|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Fiorella tez nie mozesz spac??
---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Robię pidżama party :P Wszystkie pewnie komara dusicie w najlepsze ![]() Ja chcę spać, tym czasem oglądam Dlaczego Ja ![]() Przegięcie..
#3062 |
Zadomowienie
|
No właśnie nie moge
![]() Wbijam do Ciebie na imprezę! Ja w mecie buszuje ale ile można ![]() ---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ---------- Jeszcze głodna na dodatek jestem ale nie chce się objadac na noc, nie chce mi się wstawać a poza tym zeby mam umyte. Chciałabym juz mieć Maluszka przy sobie to bym sobie chociaz na niego poptrzyla ![]()
#3063 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie obudzilam. Teraz to pewno poczekam az po 3 maz z pray wroci
![]() Jeszcze ja wizytuje ![]() co do bolu zeber to mnie boli czesto po prawej stronie pod zebrami. A tam niby maly nie siedzi wiec nie wiem skad. O szczepionkach musze jeszcze poczytac bo nie wiem...poki co to chyba wezme te podstawowe ale nie 5w1 tylko osobno. A nad dodatkowymi sie zastanawiam.
#3064 |
Zadomowienie
|
Mnie zebra tez nie bola. Jedynie jak siedze to nie moge sie tak jakby zgarbic bo wtedy mnie w zebra uwiera.
Za to zastanawia mnie to czy mozna dzieciowi zrobic krzywde w brzuchu. Bo jak leze na lewym boku to wtedy czuje jak on sie wierci i kreci tak, ze normalnie az w lozko sie wbija. I ja sobie wyobrazam, ze on moze miec tam glowke, ramie... i czy czegos mu tam nie zdeformuje przez to ![]() Manieczka, juz niedlugo trzecia ![]() ---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ---------- Kasia na impre zaprasza po czym w kime idzie :p
#3065 |
Zakorzenienie
|
I ja dzis wizytuje
![]() Widzialam,ze biedne spac nie mozecie....uuu:-/ mnie pomaga ksiazka,ale nie zawsze, z reszta jak jest jest TZ to swiatla mu nie zapale specjalnie,zeby ksiazke czytac :-d Wstalam,patrze na zegarek i juz prawie siodma, dzis nawet bez wc sie obylo,az sie zdziwilam,ze tak spalam,ale spokojnie,pewnie jeszcze beda nieprzespane noce....to takie meczace.
![]() |
#3066 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Nie no, zasnelam o 4.30... gardlo boli ![]() Miłego Dnia życzę... Kciuki za wszystkie wizyty ![]()
#3067 |
Zadomowienie
|
Witam sie i ja w 37 tc
![]() ![]() Ja dzisiaj mam znowu wychodne, bo odebrałam nowy dowód i muszę zgłosić do Urzędu Pracy nowe zameldowanie, bo oni przekazują to wszystko do NFZ. A na 15:30 idę na wizytę i mam stracha, bo to tak jakoś szybko mija wszystko i niedługo znajdę się na porodówce... Trzymam kciuki za resztę wizyt, bo trochę dzisiaj tego jest ![]()
#3068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie dzień wizyt dziś bo ja też idę do gina ![]() Kurcze chyba zarazilam się bezsennoscia od was bo kreciłam się w nocy nie mogąc znaleźć sobie miejsca i zasnąć. My będziemy szczepic. Na pneumo i meningokoki też. Zastanawiam się nad rotawirusem. No i jeszcze nie wiem czy tradycyjnymi czy tymi 5w1. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Rozeznanie
|
My też dziś zostajemy w łóżku, bo M.znów kaszle jak gruźlik. Już mnie to męczy. Co będzie jak się dzieć urodzi? Będę miała w domu noworodka i chorego przedszkolaka? O niebiosa :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słoneczko Ty to pędzisz z tymi tygodniami! Rety już październik!!!
![]() |
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Wspólczuje bezsenności. Ja jako tako spie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
Kasia mnie tez cos gardlo boli.
Sloneczko oklaski za 37 tc ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Kochane w nocy niestety zmarla moja babcia, o ktorej ostatnio pisalam... ![]() Lece ogarnac Bozenke
#3073 |
Rozeznanie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Mi na bezsenność pomagają filmiki na yt. Bo też budzę się po nocy i czasami już zasnąć nie mogę ![]()
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dzisiejsza nocka koszmarna ![]() ![]() trzymam kciuki za wizyty ![]() Manieczka wyrazy wspolczucia ![]() ![]()
#3075 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() trzymam kciuki za wiztujace ![]() mam takie nie typowe pytanie bo nie wiem pod co je zaklasyfikowac ;P od wczoraj mniej wiecej godziny 18 mialam wrazenie ze mam zapalenie pecherza :P tylko tak jakby nie piecze i nie boli przy sikaniu tylko tak gleboko w pochwie jakby mi tam ktos palca probowal wcis, nie nazwalabym tego nawet bolem a bardziej takim uciskiem :P i nie wiem ;p jestem chora, rodze czy mam urojenia ;P? ![]()
#3076 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Ja mam dzis wizytę ale u kosmetyczki, trzeba sie ogarnąć przed porodówką ![]() ![]() Manieczka moje kondolencje ![]()
#3077 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj, sporo ich jest ![]() Manieczka, współczuję babci ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
i czasem czkawkę czuję w obu dziurkach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Rozeznanie
|
witajcie
ja jako tako spałam... trzymam kciuki za udane dzisiejsze wizyty ![]() jedziemy z TŻ na IP na zmianę opatrunku |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Wtajemniczenie
|
manieczka wspólczuję....
![]() szybka ![]() ![]() a ja mam odnośnie Nospy pytanie no bo brałam do tej pory taką zwykłą, ale mi się skończyła. Wczoraj wysłałam TŻ do apteki po Nospę Forte, bo ginka mi kiedyś o forte mówiła, a babka mu powiedziała, ze forte jest na receptę ![]() ![]() i jakiś patent na szybkie rozmrożenie lodówki??? muszę to dziś zrobić, ale szybko szybko...... no i gardło mnie zaczyna boleć, głowa.... przegięcie, 3 choroba w ciągu 2 msc..... ![]() ![]() sillesianna trzymam kciuki za wzięcie się w garść ![]() ![]() co do szczepionek, ja szczepię na wszystko
#3080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wizyte na 15.15 ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rozmrażania hmmm...słyszalam o metodzie z wstawianiem garnka z ciepła wodą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Rozeznanie
|
to jak nie jestem sama to nie panikuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 37 tc ?! o matko z dzieckiem ! ![]() ![]()
#3083 | |
Zakorzenienie
|
Moj brat jest skorpion z 1.11...ale to jest egzemplarz... Ciezki charakter, dobry czlowiek ale naprawde bardzo ciezki...
Na szczescie to tak nie dziala, ze cos sie dzieje czesto, tylko sporadycznie ale tym bardziej powinno sie o tym mowic i udzielac pelnych informacji a u nas to szkoda gadac, jedna opcja rzadzi...szczepic i nie zastanawiac sie ![]() Cytat:
U mnie ze spaniem na szczescie dobrze narazie, ide spac tak wykonczona tym sprzataniem, ze zasypiam i budze sie tylko na siku ![]() Ale wstalam juz w innych nastroju w koncu ogarnelismy ten bajzel i sypialnia wyglada juz naprawde fajnie, w koncu mozemy zamawiac lozeczko bo jest na nie miejsce, ide myc okna powiesic zaslonki i zabieram sie za ostatnie zamowienia na alegro i gemini, pogoda koszmarna i pranie nie schnie ![]() Milego dnia wszystkim i ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
gratuluje kolejnych tygodni
![]() ja w niedziele zaczne 37tc..... u was tez tak ponuro? normalnie swiatlo musialam wlaczyc co tak ciemno , pada deszcz ,jesien w pelni ![]() ale pocieszam sie ze w nastepnym tyg. ma byc jeszcze 20st.
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Ta no-spa max to to samo co no - spa Forte, ta sama dawka, chyba inny producent tylko i wtedy tez cena najczesciej jest wyzsza..
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja rozmrażających lodówkę w zeszłym tygodniu (niby bezszronowa a jednak ![]() ![]()
![]() |
#3087 |
Zakorzenienie
|
U mnie w sobote będzie 36t0d także już powoli czuć oddech. Chociaż kto na mnie patrzy to mówi, że już nie wiele mi zostało, zobaczymy.
Trzymam kciuki dziś za wszystkie wizytujące ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pielegniarka mowila ze pentaxim to bezpieczna szczepionka wogole to dowiedzialam sie ze znajomej synek ma bialaczke ![]()
![]() |
#3089 | |
Zakorzenienie
|
Co do rozmrqzania lodowki - polecam suszarke do wlosow. Tylko ludzie maja pomysly zeby wlaczona suszarke wlozyc do lodowki / zamrazalnika i zostawic tam - nie wolno, to grozi zwarciem :/
Z odleglosci trzeba dmuchqc goracym powietrzem na lod i nie wkladac suszarki do srodka, zeby jej kapiaca woda nie zmoczyla. Rozmrqza sie szybciutko, u mnie po 5 minutqch suszenia juz lod sam odpada i za bardzo nie ma co suszyc ![]() Witam w zaczetym 35tc. Kawe robie a potem piore przescieradla, pokrowce itd ![]() Tak z ciekawosci jeszcze - jakie wg Was argumenty przemawiaja za tym zeby szczepic pojedynczymi szczepionkami a nie 5/6w1? Bo ryzyko wystapienia NOPow jest wyzsze przy wiekszej liczbie wkluc, bo dziecku podaje sie 3-4 x wiecej substancji "dodatkowych" na raz, a to one sa z tego co wiem najwiekszym obciazeniem? ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() Manieczka, bardzo wspolczuje. Ale tak to jest, stary czlowiek umiera, nowy sie rodzi... przytulam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Mój mąż chyba by się do Legii cudzoziemskiej zapisał, a ja z pewnością uzależniłabym się od leków uspokajajjących, albo może od alkoholu?
Cytat:
Teraz zamówiłam na próbę alantan i bepanthen, zobaczymy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Syn był szczepiony na rota i zawsze jak mieliśmy grypę żoładkową, czyli zakażenie rotawirusami, to my leżeliśmy plackiem, a on lekki ból brzucha i biegunka, ale o wiele lepiej. Cytat:
Współczuję, ze tak nie możecie spać, ja czasem tak mam, ale nie w takim stopniu jak wy. Cytat:
Niestety nastawiam sie na to, że z przedszkola będzie przynosił i Lilka biedna będzie. Ela, ja nospy nie biorę, nie pomogę, a do zamrażarki wstawiam miski z gorącą wodą (tylko nie wrzątek) i jak paruje, to lód szybciej puszcza. Szybkawolna, albo to szyjka, albo dzieć się wkręca i ciśnie Manieczka, współczuję, ale widzę, że ze spokojem do tego podchodzisz, babcia żyła długo i (mam nadzieję) szczęśliwie ![]() Powodzenia na wizytach, dawajcie znać jak poszło. Ja zaprowadziłam syna d przedszkola i leżę i piję kawę, kopnijcie mnie w tyłek, bo tak do 16 będę leżeć, moze po śniadanie się bujnę do kuchni.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.