![]() |
#3061 |
Niewyczymie.
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Parabelko - bardzo bardzo dziękuję Ci za te informacje! W sumie to mam naprawdę spore szczęście, że mój didek niczym paskudnym się nie zaraził w drugim półroczu życia. Uff!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
grozi wypollizowaniem
|
co do odpowrnosci i całowania didków to na pewno wam mowilam czym sie skonczyło w mojej najblizszej rodzinie zarazenie małego dzieck wirusem banalnej opryszczki
![]()
#3064 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | ||
Panaroja
|
Cytat:
ale będzie , jak sie przyzwyczai , a jarl zrobi się podobny do ludzi - okrąglutki i wesolutki ![]() a w ogóle to wczoraj cały wieczór chodziłam i śpiewałam "Ach śpiiij Eryku..." ![]() i Egipcjanie też jak piramidy budowali , chociaż nie wiem czy przedszkola mieli ![]() Cytat:
![]() Ale lokalizację masz ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2015-12-23 o 20:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | ||
Zakorzenienie
|
Truskawo - wieeeelkie gratsy!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Szabel, jeśli pozwolisz na kopiowanie, to bym se zapisała w pliku to cenne info. Już raz kiedyś coś zapisywałam, ale wiedzy nigdy dość, co nie? ![]() Spędziłam dziś udany dzień z Mamą. A poza tym, Pan informatyk zrobił nam z małżem dzień abo i rok! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Niewyczymie.
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
To ja :)
|
Co za dzień... dopiero usiadłam. Nadrobię Was chyba dopiero jutro, po padam na pysk.
#3070 |
grozi wypollizowaniem
|
w skrocie- dziecko dostało opryszczkowego zapalenia mózgu, było w spiączce i podobno cudem przezyło. Ale ma ubytki w mozgu cofnela sie w rozwoju...prawie nie mowi, jest agresywna..ma teraz chyba 6 lat?
generalnie straszna historia, moze jak sie to czyta, to nie robi wrazenia, ale trzeba sobie uzmyslawic jak taka sytuacja wplywa na cała rodzine, jak ci mąż wymieka i chce sie zabic, jak sie w pada w depresje..jak twoje idealne zycie staje sie do doopy.....aa duzo by mowic...generalnie cos strasznego
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2015-12-23 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |||||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Znad ukręcania czubka choince co ją jednak przytargałam, bo sztuczna nie wyleczyła się z syndromu chińskich trampek ![]() Super! Gratuluję! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() "Trzeba uważać, kiedy wypowiada się życzenie. Nigdy nie wiadomo, kto może słuchać. Albo co, skoro o tym już mowa." Że rzucę sir Terrym ![]() Mnie tam dobrze z taką pogodą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pranie dwóch szarych co to się spotkać nie mogą, tak żeby uważać za zaszczyt bycie wypranym, nie jest współczesnym wynalazkiem ![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Po raz pierwszy od wielu lat wyrobiłam się z całą przedświąteczną robotą. Rano tylko skiknięcie do sklepu po chleb i natkę, i można zacząć pomagać Słońcu, żeby zwyciężyło noc ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
Polly - no niewyobrażalny koszmar
![]() ![]() Z jednej strony, to jest tak, że nie ma ogólnodostępnej, powszechnie tłuczonej wiedzy w temacie - urodzisz i co dalej. Z drugiej strony, jak już jest, komu wierzyć? Z trzeciej - przekonałam się pierdylion razy w życiu, że nic nie jest książkowe. Medycyna uczy się na przypadkach, wie po fakcie. Często nawet nie mamy pojęcia, jakie wnioski wyciągnąć. Chodzi mi o to, że moim zdaniem, o zdrowiu, życiu i śmierci mówi sie stanowczo za mało, i za mało fachowo. Bo cóż mi z tego, że chodzę na pogrzeby równolatek oraz dzieci? Jaką z tego lekcję wyciągam? Żadną, wszystko "idzie na marne", zostaje w zamkniętym, tajemnym kręgu i reszta ludzi nie ma szans niczemu zapobiec. Dobrze, że się podzieliłaś takim info. Żałuję ogromnie, że takie informacje nie bombardują nas choćby z plakatów, ulotek, w poczekalni u lekarza. A już najlepiej, z ust lekarzy i innych pracowników ochrony zdrowia. ![]() Naprawdę łatwo jest ulec wrażeniu istnienia teorii spiskowych koncernów farmaceutycznych, skoro bombardują mnie reklamy szczepionek przeciw grypie, a nie medyczne informacje na temat. Jak to filtrować? W ogóle taka wizyta u gina, kiedy planuję dziecko - mam wrażenie, że 99% z nich z góry zakłada, że to do mnie należy dowiedzenie się wszystkiego w tym temacie. A jednocześnie zganią człowieka za to, że śmiał szukać wiedzy w internecie, że samo zło etc. Że od tego jest lekarz. No ale kurde skoro jest, to dlaczego tego nie robi? Ech... W ogóle Karkki zapomniałam pogratulować Wam wyjscia Mam ze szpitala, ale to dlatego, że taka gorzka ta radość, mam na myśli rehabilitację ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-24 o 00:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a wczoraj dotarły do mnie w końcu łupy z ostatniego ![]() no po Tobie to wieku nie widać, pewnie małż podobnie, więc za nastolatków wziął ![]() Cytat:
co do szczepień, to mnie zadziwia, że 'modzie' na nie szczepienie czy wątpliwościom co do nich ulegają moje autorytety i np. osoby z doktoratem z fizyki, albo którzy zjeździli pół świata. ja szczepiłam zgodnie z kalendarzem i w dodatkowe nie wnikałam ale z drugiej strony nie latałam z niemowlakiem po muzeach i knajpach ani nie oddawałam noworodka w ręce fotografki żeby mieć słit focie na fejsika. po prostu starałam się nie stwarzać zbędnych zagrożeń ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Znad kakao
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mnie tez się pogoda podoba, wiosna jest fajna, a jak jest zamiast zimy to jeszcze fajniejsza ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Nindżopesz
|
Polly, straszne
![]() Ja akurat nie jestem z frakcji "nie szczepimy", nie węszę spisku. Przeraża mnie natomiast wizja zarażenia dida jakąś pierdołą - no ale co, zabronię wizyty teściowi? N będę odsuwać od małego? Np. teraz N ma, za przeproszeniem, sraczkę... Na szczęście mały jej zbytnio nie interesuje, nie chucha na niego ani nie maca... Ale jeszcze tyyyle czasu i tyyyle chorób. |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zimowy płaszz się przydał, jak rano musiałam siedziec godzinę na stacji, bo sie trakcja 50km dalej zâ☠â☠â☠ała i nic nie jechało
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
Zdrowych i spokojnych Świąt wszystkim
![]() Tru, gratuluję ![]() ![]() ![]() Wyskoczyłam na chwilę do miasta po kilka pierdól bez ktorych można się obejść....i to byl błąd. Wszędzie dzikie tłumy, ludzie kupują wszystko. Dosłownie, pólki wymiecione jak by wojna się zbliżała. A to tylko jeden dzień z zamkniętymi sklepami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i smutno mi strasznie, że mi wykupili kawiorową maskę ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-24 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt dla Was wszystkich!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z okazji Świąt życzę Wam spokoju, spokoju i jeszcze raz spokoju, bo ... tylko spokój może Was uratować
![]() ![]() A poważnie - zdrowia, szczęścia, nie przejedzenia się, nie przepicia, po prostu mile spędzonego czasu ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt temu Baru
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Zakorzenienie
|
Radosnych i smacznych świąt dla całego baru i podczytywaczy ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja wpadam z najnowszą plotą ![]() wpadłam na jagodę j. z tm i kr ![]() 1. w mojej biedrze ![]() 2. ma takie same buty (glanowate) jak moja młoda ![]() 3. i (dla rejcz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Niewyczymie.
|
Znad szklaneczki Jury (kto chce, kto chce?!)
![]() Kotek Merkurek i ja życzymy Wam Wesołych Świąt! ![]() Pokój temu Barowi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |||||||
Panaroja
|
snad spania 2,5 h i siedzenia w pracuni
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2.oj taaak ![]() ![]() 3.natura ludzka jest niezmienna od tysiącleci ![]() ![]() 4. ![]() ![]() Cytat:
Niestety większość ludzi działa na zasadzie "Aaa , nic mu nie będzie , może nie zachoruje" bądź wręcz "eetam , on nie zachoruje" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Natomiast fakt , że z tego powodu powinny być podstawowe informacje szeroko rozpowszechniane - i kto jest dostatecznie zabytkowy żeby pamiętać PRL ![]() Niestety w momencie transformacji ustrojowej i potem reformy ochrony zdrowia , szlag trafił całą dobrze zorganizowaną opiekę nad matką i didem i szlag trafił te wszystkie rzeczy . Za to dzięki wolnemu rynkowi namnożyło sie bógwiejakich cudackich wydawnictw napisanych przez cholerawiekogo , najlepiej żeby to był "zachodni specjalista" , gdzie piszą potworne bzdury , bo każdemu wolno pisać i każdemu wolno publikować , więc nic dziwnego że potencjalny rodzić dostaje kręćka , bo jest zbombardowany stekiem niespójnych informacji , których nie jest w stanie ocenić i wyselekcjonować słusznych . A z kolei biały personel zwyczajnie nie ma czasu na wykładanie każdemu tego co trzeba , bo jak ma 10 minut na człowieka to jak ? No i też trudno każdemu robić wykład ab ovo , bo jeden się ucieszy ,a trzech bluźnie że się ich za idiotów bierze , broszurek uświadamiających nie ma z wyżej wspomnianych powodów , najlepiej , jak pacjent sam zaczyna pytać , wtedy najłatwiej jest wszystko powyjaśniać . Tyle że z braku czasu i z tym bywa źle . Ale zawsze ale to zawsze pierwszym krokiem powinno być zadanie pytania lekarzowi . Jeżeli nie trafi się na głupiego co niestety też się zdarza , dostanie się odpowiednie informacje albo trop , gdzie i jak ich szukać . Cytat:
![]() ![]() 2.nie dotarłoby ![]() 3.ooj , współczuję ![]() Cytat:
![]() 2.i to jest słuszna postawa ![]() Cytat:
Natomiast paczaj wyżej - osoba chora musi mieć absolutny szlaban na jakikolwiek kontakt z noworodkiem , bo noworodek może ciężko zachorować . Lepiej na trzy dni odizolować chorego starszego dida , niż mieć oboje chorych z tego młodsze w szpitalu . Kilkudniowa nawet izolacja to nie tragedia - można przeżyć , natomiast trzeba się zastanowić co w długookresowej kalkulacji ważniejsze - chwilowy foch osoby chorej , i zdrowy didek , czy chory radosny bo się bawił z didkiem , i potem didek w szpitalu albo przynajmniej mocno chory w domu . generalnie jakieś 3/4 didochorób wynika z niezachowania przez rodziców podstawowych zasad zdrowego rozsądku - unikanie kontaktu z chorymi , mycie rąk , niejedzenie na ulicy w brudzie , regularny zdrowy tryb życia , prawidłowe żywienie , higiena snu i zabawy , traktowanie dida jak dida a nie równego partnera itd rzeczy do ogarnięcia których wystarczy podstawowa wiedza o świecie , logiczne myślenie i zdrowy rozsądek . ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- A fogle to Fszystkim Fesołych Śfiąt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2015-12-24 o 15:09 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
Info dla Red :
W Sensei nie czuje śliwek. Jak juz to nalewkę sliwkowa, jakieś drewna, ciut kawy i dużo czekolady ![]() ![]()
#3090 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() WESOŁYCH ŚWIĄT ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2015-12-24 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.