Koty część IV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 23:22   #3061
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Koty część IV

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
A mój je wszystko, ostatnio z wielkim poświęceniem wyjada Ziwi i patrzy na mnie, żebym mu dała w nagrodę coś normalnego.

Obecnie mam -5 D
Jestem taką samą ślepotą ale noszę szkła kontaktowe, z okularami jakoś mi nie po drodze było

Ziazik Twoje koty są niesamowite, ujęcia boskie z Euzebiuszkiem na górze
Miskaa78 Przepięknego masz kocurka, chyba go pierwszy raz widzę

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-05-27 o 23:29
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 06:36   #3062
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Dziewczyny, ale żeście się nakręciły z tym pisaniem. Poszłam wczoraj na nockę... dziś rano wracam, a tu już 4 strony do czytania

Co do testów na kocia białaczkę pozwólcie, że wtrącę swoje 3 grosze... my robiliśmy w tamtym roku wszystkim 4 kotom. Jako, że Gacek ciągle chorował na jakieś dziwne przypadłości. U naszej wetki koszt 1 testu Elisa to ok. 100 zł (nie pamiętam już dokładnie ceny).
U kotów u których test był ujemny nie powtarzaliśmy go, bo nasza pani doktor powiedziała, że wyniki fałszywie ujemne zdarzają się rzadko. Te koty zaszczepiliśmy szczepionką Leukocell 2.
U Gacka 1 test wyszedł dodatni i kolejny również.
Wetka proponowała nam szczepienie szczepionką przed której podaniem nie trzeba wykonywać testu, ale nie chciałam ryzykować. Prawdopodobnie ta szczepionka "beztestowa" nie zaszkodzi nawet jeśli poda się ją kotu, który jest nosicielem wirusa.

Teraz proszę o radę, bo mam dylemat... w czerwcu powinnam powtórzyć szczepienie przeciw białaczce, bo minie rok. Jednak Gacusia już z nami nie ma i nie wiem czy w tej sytuacji jest sens kontynuować szczepienia u pozostałych kotów. Biorąc pod uwagę ryzyko jakie niesie ze sobą szczepienie p. białaczce (mięsak) mocno się zastanawiam nad kontynuowaniem szczepień
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Co byście zrobiły na moim miejscu??

Dodam jeszcze, że wszystkie Wasze koty... cudne z przyjemnością ogląda się fotki takich zadbanych i szczęśliwych kotów

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 06:42   #3063
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Royala produkuje Mars. Mars testuje na zwierzętach... Mój światopogląd runął
Oj, nie wiedziałaś?

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:35   #3064
ziazik
Rozeznanie

Już jestem Trochę się wczasowałam w górach

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Wow .
Safirka zgodziła się na jej zdjęcie w negliżu ?
Euzebiusz urósł .
Nie miała za wiele do gadania
Euzebiusz z 666 gramów waży 1400, jest u nas 3 tygodnie Ma jedenaście tygodni (po dokładnych obliczeniach koleżanki, od której go mamy).

Cytat:
Jakie cudowne kociunie! Trzymam mocno kciuki za Euzebiusza
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Olivvek Pokaż wiadomość
ziazik
Śliczne futra skojarzyły mi się od razu z Flipem i Flapem, na pewno pod względem kolorystycznym
Cześć Olivvek oj, oby nie były jak Flip i Flap, wolałabym nie mieć wielkiego, grubaśnego kota

Cytat:

Powiedz mi kiedy będziesz zaczynać ten kurs? Ja bym ten kurs zaczynała na jesień może. Znalazłaś jakieś opinie w necie? Ja szukałam i nic nie mogę znaleźć...
Ja bym chciała jak najszybciej zacząć, ale muszę się skontaktować z kimś stamtąd, co w ogóle będzie ode mnie wymagane, żeby dostać się na ten duży kurs, w związku z tym, że nie mam kierunkowego wykształcenia.

Cytat:
Wiem i już pękłam z zazdrości zaraz po tym, jak napisała .
Życzę sobie kiedyś tak mieszkać .
Dobra, dobra, tak różowo nie mam, muszę obejść blok prawie naokoło

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Jestem taką samą ślepotą ale noszę szkła kontaktowe, z okularami jakoś mi nie po drodze było

Ziazik Twoje koty są niesamowite, ujęcia boskie z Euzebiuszkiem na górze
Ja mam -2 i -3 dioptrie.

Dziękujemy Poniżej jeszcze zdjęcie, które pokazuje, że to nie była jednorazowa akcja

U Euzebiusza wykryto bakterie coli i proteus vulgaris, dostał antybiotyk celowany w zastrzyku, była poprawa, ale nie spektakularna. Miał też gorączkę i wymiotował dwa razy. Pani weterynarz zaczęła podejrzewać białaczkę Zrobiliśmy badanie krwi, które w zasadzie wykazało tylko nieznaczną anemię i za niski poziom białka (to mogło być od nieprawidłowego karmienia wcześniej).
Wczoraj mąż wymacał na grzbiecie gulę, która okazała się odczynem poiniekcyjnym - reakcją alergiczną na antybiotyk w zastrzyku. Dostał antybiotyk w tabletce, nie ma już gorączki i nie wymiotuje. Tabletki ładnie zjada z odrobiną mokrego. Dostał probiotyk osłonowo. Mamy mu też podawać galaretkę z siemienia lnianego na osłonięcie śluzówki, która okazała się hitem i oboje się rzucają na nią Dzisiaj szaleli rano potwornie i przed moim wyjściem do pracy w kuwecie objawiła się śliczna zwarta kupa w kształcie robaczka

Aha, a wszystko prawdopodobnie zaczęło się od tego, że za wcześnie została mu podana zbyt silna tabletka na odrobaczenie (byliśmy przekonani, że jest starszy niż był naprawdę) i zabite pasożyty uwolniły toksyny w zbyt dużych ilościach i zatruły kiciacha...
Ponoć u małych, mocno zarobaczonych kotków odrobaczanie w ogóle jest groźne, często prowadzi do śmierci malucha, właśnie przez tą ilość uwalnianych toksyn
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12050025.jpg (50,5 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez ziazik
Czas edycji: 2012-05-28 o 07:43
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:14   #3065
Malla
Nie depcze krokusów

Ziazik - maluch jeździec, kupcie mu kucyka!

Niestety z robalami tak właśnie jest. Patrząc na stan znajdowanych przez wolontariuszy kociaków zastanawiam się, jakim cudem przeżywają na wolności...
Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Co do testów na kocia białaczkę pozwólcie, że wtrącę swoje 3 grosze... my robiliśmy w tamtym roku wszystkim 4 kotom. Jako, że Gacek ciągle chorował na jakieś dziwne przypadłości. U naszej wetki koszt 1 testu Elisa to ok. 100 zł (nie pamiętam już dokładnie ceny).
U kotów u których test był ujemny nie powtarzaliśmy go, bo nasza pani doktor powiedziała, że wyniki fałszywie ujemne zdarzają się rzadko.
Dziękuję, zapamiętam.

Nie szczepiłabym zdrowych kotów, ale wiadomo, najlepiej zapytać weta.
Stary 2012-05-28, 08:15   #3066
anty_lopka
Raczkowanie

Cytat:

Jak tam Celinka Józefinka?
Rozmawiałaś z tym wetem, który robił sterylkę? Wyjaśnił Ci sytuację? Będziecie coś z tym robić?
Głaski dla pluszowej od kuzynki Soni, o!
A dziękować, dziękować. Celka jest już jak nowa Ostatnim hitem są u nas muchy Z wetem niestety nie rozmawialiśmy, bo w sobotę mieliśmy Komunię i wieczorem przymusowy powrót do Wawy Pewnie wybierzemy się do niego następnym razem, bo mój Małż z rodzaju tych, co nie odpuszczają
A pozniej wrzuce pare ostatnich fotek

Cytat:
Powiedz mi kiedy będziesz zaczynać ten kurs? Ja bym ten kurs zaczynała na jesień może. Znalazłaś jakieś opinie w necie? Ja szukałam i nic nie mogę znaleźć...
Niestety, nie bede robic tego kursu, troche za drogi ale chciec to bym chciala

GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599

Kocia stronka
anty_lopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:15   #3067
Soso
Zakorzenienie

U mnie ostatnio zagościł na tymczasie dwutygodniowy (teraz już trzy) osesek: klik
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 08:28   #3068
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Ziazik - maluch jeździec, kupcie mu kucyka!
Ale żeś wymyśliła, jeszcze mi w tym wariatkowie kucyka brakuje

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
U mnie ostatnio zagościł na tymczasie dwutygodniowy (teraz już trzy) osesek: klik
Słodziak przeokropny
Stary 2012-05-28, 08:30   #3069
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Cudowny!
Jak sobie radzisz jako zastępcza mama od ssania, wylizywania i wypróżniania?
Stary 2012-05-28, 08:36   #3070
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Oj, nie wiedziałaś?
Skoro mój światopogląd runął w tamtym momencie, oznacza to że nie wiedziałam. Zawsze oglądam pakę z karmą, ale nigdy nie zauważyłam żeby było napisane że to Marsowe

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Dziękujemy Poniżej jeszcze zdjęcie, które pokazuje, że to nie była jednorazowa akcja

U Euzebiusza wykryto bakterie coli i proteus vulgaris, dostał antybiotyk celowany w zastrzyku, była poprawa, ale nie spektakularna. Miał też gorączkę i wymiotował dwa razy. Pani weterynarz zaczęła podejrzewać białaczkę Zrobiliśmy badanie krwi, które w zasadzie wykazało tylko nieznaczną anemię i za niski poziom białka (to mogło być od nieprawidłowego karmienia wcześniej).
Wczoraj mąż wymacał na grzbiecie gulę, która okazała się odczynem poiniekcyjnym - reakcją alergiczną na antybiotyk w zastrzyku. Dostał antybiotyk w tabletce, nie ma już gorączki i nie wymiotuje. Tabletki ładnie zjada z odrobiną mokrego. Dostał probiotyk osłonowo. Mamy mu też podawać galaretkę z siemienia lnianego na osłonięcie śluzówki, która okazała się hitem i oboje się rzucają na nią Dzisiaj szaleli rano potwornie i przed moim wyjściem do pracy w kuwecie objawiła się śliczna zwarta kupa w kształcie robaczka

Aha, a wszystko prawdopodobnie zaczęło się od tego, że za wcześnie została mu podana zbyt silna tabletka na odrobaczenie (byliśmy przekonani, że jest starszy niż był naprawdę) i zabite pasożyty uwolniły toksyny w zbyt dużych ilościach i zatruły kiciacha...
Ponoć u małych, mocno zarobaczonych kotków odrobaczanie w ogóle jest groźne, często prowadzi do śmierci malucha, właśnie przez tą ilość uwalnianych toksyn

Ale one są rozkoszne.

Ma-sa-kra! Nawet nie wiem co powiedzieć. Taki mały kotek, a już tyle przeszedł... A o tym odrobaczaniu... Jak pomyślę o odrobaczaniu Ancijomaka, to słabo mi się robi...

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:

Wspaniały...
Stary 2012-05-28, 08:36   #3071
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Cudowny!
Jak sobie radzisz jako zastępcza mama od ssania, wylizywania i wypróżniania?
Co do karmienia to mam zestaw dla kocich niemowlaków, butelka, smoczki i mleko. Wylizuję go ciepłym wacikiem - nie miałam pojęcia, ze kociakowi, tak jak ludzkiemu niemowlakowi, po jedzeniu musi się odbić! A wypróżnianie, podobnie, ciepłym wacikiem masuję mu wszystko co trzeba i jakoś leci Rośnie jak na drożdzach, oczka (trafił do mnie z poczatkiem kociego kataru, wiec zaropiałe oczka) już coraz ładniejsze, będą z niego koty ;-)
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 08:49   #3072
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
A dziękować, dziękować. Celka jest już jak nowa Ostatnim hitem są u nas muchy
Wygłaskać!

Ziazik jak maluszek? Wygłaskaj i będzie dobrze .

Cytat:
Skoro mój światopogląd runął w tamtym momencie, oznacza to że nie wiedziałam. Zawsze oglądam pakę z karmą, ale nigdy nie zauważyłam żeby było napisane że to Marsowe
Mars , czyli producent W*.
Nie martw się, ja jak się dowiedziałam to też byłam załamana .

Milka zjadła plastelinę .

Stary 2012-05-28, 08:55   #3073
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Mars , czyli producent W*.
Nie martw się, ja jak się dowiedziałam to też byłam załamana .

Mhm... Jak Ancijomak lubił, to kupowałam mu W. paszteciki odkłaczające, czytałam że to Mars. Ale RC... Brak mi słów...

Wie dziewczyna co dobre
Stary 2012-05-28, 09:00   #3074
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Mhm... Jak Ancijomak lubił, to kupowałam mu W. paszteciki odkłaczające, czytałam że to Mars. Ale RC... Brak mi słów...
Dawniej RC był dobrą karmą, później wykupił ich Mars .

Cytat:
Wie dziewczyna co dobre
No nie wiem... Mam ją obserwować, ale to się może źle skończyć .

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2012-05-28 o 09:02
Stary 2012-05-28, 09:08   #3075
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Dawniej RC był dobrą karmą, później wykupił ich Mars .

No nie wiem... Mam ją obserwować, ale to się może źle skończyć .
Ech... Niedługo ze wszystkim tak będzie. Nawet głupi Wedel jest dobrym przykładem.

Ojej... Myślałam że zaledwie uszczknęła... Co mówił wet?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 09:12   #3076
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Ech... Niedługo ze wszystkim tak będzie. Nawet głupi Wedel jest dobrym przykładem.
Masz rację .

Cytat:
Ojej... Myślałam że zaledwie uszczknęła... Co mówił wet?
No właśnie mam obserwować, może wyleci drugą stroną . Trochę tego zjadła , nie przewidziałam, że w nocy wyciągnie ją z pudełka .

Stary 2012-05-28, 09:14   #3077
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Co do karmienia to mam zestaw dla kocich niemowlaków, butelka, smoczki i mleko. Wylizuję go ciepłym wacikiem - nie miałam pojęcia, ze kociakowi, tak jak ludzkiemu niemowlakowi, po jedzeniu musi się odbić! A wypróżnianie, podobnie, ciepłym wacikiem masuję mu wszystko co trzeba i jakoś leci Rośnie jak na drożdzach, oczka (trafił do mnie z poczatkiem kociego kataru, wiec zaropiałe oczka) już coraz ładniejsze, będą z niego koty ;-)
Dla mnie pielęgnacja kociątka to kosmos. Wielki szacun dla Ciebie!
Cytat:
Będą plastyczne bobki...
Cytat:
Swego czasu udzielałam się intensywnie w wątku o testowaniu na zwierzętach, ale z powodu wzrastającego poziomu nawiedzenia zaprzestałam.
Prędzej czy później każda dobrze prosperująca mała firma staje się częścią jakiegoś koncernu.
Sprawa jest o tyle śliska, że dużo w tym paniki, mało aktualnych dowodów. Oznaczenie firmy jako testującej nie oznacza, że polewa zwierzęta kwasem.
Stary 2012-05-28, 09:15   #3078
Olivvek
Zadomowienie

ziazik, po Twoim poście przypomniał mi się kot kolegi- chyba z 10kilo ważył brzuch do ziemi i jeszcze większy, masakra po prostu, jak mi szkoda było zwierzaka
Co do odrobaczania to kolejne kiedyś przy okazji wizyty u weta z psem brałam tabletki i dla kotów, to wagę się mówiło "na oko" jaki to człowiek głupi jest...

Soso, maleństwo cudne dobrze, że trafiła do Ciebie

A ja mam teraz dylemat moralny trzymam chłopaków w domu od soboty i szkoda mi ich strasznie, siedzą w oknach, oglądają świat i zawodzą żałośnie. Są nieszczęśliwi :/ Kurczę, żeby to wiedziało, że to dla ich dobra... I nie wiem, dać im pobiegać po tym dworze chociaż z godzinę, czy twardym być, może zapomną jak na zewnątrz fajnie było?
Stary 2012-05-28, 09:19   #3079
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Swego czasu udzielałam się intensywnie w wątku o testowaniu na zwierzętach, ale z powodu wzrastającego poziomu nawiedzenia zaprzestałam.

Cytat:
Prędzej czy później każda dobrze prosperująca mała firma staje się częścią jakiegoś koncernu.
Sprawa jest o tyle śliska, że dużo w tym paniki, mało aktualnych dowodów. Oznaczenie firmy jako testującej nie oznacza, że polewa zwierzęta kwasem.
A to też racja . Pamiętacie ten filmik z YT P&G? Tak się kojarzy każde testowanie na zwierzętach .

Ja akurat do RC nie mam zaufania nie z tego powodu, a z tego, że produkują W* i Ch*. Kto ich tam wie co robią ze składem karmy

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 09:22   #3080
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie mam obserwować, może wyleci drugą stroną . Trochę tego zjadła , nie przewidziałam, że w nocy wyciągnie ją z pudełka .
Kurcze... Mam nadzieję że wyleci i mała na tym nie ucierpi...
Stary 2012-05-28, 09:24   #3081
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Kurcze... Mam nadzieję że wyleci i mała na tym nie ucierpi...
Jak jej to stwardnieje w brzuszku albo poprzylepia się do jelit ...

Stary 2012-05-28, 09:26   #3082
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Olivvek Pokaż wiadomość
A ja mam teraz dylemat moralny trzymam chłopaków w domu od soboty i szkoda mi ich strasznie, siedzą w oknach, oglądają świat i zawodzą żałośnie. Są nieszczęśliwi :/ Kurczę, żeby to wiedziało, że to dla ich dobra... I nie wiem, dać im pobiegać po tym dworze chociaż z godzinę, czy twardym być, może zapomną jak na zewnątrz fajnie było?
Wiesz, jak to jest z uzależnieniami - trzeba je odciąć.
Zorganizuj im nowy rodzaj zabawy domowej. Może przynieś jakąś gałąź czy pieniek z zewnątrz?
Cytat:
A to też racja . Pamiętacie ten filmik z YT P&G? Tak się kojarzy każde testowanie na zwierzętach .
Ja akurat do RC nie mam zaufania nie z tego powodu, a z tego, że produkują W* i Ch*. Kto ich tam wie co robią ze składem karmy
Nigdy nie dowiemy się jak jest naprawdę, taki urok wielkich korporacji...

Podobno w składzie Power of Nature też były niedawno jakieś manipulacje, ich stali wielbiciele narzekali na bałagan w kuwecie i niechęć podopiecznych do spożywania. Nie powiem, żebym pod względem kuwetkowym była tą karmą zachwycona... Myślałam, że przestawimy się całkiem na TOTW, ale po ostatnich doniesieniach o salmonelli nie wiem, czy obecnie zamówione opakowanie rybnego nie będzie moim ostatnim.
Cytat:
Może się poślizga na parafinie?

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-05-28 o 09:28
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:31   #3083
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci że bardzo często zaczyna się od walki o coś dobrego a kończy się na obsesji. Jak byłam wegetarianką, to zadawałam się z dziewczynami reprezentującymi ruch vege i po jakimś czasie zerwałam wszelkie kontakty, bo miałam wrażenie, że jestem w sekcie. Dosłownie... Szczucie się na wzajem, wysyłanie sobie po 4 brutalne filmiki w ciągu dnia. Zaczęłam wątpić w ich wrażliwość, bo ja nie zdołałam obejrzeć ani jednego, a one nie oglądały nic innego i nie gadały o niczym innym.
Masz rację Malla, poza tym wiem, że nie będę nigdy w stanie mieć w domu tylko BEZPIECZNYCH produktów, ale jakoś tak nieprzyjemnie mi się zrobiło.

Edytowane przez Siejusia
Czas edycji: 2012-05-28 o 10:18
Siejusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:33   #3084
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
TOTW, ale po ostatnich doniesieniach o salmonelli nie wiem, czy obecnie zamówione opakowanie rybnego nie będzie moim ostatnim.
Nie słyszałam o tym .

Cytat:
Może się poślizga na parafinie?
Parafina i siemię jak tylko będzie problem .

Stary 2012-05-28, 09:35   #3085
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
A ona zjadła całą tą plastelinową pałę?
Stary 2012-05-28, 09:35   #3086
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Nie stwardnieje na pewno, bo w brzuszku ma ciepło
(co jej w tej plastelinie smakowało?? )

Malla, dziękuję świetny pomysł, może im zrobię bawialnię na strychu
Stary 2012-05-28, 09:38   #3087
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
A ona zjadła całą tą plastelinową pałę?
Nie, kawałek, może z centymetr, ciężko powiedzieć a resztę pogryzła. I tak się martwię .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 09:42   #3088
ziazik
Rozeznanie

No właśnie, nigdy nie zabezpieczymy tak mieszkań, żeby nie było żadnego ryzyka Mam nadzieję, że Milka sprawnie to wydali.
U mnie na cenzurowanym są wszelkie zabawki na sznurku, po tym jak mały Zyzio uwięził sobie łapkę i zaczął się szarpać, a pętelka sie zaciskała. Zaraz miałam przed oczami, jak zawija mu się to wokół szyi.
Stary 2012-05-28, 09:44   #3089
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Nie, kawałek, może z centymetr, ciężko powiedzieć a resztę pogryzła. I tak się martwię .

Nie dziwię się...
Stary 2012-05-28, 09:45   #3090
monika_sonia
KOTerator

Obecnie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1165.jpg (37,9 KB, 24 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości