Mamusie sierpień 2014 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 06:39   #3061
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708
Dot.: Mamusie sierpień 2014

asix86 ja też chce zmienić lekarza ale wiesz obawiam się czy ten nowy bedzie lepszy od tego starego.. no i co teraz? :P

paulownia bo staniki to fakt trzeba zakupić i to nie jeden ale te takie zwykłe materiałowe co się naciągają przy dalszym powiększeniu piersi.

Dziś to dla mnie jakaś masarka będzie ;( obudziłam się, jeszcze z łóżka nie wstałam a tak bardzo zakręciło mnie się w głowie że musiałam szybko oczy zamknąć i kołdrę odkryć.. ledwo doszłam do ubikacji. Teraz dalej mi się kręci ale nie aż tak mocno.. czy miałyście tak kiedyś? Czy powinnam się czegoś obawiać? Miałam iśc do sklepu ale jednak nigdzie nie mam zamiaru wychodzić bo boję się że osłabnę ... ;(

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 06:46   #3062
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

cos mi sie wydaje ze zle obcielam paznokcia u nogi i mi spuchl juz druga noc nie moglam spac bo tak bardzo mnie bolalo

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 07:02   #3063
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Też się spotkałam z opinią że dieta cukrzycowa to taka jaką właściwie powinni stosować wszyscy. A którą konkretnie zakładkę mam otworzyć,bo nie widzę żeby któraś w tytule była dla cieżarnych adresowana? Jeżeli o mnie chodzi to słodyczy właściwie nie jem, ale paczce chipsow nie odmowie a już niestety pepsówa to moja miłość prawdziwa

uff....już myślałam że jestem jedyna nie - leginsowa, nawet te w hm przymierzałam ostatnio i niby wszystko ok ale nie mogę się przełamać żeby w kalesonach po ulicy chodzić

To ja dla równowagi napiszę że super wspominam końcówkę ciąży (4.08 urodziłam). Owszem było mi gorąco ale spędzałam dni na leżaku na balkonie z nogami na balustradzie zajadając się owocami. Jak miałam dość to po prostu szłam pod prysznic czyli pewnie z 7xdziennie. Najbardziej beztroskie i sielankowe dni mojego życia. Nie ma się co nastawiać że będzie źle
Kamila, a sprawdziłaś pocztę. Wczoraj wysłałam na priv link do pdf ze szpitala na Karowej, gdzie specjalizują się się w dietach cukrzycowych. Jest lepiej wyjaśnione i rozpisana dieta.

Troszkę udało Ci się pocieszyć z tą końcówką, aczkolwiek 7x pod prysznic. Ja pewnie przeniosę się na naszą leśną działkę, tyko co z komarami lub kleszczami.

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja sie szczerze przyznam, z tym usg mam zagwozdke niby nie szkodliwe, ale licho wie, za często lepiej nie robić chyba. Pod tym względem mam komfortowa sytuacje, bo przysługują mi dwa badania " z urzędu" a prywatnie chodzić do ginekologa i płacić 500 koron za usg mi sie nie uśmiecha.
W Polsce zdaje sie zupełnie inaczej wyglada prowadzenie ciąży...
Ja dżinsy ciążowe kupowałam tez w H&M, są trochę na wyrost, ale chodzi sie w nich wygodnie. Za to stanik nowy muszę kupić jak nic.
Tu w PL norma jest ok. 4 USG przez cała ciąże

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ja chodzę prywatnie i płacę 200 zł za wizytę, za usg genetyczne płaciłam 250 ale leżałam tam z pół godziny, zanim się małe ułożyło, może dlatego. Mam usg na każdej wizycie (co 3-4 tygodnie) i nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. Właśnie dziś mam wizytę wieczorem może maleństwo pokaże co ma między nóżkami, bo mąż mi nie wierzy, jak mówię, że będzie córeczka
Co do spodni ciążowych, to mam z h&m czarne taki cieńszy jeans z szeroką gumą w pasie (nie ma guzików, suwaka, nic) i są baardzo wygodne, mogłyby tylko mieć szlufki na pasek bo bez tego trochę zjeżdżają z tyłka i trzeba je ciągle podciągać kosztowały 80 zł jak się nie mylę.
Drugie mam z allegro używane za cztery dychy razem z dostawą to normalne jeansy tylko z materiałowymi wstawkami w pasie na wysokości kieszeni, obwód pasa jest też regulowany od wewnątrz gumką na guziki. Rozmiar większy niż mój normalny i są ciut luźne. Nie bójcie się używanych, przecież przez tych parę miesięcy noszenia nie da się ich chyba zniszczyć?
Kupiłam też jedne na allegro nowe, z tym panelem na brzuszek też właśnie rozmiar większe, ale są zdecydowanie za luźne, przez ten panel normalna część spodni kończy się trochę niżej niż zwykle, pewnie przy większym brzuchu się to sprawdzi ale teraz się jeszcze nie nadają, wszystko wisi i spada ze mnie. Też kosztowały 80 zł.
200 zł za spodnie na parę miesięcy to bym w życiu nie dała przesadzają z tymi cenami. Ale chyba z reguły jak coś się nazywa 'ciążowe' to kosztuje 2x tyle, tak samo jest przecież z rzeczami 'ślubnymi'

Gosia to super masz, chyba najlepiej z nas wszystkich. Mój nie robi usg, muszę chodzić do innego. Za to przyjmuje porody w szpitalu na Czerniakowskiej. Na usg połówkowe muszę poszukać sobie innego lekarza, bo ten który robił do tej pory wywarł na mnie mieszane wrażenia. I słabe opisy robi a do tego mruk

[QUOTE=Angels2708;45238125]asix86 ja też chce zmienić lekarza ale wiesz obawiam się czy ten nowy bedzie lepszy od tego starego.. no i co teraz? :P

Poczytaj opinie w necie, mi sie potwierdziły. Na samym początku chodziłam do Wielkiego Profesora, co wykłada na uniwersytecie w Moskwie, mam wybitne specjalizacje, a taki cham...zmieniłam na młodego lekarza, i czuje się zadbana.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 07:28   #3064
niki19
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

tak samo wiem ze mojego chlopaka mama bedzie sie wtracac w to ze nasze dziecko zanim pojdzie do szkoly bedzie mowilo po polsku
dopiero w szkole nauczy sie niemieckiego bo malym dziecia to latwo przychodzi
ona swojego mlodszego syna nie nauczyla i nawet z babcia nie moze porozmawiac bo mowi tylko po niemiecku
ja sobie nie wyobrazam ze moje dziecko nie bedzie moglo pogadac z moja mama i reszta rodziny
ja to i tak po ciuchu licze ze jeszcze zamieszkamy w polsce
ale akurat moj nie chce o tym slyszec
Też mam w rodzinie taki przypadek ,że obydwoje rodzice Polacy(mieszkający w Niemczech) a dziecko mówi tylko po niemiecku dla mnie jest to niewyobrażalne , żeby nie nauczyć dziecka ojczystego języka . I jak przyjeżdżali do Polski gdzie mają całą rodzinę to ten biedny chłopak nie mógł nawet z dziadkami porozmawiać

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 07:41   #3065
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Raczej nie miał zepsutego USG, chodzę prywatnie, ale mam abonament i to może dlatego.. (?). Tylko, że lekarz nie wspomniał o tym, że np. mój abonament nie pokrywa częstszych USG, lecz, że wg niego nic nie wnosi takie częste USG :/.

Jeśli chodzi o koncerty, to usłyszałam to od jednej osoby - prowadzącej fitness dla ciężarnych. Kobieta jest bardzo kompetentna, ukończyła kursy (szwedzką szkołę rodzenia). Ale jeśli chciałabym się wybrać na koncert to jeszcze bym o tym poczytała/zapytała lekarza. Może jednak można .

No właśnie, może mój abonament zdrowotny nie pokrywa tak częstych USG. Nie wpadłam na to, żeby go o to zapytać, a sam to inaczej wytłumaczył . Chociaż serduszko usłyszałam, bo jeśli i tego by zabrakło to bym oszalała.

Tak, teraz jest pod tym względem dużo lepiej, ale jak czytam jak Wy często macie USG to się zastanawiam, dlaczego u mnie są tak rzadko (teraz będzie za miesiąc, czyli po 8 tyg. od poprzedniego).

Mam wrażenie, że mój Gin był inny jak chodziłam do niego "za kasę do ręki" niż na abonament zdrowotny. Wizyty wydają mi się krótsze. Już nie wiem, czy to ja się czepiam, czy rzeczywiście coś jest na rzeczy . Ale obie formy wizyt są tzn. "prywatne".

Zastanawiam się trochę nad zmianą lekarza .
Z tym zepsutym aparatem to tak z przymróżeniem oka bo reszta tego tłumaczenia troche dziwna. Ja wczoraj byłam (16tyg) i z obejrzeniem płci nie było problemu. Ja chodzę na fundusz i mam usg na każdej wizycie, więc to chyba nie zależy od rodzaju płacenia tylko od preferencji lekarza.
Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
[
Dziś to dla mnie jakaś masarka będzie ;( obudziłam się, jeszcze z łóżka nie wstałam a tak bardzo zakręciło mnie się w głowie że musiałam szybko oczy zamknąć i kołdrę odkryć.. ledwo doszłam do ubikacji. Teraz dalej mi się kręci ale nie aż tak mocno.. czy miałyście tak kiedyś? Czy powinnam się czegoś obawiać? Miałam iśc do sklepu ale jednak nigdzie nie mam zamiaru wychodzić bo boję się że osłabnę ... ;(
A może zrób sobie jakąś kawę albo po prostu pij b. dużo to też podnosi ciśnienie. Nie masz tam kogoś żeby z Tobą posiedział i te zakupy zrobił?

Cytat:
cos mi sie wydaje ze zle obcielam paznokcia u nogi i mi spuchl juz druga noc nie moglam spac bo tak bardzo mnie bolalo
W Pl można bez recepty kupić tribiotyk - taką jednorazową tubke z antyb, dobrze działa na takie historie. Może u was też coś takiego jest.
Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Kamila, a sprawdziłaś pocztę. Wczoraj wysłałam na priv link do pdf ze szpitala na Karowej, gdzie specjalizują się się w dietach cukrzycowych. Jest lepiej wyjaśnione i rozpisana dieta.

Troszkę udało Ci się pocieszyć z tą końcówką, aczkolwiek 7x pod prysznic. Ja pewnie przeniosę się na naszą leśną działkę, tyko co z komarami lub kleszczami.
Na pocztę nic nie dostałam. Poproszę jeszcze raz.

No prysznic duże słowo, mam na myśli takie ochlapanie się wodą żeby się schłodzić i nie kleić. Leśnej działki na moim balkonie mogę Ci tylko zazdrościć, myślę że nic milszego niż chłodek świeżego nie-miejskiego powietrza. A na komary i kleszcze to chyba taka sama rada jak dla każdego - repelenty.
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 07:42   #3066
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

Też mam w rodzinie taki przypadek ,że obydwoje rodzice Polacy(mieszkający w Niemczech) a dziecko mówi tylko po niemiecku dla mnie jest to niewyobrażalne , żeby nie nauczyć dziecka ojczystego języka . I jak przyjeżdżali do Polski gdzie mają całą rodzinę to ten biedny chłopak nie mógł nawet z dziadkami porozmawiać

ja nie mowie po niemiecku dopiero jak dziecko podrosnie pojde na kurs
to jest dla mnie chore
zwlaszcza pod tym wzglem ze dziecko szybko lapie jezyk wiec w szkole nauczy sie raz dwa
ja i tak nie zamierzam tu mieszkac nie wiadomo ile
nie podoba mi sie tutaj
za daleko od rodziny
jakos wszystkie moje plany zostaly w Polsce
ale dla mojego to bardzo drazliwy temat

Nasze szczescie
Stary 2014-02-20, 08:38   #3067
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
asix86 ja też chce zmienić lekarza ale wiesz obawiam się czy ten nowy bedzie lepszy od tego starego.. no i co teraz? :P

paulownia bo staniki to fakt trzeba zakupić i to nie jeden ale te takie zwykłe materiałowe co się naciągają przy dalszym powiększeniu piersi.

ja wczoraj miałam takiego kręćka w głowie, ledwo stałam na nogach. Dlatego jak wróciłam z pracy to tylko zjadłam obiad i się położyłam, Dziś też mi się kręci w głowie, ale jest już lepiej. Nie wiem o czym to może świadczyć.

Cytat:
ja nie mowie po niemiecku dopiero jak dziecko podrosnie pojde na kurs
to jest dla mnie chore
zwlaszcza pod tym wzglem ze dziecko szybko lapie jezyk wiec w szkole nauczy sie raz dwa
ja i tak nie zamierzam tu mieszkac nie wiadomo ile
nie podoba mi sie tutaj
za daleko od rodziny
jakos wszystkie moje plany zostaly w Polsce
ale dla mojego to bardzo drazliwy temat
a Twój TŻ jest Polakiem czy Niemcem? Bo jakoś zgubiłam wątek

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 08:49   #3068
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

a Twój TŻ jest Polakiem czy Niemcem? Bo jakoś zgubiłam wątek
Polak mieszka w niemczech od 13 roku zycia

Nasze szczescie
Stary 2014-02-20, 09:02   #3069
pentuerka
Rozeznanie

Konikowa84, mieszkałam przez kilka lat przy dużej stadninie koni gdzie są konie czystej krwi arabskiej, Lubiłam na nie patrzeć, odwiedzać w stajni, ale nie jeździłam, bo się bałam ;-(

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Wybieram się dzisiaj na firness dla kobiet, ale po ostatnich zajęciach bolą mnie mięśnie tyłka i uda. Kondycja mi się poprawia i to jest fajne. Szkoda, że dzisiaj tak ponura pogoda. :-(

Kamila sprawdz teraz
Stary 2014-02-20, 09:47   #3070
konikowa84
Przyczajenie

Macie czasami takie placzliwe dni, ja mam dzis jakiegoś dola od rana, co bym nie oglądała w tv to mnie wzrusza a w szczególności sytuacja na Ukrainie doprowadza mnie do łez :'( a swojemu Tż tak bez powodu urwalabym przyrodzenie :/ durna ta huśtawka, ehhh :'( Nie wiem o co mi chodzi :'(
konikowa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 09:51   #3071
ewela_88
Przyczajenie

Witam serdecznie. Pisze z takim pytaniem, może ktos miał podobną sytuację, albo chociaż coś doradzi Jestem w 17 tygodniu i mam problem z cisnieniem. Przed ciażą nie miałam nigdy problemu. Mierze je sobie od około miesiąca i ze dwa razy miałam 140/90, ale w większości jest to 130/80, 135/85 a i czesto 120/80. Lekarz przepisał mi tabletki na obniżenie cisnienia,ale mam wątpliwości czy powinnam je brać...
ewela_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 09:59   #3072
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konikowa84 Pokaż wiadomość
Macie czasami takie placzliwe dni, ja mam dzis jakiegoś dola od rana, co bym nie oglądała w tv to mnie wzrusza a w szczególności sytuacja na Ukrainie doprowadza mnie do łez :'( a swojemu Tż tak bez powodu urwalabym przyrodzenie :/ durna ta huśtawka, ehhh :'( Nie wiem o co mi chodzi :'(
Ja czasem tak mam,może nie do końca z płaczem, bardziej jestem poddenerwowana i wszystko mi działa na nerwy.... A płaczliwy dzień raz lub dwa miałam, ale ogarnęły mnie jakieś wątpliwości że sobie nie poradzę , że będe złą mama i do niczego się nie nadaję...ale popłakałam i mi przeszło....a z czego to miałam to nie wiem

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ewela_88 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie. Pisze z takim pytaniem, może ktos miał podobną sytuację, albo chociaż coś doradzi Jestem w 17 tygodniu i mam problem z cisnieniem. Przed ciażą nie miałam nigdy problemu. Mierze je sobie od około miesiąca i ze dwa razy miałam 140/90, ale w większości jest to 130/80, 135/85 a i czesto 120/80. Lekarz przepisał mi tabletki na obniżenie cisnienia,ale mam wątpliwości czy powinnam je brać...
ja ostatnio poruszałam ten temat bo też takie u mnie wystąpiło, ale koleżanki mówią że jest ono na granicy wysokiego....ja takie miałam i lekarz nic nie mówił ale na drugiej wizycie już 120/60, a dodam że u mnie rodzice mają nadciśnienie....ale ja na twoim miejscu posłuchała bym lekarza on wie najlepiej....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:01   #3073
konikowa84
Przyczajenie

Cytat:
Ja miałam prawie identyczne ciśnienie cala poprzednia ciążę a przed miałam niedociśnienie. Lekarz nic nie mówił i bylo ok.
Stary 2014-02-20, 10:07   #3074
ewela_88
Przyczajenie

Dzięki za odp, dopiero trafiłam na to forum i jeszcze nie czytałam o czym pisałyście, a trochę tego jest Ja mam termin na 2.08. Chyba pójde jeszcze na konsultacje do innego lekarza, bo mam znajomą, która całą ciąże miała 130/85 i nie brała żadnych tabletek.
Stary 2014-02-20, 10:12   #3075
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam z tym kłopot, ale Twoje ciśnienie mieści się w normach dla ciężarnych czyli ma 140/90 powyżej daje się tabletki. 130/80 czy 120/80 to jest dobre cisnienie. Tak twierdzi mój lekarz.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Też tak miewam, ale słońce przeważnie poprawia mi humor.

Jeśli chodzi o Ukrainę to też ze smutkiem to oglądam i nie mogę uwierzyć, że strzela się do zwykłych ludzi.

Edytowane przez pentuerka
Czas edycji: 2014-02-20 o 10:19
Stary 2014-02-20, 10:15   #3076
ewela_88
Przyczajenie

No i moja mama i mąż też tak mówią, dlatego mam wątpliwości czy powinnam brać te leki... Zwłaszcza, że szperałam w necie i nie znalazłam nikogo kto przy takim ciśnieniu dostawałby leki. Z drugiej strony może powinnam słuchać się lekarza, a nie szukać na własna rękę
Stary 2014-02-20, 10:22   #3077
niki19
Zadomowienie

Cytat:

Hej ja też mam problemy z ciśnieniem z tym ,że ja biorąc tabletki mam wachania raz mam 120/60 ,nieraz 130/70 a czasem 140/80 ale to biorąc tabletki 3*dziennie więc gdybym ich nie brała to pewnie miałabym znacznie wyższe.
Takie ciśnienie jak ty opisujesz jest jeszcze w normie , mnie lekarka wysłała na obserwacje gdy miałam 150/90 a w szpitalu dochodziło do 160/90 i wtedy dopiero dostałam leki

Stary 2014-02-20, 10:27   #3078
ewela_88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej ja też mam problemy z ciśnieniem z tym ,że ja biorąc tabletki mam wachania raz mam 120/60 ,nieraz 130/70 a czasem 140/80 ale to biorąc tabletki 3*dziennie więc gdybym ich nie brała to pewnie miałabym znacznie wyższe.
Takie ciśnienie jak ty opisujesz jest jeszcze w normie , mnie lekarka wysłała na obserwacje gdy miałam 150/90 a w szpitalu dochodziło do 160/90 i wtedy dopiero dostałam leki
Teraz to już całkiem nie wiem co robić... no nic chyba się uspokoję jak pójdę do innego lekarza i to skonsultuję. Dzięki za odpowiedzi
Stary 2014-02-20, 10:36   #3079
UmiZumi
Rozeznanie

hallo spałam dzisiaj jakieś 10,5 godziny i tylko 2 razy w nocy wstawałam do toalety. Za to dawno już nie spałam w dzień. Wczoraj się położyłam, ale w końcu przegadałam z koleżanką przez telefon dużo, a potem to już TŻ wrócił z pracy i tyle było z drzemki.

U mnie wczoraj było pochmurno. Dzisiaj na szczęście pięknie świeci słoneczko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 10:42   #3080
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Ja jestem strasznie sucha, nogi, brzuch i piersi mnie swędzą jak mam lenia i nie posmaruje gdy jest już późno. Nawet włosy mam suche i fryzjerka zauważyła że skórę na głowie też.

Jeju ja juz myslalam ze mam mega lupiez, zuzylam cala butle szamponu, ale nic nie pomagalo, w koncu kupilam sobie olejek arganowy w sprayu, szampon tez jakis z tym olejkiem i wreszcie przeszlo, po tygodniu juz mi sie nie luszczyla tak

Cytat:
Ja slucham piosenek z lat 80,90 a przede wszystkim uwielbiam rock, ale teraz uszy mnie bola wiec przestalam sluchac

tak ciagnie mnie do slodkiego ze az sie boje ile przytyje
a to silniejsze ode mnie
np. po ogorkach prawie po wszystkim wymiotuje a po slodyczach nigdy
Ja tez mam czasami takie dni ze wszystko na slodko i ciagle mi malo Ale skoro nic innego jesc nie mozesz to co zrobisz, moze jedynie sprobuj wybierac zdrowsze slodycze, jakies z orzeszkami, albo sama cos upiecz (mi sie nie chce, ostatnio myslalam zeby zrobic jablka pod kruszonka, ale ze nic mi ostatnio w kuchni nie wychodzi to mam kulinarne obrzydzenie i zrezygnowalam)

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Nie martw sie moja Weronika tez dokładnie tak mówiła jak byłam w ciazy z Zuza ale ona miała 8 lat i była strasznie rozpieszczona a jak tylko mała sie urodziła i zobaczyła ze moze mi pomoc to troszczy sie o nią i pomaga mi wiecej niz Tż :p a teraz nie moze sie znowu doczekać rodzeństwa

Dziekuje za pocieszenie mam nadzieje ze jego podejscie sie zmieni
To bedziesz miala teraz super pomoc do Malenstwa, 2 cory- zazdroszcze-zawsze marzylam o coreczce, ale tez zawsze wiedzialam ze bede miala synow
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

czy ktoś się orientuję czy do chrzcin dziecka jest potrzebne bierzmowanie rodziców?
My nie potrzebowalismy, jedyne co bylo potrzebne to zaswiadczenia rodzicow chrzestnych o tym ze sa praktykujacymi katolikami i moga byc rodzicem chrzestnym

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
hehe mam tak samo
i witam wszystkie nowe mamusie!!!
ja jak na razie 2.5 kg na plus chociaż na początku to 2 kg na minus wiec w sumie to wychodzi ze tylko 0,5 kg przytyłam a jestem w 16 tyg i 6 dni. niestety ruchów jeszcze nie czuje i zazdroszczę dziewczyna które już czują nie mogę się doczekać, czasem wydaje mi się ze to już ale dopóki porządnie nie będzie kopać to nie będę gdybać.
pisaliście o leginsach z H&M ja kupiłam i naprawdę są super polecam
kurcze musze sobie kupic te leginsy, co prawda chodze w nich glownie po domu, bo mam nogi jak parowki, ale czasem na spacer do dluzszego sweterka tez sa ok, jednak do pracy absolutnie bym nie poszla

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Też o tym słyszałam, miałam kumpele która przed ciążą miała niedowagę....i w 7 tyg już pięc miała do przodu....Ja tam bmi mam w normie, zawsze się mieściłam.. jak na razie tak jak ty jestem w 16 tyg i 3,5 kg ale na minusie Brzuszek niby już mam, ale z kim się nie spotkam to tylko ojej jak ty schudłaś na pewno jesteś w ciąży? Najgorszę że ja widzę po buzi że strasznie zmizerniałam, ale nie jem zbyt dużo fakt, jeszcze mam mdłości i te potworne bóle głowy
Nie martw sie na pewno nadrobisz, ja troche zazdroszcze ale to dlatego ze wiecznie bylam na granbicy nadwagi i od zawsze musze sie pilnowac zeby nie przytyc Ale caly czas chudniesz czy juz stoisz w miejscu?

To ja dla równowagi napiszę że super wspominam końcówkę ciąży (4.08 urodziłam). Owszem było mi gorąco ale spędzałam dni na leżaku na balkonie z nogami na balustradzie zajadając się owocami. Jak miałam dość to po prostu szłam pod prysznic czyli pewnie z 7xdziennie. Najbardziej beztroskie i sielankowe dni mojego życia. Nie ma się co nastawiać że będzie źle
Ja akurat tydzien przed porodem sie bronilam i codziennie zalatwianie, jezdzenie itd wiec moze dlatego tak kiepsko to wspominam, jak sobie przypomne co malam na sobie na obronie to az goraco mi sie robi Koszula tesciowej i..w sam raz na 30 stopni upalu- czarne spodnie-masakra
Cytat:
Czasami?? Blagam Cie- czasami to ja mam jak w ciazy nie jestem Teraz to dopiero, Maz ma mnie dosc, dziecko mnie ostatnio czesciej pociesza niz ja jego, wiec to chyba normalne, w sumie czasem czuje sie bardzo samotna, wkurza mnie ze maz zamiast jakos mimo z..☠☠☠ki przytulic i zrozumiec to sam sie wkurza i wybucha mega awantura a ja potem mam wyrzytu sumienia tylko :P Ale ostatni miesiac siedze z synem w domu bo jest chory i nawet na spacer nie moglismy wyjsc, wiec kisimy sie a ja nie nawidze zamkniecia, nie wiem co by bylo jakbym musiala lezec w ciazy
Cytat:
Ja co prawda cisnienie mam ok ale mimo wszystko posluchalabym lekarza, bo nadcisnienie jest bardzo niebezbpieczne w ciazy. Moze jak nie jestes pewna to idz do innego lekrza, chocby rodzinnego?

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:44   #3081
niki19
Zadomowienie

Właśnie przed chwilą mąż zadzwonił do mnie , i mówi ,żebym się szykowała na wieczór bo zabiera mnie na kolacje

Cytat:
Teraz to już całkiem nie wiem co robić... no nic chyba się uspokoję jak pójdę do innego lekarza i to skonsultuję. Dzięki za odpowiedzi
Też bym chyba na Twoim miejscu skonsultowała to z innym lekarzem żeby mieć pewność , bo szczerze to ciężko coś doradzić

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
U mnie wczoraj było pochmurno. Dzisiaj na szczęście pięknie świeci słoneczko

U mnie dzisiaj pochmurno ,ale za to ciepło jak na tę porę roku

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-02-20 o 10:53
Stary 2014-02-20, 12:39   #3082
konikowa84
Przyczajenie

U mnie cieplutko ale bez słonka, byłam z moim maleństwem w ogrodzie, uczy się chodzić wiec trochę się nagimnastykowalam Nareszcie robi się pogoda
Stary 2014-02-20, 13:16   #3083
mamuska11
Rozeznanie

U mnie w Londynie ciagle pada i wieje a moje córki tylko patrzą przez okno na ogródek...mam juz dość tej pogody, nawet psy wariują juz tak długo w domu ciagle Ja juz chce wiosnę!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 13:40   #3084
gosia3103
Zakorzenienie

paulownia, ale rozumiem, że piszesz o państwowej opiece zdrowotnej? Bo u nas państwowo chyba też robią ze trzy razy z tego co wiem, ale ja jakoś nigdy nie wierzyłam w państwową służbę zdrowia..

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-02-20 o 14:00
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:02   #3085
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ale rozumiem, że piszesz o państwowej opiece zdrowotnej? Bo u nas państwowo chyba też robią ze trzy razy z tego co wiem, ale ja jakoś nigdy nie wierzyłam w państwową służbę zdrowia..
Jesli do mnie to wiadomość to leczę się od dawna (i moja rodzina) tylko prywatnie. I wiesz mi jesteś jedyną znaną mi osobą, która ma usg na każdej wizycie.

Ale to jest powód do radości Pewnie większość mam by tak chciało.

Dopiero zauważyłam, że chodziło o Polunię. Rozkojarzona ciężarna hihihi.

Edytowane przez pentuerka
Czas edycji: 2014-02-20 o 14:04
Stary 2014-02-20, 14:36   #3086
asix86
Wtajemniczenie

Dziś trzeci dzień pod rząd boli mnie głowa. Zawsze brałam ibuprom albo ketonal, a teraz wolno tylko paracetamol i to nie za dużo. Mój Gin powiedział, że max 3 tabletki na dobę. Na opakowaniu nie jest wyszczególnione ile może wziąć kobieta w ciąży. Czy któraś w Was może mi potwierdzić w jakich ilościach paracetamol nie jest szkodliwy? Tak naprawdę staram się nie brać wcale, ale licząc od wtorku to wzięłam łącznie aż 5 sztuk (na raz max 2 tab.) i średnio pomogły

Cytat:
No właśnie, co jeśli nowy będzie gorszy .
Cytat:
Z tym zepsutym aparatem to tak z przymróżeniem oka bo reszta tego tłumaczenia troche dziwna. Ja wczoraj byłam (16tyg) i z obejrzeniem płci nie było problemu. Ja chodzę na fundusz i mam usg na każdej wizycie, więc to chyba nie zależy od rodzaju płacenia tylko od preferencji lekarza.
Być może. Mam wrażenie, że mój chce tak szybko odwalić robotę i iść do domu. Moje wizyty zazwyczaj trwają ok 10 min. I Gin ma poumawiane pacjentki co 15 min.., wiem, że niektórzy umawiają pacjentki co 30 min. No i u mojego Gina czuję presję czasu..
Stary 2014-02-20, 14:57   #3087
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Jesli do mnie to wiadomość to leczę się od dawna (i moja rodzina) tylko prywatnie. I wiesz mi jesteś jedyną znaną mi osobą, która ma usg na każdej wizycie.

Ale to jest powód do radości Pewnie większość mam by tak chciało.

Dopiero zauważyłam, że chodziło o Polunię. Rozkojarzona ciężarna hihihi.
Nie nie, to moje rozkojarzenie, nie zauważyłam kilku kolejnych wiadomości i myślałam, że odpowiadam bezpośrednio jako pierwsza, dopiero potem się zorientowałam i dopisałam
Ale nie wyobrażam sobie, żeby chodząc prywatnie nie mieć usg. Mam koleżankę w ciąży też z terminem na sierpień, chodzi prywatnie zupełnie gdzieś indziej niż ja i też ma zawsze robione, płaci chyba tyle co ja.
Stary 2014-02-20, 15:12   #3088
M_aria
Rozeznanie

Witam
Dziś na obiad u nas krem z pieczarek

Przykro mi że u niektórych nie ma jeszcze ładnej pogody bo u mnie od jakiegoś czasu czuć wiosnę. Już nie mogę się doczekać kiedy schowam grube rzeczy na spód szafy.

Jeśli chodzi o wizyty na nfz to ja mam za każdym razem robione usg.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

gosia3103

Odwiedziłam Twój blog z przepisami i dostałam ślinotoku!
Jak już będę miała gdzie to wypróbuję któryś z przepisów
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:21   #3089
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Witam
Dziś na obiad u nas krem z pieczarek

Przykro mi że u niektórych nie ma jeszcze ładnej pogody bo u mnie od jakiegoś czasu czuć wiosnę. Już nie mogę się doczekać kiedy schowam grube rzeczy na spód szafy.

Jeśli chodzi o wizyty na nfz to ja mam za każdym razem robione usg.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

gosia3103

Odwiedziłam Twój blog z przepisami i dostałam ślinotoku!
Jak już będę miała gdzie to wypróbuję któryś z przepisów
Hehe ja właśnie od roku czekam, aż już będę miała gdzie żeby reaktywować bloga, bo tu we wspólnej kuchni mi się już nie chce, weny brak.. ale przepisy wypróbowane, polecam
Stary 2014-02-20, 15:25   #3090
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:

A może zrób sobie jakąś kawę albo po prostu pij b. dużo to też podnosi ciśnienie. Nie masz tam kogoś żeby z Tobą posiedział i te zakupy zrobił?

.

NO właśnie nie bardzo ale misio kupi po drodze to co potrzebne więc nie ma problemu. Kawy kochana ja nie pijam bo po tym jeszcze bardziej boli mnie głowa, wode to ja pijam dziennie ponad 1,5 litra więc nie jest źle.
Ale dziękuję ci ślicznie za rade

anius_7 naczytałam się w moim poradniku że zawroty głowy są skutkiem dysproporcji pomiędzy gwałtownie zwiększającej się objętością naczyń krwionośnych a objętością krwi. I jeśli cierpisz na zawroty głowy powinnaś regularnie chodzić na długie spacery i spędzać dużo czasu na świeżym powietrzy. Tylko że jak mam obawy sama wychodzić w takim stanie , czy czasem gdzieś nie upadne lub bardziej nie zasłabnę. A jeśli mnie tak od rana już trzyma jak się ledwo obudziłam to może na złej pozycji spałam co spowodowało to. Ah...

konikowa84 bardzo często się wzruszam nawet jak słucham pięknej wolnej muzyki to mi zaraz łezka poleci :P

mamamarta2010 a to ciekawe czy tak faktycznie bedzie w tych kosciolach .. zreszta ja sama nie wiem czy bedziemy chrzcic dziecko :P musze o tym z misiem pogadac :P

nO to niki ma dziś romantyczny wieczór baw się dobrze

asix86 wierz mi że mnie też strasznie pobolowa głowa i to nie od dziś lecz nawet już od miesiąca i nawet o tym nie myślę by wziąść jakieś tabletki, jakoś się boję myślę sobie zawsze tak : jak małemu nic przez to nie jest że tak źle się czuję to ja to przetrzymam

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Jak zwykle zapomniałam dodać coś o sobie ;P
Od 12-14 sobie drzemałam, mega helikopotery przy tym miałam. I jak wstałam to tak się mega że dalej mnie się kręci w głowie że wstałam, poszłam zrobić rosołek z warzywami i ogarnęłam mieszkanie i wiecie co :P heh przeszło mi :P a i jeszcze otworzyłam okno by te chłodne powietrze weszło do domku i czuję się lepiej.
Takie leżenie już od kilku miesięcy mnie zaczyna męczyć

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości