![]() |
#3061 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 83
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Dziewczêta, mogê do Was do³±czyæ?
Warunki spe³niam, niestety... ![]() W skrócie: 36 lat, 170 cm wzrostu, 98 kg ¿ywej wagi, wymiary: ________szyja: 41 ________ramiê: 36 ________biust 121, ________talia: 100 ________pas: 112 ________biodra: 120 ________udo: 70 BMI 33,9, czyli otylo¶æ I stopnia. Jednym s³owem, kawa³ ze mnie baby... Brrr... ![]() Mam tez do¶wiadczenie: 6 lat i 2 ci±¿e temu zrzuci³am 18 kg w ci±gu 6 miesiêcy (z 87 na 69 kg). W zesz³ym tygodniu zebra³am wszystkie si³y, odkopa³am w sobie nieznane mi dot±d pok³ady motywacji i po raz kolejny podjê³am walkê ze zbêdnymi kilogramami. Co dla mnie do¶æ wa¿ne - mam wsparcie mê¿a, ktory przez 12 lat ma³¿eñstwa nigdy nie wypomnia³ mi ANI JEDNEGO nadprogrmowego kilograma. Twierdzi, ¿e dla niego wygl±dam tak samo ponêtnie, gdy wa¿ê 60 jak i 90 kg. Zboczeniec jaki¶, czy co...? ![]() Tak wiêc chcê schudnaæ dla siebie - dla wygl±du i zdrowia przede wszystkim. Moje zasady sa proste: - nie liczê kalorii; jem wszystko, tylko ma³o (dieta "m¿" zgodnie z zasad±: ¶niadanie jedz jak król, obiad jak ksi±¿ê, kolacjê jak ¿ebrak ![]() - owoce i warzywa bez ograniczeñ; - woda mineralna: butelka 1,5 l dziennie; - herbata czerwona rano, zielona wieczorem; - godzina dziennie na rowerku stacjonarnym (ok. 35 km) - twister, stepper, hula-hop, skakanaka - na zmianê po kilkana¶cie minut dziennie, - pieszo do pracy. Biorê pod rozwagê zakup wio¶larza oraz stepu do fitnesu. Mam te¿ bie¿niê, ale biegaæ nienawidzê jak chorera: pewnie dlatego, ze moje... hmmm... gruczo³y mleczne obijaj± mi siê o twarz ![]() Zastanawiam sie te¿ nad l-karnityn±, ale sama nie wiem. Ma kto¶ do¶wiadczenie? Reasumuj±c: Mam spor± nadwagê i du¿± wolê walki. Mam swiadomo¶æ, ¿e droga przede mn± d³uga i wyboista, a sam proces jest ¿mudny i trudny. I potrzebujê wsparcia grupy, na wypadek kryzysu wiary w siebie ![]() Pomo¿ecie? womendontcry 98-97-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59 Edytowane przez womendontcry Czas edycji: 2014-08-07 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 835
|
Witam nowe dziewczêta
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 513
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
co¶ mi siê nie chce dobrze zacytowaæ ![]() super, ¿e tak siê rozpisa³a¶ ale strasznie dziwne mi siê wydaje, ¿e w ci±gu godziny na rowerze robisz a¿ 35km? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Cytat:
Cytat:
z wag± okaza³o siê, ¿e to moja dzia³a dobrze, wiêc nic nie schud³am a waga stoi. co do dietetyków mam zamiar siê wybraæ. laktozy je¶æ nie mogê, mam refluks (wiêc znów wiêcej rzeczy je¶c nie mogê) i nie mam pojêcia co je¶æ. ale jak us³yszê diete 1200 kcal to wyjdê od razu. jest mnie trochê i tyle kcal to jest g³odzenie. 1600 to bezwzglêdne minimum. i przeczyta³am, ¿e przy mojej wadze powinnam piæ co najmniej 3,5 litra wody. wiêc zaczynam. 2,5 litra to ¿aden problem. chodzê z butelk± wody (ma³± - przelewam) i ca³y czas popijam z niej. ch_aga: je¶li nie mo¿esz schudn±c zdrowo, to: albo nie æwiczysz, b±d¼ æwiczysz za ma³o, albo jesz ¼le (mo¿e za ma³o), albo lecisz sobie z diet±, albo masz problemy zdrowotne. nie ma innego wyt³umaczenia. ja siê przyznaje szczerze. mam problem ze s³odyczami, dlaczego nie chudnê. teraz g³ód s³odyczowy zajadam owocami. dukan jest bzdur±. wiesz ¿e ten pseudolekarz mial sprawe o dukana a moja kole¿anka le¿a³a na nerki w szpitalu? chcesz siê g³odziæ - Twoja sprawa ale nie rycz jak bêdzie jojo, choroby czy stracisz motywacjê (na dukanie wytrzymuj± tylko anorektyczki) ale d³ugi post mi wyszed³ ![]() ps.: witam nowe panie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- womendontcry witamy. My chêtnie zawsze przyjmiemy wspó³cierpiêtniczki.
![]() |
#3066 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
6 lat temu robi³am 40 na godzinê, niestety kondycja ju¿ nie ta ![]() Na STACJONARNYM, wiêc wsiadam i peda³ujê ile si³ w nogach. W zesz³ym tygodniu wyrobi³am tylko 32, wczoraj 35. Czyli tendencja zwy¿kowa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Zadomowienie
|
Mam nadziejê, ¿e nowe dziewczyny zostan± z nami na d³u¿ej, a nie tylko na jednego posta.
Ja osobi¶cie uwa¿am, ¿e tylko dziêki naszej grupie nie dopad³ mnie jak na razie efekt jo-jo. Bo hu¶tawkê wagow± to ju¿ nie raz sobie zafundowa³am, ale dawno nie uda³o mi siê na tak d³ugo zachowaæ zdobytej wagi, zazwyczaj po miesi±cu dopada³y mnie naloty ¿arcia ¶mieciowego w efekcie czego licznik na wadzê wskazywa³ wiêcej ni¿ by³o na pocz±tku drogi. A teraz wstyd siê przyznaæ na forum jakie badziewie siê jad³o, wiêc wolê go nie je¶æ. Zamiast tego orzeszki, arbuz, brzoskwinie. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Szacun, a przy jakim obci±¿eniu?
#3068 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Zadomowienie
|
A ja nadal nie æwiczê w ogóle - jestem typowym leniwcem.
W pracy siedzê, w domu - to wszystkie wiecie jak jest. Pilnuje siê tylko, ¿eby nie je¶æ z³ego jedzenia i nie je¶æ za ma³o. Zaliczam postój ale nie przybieram na wadze. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Jednocze¶nie mam blokadê jak±¶ gdzie¶ tam siedzi ten leniwiec. Co wieczór obiecujê sobie, ¿e wstanê wcze¶niej i pójdê pobiegaæ, za¶ rano ¿e od jutra i jeszcze 5 minut sobie pole¿ê. W efekcie powy¿szych kalkulacji ani razu nie wsta³am wcze¶niej ¿eby ruszyæ t³usty zad, wieczorem to nie ma czasu. W ogóle to ja tak na prawdê nie mam dla siebie czasu, ci±gle kto¶ co¶ ode mnie chce, krzywo patrzy jak robiê co¶ dla siebie.
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Malinko: znam to. ja czêsto wyszukuje æwiczen w necie i koñczy siê na tym, ¿e siedzê w Internecie a potem jest za pó¼no, bo co¶ muszê zrobiæ. codziennie æwiczê pó³ godziny æwiczenia na krêgos³up, ale to wci±¿ ma³o. nie schudnê. w ogóle uwa¿am, ¿e zdrowa dieta bez æwiczeñ nie pomo¿e schudn±æ
![]() a chcia³abym schudn±æ i znów zacz±æ biegaæ (sama waga mi nie przeszkadza, ale waga i lekkie wyrodnienie krêgos³upa to za du¿o na raz)
![]() |
#3072 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pomo¿emy! Widzê ogromna motywacjê.¯yczê Ci aby nigdy nie wygas³a! Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj mam leniwy czwartek ![]() ![]() ![]() ech... No i nie oddzwonili...nadal nie mam pracy... ech ¿ycie... Idê zaparzyæ zielon±,bo muszê popiæ musli które zagryza³am na ¶niadanie pisz±c. Na obiad przewiduje pomidorówkê z pomidorów dojrza³ych na dzia³ce te¶ciowej,potem ry¿ z warzywami a na kolacjê mo¿e jajka? Jutro wa¿enie a ja czuje,¿e nadal stojê w miejscu...od niedzieli ju¿ na pewno bêdê æwiczyæ z powrotem ![]()
![]() |
#3073 | |
Zadomowienie
|
bebemwls i taj ju¿ ³adne parê kilo pogoni³a¶.
Nie martw siê chwilowym przestojem. Traktuj to jako dzieñ dla siebie. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Chêtnie zaproponowa³abym Ci bieganie razem, wtedy bêdziemy siê wzajemnie motywowaæ. Drugiej bêdzie g³upio je¿eli nie pójdzie, ale ja na pewno nie mog³abym biegaæ we wtorki i pi±tki. A reszta to siê zobaczy - wymówka ¿eby nie ruszyæ wa³ów t³uszczu zawsze jaka¶ siê znajdzie. ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Acha i bieganie to du¿o powiedziane, najpierw szybki marsz i tak z pewno¶ci± bêdê siê czo³gaæ i kolebotaæ jak okrêt flagowy.
![]() |
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Zadomowienie
|
JA ze swej strony zapraszam serdecznie.
Co prawda dzi¶ nie jestem ju¿ w stanie wystartowaæ (sama w domu z pociech± a dwuletnie mi nie pobiegnie). Tak, ¿e od jutra proponujê start - ka¿da sama zdecyduje czy rano czy wieczorem. Spowied¼ dnia nastêpnego (w koñcu do 24 jest czas) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- S³ysza³am, ¿e depresja odno¶nie odchudzania powinna dopadaæ dopiero wtedy gdy kupimy hula-hop i ono pasuje. Ale nigdy wcze¶niej, wiêc g³owa do góry wszystkie walcz±ce z t³uszczykiem i g³odem. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- "Najbardziej mi siê podoba", ¿e poni¿ej naszych wypowiedzi na forum w kategorii Nasze propozycje: pojawiaj± siê ró¿ne ciekawe rzeczy. Np. dzisiaj gofr z jagodami, porzeczkami, malinami i cienk± warstw± chyba bitej ¶mietany itd. Od razu bardziej kocham swoj± dietê !!! ![]()
Edytowane przez Malinka_Malinka Czas edycji: 2014-08-07 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Raczkowanie
|
Dziêkujê wszystkim za mi³e przyjêcie i ciep³e s³owa
![]() W grupie si³a! ![]() ![]() ![]() Cytat:
- nie zatrzymuj± mnie pasy, ¶wiat³a, ani znajomi ![]() - jadê szybko, nie muszê na nic uwa¿aæ - deszcz, ¶nieg, burza, mroz, noc - nie ma wymowki, jadê! - przez ca³y czas muszê peda³owaæ - a na stacjonarnym zawsze trochê oszukujê ![]() ![]() Oczywi¶cie jest jedna wada - MONOTONIA. Godzina jazdy i wpatrywanie siê w ¶cianê...? Ufff... Mo¿na oszaleæ! Rozwi±za³am problem w najlepszy sposob: do pokoju z rowerkiem i innymi przyrz±dami wstawili¶mz multiroom, dziêki czemu ogl±dam TV. Albo s³ucham audobookow, co ma korzy¶æ dwojak±: odchamiam siê kulturalnie i przypominam sobie jêzyk obcy ![]() Ja naprawdê jestem entuzjastk± rowerkow stacjonarnych, i polecam je ka¿demu, kto jest w stanie wygospodarowaæ sobie w domu trochê miejsca na taki sprzêt. Daje lepsze efekty ni¿ bieganie, a w przypadku osob naprawde otylych jest zbawieniem dla ich kolan i nadziej± na efektowny pocz±tek. Wcale nie trzeba jechaæ szybko - ¿eby zacz±æ chudn±æ wystarczy 3x w tyg po 35 min przy wysi³ku 65% HRmax (têtna maksymalnego). W sieci jest sporo kalkultorow, gdzie mo¿na sprawdziæ swoje têtno maksymalne, np: http://www.fitnessmhr.pl/KalkulatorMHR.html Moje np wynosi 190, a 65% z tego to ok 123. Wystarczy pilnowaæ tej warto¶ci, i bêdzie dobrze! A moj rowerek jest ju¿ wyposa¿ony w pulsometr, co mi osobi¶cie bardzo ulatwia kontrolê ![]() Wiêc wszystkich niezdecydowanych zachêcam do zaprzyjaznienia siê z takim sprzêtem! 98-97-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego mo¿e umówmy siê na bieganie 3 razy w tygodniu i spowiedz z tego np. pi±tek/poniedzia³ek? Cytat:
![]() Edytowane przez nurek119 Czas edycji: 2014-08-07 o 13:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 237
|
³o³³o³³³³³
![]() ![]() witam nowe kluseczki ![]() ![]() gratulujê decyzji o odchudzniu i zycze ka¿dej z osobna wytrwa³osci! womendontcry- mnie tez zdiwi³a ilosc km w godzine ![]() ja 5km robie w 15minut ale normalnym rowerem bo na si³ce siê jorg³am ze one troche zawyzaja bynajmniej ten na którym cwiczy³am stacjonarnie ,wiec do koñca im nie wierzê ![]() mam nadzieje ¿e twój dzia³a poprawnie i gratuluje ilosci km ![]() Ja dzi¶ by³am u pani doktor i ja zwykle wlaz³am na wage i kurka co? 600gram przytyra³am ;( bo sie ucieszy³am ¿e juz 83 kg i o dupa piwko mi wys¿³o ![]() ![]() pozdrawiam z upalengo ogródka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | ||||
Zakorzenienie
|
Nadrobi³am wasze posty, znów by³am na wyje¼dzie bez internetu wiêc ostatnio troche mniej spêdzam czasu na w±tku niestety.
Przede wszystkim witam wszystkie nowe odchudzaj±ce: mamalobuziaka, kaledonia, Jelizawieta i womendontcry ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do Twojego podpisu z kilogramami, to w ustawieniach profilu masz zak³adkê "podpis" gdzie mo¿esz wkleiæ te liczby zgubionych kilogramów i wagê do jakiej d±¿ysz, bo jak wstawiasz w po¶cie to bardzo rozci±ga te posty i stronê ca³± ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#3080 |
Zadomowienie
|
Ja to na wrzesieñ nie czekam, rusza szko³a. Wiêcej obowi±zków, jedzenie byle co i byle kiedy. Brrrrrrrrr
#3081 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i moj wynik sprzed 6 lat (18 kg w 6 miesiêcy) mowi sam za siebie. ![]() Cytat:
To jest jednak model sprzed kilku lat, my¶lê, ¿e zast±pi³ go vm530: http://www.decathlon.pl/rower-stacjo...d_8289195.html Zwroæ uwagê na "kierownicê" - jest ¶wietna dla osob z problemami z krêgos³upem; bardzo go odci±¿a. ![]() Cytat:
Dziêkujê, poszukam raz jeszcze ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez womendontcry Czas edycji: 2014-08-07 o 14:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mo¿na umówiæ siê tak - biegamy 3 razy w tygodniu i zawsze w poniedzia³ek meldujemy wykonanie za miniony tydzieñ. Nie by³o biegania, by³o i ile razy. W pi±tek wa¿enie. W poniedzia³ek spowied¼ z biegów - kto zg³asza chêæ udzia³u? Do najbli¿szego poniedzia³ku zosta³o 3 dni - umówmy siê, dla chêtnych zaliczenie jednego biegu - niech bêdzie wyzwaniem.
![]() |
#3083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3084 |
Zadomowienie
|
Zgodnie z wykszta³ceniem - powinnam go nie¶æ ale....
Szko³ê ogl±dam z perspektywy rodzica. Wrzesieñ = ksi±¿ki, zeszyty, d³ugopisy, plecak, buty, strój WF, bia³a koszula, komitet rodzicielski, ksero, ¶rodki czysto¶ci, ubezpieczenie, sk³adka klasowa, op³ata za dziennik elektroniczny itd. Plus nadzór nad m³odym pokoleniem i wywiadówki. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Super ![]()
#3085 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do podpisu to ustawienia -> ustawienia&opcje -> edytuj podpis ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Zadomowienie
|
To jeste¶my umówione, mo¿e jeszcze kto¶ siê do³±czy - zobaczymy w poniedzia³ek efekty.
![]()
![]() |
#3088 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 870
|
Serwus kochane
![]() ![]() ![]() ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 237
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
womendontcry ----98-97-96-95-94-93-92-91-90- 89-88-87-86-85-84-83-82-81-80- 79-78-77-76 -75-74-73 -72-71-70- 69-68-67-66-65 Edytowane przez womendontcry Czas edycji: 2014-08-07 o 17:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.