Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-13, 17:54   #3061
Breeana
Przyczajenie

GG do Breeana
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

jutro zostanę zadrutowana. ojacie.

Lubiła tańczyć
Pełna radości tak
Ciągle goniła wiatr
Spragniona życia wciąż
Zawsze gubiła coś
Nie chciała nic
Breeana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 17:59   #3062
rudo-zielona
Zadomowienie

Pytanie: Miałam założoną separację wczoraj. Nic nie bolało. Jedna gumka wyleciała rano przy myciu zębów. Z kolei druga wyskoczyła z pomocą mojego paznokcia przed momentem. Wiem, że jak gumka wylatuje to nie ma problemu, mojej pomogłam wypaść i się zastanawiam czy jej pomóc wejść z powrotem z pomocą dentysty/ortodonty/kowala? Orto mnie zabije
Wizyta w piątek

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
spokojnie randki jeszcze nie było to dopiero 19 października o ile mnie pamięć nie myli -
Ja zakodowałam, że 13go Dzięki za oświecenie
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 18:22   #3063
endorfina100
Przyczajenie

witam
dzisiaj miałam wyrwaną dwójkę i zaplombowaną szóstkę. mam dużą wadę zgryzu, tzn. dwójka była schowana za trójką i jedynką i w dodatku była nieforemna (malutka i niekształtna) i moja orto stwierdziła, że nie ma sensu jej wprowadzać w łuk. teraz czuję jakbym miała banię zamiast części nosa i nad ustami a aparat będzie już za 2 tygodnie, 29 października. boję się strasznie jak to będzie, jaka będzie opinia ludzi (mam 14 lat i chodzę do gimnazjum, a jak wiadomo ludzie oceniają innych jeszcze po wyglądzie) i jednocześnie zacieszam, że w końcu będę miała proste ząbki
Stary 2009-10-13, 18:34   #3064
Agne17
Przyczajenie

Witam
Ja również mam zamiar dołączyć do grona zadrutowanych (w bliskiej przyszłości). Mam pytanko: czy chodzi ktoś do orto w Łodzi albo okolicach ??
Agne17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 18:54   #3065
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Przegapiłam randkę aparatowiczów Nie mogę znaleźć relacji, kto mi pomoże może Ty Kathy???
Wyjazd do Zakopanego odbędzie sie 19 toro10, w Zakopcu śnieg, może weźmiemy sanki i pozjeżdzamy z górki? Koło mieszkania mojego taty jest wieeeelka górka

A taki komplement usłyszałam od 26letniego faceta ( piękne, naturalnie proste i białe ma zęby, oprócz jedynki która ucierpiała podczas wypadku na rowerze i troszkę jest brązowa ale zakłada licówke na nią ) gdy narzekałam na kolor ligatur 'wyglądasz uroczo, bardzo podobają mi się dziewczyny z aparatami'
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 19:58   #3066
luellee
Raczkowanie

milutek, tak to Twoje gumki mnie natchnęły, pozwól, że od Ciebie odmałupuje

Ja sobie wkręcam, bo aparatu nie mam jeszcze (niestety), a już mnie zęby bolą :P Ale to może po prostu moje wyrastające 8 bo jak przez 20 lat mi nie rosły, to od stycznia nagle 3 zaczęły, a 4 do wyrwania (kiedyś ) ale ja chyba po prostu wiedzę odpowiednią zdobyłam wreszcie, żeby mieć zęby mądrości :P

I powiem to co powtarzam zawsze chcę już mój aparat

24 października 2009- APARATKA
luellee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 20:20   #3067
iwka2195
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
Iwona jakie masz małe fajne zabki ja mam takie duze
och jak ja juz by chciała nosic retencje
Mnie to trochę denerwuje że mam takie małe zęby
Ale orto powiedział że po tym aparacie mi się dziąsła obniżyły i teraz idą w górę czy jakoś tak ale za duże to tak i tak nie będą te moje ząbki.

A tak w ogóle to przy przeglądaniu "uśmieszków" znalazłam jedną taką pasującą teraz do mnie z powodu "wkładki" preferencji oto ona:

Wiem moje poczucie humoru

Goo Goo Dolls - Iris

iwka2195 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 21:26   #3068
xooxserduszkoxoox
Przyczajenie

Drogie Aparatki mam pytanko

czy Odklejony zameczek ma jakis wspływ na prostowanie ząbkow?
Bo jak mieć pecha to pecha,, miałam dzis wizyte, przy okazji rowniez przyklejony zamek na piątce...
nio ale przy kolacji znow ten sam zameczek mi sie odkleił
i teraz...jechac znow do przykleic?..czy poczekac do nastepnej wizyty??
pozdrawiam)
xooxserduszkoxoox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 23:47   #3069
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xooxserduszkoxoox Pokaż wiadomość
Drogie Aparatki mam pytanko

czy Odklejony zameczek ma jakis wspływ na prostowanie ząbkow?
Bo jak mieć pecha to pecha,, miałam dzis wizyte, przy okazji rowniez przyklejony zamek na piątce...
nio ale przy kolacji znow ten sam zameczek mi sie odkleił
i teraz...jechac znow do przykleic?..czy poczekac do nastepnej wizyty??
pozdrawiam)
jeśli miałaś dziś wizytę.. to wnioskuje że następna będzie za conajmniej miesiąc.. Moim zdaniem powinnaś jechać go przykleić.. Ale najlepiej jak zadzwonisz sobie do orto i powiesz o tym zamku.. on najlepiej będzie wiedział czy w czymś na dzień dzisiejszy będzie przeszkadzał brak zamka na 5-ce
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 03:54   #3070
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
Kurde, przecież nikt nie zakłada aparatu dla własnej przyjemności czy rozrywki, albo dlatego, że nie ma co z pieniędzmi robić. Nie wiem czy to tak ciężko zrozumieć...
A ja znam taką osobę, która założyła aparat na totalnie równe zęby, prawidłowy zgryz itd. A założyła bo zaczęła kolejne studia i 'wszyscy tam są tacy młodzi' i 'prawie wszyscy noszą aparat'.
Podobno cena to 9tys, aparat nie jest językowy, myślę, że taka cena to żeby przekupić orto żeby założył aparat bez potrzeby...
Głupota.

Ale to oczywiście wyjątek.

Nuda, nuda tralala... Mam prześliczne szpary między dwójkami i trójkami na górze. Dół już trochę się ruszył więc niedługo wrzucę jakieś foty. Dolna lewa czwórka straszy mnie, że wypadnie ale ja tam się jej nie boje, więc męczy mnie bólem.
Ale tak to nuuuuda.....
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 06:01   #3071
Małgosia791
spin doctor

Ja miałam zakładane górę i dół jednocześnie 11 września, miesiąc temu. Pamiętam jaka byłam zdołowana, strasznie bolało i w ogóle Teraz po miesiącu mogę powiedzieć, że to prawdopodobnie jedna z najlepszych moich decyzji. Widzę już pierwsze efekty Dół ładnie zaczął się wyrównywać, tzn dwa zachodzące na siebie zęby z przodu już są prawie równe i co najważniejsze bardzo zmniejszyła mi się szpara między jedynkami. Oto moje zęby zaraz po zadrutowaniu. Za tydzień mam wizytę u orto, jak zmienię gumki i drut wkleję porównanie
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-14, 06:45   #3072
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
W sobotę właśnie to powiedział mi facet
a może to był ten sam co od redrose? taki patent ma

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 07:42   #3073
domiluk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwka2195 Pokaż wiadomość
Mnie to trochę denerwuje że mam takie małe zęby
Ale orto powiedział że po tym aparacie mi się dziąsła obniżyły i teraz idą w górę czy jakoś tak ale za duże to tak i tak nie będą te moje ząbki.

A tak w ogóle to przy przeglądaniu "uśmieszków" znalazłam jedną taką pasującą teraz do mnie z powodu "wkładki" preferencji oto ona:

Wiem moje poczucie humoru
moja koleżanka tez miała małe ząbki i tez strasznie ją to denerwowało i po zdjęciu aparatu poszła do stomatologa i jej zrobiła plastykę dziąseł (nie wiem dokładnie jak to się nazywa) i teraz ma już większe ząbki

EDIT: Zapomniałam napisać ze dziś mam wizytę u orto i jestem ciekawa czym mnie dzisiaj zaskoczy???- ostatnio mówił ze przy kolejnej wizycie (czyli dziś) założy mi na dół ostatni drut (góra już jest ostatni)- ale do momentu jak nie będę go miała na zębach to nie uwierzę

Edytowane przez domiluk
Czas edycji: 2009-10-14 o 07:50
domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 07:50   #3074
joot
Raczkowanie

pytanie: czy przed założeniem aparatu zawsze zakłada się takie gumeczki na zęby? przed założeniem to takie malutkie kółeczka.
pytam, ponieważ będę miała zakładany aparat niemal równolegle z moją koleżanką, ona dostała takie gumeczki a ja nie Oo i nie wiem czy przypadkiem założenie aparatu się nie przesunie, czego bym nie chciała...
trochę dobrej, trochę złej..."
/Jacek Janczarski/
joot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 08:33   #3075
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luellee Pokaż wiadomość
milutek, tak to Twoje gumki mnie natchnęły, pozwól, że od Ciebie odmałupuje
czyli można powiedzieć, że jestem Twoją muzą super, pozwalam

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Nuda, nuda tralala... Mam prześliczne szpary między dwójkami i trójkami na górze. Dół już trochę się ruszył więc niedługo wrzucę jakieś foty. Dolna lewa czwórka straszy mnie, że wypadnie ale ja tam się jej nie boje, więc męczy mnie bólem.
Ale tak to nuuuuda.....
dobrze opisałaś tą nierówną walkę

Cytat:
Napisane przez domiluk Pokaż wiadomość
EDIT: Zapomniałam napisać ze dziś mam wizytę u orto i jestem ciekawa czym mnie dzisiaj zaskoczy???- ostatnio mówił ze przy kolejnej wizycie (czyli dziś) założy mi na dół ostatni drut (góra już jest ostatni)- ale do momentu jak nie będę go miała na zębach to nie uwierzę
powodzenia, daj znać po

Cytat:
Napisane przez joot Pokaż wiadomość
pytanie: czy przed założeniem aparatu zawsze zakłada się takie gumeczki na zęby? przed założeniem to takie malutkie kółeczka.
pytam, ponieważ będę miała zakładany aparat niemal równolegle z moją koleżanką, ona dostała takie gumeczki a ja nie Oo i nie wiem czy przypadkiem założenie aparatu się nie przesunie, czego bym nie chciała...
te gumeczki to separacja, żeby zrobić miejsce na pierścienie. może jej nie potrzebujesz, bo masz już na nie miejsce. może będziesz miała założone gumki separacyjne tydzień przed założeniem aparatu. a może nie są potrzebne, bo zamiast pierścieni będziesz miała rureczki, klejone jak zamki do zębów. (tak jak ja , kocham je )

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2009-10-14 o 09:25
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:33   #3076
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie roku;D Powiedział Wam kiedyś jakiś mężczyzna, że pociągają go kobiety w aparacie????
To ja mam odpowiedź roku
Ostatnio kolega z uczelni patrząc mi prosto w zęby [oh jak romantycznie ] stwierdził, że 'aj.. w aparacie przyjemnei się całuje.. no nie?'

Żeby nie było. To było wyznaie ex-aparaciarza

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:57   #3077
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
A ja znam taką osobę, która założyła aparat na totalnie równe zęby, prawidłowy zgryz itd. A założyła bo zaczęła kolejne studia i 'wszyscy tam są tacy młodzi' i 'prawie wszyscy noszą aparat'.
Podobno cena to 9tys, aparat nie jest językowy, myślę, że taka cena to żeby przekupić orto żeby założył aparat bez potrzeby...
Głupota.

Ale to oczywiście wyjątek.
No to rzeczywiście głupota. Ja bym znalazła ciekawsze sposoby na wydanie tych 9 tys.

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Ja miałam zakładane górę i dół jednocześnie 11 września, miesiąc temu. Pamiętam jaka byłam zdołowana, strasznie bolało i w ogóle Teraz po miesiącu mogę powiedzieć, że to prawdopodobnie jedna z najlepszych moich decyzji. Widzę już pierwsze efekty Dół ładnie zaczął się wyrównywać, tzn dwa zachodzące na siebie zęby z przodu już są prawie równe i co najważniejsze bardzo zmniejszyła mi się szpara między jedynkami. Oto moje zęby zaraz po zadrutowaniu. Za tydzień mam wizytę u orto, jak zmienię gumki i drut wkleję porównanie
Ależ cudownie białe zęby Zazdroszczę normalnie. Jak się ładnie poustawiają to będzie przepięknie

Swoją drogą, można wiedzieć jaki to kolor gumek tych na górze?

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
To ja mam odpowiedź roku
Ostatnio kolega z uczelni patrząc mi prosto w zęby [oh jak romantycznie ] stwierdził, że 'aj.. w aparacie przyjemnei się całuje.. no nie?'

No ja mam nadzieję, że więcej takich facetów chodzi po Ziemi (nie ex-aparaciarzy a tych co pociąga aparat)

Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki żeby udało mi się wbić dziś do orto na wymianę gumek. Są już tak masakrycznie żółte, że wstyd się odzywać. A jak ich dzisiaj nie wymienię to będę musiała z takimi iść w sobotę na imprezę, a to z kolei nie wróży dobrej zabawy...

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 10:05   #3078
joot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
te gumeczki to separacja, żeby zrobić miejsce na pierścienie. może jej nie potrzebujesz, bo masz już na nie miejsce. może będziesz miała założone gumki separacyjne tydzień przed założeniem aparatu. a może nie są potrzebne, bo zamiast pierścieni będziesz miała rureczki, klejone jak zamki do zębów. (tak jak ja , kocham je )
dzieki wielkie
trochę dobrej, trochę złej..."
/Jacek Janczarski/
joot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 10:06   #3079
luellee
Raczkowanie

milutek, tak jesteś moją muzą i moim natchnieniem :P Prześliczny masz ten aparat tylko w sumie ja jeszcze nawet nie wiem, czy będę miałą porcelanowy, czy szafirowy :P Bo z tego mojego rozkojarzenia zapomniałam spytać orto Ale już robię listę pytań, bo ja znów będę tak podniecona i rozkojarzona, że pewnie zapomnę o połowę rzeczy choć w sumie zanim przeczytałam ten wątek to nie wiedziałam, że w tym szafirowym są przezroczyste zamki, myślałam, że są albo białe albo metalowe, a miałam do wyboru metalowy, albo estetyczny to kazałam estetyczny, tak, że się dowiem jak już go będę miała na ząbkach
ZA bardzo rozrzepana jestem.

Stary 2009-10-14, 10:22   #3080
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luellee Pokaż wiadomość
milutek, tak jesteś moją muzą i moim natchnieniem :P Prześliczny masz ten aparat tylko w sumie ja jeszcze nawet nie wiem, czy będę miałą porcelanowy, czy szafirowy :P Bo z tego mojego rozkojarzenia zapomniałam spytać orto Ale już robię listę pytań, bo ja znów będę tak podniecona i rozkojarzona, że pewnie zapomnę o połowę rzeczy choć w sumie zanim przeczytałam ten wątek to nie wiedziałam, że w tym szafirowym są przezroczyste zamki, myślałam, że są albo białe albo metalowe, a miałam do wyboru metalowy, albo estetyczny to kazałam estetyczny, tak, że się dowiem jak już go będę miała na ząbkach
ZA bardzo rozrzepana jestem.
hihi miło mi, fajnie że podoba Ci się mój aparacik, napiszę nieskromnie że mi też
a z tym podnieceniem i roztrzepaniem - mam identycznie. ale obrałam małą strategię. zanim otworzę buzię na fotelu, mówię że mam parę pytań. oczywiście nie pamiętam od razu jakich, ale z czasem się rozkręcam
Stary 2009-10-14, 10:30   #3081
Fibbi
Raczkowanie

Witam nowe aparatki
u mnie nadal bez zmian w prostowaniu. ale moge już normalnie jeść nigdy nie myślałam że będe sie tak cieszyć z powodu zjedzonej kanapki
na wf-ie gramy ciągle w zbijaka i boje sie piekielnie, że dostane za którymś razem w zęby
niebieskie gumki mam już miesiąc i w ogóle mi sie nie odbarwiły
a dziś i w piątek mam wolne od szkoły i moge ponadrabiać zaległości w czytaniu wątku.
jedyne co mnie na razie martwi to moja waga, przez ponad miesiąc noszenia aparatu straciłam 5 kilo niedługo będe wygladać jak wieszak.
pozdrawiam
jutro... lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień!

aparatka, góra i dół 21.08.2009
Fibbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 10:59   #3082
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
To ja mam odpowiedź roku

hehe.. ja jeszcze niestety nie znam żadnego kolesia z aparatem ale może swojego TŻ namóię na niego niedługo..
Cytat:
Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki żeby udało mi się wbić dziś do orto na wymianę gumek. Są już tak masakrycznie żółte, że wstyd się odzywać. A jak ich dzisiaj nie wymienię to będę musiała z takimi iść w sobotę na imprezę, a to z kolei nie wróży dobrej zabawy...
dasz radę a jak się nie uda.. to po prostu będziesz mówiła, że sobie żółte wzięłaś
Cytat:
Napisane przez Fibbi Pokaż wiadomość
jedyne co mnie na razie martwi to moja waga, przez ponad miesiąc noszenia aparatu straciłam 5 kilo niedługo będe wygladać jak wieszak.
pozdrawiam
kurcze.. że ja nigdy takiego problemu nie miałam hi
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:51   #3083
luellee
Raczkowanie

milutek, dlatego ja sobei zorbie listę, bo i tak większości zapomnę :P Żebym się tylko nie zapomniała spytać :P BO to ze mną to wszytsko możliwe W sumie to ja sie tylko zapytałam o ceny aparatów i możliwość płacenia w ratach i jak mi orot powiedziała, to widzimy sie za miesiac i bedziemy zakładać aparat zeskoczyłam z fotela i pognałam, żeby dzownic do wszystkich i sie chwalic
A z miesiąca zostało tylko 10 dni

Stary 2009-10-14, 11:51   #3084
Fibbi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
hehe.. ja jeszcze niestety nie znam żadnego kolesia z aparatem ale może swojego TŻ namóię na niego niedługo..
kurcze.. że ja nigdy takiego problemu nie miałam hi
ja w szkole mam pełno chłopaków w aparacie jeden wygląda świetnie
a ja mam już dosyć tracenia na wadze może teraz kiedy mogę już normalnie jeść to trochę przytyje..

Stary 2009-10-14, 12:00   #3085
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fibbi Pokaż wiadomość
a ja mam już dosyć tracenia na wadze może teraz kiedy mogę już normalnie jeść to trochę przytyje..
chętnie bym się z Tobą zamieniła, jeśli chodzi o to tracenie na wadze...
Stary 2009-10-14, 12:40   #3086
gorzalkaa
Raczkowanie

huhuh nie bylo mnie tu troche ale ile sie zmienilo
wiadomo studia mnie pochlaniaja ;(
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 12:48   #3087
Małgosia791
spin doctor

Cytat:

Ależ cudownie białe zęby Zazdroszczę normalnie. Jak się ładnie poustawiają to będzie przepięknie

Swoją drogą, można wiedzieć jaki to kolor gumek tych na górze?
Dziękuję Gumki miałam białe, teraz już zżółkły i czekam do przyszłego tygodnia na wymianę.
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 13:11   #3088
domiluk
Zadomowienie

właśnie wróciłam od orto- i..... po raz drugi za wizytę nie płaciłam!!! a trochę mi grzebał w buzi żeby nie było czyli już 2 wizyty mam za free
no ale kurcze dostałam troszkę ochrzan za to że nie noszę 24 h na dobę wyciągów- i miał rację ochrzan mi się należał- ale kurcze jak tu nosić te gumki do pracy jak się jest nauczycielem i ciągle się gada no ale cóż muszę je nosić bo inaczej na własne życzenie wydłużam sobie leczenie, no ale powiedział mi też że tak naprawdę to ja już mam prawie koniec leczenia teraz to tylko estetyka także luty- marzec -papa mój aparaciku

domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:19   #3089
Fibbi
Raczkowanie

Cytat:
dobra, zamieńmy sie

Stary 2009-10-14, 14:20   #3090
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
co nie?

Cytat:
Napisane przez domiluk
no ale kurcze dostałam troszkę ochrzan za to że nie noszę 24 h na dobę wyciągów- i miał rację ochrzan mi się należał- ale kurcze jak tu nosić te gumki do pracy jak się jest nauczycielem i ciągle się gada no ale cóż muszę je nosić bo inaczej na własne życzenie wydłużam sobie leczenie
ja wprawdzie jeszcze dołu nie mam, ale już liczę się z tym, że nie będę wyciągów 24/24 nosić. tak tak, wiem, na własne życzenie se wydłużę leczenie. ale tak jak domiluk-praca taka a nie inna... czyli już mogę się na opie... szykować na zapas

a ciekawa jestem jak tam morfina przeżyła początek roku ze szparą a'la karolak? bo biadoliła wcześniej a jakoś mi umknął początek października

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości