|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Cytat:
Ależ popadało, pogrzmiało i teraz jest wreszcie troszkę odpoczynku od tych upałów ![]() Basiu ja od poniedziałku tez na III na chwilkę przechodzę ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3062 | |
Szara Eminencja
|
Cytat:
Narazie nie ma jakichś spektakluarnych efektów bo to dopiero 3 miesiące ćwiczeń, a wcześniej sie obijałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=529958 poczytajcie sobie tutaj. Jak zwykle zaczyna się psioczenie na dukana ehhhhh szkoda słów
![]() |
#3064 | |
Szara Eminencja
|
Cytat:
Dzięki, fajnie to usłyszeć, że coś widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Rozeznanie
|
Dałabym mniej. Ogólnie Twoje ciałko pewnie wazy mniej a większą część kg stanowią mięśnie
#3066 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jako,że moje ciało jest flakiem i wyglądam dużo gorzej niż Wykrasana (a przy prawie tym samym wzroście mam 4 kg mniej...) -trzeba się wziąć. do końca II fazy 3 tygodnie. od dziś robię 30 days shred ![]()
Utrwalam zrzucone 20 kg, bo chcieć to móc! ![]() Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-06-09 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Zadomowienie
|
gdzie te Twoje zdjęcia?
![]()
#3068 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A czym słodziła, skoro to rzekomo fruktozy wina? Czy naprawdę niemal do każdego posiłku musiała/chciała słodzika używać? Mięso drobiowe, podroby, ryby też słodzi? Nabiał zawsze na słodko? Warzywa też??? Otręby też? Jaja też? ![]() To z czego głównie składała się ta dziwna dieta Dukana u dziewczyny i jej koleżanki? Jaka to była dieta w takim razie, skoro słodzik cały czas był w ruchu i w jakiejś zastraszającej ilości? Pewnie we wszystkich napojach, a mięsiwo na słodko(-kwaśno). Nie no, ręce opadają po same jelita. Jak ktoś szaleju się najadł i chce być na diecie słodziuchnej, a nie po prostu smakować to, co jest, eksperymentować w kuchni i jeść dobre rzeczy, to wszędzie będzie pchał słodziki. Jak kocha słodycz, to trzeba było wybrać dietę mórz południowych, dietę pomarańczową Sissi ![]() No cóż, współczuję tylko: http://www.iberogast.pl/zespol-jelita-drazliwego To niefajna dolegliwość, a starsi ludzie mieli i nie kojarzyli, że są na jakieś produkty uczuleni, nie sprawdzali i sobie powoli jelita doprawiali. Dobrze, że ta dziewczyna już wie, co ma i przeciwdziała skutkom. Cytat:
Z konsekwencją to łatwo powiedzieć, gorzej zrobić. Mnie się wydaje, że byłam bardzo konsekwentna, a teraz jestem dość konsekwentna, ale obserwatorzy mówią, że mam świra na punkcie kota i na wszystko mu pozwalam. Pozwalam mu jednak na to, co mi nie przeszkadza (komuś może i zapewne stąd te reakcje), co mi się podoba, bo jest śmieszne albo psie, a nie kocie, co jest urocze, etc. Oj, Popolko, nie zostawiałabym balkonu otwartego na całą noc przy drzewie, bo to zaproszenie dla złodzieja. Chyba, że mieszkasz na 5 piętrze, a drzewo zagląda Ci gałęziami w okna. Mój kot bardzo lubi sobie siedzieć na balkonie, ale póki nie idę spać. Musi się uspokoić jak chcę się położyć i tyle. Tak samo jak chce wyjść, a ja nie mam ochoty na spacer, to może sobie piszczeć i latać, ile mu się żywnie podoba. To ja decyduję o różnych rzeczach, a nie on. Przejdzie Twojemu kotu, jak nie będzie widział efektu swoich występów. Czyli jak dziecko. ![]() Cytat:
Ignorowanie kota to również brak kontaktu wzrokowego. Jak coś chcę mu pokazać, czymś mnie wkurzy albo jest zbyt upierdliwy, to przestaję patrzeć na koci pyszczek. Niech sobie gada. Tak, jakby kota nie było. Mięknie jak wosk - szybciutko. A współlokatorzy/domownicy niech się lepiej tak nie wtrącają w wychowanie ![]() Opis głosowego siłowania mnie rozbawił. Kapitalna sytuacja. Mój kot jest okropny - atakuje inne koty, nawet młodziutkie, z przyjemnością. Dość często bez ostrzeżenia. Raz pogonił nawet osiedlowego zabijakę. Jest strasznym tchórzem na co dzień, ale wobec kotów zachowuje się zupełnie na odwyrtkę. To urodzona wojowniczka. Bo to samica - niekastrowana. Cytat:
![]() Kalae, masz rację z tym ćpaniem śladów innych kotów. Fakt!!! Zastanawiałam się nawet, co na nią tak działa. Obstawiałam kozłek lekarski, bo reaguje na walerianę i kocimiętkę. A to po prostu kocie mocze! Wracamy do urolalii. Czyli jak na spacerze ze mną zaczyna się wwąchiwać w jakąś trawkę, prawie tarza i trudno ją odciągnąć, a oczy ma jak naćpana, to znaczy, że wyczuła innego kota - rywala?! No tak, próbuje zostawić swój ślad zapachowy i zatuszować wrażą markę. Cytat:
![]() Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-09 o 18:51 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
BAN stały
|
Bożżee ale jestem wściekła
![]() po raz enty powtarza sie sytuacja, kiedy to siostra tż wpiernicza sie do naszej rozmowy przez tel !!! co za babsztyl !!! ![]() musiałam gdzies to wyrzucić ![]() Cytat:
![]() a z wychowaniem kota jest tak, że ja go znalazłam, na poczatku wszyscy byli przeciwko, chcieli oddac go do schronu ale ja powiedziałam, że nie i miał być tylko i wyłącznie na moja odpowiedzialność . ale moja siostra bez mojej wiedzy pewnego dnia postawiła pokazać mu podwórko i sie zaczeły serenady że on chce wyjść i jak ja mówiłam że nie bo ani niezaszczepiony i jeszcze wtedy ciągnął się za nim jeszcze koci katar i jak on tak piszczał i piszczał moja rodzinka szybko otwierała drzwi i on hyc na dwór i na tym sie skończyła moja żelazna ręka, miał być moj kot a wyszło że wszyscy mogą coś do powiedzenia w kwestii jego wychowania tylko nie ja ![]() nawet książke kupiłam o wychowaniu kotów i pokazałam rodzince, że podstawa to konsekwencja a oni i tak robili po swojemu, a ja nie byłam w stanie tego kontrolować, bo albo na uczelni albo w pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Rozeznanie
|
Mogłabyś podac mi taką jakby rozpiskęna Twoje aktywności fizyczne, jakie są i mniej więcej po ile trwa każda ile, razy w tyg??
#3071 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ale wy zadajecie dużo łatwiejsze, bardziej ogólne pytania - np. nikt mnie nie spyta czy w anemii sierpowatej zmiana aminokwasu w łańcuchu betaglobiny dotyczy pozycji 6 czy 5 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a poza tym tu trochę o przyczynach IBS: Cytat:
![]() owszem, pisze tu o diecie ubogoresztkowej ale jeśli jadła otręby i odpowiednią ilość warzyw to raczej aż tak źle nie było, a poza tym to tylko 1 z mechanizmów... a słodziki? ja nie wiem co ona w każdym posiłku słodzikowała ![]() ![]() aż miałam coś w tamtym wątku napisać ale stwierdziłam że szkoda moich nerwów i cennego czasu... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Wtajemniczenie
|
chciałabym cos napisac do SHAPE czy jak przeczytacie naniesiecie poprawki
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Moje motto które znalazłam gdzieś w sieci *NIGDY NIE REZYGNUJ Z CELU JEŚLI WYMAGA ON CZASU, CZAS I TAK MINIE* Od zawsze byłam duża, bynajmniej odkąd pamiętam. W podstawówce nawet dostałam pseudonim PAŃDZIA, który mam do dziś. Oczywiście odzwierciedlał mój wygląd, ponieważ wyglądałam jak miś panda. Mając 16lat ważyłam 96kg. Zalecenia od pielęgniarki zdrowe odżywianie tylko problem w tym był, że ja nie wiedziałam jak się zdrowo odżywiać. Dzięki temu co schudłam znów nabrałam i tak w kółko. Swojego męża poznałam w 2008 roku nie przeszkadzała mu moja nadwaga <a właściwie otyłość>. W grudniu byłam już w ciąży. Pierwszy cios wizyta u lekarza, waga myślałam, ze to jakieś 95kg. Stanęłam na wagę ona nieubłagalnie wskazała 112kg. Szok mocne postanowienie zdrowego odżywiania, przecież noszę w sobie dziecko wszystko dla niego. Oczywiście plan legł w gruzach. Ostatni wpis w karcie ciąży jest z początku sierpnia 2009 i waga 126kg!!! Na porodówce było 130kg. Myślałam, że to koniec moich upokorzeń, urodzę wrócę do domu i wszystko wróci do normy. Niestety przez tkankę tłuszczową szew nie goił się jak należy. Utkwiła mi wtedy w pamięci uwaga lekarza *a co my z taką słoniną zrobimy* łzy i rozpacz. Po powrocie do domu nie mogłam drastycznie się odchudzać, ani ćwiczyć. Ograniczyłam słodycze do minimum. Waga spadała powoli. W styczniu 2011 wskazała 105kg. Weszłam na forum poczytałam o dietach. Postanowiłam przejść na dietę Dukana. Wiedziałam, że muszę mieć określone zasady. Wytrwałam na protalu do dziś i nadal będę trwać. Pomogły mi forumowiczki, kobiety które jak ja chciały zmienić swoje życie. Gratulowały najmniejszego spadku wagi, ganiły za grzechy. Dzięki nim jestem nową osobą, uśmiechniętą i szczęśliwą, a Olafek ma najszczęśliwszą mamę na świecie. Teraz wiem, że mogę. Waga wskazuje 80kg. Ostatnio znajoma napisała mi dosyć odchudzania, BO PAŃDZIA NIE BĘDZIE PAŃDZIĄ. Ja dalej jestem tą samą osobą, tylko bardziej szczęśliwą.
#3073 |
Wtajemniczenie
|
a zdjecia dołączę te
![]()
#3074 |
Rozeznanie
|
no jestem z małopolski
![]() ![]() koty nie wykastrowane znacza teren, to jest taka wydzielina bardzo nieprzyjemna w zapachu kiedy jest swieza (mokra) potem gdy zasycha my juznie czujemy ale inne koty wczuwaja ten zapach. moj kot lubie pomarańcze wiec u niego to wogole dziwnie jest ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- z wychowaniem zwierzat to juz tak jest ze wychowujemy jak nam sie podoba, ja np, nie mam nic przeciwko zeby spal mi w poscieli, a jak to moja babcia zobaczy to normalnie nie moze uwierzyc. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Pandzia - pięknie, brak mi słów Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-06-09 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Z ciekawości kiedyś... nie, może nie będę opowiadać, bo ludzie często się brzydzą fizjologii, a ja nie, to po co innym dowalać. Nie? ![]() Dobra, lecę spać i odsypiać. Może zerknę w "Charaktery", bo na okładce jest prześliczna puszysta dziewczyna - jak dla mnie, Bellucci na mój rozmiar ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pandziu, pięknie napisałaś! Powiem Ci, że się autentycznie wzruszyłam. I podoba mi się, że na każdym z tych zdjęć się uśmiechasz. Masz przekochaną buzię. Aniołeczku Ty nasz! ![]() Kot mi świruje od wichury. Właśnie coś zrzucił w drugim pokoju. Po odgłosie sądząc, było to lusterko używane do malowania się, a dziś do sprawdzania cellulitu przy oknie. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-09 o 20:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję Kochane jestescie
#3077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem z Ciebie dumna. powinni to wydrukować bo dasz kopa wielu dziewczynom, które nie mogą się zabrać za odchudzanie ![]() ![]()
![]() |
#3078 |
Wtajemniczenie
|
dziękuje poszło do nich już ech
#3079 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie bomba!!!!!Świetnie, że pomyślałaś o czymś takim- Ty to masz łeb
![]()
#3080 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
\ juz im wyslalam ![]()
![]() |
#3081 |
Rozeznanie
|
reprezentacja Polski szczeliła gola w meczu z Francją ... samobójczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |||
Szara Eminencja
|
Cytat:
Moge wysłać na PW bo tutaj się wstydze ![]() Cytat:
pon- 1,5h siłownia + fitness ze sztangami wt - siłownia 1,5 h śrd-siłownia 1,5h plus fitness na pupe i biodra jak znajde jeszcze czas na tygodniu to wyskakuje na godzinkę albo półtorej na siłownie, na weekend - basen na godzine kiedyś chodziłąm nawet na zawody ale niestety choroba pokrzyżowała moje plany ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez wykrasana Czas edycji: 2011-06-09 o 21:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 |
Rozeznanie
|
ilosc tkanki tluszczowej mozna obliczyc
tutaj np: http://www.female.pl/artykul/1390/Pr...rganizmie.html http://tanita.sportkonsulting.pl/go/...luszczowej.htm Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-06-09 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Wtajemniczenie
|
jak napisz prosze
#3086 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Rozeznanie
|
choć pewnie bardziej wiarygodne byloby to na maszynce
no z grubsza ale jak sie z chudsza to sie ma z grubsza ![]() Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-06-09 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Szara Eminencja
|
Liczyłam na stronce już kiedys to mi jakieś głupoty wychodziły, chyba źle sie wymierzyłam. Z chęcią bym skorzystała z maszynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Wtajemniczenie
|
ech padne zaraz na pysk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.