, moze nawet nie tyle w kontekscie diety, co zdrowego odzywiania. Moze wystarczyloby faktycznie wybrac dobre wegle, rozplanowac dobrze posilki i waga by spadla. Ale trzeba pilnowac, tego dobrego jedzenia
|
|
|
#3078 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
źle się wyraziłam a konkretnie zjadłam, że na I fazie SB maksymalnie 14 dni (słyszałam że ogólnie mozna być maksymalnie 3 tygodnie). Ale jak coś ze mną będzie nie tak to wskakuje odrazu na II fazę (nawet po paru dniach na I )z węglami nie raz a parę razy dziennie wybierając te zdrowe
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś grzesznie i nie zgodnie z SB ale nie moge jeść przez wczoraj założony aparat na zęby węc jem co sieda nie patrząc na kalorie tylko wybieram to czego niemusze gryźć i co sie rozpuści samo w buzia ja niestety zaprzestałąm a6w w dniu 18 lub 19 przez bolący bardzo @...żałuje bardzo ![]()
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.a6w.pl/index.html u mnie efekty już były widoczne,ale może po nast @ zacznę ćwiczyć jak będę się lepiej czuła dobrej nocy
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, od jutra zaczynam
|
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
Przczytalam jakies 100 stron ksiazki i co??? Typ "gruszka" chudnie zdecydowanie wolniej i trza mi wysilku.. A ostatnio z tym kiepsko - nie liczac nie uzywania auta, tarzania sie z chlopakami, lazenia na czworaka i takich tam... A wczoraj mowilam do Piotrka, ze od 1 kwietnia, po przestawieniu czasu bede znowu biegac... I te moje jakies 2 - 3 kg pewnie wtedy zgubie. Po niedzieli wracam do basenu dwa razy w tygodniu, przynajmniej wszystko na to wskazuje... Troche mi ulzylo, to moze lepiej sie skupi cna utrzymaniu tej wagi, a na spadek poczekac jeszcze chwilke...
Faktycznie lopatologicznie tlumaczy, przyklad z autem w korku i spalaniem paliwa trafil do mnie w 100% ![]()
|
|
#3084 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dieta South Beach Turbo czy jakos tak, zamowilam ale nie pamietam ![]() Cytat:
Wcale sie nie dziwie, ze ci corcia zaglada do talerza i widzi tam smakowitsze kaski W zupelnosci ja rozumiem ![]() Cytat:
![]() A oto moja spowiedz: 1. Kanapka z bulki razowej z salata maslowa, pomidorem, ogorkiem, rzodkiewka, cebulka, natka i majonezem 2. Mix orzechowo-owocowy 3. Klopsiki drobiowe z salata maslowa w sosie czosnkowym i pomidor 4. Klopsiki drobiowe z makaronem razowym i sosem pomidorowym z grzybami 5. Mix orzechowo-owocowy 6. Banana-mango smoothie z tarta gorzka czekolada Milego poranka
|
|||||
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
No to tak na szybko co było wczoraj:
Śn: 2 jaja na twardo + majonez + szczypiorek IIŚn: jog. nat. Zott Ob: 3kotleciki z piersi, z sera, koperku, majonezu, przyprawy do pizzy. Podw: dwa zawijasy z sałatą wędliną oliwkami i musztardą Kol: 2 maleńkie kotleciki SB ale to takie co można powiedzieć że to był jeden... I jak ? ![]()
|
|
#3086 | |
|
Raczkowanie
|
A ja nie moge A6W ze wzgledu na schorzenie kregoslupa.
Cwiczenia od 1-5 moglabym robic ale na plaskich plecach, 6 nie moge wogole. Zrobilabym 5 Weidera ale boje sie ze mi cos trzasnie i bede tego zalowac. Narazie lece cwiczeniami z Turbo.---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
helloł
|
#3088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale potem będziesz piękna choć podejrzewam, że już teraz Ci niczego nie brakuje![]() Cytat:
do śniadania minimum 1/2 szklanki; do obiadu i kolacji minimum 2!!! Cytat:
![]() ![]() paprak, mango ![]() a to moje cudo z sojowym mlekiem zdecydowanie lepsze schłodzone dziś zrobię kawowe, na mrożonym bananie ![]() zjadłam dziś eksperymentalną owsiankę [bez wspólnika ] - z 50ml płatków, jabłka, żurawin i serka homo [11g białka, 2g węgli, 3g tłuszczu] - jestem przyjemnie najedzona, zobaczymy na jak długo
Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-04 o 09:02 |
|||
|
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
Heh, w sumie to nigdzie bardzo
ogolnie mam strasnzie zabiegany okres i czasu nie za wiele... jak juz przeczytalam co naskrobalyscie to zazwyczaj pedzilam gdzies dalej biorac pod uwage ze mam jakies 15 stronnicowe "zaleglosci" nie bede sie ustosunkowywac do tego co przeczytalam, choc ogolnie powiem ze bardzo interesujace niektore watki byly - nawet z TZ zdarzylo mi sie o nich podyskutowac juz w ogole o Flash diet nie wsppomne genialnie te fotki wygladaja ![]() Co do sniadania - moje dzisiejsze wygladalo prawie identycznie jak Ilony tylko o serku zapomnialam a TZ marudzil wiec juz drugi raz nie dostanie generalnie dosc szybko poczulam ssanie ![]() aa i pochwale sie tez zaopatrzylam sie w nowa ksiazke co poniektore kawalki zaczne TZ na glos czytac(on sam tego na 100 nie zrobi), to moze mi przestanie marudzic przy jedzeniu jak male dziecko doslownie jakbyscie go widzialy dzis przy sniadaniu - 6-cio latek wypisz wymaluj
Jestem idealna wszak kula to kształt doskonały ![]() Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-03-04 o 09:27 |
|
|
|
#3090 |
|
Rozeznanie
|
Ilono, owsianka wygląda apetycznie - 50 ml to 1/2 szkl.?
Ja dzisiaj znowu na omlecie ale innym niż wczorajszy, bo pieczarkowo-groszkowym. Wczoraj na wieczór miałam okropną chęć na jedzenie (czegokolwiek) i nie wiem cóż to się stało, że mnie tak złapało, ponieważ jadłam solidnie i trzymałam się swoich godzin posiłków jak zawsze przez cały dzień ...no i uległam- niech to szlag - muszę się zebrać w sobie!śniadanie - pisałam p: serek topiony light lunch: sałata z warzywami, jajkami, ziołami, oliwą p: 15 orzechów laskowych k: piersi indyka zapiekane z farszem z pieczarek, cebuli i serem feta plus sałatka z warzyw (co tam znajdę to wrzucę) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

Zaczelam czytac ksiazke, ale wiadomo... Poczekam az chlopaki pojda spac. Zrobie obiad - dla tz i malego watrobka drobiowa duszona w pieczarkach i cebulce. Dla siebie zrobie na jutro jakas salatke z piersia z kuraka i pewnie fasola, bo juz ja mocze i chyba kuskus razowy dorzuce do tego
mlet z 2 jaj z połową ogórka zielonego i cebulką i kawa
czyli owsianka 2 razy dziennie może być?
I Paprak ma racje, miesnie sa ciezsze od tluszczu, stad tez moze zastoj wagi.
poradzicie coś????????????????

pyycha. A jajek przecież lepiej nie jeść za dużo prawda?? Pierwszego dnia zjadłam 4 więc nie chciałam drugiego dnia też tyle jeść o ograniczyłam się do dwóch na śniadanie. No i niestety budżet studencki tez jest ograniczony 

genialnie te fotki wygladaja
generalnie dosc szybko poczulam ssanie
- muszę się zebrać w sobie!