|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
oj biedulka! ale wytrwalas jakos noc, mimo wszystko chyba bym tego nie zostawila od tak...
![]() zawsze cos się musi przypaletac, noooo, Cytat:
a pamiętacie, jak przezywalysmy, żeby tylko dotrwać do II trymestru i by nasze kruszynki daly rade? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale zakupy! wow! martwi mnie to, ze u nas będzie podobnie. koszyk zrobiłam to ledwo w 400zl się zmiescilam, a chciałam ciutke mniej wydac w sierpniu, bo jeszcze TZ chce wymienić rozrząd w naszym golfiku, a wiadomo, ze to tez kosztuje ( 500zl ), ale z drugiej strony nie ma co oszczedzac na dzieciatku, co najwyżej na sobie mogę zaoszczedzic. tak się mowi, tu 500zl, tu 400zl, tu jakies raty, tu czynsz i opłaty....marudzę ![]() Cytat:
![]() ja nie mam jeszcze zadnych pieluch jednorazowych, moja kolezanka jest mistrzynią w zakupach, ma już 7 paczek a porod w październiku
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo powiedziałam do małża - że cały czas coś musi się trafiać, bo jakbym przeszła spokojnie ciąży, musiałby się cud zdarzyć
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
Ela, Zanet- dzięki za wytłumaczenie! ☺
Kostka, super wózek. Fajnie ze masz juz to z głowy.
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladka, będziesz miała tylko jedna paczke jedynek? Ja chyba kupie 2 paczki jedynek i cztery paczki dwójek. Potem już na bieżaco trójki.
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale skusiłam się przed chwilą na kaftaniki na allegro z takimi śmiesznymi napisami pocieszne
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3069 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 7 msc..dopiero teraz zdalam sobie sprawe z tego jak ten czas leci..Cytat:
![]() Cytat:
A ta Marite widzialam na miescie na zywo ale w takim stylu marynarskim-niebiesko-bialy i swietnie sie prezentowal![]() Cytat:
![]() czekoladka..jak poszalalas a mi tz mowi,ze szybka jestem..ale masz juz wszystko za soba..a ten wozek to tak jak wspominalas ten Lupo?Futbolowa moja szwagierka byla raz z bolem a raz z ''niby '' bolem na NFZ miala wszystko bezplatnie..doplacila tylko 30 zl do swiatloutwardzanej plomby ja znow dzis nie moglam spac..przenioslam sie z sypialni do salonu,otworzylam okna i udalo mi sie chrapnąć ze 3 razy..myslalam,ze sni mi sie,ze maly tak wywija w brzuchu ale jak sie przebudzilam to zdalam sobie sprawe z tego,ze to nie sen..brzuch falowal jak nigdy.w prawo-lewo,gory-doliny ![]() u mnie dzis chlodniej..cale szczescie... kazdego dnia sprawdzam sobie cisnienie..ono ok..ale puls ciagle powyzej 90..tak jest w ciazy? eli i innym dziewczynom powodzenia na wizycie
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-07-31 o 10:49 |
||||||
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() grunt to sie dogadać ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Rosalie - jak tu zajrzysz to mam pytanie bo chyba Ty tez jestes fanką naturalnej pielegnacji mam juz wybrane myjadła dla malucha, jako oliwke do masazu chyba kupie olej ze słodkich migdałow, mam też kokos i oliwe z oliwek tez, ale czym zamierzasz smarować pupe? tez olejami? czy jakis krem (bez cynku) polecasz z fajnym składem, ja przejrzałam rózne i u nas chyba linomag jest sensowny ale mysle cały czas...wogóle teraz podobno jest tak żeby nie smarowac pupy za każda zmianą pieluchy tylko w razie konieczności....?? macie jakies info? jak to wyglada w praktyce kochane doświadczone mamy??? ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- i trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj |
|
|
|
|
#3071 | |||||||
|
Zadomowienie
|
No to ja nie powiem ile ja ważę ....
nie pamiętam kiedy ważyłam 70 kg Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale nie wiem jak jest z częstszym karmieniem butelkąCytat:
![]() Cytat:
U rodziców upalnie.... znowu nie mogę się ruszać i przez to siedzenie w miejscu dużo ostatnio przybrałam na wadze... Cytat:
![]() Ja do jednej paczki przymierzałam się z tydzień ... doszła dzisiaj ale ja będę w domu dopiero za tydzień i wtedy pooglądam Śliczny kocyk ( widziałam niżej) Cytat:
bo to z jego ciężko zarobionych pieniędzy
|
|||||||
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuzynka TZ przyleciała z Mała 6miesieczna ze Szkocji i mowila, ze w szkole rodzenia tak im kazali, ze smarowanie tylko w razie przesuszeń, uszkodzen naskórka ewentualnie raz dziennie po kapieli
|
|
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
no to dzisiaj u mnie studniówka
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- a wiecie, że ja już nie pamiętam czy małą smarowałam przy każdej zmianie pieluchy a przecież nie było to znowu aż tak dawno.... :P Używałam linomagu, teraz przerzucam się na alantan maść
|
|
|
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3075 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i razem z pieluchami wyszlo 760zł , jeszcze proszek wiec ponad 8 stowek bedzie ![]() a niby wszystko po corce mialam, co prawda ciuszkow tez dokupilam za jakies 200 zł wiec podsumowujac cala wyprawke laznie z wozkiem wyszlo 2600zł Cytat:
ja zazycze sobie od odwiedzajacych pieluchy ![]() Cytat:
|
|
#3076 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje..same imprezki sie tu szykuja na forum![]() dziewczyny a jakie to byly te pizamki z biedry?u mnie zostaly tylko te koszule i to rozmiary XXL..
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakaś kreacja z tej okazji ? :Pwłaśnie sprawdziłam na liście....masz TP taki jak ja.....aaa czyli ja też mam dziś 100dniówkę ![]() a co do linomagu to mówisz o maści ? a używałyście kiedyś sudocremu? macie jakieś doświadczenia ? |
|
|
|
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny robiłyście moz usg 4d? w którym tygodniu najlepiej?
|
|
|
|
#3079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziałam mu jaki mi się podoba, przytaknął, określił tylko swój typ kolorystyki i w zasadzie tyle ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3080 |
|
Rozeznanie
|
Lecicie jak szalone.
))))Najlepiej iść do dentysty. Pomoc doraźna to tak jak dziewczyny pisały, że paracetamol albo płukanka z wody i sody. Łyżeczka sody na pół szklanki przegotowanej wody i płukać. )
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Wtajemniczenie
|
esti ja mam też taki puls, a jak pochodzę i się zmęczę to nawet 110
ale 90 to norma u mnie... mi się wydaje, zresztą lekarz gin i kardiolog też to powiedzieli, że anemia ma duży wpływ na to... ![]() a ciśnienie 115/70... spoko loko damy radę idę sprzątać, bo się wzięłam
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
Anuszka, fauny ten Twój wózek, który chcesz kupić!
Futbolowa, Ty jesteś specem od książek znasz może jakieś sposoby czy cwiczenia na technikę szybszego czytania? Bo ja mam wrażenie ze robię to dokładnie ale zbyt wolno. I chyba dlatego nie lubię książek czytać bo mi na to szkoda czasu. A niektórzy to książki wręcz połykają
|
#3084 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszyłam się jak ktoś nam przyniósł i sami też jak szliśmy w odwiedziny do maleństwa to z pieluchami + ewentualnie jakiś drobny ciuszek Cytat:
A ja jak zwykle na żadne faj e promocje nie mogę trafić a do biedry ma 20 min piechotą i nie chce mi się tam chodzić
|
||
|
|
|
#3085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zanet84 moja siostra jak miała córeczkę małą tylko sudocremu używała i mała nie miała żadnych odparzeń ani niczego |
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz jak to z chlopami jest..jak z dziecmi![]() ![]() Ja ostatnio mojemu marudzilam,ze moze za wszesnie podjelismy decyzje,ze wezmiemy ten od szwagierki..tak mi sie miekko robi..pierwsza dzidzia,tez bym chciala jakis taki super-nowy..troche wam zazdroszcze tych wyborow i poszukiwan.. teraz juz trudno..spacerowke kupie sobie wypasiona..a co..
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
pamietam, że linomag maśc raz uratował pupę córki mojej koleżanki, jechali długo nad morze i nie zauważyli na czas kupy w pieluszce i na pupie zrobił sie armagedon, sudokrem nie pomógl a wrecz zaostrzył sprawę i przypadkiem z braku już innych środków użyliśmy linomagu...tyle, że do codziennego użytku to on dośc drogo by chyba wyszedł. bo to są małe tubki..
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taaa...właśnie mam na sobie zjawiskową kreację czyli stara porozciągana luźna bokserka i wygniecione lniane rybaczki pod brzuchem z rozpiętym guzikiem no to razem świętujemy Chodzi mi o ten Linomag ( tak to jest maść )http://www.funkydiva.pl/wp-content/u...2/05/89421.jpg Sudocremu nie stosowałam ale od siostry i kuzynki słyszałam, że jest przereklamowany więc nawet nie kupowałam, a jak dostałam gdzieś próbkę to sama stosowałam u siebie na otarcia i odparzenia. A na poważne odparzenie polecam odpowiednik Tormentiolu ale bez kwasu borowego czyli TORMENTALUM ( u nas zdawał egzamin za każdym razem), rzadko w której aptece jest dostępny od ręki ale ja np. jak szłam do mojej to zamawiałam i na następny dzień już był |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

bo to z jego ciężko zarobionych pieniędzy