![]() |
#3061 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Cytat:
![]() nawet reklamacje na poczcie uznają dopiero po 14 dniach, a może dziewczyna się nie odzywa, bo przed świętami ma inne rzeczy na głowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomyślcie trochę zanim kogoś oskarżycie.
Rozumiem miesiąc, dwa, ale 9 dni? Śmieszne to jest. Święta idą, poczta wolniej dostarcza.
![]() |
#3063 | ||
Wtajemniczenie
Przekupka: 44 pkt / 98% pozyt.
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- to czekam tylko że zmieniam adres i nawet nie mogę jej poinformować o tym bo się nie loguje i nie czyta priv ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio wysyłałam paczkę, doszła w dwa dni, ale od owej wizażanki szła ponad tydzień, chociaż wysłana tego samego dnia.
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że teraz przed świętami jest masakra na poczcie ... a wysłałaś priorytet czy ekonomiczny? Edytowane przez Biała Dama Czas edycji: 2011-12-20 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie kazdy leci od razu na pocztę, jak ma awizo - przecież to też trzeba sobie czas zorganizować. Zeby w 9 dni przesyłki dotarły tam i z powrotem to naprawdę musiałby być dobry układ i dziewczyna musiałaby wysłać pewnie w ten sam dzień, w którym by otrzymała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama wysyłałam przesyłki i jeszcze nie podochodziły.Poczta działa teraz wolniej. Czasem aż strach się wymieniać...
![]() |
#3069 |
BAN stały
|
Widzę, że zostałam zakapowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy zdajecie sobie sprawe z tego, ze takie 'nagabywanie', 'stalkerowanie' i grozby, zwlaszcza wobec osob niepelnoletnich, sa niezgodne z prawem? i gdyby ta maloletnia dziewczyna przyznala sie rodzicom, a oni poszliby z tym na policje- toba, ewicku83, moglaby sie zainteresowac prokuratura. jesli uwazasz, ze zostalas oszukana- zloz oficjalna skarge, aby ktos zajal sie ta sprawa zgodnie z prawem. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2011-12-22 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
spin doctor
|
Cytat:
Moim zdaniem na Targowisku powinny wymieniać się tylko osoby pełnoletnie.
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2011-12-22 o 03:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zadomowienie
|
Szkodliwosc czynu byla zbyt niska materialnie zeby ktokolwiek mial sie tym zajac; nie przekroczylo 250zl.
Prosze nie rozsmieszaj mnie-grozby, stalkerowanie?? A co, szczulam ja krolikiem? Napisalam tylko,ze jesli nie wysle mi produktow, zainterweniuje w placowce wychowawczo-dydaktycznej, do ktorej uczeszcza. Nie zlamalam prawa. Napisalam bardzo kulturalna wiadomosc w celu odzyskania moich rzeczy, nie dostalam odpowiedzi,wiec napisalam po raz drugi sugerujac dwie opcje do wyboru-odsyla albo ja dzialam. Nikogo nie dreczylam,taka informacje wyslalam raz i czekalam,jak widac skutecznie. To nie jest nagabywanie tylko upominanie sie o to co moje. Jesli zglosilaby to na policje,byloby mi to na reke,bo mialam nasza korespondencje,jak rowniez wydrukowalabym regulamin watku wymiankowego. Sorry,ale niewazne co wysylam, jest to moja rzecz i place rowniez za nietania wysylke,nie stac mnie na prezenty dla wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Zakorzenienie
|
widze, ze sie nie rozumiemy
![]() to ze dziewczyna przywlaszczyla sobie kosmetyki to jedno, to co jej napisalas, to drugie, (choc widzac ton twoich postow tutaj, jak i charakter i ton wiadomosci, w jakiej pochwalilas sie "zwyciestwem", watpie, zeby to bylo kulturalne- przynajmniej w moim rozumieniu tego pojecia), bo najwazniejsze jest to, ze przeszukiwalas konto internetowe niepelnoletniej osoby, ktora poukrywala wszystkie swoje dane- i moze tobie wydaje sie, ze to nic wielkiego, ale uwierz- jesli jestes pelnoletnia, to prawo jest po jej stronie i chroni ja przed twoimi 'zakusami', moze i bardziej niz ciebie przed tym, ze zatrzymala sobie kilka twoich kosmetykow. Malgosiu791, a skad wiesz, ze: Cytat:
![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2011-12-22 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zadomowienie
|
Tak, pochwalilam sie "zwyciestem" nad oszustka-niech inne wizazanki widza,ze sa tez inne metody na takie wyludzaczki.
Calosc opisalam-jak dziewczyny to odczytaly to ich sprawa,ale z mojej strony kultura byla,choc po takim czasie, banach i innych wizazankach ktore oszukala, byc nie powinno. Prawo. To juz temat na inna dyskusje,ale krotko podsumuje,ze mimo iz nieplenoletnia dziewczyna nie jest bezkarna. Nie dreczylam jej,nie szantazowalam, nie nagabywalam, chcialam odzyskac moja wlasnosc. Nawet jesli poinformowalaby rodzicow, mysle ze zamiast ciagac sie po sadach,woleliby przywolac corke do porzadku. Jesli ktos w czyms uczesniczy, niech zapozna sie z zasadami i ich przestrzega. To,ze poukrywala swoje dane na portalach spolecznosciowych to nic nie daje, google wychwyci wszystko,wiec moze jako niepelnoletnia wezmie to pod uwage i nie zaklada kont<przeszukiwanie ich NIE JEST ZABRONIONE> I naprawde nie rozumiem,czemu tak bronisz tej dziewczyny? Nie zostalas nigdy oszukana? A moze zostalas i machnelas na to reka? Wlasnie dzieki takim osobom jak Ty, ludzie czuja sie bezkarni i nadal pasozytuja na innych. Edytowane przez ewicek83 Czas edycji: 2011-12-22 o 07:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2011-12-22 o 07:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Zadomowienie
|
Prosze zacytowac "obrazliwe epitety i oskarzenia",bo ja ich nie widze.
Misianko-Ty chyba masz na mnie alergie? Bo zamiast interweniowac w czesto wazniejszych sprawach, ciagle sie czepiasz kazdego slowka,ktore napisze. Edytowane przez ewicek83 Czas edycji: 2011-12-22 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Słowa "oszustka" i "wyłudzaczka" są epitetami na tyle obraźliwymi, że można w sądzie wylądować, a Twoja niewiedza na ten temat może Ci zaszkodzić. Ponadto, w Regulaminie Forum jest dość wyraźnie napisane o kulturze wypowiedzi i zakazie używania obraźliwych słów. Gdybym miła na Ciebie alergię, to już byś miałam puknty karne za to, więc na razie ostrzegałam, biorąc pod uwagę, że znalazłaś się w trudnej sytuacji więc też nie życzę sobie osobistych insynuacji - mam prawo Cię upomnieć za nieprzestrzeganie Regulaminu, a że Ci się to nie podoba, to tego faktu nie zmienia.
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zadomowienie
|
Oszustka,wyludzaczka-przeciez to prawda. Jak inaczej nazwac taka osobe??
Ostatnie zdanie jest stwierdzeniem postawy wobec osoby,ktora broni oszustek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
kosmita jakiś normalnie
|
Też radzę się pohamować, bo mój zakres obowiązków określa admin a nie Ty i za przeproszeniem mało wiesz, o tym co robię
![]() |
#3080 |
Zadomowienie
|
Nie znasz sprawy z Lashstylist, Virtual zna i ona moze sie na temat tej pani wypowiedziec czy doszlo do oszustwa i wyludzenia czy nie.
I bez dalszego komentarza, kazdy ma swoje zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
OK. zazwyczaj nie daje sie wciagnac w takie jalowe przepychanki, ale zrobie wyjatek, bo moze czegos sie nauczysz?
samo przeszukiwanie kont nie jest zabronione- ale juz wykorzystanie wiadomosci uzyskanych taka droga- jest. czy ci sie to podoba czy nie; take it or leave it. dlaczego jej bronie? bo nie lubie wolnoamerykanki i wymierzania sprawiedliwosci na wlasna reke- zbyt czesto prowadza one do naduzyc. a dodatkowo, na punkcie spraw niepelnoletnich jestem, poniekad ze wzgledow zawodowych, wyczulona. odpowiem rozniez na twoje drugie pytanie. tak, zostalam oszukana, ale zawsze dochodzilam swoich racji na drodze zgodnej z prawem i nigdy na tym nie stracilam. (nie naleze do osob, ktore 'machna reka' na takie przypadki- vide obecna sytuacja: pomimo, ze to 'nie moja sprawa', wcale nie milcze). btw. nie przyszlo ci do glowy, ze jak juz poznalas te wszystkie dane, to powinnas jednak zwrocic sie do jej rodzicow? zapewne powstrzymalabys te osobe od nastepnych naduzyc- co byloby korzystne zarowno dla niej samej, jak i dla ewentualnych, nastepnych poszkodowanych. (Wizaz zna juz takie przypadki, conajmniej jeden- gdy rodzice zrobili porzadek z nieuczciwa maloletnia). Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2011-12-22 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
no i cóż z tego? Ja nie wypowiadam się o sprawie, tylko o Twoim sposobie wypowiadania się na forum. Więc zdanie podtrzymuję i po raz ostatni proszę o stonowanie wypowiedzi i nieużywanie obraźliwych epitetów. Wszystko można powiedzieć/napisać w innej formie.
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zadomowienie
|
Mysle,ze gdybys Ty zastanowila sie dluzej i bardziej doglebnie,nasunelyby Ci sie inne wnioski.
Ta dyskusje mozemy zakonczyc, bo to sie mija z celem i szkoda klawiszy. Pozdrawiam-"WOLNOAMERYKANKA" Edytowane przez ewicek83 Czas edycji: 2011-12-22 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |||||
Szef ds. Wymianek
|
pozwole sobie cosik sprostowac:
Cytat:
tak ze odpowiednikiem osoby pelnoletniej winna byc osoba niepelnoletnia badz maloletnia ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-12-22 o 11:47 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
albo w sklepach mozna spotkac informacje: "alkoholu osobom nieletnim nie sprzedajemy" - zawsze sie smieje, ze w takim razie niekarany niepelnoletni moze smialo kupowac ![]() EDIT a sprostowalam w ramach realizacji hasla "Wizaz bawi, Wizaz uczy" ![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-12-22 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Konto usunięte
|
Za co Zuziunia ma bana stałego?
https://wizaz.pl/forum/member.php?u=125573 |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
że tak napisze "ja pierdziu..."
jak widzę nicka ewicek 83 to od razu wiem, że będzie ciekawie Misianka podziwiam za cierpliwość ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.