Koty część IV - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 21:35   #3031
Siejusia
Zadomowienie

Dot.: Koty część IV

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
No właśnie u mnie mokry PoN zjadły bezdomniaki a puszki Ziwi są na czarną godzinę, szału nie było. MD mniam mniam obydwie wcinały .

Pamiętam ten konkurs, ja tu nawet linka na pudelka wrzuciłam i też czytam pudelka codziennie, ale coś ostatnio majstruje przy komentarzach, sama byłam wczoraj świadkiem .
No widzisz... U mnie suchy PoN nie zrobił szału więc oddałam teściom (przynajmniej przez jakiś czas nie będzie kocur jadł W.) i kupy po nim tak śmierdziały...
Pamiętam że wkleiłaś, ale zobaczyłam po fakcie.
Jest to prawda, ale to mój nałóg

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
i kradziej łańcuszków
Prosisz się o kradzież kota...
Genialny...
Stary 2012-05-27, 21:38   #3032
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
Monika_Sonia bardzo interesuje się żywieniem kotów i czasem lubi drążyć ten temat, ale sporo wie i można skorzystać z jej wiedzy, to tylko sugestia, co mogłabyś zmienić w żywieniu swoich kotów, żeby miały u Ciebie jeszcze lepiej a porównywanie, ile kto wydaje na jedzenie nie wydaje mi się głupie, bo każdy chyba chciałby sensownie rozplanować swoje wydatki i mądrze wydać pieniądze
Dzięki Esfira .

A o pieniądzach wydawanych na koty uwielbiam rozmawiać i ciągle poszukują sposobu jak na nich oszczędzić (czytaj: gdzie aktualnie organizują promocje ).

Wydaje mi się też, że jak ktoś ma czarno na białym napisane, że karmienie karmą X kosztuje 200 a karmienie karmą Y, która jest lepsza kilkakrotnie od karmy X, kosztuje 120 to bardziej to trafia, niż rozpisywanie się o wyższości karmy Y przy użyciu trudnych słów i przytaczaniu wyników badań i cytatów .

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Jest to prawda, ale to mój nałóg
Mój też . Widziałaś K. Perry bez makijażu ?

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:44   #3033
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:

No ba... Ładna kobietka.
Stary 2012-05-27, 21:46   #3034
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
No ba... Ładna kobietka.
Poznałabyś na ulicy?

Stary 2012-05-27, 21:53   #3035
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Jesteś tu od wczoraj i takie masz wnioski? Pokaż mi w którym miejscu byłam dla Ciebie złośliwa!
Wkurzył mnie ten tekst skąd wiem czy mam koty zdrowe. No kurczę, nikt nie wie może akurat dziś coś złapały.
A tę wzmiankę o cenie potraktowałam, że za mało, czy coś. Że niedostatecznie dobrze je żywię.

Ale dobra, widać masz taki styl bycia a ja też się szybko denerwuję kiedyś jedna laska się za mną przez kilka wątków ciągnęła z głupimi komentarzami nt. psa i chyba wyrobił mi się odruch obronny

Przepraszam
I dziękuję za wyjaśnienie, co poeta miał na myśli już będę wiedziała.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Miskaa
Co za rewelacyjny zwierz!
Stary 2012-05-27, 21:54   #3036
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Poznałabyś na ulicy?
Nie (nie wygląda jak ona, ale to na plus, bo nie podoba mi się jej wielka zmarszczka mimiczna, którą dodatkowo uwydatnia tona pudru na twarzy. Naturalnie jest super). A ja generalnie nie poznaje moich znajomych na ulicy i często słyszę że jestem bezczelną gówniarą, bo jakiejś tam babci się nie ukłoniłam. Ja po prostu patrzę na twarz, ale widzę rozmytą plamę
Stary 2012-05-27, 21:57   #3037
monika_sonia
KOTerator

Tak sobie myślę - jak byłam na wyrabianiu paszportów z pannami to wet mi poleciła dla Milki "na starość" Arthroflex Omega na jej kości i stawy (plus mam się wybrać w wakacje do ortopedy, bo zaczyna się garbić) i się zastanawiam, czy jej tego nie zacząć podawać już teraz przy tym skakaniu z drapaka? Przeraża mnie jak ona to robi . Esfira co myślisz o tym? Da to coś w ogóle, czy to takie witaminki w ładnym pudełku

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Nie (nie wygląda jak ona, ale to na plus, bo nie podoba mi się jej wielka zmarszczka mimiczna, którą dodatkowo uwydatnia tona pudru na twarzy. Naturalnie jest super). A ja generalnie nie poznaje moich znajomych na ulicy i często słyszę że jestem bezczelną gówniarą, bo jakiejś tam babci się nie ukłoniłam. Ja po prostu patrzę na twarz, ale widzę rozmytą plamę
Lepiej wyglądała bez makijażu, też bym jej nie poznała .
Masz to co ja, też nie poznaję ludzi, to już lepszą mam pamięć do nazwisk. Zdarza mi się nawet
nie poznać na ulicy ludzi, dla których pracuje, to jest wtopa .

Stary 2012-05-27, 22:09   #3038
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Lepiej wyglądała bez makijażu, też bym jej nie poznała .
Masz to co ja, też nie poznaję ludzi, to już lepszą mam pamięć do nazwisk. Zdarza mi się nawet
nie poznać na ulicy ludzi, dla których pracuje, to jest wtopa .

No... Szkoda że robi z siebie takiego zombiaka
A co do pracodawców, to masz rację... Ja ostatnio z kolei nie poznałam mojej mamy...
Ja chyba tylko Slasha poznałabym na ulicy, ale to przezwzgląd na tak charakterystyczny wygląd i buzowanie hormonów (wykipiałabym).
Stary 2012-05-27, 22:14   #3039
monika_sonia
KOTerator

Cytat:

A co do pracodawców, to masz rację... Ja ostatnio z kolei nie poznałam mojej mamy...

Żeby nie było za dużo OT:
Ostatnio czytałam, że koty starzeją się 4 razy szybciej niż my, więc jeżeli człowiek powinien się badać raz na rok, to kota powinno się badać co 3 miesiące. Co o tym sądzicie i jak często chcecie badać?
Ja myślałam o raz na dwa lata/raz na półtorej roku/raz na rok a tu takie coś .

Stary 2012-05-27, 22:18   #3040
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ja karmię Lunę Nutricatem. Próbowałam ją przestawić - testowałyśmy Orijena Kitten, i któregoś Royala (bodajże Indoor) i Orijena6Fish - potrafiła przez cały dzień nic nie zjeść, protestacyjnie tylko miauczała nad miską. Po zmieszaniu Nutricata z innymi karmami wybiera groszki Nutricat a Inne zostawia. Boję się kupić coś innego, bo nie dostanę malutkiego opakowania (te poprzednie mi miły pan z małego zoologa u mnie na osiedlu odsypał) a ona być może nie ruszy tego. Myślę, że jak dostaje Bozitę, Applawsa w mokrym plus prawdziwe mięcho to nie jest tak źle. Na pewno lepiej niż jakby nic nie jadła (czyli strajkowała nad miską lepszej karmy).

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.

Edytowane przez Ostrowczanka
Czas edycji: 2012-05-27 o 22:25
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:22   #3041
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie myślę - jak byłam na wyrabianiu paszportów z pannami to wet mi poleciła dla Milki "na starość" Arthroflex Omega na jej kości i stawy (plus mam się wybrać w wakacje do ortopedy, bo zaczyna się garbić) i się zastanawiam, czy jej tego nie zacząć podawać już teraz przy tym skakaniu z drapaka? Przeraża mnie jak ona to robi . Esfira co myślisz o tym? Da to coś w ogóle, czy to takie witaminki w ładnym pudełku
zawiera to substancje aktywne chondroitynę i glukozaminę, które jak najbardziej działają na chrząstkę stawową i ją odbudowują, ale to zapobiega zwyrodnieniom stawów, nie zapobiega urazom (a na zwyrodnienia chorują starsze zwierzęta, Milka jest w przyszłości bardziej narażona na zwyrodnienia z powodu większych obciążeń pozostałych nóg, ale teraz jest jeszcze bardzo młoda) poczekajmy, co powie ortopeda

co do chodzenia z kotem do lekarza raz na kwartał, to powiem tak: jeśli będziesz moją klientką, to zapraszam a na serio koty żyją 4 razy krócej niż ludzie i się starzeją też 4x szybciej, ale rany goją się u nich tak samo długo, jak u ludzi i w takim samym tempie rosną guzy czy rozwijają się choroby, więc raz na rok w zupełności wystarczy

Scandinavian Sleeping & Living

Edytowane przez esfira
Czas edycji: 2012-05-27 o 22:25
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:23   #3042
Siejusia
Zadomowienie

Kot i tak jest u weta średnio raz na 2 miesiące, więc zapytam o sugestie. Wtedy podejmę decyzje. Myślę że najczęściej raz na pół roku. I tak weterynarz widzi go często. Poza tym biegnę do weta z byle pierdnięciem, a po wizycie jeszcze wydzwaniam upewnić się czy nie zmienił zdania.
Stary 2012-05-27, 22:36   #3043
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Ja karmię Lunę Nutricatem.

Próbowałam ją przestawić

Na pewno lepiej niż jakby nic nie jadła.

Ja się z karmami uświadomiłam w styczniu w tamtym roku. Z suchym szybko nam się udało przestawić z RC, jakoś tak w kwietniu już wcinała ładnie bezzbożówki. Z mokrym za to miałam przeboje, dopiero pod koniec września zainteresowała się łaskawie innymi karmami niż saszetki RC. Wypróbowałam naprawdę dużo suchych karm, ale mokrych karm nie zliczę... Po 8 miesiącach udało mi się ją przestawić na lepsze mokre właśnie dzięki mokremu Applaws i Animonda vom Feinsten Select. Do dziś próbuję ją przestawić na karmy premium mokre (bardzo mi zależało na Herrmanns), ale nie ma szans, muszę się zadowolić chociaż tymi filetowymi.

Z Milką za to problemów nie miałam, poza biegunkami. Podstawiłam pod nosek porządne karmy i nic innego nie było w klatce, trzeba było jeść co dają .

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
zawiera to substancje aktywne chondroitynę i glukozaminę, które jak najbardziej działają na chrząstkę stawową i ją odbudowują, ale to zapobiega zwyrodnieniom stawów, nie zapobiega urazom (a na zwyrodnienia chorują starsze zwierzęta, Milka jest w przyszłości bardziej narażona na zwyrodnienia z powodu większych obciążeń pozostałych nóg, ale teraz jest jeszcze bardzo młoda) poczekajmy, co powie ortopeda
Ok, dziękuję za odpowiedź .
Szkoda, że nie ma czegoś co ją uchroni przed urazami .

Cytat:
co do chodzenia z kotem do lekarza raz na kwartał, to powiem tak: jeśli będziesz moją klientką, to zapraszam a na serio koty żyją 4 razy krócej niż ludzie i się starzeją też 4x szybciej, ale rany goją się u nich tak samo długo, jak u ludzi i w takim samym tempie rosną guzy czy rozwijają się choroby, więc raz na rok w zupełności wystarczy

Jakbym kiedyś w W-wie wparowała z dużą pluszową i Młodą to się ujawnij, że to Ty .

Też tak myślałam właśnie, że raz na rok , Sonię już mam z głowy, Milka na jesień pójdzie, rok po operacjach, zobaczymy co wyjdzie .

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Kot i tak jest u weta średnio raz na 2 miesiące, więc zapytam o sugestie. Wtedy podejmę decyzje. Myślę że najczęściej raz na pół roku. I tak weterynarz widzi go często. Poza tym biegnę do weta z byle pierdnięciem, a po wizycie jeszcze wydzwaniam upewnić się czy nie zmienił zdania.
Mój rekord to dzwonienie chwilkę po wizycie, z samochodu w drodze do domu .

Moje też są często, ale za każdym razem życzę sobie i wetowi, żebyśmy się długo nie widzieli .

Stary 2012-05-27, 22:38   #3044
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Moja Luna to w ogóle jest szalenie wybredna np. Bozitę je tylko z łosiem i kurczakiem - iinych nie ruszy. Applawsa na razie miałyśmy rybnego, było OK. Saszetki Tesco finest z tuńczykiem wciągała, a pozostałe są fuj. Już wolę jej dać puszkowanego tuńczyka, a najchętniej to je surowe mięso - to jest pyszne. Mam u sprawdzonego rzeźnika takie "obrzynki" drobiowe - mięcho ze skórką i chrząstkami - za to dałaby się pokroić.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:43   #3045
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Mój rekord to dzwonienie chwilkę po wizycie, z samochodu w drodze do domu .

Moje też są często, ale za każdym razem życzę sobie i wetowi, żebyśmy się długo nie widzieli .
Ja mam za blisko żeby dzwonić po drodze
No i wszystko. Więc nie ma sensu ciągle badać jak nie ma nic niepokojącego.
Stary 2012-05-27, 22:44   #3046
Malla
Nie depcze krokusów

Ooo, offtopy!
Cytat:
Nie jest pięknością, ma odstające uszy, ale ma cudowne oczy! W związanych włosach jest nie do poznania.
Cytat:
Dzień, w którym nie poznałam własnej matki na ulicy był dniem, w którym poprosiłam rodziców o wizytę u okulisty. Poszłam, a tu -1,5D na każdym oku.
Cytat:
Żeby nie było za dużo OT:
Ostatnio czytałam, że koty starzeją się 4 razy szybciej niż my, więc jeżeli człowiek powinien się badać raz na rok, to kota powinno się badać co 3 miesiące. Co o tym sądzicie i jak często chcecie badać?
Ja myślałam o raz na dwa lata/raz na półtorej roku/raz na rok a tu takie coś .
Zostanę przy raz na rok/dwa. Jak coś jest z kotem nie tak, to idę do weta. Jak ze mną jest coś nie tak, to najpierw próbuję domowych sposobów, a do lekarza idę, jak umieram.
Cytat:
tez pudla czytam, ale niedawno to widziałam reklamę whiskasa dla kociaków, jakaś paczka żywnościowa a żeby ją dostać CZEBA było podać nawet swój pesel
z fanaberii żywnościowych mój Mietek lubi gotowaną kapustę, pokroić sie za nią daje, smażoną cukinię
a surimi staje mi w gardle tak na mnie PACZĄ gdy jem
PESEL chcieli po to, by jedna osoba nie zgarnęła za dużo.
Nie mogę jeść sushi przy kocie, no nie mogę - paczy wzrokiem "gdybym umierał, dałbym Ci ostatnią porcję, popatrz, umieram, a Ty mi nie dajesz swojej"
Cytat:
znalazłam starą fotkę
ahahahahhahahaha
Cytat:
30zł na tydzień?
Ja na suche na dwie panny daję może 50 na miesiąc (i mogłyby jeść tylko to, bez mokrego kot przeżyje jak suche jest dobre).
Hmm... Orijen, którego uważam za drogą i świetną karmę, kosztuje 80 zł na miesiąc. 30 zł na tydzień za marną karmę to podejrzanie dużo.
Cytat:
Napisane przez anjya Pokaż wiadomość
więc to, że kot nie dał się wziąć na ręce, czy pogłaskać komuś obcemu .. chyba że koniecznie potrzebujesz kota, którego będziesz nosić na rękach
To, że na świecie jest pełno kotów starych, chorych i biednych nie oznacza, że mam je przygarniać. Niedopasowanie człowieka z jego zwierzęciem prowadzi do tragedii.
Cytat:
Wiecie, że zdjęcie z jedzeniem synchronicznym wygrało na MP na facebooku? Malla chyba wiesz o czym mówię .
Taaak, zaraz jak zauważyłam, to Szpieg się pochwalił - świetne zdjęcie!
Stary 2012-05-27, 22:45   #3047
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Moja Luna to w ogóle jest szalenie wybredna np. Bozitę je tylko z łosiem i kurczakiem - iinych nie ruszy. Applawsa na razie miałyśmy rybnego, było OK. Saszetki Tesco finest z tuńczykiem wciągała, a pozostałe są fuj. Już wolę jej dać puszkowanego tuńczyka, a najchętniej to je surowe mięso - to jest pyszne. Mam u sprawdzonego rzeźnika takie "obrzynki" drobiowe - mięcho ze skórką i chrząstkami - za to dałaby się pokroić.
U mnie Sonia z mokrych je tylko i wyłączne:
- Cosmę tuńczykową lub kurczakową w saszetkach (co ważne ta sama Cosma z puszek nie podchodzi),
- Animondę VFS kurczak i dorada (każdy inny smak jest niedobry, chociaż wcześniej chętnie jadła kurczaka z serem).
Milka je prawie wszystko, wybrzydza chyba tylko jak widzi, że Sonia czegoś nie je .

Stary 2012-05-27, 22:48   #3048
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Dzień, w którym nie poznałam własnej matki na ulicy był dniem, w którym poprosiłam rodziców o wizytę u okulisty. Poszłam, a tu -1,5D na każdym oku.

Ja mam mniejszą wadę, ale wkurzają mnie okulary
Stary 2012-05-27, 22:48   #3049
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Ja mam za blisko żeby dzwonić po drodze
Zazdroszczę .

Stary 2012-05-27, 22:50   #3050
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Genialne ujęcie

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Zazdroszczę .
Zapytaj Ziazika jak daleko ma do weta... Wtedy pękniesz z zazdrości
Stary 2012-05-27, 22:53   #3051
Malla
Nie depcze krokusów

A mój je wszystko, ostatnio z wielkim poświęceniem wyjada Ziwi i patrzy na mnie, żebym mu dała w nagrodę coś normalnego.
Cytat:

Ja mam mniejszą wadę, ale wkurzają mnie okulary
Obecnie mam -5 D
Stary 2012-05-27, 22:53   #3052
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Nie jest pięknością, ma odstające uszy, ale ma cudowne oczy! W związanych włosach jest nie do poznania.
Taka typowa z sąsiedztwa zwykła szara myszka .

Cytat:
Ja nie to, że nie poznaję, tylko idę i nie gapię się na ludzi na tyle, żeby do mnie dotarło kto to .

Cytat:
Zostanę przy raz na rok/dwa. Jak coś jest z kotem nie tak, to idę do weta. Jak ze mną jest coś nie tak, to najpierw próbuję domowych sposobów, a do lekarza idę, jak umieram.

Dobra, czyli na razie wygrywa chodzenie raz na rok .

Cytat:
Hmm... Orijen, którego uważam za drogą i świetną karmę, kosztuje 80 zł na miesiąc. 30 zł na tydzień za marną karmę to podejrzanie dużo.
Na jednego kota? To co mi tak mało wyszło ? Chyba się pomyliłam, tylko gdzie
Moje jedzą mało chrupek, jedzą mokre a Milka to parę chrupek zje i ma dość, oszczędnie .

Cytat:

I dobry fotograf , ja nie potrafię dobrych zdjęć pannom zrobić, takich jak bym chciała .

Stary 2012-05-27, 22:55   #3053
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:

Obecnie mam -5 D
Stary 2012-05-27, 23:01   #3054
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Zapytaj Ziazika jak daleko ma do weta... Wtedy pękniesz z zazdrości
Wiem i już pękłam z zazdrości zaraz po tym, jak napisała .
Życzę sobie kiedyś tak mieszkać .

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Obecnie mam -5 D

Malla
lubi OT, a przypomniało mi się coś. Raz byłam na takich zwykłych badaniach komputerowych darmowych szybkich dawno temu, wyszło mi z -1,5 na jedno oko, na drugie +2 (od razu mi chcieli okulary wcisnąć, ale mama się nie zgodziła tylko mnie zabrała na dalsze badania, te miały być takie orientacyjne) w momencie oślepłam . Pojechałam do okulisty z prawdziwego zdarzenia i elegancko 0 i 0. Takie badanie komputerowe podobno mogą mieć tylko ludzie starsi, ale ciekawe ilu osobom przez takie badanie i wciskanie okularów popsuli wzrok

Stary 2012-05-27, 23:03   #3055
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Na jednego kota? To co mi tak mało wyszło ? Chyba się pomyliłam, tylko gdzie
Bo kupujesz duże opakowania, a podałam cenę za dwukilowe, czyli na 40 dni.

Ostatnio obczaiłam, że w Karusku dowożą wieczorami, więc może wreszcie kupię wielką pakę, a nie tylko 400 g i 2 kg...
Cytat:
I dobry fotograf , ja nie potrafię dobrych zdjęć pannom zrobić, takich jak bym chciała .
Ja też nie, ale ze mnie kiepski fotograf.
Cytat:

Malla
lubi OT, a przypomniało mi się coś. Raz byłam na takich zwykłych badaniach komputerowych darmowych szybkich dawno temu, wyszło mi z -1,5 na jedno oko, na drugie +2 (od razu mi chcieli okulary wcisnąć, ale mama się nie zgodziła tylko mnie zabrała na dalsze badania, te miały być takie orientacyjne) w momencie oślepłam . Pojechałam do okulisty z prawdziwego zdarzenia i elegancko 0 i 0. Takie badanie komputerowe podobno mogą mieć tylko ludzie starsi, ale ciekawe ilu osobom przez takie badanie i wciskanie okularów popsuli wzrok
O, wreszcie moja dziedzina! Badanie komputerowe to tylko wspomaganie, nic nie zastąpi normalnego badania i to jeszcze po zakropleniu oczu, żeby nie dało się oszukiwać.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-05-27 o 23:05
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 23:03   #3056
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Malla lubi OT, a przypomniało mi się coś. Raz byłam na takich zwykłych badaniach komputerowych darmowych szybkich dawno temu, wyszło mi z -1,5 na jedno oko, na drugie +2 (od razu mi chcieli okulary wcisnąć, ale mama się nie zgodziła tylko mnie zabrała na dalsze badania, te miały być takie orientacyjne) w momencie oślepłam . Pojechałam do okulisty z prawdziwego zdarzenia i elegancko 0 i 0. Takie badanie komputerowe podobno mogą mieć tylko ludzie starsi, ale ciekawe ilu osobom przez takie badanie i wciskanie okularów popsuli wzrok
Chyba każdemu. U mnie w mieście tylko jedna okulistka tego nie robi
Stary 2012-05-27, 23:12   #3057
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Bo kupujesz duże opakowania, a podałam cenę za dwukilowe, czyli na 40 dni.
Aaaa , to wszystko tłumaczy.

Cytat:
O, wreszcie moja dziedzina! Badanie komputerowe to tylko wspomaganie, nic nie zastąpi normalnego badania i to jeszcze po zakropleniu oczu, żeby nie dało się oszukiwać.
Dlaczego Twoja dziedzina ?

Poważnie, jak dostałam te wyniki na wydruku to w momencie oślepłam . A później miałam dokładne badania chyba na trzy sposoby, bo przyszłam z tą karteczką, zakrapiane oczy też miałam, ile się musiałam "nacierpieć", żeby się dowiedzieć, że nie ma żadnej wady . I jak wyszło, że jest ok, to od razu wzrok odzyskałam .

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2012-05-27 o 23:16
Stary 2012-05-27, 23:19   #3058
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:

Poważnie, jak dostałam te wyniki na wydruku to w momencie oślepłam . A później miałam dokładne badania chyba na trzy sposoby, bo przyszłam z tą karteczką, zakrapiane oczy też miałam, ile się musiałam "nacierpieć", żeby się dowiedzieć, że nie ma żadnej wady . I jak wyszło, że jest ok, to od razu wzrok odzyskałam .
Siła autosugestii?
Stary 2012-05-27, 23:23   #3059
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Siła autosugestii?

Stary 2012-05-28, 00:00   #3060
Siejusia
Zadomowienie

Royala produkuje Mars. Mars testuje na zwierzętach... Mój światopogląd runął
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości