Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 06:32   #3061
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Obecnie myślę nad tym czy dawać kaszki bezglutenowe czy je olac i dopiero dac te z glutenem.
Ogólnie jaka jest funkcja dawania kleiku np kukurydzianego? Żeby dziecko bardziej się najadalo?
Z info które Anulka wklejała wynikała, że przy mm pełną dawkę glutenu a więc kaszki glutenowej można podać dziecku po 4 miesiącach ekspozycji czyli około 9 miesiąca... Więc jeżeli chcesz wcześniej podać porcje kaszki (zamiast mm) to będzie musiała być bezglutenowa
Pod warunkiem, ze tak dokładnie będziesz trzymać się schematu
Odnośnie kleiku chodzą słuchy, że właśnie taka jest funkcja
Czytałam, że kleik jest bardziej lekkostrawny niż kaszka, dlatego najczęściej (choć nie zawsze) rodzice do urozmaicania diety wybierają kleik a dopiero po nim przechodzą na kaszkę... (ale oczywiście to wiadomości z neta więc ile prawdy trzeba się tylko domyślać)))
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Mały robi dziwne kupy. Zrobił znów zielona taka ze wsiakla w pieluszke \ Nie wiem czy to od tego, ze ja zjadlam sporo awokado i jadłam cebulę? Czy od zielonych warzyw i owocow moga byc takie kupy?
Nie pomogę, bo nie wiem
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Laski, mam już 37,9C brac paracetamol? Jeden wzielam, bo leb mi peka\
Ibuprom weź jak już elaine pisała ma działanie przeciwzapalne
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie czy u was też była pielęgniarka środowiskowa w odwiedzinach ?????
Na moje szczęście nie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
melduję się na rozkaz! jestem, żyjem, sypiem włosami, żrem na potęgem i z moim polskiem coś nie tak

Cytat:
Tesciowa mi pieprzy ciagle, ze słabo ubieramy małego. Litości jest 5stopni. Mały ma body z krótkim z długim i rajtki oraz skarpety. Wkładam go w kombinezon zimowy. Czapka cieńsza,ale ma kaptur. Zakładam mu rękawiczki. Kaputki ma od kombinezonu,ale ściąga je bo widocznie nie lubi Nakryty jest grubym kocem i na wierzch ta nakladka od wózka co sie zapina, od wiatru. Ludzie to co bedzie jak zima przyjdzie
Gada zasłon mu gardło, a jak mu zapinam kombinezon to mu az na smoka zachodzi. To co mam mu futro kupić
Ja pitole wkurzaja mnie te stare babsztyle. Mały jak wraca i go wyjmuje z wózka to jest cieplutki.
Dla mnie osobiście strasznie grubo ubrany Twój synek Mój na oczy nie widział tylu ubrań
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Nadrobilam wszystko.ale nie mam juz sily.odpowiadac.

Dobranoc.

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Warunek zdany, z przebojami ale zdany
Antosia miala dzis szczepienie i po raz pierwszy miala gorączkę Dalam jej czopek i dopiero przed chwilą zasnela biedna Goraczka na szczescie powoli zaczyna spadac ale malutka nadal jest cieplutka. Szczepienie tez oczywiscie z przebojami no ale dobrze ze juz po Mam nadzieje ze gorączka juz nie wroci Ide sie polozyc czy malutkiej bo zasnac to mi sie raczej nie uda

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dzis konczymy 3 miesiace i z tej okazji stawiamy soczki
Gratulacje takze dla Gucia i Kubusia
.
Brawa dla wszystkich świętujących
Cytat:
Jeju, jak ten czas leci. Niedługo będą swietowaly pół roku.
Za niecały miesiąc Chociaż jak ostatnio przyjechała w odwiedziny koleżanka z 1,5 rocznym żywym srebrem, które było dosłownie wszędzie zaczęłam doceniać niemobilność Mojego Szkrba

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
No i od 6 Alicja byla wyspana. Szkoda ze dopiero kolo 4 zasnela. Tak wiec witam sie porannie przejechana przez ruski czolg, ale dam rade (czytaj ostatnie slowa z radosnym okrzykiem )
Zaraz Malgosia wybywa do szkoly, maz chyba do pracy i bede sie obijaja bo nie mam na nic sily. Sprzatania nie mam za duzo wiec zostawie na jutro, na obiad zrobie gulasz bo inaczej mieso mi sie zmarnuje. Ale to po drzemce. Jejku jak ja marze o lozku i koldrze.
...już za chwilę łóżko będzie Twoje

Moje Dziecko zawsze wstaje o 7... Ech... znowu się zepsuło
A na śniadanie wyjątkowo nie dostanie swojej porcji glutenu bo mi cyc zaraz eksploduje... Musimy przenieść kaszeczkę na drugie śniadanko

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 06:48   #3062
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Dzień dobry my już nie śpimy.
Za to wiercimy się i uśmiechamy do mamy oraz jemy rączki nie tylko swoje

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 06:52   #3063
Margosia__
Zakorzenienie

Cześć Malinka

Mały
Stary 2013-11-20, 07:09   #3064
ita83
Wtajemniczenie

i my mowimy dzien dobry

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-20, 07:29   #3065
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Anulka dobrze prawi Na początku i tak się nie naje tą marchewką więc popije mlekiem A dopajać tym czym dopajasz teraz- wodą, herbatką, itp.
Tyle, że ja teraz niczym nie dopajam
Latem dawałam herbatkę Hippa, ale teraz pijemy tylko mleczko.
No zobaczymy, pewnie też ważne będą kupy, jakby były jakieś problemy, to coś tam podam
Dzięki za odpowiedzi
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 07:33   #3066
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 07:39   #3067
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dzień dobry!! Ale mnie wybiła nocna pobudka...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 07:42   #3068
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Ja mam takie upolowane za 30 zl z groszami.

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3726407795

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Ale fajne!

Fajoskie teraz mam dylemat

A ja jeszcze pochwalę mojego grubaska, Antoś waży 7700 i mierzy 70 cm Lekarz mówił że to dzięki dokarmianiu mm tak ładnie rośnie bo to zawsze bardziej kaloryczne jest
Stary 2013-11-20, 07:53   #3069
AgaPlast
Zadomowienie

Witamy sie
ale pedzicie
sam kupki moga byc od avokado. moja teraz po szczepieniu tydz. dochodziła ale to raczej po rocie.
Sluz jest zawsze u nas jak cos zjem nie tak to sa takie gile ze sluzu wiec nie robia one na mnie juz wrazenia

ogolnie odpukac ale mielismy 3 noc z rzedu super . mała sie karmiła o 23 o 2 i o 6 i ti tylko brałam ja do łózka o 2 dostała cyca a ja w kime. nie ma darcia sie od 4 rano czuje sie wyspana.

sorki dla tych co tak nie maja wredna jestem wiem.

ewusia sorki bo chybsa przegapiłam - co to za sklep montujesz?

kcikasy za maluszków jak dzisiaj potrzebne

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

jakierka brawa za miesiace
straw super ze egzamin z głowy

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

ghia rewelacyjne wymiary. wow
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:02   #3070
Margosia__
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43797729]Tyle, że ja teraz niczym nie dopajam
Latem dawałam herbatkę Hippa, ale teraz pijemy tylko mleczko.
No zobaczymy, pewnie też ważne będą kupy, jakby były jakieś problemy, to coś tam podam
Dzięki za odpowiedzi [/QUOTE]
Glut w tym momencie dostaje zupę jako jeden posiłek dziennie i po nim dostaje wody w "niekapku" (bo to jednak dość gęste jest) Z tym, że on się raczej bawi tym piciem niż pije, bo wiadomo, że jeszcze nie do końca umie użytkować swój kubeczek
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A ja jeszcze pochwalę mojego grubaska, Antoś waży 7700 i mierzy 70 cm Lekarz mówił że to dzięki dokarmianiu mm tak ładnie rośnie bo to zawsze bardziej kaloryczne jest
Waga jak waga... ale wzrost jest imponujący

Idziemy wyprowadzić Sierścię Miłego dnia

Mały
Stary 2013-11-20, 08:03   #3071
magolina
Wtajemniczenie

Wróciliśmy od pediatry, ćwiczenia dają rezultaty i nie musimy iść na rehabilitację mamy dalej ćwiczyć w domku.

Adaś waży 6 490 g i w tydzień przybyło go 310 g

Pani doktor mnie poinformowała, że po 4 miesiącu robimy ekspozycję na gluten, wprowadzamy kaszkę i zupki jarzynowe

A w ogole to dzień dobry

Widziałyście nowe świąteczne emotikonki??? alleeeeeeeee czad

Idę nadrabiać
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 08:15   #3072
lachryma
Zakorzenienie

Dzień dobry, ale mi się spać chce
Stary 2013-11-20, 08:19   #3073
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
1 karmienie

SURKA ale była juz z 1,5-2 miechy temu. U ciebie teraz?

KUBUSIOWA super ze u was wszystko ok

TRUSKAWKO gratulacje!!a co dalej cię czeka? Bo pisałaś o kolejnych egzaminach?

Wszystkiego najlepszego dla Gustawa, Edzia i Kubusia!

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
W niedziele mam kolokwium z niemieckiego na początku grudnia z pr. międzynarodowega i na poczatku stycznia znowu z pr. międzynarodowego tym razem egzamin. To jest to o czym już wiem ale dojda jeszcze 2 kolokwia i 2 egzaminy :/

Cytat:
Pierwsze

Perse, współczuję @.

Surka, u mnie środowiskowej nie było, co mnie cieszy. Ale mam jej numeru jak co

Gratki dla naszych wszystkich dzisiejszych coraz to starszych dzieciaczków. Jeju, jak ten czas leci. Niedługo będą swietowaly pół roku.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Właśnie mi się przypomniało, że jak byłam u gina to pani mówiła o antykoncepcji. I chyba muszę nad tym pomyśleć. Proponowala tabletki, wkładkę lub krążki. Żadnych ustrojstw sobie tam nie wloze
Niby tabletek wcześniej nie chciałam. No i plaster też odpada w moim przypadku. Więc chyba pomyślę nad tabletkami.

Ja biorę tabletki i jestem zadowolona (kp)

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od pediatry, ćwiczenia dają rezultaty i nie musimy iść na rehabilitację mamy dalej ćwiczyć w domku.

Pani doktor mnie poinformowała, że po 4 miesiącu robimy ekspozycję na gluten, wprowadzamy kaszkę i zupki jarzynowe

A w ogole to dzień dobry

Idę nadrabiać
Piekna waga Moja mala wazy 6350

Antosia znowu ma podwyzszona temperature Dam jej czopek

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:26   #3074
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dziś Tymuś był grzeczny, prawie cały dzień spędziliśmy poza domem. Załatwianie spraw, a później prace w tym naszym sklepie, który powstaje. Będzie się nazywał Tymoteo dziś zrobiłam plakaty, że wkrótce otwarcie bo ludzie chodzą, zaglądają i zastanawiają się co to będzie. Dziś już półki świecą. a Tymuś słodziak jak mnie dziś przytulal i uciumkal mi policzek- potraktowałamilego to jako słodkiego buziaczka słodziak z mojego synka
super nazwa sklepu no i trzymam kciuki, żeby interes wypalił

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie czy u was też była pielęgniarka środowiskowa w odwiedzinach ?????
u nas cwaniara dzwonila zapytać sie co i jak a jak byłam na szczepieniu to podpisywałam ale mi to na rękę

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Podczytuję Was, ale nie piszę..ostatnio brak mi weny i ogólnie próbuję myśli pozbierać i siebie..
Z mężem na razie spokojnie..rozmowy jakiejś szczególnej nie było.. po prostu na razie ucichło, nie dogadujemy sobie..może już mamy na tyle dość pretensji i fochów, że staramy się nie wyszukiwać nowych problemów..

Dzisiaj miałam fajny dzień wstąpiła we mnie nowa energia i ciągle coś robiłam. Po części dzięki Małemu, bo spał 2h, 2x po 2,5h i raz 4h.. bardzo ładnie a pierwsza drzemka w dzień trwała 2,5h i w jej trakcie wpadłam w wir sprzątania mieszkania, głównie skupiłam się na kuchni i wreszcie uporządkowałam, to co czekało na mnie już x czasu. Oluś był dziś bardzo grzeczny, więc w trakcie jego zabawy nadal mogłam ogarniać.
Później wyszliśmy dwór, ale większość czasu spędziliśmy na zakupach, w trakcie których się obudził..nie płakał, na spokojnie dokończyłam i wróciliśmy do domu.
Później wzięło mnie na obiadek..miałam ochotę na pieczone ćwiartki kurczaka z pieczonymi ziemniaczkami i cebulką..do tego sałatka z roszpunki z pomidorkami i rzodkiewką i znowu Synuś był grzeczniutki i w trakcie zabawy mogłam wszystko przygotować, wstawić do piekarnika i zrobić sałatkę. Gdy jedliśmy Mały miał drzemkę, po niej poleżał na kanapie koło mojej nogi, bawił się, wydając nowe śmiechowe dźwięki wypowiedział nawet słowa: 'o ku*wa' i 'suka' (mam nadzieję, że to nie do mnie No i wreszcie kąpanko i spać.

Mały mnie rozwala nowymi dźwiękami..śmieje się tak otwarcie, gardłowo.. za chwilę jakieś piski, rechotanie, gruchanie..normalnie radość mnie rozpiera
Rozczula mnie zwłaszcza, gdy zje przed pierwszą nocną drzemką, odrywa się od piersi, spogląda na mnie wielkimi oczkami, jakby szukał mojego wzroku w półmroku..znajduje i szeroki uśmiech..wpatruje się nadal błyszczącymi ślipkami Daję mu smoka, a on ciumka i gaworzy i uśmiecha się. Zaczynam mu nucić 'aaa kotki dwa...', a on mi w trakcie przerywa i jakby sam chciał dośpiewywać resztę mruczy pod noskiem i tak ostatnio co wieczór z nim mam..uwielbiam to
pięknie Ci Oluś drzemał w ciagu dnia
Jak czytam jakie Ty robisz obiady to wpadam w mega kompleksy u mnie dziś ryż z sosem słodko-kwaśnym z Biedronki

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość

Jutro,tzn. nad ranem mój Mały Duży Chłopiec kończy 3 miesiące!!! Przy okazji składamy też życzenia Edziowi jakierki oraz Kubusiowi Arrabbiaty,dużo zdrówka dla chłopaków!

Reszcie dzieciątek stawiamy soczki,kaszki,mleczko Mamuśkom też

Nie ma mnie dużo na forum,czasami wpadnę na chwilkę do klubu dlatego,że zwyczajnie nie mam czasu.Podziwiam wszystkie gaduły,które się tutaj udzielają. Ja naprawdę wolę mój czas przeznaczyć na zabawę z synem,długi spacer,wyjście z kumpelą i jej maluchem do kawiarni itp. Gdy Młody śpi,zawsze jest coś do zrobienia-same wiecie Gdy karmię,podczytuję Was,widać,że tworzycie zgraną paczkę i świetnie się rozumiecie oraz wspieracie! Kiedyś już ktoś rzucił pomysłem,że można by zorganizować zjazd jak już dzieciaczki będą większe sama chętnie bym się wybrała,jeśli oczywiście będę akurat w Polsce

Napiszę może co u nas : kilka dni temu Gustav pierwszy raz śmiał się w głos( oczywiście poryczałam się ze szczęścia),
przewraca się na boczki, z brzuszka na plecy,pięknie łapie zabawki i wszystko inne co na drodze rączki np, moje włosy,nos,koszulkę.
Wydaje przeróżne dźwięki i pięknie się uśmiecha Noc przesypia z przerwami na karmienie( wciąż cały czas tylko cyc) do 13 godzin tzn,kładę go około 20 a z wyrka nie wstajemy wcześniej niż 9.
Nie myślimy jeszcze o rozszerzaniu diety,choć dostałam list,że jest organizowane spotkanie na ten temat na początku grudnia w przychodni i serdecznie nas zapraszają,żeby się dowiedzieć co i jak i kiedy Planuję karmić 6 miesięcy cycem,później zobaczymy

Jeśli chodzi o mnie,to sama nuda,z nowości to zaczęły mi włosy wypadać,ale w związku z tym,że mam ich bardzo dużo,to się nawet cieszę
Nie mam problemów z Tż-tem(wręcz przeciwnie,sądzę,że jest między nami lepiej niż przed pojawieniem się Gustava na świecie,jeśli to możliwe),strasznie mi smutno się czyta o problemach w Waszych związkach dziewczyny
Rodzina daleko,teściowa jeszcze dalej,więc nie mam na kogo narzekać
Wciąż przychodzą jeszcze znajomi,którzy nie poznali Gustava,a więc kawki,herbatki,ciasteczka ciąg dalszy plus powoli planujemy urlop we 3

Przepraszam ,że nie cytuję. Jeśli ktoś dotrwał do końca,dziękuję

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko! będę zaglądać w miarę możliwości,obiecuję. Życzę spokojnej nocy !

na koniec jeszcze się pochwalę jakie cudeńko dziś zamówiłam dla Gustava na zimne dni
http://www.youtube.com/watch?v=L4LBASg6HOI
Przeczytałam do końca
dla Gustava za 3 miesiące.
za piekny rozwój.
Ja też nie mam problemów z Tż (na razie )

Cytat:

Cytat:
Witamy sie przy I karmieniu.

Na chwile obecna Edziu wazy 5560g (troszke spadl ponizej 25centyla) i mierzy 60cm (od urodzenia urosl nam 10cm) Ita, wpisz prosze na 1str
dla Edzia za 3 miesiące i wymiary

Cytat:
kawał chłopa z Antonia

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość

ogolnie odpukac ale mielismy 3 noc z rzedu super . mała sie karmiła o 23 o 2 i o 6 i ti tylko brałam ja do łózka o 2 dostała cyca a ja w kime. nie ma darcia sie od 4 rano czuje sie wyspana.
za ładne nocki

najlepszego jeszcze dla Kubusia Arrabiaty.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:27   #3075
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Osiwieje przez to ząbkowanie. .dzis mialam pobudke co godzinę na cycka, ale tylko po to zeby sie przyssac. Ani smoczek, ani samo tulenie nie wystarcza..jeszcze ewentualnie smok od butli, bo przy nim też sasypia ale nie chce żeby powietrze ssala

Wysłane z mojego GT-I9300

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 08:43   #3076
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

piękne wymiary

Cytat:

A w ogole to dzień dobry

Idę nadrabiać
za ćwiczenia! Ładnie przybiera
emotki niezłe
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Osiwieje przez to ząbkowanie. .dzis mialam pobudke co godzinę na cycka, ale tylko po to zeby sie przyssac. Ani smoczek, ani samo tulenie nie wystarcza..jeszcze ewentualnie smok od butli, bo przy nim też sasypia ale nie chce żeby powietrze ssala

Wysłane z mojego GT-I9300
Ojjj współczuję....

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:47   #3077
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

brawo za wage, cale 30 dkg ciezszy od mojego Antka
Antki to solidne chłopaki

TWEED bierz procha koniecznie

---
my nie spimy od 6 rano
wlaczyl sie chyba poszczepienny maruder
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:04   #3078
skylie
Wtajemniczenie

poszlam spac o 1 a pobudka o 5:20 z przerwa na karmienie o 2. nie musze pisac jak wygladam i jak sie czuje

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:05   #3079
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry,

U nas juz pierwsza drzemka,pobudka była o 8.

GHIA wow długi jest Antos

MAGOLINKA super ze nie musicie na rehabilitacje i ładnie Adaś przybiera

TRUSKAWKo a co studiujesz? Prawo? Administracje?powodzenia!

KAROLAJN jeszcze tylko ....wszystkie zabki cię czekają:p oby szybko wyszły

ONA a Franusiowi juz wylazl jakiś?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:13   #3080
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry,

U nas juz pierwsza drzemka,pobudka była o 8.

GHIA wow długi jest Antos

MAGOLINKA super ze nie musicie na rehabilitacje i ładnie Adaś przybiera

TRUSKAWKo a co studiujesz? Prawo? Administracje?powodzenia!

KAROLAJN jeszcze tylko ....wszystkie zabki cię czekają:p oby szybko wyszły

ONA a Franusiowi juz wylazl jakiś?

Prawo ale gdybym migla to bym zmienila kierunek na cos zwiazanego z biologia/medycyna

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:21   #3081
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Komu dobry temu dobry... Nocka znow do d...y
A dzis w dodatku szaro i ponuro...

Robie postepy - umowilam sie na piatek do gina.. Pierwsza wizyta po porodzie

za wage i wymiary dzieciaczkow, rosną nam !!!!

ale fajne
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:27   #3082
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Oklaski

Cytat:

A w ogole to dzień dobry

Idę nadrabiać
Oklaski

Powalczyłam jeszcze z synem o sen u mnie w lozku i oto ja sie obudzilam a on jeazcze spi a mialan jechac do siostry ok 10

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:30   #3083
Konto usunięte

Kurcze a my mamy miec dzisiaj II szczepienie a ja jestem od samego rana z tego powodu osrana ( doslownie) bo mam biegunke..
Nie wiem czy isc, czy nie isc... Maly ma tą skaze, i badanie wyszly mu jakies nie teges... Niby to nie jest przeciwskazaniem ale jak cos mu sie stanie to chyba strzele sobie w lep!!! Kuźwa z tymi szczepieniami to jakies wariactwo jest, dlaczego nigdzie nie mozna uzyskac mądrej informacji... Jedni tak, inni siak... A ty rodzicu wybierz sam....
W dodatku jest to tylko na mojej glowie bo tz to juz kompletnie sie nie zna i w sumie nie interesuje...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:34   #3084
BrandyOrange
Raczkowanie

witam Robercik zasnął wczoraj o 23.30 i wstalismy o 9, w nocy 3 lub 4 karmienia ( niepamiętam) więc spoczko.

surka u nas na początku była położna, raz i dobrze, że tylko raz bo niefajna jest

eveewe powiadasz, że fajna to maska do stóp? może mamie zamówię, ona boryka się z takim problemem

strawberry współczuję zaliczeń i egzaminów, na pewno ciężko znaleźć czas na naukę... ja 1 października się popłakałam, że już nie wracam na studia. a przez pierwsze 2 miesiące życia Robcia przygotowywałam się do obrony, ale to dlatego, że mi się nie chciało w ciąży pisać magisterki...

magolina piękna waga

kubuś puchatek brawa dla 3-miesięczniaka, niech rośnie zdrowo

karolajn współczuje ząbkowania, u mojego na razie chyba nic się nie kroi, za tu u mnie od 4 dni spuchnięta buzia bo mi się 8 wyrzyna już któryś rok i nam jej serdecznie dość!

ghia łoo fajne ma wymiary Antoś, ja podejrzewam, że mój RObcio nawet większy jest i to bez mm

miłego dnia a jakby któraś nie maiła co zrobić z rękami to prosimy o kciukasy za szczepienie
BrandyOrange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:37   #3085
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Teso ja też się wczoraj obawiałam, bo u nas ta morfologia taka kiepściutka No ale lekarka stwierdziła, że możemy szczepić...

Swoją drogą jaką hemoglobinę mają dzieci, które mają anemię? U nas wczoraj było 10,2. To bardzo mało?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:41   #3086
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
co kupujecie pod choinke TZ i Młodym???
Mięciutkie klocki dla Misia i sweter dla męża. Już drugi.

Perse- współczuję @

U mnie wieje, tak, że aż nasze brzuski w ogrodzie się do ziemi uginają. Sama jestem z Misiem i się boję....
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:42   #3087
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43799420]Teso ja też się wczoraj obawiałam, bo u nas ta morfologia taka kiepściutka No ale lekarka stwierdziła, że możemy szczepić...

Swoją drogą jaką hemoglobinę mają dzieci, które mają anemię? U nas wczoraj było 10,2. To bardzo mało?[/QUOTE]

Mi tez mowia ze mozna... Ale ja im nie wierze...

Perse nie mam pojecia jak to wyglada z anemią... Leosiek ma 12,4
Stary 2013-11-20, 09:47   #3088
surka
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jak zwykle nie mogę narzekać na nockę, ale jak kładziemy się spać z tż to Lila zaczyna biegnąć maraton, 23, a ona przypływ energii

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Jutro,tzn. nad ranem mój Mały Duży Chłopiec kończy 3 miesiące!!! Przy okazji składamy też życzenia Edziowi jakierki oraz Kubusiowi Arrabbiaty,dużo zdrówka dla chłopaków!

Reszcie dzieciątek stawiamy soczki,kaszki,mleczko Mamuśkom też

Nie ma mnie dużo na forum,czasami wpadnę na chwilkę do klubu dlatego,że zwyczajnie nie mam czasu.Podziwiam wszystkie gaduły,które się tutaj udzielają. Ja naprawdę wolę mój czas przeznaczyć na zabawę z synem,długi spacer,wyjście z kumpelą i jej maluchem do kawiarni itp. Gdy Młody śpi,zawsze jest coś do zrobienia-same wiecie Gdy karmię,podczytuję Was,widać,że tworzycie zgraną paczkę i świetnie się rozumiecie oraz wspieracie! Kiedyś już ktoś rzucił pomysłem,że można by zorganizować zjazd jak już dzieciaczki będą większe sama chętnie bym się wybrała,jeśli oczywiście będę akurat w Polsce

Napiszę może co u nas : kilka dni temu Gustav pierwszy raz śmiał się w głos( oczywiście poryczałam się ze szczęścia),
przewraca się na boczki, z brzuszka na plecy,pięknie łapie zabawki i wszystko inne co na drodze rączki np, moje włosy,nos,koszulkę.
Wydaje przeróżne dźwięki i pięknie się uśmiecha Noc przesypia z przerwami na karmienie( wciąż cały czas tylko cyc) do 13 godzin tzn,kładę go około 20 a z wyrka nie wstajemy wcześniej niż 9.
Nie myślimy jeszcze o rozszerzaniu diety,choć dostałam list,że jest organizowane spotkanie na ten temat na początku grudnia w przychodni i serdecznie nas zapraszają,żeby się dowiedzieć co i jak i kiedy Planuję karmić 6 miesięcy cycem,później zobaczymy

Jeśli chodzi o mnie,to sama nuda,z nowości to zaczęły mi włosy wypadać,ale w związku z tym,że mam ich bardzo dużo,to się nawet cieszę
Nie mam problemów z Tż-tem(wręcz przeciwnie,sądzę,że jest między nami lepiej niż przed pojawieniem się Gustava na świecie,jeśli to możliwe),strasznie mi smutno się czyta o problemach w Waszych związkach dziewczyny
Rodzina daleko,teściowa jeszcze dalej,więc nie mam na kogo narzekać
Wciąż przychodzą jeszcze znajomi,którzy nie poznali Gustava,a więc kawki,herbatki,ciasteczka ciąg dalszy plus powoli planujemy urlop we 3

Przepraszam ,że nie cytuję. Jeśli ktoś dotrwał do końca,dziękuję

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko! będę zaglądać w miarę możliwości,obiecuję. Życzę spokojnej nocy !

na koniec jeszcze się pochwalę jakie cudeńko dziś zamówiłam dla Gustava na zimne dni
http://www.youtube.com/watch?v=L4LBASg6HOI
Brawa za wiek i głośny śmiech

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
SURKA u mnie nie byla, nie wiedzialam, ze nawet takie odwiedziny sa :P
Ja do wczoraj też nie wiedziałam

Cytat:

Moj ma juz 3,5mca niedawno cieszylam sie,ze skończył 3mce. Jak ten czas zapiernicza az strach
Brawa za wiek. Ja podobnie jak ty ubieram teraz Lilę na spacey, temp 2-7 stopni i czasami zastanawiam się czy nie za ciepło

Cytat:
Antosia miala dzis szczepienie i po raz pierwszy miala gorączkę Dalam jej czopek i dopiero przed chwilą zasnela biedna Goraczka na szczescie powoli zaczyna spadac ale malutka nadal jest cieplutka. Szczepienie tez oczywiscie z przebojami no ale dobrze ze juz po Mam nadzieje ze gorączka juz nie wroci Ide sie polozyc czy malutkiej bo zasnac to mi sie raczej nie uda

Cytat:
Witamy sie przy I karmieniu.

Na chwile obecna Edziu wazy 5560g (troszke spadl ponizej 25centyla) i mierzy 60cm (od urodzenia urosl nam 10cm) Ita, wpisz prosze na 1str
.

Cytat:

SURKA ale była juz z 1,5-2 miechy temu. U ciebie teraz?
Tak wczoraj była u mn ie pierwszy raz, coś tam mówiła, że powinna być do 3 mż

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Antosia znowu ma podwyzszona temperature Dam jej czopek
A o ile ma podwyższoną temp.? Temp. zbija się dopiero, jak dziecko ma ok 38,5 stopnia
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:48   #3089
AgaPlast
Zadomowienie

straw ja konczyłam biologie a zchecią postudiowałabym prawo

teso cieżka decyzja. Niby własnie szczepienia na nic nie szkodza a obawy sa zawsze.
my po spacerze pada strasznie mała stoi se pod daszkiem i kiama przyjechał własciciel chaty i mówi zebym ja zabrała do domu bo mu jej swzkoda. Kużwa ludzie nie rozumieja ze ja jej na siłe tam nie trzyam. skoro spi tak długo do 15 to jej dobrze. W sdomu to sie meczy bo duchota i suche powietrze.
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:51   #3090
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
straw ja konczyłam biologie a zchecią postudiowałabym prawo

teso cieżka decyzja. Niby własnie szczepienia na nic nie szkodza a obawy sa zawsze.
my po spacerze pada strasznie mała stoi se pod daszkiem i kiama przyjechał własciciel chaty i mówi zebym ja zabrała do domu bo mu jej swzkoda. Kużwa ludzie nie rozumieja ze ja jej na siłe tam nie trzyam. skoro spi tak długo do 15 to jej dobrze. W sdomu to sie meczy bo duchota i suche powietrze.
U mnie to samo, moj ma wszystkie drzemki w wozku na dworze czy pada czy nie pada...
A ludzie dziwnie sie na mnie patrza jak z nim spaceruje... Ze biedne dziecko marznie na dworze...
Przeciez to dla jego dobra i odpornosci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości