Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-08-07, 08:56   #3061
womendontcry
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Dziewczêta, mogê do Was do³±czyæ?

Warunki spe³niam, niestety...

W skrócie:
36 lat,
170 cm wzrostu,
98 kg ¿ywej wagi,
wymiary:
________szyja: 41
________ramiê: 36
________biust 121,
________talia: 100
________pas: 112
________biodra: 120
________udo: 70
BMI 33,9, czyli otylo¶æ I stopnia.

Jednym s³owem, kawa³ ze mnie baby...
Brrr...

Mam tez do¶wiadczenie: 6 lat i 2 ci±¿e temu zrzuci³am 18 kg w ci±gu 6 miesiêcy (z 87 na 69 kg). W zesz³ym tygodniu zebra³am wszystkie si³y, odkopa³am w sobie nieznane mi dot±d pok³ady motywacji i po raz kolejny podjê³am walkê ze zbêdnymi kilogramami.
Co dla mnie do¶æ wa¿ne - mam wsparcie mê¿a, ktory przez 12 lat ma³¿eñstwa nigdy nie wypomnia³ mi ANI JEDNEGO nadprogrmowego kilograma. Twierdzi, ¿e dla niego wygl±dam tak samo ponêtnie, gdy wa¿ê 60 jak i 90 kg. Zboczeniec jaki¶, czy co...?
Tak wiêc chcê schudnaæ dla siebie - dla wygl±du i zdrowia przede wszystkim.

Moje zasady sa proste:
- nie liczê kalorii; jem wszystko, tylko ma³o (dieta "m¿" zgodnie z zasad±: ¶niadanie jedz jak król, obiad jak ksi±¿ê, kolacjê jak ¿ebrak );
- owoce i warzywa bez ograniczeñ;
- woda mineralna: butelka 1,5 l dziennie;
- herbata czerwona rano, zielona wieczorem;
- godzina dziennie na rowerku stacjonarnym (ok. 35 km)
- twister, stepper, hula-hop, skakanaka - na zmianê po kilkana¶cie minut dziennie,
- pieszo do pracy.

Biorê pod rozwagê zakup wio¶larza oraz stepu do fitnesu. Mam te¿ bie¿niê, ale biegaæ nienawidzê jak chorera: pewnie dlatego, ze moje... hmmm... gruczo³y mleczne obijaj± mi siê o twarz
Zastanawiam sie te¿ nad l-karnityn±, ale sama nie wiem. Ma kto¶ do¶wiadczenie?

Reasumuj±c:
Mam spor± nadwagê i du¿± wolê walki.
Mam swiadomo¶æ, ¿e droga przede mn± d³uga i wyboista, a sam proces jest ¿mudny i trudny.
I potrzebujê wsparcia grupy, na wypadek kryzysu wiary w siebie

Pomo¿ecie?

womendontcry

98-97-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59

Edytowane przez womendontcry
Czas edycji: 2014-08-07 o 18:02
womendontcry jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:01   #3062
ch_aga
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 835

Witam nowe dziewczêta Ja niestety ci±gle mam wiêcej na wadze, bo od poniedzia³ku wa¿ê siê codziennie. Ju¿ wiem, ¿e na mnie "m¿" nie zadzia³a wiêc jak nic wracam na dukana, mo¿e go lekko zmodyfikujê. A wiem, ¿e tutaj za³o¿y³y¶cie zdrowe odchudzanie. Bardzo mi przykro ale muszê siê od³±czyæ od Was bo zdrowo to ja nigdy nie schudnê ¯yczê wytrwa³o¶ci w walce z kilogramami; mnie jej brakuje.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:18   #3063
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ

Nie wiem, ale wydaje mi siê ¿e przy Twojej wadze to nie jest dobra dieta. Nale¿y pamiêtaæ o minimum potrzebnym do mrugania powiekami, oddychania i chodzenia. Mam wra¿enie, ¿e dieta z tak nisk± kaloryczno¶ci± prowadzi³aby nieuchronnie do efektu jo-jo.
tez mi siê tak wydaje

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
o maaatko ile nas nowych tu witam
Ja dzi¶ ostatni dzieñ przerwy, mia³am ju¿ je¼dziæ ale leci ze mnie do¶æ porz±dnie i bojê siê ¿e zas³abnê. Strasznie d³ugo mi wysz³o tego odpoczynku, prawie tydzieñ. Z³a jestem jak niewiem, ale przynajmniej siê nie opycha³am. Trzeba to trzeba, zdrowie najwa¿niejsze.
dok³adnie tak

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ

Warunki spe³niam, niestety...

W skrócie:
36 lat,
170 cm wzrostu,
98 kg ¿ywej wagi,
wymiary:
. szyja: 41
. ramiê: 36
. biust 121,
. talia: 100
. pas: 112
. biodra: 120
. udo: 70
BMI 33,9, czyli otylo¶æ I stopnia.

Jednym s³owem, kawa³ ze mnie baby...
Brrr...

Mam tez do¶wiadczenie: 6 lat i 2 ci±¿e temu zrzuci³am 18 kg w ci±gu 6 miesiêcy (z 87 na 69 kg). W zesz³ym tygodniu zebra³am wszystkie si³y, odkopa³am w sobie nieznane mi dot±d pok³ady motywacji i po raz kolejny podjê³am walkê ze zbêdnymi kilogramami.
Co dla mnie do¶æ wa¿ne - mam wsparcie mê¿a, ktory przez 12 lat ma³¿eñstwa nigdy nie wypomnia³ mi ANI JEDNEGO nadprogrmowego kilograma. Twierdzi, ¿e dla niego wygl±dam tak samo ponêtnie, gdy wa¿ê 60 jak i 90 kg. Zboczeniec jaki¶, czy co...?
Tak wiêc chcê schudnaæ dla siebie - dla wygl±du i zdrowia przede wszystkim.

Moje zasady sa proste:
- nie liczê kalorii; jem wszystko, tylko ma³o (dieta "m¿" zgodnie z zasad±: ¶niadanie jedz jak król, obiad jak ksi±¿ê, kolacjê jak ¿ebrak );
- owoce i warzywa bez ograniczeñ;
- woda mineralna: butelka 1,5 l dziennie;
- herbata czerwona rano, zielona wieczorem;
- godzina dziennie na rowerku stacjonarnym (ok. 35 km)
- twister, stepper, hula-hop, skakanaka - na zmianê po kilkana¶cie minut dziennie,
- pieszo do pracy.

Biorê pod rozwagê zakup wio¶larza oraz stepu do fitnesu. Mam te¿ bie¿niê, ale biegaæ nienawidzê jak chorera: pewnie dlatego, ze moje... hmmm... gruczo³y mleczne obijaj± mi siê o twarz
Zastanawiam sie te¿ nad l-karnityn±, ale sama nie wiem. Ma kto¶ do¶wiadczenie?

Reasumuj±c:
Mam swiadomo¶æ, ¿e droga przede mn± d³uga i wyboista, a sam proces jest ¿mudny i trudny.

Pomo¿ecie?

womendontcry

98-97-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59

co¶ mi siê nie chce dobrze zacytowaæ
super, ¿e tak siê rozpisa³a¶ ale strasznie dziwne mi siê wydaje, ¿e w ci±gu godziny na rowerze robisz a¿ 35km?
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:20   #3064
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
a to krótko czekasz na wizytê, ja prywatnie d³u¿ej czekam a z t± swojê grup± krwi to masz teoretycznie racje. ja wstyd siê przyznaæ ale nie wiem jak± mam grupe krwi
ja ca³e ¿ycie mysla³am, ze mam 0Rh+ jak ca³a rodzina. Przy oddawaniu okaza³o siê, ¿e mam minus. najpierw ojciec mówi³ ¿e to nie mo¿liwe, potem stwierdzi³, ¿e nie wiadomo jak± babcie i dziakowie mieli grupê. o tym ¿e bym by³a z nieprawego ³o¿a nie mam mowy. jestem niezwykle podobna do ojca.

Cytat:
Napisane przez kaledonia Poka¿ wiadomo¶æ
Hormony badam regularnie co pó³ roku,bo od dziecka jestem pod opiek± endokrynologa i mam w normie.

A widzisz,a ja mam zawsze cukier w górnej granicy normy i muszê siê trzymaæ indeksu glikemicznego,arbuz jest zatem nie zawsze wskazany.

Czekolada gorzka (taka prawdziwa chyba min 70% ) nie zaszkodzi od czasu do czasu (z reszt± kto by j± ca³± zjad³ na raz ).
jesli masz problem z cukrem to jeste¶ inna kategoria zupe³nie. i kto by zjad³ ca³± czekoladê? ja. wiêc po prostu jej nie kupujê bo wiem ¿e d³ugo nie pole¿y.

z wag± okaza³o siê, ¿e to moja dzia³a dobrze, wiêc nic nie schud³am a waga stoi. co do dietetyków mam zamiar siê wybraæ. laktozy je¶æ nie mogê, mam refluks (wiêc znów wiêcej rzeczy je¶c nie mogê) i nie mam pojêcia co je¶æ.
ale jak us³yszê diete 1200 kcal to wyjdê od razu. jest mnie trochê i tyle kcal to jest g³odzenie. 1600 to bezwzglêdne minimum. i przeczyta³am, ¿e przy mojej wadze powinnam piæ co najmniej 3,5 litra wody. wiêc zaczynam. 2,5 litra to ¿aden problem. chodzê z butelk± wody (ma³± - przelewam) i ca³y czas popijam z niej.

ch_aga: je¶li nie mo¿esz schudn±c zdrowo, to: albo nie æwiczysz, b±d¼ æwiczysz za ma³o, albo jesz ¼le (mo¿e za ma³o), albo lecisz sobie z diet±, albo masz problemy zdrowotne. nie ma innego wyt³umaczenia. ja siê przyznaje szczerze. mam problem ze s³odyczami, dlaczego nie chudnê. teraz g³ód s³odyczowy zajadam owocami. dukan jest bzdur±. wiesz ¿e ten pseudolekarz mial sprawe o dukana a moja kole¿anka le¿a³a na nerki w szpitalu? chcesz siê g³odziæ - Twoja sprawa ale nie rycz jak bêdzie jojo, choroby czy stracisz motywacjê (na dukanie wytrzymuj± tylko anorektyczki)

ale d³ugi post mi wyszed³

ps.: witam nowe panie

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:34   #3065
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
o maaatko ile nas nowych tu witam
Ja dzi¶ ostatni dzieñ przerwy, mia³am ju¿ je¼dziæ ale leci ze mnie do¶æ porz±dnie i bojê siê ¿e zas³abnê. Strasznie d³ugo mi wysz³o tego odpoczynku, prawie tydzieñ. Z³a jestem jak niewiem, ale przynajmniej siê nie opycha³am. Trzeba to trzeba, zdrowie najwa¿niejsze.
Grunt to zdrowe podej¶cie do tematu.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

womendontcry witamy.
My chêtnie zawsze przyjmiemy wspó³cierpiêtniczki.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 09:35   #3066
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
super, ¿e tak siê rozpisa³a¶ ale strasznie dziwne mi siê wydaje, ¿e w ci±gu godziny na rowerze robisz a¿ 35km?
"A¿...?"
6 lat temu robi³am 40 na godzinê, niestety kondycja ju¿ nie ta
Na STACJONARNYM, wiêc wsiadam i peda³ujê ile si³ w nogach.

W zesz³ym tygodniu wyrobi³am tylko 32, wczoraj 35. Czyli tendencja zwy¿kowa.
Stary 2014-08-07, 09:39   #3067
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Mam nadziejê, ¿e nowe dziewczyny zostan± z nami na d³u¿ej, a nie tylko na jednego posta.
Ja osobi¶cie uwa¿am, ¿e tylko dziêki naszej grupie nie dopad³ mnie jak na razie efekt jo-jo. Bo hu¶tawkê wagow± to ju¿ nie raz sobie zafundowa³am, ale dawno nie uda³o mi siê na tak d³ugo zachowaæ zdobytej wagi, zazwyczaj po miesi±cu dopada³y mnie naloty ¿arcia ¶mieciowego w efekcie czego licznik na wadzê wskazywa³ wiêcej ni¿ by³o na pocz±tku drogi.
A teraz wstyd siê przyznaæ na forum jakie badziewie siê jad³o, wiêc wolê go nie je¶æ. Zamiast tego orzeszki, arbuz, brzoskwinie.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
"A¿...?"

Szacun, a przy jakim obci±¿eniu?

Stary 2014-08-07, 09:45   #3068
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
Szacun, a przy jakim obci±¿eniu?
Na najmniejszym...
Ale co tam, najwa¿niejsze, ¿e chud³am 1 kg na tydzieñ.
Wniosek - dzia³a³o
A skoro dzia³a³o, to wracam po sprawdzone metody
Stary 2014-08-07, 09:47   #3069
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
"A¿...?"

no to szacun bo ja je¿d¿ê normalnym fakt, ¿e mam trochê przej¶æ i ¶wiate³ ale 20km robie przez 1h15min ¶rednio

Cytat:
Mam nadziejê, ¿e nowe dziewczyny zostan± z nami na d³u¿ej, a nie tylko na jednego posta.
Ja osobi¶cie uwa¿am, ¿e tylko dziêki naszej grupie nie dopad³ mnie jak na razie efekt jo-jo. Bo hu¶tawkê wagow± to ju¿ nie raz sobie zafundowa³am, ale dawno nie uda³o mi siê na tak d³ugo zachowaæ zdobytej wagi, zazwyczaj po miesi±cu dopada³y mnie naloty ¿arcia ¶mieciowego w efekcie czego licznik na wadzê wskazywa³ wiêcej ni¿ by³o na pocz±tku drogi.
A teraz wstyd siê przyznaæ na forum jakie badziewie siê jad³o, wiêc wolê go nie je¶æ. Zamiast tego orzeszki, arbuz, brzoskwinie.
co¶ w tym jest ju¿ jutro wa¿enie a ja jak zawsze zwa¿y³am siê te¿ dzi¶ i nie zachwyca a pilnuje siê i æwicze du¿o. Mo¿e t³uszcz na miê¶nie mi siê zamienia?
Stary 2014-08-07, 09:57   #3070
Malinka_Malinka
Zadomowienie

A ja nadal nie æwiczê w ogóle - jestem typowym leniwcem.
W pracy siedzê, w domu - to wszystkie wiecie jak jest.
Pilnuje siê tylko, ¿eby nie je¶æ z³ego jedzenia i nie je¶æ za ma³o.
Zaliczam postój ale nie przybieram na wadze.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
no to szacun bo ja je¿d¿ê normalnym fakt, ¿e mam trochê przej¶æ i ¶wiate³ ale 20km robie przez 1h15min ¶rednio

co¶ w tym jest ju¿ jutro wa¿enie a ja jak zawsze zwa¿y³am siê te¿ dzi¶ i nie zachwyca a pilnuje siê i æwicze du¿o. Mo¿e t³uszcz na miê¶nie mi siê zamienia?
Dziewczyny podziwiam Was szczerze, za mobilizacjê do ruchu.
Jednocze¶nie mam blokadê jak±¶ gdzie¶ tam siedzi ten leniwiec.
Co wieczór obiecujê sobie, ¿e wstanê wcze¶niej i pójdê pobiegaæ, za¶ rano ¿e od jutra i jeszcze 5 minut sobie pole¿ê.
W efekcie powy¿szych kalkulacji ani razu nie wsta³am wcze¶niej ¿eby ruszyæ t³usty zad, wieczorem to nie ma czasu. W ogóle to ja tak na prawdê nie mam dla siebie czasu, ci±gle kto¶ co¶ ode mnie chce, krzywo patrzy jak robiê co¶ dla siebie.

Stary 2014-08-07, 10:18   #3071
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Malinko: znam to. ja czêsto wyszukuje æwiczen w necie i koñczy siê na tym, ¿e siedzê w Internecie a potem jest za pó¼no, bo co¶ muszê zrobiæ. codziennie æwiczê pó³ godziny æwiczenia na krêgos³up, ale to wci±¿ ma³o. nie schudnê. w ogóle uwa¿am, ¿e zdrowa dieta bez æwiczeñ nie pomo¿e schudn±æ a przynajmniej ja tak mam.

a chcia³abym schudn±æ i znów zacz±æ biegaæ (sama waga mi nie przeszkadza, ale waga i lekkie wyrodnienie krêgos³upa to za du¿o na raz)

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 10:49   #3072
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls

Cytat:
Napisane przez Jelizawieta Poka¿ wiadomo¶æ
Hej mo¿na? lat25,170cm, niedoczynno¶æ tarczycy,110kg ¿ywego t³uszczu mam nadzieje,¿e przyjmiecie do waszego grona takiego okruszka jak ja

Cytat:

Reasumuj±c:

Pomo¿ecie?

womendontcry

Pomo¿emy! Widzê ogromna motywacjê.¯yczê Ci aby nigdy nie wygas³a!

Cytat:
Napisane przez ch_aga Poka¿ wiadomo¶æ
Witam nowe dziewczêta Ja niestety ci±gle mam wiêcej na wadze, bo od poniedzia³ku wa¿ê siê codziennie. Ju¿ wiem, ¿e na mnie "m¿" nie zadzia³a wiêc jak nic wracam na dukana, mo¿e go lekko zmodyfikujê. A wiem, ¿e tutaj za³o¿y³y¶cie zdrowe odchudzanie. Bardzo mi przykro ale muszê siê od³±czyæ od Was bo zdrowo to ja nigdy nie schudnê ¯yczê wytrwa³o¶ci w walce z kilogramami; mnie jej brakuje.
Pozdrawiam
Nie opuszczaj nas... ¿adna dieta nie sprawi cudu-a dukan to z³o!Mo¿e s± jakie¶ efekty,ale efekt jojo jest mega,do tego strasznie zakwasza organizm i rozwala nerki.

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
ch_aga: je¶li nie mo¿esz schudn±c zdrowo, to: albo nie æwiczysz, b±d¼ æwiczysz za ma³o, albo jesz ¼le (mo¿e za ma³o), albo lecisz sobie z diet±, albo masz problemy zdrowotne. nie ma innego wyt³umaczenia. ja siê przyznaje szczerze. mam problem ze s³odyczami, dlaczego nie chudnê. teraz g³ód s³odyczowy zajadam owocami. dukan jest bzdur±. wiesz ¿e ten pseudolekarz mial sprawe o dukana a moja kole¿anka le¿a³a na nerki w szpitalu? chcesz siê g³odziæ - Twoja sprawa ale nie rycz jak bêdzie jojo, choroby czy stracisz motywacjê (na dukanie wytrzymuj± tylko anorektyczki)
Zgadzam siê w 100% odno¶nie dukania...

Ja dzisiaj mam leniwy czwartek od poniedzia³ku jest u nas mój brat na wakacjach m³odemu niby wystarczy dostêp do kompa i pe³na lodówka,ale tak trzeba go zabawiaæ...wiêc zdrowo nie jadam ( piwkuje prawie codziennie nie wspominaj±c o chrupkach )
ech...
No i nie oddzwonili...nadal nie mam pracy... ech ¿ycie...

Idê zaparzyæ zielon±,bo muszê popiæ musli które zagryza³am na ¶niadanie pisz±c.
Na obiad przewiduje pomidorówkê z pomidorów dojrza³ych na dzia³ce te¶ciowej,potem ry¿ z warzywami a na kolacjê mo¿e jajka?
Jutro wa¿enie a ja czuje,¿e nadal stojê w miejscu...od niedzieli ju¿ na pewno bêdê æwiczyæ z powrotem
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 10:59   #3073
Malinka_Malinka
Zadomowienie

bebemwls i taj ju¿ ³adne parê kilo pogoni³a¶.
Nie martw siê chwilowym przestojem.
Traktuj to jako dzieñ dla siebie.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ

a chcia³abym schudn±æ i znów zacz±æ biegaæ (sama waga mi nie przeszkadza, ale waga i lekkie wyrodnienie krêgos³upa to za du¿o na raz)
Ja w³a¶nie te¿ chcê biegaæ.
Chêtnie zaproponowa³abym Ci bieganie razem, wtedy bêdziemy siê wzajemnie motywowaæ. Drugiej bêdzie g³upio je¿eli nie pójdzie, ale ja na pewno nie mog³abym biegaæ we wtorki i pi±tki. A reszta to siê zobaczy - wymówka ¿eby nie ruszyæ wa³ów t³uszczu zawsze jaka¶ siê znajdzie.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Acha i bieganie to du¿o powiedziane, najpierw szybki marsz i tak z pewno¶ci± bêdê siê czo³gaæ i kolebotaæ jak okrêt flagowy.

Stary 2014-08-07, 11:09   #3074
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w³a¶nie te¿ chcê biegaæ.
Chêtnie zaproponowa³abym Ci bieganie razem, wtedy bêdziemy siê wzajemnie motywowaæ. Drugiej bêdzie g³upio je¿eli nie pójdzie, ale ja na pewno nie mog³abym biegaæ we wtorki i pi±tki. A reszta to siê zobaczy - wymówka ¿eby nie ruszyæ wa³ów t³uszczu zawsze jaka¶ siê znajdzie.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Acha i bieganie to du¿o powiedziane, najpierw szybki marsz i tak z pewno¶ci± bêdê siê czo³gaæ i kolebotaæ jak okrêt flagowy.
je¶li mogê to i ja chêtnie do³±cze
Stary 2014-08-07, 11:31   #3075
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
je¶li mogê to i ja chêtnie do³±cze
JA ze swej strony zapraszam serdecznie.
Co prawda dzi¶ nie jestem ju¿ w stanie wystartowaæ (sama w domu z pociech± a dwuletnie mi nie pobiegnie). Tak, ¿e od jutra proponujê start - ka¿da sama zdecyduje czy rano czy wieczorem.
Spowied¼ dnia nastêpnego (w koñcu do 24 jest czas)idziemy razem

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

S³ysza³am, ¿e depresja odno¶nie odchudzania powinna dopadaæ dopiero wtedy gdy kupimy hula-hop i ono pasuje.
Ale nigdy wcze¶niej, wiêc g³owa do góry wszystkie walcz±ce z t³uszczykiem i g³odem.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

"Najbardziej mi siê podoba", ¿e poni¿ej naszych wypowiedzi na forum w kategorii Nasze propozycje: pojawiaj± siê ró¿ne ciekawe rzeczy. Np. dzisiaj gofr z jagodami, porzeczkami, malinami i cienk± warstw± chyba bitej ¶mietany itd. Od razu bardziej kocham swoj± dietê !!!

Edytowane przez Malinka_Malinka
Czas edycji: 2014-08-07 o 11:32
Stary 2014-08-07, 12:08   #3076
womendontcry
Raczkowanie

Dziêkujê wszystkim za mi³e przyjêcie i ciep³e s³owa
W grupie si³a!

Cytat:
I w³a¶nie dlatego zainwestowa³am w rowerek:
- nie zatrzymuj± mnie pasy, ¶wiat³a, ani znajomi
- jadê szybko, nie muszê na nic uwa¿aæ
- deszcz, ¶nieg, burza, mroz, noc - nie ma wymowki, jadê!
- przez ca³y czas muszê peda³owaæ - a na stacjonarnym zawsze trochê oszukujê pokrêcê trochê nogami, a potem jadê si³± rozpêdu

Oczywi¶cie jest jedna wada - MONOTONIA.
Godzina jazdy i wpatrywanie siê w ¶cianê...?
Ufff...
Mo¿na oszaleæ!
Rozwi±za³am problem w najlepszy sposob: do pokoju z rowerkiem i innymi przyrz±dami wstawili¶mz multiroom, dziêki czemu ogl±dam TV. Albo s³ucham audobookow, co ma korzy¶æ dwojak±: odchamiam siê kulturalnie i przypominam sobie jêzyk obcy

Ja naprawdê jestem entuzjastk± rowerkow stacjonarnych, i polecam je ka¿demu, kto jest w stanie wygospodarowaæ sobie w domu trochê miejsca na taki sprzêt.

Daje lepsze efekty ni¿ bieganie, a w przypadku osob naprawde otylych jest zbawieniem dla ich kolan i nadziej± na efektowny pocz±tek.

Wcale nie trzeba jechaæ szybko - ¿eby zacz±æ chudn±æ wystarczy 3x w tyg po 35 min przy wysi³ku 65% HRmax (têtna maksymalnego).

W sieci jest sporo kalkultorow, gdzie mo¿na sprawdziæ swoje têtno maksymalne, np: http://www.fitnessmhr.pl/KalkulatorMHR.html

Moje np wynosi 190, a 65% z tego to ok 123.

Wystarczy pilnowaæ tej warto¶ci, i bêdzie dobrze!

A moj rowerek jest ju¿ wyposa¿ony w pulsometr, co mi osobi¶cie bardzo ulatwia kontrolê

Wiêc wszystkich niezdecydowanych zachêcam do zaprzyjaznienia siê z takim sprzêtem!

Stary 2014-08-07, 12:41   #3077
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
JA ze swej strony zapraszam serdecznie.
Co prawda dzi¶ nie jestem ju¿ w stanie wystartowaæ (sama w domu z pociech± a dwuletnie mi nie pobiegnie). Tak, ¿e od jutra proponujê start - ka¿da sama zdecyduje czy rano czy wieczorem.

u mnie z bieganiem jest taki problem, ¿e jak danego dnia przeje¿dzam 40km na rowerze to ju¿ nie mam si³y biegaæ
dlatego mo¿e umówmy siê na bieganie 3 razy w tygodniu i spowiedz z tego np. pi±tek/poniedzia³ek?

Cytat:

- przez ca³y czas muszê peda³owaæ - a na stacjonarnym zawsze trochê oszukujê pokrêcê trochê nogami, a potem jadê si³± rozpêdu

Oczywi¶cie jest jedna wada - MONOTONIA.
Godzina jazdy i wpatrywanie siê w ¶cianê...?
Ufff...
Mo¿na oszaleæ!
do tego czas jest jeszcze wa¿ny bo ja g³ównie je¿d¿ê gdzie¶ gdzie¶ a nie po to ¿eby poje¼dziæ bo na to czasu niestety nie mam

Edytowane przez nurek119
Czas edycji: 2014-08-07 o 13:01
Stary 2014-08-07, 12:54   #3078
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

³o³³o³³³³³ ale sie rozpisa³yscie

witam nowe kluseczki

gratulujê decyzji o odchudzniu i zycze ka¿dej z osobna wytrwa³osci!

womendontcry- mnie tez zdiwi³a ilosc km w godzine
ja 5km robie w 15minut ale normalnym rowerem bo na si³ce siê jorg³am ze one troche zawyzaja bynajmniej ten na którym cwiczy³am stacjonarnie ,wiec do koñca im nie wierzê
mam nadzieje ¿e twój dzia³a poprawnie i gratuluje ilosci km

Ja dzi¶ by³am u pani doktor i ja zwykle wlaz³am na wage i kurka co? 600gram przytyra³am ;( bo sie ucieszy³am ¿e juz 83 kg i o dupa piwko mi wys¿³o ale ju¿ wrzesieñ blizej ni¿ dalej , tak siê nie moge doczekac

pozdrawiam z upalengo ogródka
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 13:20   #3079
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Nadrobi³am wasze posty, znów by³am na wyje¼dzie bez internetu wiêc ostatnio troche mniej spêdzam czasu na w±tku niestety.

Przede wszystkim witam wszystkie nowe odchudzaj±ce: mamalobuziaka, kaledonia, Jelizawieta i womendontcry zapraszamy do aktywnego uczestnictwa i do dzielenia siê jad³ospisami i aktywnosci± fizyczn±

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana_Truskawka Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ

Wiem, ¿e mia³am zagl±daæ, ale T¿ mi w tym przeszkadza
Nie mam kiedy do Was zagl±daæ. Dzisiaj byli¶my w kinie i na spacerze
Cieszê siê, ¿e jest tutaj. Zosta³ nam jeszcze tydzieñ, a pó¼niej czeka nas roz³±ka
Na czym byli¶cie w kinie? Ostatnio nic ciekawego nie ma, uratowa³o nas w Warszawie kino Luna, które wy¶wietla³o filmy które wcze¶niej wchodzi³y do kin i w koñcu obejrza³am co¶ ciekawego

Cytat:
Ja robiê masa¿ ud bañka chiñska,potem smarowanie balsamem wyszczuplaj±cym,nawijanie w³osów na papiloty i nyny bo jutro znów po 4 wstaje do pracy

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zabójcza godzina, ale pewnie ju¿ jeste¶ przyzywczajona do takiej pory wstawania

Cytat:
Pomys³ jak najbardziej dobry, obawiam siê tylko ¿e nie dla ka¿dego bêdzie pasowa³ dany dzieñ na bieganie, mo¿e tak jak nurek napisa³a np odhaczamy 3 biegi w tygodniu w dni które dla nas odpowiadaj± i podsumowujemy np w niedziele/poniedzia³ek ale ja siê dopasuje do organizacji, do biegania ju¿ dawno chcia³am wrócic, tak¿e pomys³ fajny i zobacze jak temat siê rozwinie

Cytat:

A moj rowerek jest ju¿ wyposa¿ony w pulsometr, co mi osobi¶cie bardzo ulatwia kontrolê

Wiêc wszystkich niezdecydowanych zachêcam do zaprzyjaznienia siê z takim sprzêtem!
Mo¿esz podes³aæ jaki¶ link z rowerkiem który kupi³a¶? Ja siê tak przymierzam do tego, bo w³a¶nie w czasie jazdy mo¿na obejrzeæ jaki¶ film/serial, pos³uchaæ czego¶ po angielsku wiêc ³±czy siê przyjemne z po¿ytecznym, a do tego siê chudnie

Co do Twojego podpisu z kilogramami, to w ustawieniach profilu masz zak³adkê "podpis" gdzie mo¿esz wkleiæ te liczby zgubionych kilogramów i wagê do jakiej d±¿ysz, bo jak wstawiasz w po¶cie to bardzo rozci±ga te posty i stronê ca³± a wygodniej Ci bêdzie edytowaæ podpis ni¿ za ka¿dym razem wklejaæ do postu wagê
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 13:22   #3080
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
Ja dzi¶ by³am u pani doktor i ja zwykle wlaz³am na wage i kurka co? 600gram przytyra³am ;( bo sie ucieszy³am ¿e juz 83 kg i o dupa piwko mi wys¿³o ale ju¿ wrzesieñ blizej ni¿ dalej , tak siê nie moge doczekac
Ja to na wrzesieñ nie czekam, rusza szko³a. Wiêcej obowi±zków, jedzenie byle co i byle kiedy. Brrrrrrrrr

Stary 2014-08-07, 13:58   #3081
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
do tego czas jest jeszcze wa¿ny bo ja g³ównie je¿d¿ê gdzie¶ gdzie¶ a nie po to ¿eby poje¼dziæ bo na to czasu niestety nie mam
Tak jak napisa³am - czas jest wa¿ny, ale 3x w tyg po 35 min to nie jest niewykonalne... 6 lat temu te¿ mi by³o trudno siê zebraæ, dzis wiem, ¿e to by³a moje wymowka

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
mnie tez zdiwi³a ilosc km w godzine
ja 5km robie w 15minut ale normalnym rowerem bo na si³ce siê jorg³am ze one troche zawyzaja bynajmniej ten na którym cwiczy³am stacjonarnie ,wiec do koñca im nie wierzê
mam nadzieje ¿e twój dzia³a poprawnie i gratuluje ilosci km
Pewno¶ci nie mam, ale nie s±dzê, by te rowerki oszukiwa³y. Wiem jedno: NIGDY nie peda³owa³am na normalnym rowerem tak szybko jak na stacjonarnym.
No i moj wynik sprzed 6 lat (18 kg w 6 miesiêcy) mowi sam za siebie.

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿esz podes³aæ jaki¶ link z rowerkiem który kupi³a¶? Ja siê tak przymierzam do tego, bo w³a¶nie w czasie jazdy mo¿na obejrzeæ jaki¶ film/serial, pos³uchaæ czego¶ po angielsku wiêc ³±czy siê przyjemne z po¿ytecznym, a do tego siê chudnie
Ja mam rower zakupiony w Decathlonie, domyos vm460: http://www.domyos.co.uk/node/2335
To jest jednak model sprzed kilku lat, my¶lê, ¿e zast±pi³ go vm530: http://www.decathlon.pl/rower-stacjo...d_8289195.html
Zwroæ uwagê na "kierownicê" - jest ¶wietna dla osob z problemami z krêgos³upem; bardzo go odci±¿a. przy moim biu¶cie - zbawienie...

Cytat:
Co do Twojego podpisu z kilogramami, to w ustawieniach profilu masz zak³adkê "podpis" gdzie mo¿esz wkleiæ te liczby zgubionych kilogramów i wagê do jakiej d±¿ysz, bo jak wstawiasz w po¶cie to bardzo rozci±ga te posty i stronê ca³± a wygodniej Ci bêdzie edytowaæ podpis ni¿ za ka¿dym razem wklejaæ do postu wagê
A w³a¶nie szuka³am tej funkcji w ustawieniach i nie mog³am znalezæ...
Dziêkujê, poszukam raz jeszcze

Cytat:
Ja to na wrzesieñ nie czekam, rusza szko³a. Wiêcej obowi±zków, jedzenie byle co i byle kiedy. Brrrrrrrrr
Malinko, czy ty te¿ niesiesz kaganiec o¶wiaty?

Czas edycji: 2014-08-07 o 14:01
Stary 2014-08-07, 13:59   #3082
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Pomys³ jak najbardziej dobry, obawiam siê tylko ¿e nie dla ka¿dego bêdzie pasowa³ dany dzieñ na bieganie, mo¿e tak jak nurek napisa³a np odhaczamy 3 biegi w tygodniu w dni które dla nas odpowiadaj± i podsumowujemy np w niedziele/poniedzia³ek ale ja siê dopasuje do organizacji, do biegania ju¿ dawno chcia³am wrócic, tak¿e pomys³ fajny i zobacze jak temat siê rozwinie
Wiesz to dobry pomys³.
Mo¿na umówiæ siê tak - biegamy 3 razy w tygodniu i zawsze w poniedzia³ek meldujemy wykonanie za miniony tydzieñ. Nie by³o biegania, by³o i ile razy.
W pi±tek wa¿enie.
W poniedzia³ek spowied¼ z biegów - kto zg³asza chêæ udzia³u?
Do najbli¿szego poniedzia³ku zosta³o 3 dni - umówmy siê, dla chêtnych zaliczenie jednego biegu - niech bêdzie wyzwaniem.

Stary 2014-08-07, 14:02   #3083
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz to dobry pomys³.
Mo¿na umówiæ siê tak - biegamy 3 razy w tygodniu i zawsze w poniedzia³ek meldujemy wykonanie za miniony tydzieñ. Nie by³o biegania, by³o i ile razy.
W pi±tek wa¿enie.
Do najbli¿szego poniedzia³ku zosta³o 3 dni - umówmy siê, dla chêtnych zaliczenie jednego biegu - niech bêdzie wyzwaniem.
ja jestem chêtna!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 14:05   #3084
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Malinko, czy ty te¿ niesiesz kaganiec o¶wiaty?
Zgodnie z wykszta³ceniem - powinnam go nie¶æ ale....
Szko³ê ogl±dam z perspektywy rodzica.
Wrzesieñ = ksi±¿ki, zeszyty, d³ugopisy, plecak, buty, strój WF, bia³a koszula, komitet rodzicielski, ksero, ¶rodki czysto¶ci, ubezpieczenie, sk³adka klasowa, op³ata za dziennik elektroniczny itd. Plus nadzór nad m³odym pokoleniem i wywiadówki.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
ja jestem chêtna!
Super

Stary 2014-08-07, 14:08   #3085
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja mam rower zakupiony w Decathlonie, domyos vm460: http://www.domyos.co.uk/node/2335
To jest jednak model sprzed kilku lat, my¶lê, ¿e zast±pi³ go vm530: http://www.decathlon.pl/rower-stacjo...d_8289195.html
Zwroæ uwagê na "kierownicê" - jest ¶wietna dla osob z problemami z krêgos³upem; bardzo go odci±¿a. przy moim biu¶cie - zbawienie...

A w³a¶nie szuka³am tej funkcji w ustawieniach i nie mog³am znalezæ...
Dziêkujê, poszukam raz jeszcze
Dziêki za info odno¶cie rowerku
Co do podpisu to ustawienia -> ustawienia&opcje -> edytuj podpis nie wchodzisz w swoje konto tylko przy "wylogowaniu" masz opcjê "ustawienia"

Cytat:
Wiesz to dobry pomys³.
W pi±tek wa¿enie.
Dobry pomys³, dodatkowo mo¿na pisaæ ile siê przebieg³o km lub ile czasu siê bieg³o, i po ka¿dym biegu mo¿na sumowaæ sobie kilometry/minuty i wyjdzie nam fajna aktywno¶æ na koniec miesi±ca nie ¿e jaki¶ wy¶cig, wiadomo ¿e ka¿dy biega swoim tempem, tylko dla w³asnej satysfakcji mo¿na takie informacje zapisywaæ
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 14:26   #3086
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka;47608339[COLOR=Silver
]
[/COLOR]

Super
Ju¿ raz w tym tygodniu biega³am, mam nadziejê, ¿e jeszcze z raz siê uda

Cytat:
Dobry pomys³, dodatkowo mo¿na pisaæ ile siê przebieg³o km lub ile czasu siê bieg³o, i po ka¿dym biegu mo¿na sumowaæ sobie kilometry/minuty i wyjdzie nam fajna aktywno¶æ na koniec miesi±ca nie ¿e jaki¶ wy¶cig, wiadomo ¿e ka¿dy biega swoim tempem, tylko dla w³asnej satysfakcji mo¿na takie informacje zapisywaæ
dok³adnie tak, te¿ jestem za
Stary 2014-08-07, 14:46   #3087
Malinka_Malinka
Zadomowienie

To jeste¶my umówione, mo¿e jeszcze kto¶ siê do³±czy - zobaczymy w poniedzia³ek efekty.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 17:24   #3088
Jelizawieta
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 870

Serwus kochane a wiêc pracuje od tygodnia i jeszcze trudno mi siê przyzwyczaiæ do pory wstawania mam mega problem z jedzeniem w pracy. Pracuje od 7-16 a w pracy mam mega zapieprz i moge tylko raz zrobiæ przerwe na papu. Biorê miche sa³atki z cyckiem z kury. Glodna nie jestem bo ci±gle popijam wodê,ale wiem,¿e powinnam je¶æ ale nie mam kiedy teraz zrobi³am sobie sa³atke z pomidorów i cebuli z jogo. Zaraz pocwicze callanetics a potem bede szamaæ salatke. Co do biegania to niestety ale waga mi nie pozwala a raczej moja obawa o stawy. Porad¼cie mi co zrobiæ na galaretowaty brzuch? Ca³a jestem grub± ale nogi i pupe mam w miarê jedrna a brzuch i ramiona jak po ci±¿y z piêcioraczkami

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jelizawieta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 17:51   #3089
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cytat:
u mnie odwrotnie ,bedê mia³a pole manewru i wiecej czasu "dla siebie" oj jak sie nie moge doczekac ,teraz nie mam z kim dzieci zostawic i to ta u mnie jest ale czekam z niecierpliwosci±
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-07, 17:56   #3090
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
Serwus kochane Porad¼cie mi co zrobiæ na galaretowaty brzuch? Ca³a jestem grub± ale nogi i pupe mam w miarê jedrna a brzuch i ramiona jak po ci±¿y z piêcioraczkami
Na brzuch to mo¿e twister i hula-hop (ja mam taki z wypustkami ) a na ramiona æwiczenia z hantelkami.

----98-97-96-95-94-93-92-91-90-
89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-
79-78-77-76 -75-74-73 -72-71-70-
69-68-67-66-65

Czas edycji: 2014-08-07 o 17:58
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.