|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
asix86 ja też chce zmienić lekarza ale wiesz obawiam się czy ten nowy bedzie lepszy od tego starego.. no i co teraz? :P
paulownia bo staniki to fakt trzeba zakupić i to nie jeden ![]() Dziś to dla mnie jakaś masarka będzie ;( obudziłam się, jeszcze z łóżka nie wstałam a tak bardzo zakręciło mnie się w głowie że musiałam szybko oczy zamknąć i kołdrę odkryć.. ledwo doszłam do ubikacji. Teraz dalej mi się kręci ale nie aż tak mocno.. czy miałyście tak kiedyś? Czy powinnam się czegoś obawiać? Miałam iśc do sklepu ale jednak nigdzie nie mam zamiaru wychodzić bo boję się że osłabnę ... ;(
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
cos mi sie wydaje ze zle obcielam paznokcia u nogi i mi spuchl juz druga noc nie moglam spac bo tak bardzo mnie bolalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Troszkę udało Ci się pocieszyć z tą końcówką, aczkolwiek 7x pod prysznic. Ja pewnie przeniosę się na naszą leśną działkę, tyko co z komarami lub kleszczami. Cytat:
Cytat:
Gosia to super masz, chyba najlepiej z nas wszystkich. Mój nie robi usg, muszę chodzić do innego. Za to przyjmuje porody w szpitalu na Czerniakowskiej. Na usg połówkowe muszę poszukać sobie innego lekarza, bo ten który robił do tej pory wywarł na mnie mieszane wrażenia. I słabe opisy robi a do tego mruk [QUOTE=Angels2708;45238125]asix86 ja też chce zmienić lekarza ale wiesz obawiam się czy ten nowy bedzie lepszy od tego starego.. no i co teraz? :P Poczytaj opinie w necie, mi sie potwierdziły. Na samym początku chodziłam do Wielkiego Profesora, co wykłada na uniwersytecie w Moskwie, mam wybitne specjalizacje, a taki cham...zmieniłam na młodego lekarza, i czuje się zadbana. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No prysznic duże słowo, mam na myśli takie ochlapanie się wodą żeby się schłodzić i nie kleić. Leśnej działki na moim balkonie mogę Ci tylko zazdrościć, myślę że nic milszego niż chłodek świeżego nie-miejskiego powietrza. A na komary i kleszcze to chyba taka sama rada jak dla każdego - repelenty. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mowie po niemiecku dopiero jak dziecko podrosnie pojde na kurs to jest dla mnie chore zwlaszcza pod tym wzglem ze dziecko szybko lapie jezyk wiec w szkole nauczy sie raz dwa ja i tak nie zamierzam tu mieszkac nie wiadomo ile nie podoba mi sie tutaj za daleko od rodziny jakos wszystkie moje plany zostaly w Polsce ale dla mojego to bardzo drazliwy temat |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Polak mieszka w niemczech od 13 roku zycia
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Rozeznanie
|
Konikowa84, mieszkałam przez kilka lat przy dużej stadninie koni gdzie są konie czystej krwi arabskiej, Lubiłam na nie patrzeć, odwiedzać w stajni, ale nie jeździłam, bo się bałam ;-(
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Wybieram się dzisiaj na firness dla kobiet, ale po ostatnich zajęciach bolą mnie mięśnie tyłka i uda. Kondycja mi się poprawia i to jest fajne. Szkoda, że dzisiaj tak ponura pogoda. :-( Kamila sprawdz teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Przyczajenie
|
Macie czasami takie placzliwe dni, ja mam dzis jakiegoś dola od rana, co bym nie oglądała w tv to mnie wzrusza a w szczególności sytuacja na Ukrainie doprowadza mnie do łez :'( a swojemu Tż tak bez powodu urwalabym przyrodzenie :/ durna ta huśtawka, ehhh :'( Nie wiem o co mi chodzi :'(
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie. Pisze z takim pytaniem, może ktos miał podobną sytuację, albo chociaż coś doradzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odp, dopiero trafiłam na to forum i jeszcze nie czytałam o czym pisałyście, a trochę tego jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o Ukrainę to też ze smutkiem to oglądam i nie mogę uwierzyć, że strzela się do zwykłych ludzi. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-02-20 o 10:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Przyczajenie
|
No i moja mama i mąż też tak mówią, dlatego mam wątpliwości czy powinnam brać te leki... Zwłaszcza, że szperałam w necie i nie znalazłam nikogo kto przy takim ciśnieniu dostawałby leki. Z drugiej strony może powinnam słuchać się lekarza, a nie szukać na własna rękę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej ja też mam problemy z ciśnieniem z tym ,że ja biorąc tabletki mam wachania raz mam 120/60 ,nieraz 130/70 a czasem 140/80 ale to biorąc tabletki 3*dziennie więc gdybym ich nie brała to pewnie miałabym znacznie wyższe. Takie ciśnienie jak ty opisujesz jest jeszcze w normie , mnie lekarka wysłała na obserwacje gdy miałam 150/90 a w szpitalu dochodziło do 160/90 i wtedy dopiero dostałam leki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Rozeznanie
|
hallo
![]() U mnie wczoraj było pochmurno. Dzisiaj na szczęście pięknie świeci słoneczko ![]()
#3080 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3081 | ||
Zadomowienie
|
Właśnie przed chwilą mąż zadzwonił do mnie , i mówi ,żebym się szykowała na wieczór bo zabiera mnie na kolacje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie dzisiaj pochmurno ,ale za to ciepło jak na tę porę roku ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-02-20 o 10:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Przyczajenie
|
U mnie cieplutko ale bez słonka, byłam z moim maleństwem w ogrodzie, uczy się chodzić wiec trochę się nagimnastykowalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Rozeznanie
|
U mnie w Londynie ciagle pada i wieje
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
paulownia, ale rozumiem, że piszesz o państwowej opiece zdrowotnej? Bo u nas państwowo chyba też robią ze trzy razy z tego co wiem, ale ja jakoś nigdy nie wierzyłam w państwową służbę zdrowia..
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-02-20 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale to jest powód do radości ![]() Dopiero zauważyłam, że chodziło o Polunię. Rozkojarzona ciężarna hihihi. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-02-20 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziś trzeci dzień pod rząd boli mnie głowa. Zawsze brałam ibuprom albo ketonal, a teraz wolno tylko paracetamol i to nie za dużo. Mój Gin powiedział, że max 3 tabletki na dobę. Na opakowaniu nie jest wyszczególnione ile może wziąć kobieta w ciąży. Czy któraś w Was może mi potwierdzić w jakich ilościach paracetamol nie jest szkodliwy? Tak naprawdę staram się nie brać wcale, ale licząc od wtorku to wzięłam łącznie aż 5 sztuk (na raz max 2 tab.) i średnio pomogły
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie wyobrażam sobie, żeby chodząc prywatnie nie mieć usg. Mam koleżankę w ciąży też z terminem na sierpień, chodzi prywatnie zupełnie gdzieś indziej niż ja i też ma zawsze robione, płaci chyba tyle co ja.
![]() |
#3088 |
Rozeznanie
|
Witam
Dziś na obiad u nas krem z pieczarek ![]() Przykro mi że u niektórych nie ma jeszcze ładnej pogody bo u mnie od jakiegoś czasu czuć wiosnę. Już nie mogę się doczekać kiedy schowam grube rzeczy na spód szafy. Jeśli chodzi o wizyty na nfz to ja mam za każdym razem robione usg. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- gosia3103 Odwiedziłam Twój blog z przepisami i dostałam ślinotoku! ![]() Jak już będę miała gdzie to wypróbuję któryś z przepisów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
NO właśnie nie bardzo ![]() Ale dziękuję ![]() ![]() anius_7 naczytałam się w moim poradniku że zawroty głowy są skutkiem dysproporcji pomiędzy gwałtownie zwiększającej się objętością naczyń krwionośnych a objętością krwi. I jeśli cierpisz na zawroty głowy powinnaś regularnie chodzić na długie spacery i spędzać dużo czasu na świeżym powietrzy. Tylko że jak mam obawy sama wychodzić w takim stanie , czy czasem gdzieś nie upadne lub bardziej nie zasłabnę. A jeśli mnie tak od rana już trzyma jak się ledwo obudziłam to może na złej pozycji spałam co spowodowało to. Ah... ![]() konikowa84 bardzo często się wzruszam ![]() ![]() mamamarta2010 a to ciekawe czy tak faktycznie bedzie w tych kosciolach .. zreszta ja sama nie wiem czy bedziemy chrzcic dziecko :P musze o tym z misiem pogadac :P nO to niki ma dziś romantyczny wieczór ![]() ![]() asix86 wierz mi że mnie też strasznie pobolowa głowa i to nie od dziś lecz nawet już od miesiąca i nawet o tym nie myślę by wziąść jakieś tabletki, jakoś się boję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Jak zwykle zapomniałam dodać coś o sobie ;P Od 12-14 sobie drzemałam, mega helikopotery przy tym miałam. I jak wstałam to tak się mega ![]() ![]() ![]() Takie leżenie już od kilku miesięcy mnie zaczyna męczyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.