Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-08-05, 17:10   #3031
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Melduje siê od niedzieli nie mia³am internetu bo ci±gle burze
Ja w³a¶nie piwkuje z T¯ i malujemy pawlacz-teraz czekamy a¿ wyschnie aby na³o¿yæ druga warstwê farby.
Swoj± drog± zgadzam siê z opinia,z które¶ z waszych mam czy babæ,¿e najlepszym spalaczem wagi s± prace domowe zw³aszcza remontowe fakt nie widzê ró¿nicy w wadze,ale po ubraniach jest spora
nurek119 swoja drog± lepiej zje¶æ pizze w po³udnie ni¿ na noc,bo w ci±gu dnia s± du¿e szanse na jej spalenie. W³asnej roboty czy kupowana ta pizza?

aamidale najwa¿niejsze,¿e masz wizytê u gina umówion±. Ja do dobrego specjalisty patologa/endokrynologa u nas czeka³am na wizytê ponad dwa miesi±ce. Wa¿ne aby zosta³a postawiona trafna diagnoza i by³a prawid³owo leczona. Ja mam taki plan aby wytatuowaæ sobie grupê krwi na nadgarstku,ale nie do koñca jestem pewna czy to ta

Na ¶niadanie wci±gnê³am kanapkê z past± rybn± obiad to zupa meksykañska,II obiad jajo sadzone z fasol± szparagow±,a na kolacje mo¿e arbuz
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-05, 20:04   #3032
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

tu leje jak nie wiem co. mo¿e powietrze zel¿y. stanê³am na moj± wagê i jest 87,5. to oznacza, ¿e nie schud³am dwa kilo, ale waga stoi. i pytanie która mnie k³amie - ta u lekarza czy moja?

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-05, 20:15   #3033
mamalobuziaka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Witam,

Chcia³abym do³±czyæ, ale mam do zrzucenia dobre 50kg?
niestety takiego w±tku nie znalaz³am a to mój debiut na forum
oczywiscie te 50 to nie w rok
mamalobuziaka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-05, 20:28   #3034
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
Melduje siê od niedzieli nie mia³am internetu bo ci±gle burze
Ja w³a¶nie piwkuje z T¯ i malujemy pawlacz-teraz czekamy a¿ wyschnie aby na³o¿yæ druga warstwê farby.
Swoj± drog± zgadzam siê z opinia,z które¶ z waszych mam czy babæ,¿e najlepszym spalaczem wagi s± prace domowe zw³aszcza remontowe fakt nie widzê ró¿nicy w wadze,ale po ubraniach jest spora
nurek119 swoja drog± lepiej zje¶æ pizze w po³udnie ni¿ na noc,bo w ci±gu dnia s± du¿e szanse na jej spalenie. W³asnej roboty czy kupowana ta pizza?

aamidale najwa¿niejsze,¿e masz wizytê u gina umówion±. Ja do dobrego specjalisty patologa/endokrynologa u nas czeka³am na wizytê ponad dwa miesi±ce. Wa¿ne aby zosta³a postawiona trafna diagnoza i by³a prawid³owo leczona. Ja mam taki plan aby wytatuowaæ sobie grupê krwi na nadgarstku,ale nie do koñca jestem pewna czy to ta

Na ¶niadanie wci±gnê³am kanapkê z past± rybn± obiad to zupa meksykañska,II obiad jajo sadzone z fasol± szparagow±,a na kolacje mo¿e arbuz
pizza niestety zamawiana z pizza hut czyli moja ulubiona nawet wole nie myslec ile ona miala kcal ale za to przejechalam dzis 13km na rowerze, przeszlam 7km i przebieglam 2,5km. wiec moze troche jej spalilam?

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-05, 20:29   #3035
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cytat:
Napisane przez mamalobuziaka Poka¿ wiadomo¶æ
Witam,

hej,nie wa¿ne ile masz do zrzucenia ,wa¿ne ¿e chcesz schudn±æ, do³acza³y tu dziewczyny z 5kg jak i 30kilo , ka¿dego chetnie przyjmiemy pod swoje srzyde³ka
napisz cos o sobie ,ile wazysz,wzrost wiek co robisz sk±d jeste¶ itd...
50kilo to du¿o ale mozesz to osi±gn±c w rok! pojawi³a siê jaki¶ czas temu na pocz±tku forum Mangdzia mia³a te¿ sporo do zrzucenia i znikne³a.... odzwa³a siê kilka dni temu ,wrzuci³a foto ! mi kopara opad³a
zjecha³a od maja do lipca 30kilo! wiêc poczytaj troszkê nasze poosty bo warto, warto te¿ pisac to pomaga i motywuje do pracy
zapraszam do udzielania sie w w±tku
pozdrawiam
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-05, 20:29   #3036
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
tu leje jak nie wiem co. mo¿e powietrze zel¿y. stanê³am na moj± wagê i jest 87,5. to oznacza, ¿e nie schud³am dwa kilo, ale waga stoi. i pytanie która mnie k³amie - ta u lekarza czy moja?
ja bym stawiala ze u lekarza ale to nigdy nie wiadomo;(

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Witam,

wg mnie mozesz ale musisz nam cos o sobie opowiedziec

Stary 2014-08-05, 21:19   #3037
ch_aga
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 835

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
Mia³a¶? Czyta³am ¿e to nieuleczalne. A jakie mia³a¶ objawy? Bo ciekawi mnie które Ci przesz³y. Bo¿e broñ, mam nadziejê ¿e to nie to. No ale nawet je¶li to co ja mogê, bêdê siê leczyæ. Ja wiem ¿e z NFZ jest wszystko darmowe tylko co z tego, ja tam ceniê swoje nerwy póki mogê sobie na to pozwoliæ. U nas po prostu nie ma sensu chodziæ prywatnie do tego typu lekarza.
Ja od zawsze jestem ciut przy tuszy; oprócz teraz, bo zwyczajnie jestem oty³a. Zawsze tyjê w brzuchu; teraz wygl±dam jak w 7 miesi±cu ci±¿y Wiem, ¿e jednym z objawów jest oty³o¶æ brzuszna, nadmierne ow³osienie ale tego akurat nie mam. Nieregularne miesi±czki od samego pocz±tku miesi±czkowania. i oczywi¶cie - niep³odno¶æ. A tak na sto procent to wysz³o mi podczas laparoskopii, gdzie od razu pousuwali mi wszystkie torbielki na jajnikach. I zaraz nied³ugo zasz³am w upragnion± ci±¿ê. Ogólnie leczy³am siê odk±d pamiêtam; do gina chodzi³am jeszcze z mam±, bêd±c nastolatk±. Ale konkretnie w kierunku zaj¶cia w ci±¿ê ok. 4 lat. Choroba jest uleczalna, bo w czerwcu by³am na wizycie kontrolnej u gin, zrobi³a mi usg i wszystko jest ok.
Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny porzuci³am moj± dietê.
Wpad³y i krówki i nale¶niki z serem i rodzynkami i kurczak w panierce oraz mnóstwo napojów gazowanych. ¯al mi w³asnej g³upoty. Muszê wróciæ do wklepywania jad³ospisów, wtedy trzymam siê dietki, bo wstyd siê przyznaæ co siê po¿ar³o.
Oj tam, potraktuj to jako chat dey, czy jak siê to pisze I jutro rano ju¿ zdrowe ¶niadanko.

Ja dzi¶ na wadze znów wiêcej o 40 deko A nie zjad³am wczoraj nic s³odkiego, kolacja o 18. Ju¿ nie wiem jak siê od¿ywiaæ. Chyba znów przejdê na dukana
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-08-05, 21:27   #3038
mamalobuziaka
Przyczajenie

cos o mni.. hm ciezko tak;p

Mam na imiê Ewelina, jestem ze slaska
Mam 158 cm, obecnie waze 113kg ;( <zalamka>
cel I: 100
cel II: 90
cel ostateczny 60kg choc to i tak za duzo
Stary 2014-08-06, 07:28   #3039
kaledonia
zielony stworek

Wiadomo¶ci: 16 999

Witajcie

Nawet nie wiem od czego zacz±æ. Jestem trochê za³amana swoj± wag±,nawet nie samym wynikiem,ale tym,¿e ju¿ po raz drugi jestem taka du¿a

W 2006 roku rozpoczê³am swoj± pierwsz± walkê z wag± i z 80kg zjecha³am w przeci±gu 2 lat do 60 kg (dieta i leki). Niestety co dobre szybko siê skoñczy³o,bo w 2011 ju¿ wróci³am do 80kg,a rok pó¼niej dobi³am do ponad 90 Nawet moja endo w PL nie wie co siê dzieje, leki nie pomagaj± ju¿ kolejny raz i nawet ich nie chcê.
Nie jadam s³odyczy od prawie 8 lat (raz na kilka miesiêcy jak kto¶ odwiedzi to dla towarzystwa), nigdy nie chodzi³am i nie jad³am fastfoodów, chipsów czy coli.

Teraz znowu chcê schudn±æ,kupi³am matê i pi³kê do æwiczeñ, od roku zmuszam siê do jazdy na rowerze i startujê z wag± 93 kg.
3majcie kciuki

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:01   #3040
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Witam,

Zostañ z nami, nie wa¿ne ile chcesz zrzuciæ, wa¿ne jest aby mieæ dobr± grupê wsparcia, a ta taka jest.
Zapraszamy serdecznie.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
cos o mni.. hm ciezko tak;p

Mam na imiê Ewelina, jestem ze slaska
Mam 158 cm, obecnie waze 113kg ;( <zalamka>
cel I: 100
cel II: 90
cel ostateczny 60kg choc to i tak za duzo
Masz siedz±cy tryb ¿ycia?
Co lubisz robiæ, co lubisz je¶æ, pijesz du¿o gazowanych napoi ?

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:01   #3041
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
Napisane przez ch_aga Poka¿ wiadomo¶æ
Ja od zawsze jestem ciut przy tuszy; oprócz teraz, bo zwyczajnie jestem oty³a. Zawsze tyjê w brzuchu; teraz wygl±dam jak w 7 miesi±cu ci±¿y Wiem, ¿e jednym z objawów jest oty³o¶æ brzuszna, nadmierne ow³osienie ale tego akurat nie mam. Nieregularne miesi±czki od samego pocz±tku miesi±czkowania. i oczywi¶cie - niep³odno¶æ. A tak na sto procent to wysz³o mi podczas laparoskopii, gdzie od razu pousuwali mi wszystkie torbielki na jajnikach. I zaraz nied³ugo zasz³am w upragnion± ci±¿ê. Ogólnie leczy³am siê odk±d pamiêtam; do gina chodzi³am jeszcze z mam±, bêd±c nastolatk±. Ale konkretnie w kierunku zaj¶cia w ci±¿ê ok. 4 lat. Choroba jest uleczalna, bo w czerwcu by³am na wizycie kontrolnej u gin, zrobi³a mi usg i wszystko jest ok.

Oj tam, potraktuj to jako chat dey, czy jak siê to pisze I jutro rano ju¿ zdrowe ¶niadanko.

Ja dzi¶ na wadze znów wiêcej o 40 deko A nie zjad³am wczoraj nic s³odkiego, kolacja o 18. Ju¿ nie wiem jak siê od¿ywiaæ. Chyba znów przejdê na dukana
Pozdrawiam
Dziêkujê Ci za odpowied¼.
Ja nigdy w brzuchu nie ty³am, dopiero jak odkry³am piwo. Zreszt± widaæ na zdjêciach ze to nie z t± czê¶ci± cia³a mam problem. Miesi±czki nieregularne mam od jakich¶ dwóch lat, przez osiem lat wszystko by³o w porz±dku. W ci±¿ê zajsæ siê nie stara³am. Póki co o tym nie my¶lê, co bêdzie to bêdzie, martwienie siê nic mi nie da. Dziêki ze mi odpowiedzia³a¶

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-06, 08:20   #3042
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie

Nawet nie wiem od czego zacz±æ. Jestem trochê za³amana swoj± wag±,nawet nie samym wynikiem,ale tym,¿e ju¿ po raz drugi jestem taka du¿a

W 2006 roku rozpoczê³am swoj± pierwsz± walkê z wag± i z 80kg zjecha³am w przeci±gu 2 lat do 60 kg (dieta i leki). Niestety co dobre szybko siê skoñczy³o,bo w 2011 ju¿ wróci³am do 80kg,a rok pó¼niej dobi³am do ponad 90 Nawet moja endo w PL nie wie co siê dzieje, leki nie pomagaj± ju¿ kolejny raz i nawet ich nie chcê.
Nie jadam s³odyczy od prawie 8 lat (raz na kilka miesiêcy jak kto¶ odwiedzi to dla towarzystwa), nigdy nie chodzi³am i nie jad³am fastfoodów, chipsów czy coli.

Teraz znowu chcê schudn±æ,kupi³am matê i pi³kê do æwiczeñ, od roku zmuszam siê do jazdy na rowerze i startujê z wag± 93 kg.
3majcie kciuki
A robi³a¶ podstawowe badania.
Najwa¿niejsze te na tarczycê i poziom hormonów.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Dziewczyny kole¿anka by³a u dietetyczki, która powiedzia³a ¿e nie powinno siê je¶æ arbuzów (a ja siê nimi ob¿eram i zapycham g³ód) nie wiem jak Wy.

Stary 2014-08-06, 10:51   #3043
pannaatopowa
Zakorzenienie

mój lekarz stwierdzi³, ¿e g³ód mo¿na zapychac jab³kami (pomaga tez na problemy trawienne), ja zawsze po jab³ku nie by³m g³odna. po arbuzie te¿ nie. a te¿ je lubiê. nie kupujê ich czêsto, ale raz na 10 dni zjem kawa³ek. uwa¿am, ¿e lepiej arbuz ni¿ ciasteczka i czekolada. ja obecnie jestem na etapie jedzienia owoców zamiat s³odyczy. wczoraj to by³a ki¶æ winogron i dwa kiwi. uwa¿am, ¿e w sezonie powinno sie je¶æ mnóstwo owoców, potem w zimie mo¿na je ograniczyæ.

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
Stary 2014-08-06, 11:05   #3044
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
mój lekarz stwierdzi³, ¿e g³ód mo¿na zapychac jab³kami (pomaga tez na problemy trawienne), ja zawsze po jab³ku nie by³m g³odna. po arbuzie te¿ nie. a te¿ je lubiê. nie kupujê ich czêsto, ale raz na 10 dni zjem kawa³ek. uwa¿am, ¿e lepiej arbuz ni¿ ciasteczka i czekolada. ja obecnie jestem na etapie jedzienia owoców zamiat s³odyczy. wczoraj to by³a ki¶æ winogron i dwa kiwi. uwa¿am, ¿e w sezonie powinno sie je¶æ mnóstwo owoców, potem w zimie mo¿na je ograniczyæ.
ja te¿ uwa¿am, ¿e w sezonie powinno siê je¶æ mnóstwo owoców ale ceny mnie strasznie denerwuja 9-10z³ za ma³y koszyczek malin to uwa¿am za mocn± przesadê
Stary 2014-08-06, 11:47   #3045
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
ja te¿ uwa¿am, ¿e w sezonie powinno siê je¶æ mnóstwo owoców ale ceny mnie strasznie denerwuja 9-10z³ za ma³y koszyczek malin to uwa¿am za mocn± przesadê
Odno¶nie malin.
Raz do roku wybieram siê na skup i kupujê maliny w cenie (w zale¿no¶ci od roku) 3-5 z³ za kg.
Zazwyczaj kupujê wiêksz± ilo¶æ czê¶æ zamra¿am, z czê¶ci robiê sok.

Stary 2014-08-06, 11:56   #3046
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Odno¶nie malin.
Raz do roku wybieram siê na skup i kupujê maliny w cenie (w zale¿no¶ci od roku) 3-5 z³ za kg.
Zazwyczaj kupujê wiêksz± ilo¶æ czê¶æ zamra¿am, z czê¶ci robiê sok.
fajny pomys³ ale ja nie mam zamra¿arki tzn mam jedn± szuflade
Stary 2014-08-06, 12:24   #3047
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Dla dietetyków owoce to takie samo z³o jak s³odycze z uwagi na zawarto¶æ cukrów. Je¿eli je polecaj± to czasami jab³ka, ewentualnie jagody, borówki, maliny, je¿yny.
Oczywi¶cie do oporu mo¿na je¶æ warzyw.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
fajny pomys³ ale ja nie mam zamra¿arki tzn mam jedn± szuflade
W takim uk³adzie pozostaje jedynie produkcja w³asnego soku.

Stary 2014-08-06, 14:37   #3048
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dla dietetyków owoce to takie samo z³o jak s³odycze z uwagi na zawarto¶æ cukrów. Je¿eli je polecaj± to czasami jab³ka, ewentualnie jagody, borówki, maliny, je¿yny.
Oczywi¶cie do oporu mo¿na je¶æ warzyw.
podobno Ci sami dietetycy zalecaj± diety 1200 kcal. owszem za du¿o owoców te¿ jest nie wskazana, ale jab³ko czy gar¶æ wi¶ni jako przek±skê czy truskawki do owsianki nie jest niczym z³ym. faktem jest te¿ ¿e sa lepsze ni¿ s³odycze, s± s³odkie i pe³ne witamin

Stary 2014-08-06, 15:47   #3049
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls

Cytat:
Witam,

Witaj
Debiut jak najbardziej trafny i udany super,¿e zamierzasz powalczyæ o siebie zagl±daj do nas jak najczê¶ciej i udzielaj siê ile siê da

Cytat:
Ja czyta³am,¿e najlepiej wa¿yæ siê na jednej wadze po³o¿onej w tym samym miejscu-w tedy waga jest miarodajna. Wydajemi siê,¿e 2kg ró¿nicy to nie tak wiele.

Cytat:
Napisane przez kaledonia Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie

3majcie kciuki
Witaj Trzymam kciuki za Twój kolejny sukces. Mo¿e wystarczy,sama rze¼ba masz przynajmniej ¶wiadomo¶æ,¿e jak siê chce to siê da zrzuciæ zbêdne kilogramy. Ty razem uda Ci siê na sta³e.

Cytat:
Dziewczyny kole¿anka by³a u dietetyczki, która powiedzia³a ¿e nie powinno siê je¶æ arbuzów (a ja siê nimi ob¿eram i zapycham g³ód) nie wiem jak Wy.
Uwielbiam arbuzy i winogrono oraz nektarynki s±dzê,¿e lepsza gar¶æ owoców ni¿ micha chrupek. Mali nie lubuje
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-06, 15:56   #3050
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
podobno Ci sami dietetycy zalecaj± diety 1200 kcal. owszem za du¿o owoców te¿ jest nie wskazana, ale jab³ko czy gar¶æ wi¶ni jako przek±skê czy truskawki do owsianki nie jest niczym z³ym. faktem jest te¿ ¿e sa lepsze ni¿ s³odycze, s± s³odkie i pe³ne witamin
moja dietetyczka nie zaleca 1200kcal dziennie a jednak ma te¿ takie zdanie o owocach, ¿e dziennie np. 2 gar¶ci mo¿na je¶æ.
A jak siê rower sprawuje?
Stary 2014-08-06, 18:52   #3051
pannaatopowa
Zakorzenienie

rower jest idealny w ka¿dym calu. moja kondycja nie jest tak dobra jak ten rower, ale mam nadziejê, ¿e kiedy¶ sie to wyrówna. kiedy¶, bo jestem w Lublinie i nie da³am rady tachaæ roweru przez ca³± Polskê (ci ci widzia³y mnie i rower to widzia³y ¿e w tle jest zamek w Malborku). Zreszt± poci±g do warszawy by³ tak zapchany, ¿e siedzia³am na pod³odze pod nieczynnym (na szczê¶cie) kibelkiem w wagonie barowym.

Nureczko: ja nie negujê kompetencji Twojego dietetyka. nie wciskam Ci owoców na si³ê, jednak uwa¿am, ¿e uznawanie owoców za z³o jest niew³a¶ciwe. owszem: jedzenie owoców do ka¿dego posi³ku w ilo¶ciach znacznych jest niewskazane. nale¿y traktowaæ je jak wêglowodany. jednak¿e lepiej zje¶æ arbuza ni¿ czekoladê. Mówiê tak¿e, ¿e Twój dietetyk m±drze mówi o dwóch gar¶ciach dziennie. Spotka³am siê te¿ z zaleceniami gdzie dieta 1200 kcal i zero owoców, albo ¶liwki raz na jakis czas.

Stary 2014-08-06, 19:09   #3052
kaledonia
zielony stworek

Wiadomo¶ci: 16 999

Cytat:
A robi³a¶ podstawowe badania.
Najwa¿niejsze te na tarczycê i poziom hormonów.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Hormony badam regularnie co pó³ roku,bo od dziecka jestem pod opiek± endokrynologa i mam w normie.
Cytat:
A widzisz,a ja mam zawsze cukier w górnej granicy normy i muszê siê trzymaæ indeksu glikemicznego,arbuz jest zatem nie zawsze wskazany.
Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
Witaj
Debiut jak najbardziej trafny i udany super,¿e zamierzasz powalczyæ o siebie zagl±daj do nas jak najczê¶ciej i udzielaj siê ile siê da

Ja czyta³am,¿e najlepiej wa¿yæ siê na jednej wadze po³o¿onej w tym samym miejscu-w tedy waga jest miarodajna. Wydajemi siê,¿e 2kg ró¿nicy to nie tak wiele.

Witaj Trzymam kciuki za Twój kolejny sukces. Mo¿e wystarczy,sama rze¼ba masz przynajmniej ¶wiadomo¶æ,¿e jak siê chce to siê da zrzuciæ zbêdne kilogramy. Ty razem uda Ci siê na sta³e.

Uwielbiam arbuzy i winogrono oraz nektarynki s±dzê,¿e lepsza gar¶æ owoców ni¿ micha chrupek. Mali nie lubuje

http://sante.pl/m36/filozofie-odzywi...ta-o-niskim-ig
Cytat:
moja dietetyczka nie zaleca 1200kcal dziennie a jednak ma te¿ takie zdanie o owocach, ¿e dziennie np. 2 gar¶ci mo¿na je¶æ.
A jak siê rower sprawuje?
1200kcal to by³oby dla mnie g³odzenie siê szczerze mówi±c. Mnie tej diety te¿ nie polecano.
Cytat:
rower jest idealny w ka¿dym calu. moja kondycja nie jest tak dobra jak ten rower, ale mam nadziejê, ¿e kiedy¶ sie to wyrówna. kiedy¶, bo jestem w Lublinie i nie da³am rady tachaæ roweru przez ca³± Polskê (ci ci widzia³y mnie i rower to widzia³y ¿e w tle jest zamek w Malborku). Zreszt± poci±g do warszawy by³ tak zapchany, ¿e siedzia³am na pod³odze pod nieczynnym (na szczê¶cie) kibelkiem w wagonie barowym.

Nureczko: ja nie negujê kompetencji Twojego dietetyka. nie wciskam Ci owoców na si³ê, jednak uwa¿am, ¿e uznawanie owoców za z³o jest niew³a¶ciwe. owszem: jedzenie owoców do ka¿dego posi³ku w ilo¶ciach znacznych jest niewskazane. nale¿y traktowaæ je jak wêglowodany. jednak¿e lepiej zje¶æ arbuza ni¿ czekoladê. Mówiê tak¿e, ¿e Twój dietetyk m±drze mówi o dwóch gar¶ciach dziennie. Spotka³am siê te¿ z zaleceniami gdzie dieta 1200 kcal i zero owoców, albo ¶liwki raz na jakis czas.
Ja mam przykazane du¿o warzyw, nie du¿o owoców.
Czekolada gorzka (taka prawdziwa chyba min 70% ) nie zaszkodzi od czasu do czasu (z reszt± kto by j± ca³± zjad³ na raz ).

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-06, 19:32   #3053
Jelizawieta
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 870

Hej mo¿na? lat25,170cm, niedoczynno¶æ tarczycy,110kg ¿ywego t³uszczu mam nadzieje,¿e przyjmiecie do waszego grona takiego okruszka jak ja

Jelizawieta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-06, 19:38   #3054
Zaczarowana_Truskawka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 192

Cze¶æ

Wiem, ¿e mia³am zagl±daæ, ale T¿ mi w tym przeszkadza
Nie mam kiedy do Was zagl±daæ. Dzisiaj byli¶my w kinie i na spacerze
Cieszê siê, ¿e jest tutaj. Zosta³ nam jeszcze tydzieñ, a pó¼niej czeka nas roz³±ka

Co u Was?

Ja próbujê dietê trzymaæ, ale T¿ mnie ma³o wspiera
Dzisiaj kupi³ mi pyszny sernik Wczoraj zjedli¶my gofra. Ca³e szczê¶cie siê opanowa³am i zjad³am pó³, a drugie pó³ zjad³ mój M.

Dobrze, ¿e æwiczê

Jak Wam mija wieczór?

Witam nowe kole¿anki

01.05.2014
Zaczarowana_Truskawka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-06, 20:28   #3055
Jelizawieta
Rozeznanie

Ja robiê masa¿ ud bañka chiñska,potem smarowanie balsamem wyszczuplaj±cym,nawijanie w³osów na papiloty i nyny bo jutro znów po 4 wstaje do pracy

Stary 2014-08-06, 20:43   #3056
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mowiê ze negujesz tylko mowiê jak u mnie bylo
Ja tez jem mnóstwo owoców póki jest sezon
A kondycje wyrobisk chocia¿ ja du¿o je¿dzê i nie czuje ze jest ona lepsza

Cytat:
Napisane przez Jelizawieta Poka¿ wiadomo¶æ
Hej mo¿na? lat25,170cm, niedoczynno¶æ tarczycy,110kg ¿ywego t³uszczu mam nadzieje,¿e przyjmiecie do waszego grona takiego okruszka jak ja

Czesc

Cytat:
Ja robiê masa¿ ud bañka chiñska,potem smarowanie balsamem wyszczuplaj±cym,nawijanie w³osów na papiloty i nyny bo jutro znów po 4 wstaje do pracy

Omg ile ¶pisz na dobê?

Ja jutro planuje wstaæ troche wcze¶niej zeby pojechaæ do pracy okrê¿n± trasa i zrobiæ wiecej ni¿ 20km w jedna stronê
Stary 2014-08-06, 22:26   #3057
mamalobuziaka
Przyczajenie

Cytat:
Zostañ z nami, nie wa¿ne ile chcesz zrzuciæ, wa¿ne jest aby mieæ dobr± grupê wsparcia, a ta taka jest.
Zapraszamy serdecznie.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Masz siedz±cy tryb ¿ycia?
Co lubisz robiæ, co lubisz je¶æ, pijesz du¿o gazowanych napoi ?
czy siedz±cy.. hm mam 10mieieczne dziecko co wszêdzie wchodzi, wszystko zrzuca.. wiec atki pólsiedz±cy ;D
odk±d mam dziecko lubie odpoczywaæ. Uwielbiam je¶æ to co niedozwolone- ale walcze z tym. przede wszystkim zrezygnowa³am z ziemniaków- prawie. S³odycze niestety nie gubi±/ czasem przez miesiac nie ruszê a czasem wciagne ca³± tabliczkê czekolady :[
Gazowane pije chêtnie, ale najczê¶ciej wybieram wode

Pope³niam mega duuuuuu¿o b³êdów odno¶nie diety, ale mam nadzieje poduczyæ siê co¶ i wykorzystaæ

Cytat:
ja by³am u dietetyka i mi w³asnie poleci³a 1200kcal
Cytat:

Stary 2014-08-07, 04:15   #3058
Jelizawieta
Rozeznanie

Ano ¶piê po ok 5-6h i ok 18 jestem ju¿ ¶pi±ca ale po 21 odechciewa mi siê spaæ
Na ¶niadanie zjadlam omlet z szynka i papryka idê siê balsamowaæ i do pracy. Mi³ego dnia
Stary 2014-08-07, 08:22   #3059
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Hej mo¿na? lat25,170cm, niedoczynno¶æ tarczycy,110kg ¿ywego t³uszczu mam nadzieje,¿e przyjmiecie do waszego grona takiego okruszka jak ja .
Witamy, witamy i do wspólnego odchudzania zapraszamy.
Razem lepiej, razem weselej, a jak trzeba nakrzyczeæ za ¶mieciowe jedzenie to i to siê da za³atwiæ

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
odk±d mam dziecko lubie odpoczywaæ. Uwielbiam je¶æ to co niedozwolone- ale walcze z tym. przede wszystkim zrezygnowa³am z ziemniaków- prawie. S³odycze niestety nie gubi±/ czasem przez miesiac nie ruszê a czasem wciagne ca³± tabliczkê czekolady :[
Gazowane pije chêtnie, ale najczê¶ciej wybieram wode
Znam to, przy tak ma³ym dziecku ci±gle brakuje snu.
Nie wiem jak twoja kruszyna ale moje w nocy jad³y wiêc kilka pobudek by³o. Owocowa³o to w ten sposób ¿e mog³am zasn±æ wszêdzie i o ka¿dej porze.
Poza tym siedzenie w domu sprzyja podjadaniu.
Grunt to naszykowaæ sobie zdrowe przegryzki i du¿o.
Wa¿ne ¿eby nie chodziæ g³odnym bo wtedy ³apiemy co mamy pod rêk±, aby zasyciæ ss±cego g³oda.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Mój wczorajszy jad³ospis - wzorowy to on nie jest
1/2 serka homogenizowanego z czekolad±
2 brzoskwinie
nektarynka
leczo
parówka z musztard±
1/2 serka homogenizowanego z czekolad±
2 kromki z bu³ki toskañskiej (z suszonymi pomidorami i oliwkami)
1/2 opakowania koreczków ¶ledziowych su³tañskich (w oleju z cebulk± i rodzynkami)
arbuz
5 gar¶ci orzechów
1/2 cukierka krówki

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Nowym uczestniczkom naszego forum przypominam i¿ w pi±tki wa¿ymy siê. Jest to motywacja do dalszej walki lub zastanowienia siê czy dobrze wszystko robimy.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
ja by³am u dietetyka i mi w³asnie poleci³a 1200kcal
Nie wiem, ale wydaje mi siê ¿e przy Twojej wadze to nie jest dobra dieta. Nale¿y pamiêtaæ o minimum potrzebnym do mrugania powiekami, oddychania i chodzenia. Mam wra¿enie, ¿e dieta z tak nisk± kaloryczno¶ci± prowadzi³aby nieuchronnie do efektu jo-jo.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Dziewczyny czy która¶ restrykcyjne prowadzi dietê z oknem ¿ywno¶ciowym?

Stary 2014-08-07, 08:27   #3060
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

o maaatko ile nas nowych tu witam
Ja dzi¶ ostatni dzieñ przerwy, mia³am ju¿ je¼dziæ ale leci ze mnie do¶æ porz±dnie i bojê siê ¿e zas³abnê. Strasznie d³ugo mi wysz³o tego odpoczynku, prawie tydzieñ. Z³a jestem jak niewiem, ale przynajmniej siê nie opycha³am. Trzeba to trzeba, zdrowie najwa¿niejsze.

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.