Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-04, 17:09   #3061
6sweetextreme9
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Dla lepszego samopoczucia dba się o siebie jedząc zdrowo i ćwicząc a Tobie dieta chyba niezbyt potrzeba podpisuje sie pod reszta wypowiedzi Wizażanek- tym bardziej że masz 17 lat! Dziewczyno!
Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
zgadzam się z choco jeśli pojawiają się jakieś głupie wyrzuty, to rzeczywiście coś zaczyna być nie tak. i stanowczo odradzam dalsze chudnięcie, bo z doświadczenia wiem, że waga, do której dążysz przy Twoim wzroście jest po 1. za niska, a po 2. nie wygląda się za dobrze. zrobisz pewnie, jak zechcesz, ale tylko uprzedzam

Jejku, dziewczyny nie naskakujcie na mnie Ja naprawdę nie chcę dla siebie źle. Chce po prostu wyglądać tak, żeby móc patrzeć z pełną satysfakcją w lustro. Nie twierdzę przecież, że jestem za gruba, tudzież mam do zrzucenia sporą ilość kilogramów. Podkreślam, te trzy kilogramy mniej chciałabym osiągnąć dla lepszego samopoczucia, dla własnej satysfakcji. I zgubić pare cm, tak, żeby mieć sylwetkę jakiej od siebie oczekuje.
Nie mówcie mi proszę, że przy wymiarach:
biust - 88cm
talia - 64cm
biodra - 92cm
udo - 52cm
jestem wychudzona, albo niezdrowo wyglądam. W talii chciałabym dojść do 60cm, w biodrach do 88cm, a w udzie do około 50cm. I nie uważam, że osiągając to przypłacę to zdrowiem. Wiem, że piszecie to w trosce o czyjeś zdrowie, uważam, że to szlachetne i widzę jak wiele dziewczyn ratujecie z ''opresji/paranoi'', ale gwarantuje, że mnie nie jest to potrzebne. Chciałam po prostu uzyskać od Was poradę w jaki sposób to zrobić, nie zagrażając zdrowiu.
A jeśli chodzi o słodycze, to od poprostu tak mam. Toleruję w zasadzie tylko lody Od czasu do czasu jakiś wyrób czekoladowy, ale muszę mieć niebywałą ochotę, bo inaczej potem mnie mdli, jest mi niedobrze, stąd wyrzuty.

Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału...

57-56-55-54-53-52-51-50

Edytowane przez 6sweetextreme9
Czas edycji: 2009-04-04 o 17:15
6sweetextreme9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 17:45   #3062
wisienka90
Zadomowienie

GG do wisienka90 Send a message via Skype™ to wisienka90

BARDZO PROSZE O OCENKE
RRR

1. jajecznica z 2 jaj z warzywami i 2 plasterkami sopockiej, 1 kromka razowca i lyzka twarogu chudego z rzodkiewka
2. ok 100g chudego twarogu z lyzka serka waniliowego i malym jogurtem owocowym BIO (fit), mala garsc platkow fit
3. 1,5 krokiecika
4. 7 pierogow ruskich z jogurtem naturalnym (echh ... musialam zjesc bo TŻ zrobiloby sie przykro, sam robil )
5. bedzie twarog chudy z warzywami

woda + zielona herbata

-przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym
-MŻ+WR!
61(19.07)- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!
17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs

Edytowane przez wisienka90
Czas edycji: 2009-04-04 o 17:46
wisienka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 18:05   #3063
Libra2
Zadomowienie

Moje dzisiejsze U
Śniadanie : Miseczka płatków Cini minis z jogurtem naturalnym i bananem, kawa 3 w 1
II Śniadanie :kromka razowca z masłem orzechowym i powidłami , kiśc czerwonych winogron
Obiad:2 naleśniki z serem , 1 naleśnik z konfiturą jagodową, herbata malinowa
Podwieczorek: Jogurt musline z połową fitelli kokosowej
Kolacja: Twarożek domowy z przyprawą tzatziki i ogórkiem , 2 kromki chleba orkiszowego , herbata malinowa.
Stary 2009-04-04, 18:06   #3064
Papillon
Rozeznanie

Dzisiejsze R:
1.owsianka z 5 łyżek płatków+2 łyżki otrębów,1,5 łyżeczki miodu,trochę cynamonu;jabłko
2.pół woreczka ryżu (białego,innego nie mialam w domu xD) i warzywa na patelnię
3.kromka chleba słonecznikowego z serem pleśniowym,czerwoną papryką,ogórkiem,makrelą wędzoną i rzezuchą;jabłko;4 biszkopty ()
4.omlet z 2 jajek z przyprawami;duuuuża surowa marchewka :P

II śniadania nie bylo,bo za pozno wstalam :P proszę o ocenę

Edytowane przez Papillon
Czas edycji: 2009-04-04 o 18:13
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 18:24   #3065
bekii
Rozeznanie

Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.00: 1 szklanka letniej niegazowanej wody
I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,3 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojony w małą kosteczkę 1
duzy pomidor,
10.00-10.40- szybki marsz z psem
II śniadanie godz. 12.30: 1 duże jabłko 25 dag ,1 serek homogenizowany naturalny 3 % tłuszczu 150 g, 1/2 jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu z Łowicza (90
g)
Obiad na zimno (na działce)godz. 15.30: panierowana roladka z 1/6 piersi kurczaka faszerowana serem żółtym usmażona na oliwie z oliwek+surówka z
kapustki kiszonej i marchewki doprawiona oliwą z oliwek i koperkiem
14.00-17.00 prace porządkowe na działce (wypiłam półtora litra wody niegazowanej,tak się zgrzałam)
Podwieczorek 18.30: pół ugotowanego bez skóry skrzydła z indyka +salaterka zupy ugotowanej z mrożonek "Warzywa na patelnię"
-kalafiorki,marchewka,faso lka,cukinia,groszek zielony,cebula (ugotowana na skrzydle z indyka bez skóry)
Kolacja będzie o 22.00,bo dziś długo oglądam telewizję :1/2 kostki chudego twarogu 0 % tłuszczu z Łowicza,tj. 100 g
Napoje codziennie te same: po śniadaniu szklanka pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbata czerwona w kosteczce 2 razy zalewana, czyli 2
szklanki,po południu i wieczorem herbata zielona sypana 3 razy zalewana,czyli też 3 szklanki .

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 18:47   #3066
Kawwaa
Rozeznanie

Moje dzisiejsze P sponsorowane przez kiełbasę:

Ś: bułka jęczmienna 100g obie połówki z masłem, 1 z serem żółtym wędzonym, schabem, pomidorem i ogórkiem a 2 z łososiem wędzonym, ogórkiem i chrzanem wasabi, grejpfrut, pomarańcza, cappuccino

Kawa z herbatą

ŚII: drożdżówka z marmoladą, kubas kakao

O: zupa ogórkowa, zabielana, z mięsem
kawa z mlekiem 3,2%, mars

Ognisko
czyli obiad nr 2: 2 kiełbasy grillowe, 2 bułki kajzerki, dużo keczupu i musztardy, 3 ziemniaki z ogniska

P: jabłko
lód rożek, orzechowy
paczka sezamków
cappuccino

Przed chwilą: 2 kawałki szarlotki, szklanka mleka z miodem

K będzie w przerwie "Jak oni śpiewają"----> znowu kiełbacha (przywieziona z ogniska i odgrzana w mikrofalówce), chleb z masłem i musztarda

I może coś tam jeszcze po drodze wpadnie, zapowiada się długi wieczór, więc ....

Oczywiście proszę o ocenkę
Stary 2009-04-04, 19:08   #3067
santos
Zakorzenienie

GG do santos

OK, co powiecie na to:

u

rano
1 kromka chleba 100% zytniego z twarogiem i 1 jajem na twardo
1 kromka chleba jw z maslem i miodem (tost)
banan
+herbatka z pokrzywy x2

w srodku dnia
jogurt activia kremowy z dosypanymi 1-2 lyzkami slonecznika, kilka orzechow, 1/2 szklanki smoothie (swierzy sok z owocow, glownie truskawek itd)

obiad
duuuuuuuuza porcja makaronu z 5 malymi klopsikami jagniecymi w sosie pomidorowo-warzywnym
1 krowka
100g mango suszonego (to juz nalog).

W miedzyczasie mega duzo herbatek.

I jak? Ktos oceni?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 19:25   #3068
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Kawwusia, ślicznie. acz śniadanko ...hm ;> 100gr bułeczka to nieduża

a ja chyba się pożegnam z tym wątkiem...

sometimes i feel like screaming

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2009-04-04 o 19:26
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 19:50   #3069
orzeszek01
Zakorzenienie

Izus czemu???
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 19:52   #3070
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

czeeemu ?

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 20:05   #3071
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P sponsorowane przez kiełbasę:

Ś: bułka jęczmienna 100g obie połówki z masłem, 1 z serem żółtym wędzonym, schabem, pomidorem i ogórkiem a 2 z łososiem wędzonym, ogórkiem i chrzanem wasabi, grejpfrut, pomarańcza, cappuccino kocham wędzony ser i łososia pycha!

Kawa z herbatą

ŚII: drożdżówka z marmoladą, kubas kakao mniaaam!

O: zupa ogórkowa, zabielana, z mięsem już miałam marudzić, że mało, ale w porę spojrzałam na obiad nr 2
kawa z mlekiem 3,2%, mars <- kocham marsy!

Ognisko
czyli obiad nr 2: 2 kiełbasy grillowe, 2 bułki kajzerki, dużo keczupu i musztardy, 3 ziemniaki z ogniska ja dzisiaj miałam grilla za to i jadłam prawie to samo - do ziemniaków sos czosnkowy i jeszcze pieczoną cebulę. telepatia?

P: jabłko
lód rożek, orzechowy
paczka sezamków
cappuccino pycha!

Przed chwilą: 2 kawałki szarlotki, szklanka mleka z miodem domowe ciacho? chcę już święęęta ;p

K będzie w przerwie "Jak oni śpiewają"----> znowu kiełbacha (przywieziona z ogniska i odgrzana w mikrofalówce), chleb z masłem i musztarda mniam!

I może coś tam jeszcze po drodze wpadnie, zapowiada się długi wieczór, więc .... a niech wpada, nie masz sobie czego żałować

Oczywiście proszę o ocenkę
ślicznie!

Cytat:
? ja też się nad tym zastanawiałam, ale chyba jeszcze trochę tu pobędę. hm, czyżbyś stwierdziła, że ten wątek nie pomaga w pełnym wyjściu z ED?
buzi niunia
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-04, 20:09   #3072
Kalina:D
Raczkowanie

GG do Kalina:D

Cytat:
Napisane przez Kalina:D Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze W pierwszy dzień Proszę o ocenke i rady;*

śniadanko: pół bułeczki posmarowanej serkiem wiejskim + plasterek szynki + szczypiorek + pomidor. Herbata zielona z łyżeczką miodu.

II śniadanko: pół szklanki makaronu razowego z odrobiną sosu beszamelowego. Ugotowana marchewka.

Obiadek: ryba ze szpinakiem (ok. 250g)

Podwieczorek: połowa jogurtu naturalnego z łyżką siemienia lnianego i łyżeczką miodu.

Kolacja: będzie jajko na twardo + kanapka z chleba chrupkiego Wasa + 1/3 puszki tuczyka + szczypiorek + pomidorek.

I jak? Będę bardzo wdzięczna za rady za tydzień dodam kolejne 100kcal.
Dziewczyny jeszccze raz prosze o ocenke;* z góry bardzo dziękuję;*
Stary 2009-04-04, 21:25   #3073
star15
Zakorzenienie

Sub (bo odsubskrybowałam sobie przypadkowo )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 08:21   #3074
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalina:D Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze W pierwszy dzień Proszę o ocenke i rady;*

śniadanko:
pół bułeczki posmarowanej serkiem wiejskim + plasterek szynki + szczypiorek + pomidor. Herbata zielona z łyżeczką miodu.- zdecydowanie za mało na śnaidanie, pierwszy posiłek to podstawa, musi być obfity.

II śniadanko: pół szklanki makaronu razowego z odrobiną sosu beszamelowego. Ugotowana marchewka. - ok

Obiadek: ryba ze szpinakiem (ok. 250g) - a gdzie jakieś ww??

Podwieczorek: połowa jogurtu naturalnego z łyżką siemienia lnianego i łyżeczką miodu. - ok

Kolacja: będzie jajko na twardo + kanapka z chleba chrupkiego Wasa + 1/3 puszki tuczyka + szczypiorek + pomidorek. - wasa to nic nie warte tekturki, lepiej zamienić ją na zwykły razowiec, przynajmniej poczujesz że coś zjadłaś

I jak? Będę bardzo wdzięczna za rady za tydzień dodam kolejne 100kcal.
Przy wychodzeniu z diety nie musisz już tak zwracać uwagi an łączeniu tł i ww, powoli włączaj produkty z których zrezygnowałaś na czas diety i jeśli dodajesz kalorie to najlepiej do I, II śnaidania lub obiadu. Poza tym to ładnie.

Cytat:
Napisane przez wisienka90 Pokaż wiadomość
BARDZO PROSZE O OCENKE
RRR

1. jajecznica z 2 jaj z warzywami i 2 plasterkami sopockiej, 1 kromka razowca i lyzka twarogu chudego z rzodkiewka - ok
2. ok 100g chudego twarogu z lyzka serka waniliowego i malym jogurtem owocowym BIO (fit), mala garsc platkow fit - jpgurty owocowe i serki smakowe na R nie sa polecane
3. 1,5 krokiecika- a tu nie wiem, jak przyrządzony?, z czego? to obiad ??
4. 7 pierogow ruskich z jogurtem naturalnym (echh ... musialam zjesc bo TŻ zrobiloby sie przykro, sam robil ) - jesli robione z mąki razowej, bez dodatku tł i tym podobnych to na pierogi mozna pozwolic sobie i na R, wszystko zalezy od składu i sposobu przyrządzenia.
5. bedzie twarog chudy z warzywami -ok

woda + zielona herbata

j.w, brakuje nnkt, warzyw i aż 3 razy był twaróg, a nawet 4 bo w pierogach też jest ser, musisz zadbac o różnorodnosć źródeł białka, monotonia nie jest wskazana.

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R:
1.owsianka z 5 łyżek płatków+2 łyżki otrębów,1,5 łyżeczki miodu,trochę cynamonu;jabłko - a gdzie jakieś białko ??
2.pół woreczka ryżu (białego,innego nie mialam w domu xD) i warzywa na patelnię - znowu brakuje białka !
3.kromka chleba słonecznikowego z serem pleśniowym,czerwoną papryką,ogórkiem,makrelą wędzoną i rzezuchą;jabłko;4 biszkopty ()- a to obiad, podwieczorek ??
4.omlet z 2 jajek z przyprawami;duuuuża surowa marchewka :P -ok

II śniadania nie bylo,bo za pozno wstalam :P proszę o ocenę
j.w

Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.00: 1 szklanka letniej niegazowanej wody
I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,3 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojony w małą kosteczkę 1
duzy pomidor, - dodałabym jeszcze płatków bo 3 łyżki to troszkę mało jak na śniadanie., poza tym ok
10.00-10.40- szybki marsz z psem
II śniadanie godz. 12.30: 1 duże jabłko 25 dag ,1 serek homogenizowany naturalny 3 % tłuszczu 150 g, 1/2 jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu z Łowicza (90 -ok
g)
Obiad na zimno (na działce)godz. 15.30: panierowana roladka z 1/6 piersi kurczaka faszerowana serem żółtym usmażona na oliwie z oliwek+surówka z
kapustki kiszonej i marchewki doprawiona oliwą z oliwek i koperkiem- 1/6 filetu najadłaś sie tym??
14.00-17.00 prace porządkowe na działce (wypiłam półtora litra wody niegazowanej,tak się zgrzałam)
Podwieczorek 18.30: pół ugotowanego bez skóry skrzydła z indyka +salaterka zupy ugotowanej z mrożonek "Warzywa na patelnię"
-kalafiorki,marchewka,faso lka,cukinia,groszek zielony,cebula (ugotowana na skrzydle z indyka bez skóry)-ok, choc to skrzydełko pewnie też malutkie.
Kolacja będzie o 22.00,bo dziś długo oglądam telewizję :1/2 kostki chudego twarogu 0 % tłuszczu z Łowicza,tj. 100 g -taki solo ??
Napoje codziennie te same: po śniadaniu szklanka pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbata czerwona w kosteczce 2 razy zalewana, czyli 2
szklanki,po południu i wieczorem herbata zielona sypana 3 razy zalewana,czyli też 3 szklanki .
Cytat:

Izuś czemu ??
Stary 2009-04-05, 08:56   #3075
orzeszek01
Zakorzenienie

Funky a mozesz rzucic okiem na moja r ?chyba ze nie ma co poprawiac

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2009-04-05 o 09:11
Stary 2009-04-05, 09:34   #3076
vana
Raczkowanie

GG do vana

moje wczorajsze, niezdrowe przesadne P (ale od jutra będę grzeczna ):

Iśn: 4 grube plastry chałki: 2 z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym, 2 z nutellą i bananem; kakao, duuuże jabłko; 3 bit xxl

IIśn: activia brzoskwiniowa ze zbożami, prince polo xxl orzechowe

kubuuuuś malinowy, paczka wafli cappuccino w czekoladzie

o: 2 kiełbachy z grilla z furą keczupu i musztardy, pieczone ziemniaki z sosem czosnkowym i cebula; redds cytrusowy
d: 100g chałwy kakaowej z bakaliami, princessa orzechowa, w międzyczasie chyba z litr kubusia

lion peanut, sok ze świeżych pomarańczy

p: grahamka z masłem, szynką, sałatą i pomidorem; sałatka węgierska (ziemniaki, marchewka, papryka, ogórek, majonez)

kisiel morelowy z wkrojonymi brzoskwiniami z puszki, princessa orzechowa maxi

k: bagietka wieloziarnista: pół z masłem, sałatą, kozim serem i szynką z pieczonej kaczki, pół z masłem, paprykarzem szczecińskim, pomidorem i szczypiorkiem; 3 paski czeko wedla kokosowej

+ całe opakowanie (900ml) lodów carte d'or malaga z sosem toffi.................... .........
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 09:36   #3077
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:

Iśn: 4 grube plastry chałki: 2 z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym, 2 z nutellą i bananem; kakao, duuuże jabłko; 3 bit xxl

o: 2 kiełbachy z grilla z furą keczupu i musztardy, pieczone ziemniaki z sosem czosnkowym i cebula; redds cytrusowy
d: 100g chałwy kakaowej z bakaliami, princessa orzechowa, w międzyczasie chyba z litr kubusia

p: grahamka z masłem, szynką, sałatą i pomidorem; sałatka węgierska (ziemniaki, marchewka, papryka, ogórek, majonez)

k: bagietka wieloziarnista: pół z masłem, sałatą, kozim serem i szynką z pieczonej kaczki, pół z masłem, paprykarzem szczecińskim, pomidorem i szczypiorkiem; 3 paski czeko wedla kokosowej

+ całe opakowanie (900ml) lodów carte d'or malaga z sosem toffi.................... .........

175, 83/62/89
Stary 2009-04-05, 10:25   #3078
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
OK, co powiecie na to:

u

rano
banan
+herbatka z pokrzywy x2

w srodku dnia
jogurt activia kremowy z dosypanymi 1-2 lyzkami slonecznika, kilka orzechow, 1/2 szklanki smoothie (swierzy sok z owocow, glownie truskawek itd)

obiad
duuuuuuuuza porcja makaronu z 5 malymi klopsikami jagniecymi w sosie pomidorowo-warzywnym
1 krowka
100g mango suszonego (to juz nalog).

I jak? Ktos oceni?
Czy ktos moglby to ocenic?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2009-04-05, 10:33   #3079
aniaesz88
Rozeznanie

Mógłby ktoś ocenić moje wczorajsze RRR? Zależy mi, bo od tygodnia waga stoi w miejscu i nie wiem co robię źle...

przed śniadaniem 30 minut biegu i marszu
śniadanie: duża bułka pełnoziarnista z 100g serka wiejskiego lekkiego
drugie: jogurt naturalny 180g
tutaj sprzątałam, myłam okna jakieś 3 godziny
obiad: 2 paluszki rybne na odrobinie oliwy, warzywa na patelnię (takie z ziemniakami)
podwieczorek: pół grahamki z polędwicą i papryką
kolacja: 2 jajka na twardo i plaster polędwicy

Co powinnam zmienić żeby chudnąć?
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 10:35   #3080
ch0c0
Raczkowanie

Cytat:
Czy ktos moglby to ocenic?

a gdzie jest II śniadanie, podwieczorek no i kolacja ? mam nadzieje, że to nie jest wszystko co jesz w ciągu dnia, a tutaj wklejamy całe jadłospisy
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 10:53   #3081
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez ch0c0 Pokaż wiadomość
a gdzie jest II śniadanie, podwieczorek no i kolacja ? mam nadzieje, że to nie jest wszystko co jesz w ciągu dnia, a tutaj wklejamy całe jadłospisy
To jest wszystko, juz pisalam, ze nie jestem w stanie zjesc wiecej posilkow. Kolacja nie wchodzi w gre, bo po 18.30 nie wolno mi jesc wiec ostatni jem obiad ok 18.00-18.30

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-04-05, 11:15   #3082
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
moja R, prosze o ocene

Sn: owsianka( 200ml mleka1,5%,2lyzki serka wiejskiego,4lyzki platkow owsianych,10truskawek ) bardzo ładnie
2Sn: dwa jajka na twardo,3liscie salaty,pol malego pomidora,pol ogorka posypane bazylią male zielone jablko- tu również bardzo ładnie
O : duszone warzywa na malej lyzeczce oleju slonecznikowego(1,5papryk i,3cebule,5malych pieczarek,kilka rozyczek brokul),piers z kurczaka gotowana na wodzie z przyprawami(bazylia,papry ka ostra) - ładnie, aczkolwiek troszkę mało mi się wydaje,
O: 2marchewki,200g serka wiejskiego - ok
K : tunczyk wsw - a tutaj bym dorzuciła jakies warzyko, może np. ogórka kiszonego, posypac zieleninką i gotowe

plus dwie gumy orbit
Bardzo ładnie, jest wszytsko co być musi, warzywa, nnkt, białko i jesli na tym chudniesz i nie chodzisz głodna to malina

Cytat:
OK, co powiecie na to:

u

rano
banan
+herbatka z pokrzywy x2 - bardzo ładnie

w srodku dnia
jogurt activia kremowy z dosypanymi 1-2 lyzkami slonecznika, kilka orzechow, 1/2 szklanki smoothie (swierzy sok z owocow, glownie truskawek itd) -ok

obiad
1 krowka
100g mango suszonego (to juz nalog). - tu równiez ładnie

I jak? Ktos oceni?
a gdzie podwieczorek, kolacja ??Pierwsza część dnia bardzo ładnie.

Cytat:
Napisane przez aniaesz88 Pokaż wiadomość
Mógłby ktoś ocenić moje wczorajsze RRR? Zależy mi, bo od tygodnia waga stoi w miejscu i nie wiem co robię źle...

przed śniadaniem 30 minut biegu i marszu
śniadanie: duża bułka pełnoziarnista z 100g serka wiejskiego lekkiego - jakies warzywo dorzuć, pomodora, ogórka, paprykę cokolwiek.
drugie: jogurt naturalny 180g- może jakieś płatki, otręby owoc do tego ??
tutaj sprzątałam, myłam okna jakieś 3 godziny
obiad: 2 paluszki rybne na odrobinie oliwy, warzywa na patelnię (takie z ziemniakami)- paluszki rybne gotowe nie są polecane, panierka itp, a poza tym mało jak na obiad.
podwieczorek: pół grahamki z polędwicą i papryką - ok
kolacja: 2 jajka na twardo i plaster polędwicy - ok, dorzuć jakieś warzywko do tego.

Co powinnam zmienić żeby chudnąć?
a dlugo już jesetś na |R? udało Ci sie cos srzucic do tej pory ??
Stary 2009-04-05, 11:21   #3083
aniaesz88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

a dlugo już jesetś na |R? udało Ci sie cos srzucic do tej pory ??
Na R jestem miesiąc, zrzuciłam 3 kg, a waga od tygodnia pokazuje tyle samo. Brałam teraz antybiotyk, więc może to przez to no sama nie wiem ale to przeczekam...
co do owoców to chwilowo wyrzuciłam z diety, bo może jadłam zbyt dużo... codziennie było jakieś jabłko albo banan...
Rozważałam też czy ten zastój to nie wina ćwiczeń, bo ostatnio ćwiczę mniej więcej 4 x w tygodniu... może mięśnie mi rosną?
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 11:25   #3084
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaesz88 Pokaż wiadomość
Na R jestem miesiąc, zrzuciłam 3 kg, a waga od tygodnia pokazuje tyle samo. Brałam teraz antybiotyk, więc może to przez to no sama nie wiem ale to przeczekam...
co do owoców to chwilowo wyrzuciłam z diety, bo może jadłam zbyt dużo... codziennie było jakieś jabłko albo banan...
Rozważałam też czy ten zastój to nie wina ćwiczeń, bo ostatnio ćwiczę mniej więcej 4 x w tygodniu... może mięśnie mi rosną?
Ćwiczysz aeroby więc to raczej nie są mięśnie, co innego gdybyś ćwiczyła siłowe.
Może rzeczywiście odstaw chwilowo owoce, na podwieczorek zrezygnuj z ww na rzecz nnkt + białko i cierpliwości, może to tylko chwilowy zastój.
W trakcie diety takie się zdarzają, najpierw pozbywamy się wody, a dopiero później zaczynamy spalać tłuszcz.

btw. 3 kg w miesiąc to odpowiednie tempo gubienia kg, więc głowa do góry
Stary 2009-04-05, 11:56   #3085
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Moje R/U. Dzisiaj jednak nieco lżej, bo wczoraj było baaardzo grzesznie, czyt. impreza.

Śniadanie - Woda z cytryną, duża piętka razowca ze śliwką z dżemem słodzonym fruktozą + 1 kromka razowca z plastrem wędliny z indyka, 2 pomidorami koktajlowymi, 2 rzodkiewkami i ogórkiem konserwowym, pół grejpfruta
II śniadanie - serek wiejski lekki, nie wiem ile, bo z wiadereczka nakładałam 2 pomidorki koktajlowe, ogórek konserwowy, łyżeczka słonecznika
Obiad - omlet z 2 jajek z jabłkiem i cynamonem z kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego
Podwieczorek - kawałek tatara z polędwicy wołowej doprawionego 1 żółtkiem, cebulą, oliwą z oliwek, przyprawą maggi z kromką razowca
ok 30 min biegania, hula-hop i jakieś ćwiczenia siłowe, pewnie Tamilee albo 8 minutes
Kolacja - rozdrobniony tuńczyk w sosie własnym z wkrojoną marchewką i natką pietruszki

Oceni ktoś? Bo chyba nie potrafię do końca odnaleźć się w tym U

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 12:27   #3086
Majeczka993xy
Rozeznanie

moje dzisiejsze U
sniadanie : owsianka ( szklanka platkow owsianych zalanych szklanka wody , 2 lyzki otrebow pszennych , szklnka mleka 1,5%) i do tego 10g orzeszkow wloskich ( walka o okres trwa )

2 sniadanie
: kanapka z razowca , paster poledwicy , na to ogoreczek ,jablko

obiad
: brazowy ryz 110g , piers z kurczaka z teflony 125g , 100g brokul , 100g marchewki , 100g papryki

podwieczorek
: 125g chudego twarogu , pomidor , ogorek kiszony 100g , papryka 100g

kolacja
: jajko na twardo , 100g marchewki , 100g papryki , 100g brokul

co o tym sadzicie ??? bardzo prosze o ocenke zwlaszcza ize_wiosenna
lecz umarli nie wracaja....
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 12:34   #3087
Nasturcja several years
Rozeznanie

Cytat:

I z nami się lodami nie podzieliłaś:P należą się baciki Pysznie, masz super przemianę materii. Ja nie narzekam, ale jak przesadzę ze słodkościami to niestety są skutki uboczne w postaci wiadomej
Stary 2009-04-05, 12:44   #3088
orzeszek01
Zakorzenienie

Funky, dziękuje

Dzisiejsze R.
I : dwiekromki chleba pelnoziarnistego,jedna z ciupką masła, serek wiejski200g,jablko,cynamo n
II : dwa jajka na twardo,pol papryki,3liscie salaty,zielone jablko
tutaj 15min aerobów(niby nic a jaki daje wycisk
III : duszone warzywa na lyzeczce oleju slonecznikowego(papryka,3 cebule,3pieczarki,pol malej cukini),malutka piers z kurczaka gotowana na wodze,4lyzki ryzu
IV : serek wiejski 200g,2marchewki
V : tunczyk wsw z połową papryki

ekspertem nie jestem,ale chyba tez dzis ladnie?

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2009-04-05 o 12:45
Stary 2009-04-05, 13:03   #3089
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Funky, dziękuje

Dzisiejsze R.
I : dwiekromki chleba pelnoziarnistego,jedna z ciupką masła, serek wiejski200g,jablko,cynamo n
II : dwa jajka na twardo,pol papryki,3liscie salaty,zielone jablko
tutaj 15min aerobów(niby nic a jaki daje wycisk
III : duszone warzywa na lyzeczce oleju slonecznikowego(papryka,3 cebule,3pieczarki,pol malej cukini),malutka piers z kurczaka gotowana na wodze,4lyzki ryzu
IV : serek wiejski 200g,2marchewki
V : tunczyk wsw z połową papryki

ekspertem nie jestem,ale chyba tez dzis ladnie?
mi się też podoba. to ty w avie?

175, 83/62/89
Stary 2009-04-05, 13:07   #3090
anniaa

orzeszku mała piers z kurczak to znaczy ile ? bo powinno byc jej ponad 100 g.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości