![]() |
#3031 |
Raczkowanie
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Melduje siê
![]() ![]() Ja w³a¶nie piwkuje z T¯ i malujemy pawlacz-teraz czekamy a¿ wyschnie aby na³o¿yæ druga warstwê farby. Swoj± drog± zgadzam siê z opinia,z które¶ z waszych mam czy babæ,¿e najlepszym spalaczem wagi s± prace domowe zw³aszcza remontowe ![]() ![]() nurek119 swoja drog± lepiej zje¶æ pizze w po³udnie ni¿ na noc,bo w ci±gu dnia s± du¿e szanse na jej spalenie. W³asnej roboty czy kupowana ta pizza? aamidale najwa¿niejsze,¿e masz wizytê u gina umówion±. Ja do dobrego specjalisty patologa/endokrynologa u nas czeka³am na wizytê ponad dwa miesi±ce. Wa¿ne aby zosta³a postawiona trafna diagnoza i by³a prawid³owo leczona. Ja mam taki plan aby wytatuowaæ sobie grupê krwi na nadgarstku,ale nie do koñca jestem pewna czy to ta ![]() Na ¶niadanie wci±gnê³am kanapkê z past± rybn± obiad to zupa meksykañska,II obiad jajo sadzone z fasol± szparagow±,a na kolacje mo¿e arbuz ![]()
#3032 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
tu leje jak nie wiem co. mo¿e powietrze zel¿y. stanê³am na moj± wagê i jest 87,5. to oznacza, ¿e nie schud³am dwa kilo, ale waga stoi. i pytanie która mnie k³amie - ta u lekarza czy moja?
![]() |
#3033 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Witam,
Chcia³abym do³±czyæ, ale mam do zrzucenia dobre 50kg? niestety takiego w±tku nie znalaz³am a to mój debiut na forum ![]() oczywiscie te 50 to nie w rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 513
|
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 237
|
Cytat:
![]() napisz cos o sobie ,ile wazysz,wzrost wiek co robisz sk±d jeste¶ itd... 50kilo to du¿o ale mozesz to osi±gn±c w rok! pojawi³a siê jaki¶ czas temu na pocz±tku forum Mangdzia mia³a te¿ sporo do zrzucenia i znikne³a.... odzwa³a siê kilka dni temu ,wrzuci³a foto ! mi kopara opad³a ![]() zjecha³a od maja do lipca 30kilo! ![]() ![]() zapraszam do udzielania sie w w±tku ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 835
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzi¶ na wadze znów wiêcej o 40 deko ![]() ![]() Pozdrawiam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Przyczajenie
|
cos o mni.. hm ciezko tak;p
Mam na imiê Ewelina, jestem ze slaska ![]() Mam 158 cm, obecnie waze 113kg ;( ![]() cel I: 100 cel II: 90 cel ostateczny 60kg choc to i tak za duzo |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
zielony stworek
Wiadomo¶ci: 16 999
|
Witajcie
![]() Nawet nie wiem od czego zacz±æ. Jestem trochê za³amana swoj± wag±,nawet nie samym wynikiem,ale tym,¿e ju¿ po raz drugi jestem taka du¿a ![]() W 2006 roku rozpoczê³am swoj± pierwsz± walkê z wag± i z 80kg zjecha³am w przeci±gu 2 lat do 60 kg (dieta i leki). Niestety co dobre szybko siê skoñczy³o,bo w 2011 ju¿ wróci³am do 80kg,a rok pó¼niej dobi³am do ponad 90 ![]() Nie jadam s³odyczy od prawie 8 lat (raz na kilka miesiêcy jak kto¶ odwiedzi to dla towarzystwa), nigdy nie chodzi³am i nie jad³am fastfoodów, chipsów czy coli. Teraz znowu chcê schudn±æ,kupi³am matê i pi³kê do æwiczeñ, od roku zmuszam siê do jazdy na rowerze i startujê z wag± 93 kg. 3majcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Cytat:
Zapraszamy serdecznie. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Co lubisz robiæ, co lubisz je¶æ, pijesz du¿o gazowanych napoi ?
![]() |
#3041 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Cytat:
Ja nigdy w brzuchu nie ty³am, dopiero jak odkry³am piwo. Zreszt± widaæ na zdjêciach ze to nie z t± czê¶ci± cia³a mam problem. Miesi±czki nieregularne mam od jakich¶ dwóch lat, przez osiem lat wszystko by³o w porz±dku. W ci±¿ê zajsæ siê nie stara³am. Póki co o tym nie my¶lê, co bêdzie to bêdzie, martwienie siê nic mi nie da. Dziêki ze mi odpowiedzia³a¶ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najwa¿niejsze te na tarczycê i poziom hormonów. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Dziewczyny kole¿anka by³a u dietetyczki, która powiedzia³a ¿e nie powinno siê je¶æ arbuzów (a ja siê nimi ob¿eram i zapycham g³ód) nie wiem jak Wy.
![]() |
#3043 |
Zakorzenienie
|
mój lekarz stwierdzi³, ¿e g³ód mo¿na zapychac jab³kami (pomaga tez na problemy trawienne), ja zawsze po jab³ku nie by³m g³odna. po arbuzie te¿ nie. a te¿ je lubiê. nie kupujê ich czêsto, ale raz na 10 dni zjem kawa³ek. uwa¿am, ¿e lepiej arbuz ni¿ ciasteczka i czekolada. ja obecnie jestem na etapie jedzienia owoców zamiat s³odyczy. wczoraj to by³a ki¶æ winogron i dwa kiwi. uwa¿am, ¿e w sezonie powinno sie je¶æ mnóstwo owoców, potem w zimie mo¿na je ograniczyæ.
![]() |
#3044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Raz do roku wybieram siê na skup i kupujê maliny w cenie (w zale¿no¶ci od roku) 3-5 z³ za kg. Zazwyczaj kupujê wiêksz± ilo¶æ czê¶æ zamra¿am, z czê¶ci robiê sok.
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywi¶cie do oporu mo¿na je¶æ warzyw. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- W takim uk³adzie pozostaje jedynie produkcja w³asnego soku.
![]() |
#3048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Debiut jak najbardziej trafny i udany ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak siê rower sprawuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
rower jest idealny w ka¿dym calu. moja kondycja nie jest tak dobra jak ten rower, ale mam nadziejê, ¿e kiedy¶ sie to wyrówna. kiedy¶, bo jestem w Lublinie i nie da³am rady tachaæ roweru przez ca³± Polskê (ci ci widzia³y mnie i rower to widzia³y ¿e w tle jest zamek w Malborku). Zreszt± poci±g do warszawy by³ tak zapchany, ¿e siedzia³am na pod³odze pod nieczynnym (na szczê¶cie) kibelkiem w wagonie barowym.
Nureczko: ja nie negujê kompetencji Twojego dietetyka. nie wciskam Ci owoców na si³ê, jednak uwa¿am, ¿e uznawanie owoców za z³o jest niew³a¶ciwe. owszem: jedzenie owoców do ka¿dego posi³ku w ilo¶ciach znacznych jest niewskazane. nale¿y traktowaæ je jak wêglowodany. jednak¿e lepiej zje¶æ arbuza ni¿ czekoladê. Mówiê tak¿e, ¿e Twój dietetyk m±drze mówi o dwóch gar¶ciach dziennie. Spotka³am siê te¿ z zaleceniami gdzie dieta 1200 kcal i zero owoców, albo ¶liwki raz na jakis czas.
![]() |
#3052 | |||||
zielony stworek
Wiadomo¶ci: 16 999
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://sante.pl/m36/filozofie-odzywi...ta-o-niskim-ig Cytat:
Cytat:
Czekolada gorzka (taka prawdziwa chyba min 70% ) nie zaszkodzi od czasu do czasu (z reszt± kto by j± ca³± zjad³ na raz ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 870
|
Hej mo¿na?
![]() ![]() ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 192
|
Cze¶æ
![]() ![]() Wiem, ¿e mia³am zagl±daæ, ale T¿ mi w tym przeszkadza ![]() Nie mam kiedy do Was zagl±daæ. Dzisiaj byli¶my w kinie i na spacerze ![]() Cieszê siê, ¿e jest tutaj. Zosta³ nam jeszcze tydzieñ, a pó¼niej czeka nas roz³±ka ![]() Co u Was? ![]() Ja próbujê dietê trzymaæ, ale T¿ mnie ma³o wspiera ![]() Dzisiaj kupi³ mi pyszny sernik ![]() ![]() Dobrze, ¿e æwiczê ![]() Jak Wam mija wieczór? ![]() Witam nowe kole¿anki ![]()
![]() |
#3055 |
Rozeznanie
|
Ja robiê masa¿ ud bañka chiñska,potem smarowanie balsamem wyszczuplaj±cym,nawijanie w³osów na papiloty i nyny bo jutro znów po 4 wstaje do pracy
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez jem mnóstwo owoców póki jest sezon ![]() A kondycje wyrobisk chocia¿ ja du¿o je¿dzê i nie czuje ze jest ona lepsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jutro planuje wstaæ troche wcze¶niej zeby pojechaæ do pracy okrê¿n± trasa i zrobiæ wiecej ni¿ 20km w jedna stronê ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
odk±d mam dziecko lubie odpoczywaæ. Uwielbiam je¶æ to co niedozwolone- ale walcze z tym. przede wszystkim zrezygnowa³am z ziemniaków- prawie. S³odycze niestety nie gubi±/ czasem przez miesiac nie ruszê a czasem wciagne ca³± tabliczkê czekolady :[ Gazowane pije chêtnie, ale najczê¶ciej wybieram wode Pope³niam mega duuuuuu¿o b³êdów odno¶nie diety, ale mam nadzieje poduczyæ siê co¶ i wykorzystaæ ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Rozeznanie
|
Ano ¶piê po ok 5-6h i ok 18 jestem ju¿ ¶pi±ca ale po 21 odechciewa mi siê spaæ
![]() Na ¶niadanie zjadlam omlet z szynka i papryka idê siê balsamowaæ i do pracy. Mi³ego dnia ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Razem lepiej, razem weselej, a jak trzeba nakrzyczeæ za ¶mieciowe jedzenie to i to siê da za³atwiæ ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Nie wiem jak twoja kruszyna ale moje w nocy jad³y wiêc kilka pobudek by³o. Owocowa³o to w ten sposób ¿e mog³am zasn±æ wszêdzie i o ka¿dej porze. Poza tym siedzenie w domu sprzyja podjadaniu. Grunt to naszykowaæ sobie zdrowe przegryzki i du¿o. Wa¿ne ¿eby nie chodziæ g³odnym bo wtedy ³apiemy co mamy pod rêk±, aby zasyciæ ss±cego g³oda. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Mój wczorajszy jad³ospis - wzorowy to on nie jest 1/2 serka homogenizowanego z czekolad± 2 brzoskwinie nektarynka leczo parówka z musztard± 1/2 serka homogenizowanego z czekolad± 2 kromki z bu³ki toskañskiej (z suszonymi pomidorami i oliwkami) 1/2 opakowania koreczków ¶ledziowych su³tañskich (w oleju z cebulk± i rodzynkami) arbuz 5 gar¶ci orzechów 1/2 cukierka krówki ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Nowym uczestniczkom naszego forum przypominam i¿ w pi±tki wa¿ymy siê. Jest to motywacja do dalszej walki lub zastanowienia siê czy dobrze wszystko robimy. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Nie wiem, ale wydaje mi siê ¿e przy Twojej wadze to nie jest dobra dieta. Nale¿y pamiêtaæ o minimum potrzebnym do mrugania powiekami, oddychania i chodzenia. Mam wra¿enie, ¿e dieta z tak nisk± kaloryczno¶ci± prowadzi³aby nieuchronnie do efektu jo-jo. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Dziewczyny czy która¶ restrykcyjne prowadzi dietê z oknem ¿ywno¶ciowym?
![]() |
#3060 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
o maaatko ile nas nowych tu
![]() ![]() Ja dzi¶ ostatni dzieñ przerwy, mia³am ju¿ je¼dziæ ale leci ze mnie do¶æ porz±dnie i bojê siê ¿e zas³abnê. Strasznie d³ugo mi wysz³o tego odpoczynku, prawie tydzieñ. Z³a jestem jak niewiem, ale przynajmniej siê nie opycha³am. Trzeba to trzeba, zdrowie najwa¿niejsze.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.