|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
Cytat:
Jejku, dziewczyny nie naskakujcie na mnie ![]() Nie mówcie mi proszę, że przy wymiarach: biust - 88cm talia - 64cm biodra - 92cm udo - 52cm jestem wychudzona, albo niezdrowo wyglądam. W talii chciałabym dojść do 60cm, w biodrach do 88cm, a w udzie do około 50cm. I nie uważam, że osiągając to przypłacę to zdrowiem. Wiem, że piszecie to w trosce o czyjeś zdrowie, uważam, że to szlachetne i widzę jak wiele dziewczyn ratujecie z ''opresji/paranoi'', ale gwarantuje, że mnie nie jest to potrzebne. Chciałam po prostu uzyskać od Was poradę w jaki sposób to zrobić, nie zagrażając zdrowiu. A jeśli chodzi o słodycze, to od poprostu tak mam. Toleruję w zasadzie tylko lody ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć. Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału... 57-56-55-54-53-52-51-50 Edytowane przez 6sweetextreme9 Czas edycji: 2009-04-04 o 17:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zadomowienie
|
BARDZO PROSZE O OCENKE
![]() RRR 1. jajecznica z 2 jaj z warzywami i 2 plasterkami sopockiej, 1 kromka razowca i lyzka twarogu chudego z rzodkiewka ![]() 2. ok 100g chudego twarogu z lyzka serka waniliowego i malym jogurtem owocowym BIO (fit), mala garsc platkow fit 3. 1,5 krokiecika 4. 7 pierogow ruskich z jogurtem naturalnym (echh ... musialam zjesc bo TŻ zrobiloby sie przykro, sam robil ![]() 5. bedzie twarog chudy z warzywami ![]() woda + zielona herbata
-zapuszczam włosy -przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym -MŻ+WR! 61(19.07) ![]() ![]() ![]() 17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs ![]() Edytowane przez wisienka90 Czas edycji: 2009-04-04 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U
Śniadanie : Miseczka płatków Cini minis z jogurtem naturalnym i bananem, kawa 3 w 1 II Śniadanie :kromka razowca z masłem orzechowym i powidłami , kiśc czerwonych winogron Obiad:2 naleśniki z serem , 1 naleśnik z konfiturą jagodową, herbata malinowa Podwieczorek: Jogurt musline z połową fitelli kokosowej Kolacja: Twarożek domowy z przyprawą tzatziki i ogórkiem , 2 kromki chleba orkiszowego , herbata malinowa.
#3064 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze R:
1.owsianka z 5 łyżek płatków+2 łyżki otrębów,1,5 łyżeczki miodu,trochę cynamonu;jabłko 2.pół woreczka ryżu (białego,innego nie mialam w domu xD) i warzywa na patelnię 3.kromka chleba słonecznikowego z serem pleśniowym,czerwoną papryką,ogórkiem,makrelą wędzoną i rzezuchą;jabłko;4 biszkopty ( ![]() 4.omlet z 2 jajek z przyprawami;duuuuża surowa marchewka :P II śniadania nie bylo,bo za pozno wstalam :P proszę o ocenę ![]() Edytowane przez Papillon Czas edycji: 2009-04-04 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.00: 1 szklanka letniej niegazowanej wody I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,3 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojony w małą kosteczkę 1 duzy pomidor, 10.00-10.40- szybki marsz z psem II śniadanie godz. 12.30: 1 duże jabłko 25 dag ,1 serek homogenizowany naturalny 3 % tłuszczu 150 g, 1/2 jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu z Łowicza (90 g) Obiad na zimno (na działce)godz. 15.30: panierowana roladka z 1/6 piersi kurczaka faszerowana serem żółtym usmażona na oliwie z oliwek+surówka z kapustki kiszonej i marchewki doprawiona oliwą z oliwek i koperkiem 14.00-17.00 prace porządkowe na działce (wypiłam półtora litra wody niegazowanej,tak się zgrzałam) Podwieczorek 18.30: pół ugotowanego bez skóry skrzydła z indyka +salaterka zupy ugotowanej z mrożonek "Warzywa na patelnię" -kalafiorki,marchewka,faso lka,cukinia,groszek zielony,cebula (ugotowana na skrzydle z indyka bez skóry) Kolacja będzie o 22.00,bo dziś długo oglądam telewizję :1/2 kostki chudego twarogu 0 % tłuszczu z Łowicza,tj. 100 g Napoje codziennie te same: po śniadaniu szklanka pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbata czerwona w kosteczce 2 razy zalewana, czyli 2 szklanki,po południu i wieczorem herbata zielona sypana 3 razy zalewana,czyli też 3 szklanki . |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze P sponsorowane przez kiełbasę
![]() Ś: bułka jęczmienna 100g obie połówki z masłem, 1 z serem żółtym wędzonym, schabem, pomidorem i ogórkiem a 2 z łososiem wędzonym, ogórkiem i chrzanem wasabi, grejpfrut, pomarańcza, cappuccino Kawa z herbatą ŚII: drożdżówka z marmoladą, kubas kakao O: zupa ogórkowa, zabielana, z mięsem kawa z mlekiem 3,2%, mars Ognisko czyli obiad nr 2: 2 kiełbasy grillowe, 2 bułki kajzerki, dużo keczupu i musztardy, 3 ziemniaki z ogniska P: jabłko lód rożek, orzechowy paczka sezamków cappuccino Przed chwilą: 2 kawałki szarlotki, szklanka mleka z miodem K będzie w przerwie "Jak oni śpiewają"----> znowu kiełbacha (przywieziona z ogniska i odgrzana w mikrofalówce), chleb z masłem i musztarda I może coś tam jeszcze po drodze wpadnie, zapowiada się długi wieczór, więc .... ![]() Oczywiście proszę o ocenkę ![]()
#3067 |
Zakorzenienie
|
OK, co powiecie na to:
u rano 1 kromka chleba 100% zytniego z twarogiem i 1 jajem na twardo 1 kromka chleba jw z maslem i miodem (tost) banan +herbatka z pokrzywy x2 w srodku dnia jogurt activia kremowy z dosypanymi 1-2 lyzkami slonecznika, kilka orzechow, 1/2 szklanki smoothie (swierzy sok z owocow, glownie truskawek itd) obiad duuuuuuuuza porcja makaronu z 5 malymi klopsikami jagniecymi w sosie pomidorowo-warzywnym 1 krowka ![]() 100g mango suszonego (to juz nalog ![]() W miedzyczasie mega duzo herbatek. I jak? Ktos oceni?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Kawwusia, ślicznie. acz śniadanko ...hm ;> 100gr bułeczka to nieduża
![]() ![]() a ja chyba się pożegnam z tym wątkiem... ![]()
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-04-04 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
Izus czemu???
#3070 |
Rozeznanie
|
czeeemu ?
#3071 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ? ![]() buzi niunia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
Sub
![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Funky a mozesz rzucic okiem na moja r ?
![]() ![]()
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-04-05 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Raczkowanie
|
moje wczorajsze, niezdrowe przesadne P (ale od jutra będę grzeczna
![]() Iśn: 4 grube plastry chałki: 2 z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym, 2 z nutellą i bananem; kakao, duuuże jabłko; 3 bit xxl IIśn: activia brzoskwiniowa ze zbożami, prince polo xxl orzechowe kubuuuuś malinowy, paczka wafli cappuccino w czekoladzie o: 2 kiełbachy z grilla z furą keczupu i musztardy, pieczone ziemniaki z sosem czosnkowym i cebula; redds cytrusowy ![]() d: 100g chałwy kakaowej z bakaliami, princessa orzechowa, w międzyczasie chyba z litr kubusia lion peanut, sok ze świeżych pomarańczy p: grahamka z masłem, szynką, sałatą i pomidorem; sałatka węgierska (ziemniaki, marchewka, papryka, ogórek, majonez) kisiel morelowy z wkrojonymi brzoskwiniami z puszki, princessa orzechowa maxi ![]() k: bagietka wieloziarnista: pół z masłem, sałatą, kozim serem i szynką z pieczonej kaczki, pół z masłem, paprykarzem szczecińskim, pomidorem i szczypiorkiem; 3 paski czeko wedla kokosowej + całe opakowanie (900ml) lodów carte d'or malaga z sosem toffi.................... ......... ![]()
![]() |
#3077 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Rozeznanie
|
Mógłby ktoś ocenić moje wczorajsze RRR? Zależy mi, bo od tygodnia waga stoi w miejscu i nie wiem co robię źle...
![]() przed śniadaniem 30 minut biegu i marszu śniadanie: duża bułka pełnoziarnista z 100g serka wiejskiego lekkiego drugie: jogurt naturalny 180g tutaj sprzątałam, myłam okna jakieś 3 godziny obiad: 2 paluszki rybne na odrobinie oliwy, warzywa na patelnię (takie z ziemniakami) podwieczorek: pół grahamki z polędwicą i papryką kolacja: 2 jajka na twardo i plaster polędwicy Co powinnam zmienić żeby chudnąć? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
To jest wszystko, juz pisalam, ze nie jestem w stanie zjesc wiecej posilkow. Kolacja nie wchodzi w gre, bo po 18.30 nie wolno mi jesc wiec ostatni jem obiad ok 18.00-18.30
![]() |
#3082 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#3083 |
Rozeznanie
|
Na R jestem miesiąc, zrzuciłam 3 kg, a waga od tygodnia pokazuje tyle samo. Brałam teraz antybiotyk, więc może to przez to
![]() co do owoców to chwilowo wyrzuciłam z diety, bo może jadłam zbyt dużo... codziennie było jakieś jabłko albo banan... Rozważałam też czy ten zastój to nie wina ćwiczeń, bo ostatnio ćwiczę mniej więcej 4 x w tygodniu... może mięśnie mi rosną? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście odstaw chwilowo owoce, na podwieczorek zrezygnuj z ww na rzecz nnkt + białko i cierpliwości, może to tylko chwilowy zastój. W trakcie diety takie się zdarzają, najpierw pozbywamy się wody, a dopiero później zaczynamy spalać tłuszcz. btw. 3 kg w miesiąc to odpowiednie tempo gubienia kg, więc głowa do góry ![]()
![]() |
#3085 |
Raczkowanie
|
Moje R/U. Dzisiaj jednak nieco lżej, bo wczoraj było baaardzo grzesznie, czyt. impreza.
Śniadanie - Woda z cytryną, duża piętka razowca ze śliwką z dżemem słodzonym fruktozą + 1 kromka razowca z plastrem wędliny z indyka, 2 pomidorami koktajlowymi, 2 rzodkiewkami i ogórkiem konserwowym, pół grejpfruta II śniadanie - serek wiejski lekki, nie wiem ile, bo z wiadereczka nakładałam ![]() Obiad - omlet z 2 jajek z jabłkiem i cynamonem z kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego Podwieczorek - kawałek tatara z polędwicy wołowej doprawionego 1 żółtkiem, cebulą, oliwą z oliwek, przyprawą maggi z kromką razowca ok 30 min biegania, hula-hop i jakieś ćwiczenia siłowe, pewnie Tamilee albo 8 minutes Kolacja - rozdrobniony tuńczyk w sosie własnym z wkrojoną marchewką i natką pietruszki Oceni ktoś? Bo chyba nie potrafię do końca odnaleźć się w tym U ![]()
![]() |
#3086 |
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze U
sniadanie : owsianka ( szklanka platkow owsianych zalanych szklanka wody , 2 lyzki otrebow pszennych , szklnka mleka 1,5%) i do tego 10g orzeszkow wloskich ![]() ![]() 2 sniadanie : kanapka z razowca , paster poledwicy , na to ogoreczek ,jablko obiad : brazowy ryz 110g , piers z kurczaka z teflony 125g , 100g brokul , 100g marchewki , 100g papryki podwieczorek : 125g chudego twarogu , pomidor , ogorek kiszony 100g , papryka 100g kolacja : jajko na twardo , 100g marchewki , 100g papryki , 100g brokul co o tym sadzicie ??? bardzo prosze o ocenke zwlaszcza ize_wiosenna
#3087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
Funky, dziękuje
![]() Dzisiejsze R. I : dwiekromki chleba pelnoziarnistego,jedna z ciupką masła, serek wiejski200g,jablko,cynamo n II : dwa jajka na twardo,pol papryki,3liscie salaty,zielone jablko tutaj 15min aerobów(niby nic a jaki daje wycisk ![]() III : duszone warzywa na lyzeczce oleju slonecznikowego(papryka,3 cebule,3pieczarki,pol malej cukini),malutka piers z kurczaka gotowana na wodze,4lyzki ryzu IV : serek wiejski 200g,2marchewki V : tunczyk wsw z połową papryki ekspertem nie jestem,ale chyba tez dzis ladnie? ![]()
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-04-05 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3090 |
♥
|
orzeszku mała piers z kurczak to znaczy ile ? bo powinno byc jej ponad 100 g.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.