|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
Cytat:
no ale ja grzeszę w każdy weekend, obiadki u teściów kompletnie nie SB Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja choruję na mosiężny Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3032 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ja już po obiedzie jestem więc napisze swój wczorajszy i dzisiejszy jadłospis i liczę na wasze sugestie ![]() wczoraj: I:jajecznica z 2 jaj z pieczarkami i połową pomirora i kawa z mlekiem 0,5% II:9 orzechów brazylijskich III: omlet ze szpinakiem i 1/4makreli + plus plasterech sera żółtego light i kawa ze słodzkiem IV:serek wiejski z połową zielonego ogórka i 1/4 makreli no i duuuż dzisiaj: I mlet z 2 jaj z połową ogórka zielonego i cebulką i kawaII rzechy brazylijskieIII:ciecierzyca z brokułami na oliwie z czosnkiem, cebulą i 1/4 makreli i kawa ze słodzikiem IV: na kolację będzie dopiero wieśniak z ogórkiem zielonym albo papryką i tuńczykiem co Wy na to????
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. warzywa np. sałata, ogórki, papryka, pomidory ... - jemy bez ograniczeń 2. warzywa skrobiowe - ziemniaki, kukurydza, marchew, buraki - rezygnujemy 3. rośliny strączkowe - soja, fasole, groch - jemy 1/3 - 1/2 szklanki na porcję 4. produkty zbożowe - wszelkie zboża, kasze, ryż, otręby, płatki, mąki - wprowadzamy na II fazie 5. owoce - j.w. 6. cukier, miód, syrop klonowy... 7. nabiał [chyba że zawiera więcej białka niż węglowodanów] - mleko, jogurt |
|
|
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W kazdym razie zakup przesadzony Poza tym jak juz bedzie mikser to ja zaraz zaczne jeczec o przystawki bo chcialabym koniecznie do mielenia warzyw i miesa, do ziaren i sorbetiere. To na poczatek Wiec prezenty na kolejne urodziny i imieniny mam juz przesadzone ![]() ![]() Wybaczcie OT
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Rozeznanie
|
eh, ja już nie wiem dzeiwczyny jak to jest z tymi skokami wagi, piszecie, ,że jak podjęcie sobie czegoś neidozwolenoge, to nagle waga w górę. Może organizm musi się prestawic i jeszcze walczy... ja juz nie wiem
![]() Ale i tak nie odpuszczę, niech się broni, ja sobie poczekam O!
|
|
#3036 |
|
Zadomowienie
|
mi waga nadal stoi a nic takiego nie jem. Stosuję się do diety ćwicze i nadal nic.
|
#3037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Waga idzie w gore gdy zostanie zachwiana rownowaga i jemy weglowodanow prostych wiecej niz zlozonych. 2. Gdy weglowodany goruja w diecie a brakuje blonnika i bialka. 3. Gdy jemy weglowodanow wiecej niz przewiduje nasze zapotrzebowanie energetyczne. Wnioski to jesc wszystko z umiarem. Duzo weglowodanow zlozonych, bialka i blonnika. Zawsze lepiej zjesc mieso chude niz tluste. Owoc twardy ze skorka niz pieczony i bez skorki. Warzywa surowe lub zblanszowane niz gotowane godzine w zupie. Lepiej zjesc kromke chleba razowego niz paluszka czy nawet winogrona. Lepiej zjesc twarog czy ser zolty niz jogurt. I moznaby tak w nieskonczonosc wymieniac. Trzeba sie uczyc czytac etykiety A zastoje jak powtarzam w kolko beda zawsze jak i zawsze byly. I wynika to rowniez z czynnikow cywilizacyjnych jak np. stres. edit: kuleczko jesli cwiczysz to waga moze nawet wzrosnac. Masa miesniowa, ktora budujesz wazy znacznie wiecej niz tluszcz. Za to sylwetka powinna sie poprawic bo miesnie sa ladniejsze niz tluszcz. Jak chcesz schudnac to cwiczysz z malym obciazeniem a duzo powtorzen a jak chcesz wyrobic miesnie to duze obciazenie a malo powtorzen. Przekladajac to na konkretne cwiczenie np. gdy jedziemy rowerem to zeby schudnac ustawiamy minimalne obciazenie i pedalujemy szybko a jak chcemy miec umiesnione nogi to ustawiamy duze obciazenie i pedalujemy powoli. Dla pragnacych schudnac aerobowe cwiczenia dla wyrabiajacych mase silowe. Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-03 o 17:07 |
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musisz jesc dwie - trzy porcje weglowodanow zlozonych codziennie jak cwiczysz. W przeciwnym razie organizm potraktuje to jako glodowke - zwolni metabolizm jak u wszystkich ssakow zima gdy pokarmu malo i energie trzeba oszczedzac. I kazdy kasek zacznie magazynowac. Innymi slowy ta jedna owsianka rano odlozy ci sie jako zapas na brzuchu a moje trzy porcje w ciagu dnia organizm bedzie na biezaco uzytkowal bo nie boi sie, ze pokarmu zabraknie. Ciezko jest zrozumiec, ze im wiecej dostarczasz jedzenia tym wiecej chudniesz ale tak to dziala. Tyle, ze trzeba wybierac dobre weglowodany o niskim IG.
|
|
|
|
|
#3040 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciagle jest cos nie tak.. Np dzisiejszy dzien wola o pomste do nieba.. no ale dlatego ze w trasie. -nalesnik orkiszowy z serkiem naturalnym, lyzka dzemu martela slodzonego fruktoza, 2 lyzki fasoli czerwonej, kawa z mlekiem i slodzikiem -garsc orzechow zjedzonych w aucie. -tona papierochow ![]() - 2 lyki soku wielowarzywnego, w trasie. mialam wypic caly ale okazal sie z cukrem, wiec mialam w zapasie nalesnik zapakowany, totez zjadlam go na sucho. - no i po powrocie chwilowym do domu, bo znowu zaraz wychodze - duszone miesko z kurczaka z cebulka i kilka rozyczek kalafiora, pol szklanki kefiru. - po powrocie planuje zjesc albo miseczke fasolki po bretonsku SB, albo jakis twarozek... ehhh... mam ogromne wyrzuty, ale nie moglam inaczej dzisiaj tego zorganizowac. Cytat:
zerknelam do netka zeby sie podszkolic coz to takiego haha.. No super!! Kupie sobie tez, jak tylko bede miec jakis dodatkowy naplyw gotowki.![]() Kupilam wczoraj tez poradnik SB. I zastanawia mnie jedna rzecz. W rubryce "porcja" w tabelkach sa podane rozne wartosci, tzn nie wszedzie widnieje 100g albo np 1 łyzka, tylko np przy dipach (nawet tych korzystnych jak bakłazanowy) mam podana porcje - 2łyżki... Czy to oznacza ze to jest dozwolona ilosc w ciagu dnia, czy do posilku czy jak.. czy po prsotu zamiast 1 lyzka ponado 2 łyzki bo łatwiej podać wówczas zawartość wegli i calej reszty w takiej ilosci? P.S. ZYJE (drzewa byly gumowe)
|
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
uff, wreszcie lodówka pełna. starałam się trzymać II fazę przez weekend i do dzisiaj, ale no - nie do końca wychodziło, bo już np. żadnych serków wiejskich itp nie miałam w domu ani w ogóle białek innych. więc zapewne za dużo węgli jadłam, no ale od jutra I faza. póki co do końca tygodnia - zobaczę jak będzie dalej
![]() paprak czyli jak np. ćwiczymy wieczorem to możemy posiłek po treningu zjeść węglowy? dzisiaj w poszukiwaniu fruktozy weszłam do sklepu z ekologiczną żywnością. fruktozy nie znalazłam, ale za to przyuważyłam ksylitol - a któraś z Was coś mówiła kiedyś, że lepszy jeszcze od fruktozy? tylko cena mnie powaliła - 88zł/kg i na pewno dobrze widziałam, bo z koleżanką byłam i obie w szoku nie wiem, czy oni coś źle napisali (jakiegoś przecinka może zabrakło) czy naprawdę takie drogie to jest albo ile fruktoza kosztuje, bo już się boję? ![]() dzonksik mi tam ten jadłospis nie wygląda aż na taki zły, więc chyba za bardzo się przejmujesz
http://onet.pl Edytowane przez Corny Czas edycji: 2009-03-03 o 17:41 Powód: dopisek |
|
|
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moje dzisiejsze jedzenie: 1. Jajecznica na wedlinie z salata lodowa papryka i rzezuchą 2. serek wiejski i orzechy 3. pomidory koktajlowe (5) 4. makrela (cala duza) i papryka i znowu orzechy, musze je wyrzucic 5. bedzie jeszcze ryba i brokuly. jak cozs zle to poprawcie.
|
|
|
#3044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ksylitol rzeczywiscie jest drogi ale w sieci mozna kupic chyba taniej. Ja kupowalam za 20zl za 250g. Ksylitol ma IG rowne 0 a fruktoza 20 Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-03 o 17:57 Powód: merytoryczny |
|
|
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
więc z tego wynika że mam jeść więcej węglowodanów?
czyli owsianka 2 razy dziennie może być?
|
#3046 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie owsianka rok temu była zgubna, tak mi smakowała, że chciałam więcej i więcje i przez pewien czas na śniadania jadłam tylko owsiankę - po niej chce się słodkiego - przynajmniej w moim przypadku tak było.
|
|
#3047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
effa nawet pisala zeby jadac owsianke raczej nie codziennie a 2-3 razy w tygodniu bo bywa zdradliwa
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
( a ja bym tak chicala umiec powiedziec osbie - tylko 2 ciasta, albo tylko 3 razy w tyg owsianka...
|
|
|
#3049 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Postanowiłam przejść na dietę SB bo dużo o niej słyszałam i czytałam. Na wizażu jest tyle wątków i postów, że niestety nie przeczytałam wszystkich bo aż tyle wolnego czasu nie mam... Mam natomiast do Was pytanie: czy macie gdzieś przepisy do tej diety? Wiem że są na różnych stronach internetowych, ale czy macie jakiś taki zbiór że wystarczy zrobić kopiuj/wklej i wydrukować? Pozdrawiam wszystkie plażowiczki...
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Wpadłam się wyspowiadać, a tu takie ciekawe rozważania ![]() Papraczku dziękuję za oświecenie w wielu kwestiach, niby człowiek wie pewne rzeczy, ale...no własnie zawsze pojawia się to ale ![]() Wczoraj Ilonka również odwaliła kawał dobrej roboty tworząc tą tabelkę Kuleczko18 tak jak mówiła Paprak wprowadzaj urozmaicone węglowodany nie popadaj w rutynę ![]() LisekZG narzekasz na swój brzuszek weź się więc za A6W-efekt powalający, dzięki tym ćwiczeniom mój brzusio powrócił do formy sprzed ciązy A sprzęt powalający, również mi się taki marzy, ale mama zdecydowanie pilniejsze wydatki-ten musi jeszcze poczekać ![]() Effa tak zachwaliła to toskańskie danie, ze jutro wyląduje na moim talerzu ![]() A mnie nie wiem dlaczego całkowicie odrzuciło od węglowodanów/mam tu na myśli chlebek, ryże, makarony, kasze/- walczę ze sobą, ale wogóle mi nie pochodzą, rosną mi w gardle poradzicie coś????????????????Podaję mój jadłospis Ś: omlecik z 2 jaj z ziołami prowansalskimi faszerowany sałatką z pekinki, liści świeżej bazyli,czerwonej papryki, zielonego ogóraska, żółtego serka i chudej wędlinki- polane odrobiną sosu jogurtowo-czosnkowego BOMBA!!!!!!!!!!! P; mix pestek i orzechów laskowych oraz włoskich w dozwolonej ilości O; micha chili con care - robię na mięsie wołowym, tak mi bardziej podchodzi, na drobiowym nie ma takiego smaku:0 P; sałatka z pekinki, rzodkiewki, oliwek i odrobiny chudej wędlinki ze sporą ilością ziół i octem winnym K: śledziki w oleju made in mamaoli ![]() Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
|
#3051 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551 Cytat:
tylko nie wiem gdzie to podwiesić, żeby nie było problemu z odnalezieniem ![]() i jeszcze jedno - jak przyrządzacie owsiankę, że jest taka zgubna ![]() ja ledwie mogę zjeść porcję ze 100ml płatków czyli niecałe pół szklanki, do tego trochę twarogu, suszonych owoców i do obiadu wręcz jedzenie może nie istnieć
|
||
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
uuufff...., dotarłam do chatki
![]() mamaoli, chyba się wezmę za A6W, trochę mi brakuje mobilizacji, ale jak mówisz, że efekty super, to moze się skuszę wsiowy, podejrzałam Cię na makijażowym - ślicznaś muszę się konkretnie wziąć za dietke, nie grzesze prawie wcale, ale już mi kurak i wieśniaki wychodzą bokiem, a ciągle mi brakuje czasu, żeby sie jakoś ogarnąć i jakieś nowe przepisy wprowadzić w życie paprak, mnie też bardzo odpowiadają szybkie przepisy, ale jakoś w moim wykonaniu i tak zawsze dużo czasu schodzi ![]() ![]() może jeszcze jakieś mufiny dziś stworzę...?
|
|
|
|
#3054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
buuuu, trzymajcie kciukasy, żeby Lisek nie wysiadł ![]() aaaa. ja nie narzekam dlatego ze jest z oponami - bo zdązyłam sie przyzwyczaić przez te 25 lat, ale dlatego ze mnie po porstu wywala bandziuch jak jem więcej małych posilkow, a nie np 3 duze, o. spadam do ćwiczen
Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-03-03 o 19:26 |
|
|
|
|
#3056 |
|
Raczkowanie
|
paprak i IlonaP bardzo Wam dziękuję za tak szybką odpowiedź
w takim razie od jutra zaczynam pozdrawiam wszystkie Plażowiczki
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
caterinazeta jones - proszę bardzo |
|
|
|
|
#3059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. po prostu tak jakoś zrozumiałam z tymi trzema porcjami i spaleniem ich przez organizm, że to o treningi chodzi i w sumie się zdziwiłam właśnie, bo wiem, że wieczorem nie można węgli. ale najwyraźniej za dużo wymyślam to w sumie tego ksylitolu podobna cena, bo tam chyba był kg - a może i pół, nie wiem. lisek bez przesady z tymi zakwasami, zresztą jak już porobisz kilka dni to to będzie łatwizna
http://onet.pl Edytowane przez Corny Czas edycji: 2009-03-03 o 19:35 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
witam
dzis juz nie bylo tak kolorowo. zapomnialam powiedziec babci zeby mi odmrozila piers kuraka a ze musialam zostac dluzej w szkole to bylam strasznie glodna.wiec pozostalo mi zjedzenie pierogow z serem.jedyny plus ze twarog byl chudy no i zjadlam ich 6a jak sie zdziwilam ze po tym grzeszku nie rzucilam sie na slodycze niczym wiecej nie zgrzeszylam![]() jutro juz o obiedzie nie zapomne nei ma mowy. a przed obiadem weszlam na wage i pokazala pol kilo mniej [wiem ze nei powinnam ale bylam ciekawa co u niej slychac hihiwiecej nei bede]no i mialam troche ruchu bo na 1 wf gimnastyka[rozgrzewka+przewroty i stanie na rekach]na 2 nauka kosza i pozniej 1godzina tancy dawno sie tak nei wymeczylam ciesze sie ze moj wczorajszy jadlospis okazal sie"prawie"idealny ![]() co do tych porcji to pamietam ze na 2 fazie tez nie bylam wstanie zjesc wiecej owsianki niz z 4-5lyzek platkow czy otrebow i kilku suszonych owocow.tak jak chleba bnialego moglam kiedys zjesc talerz tak ciemnego tylko 2 gora 3 kromki[ale to musze miec wilczy apetyt haha] pozdrawiam
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

Tyle dobrze.

, w sumie to trochę dziwne że można ciecierzycę a sproszkowaną już nie 
) - przykładowe menu w książce doktora zawierają nieraz jeszcze więcej i wiem, że jak zmniejszę porcje to niechybnie będę chodziła głodna i rzucę się na niedozwolone. Teraz zastanawiam się, czy nie popełniam(y) gdzieś błędu skoro nagle nie notujemy spadku na wadze - czytając waszą debatę o ilościach węglowodanów i białek w diecie już miałam pierwsze wątpliwości...ja czytając książkę zrozumiałam, że nie ma ograniczeń co do mięsa i warzyw, bo makaraony i ryże to jemy ilość nie większą niż piłka teniosowa i nie codziennie. Jeżeli jemy posiłek węglowodanowy np. makaron to koniecznie musi on zawierać też i warzywa, podobnie jemy białko (mięso) z warzywami ale cholender nie wiem jak się mają białka (mięso) w połączeniu z węglami (makarony, ryże) - należy je łączyć czy nie należy....chociaż ja i tak nie łączę. Już jestem cała zakręcona 

mlet z 2 jaj z połową ogórka zielonego i cebulką i kawa
Poza tym jak juz bedzie mikser to ja zaraz zaczne jeczec o przystawki bo chcialabym koniecznie do mielenia warzyw i miesa, do ziaren i sorbetiere. To na poczatek

[wiem ze nei powinnam ale bylam ciekawa co u niej slychac hihiwiecej nei bede]