Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 10:33   #3061
Ag4
AGA :)

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Dziewczyny, macie jakieś doświadczenie z farbowaniem włosów henną khadi? zastanawiam się nad zmianą koloru. Generalnie, zastanawiam się nad zmianą fryzury, ale sama nie wiem co bym chciała

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 10:59   #3062
carpaibex
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie jakieś doświadczenie z farbowaniem włosów henną khadi? zastanawiam się nad zmianą koloru. Generalnie, zastanawiam się nad zmianą fryzury, ale sama nie wiem co bym chciała
Nissiax ma, chyba nagrala o tym filmik ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:01   #3063
mrowka2810
Raczkowanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Tę wodę robisz zgodnie z przepisem umieszczonym na stronie? Mam ochotę wypróbować, szczególnie, że uwielbiam jeść pietruszki ugotowane na parze

Zazdroszczę koncertu!

Dziękuję Jestem z nich naprawdę zadowolona. To moja jedyna para letnich sandałków, które wizualnie podobają mi się w 100%. Niby proste, ale delikatne złote ćwieki na podeszwie nadają im charakteru. Chciałam dokupić je w wersji cielistej, nawet ostatnio spotkałam mój rozmiar stacjonarnie, ale okazały się na żywo bardziej brązowe, więc zrezygnowałam.

Niestety nie Planowaliśmy w środę przepłynąć statkiem z mola do Gdańska i wtedy go zwiedzić, ale okazało się, że taki statek nie kursuje obecnie. Bardzo żałuję, bo jadąc do Sopotu Gdańsk bardzo mi się spodobał. Dodatkowo Ty i Kociaak polecałyście tyle ciekawych miejsc, że chciałabym jeszcze w te wakacje pojechać nad morze i obowiązkowo zwiedzić Wasze miasto

Jak Twoje przygotowania do wyjazdu sierpniowego? To już lada moment.

Przykro mi z powodu niemiłej sytuacji, która spotkała Cię ze strony Twojego kolegi Boli dotkliwiej, jeśli zawód sprawia nam bliska osoba, którą znamy długo i niemożliwym wydaje się, że może nas tak bardzo rozczarować. Rozumiem, że zawiodłaś się na nim, bo też tak bym się czuła. Dziwi zachowanie zapewne zakompleksionej i zazdrosnej dziewczynki, ale jeszcze bardziej dziwi jego zachowanie. Nie wyobrażam sobie zrezygnować ze znajomych/ przyjaciół tylko dla jakiegoś widzimisię mojego partnera czy partnerki. Za jakiś czas może się okazać, że ów partner znowu jest singlem, ale już bez grona przyjaciół. Spróbuj nie przejmować się jego niewątpliwie niedojrzałą decyzją i zdecydowanie zaproś innego kolegę Choć po tym, co napisałaś pod wielkim znakiem zapytania jest to październikowe wesele.

Też zachwycona szamponami Batiste z 15% zniżką dokupiłam w środę kolejny: http://batiste.pl/batiste-paisley/ i wersję podróżną Tropical. Muszę niestety przyznać rację dziewczynie, która mnie obsługiwała w perfumerii co do małej wydajności wersji podróżnych. Po kilku użyciach od środy- dzisiaj zakończył żywot szampon Tropical a nie spryskiwałam włosów nie więcej niż 3 razy przez dosłownie kilka sekund.

Też przyjrzę się specyfikom, które polecasz. Dziękuję za polecenie i świetne rady Oczywiście je sobie zapisałam i zamierzam stosować!

Co do ćwiczeń- ostatnio bardzo je zaniedbałam... Planuję wrócić do regularnego wysiłku fizycznego w ciągu najbliższych kilku dni

Też mnie to bardzo dziwi! Kilka lat temu, kiedy byłam druhenką u mojej kuzynki z Krakowa, a przyjęcie weselne miało miejsce w Zamościu to jako goście mieliśmy do dyspozycji pokoje w hotelu i nie było żadnej mowy o płaceniu za nocleg. Przecież to generuje dodatkowe koszta, które są i tak wysokie dla gości, którzy muszą dojechać, wręczyć pieniądze (najchętniej okrągłą sumkę, co by zadowolić co raz to zachłanniejszych młodych małżonków traktujących własne wesele jako świetną inwestycję) czy prezent, ubrać się itp.

Rozumiem zamieszczanie na zaproszeniach sugestii co do przynoszenia win, czekoladek, kuponów lotto, zabawek czy przyborów szkolnych zamiast kwiatków, ale koperta Nigdy nie spotkałam się z takim żądaniem. A bezpośrednie oczekiwanie określonych kwot to już w ogóle wielka bezczelność i zupełny brak szacunku dla gości!

Ja sama mam wesele 17 sierpnia u kuzyna w moich rodzinnych stronach i na zaproszeniu jedynie jest wierszyk o winie i czekoladkach zamiast kwiatków. Może to o kopercie jest bardziej powszechne w miastach, a nie małych wiejskich miejscowościach Choć kuzyn pochodzi z zamożnej rodziny. Na wesele chciałabym pójść, bo będzie moja siostra z mężem i moja pięcioletnia słodka chrześnica, brat z dziewczyną, czyli idealne towarzystwo do wspólnej zabawy Jednak jak zwykle mam problem z partnerem, a raczej brakiem idealnego plus właśnie kwestia koperty...

Ważne, że nikomu nic się stało, a szczególnie Tobie Nie mam zaufania do motocyklistów ze względu na niemiłe wspomnienia.

Gratuluję! Mam nadzieję, że w nowym miejscu będziesz czuła się bardziej bezpieczna, bo to co, opisywałaś naprawdę przyprawia o ciarki

Wklejam się w szarej bluzie z Decathlona Plus mój zwykły szary zestaw z równie szarego chłodnego wakacyjnego dnia (lubię się zresztą w takich zwyklakach z Conversami). Przymierzałam akurat wtedy kilka rzeczy, ale niczego nie kupiłam.

Muszę się też pochwalić! Udało mi się znaleźć na allegro sandałki ze starej kolekcji Zary, do których wzdychałam odkąd je pierwszy raz przymierzyłam pewnego zimowego dnia. Oczywiście ich wtedy nie kupiłam, potem przegapiłam podczas wyprzedaży, a na allegro raz jedyny tylko trafiłam, ale ktoś szybciej ode mnie się zdecydował i kupił. Co prawda nie kliknęłam ich od razu, bo wahałam się co do ceny prawie, jak z regularnej sprzedaży. Napisałam maila do sprzedawcy i udało się delikatnie wynegocjować niższą kwotę Odebrałam je osobiście w środę. Sandałki są zupełnie nowe, nienoszone, jeszcze z metką. Wahałam się, bo w obecnej kolekcji są prawie identyczne, ale na niższym obcasie i tańsze, ale mniej zgrabne według mnie. Plus wahałam się, które najpierw kupić, bo z nowej kolekcji podobają mi się te: http://www.zara.com/pl/pl/nowa-kolek...1p1293855.html Ostatecznie uległam, bo jestem pewna, że szukałabym ich nadal. Dodaję też kilka zdjęć z nimi z mojego folderu inspiracje.
przepiękne są ja mam te z aktualnej kolekcji w kolorze nude i czarne ze złotym obcasem <3
mrowka2810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:08   #3064
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Tak, robię dokładnie tak samo

Ohh! Od razu zwróciłam uwagę na Twoje usta (tak jak i inne dziewczęta Śliczne! Takie pełne!

Bluza świetna, strasznie żałuję że nie znalazłam jej w D.

Wybrałam się w piątek po pracy na zakupy. Wróciłam z niczym Kilka rzeczy przymierzałam, ale jakoś nie byłam przekonana. Generalnie to niewiele mi się podobało. No, i po raz kolejny przekonałam się, że Mohito to nie jest sklep dla mnie. R. 34 lekko ciasny a 36 zdecydowanie za duży :/
Gdzie kupujesz pietruszki do przygotowania tej wody? Pytam, bo widziałam komentarz, żeby nie aplikować na twarz kupowanej ze zwykłego supermarketu i zastanawiam się, czy ma to znaczenie

Dziękuję

Mnie ostatnio cieszą tylko zakupy w sh Dorwałam w zeszły wtorek kilka fajnych ciuszków, w tym: długą szarą sukienkę z działu Basic H&M, z której jestem zadowolona najbardziej i niebieską sukienkę z Asosa z suwakiem na całej długości z tyłu

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Fiu fiu

Dziewczyny, dziś w nocy w moim rodzinnym mieście była najpotężniejsza burza jaką w życiu widziałam
Mój kolega zgodził się mi towarzyszyć

Boję się burz...

Cytat:
Ja nie mam - nie kupowałam ponieważ słyszałam wiele niepochlebnych opinii o odżywkach eweline dlatego unikam tej firmy. Nie mam duzych problemów z paznokciami, jeśli mam potrzebę użycia odzywki to stawiam na avon albo na wibo (która nadaje delikatny mleczny kolor i na dłuższych paznokciach 'robi' fajny french
Podobny efekt zaobserwowałam po nałożeniu utrwalającej emalii podkładowej z Oriflame, którą jakiś czas temu wygrzebałam wśród moich lakierów. Składu nie sprawdzałam.

Dziewczyny, jakie bazy pod makijaż polecacie? Zdecydowałam, że sama się pomaluję na wesele, bo jestem pewna, że kosmetyczka z mojej małej miejscowości nie używa mojego podkładu Estee Lauder DW

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:20   #3065
Adele Marie
Raczkowanie

Dziewczyny, a ja się tak naczytałam o szkodliwym działaniu kosmetyków, że aż mnie skręca, żeby wszystko z łazienki wyrzucić . A trochę tego mam bo po ostatniej promocji na dermokosmetyki w Super Pharm zrobiłam sobie zapas np. La Roche - Posay .
Chyba najbardziej zaskoczyły mnie negatywne opinie na temat Tołpy i Yves Rocher. Myślałam, że to sama natura

Dzisiaj z onetu o tym że zaburzają gospodarkę hormonalną (wiem, że oni tam takie hity co dwa dni promują, a jak coś w tym jest? ): http://wiadomosci.onet.pl/nauka/tyka...metykach/wylwx
I z bloga wizażanki, 3 notki o kosmetykach: http://tor-zireael.blogspot.com/2013...my-zdrowo.html, http://tor-zireael.blogspot.com/2013...ez-chemii.html, http://tor-zireael.blogspot.com/2013...o-nie-eko.html
Adele Marie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:20   #3066
Ag4

Cytat:
Nissiax ma, chyba nagrala o tym filmik ;-)

oo dziękuję W domu przeglądnę jej filmiki

Cytat:
Gdzie kupujesz pietruszki do przygotowania tej wody? Pytam, bo widziałam komentarz, żeby nie aplikować na twarz kupowanej ze zwykłego supermarketu i zastanawiam się, czy ma to znaczenie
Koleżanka mi przynosi ze swojego ogródka Ostatnio dała mi dość sporo także sobie zamroziłam i mam trochę zapasu.

Cytat:

Dziewczyny, jakie bazy pod makijaż polecacie? Zdecydowałam, że sama się pomaluję na wesele, bo jestem pewna, że kosmetyczka z mojej małej miejscowości nie używa mojego podkładu Estee Lauder DW
oho, też szukam bazy Kiedyś miałam z Gosh i pamiętam, że była dość dobra, ale to było już jakiś czas temu więc pewnie pojawiły się już jakieś lepsze nowości
Też planuję się wymalować DW Lubię go na takie wyjścia

Aga
Stary 2013-07-29, 11:21   #3067
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Kochana moje sandałki są z poprzedniej kolekcji. W obecnej kolekcji są prawie identyczne, ale przeszły do nowej, więc nie zostały objęte wyprzedażą
już rozumiem, dziękuję za informację
Stary 2013-07-29, 11:41   #3068
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, znalazłam idealne mieszkanko, za tydzień się przeprowadzam Już się nie mogę doczekać
Super
Cytat:
Tę wodę robisz zgodnie z przepisem umieszczonym na stronie? Mam ochotę wypróbować, szczególnie, że uwielbiam jeść pietruszki ugotowane na parze

Zazdroszczę koncertu!

Dziękuję Jestem z nich naprawdę zadowolona. To moja jedyna para letnich sandałków, które wizualnie podobają mi się w 100%. Niby proste, ale delikatne złote ćwieki na podeszwie nadają im charakteru. Chciałam dokupić je w wersji cielistej, nawet ostatnio spotkałam mój rozmiar stacjonarnie, ale okazały się na żywo bardziej brązowe, więc zrezygnowałam.

Niestety nie Planowaliśmy w środę przepłynąć statkiem z mola do Gdańska i wtedy go zwiedzić, ale okazało się, że taki statek nie kursuje obecnie. Bardzo żałuję, bo jadąc do Sopotu Gdańsk bardzo mi się spodobał. Dodatkowo Ty i Kociaak polecałyście tyle ciekawych miejsc, że chciałabym jeszcze w te wakacje pojechać nad morze i obowiązkowo zwiedzić Wasze miasto

Jak Twoje przygotowania do wyjazdu sierpniowego? To już lada moment.

Przykro mi z powodu niemiłej sytuacji, która spotkała Cię ze strony Twojego kolegi Boli dotkliwiej, jeśli zawód sprawia nam bliska osoba, którą znamy długo i niemożliwym wydaje się, że może nas tak bardzo rozczarować. Rozumiem, że zawiodłaś się na nim, bo też tak bym się czuła. Dziwi zachowanie zapewne zakompleksionej i zazdrosnej dziewczynki, ale jeszcze bardziej dziwi jego zachowanie. Nie wyobrażam sobie zrezygnować ze znajomych/ przyjaciół tylko dla jakiegoś widzimisię mojego partnera czy partnerki. Za jakiś czas może się okazać, że ów partner znowu jest singlem, ale już bez grona przyjaciół. Spróbuj nie przejmować się jego niewątpliwie niedojrzałą decyzją i zdecydowanie zaproś innego kolegę Choć po tym, co napisałaś pod wielkim znakiem zapytania jest to październikowe wesele.

Też zachwycona szamponami Batiste z 15% zniżką dokupiłam w środę kolejny: http://batiste.pl/batiste-paisley/ i wersję podróżną Tropical. Muszę niestety przyznać rację dziewczynie, która mnie obsługiwała w perfumerii co do małej wydajności wersji podróżnych. Po kilku użyciach od środy- dzisiaj zakończył żywot szampon Tropical a nie spryskiwałam włosów nie więcej niż 3 razy przez dosłownie kilka sekund.

Też przyjrzę się specyfikom, które polecasz. Dziękuję za polecenie i świetne rady Oczywiście je sobie zapisałam i zamierzam stosować!

Co do ćwiczeń- ostatnio bardzo je zaniedbałam... Planuję wrócić do regularnego wysiłku fizycznego w ciągu najbliższych kilku dni

Też mnie to bardzo dziwi! Kilka lat temu, kiedy byłam druhenką u mojej kuzynki z Krakowa, a przyjęcie weselne miało miejsce w Zamościu to jako goście mieliśmy do dyspozycji pokoje w hotelu i nie było żadnej mowy o płaceniu za nocleg. Przecież to generuje dodatkowe koszta, które są i tak wysokie dla gości, którzy muszą dojechać, wręczyć pieniądze (najchętniej okrągłą sumkę, co by zadowolić co raz to zachłanniejszych młodych małżonków traktujących własne wesele jako świetną inwestycję) czy prezent, ubrać się itp.

Rozumiem zamieszczanie na zaproszeniach sugestii co do przynoszenia win, czekoladek, kuponów lotto, zabawek czy przyborów szkolnych zamiast kwiatków, ale koperta Nigdy nie spotkałam się z takim żądaniem. A bezpośrednie oczekiwanie określonych kwot to już w ogóle wielka bezczelność i zupełny brak szacunku dla gości!

Ja sama mam wesele 17 sierpnia u kuzyna w moich rodzinnych stronach i na zaproszeniu jedynie jest wierszyk o winie i czekoladkach zamiast kwiatków. Może to o kopercie jest bardziej powszechne w miastach, a nie małych wiejskich miejscowościach Choć kuzyn pochodzi z zamożnej rodziny. Na wesele chciałabym pójść, bo będzie moja siostra z mężem i moja pięcioletnia słodka chrześnica, brat z dziewczyną, czyli idealne towarzystwo do wspólnej zabawy Jednak jak zwykle mam problem z partnerem, a raczej brakiem idealnego plus właśnie kwestia koperty...

Ważne, że nikomu nic się stało, a szczególnie Tobie Nie mam zaufania do motocyklistów ze względu na niemiłe wspomnienia.

Gratuluję! Mam nadzieję, że w nowym miejscu będziesz czuła się bardziej bezpieczna, bo to co, opisywałaś naprawdę przyprawia o ciarki

Wklejam się w szarej bluzie z Decathlona Plus mój zwykły szary zestaw z równie szarego chłodnego wakacyjnego dnia (lubię się zresztą w takich zwyklakach z Conversami). Przymierzałam akurat wtedy kilka rzeczy, ale niczego nie kupiłam.

Muszę się też pochwalić! Udało mi się znaleźć na allegro sandałki ze starej kolekcji Zary, do których wzdychałam odkąd je pierwszy raz przymierzyłam pewnego zimowego dnia. Oczywiście ich wtedy nie kupiłam, potem przegapiłam podczas wyprzedaży, a na allegro raz jedyny tylko trafiłam, ale ktoś szybciej ode mnie się zdecydował i kupił. Co prawda nie kliknęłam ich od razu, bo wahałam się co do ceny prawie, jak z regularnej sprzedaży. Napisałam maila do sprzedawcy i udało się delikatnie wynegocjować niższą kwotę Odebrałam je osobiście w środę. Sandałki są zupełnie nowe, nienoszone, jeszcze z metką. Wahałam się, bo w obecnej kolekcji są prawie identyczne, ale na niższym obcasie i tańsze, ale mniej zgrabne według mnie. Plus wahałam się, które najpierw kupić, bo z nowej kolekcji podobają mi się te: http://www.zara.com/pl/pl/nowa-kolek...1p1293855.html Ostatecznie uległam, bo jestem pewna, że szukałabym ich nadal. Dodaję też kilka zdjęć z nimi z mojego folderu inspiracje.

Ja też zwróciłam uwagę na Twoje usta! Są absolutnie cudowne, zazdroszczę ja niestety mam wąskie
sandałki też super ale ja bym pewnie miała problemy z chodzeniem w takich, mam wrażenie, że nie utrzymałyby mi stopy na miejscu
Cytat:
Napisane przez ladybird1122 Pokaż wiadomość
ale cudowne te sandałki ja mam w tym typie z zeszłego roku ze Stradivariusa, chciałabym jeszcze białe, ale te Zarowe mają jakieś wąskie to miejsce za piętą, no i dziś kliknęłam długo poszukiwane idealne złote szpilki RI http://www.riverisland.com/women/sho...sandals-640032 Jestem pomiędzy rozmiarami i tu może być zgrzyt, ale liczę,że będzie ok

Olcia strasznie współczuję Ci sytuacji.Dla mnie motocykliści i rowerzyści( a o całych peletonach rodzinnych na rowerach włącznie z maluchami nie wspomnę) to prawdziwa zmora
O tak, o rowerzystach się nasłuchałam, od kierowców, którzy jeżdzą dużo więcej niż ja... poza tym często na wjazdach na osiedle na którym mieszkam czy też pobliskie, dochodzi do wypadków, bo rowerzyści nawet nie zwalniają przy przejściu i wjeżdżają wprost pod koła... trzeba miec oczy dookola głowy
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:41   #3069
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Ja jako motocyklistka z zamiłowania (choć aktualnie na odwyku z braku środków na zakup własnego sprzęta ) uważam, że motocykliści ludzie jak wszyscy. Są idioci nieuleczalni, są głupki o mentalności "dziadka w kapeluszu", są pozerzy i wielka rzesza normalnych ludzi, których po prostu raduje ten a nie inny sposób poruszania.
Szkoda tylko, że garstka napaleńców psuje wizerunek reszty...
To prawda, że nie można generalizowac chociaż nie wiem czy proporcje nie są odwrotne? może napaleńcy częściej wyjeżdżają na ulicę
Cytat:

Wybrałam się w piątek po pracy na zakupy. Wróciłam z niczym Kilka rzeczy przymierzałam, ale jakoś nie byłam przekonana. Generalnie to niewiele mi się podobało. No, i po raz kolejny przekonałam się, że Mohito to nie jest sklep dla mnie. R. 34 lekko ciasny a 36 zdecydowanie za duży :/
Mam tak samo z sukienkami z Mohito bluzki jeszcze jakoś dopasuję, ale sukienki 34 ciasne, nie dopinam się, a 36 za duże. Ale w ogóle jakoś nie przepadam za tym sklepem
Cytat:
Fiu fiu

Dziewczyny, dziś w nocy w moim rodzinnym mieście była najpotężniejsza burza jaką w życiu widziałam
W Poznaniu też była burza, ale niestety przeszła bokiem. Czytałam w nocy książkę i o 2 zaczęło grzmiec i tylko lekko popadało... Za to pamiętam burzę sprzed roku, podczas której bałam się wyjśc do pracy (w dodatku na nockę więc było zupełnie ciemno )
Cytat:
Napisane przez justytynka Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie odżywkę Eveline diamond hard i już zdążyłam nałożyć dwie warstwy jak odkryłam że w składzie ma formaldehyd i poczytałam o działaniu w internecie. Teraz siedzę niespokojnie i co chwila zerkam na paznokcie czy coś się nie dzieje Kupiłam odżywkę ponieważ wiele moich koleżanek sobie bardzo chwali. A na KWC opinie podzielone. Macie z nią jakieś doświadczenia?
Rok temu byłam bardzo zadowolona z eveline 8w1. Pierwszy raz miałam tak długie i twarde paznokcie, z resztą pisałam tu o tym Diamentowa mi nie podpasowała... ale teraz już nie ma tego efektu, mam suche paznokcie, kciuki i wskazujące strasznie się rozdwają i też teraz z tym walczę na razie kupiłam odżywkę Celii (bez formaldehydu, z olejkiem arganowym) i mam nadzieję, że coś zdziała.

Cytat:
Nie mam doświadczenia z henną, ale pamiętam, że rozważasz zmianę koloru od jakiegoś czasu nadal będę Ci polecac na początek szamponetkę, żebyś oswoiła się z kolorem sama niedawno kupiłam Marion na 24 mycia, ale ciemny brąz prawie nie chwycił i szybko się wypłukał, a bałam się czerni

Madzia
udanego urlopu
Stary 2013-07-29, 11:43   #3070
201604250957
Konto usunięte

Leenka pietruszkę to najlepiej w warzywniaku lub na targu kupić a najlepiej to z jakiegoś znajomego ogródka
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 11:43   #3071
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowka2810 Pokaż wiadomość
przepiękne są ja mam te z aktualnej kolekcji w kolorze nude i czarne ze złotym obcasem <3
Dziękuję

Masz na myśli te sandałki nude, która ma Linda? Absolutnie zakochałam się tym outficie Te ze złotym obcasem przymierzałam, ale niebieskie i też mi się bardzo spodobały!

Cytat:
Koleżanka mi przynosi ze swojego ogródka Ostatnio dała mi dość sporo także sobie zamroziłam i mam trochę zapasu.

oho, też szukam bazy Kiedyś miałam z Gosh i pamiętam, że była dość dobra, ale to było już jakiś czas temu więc pewnie pojawiły się już jakieś lepsze nowości
Też planuję się wymalować DW Lubię go na takie wyjścia
Nie pomyślałam o domowym ogródku Jak tylko wrócę do domu to też zerwę.

Więc jak znajdziesz idealną bazę to napisz Nie posiadam żadnej. Też lubię DW na takie wyjścia! Choć ostatnio mimo że mam go na buzi to i tak zaczynam się świecić- moja skóra płata mi figle ostatnio... Czekam na puder perłowy z BU. Kiedyś miałam bambusowy i byłam zadowolona. Wiesz już może, jak pomalujesz oczy? Kusi mnie doklejenie kilku kępek sztucznych rzęs, bo swoje mam marne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8045aa.jpg (96,4 KB, 181 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8063as.jpg (93,5 KB, 147 załadowań)

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie

Stary 2013-07-29, 11:45   #3072
Ag4

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość

Nie mam doświadczenia z henną, ale pamiętam, że rozważasz zmianę koloru od jakiegoś czasu nadal będę Ci polecac na początek szamponetkę, żebyś oswoiła się z kolorem sama niedawno kupiłam Marion na 24 mycia, ale ciemny brąz prawie nie chwycił i szybko się wypłukał, a bałam się czerni
Tak, tak jestem szalenie niezdecydowana Sama nie wiem czego chcę. Teraz planuję podciąć i ujednolicić kolor bo póki co mam takie niby ombre a raczej misz masz. Wstawiam zdjęcie, może coś mi doradzicie bo sama nie potrafię się zdecydować co z nimi zrobić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1482.jpg (37,1 KB, 274 załadowań)

Aga
Stary 2013-07-29, 11:48   #3073
Ag4

Cytat:

Masz na myśli te sandałki nude, która ma Linda? Absolutnie zakochałam się tym outficie Te ze złotym obcasem przymierzałam, ale niebieskie i też mi się bardzo spodobały!
Lindaaa! Uwielbiam ją!!!

Cytat:

Najprostsze rozwiązania są zazwyczaj najbliżej

Cytat:
Więc jak znajdziesz idealną bazę to napisz Nie posiadam żadnej. Też lubię DW na takie wyjścia! Choć ostatnio mimo że mam go na buzi to i tak zaczynam się świecić- moja skóra płata mi figle ostatnio... Czekam na puder perłowy z BU. Kiedyś miałam bambusowy i byłam zadowolona. Wiesz już może, jak pomalujesz oczy? Kusi mnie doklejenie kilku kępek sztucznych rzęs, bo swoje mam marne.
Oczywiście JEśli Ty coś znajdziesz to też daj znać

Malujesz się DW na codzień?

Też myślę o doklejeniu rzęs, ale nigdy tego nie mam doświadczenia, nie wiem czy bym potrafiła ładnie sobie zrobić.
Oczy pewnie na jakieś beże Nie lubię mocnego makijażu (no i przede wszystkim nie umiem go wykonać ).

Aga
Stary 2013-07-29, 11:54   #3074
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak jestem szalenie niezdecydowana Sama nie wiem czego chcę. Teraz planuję podciąć i ujednolicić kolor bo póki co mam takie niby ombre a raczej misz masz. Wstawiam zdjęcie, może coś mi doradzicie bo sama nie potrafię się zdecydować co z nimi zrobić.
ale piękne
w takim razie odradzam te szamponetki masz śliczne włosy i kolor też bardzo mi się podoba, a przy szamponetkach może wyjśc zbyt sztuczny... Nie wiem jak ten kolor współgra z Twoją twarzą, ale jeśli dobrze, to chyba bym nie farbowała...
zazdroszczę Ci filigranowej figurki
Stary 2013-07-29, 12:51   #3075
szafirowa
Rozeznanie

Eveline mi początkowo bardzo pomogła, wzmocniły się paznokcie i zaczęłam ją namiętnie stosować... teraz jednak odstawiłam zupełnie, bo faktycznie rozdwajają się w 1/3 długości płytki ( mam bardzo długą ) i strasznie są kruche..
bez malowania paznokci mi ciężko zresztą poprawy nie było widać po odstawieniu lakierów. Pomaga mi banalne wcieranie wieczorem najzwyczajniejszej wazeliny w paznokcie i skórki i nie przeszkadza że mam pomalowane polecam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 13:06   #3076
carpaibex
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanie do Was. Niedługo czeka mnie dość długa podroż autokarem, a moja choroba lokomocyjna z wiekiem zamiast słabnąć, nie daje mi żyć. Już wcześniej zdarzało mi się jeździć autokarem po 30h, ale wydaje mi się że gorzej ze mną od tamtego czasu Znacie się na lekach na tego typu schorzenie i możecie mi polecić coś co naprawdę skutecznie działa ? Jak byłam dzieckiem to brałam Aviomarin albo Lokomotiv, ale jak dla mnie to jest pic na wodę, czułam się otępiała, a niedobrze było mi w dalszym ciągu
Stary 2013-07-29, 13:40   #3077
201604250957
Konto usunięte

Szczerze powiedziawszy to podziwiam, że zdecydowałaś się na taką długą podróż autokarem jeśli cierpisz na chorobę lokomocyjną. Chciałabym Cię jakoś pocieszyć i poradzić coś ale moja siostra też cierpi na tą uciążliwą przypadłość (i też z wiekiem jest coraz gorzej) i próbowała już chyba wszystkich środków dostępnych bez recepty a i takich przepisanych przez lekarza i nic nie zdawało u niej rezultatu jak jest kierowcą nie ma problemu, siada jako pasażer i robi się prawdziwy Meksyk, współczuję jej i Tobie
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:51   #3078
Fionaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie do Was. Niedługo czeka mnie dość długa podroż autokarem, a moja choroba lokomocyjna z wiekiem zamiast słabnąć, nie daje mi żyć. Już wcześniej zdarzało mi się jeździć autokarem po 30h, ale wydaje mi się że gorzej ze mną od tamtego czasu Znacie się na lekach na tego typu schorzenie i możecie mi polecić coś co naprawdę skutecznie działa ? Jak byłam dzieckiem to brałam Aviomarin albo Lokomotiv, ale jak dla mnie to jest pic na wodę, czułam się otępiała, a niedobrze było mi w dalszym ciągu
Biodramina. Genialna jest, bo DZIAŁA. Miałam, a właściwie mam koszmarną chorobę lokomacyjną, nawet godzina autobusem to dla mnie problem. Aviomarin i Lokomotiv nie działały, a ja przez jazdę autobusem nie lubiłam wycieczek szkolnych, bo się stresowałam, w jakim stanie dojadę. Pamiętam wyprawę do Warszawy 0.o 5h męczarni, nic nie pomagało. Koleżanka mi poleciła właśnie ten lek, bo sama miała takie problemy i teraz mam nareszcie spokój. Jedyny problem, że jest dostępny wyłącznie w Hiszpanii Ja mam jego zapas, bo dzięki niemu wreszcie nie mam przedwyjazdowych "schiz"
Fionaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 13:53   #3079
carpaibex
Zakorzenienie

Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Ja juz jezdzilam autokarem do Grecji i Francji, nie mialam wiekszych problemow. Moze podswiadomie wmowilam sobie, ze musze wytrzymac. Aczkolwiek od jakiegos czasu mam wrazenie ze mi sie pogorszylo i boje sie tej jazdy ..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 14:09   #3080
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ masz świetne włosy. Piękne! Ja, na Twoim miejscu dołożyłabym trochę pasemek blond. Takie farbowanie nie-od-nasady (ombre), ułatwia sprawę, bo nie trzeba się martwić odrostami, a kolory blond masz bardzo ładne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (28,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25c5685f214d0d73c6cb4b9af4d748fd.jpg (35,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2128499d5906c7091ceb7311d75196fc.jpg (16,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cb9c03b94e57b8bd770789ab7305adf3.jpg (19,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5d8140abba37998acc59860ed04f131e.jpg (19,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cf1b7831a8c929a32b91c5abee1bf3fe.jpg (50,7 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez Phoebee
Czas edycji: 2013-07-29 o 14:11
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 16:08   #3081
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Kupiłam sobie odżywkę Eveline diamond hard i już zdążyłam nałożyć dwie warstwy jak odkryłam że w składzie ma formaldehyd i poczytałam o działaniu w internecie. Teraz siedzę niespokojnie i co chwila zerkam na paznokcie czy coś się nie dzieje Kupiłam odżywkę ponieważ wiele moich koleżanek sobie bardzo chwali. A na KWC opinie podzielone. Macie z nią jakieś doświadczenia?
Na każdego działa inaczej. Jedne dziewczyny odczuwaly ból i charakterystyczne pieczenienie po aplikacji, ja nigdy. Tylko ze miałam wrażenie, ze po kilku dniach nakładania i po zmyciu paznokcie mi sie luszczyly... Aktualnie zaczęłam używać odżywki NailTek Foundation 2, polecana przez nissiax83, mysle ze bedzie ona o niebo lepsza ImageUploadedByWizaz Forum1375110525.939984.jpg

Stary 2013-07-29, 16:13   #3082
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ja paznokcie maluję Essie (ale nigdzie składu znaleźć nie mogę, więc nie mam pewności, że to pomoże...), żeby je chociaż trochę utwardzić, bo po tym diamenciku eveline miałam paznokcie cieniutkie jak bibuła i nie mogłam nigdzie niczego dotknąć, bo bolało

Jak znajdziecie jakiś skuteczny sposób na uratowanie paznokci to dajcie pilnie znać!
Ja słyszałam cos o olejowaniu paznokci np. Olejem kokosowym, ale nie próbowałam. Na wizazu jest o tym wątek, mi sie by to chyba przydało, bo mam słabe paznokcie

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:

Dziękuję

Mnie ostatnio cieszą tylko zakupy w sh Dorwałam w zeszły wtorek kilka fajnych ciuszków, w tym: długą szarą sukienkę z działu Basic H&M, z której jestem zadowolona najbardziej i niebieską sukienkę z Asosa z suwakiem na całej długości z tyłu

Mój kolega zgodził się mi towarzyszyć

Boję się burz...

Podobny efekt zaobserwowałam po nałożeniu utrwalającej emalii podkładowej z Oriflame, którą jakiś czas temu wygrzebałam wśród moich lakierów. Składu nie sprawdzałam.

Mac, Sephora. Inglotowej nie polecam
;-)

Stary 2013-07-29, 16:36   #3083
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
masz bardzo ładne włosy
Stary 2013-07-29, 17:06   #3084
Champs
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję

Więc jak znajdziesz idealną bazę to napisz Nie posiadam żadnej. Też lubię DW na takie wyjścia! Choć ostatnio mimo że mam go na buzi to i tak zaczynam się świecić- moja skóra płata mi figle ostatnio... Czekam na puder perłowy z BU. Kiedyś miałam bambusowy i byłam zadowolona. Wiesz już może, jak pomalujesz oczy? Kusi mnie doklejenie kilku kępek sztucznych rzęs, bo swoje mam
marne.
Jaki jest adres bloga tej dziewczyny?
A butki bajeczne...sama się za takimi rozglądam dla siebie;-)

Masz marzenia, które chcesz spełnić ?! To o nie zawalcz !...
Champs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 18:31   #3085
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość

Ja też zwróciłam uwagę na Twoje usta! Są absolutnie cudowne, zazdroszczę ja niestety mam wąskie
sandałki też super ale ja bym pewnie miała problemy z chodzeniem w takich, mam wrażenie, że nie utrzymałyby mi stopy na miejscu
Dziękuję ślicznie Naprawdę jesteście Kochane! Nigdy nie usłyszałam tylu komplementów na temat swoich ust!

Dziękuję! Z sandałków jestem bardzo bardzo zadowolona Choć jeszcze nie miałam okazji w nich dłużej pochodzić oprócz maszerowania po mieszkaniu

Jaką książkę czytasz?

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Leenka pietruszkę to najlepiej w warzywniaku lub na targu kupić a najlepiej to z jakiegoś znajomego ogródka
Taką właśnie pietruszkę przywiozę z domu. Dziękuję

Cytat:
Lindaaa! Uwielbiam ją!!!

Najprostsze rozwiązania są zazwyczaj najbliżej

Oczywiście JEśli Ty coś znajdziesz to też daj znać

Malujesz się DW na codzień?

Też myślę o doklejeniu rzęs, ale nigdy tego nie mam doświadczenia, nie wiem czy bym potrafiła ładnie sobie zrobić.
Oczy pewnie na jakieś beże Nie lubię mocnego makijażu (no i przede wszystkim nie umiem go wykonać ).
Też ją uwielbiam

Oczywiście, że dam znać

Tak, maluję się na co dzień DW, bo tylko po nim przez cały dzień moja buzia wygląda ładnie. Jest niesamowicie trwały. Teraz, z uwagi na lato, odstawiłam go, choć zdarza mi się na jakieś ważne wieczorne wyjścia go nałożyć. A Ty stosujesz go na co dzień?

Moje doświadczenie ze sztucznymi rzęsami też jest marne Zazwyczaj prosiłam o to kosmetyczki. Ale ostatnio przypomniało mi się, że mam sztuczne rzęsy i klej, które kupiłam po zrobionym makijażu w Douglasie i je sobie sama dokleiłam Oj było ciężko! Myślę, że z pojedynczymi rzęsami czy kępkami byłoby łatwiej.

A ja lubię mocny makijaż oka mimo że też nie potrafię się malować Muszę pooglądać jakieś filmiki i poćwiczyć, co by nikogo nie straszyć potem

WOW! Piękne masz włosy Zazdroszczę!!!! Nie zmieniłabym koloru, ale jeśli to jak radziła Phoebee - dodałabym jedynie trochę pasemek blond Nie mogę się na teraz napatrzeć na Twoje włosy

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Mac, Sephora. Inglotowej nie polecam
;-)

Dziękuję za polecenie

Cytat:
Napisane przez Champs Pokaż wiadomość
Jaki jest adres bloga tej dziewczyny?
A butki bajeczne...sama się za takimi rozglądam dla siebie;-)
http://cosmopolitan.fi/psilovefashion

Schudłam

APARATKA w połowie

Stary 2013-07-29, 18:57   #3086
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ją kiedyś używałam, ale przestałam, bo bardzo mnie po niej bolały paznokcie.

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Ja kupiłam, użyłam kilka razy i leży. Po jakim czasie zauważyłaś poprawę? Może uda mi się zmusić, żeby pamiętać o nakładaniu.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Dla mnie rowerzyści to zmora. W drodze do pracy mam bardzo wąską i krętą drogę, a rowerzysta oczywiście (nie rzadko z telefonem przy uchu) woli jechać ulicą, niż chodnikiem po którym nikt nie uczęszcza

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Ja używam od 2 lat i mi się kompletnie nic nie dzieje. Ale regularnie używałam tylko 1,5 miesiąca jako kurację, po czym teraz używam jako baza pod lakier (co 2 tyg., jedną warstwą) i mam piękne, długie i mocne paznokcie

Ale widziałam co u innych dziewczyn potrafiła ta odżywka zrobić, brrr.
Na początku zauważyłam, że są takie bardziej elastyczne, a potem, że przestały wypadać. No i na końcu widoczne wydłużenie. Myślę, że 2 tygodnie minimum żeby zauważyć jakąś poprawę.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:10   #3087
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Farbowałam długo na ciemny brąz Khadi i efekt był cudowny, bardzo naturalny, chociaż samo farbowanie bardzo upierdliwe. Jednak nie polecam, jeśli jesteś niezdecydowana - henny nie da się wywabić z włosów, i chociaż skończyłam używać już dawno, wciąż mam barwnik we włosach i gdy je rozjaśniłam zrobiły się zielone Także to długoterminowa decyzja, trochę jak tatuaż
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:15   #3088
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Ja nie mam - nie kupowałam ponieważ słyszałam wiele niepochlebnych opinii o odżywkach eweline dlatego unikam tej firmy. Nie mam duzych problemów z paznokciami, jeśli mam potrzebę użycia odzywki to stawiam na avon albo na wibo (która nadaje delikatny mleczny kolor i na dłuższych paznokciach 'robi' fajny french
Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ja po odżywce 8w1 z eveline miałam taką masakrę, że paznokcie rozdwajały mi się do połowy płytki po odstawieniu chyba z pół roku walczyłam by z nimi dojść do ładu za to moja siostra, mama i babcia bardzo sobie ją chwalą więc tak jak carpaibex pisze wszystko zależy od tego jakie się ma paznokcie.. ja w każdym razie omijam już odżywki firmy eveline szerokim łukiem
Odradzam wszelkie produkty do paznokci z Eveline. Ja ciągle nie mogę uporać się ze skutkami po stosowaniu tych świństw.
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 22:39   #3089
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Ależ masz świetne włosy. Piękne! Ja, na Twoim miejscu dołożyłabym trochę pasemek blond. Takie farbowanie nie-od-nasady (ombre), ułatwia sprawę, bo nie trzeba się martwić odrostami, a kolory blond masz bardzo ładne.
Jak zrobić takie włośy jak na ostatnim zdjęciu?! Albo chociaż na pierwszym? U mnie lokówka nie daje rady, pianka mocna plus lakier a po dwóch godzinach smętne strąki zamiast fal...

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 06:52   #3090
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przychylam się do opinii dziewczyn, żeby dodać blondu i zostawić włosy, bo są piękne!!

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
A u mnie właśnie eveline zdziałał cuda i uratował paznokcie. Miałam strasznie kruche i łamliwe. Nail tek (który swoją drogą też posiadana formaldehyd) na mnie nie działa. Dopiero przy eveline umocniły się i nadają się do czegokolwiek. Więc chyba dużo zależy od budowy paznokcia
Mam dziwne podejrzenie, że to nie formaldehyd w tym eveline tak działa, a przynajmniej nie sam, może w połączeniu z innym składnikiem, ponieważ przez lata stosowałam różne formuły nail teka, jedynkę, dwójkę i nawilżającą trójkę w zestawach z podkładem i topem, ale nigdy nie miałam takiego dramatu jak po tym eveline...

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości