|
|
#3061 |
|
Gang Iren
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Dircik super! A powiedź gdzie byłaś? Wypoczynek typu leżenie na plaży czy może coś zwiedzałaś?
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Gosia - ani jedno, ani drugie
![]() Byłam na regatach żeglarskich na Mazurach, takich na luzie, aczkolwiek zgodnych z przepisami regatowymi, sędzią itp. zorganizowanych jako event międzyfirmowy. Zainteresowanym mogę polecić organizatorów, nie tylko na imprezy firmowe, bo są rewelacyjni. Dobrze zorganizowani i przesympatyczni. Muszę przemyśleć, czy rodzinny rejs po Chorwacji z wynajętym sternikiem nie byłby miłą odmianą na kolejny urlop |
|
|
|
#3063 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Regaty fajna sprawa, ale ja z tych co to lubią spać na lądzie
![]() Ależ pyszne truskawki kupiłam "prosto z pola"
|
|
|
|
#3065 |
|
Gang Iren
|
A ja tak czekałam na truskawki, a te tutejsze nie są dobre
Do polskich im daleko!
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Dircik, super taki reset. A ja dumałam, gdzieś Ty się podziała.
Kama, zdrówka dla teściowej i dużo siły dla Ciebie. Miszka, jak tam młody ? Lepiej dzisiaj ? Aussie, przeszłam dziś obojętnie obok pięknych truskawek, a teraz mi takiego smaka narobiłaś.........Jutro muszę koniecznie kupić. Koktajl mi się marzy..... Kupiłam Chanel CC. Słaba kobieta ze mnie. Mam nadzieję, że nie będę żałować. Odstawiam zatem podkłady i na lato poprzestanę na CC. Bardzo miła pani w Doglasie namówiła mnie na maseczkę, taką w proszku, którą rozrabia się z wodą mineralną. Mam ją właśnie na twarzy i muszę przyznać, że bardzo przyjemna. Jak zrobi jeszcze te wszystkie cuda, które z opisu wynikają, to już naprawdę będzie ekstra. Edytowane przez JUKA73 Czas edycji: 2015-06-15 o 21:23 |
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Polskie lato - 12 stopni
I chyba zaraz będzie padac...Truskawki dobre, choć nadal z południa Ale te z zachodu mogą się schować...Codziennie na sniadanie mam koktajl warzywno-truskawkowy
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3068 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny znacie może ten bb cream? Dobre opinie ma na wizazu, filtr 42. Fakt, że chyba z miesiąc za nim poczekam, bo z Korei, ale niespieszy mi się, bo mam czym się paćkać Co myślicie, kupowac?
|
#3069 |
|
Gang Iren
|
Nie dodałam zdj. Ten:
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Helo
dzisiaj kolejna kobiałka truskawek zakupiona ![]() Czy u was też zrobiło się szaro i zimno? brrrrr ![]() Beata- wczoraj zakończyliśmy oglądanie ostatniego odcinka "Deth in paradise" i zaczęliśmy polecany przez ciebie "orphan black". Nieżle się zapowiada. Pierwszy odcinek niezwykły ciekawa jestem co będzie dalej Gosia- niestety nie miałam nic koreańskiego |
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nagrane Black orphan, ale moje zaległości filmowe przypominają te książkowe. aktualnie zabrałam się za książki.
Truskawki dziś pyszne i już z północy ![]() tesciowa jest dobra kobieta, ale jak choruje jest straszna Ma złamana reke, a zachowuje się, jakby miała tez złamana noge i była obłożnie chora - mówi szeptem i nagle nic nie może robic...przejście do wc to dla nie wyprawa Zawsze tak miała, o ile pamiętam.A tz mnie dziś zirytował, bo pojechał w delegacje a stamtąd dzwoni do teścia, żeby ten zadzwonił do mnie...ze zgubił komórkę No i ja mam cos z tym zrobić.
|
|
|
|
#3072 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Gang Iren
|
Ooo no to jeszcze pomyśle, może jakaś próbkę zamówię.
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
tak chyba najlepiej będzie...
ja wypróbowałam kilka różnych a stanęło na tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lesh-balm.html uzywam od prawie 2lat i jestem mega zadowolona ![]() w ogóle witaski ![]() Kama współczuję tesciowej.... Miszka jak małoletni? ja dzisiaj wróciłam wczesniej do domu bo małż ma II zmiane... jesoo jaka cisza i spokój w domu, dziewczyny się spokojnie same bawią, bez krzyków, kłótni i bijatyk...da się? ano da się, tylko trzeba z nimi umieć rozmawiać a nie wrzeszczec cały dzień :/ eh... idę coś ogarnąć bo mam zaległości jak diabli....
|
#3075 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A dziewczyny w jakim wieku?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
6 i 12 lat
![]() boshe.... padam jakby a miałam jeszcze pranie włączyć, juz dzisiaj nie dam rady.....
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
co tak pusto...?
|
|
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie - pusto.
Wróciłam a tu inne pouciekały ![]() Z moich nowych nabytków kupiłam filtr (ten z spf 50, u dołu strony): http://www.imageskincare.pl/80/Prevention/pl/ Paula gani za zapach, ale pielęgnacja jest bardzo przyjemna + filtr bez bielenia, "najnowszej generacji" Przypomniałam sobie, że z firmy Image lubię też Vital C z witaminami A C E, ale teraz trochę się obawiam witaminy A na twarz. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-creme-20.html Paula gani za zapach (bosko cytrusowy) i słoiczek. Szkoda, że nie jest w tubce, ale dobrze wspominam, dawał zauważalny efekt promiennej cery, a klientki mojej kosmetyczki regularnie po niego wracają. |
|
|
|
#3079 |
|
Konto usunięte
|
Bo jeszcze nie lato
Wiec nic dziwnego. Jurny komandos wrócił w 5 sezonie, może cie ogrzeje![]() Hannibal 3 zresztą też... Ja na razie go zbieram, razem z paroma innymi serialami, bo ogladam ten http://www.filmweb.pl/serial/Manhattan-2014-713317 i ten wydaje się obiecujący, ale dopiero zaczynam... http://www.filmweb.pl/serial/Indian+Summers-2015-718565 Polecam wam ciasteczka owsiane z truskawami Z lektur -Wspomnienia brudnego anioła Mankella. Tym razem nie kryminał, nieco udziwniona,ale ciekawa historia z Afryki. I Wiolonczelista z Sarajewa. Smutna... Zapomniałam już o tej wojnie, w sumie niedawnej, i w Europie bądź co bądź... Bardzo fajny prawniczy thriller - Kasacja Remigiusz Mroza, acz załatwienie rozprawy o zabójstwo w jeden dzień, z wyrokiem włącznie, wydaje mi się grubą przesadą, zwłaszcza w polskim sądzie... Pochwalcie mnie - ostatnio szukając bluzki, przejrzałam też nienoszone torebki i buty. Efekt? Wywaliłam raz czy dwa ubrane buty, leżały w szafie od kilkunastu lat, czekając na Godota.... Pewnie pożałuję, bo były oryginalne... I trzy torebki też wykopałam ![]() Za to poszukiwanej bluzki nie znalazłam, nie wiem, kiedy sie jej pozbyłam
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj młyn. Po pracy byłam z mamą u chirurga naczyniowego. Oczywiście nie obeszło się bez czekania w kolejce 2 i pół godziny chociaż termin godzinowy umówiony
Niestety jedna z nóg ma niedrożne żyły, więc konieczna operacja. Na ten rok zapisów już nie ma. Pod koniec grudnia będzie można zapisać się na rok kolejny. Taka polska rzeczywistość .Truskawek chyba powoli mam dosyć |
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie , sila makijazu. Niesamowite: https://www.youtube.com/watch?t=96&v=a4Ov8qvZ2_w
|
|
|
|
#3082 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3083 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A sprawdzałaś w Niemczech? Albo gdziekolwiek? Słabo się znam na przepisach, ale czy nie jest tak, zgodnie w unijnym prawem, że jak u nas czegoś nie mogą zrobić, to bez łaski masz prawo do leczenia za granicą i nfz musi opłacić? Czy to zbyt idealistyczne?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Beata- niestety zbyt idealistycznie
koszt operacji 1 nogi prywatnie to 4tys i w górę. Za operację w Niemczech niby z ubezpieczenia podobne kwoty. NFZ zwraca ale do kwoty kontraktowej, która jest w PL bardzo niska. Teraz dokładnie nie pamiętam, ale znając realia 1-1,5tys za obie nogi
|
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
Aussie - z tego co wiem, choć nie jestem do końca na bieżąco, zapisy do kolejki nie powinny być limitowane do danego roku. Potwierdza to np. ten cytat: Obowiązuje zakaz wyznaczania konkretnego dnia na zapisy do specjalisty. Pacjent ma prawo zrobić to w każdej chwili, np. w momencie, kiedy już dostał skierowanie. Dlaczego są tak odległe terminy? Myślę, że zazwyczaj to z powodu renomy danej placówki, ale także wynika to ze złej organizacji pracy- komentuje Małgorzata Doros(39 l.) z NFZ w Katowicach.
Nie wiem po co podali wiek tej Pani, no ale ... Ad meritutm - możesz zasięgnąć bardziej szczegółowych infomacji w swoim oddziale NFZ, a także na stronach internetowych sprawdzić długość kolejki na wykonanie konkretnej procedury w całym kraju (http://kolejki.nfz.gov.pl/). Czasem warto też podyskutować z lekarzem, czy przypadek nie jest pilny, bo skierowania na cito mają krótszą kolejkę. Moja mama czekała dwa razy na zabieg wykonany w Szczecinie po około 2 miesiące - więc nie aż tak dramatycznie. |
|
|
|
#3086 | |
|
Konto usunięte
|
Wiecie co, ja jestem chora jak obserwuję, w jak koszmarny, żeby nie powiedzieć dziadowski sposób działają u nas niektóre instytucje...Pewnie nie tylko u nas, ale ja TU żyje i jestem skazana na obserwowanie albo uczestniczenie...
Ponad trzy tyg. temu wymieniałam bilet, kupiony online na pendolino...Zwróciłam jeden, kupiłam drugi, od razu, bo tego wymagają, wysłałam prosbe o zwrot kasy. I czekam., Bo mają na to 30 dni!!!! Mogą wcześniej, ale nic ich do tego nie zmusza, nie ma przepisów, to po co? A wiem, że przepisów nie ma , bo pisałam do Urzędu Transportu Kolejowego...Wkurza mnie, jak proste sprawy są komplikowane, nie wiem, w imię czego...Poza pokazaniem, gdzie ma się klienta, oczywiście... ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Wyszlo za to, ze czytuję tabloidy
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
wywabiłyśmy Cie wreszcie, Beti
Oczywiście - zaczęłam zaraz sciagac Kontrę... Zawsze coś od Ciebie podłapię. Ja wróciłam do House od cards 2... Ciastka owsiane musze znowu zrobić, choć z truskawkami bym nie wpadła, za bardzo ciapciaja się... Moje zamrażarki swieca szlachetną pustka, musze znowu porobić zapasy Dziś kupiłam na mielone, gołąbki, pasztet, schab i naleśniki TYlko jeszcze tz trzeba zaangazowac, bo sama nie dam rady, zwłaszcza, ze po południu praca w gabinecie ![]() Aussie, a sobie zył nie badałas...? Doppler szybki i skuteczny. Naczyniowe problemy ma około 80 procent ludzi w Polsce, a cos robi z tym 30% ( z tych 80). ja jestem po zabiegach na obu nogach. I dla jasności - zero dolegliwości, puchniecia itp. - powiększona zyłka długości 1 cm sygnalizowała powazna niedroznosc naczyń. w drugiej nodze nawet zyłki nie było - a to samo... 4000 za opercaje to chyba przesada? ja miałam bardzo renomowanego chirurga naczyniowego ze szczecina, płaciłam ok 1300 za nogę. nawet licząc podwyżki - ok 2000 powinno być maksymalnie chyba... |
|
|
|
#3088 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z roku na rok jest u mnie coraz dłuższa...A wtedy - mysia nora. Ciastka z truskawami się nie ciapciają, jak wymieszasz, platki wchłoną sok...Myślę o owsianych na slono. Jakieś pomysły? Poza większa ilością soli Ja robie bezdotykowo, mieszam lyżką i widelcem, nakladam na papier łyzką, żeby się nie upaprać...House of cards 2 wstrząsnął mna na samym początku...kurcze, chyba to byla sam początek serii. Gdy okazalo się, że żadnych barier, żadnych granic, po trupach do celu..A, i potem ta sprawa z przyjacielem malarzem jeszcze. 3 seria - koszmarnie nudna i glupawa niestety,nie trzyma poziomu, po co 4, lepiej nie myśleć... |
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem padnieta, albo - jak by powiedziała moja mama - wypluta
Ani ręką, ani nogą...Przychodnia, zakupy, kuchnia, gabinet, kuchnia, prace domowe...Denat Gołabki się dusza, pasztet piecze, kotlety stygną...Nalesniki jutro...Za to pielegniarka komplement mi powiedziała - stwierdziła, ze jak patrzy na moją szyję to nazbiera pieniądze, by tez zrobić regeneris ![]() Beti, depresje to się rozladowuje u nas, nie w norce ![]() Szwagier mnie dobił - uparł się, ze przyjedzie na weekend zająć się mama, czyli tesciowa ze złamana reką. Brzmi uroczo...? Kochający syn...? Jasssne. Przyjezdza z córka. I najwięcej pracy będzie wymagało zajmowanie się nimi, bo sniadanie o roznych porach, obiad tez, szklanki po sobie nie umyją...I bałaganią zgodnie. Ale moje subtelne i mniej subtelne aluzje nie docierają - musi przyjechać...pomóc
|
|
|
|
#3090 |
|
Gang Iren
|
U mnie mysia nora pogłębia depresję. Uważam, że żeby ją odgoni ć nie można się chować przed światem.
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

Do polskich im daleko!

Niestety jedna z nóg ma niedrożne żyły, więc konieczna operacja. Na ten rok zapisów już nie ma. Pod koniec grudnia będzie można zapisać się na rok kolejny. Taka polska rzeczywistość .