|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
![]() My chrzciny mamy 17.07 więc muszę mieć strój na JUŻ a pewnie mi tydzień zejdzie żeby coś znaleźć ![]() ![]() Tiulowa na suchą dupę będzie super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
A ja chyba muszę chwilowo odpuścić spacery. Mała od tygodnia ich ewidentnie nie akceptuje. Dzisiaj spacer wyglądał tak - 15 minut ok, nie śpi, ale nie marudzi, 20 minut marudzenia i płaczu, pół godziny drzemki, a następnie 40 minyut płaczu, ryku itp. Uspokajała się na rękach, ale odłożona do wózka zaczynała od nowa. Za takie spacery to ja dziękuję. Wracam z nich wykończona psychicznie i z bolącą głową.
Zaliczyłam dzisiaj kolejną wizytę u ginekologa. Na szczęście już jest wszystko ok ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a to u Was nie jest tak, że zwyczajowo chrzestna kupuje strój, a chrzestny uiszcza opłatę za chrzest? Mojej córci chrzestna kupowała wdzianko, chociaż wolelibysmy pewnie sami cos wybrać
![]()
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
agassek - ja nie jestem przekonana do chusty, nie widzę siebie z chustą.Wolę wózek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- A propos opłaty, jak to u Was wygląda? Co łaska, nie mniej niż 400 czy jak?
![]() |
#3067 |
Zakorzenienie
|
Co region, to obyczaj... jestem zaskoczona. Niesamowite.
#3068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
Dzustam a skąd nadajesz ?
#3070 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas chrzestni chyba nawet nie wiedzą, że coś powinni, więc znając życie wszystko kupimy sami. I w ogóle jeszcze nic nie wiem, okazuje się, że prawdopodobnie pierwszy pasujący termin jest w połowie października, późno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
U nas chrzestna kupuje szatkę, co w moim rozumieniu jest taką chustą. Mam nadzieję, że nasza chrzestna nie będzie chciała oprócz tego kupować ubranka, wolałabym wybrać sama, bo mamy zdecydowanie różne gusta
Też wertuję sklepy online i szukam sukienki dla siebie. Miałam na oku jedną z Asosa i mi wykupili... ![]() Zastanawiam się nad tą http://mosquito-sklep.pl/pl/sukienki...j-tkaniny.html ale trochę mnie odstrasza ta tkanina opisana jako jeansowa. No i wolałabym też sukienkę z rękawkiem żeby nie zakładać dodatkowo żadnej marynarki itp bo to zwykle psuje cały urok |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A skąd jesteś? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
Nadaję z Podlasia. Na terenach gdzie mieszkam, są dwie dominujące religie. Katolicyzm i prawosławie. I teraz tak się zastanawiam, że chyba w obu religiach jest tak samo, bo nasza chrzestna jest wyznania prawosławnego i u niej to też było naturalne, że tak "się robi". A jak moja siostra była kandydatką na chrzestną (ksiądz się nie zgodził) to też oglądała w internecie sukieneczki. A ja swojemu chrześniakowi też kupowałam strój. I szatkę
![]()
#3075 |
Zakorzenienie
|
O, to chyba najbliżej mnie, a tradycja już inna
#3076 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie bardziej mi się podoba zwyczaj, ze rodzice wybierają strój swojemu dziecku na chrzest. Szczególnie, że w przypadku swojej siostry nie miałam jakichś wielkich obaw, ale w przypadku docelowej chrzestnej
![]() Chrzestny zapierdzielał na chrzest z Irlandii, więc świecę załatwiliśmy sami ![]()
#3077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sukienka naprawdę rewelacja - szkoda tylko, że nie ma innych kolorów. Ja z tego sklepu mam upatrzoną kieckę http://mosquito-sklep.pl/pl/spdnice/...-spodnica.html tylko zastanawiam się czym ona się różni od tiulówki za 50 zł z allegro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jakich butek używacie do karmienia? Ja mam dr browns'a antykolkowa moja dama strasznie się przy nich napina i płacze jakby nic nie leciało... W ogóle dzisiaj okropnie przez sen się preżyła i kwekala..nie wiem co się dzieje.. ![]()
![]() |
#3079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam ją bo jest teraz kod na -10% i darmową dostawę. Jak znajdę coś lepszego to najwyżej tą odeślę. Chrzciny mamy dopiero 20 sierpnia więc jest jeszcze czas Tiluówka śliczna ale to też nie moja bajka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
Ta się nadaje do karmienia - ale ta od Fab chyba ładniejsza ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
My na chrzest będziemy musieli trochę poczekać - najprawdopodobniej Boże Narodzenie, więc nie będę musiała się martwić o dostęp do bufetu. Ale też nie poszalejemy ze strojami bo raczej będzie zimno i trzeba będzie inwestować w kożuchy
![]()
#3083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na chrzciny założyłam sobie że muszę mieć coś jasnego, delikatnego czyli najchętniej biały, kremowy itp ale pastele typu pudrowy, miętowy czy właśnie błękitny też wchodzą w grę więc ta sukienka się łapie ![]() Tą z Sugarfree też oglądałam. Fajna, ale szkoda, że 100% len bo będzie w sekundę wygnieciona Podoba mi się też ta http://sklep.rylko-fashion.pl/pl/p/Sukienka-Celika/391 ale najmniejszy rozmiar to 36 i będzie na mnie za duża... Mam już z tego sklepu taką http://sklep.rylko-fashion.pl/pl/p/Sukienka-Jamajka/166, jak nic nie znajdę to pójdę w niej. Ostatecznie jakoś dam radę karmić bo ma suwak z tyłu ale to opcja awaryjna, wolałabym znaleźć coś bardziej odpowiedniego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas tez chrzestna kupuje tylko szatke, a chrzestny świece. Dziś chyba dostałam okres, pisze chyba, bo narazie plamieniem można to nazwać. Szkoda, myślałam, że dłużej potrwają te wakacje od okresu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
Wow ja nawet tych stron nie znałam co wrzucacie. Dawajcie więcej może coś znajdę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://vissavi.pl/sukienki/1515-suki...-00318587.html Nie do końca dla mnie ale może komuś się spodoba bo ma fajny dostęp do mleczarni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Zakorzenienie
|
Mi się taka bardzo podoba
https://www.zalando.pl/closet-sukien...=COM48_1881703 W ogóle, mają tu fajny wybór http://oladi.pl/promocja-suknie-i-sukienki/
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-07-04 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
Na Zalando jest mnóstwo pięknych sukienek, właśnie idealnych na taką okazję zwiewnych, z koronką itp. Tylko żadna z tych które mi się podobają nie ma dostępu do bufetu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
U mnie spacer jak u kaylli tyle ze w krotszych wersjach czasowych i bez drzemki. Wrocilam zła ale nie odpuszcze mu zasnie w domu i poleci w podskokach drugi raz nawet nie bedzie wiedzial kiedy.
![]() Tyle ze juz od godziny zasypia mi na rekach i po 5 min sie budzi OD GODZINY ![]() ![]() Kaylla super ze juz wszystko ok Agassek myslałam ze jestem jedyna co do tych garniturow ![]() ![]() Reszta ok ![]() Ja tam nie wiem co kto kupuje ale na pewno jakis zwyczaj jest. Trzeba rozeznac teren. Na pewno chce sama kupic ubranko bo wlasnie wszyscy w koło sie zachwycaja tym co nie ja ![]() Dobra Mia skoro mowisz ze na suchego dupala bedzie ok to sie coraz powazniej nad czyms takim zastanowie. Ale zapomniałam dodac ze tez mam nozki jak zapałeczki to mam nadzieje ze komicznie nie bede wygladac. Chyba kupie na allegro za pare groszy i w razie w nie bedzie szkoda kasy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze co do butelek...w tej kwestii to ja nie ogarniam co ma butelka do chęci jedzenia, zawsze mi się wydawało, że najważniejszy jest smoczek...My mamy najzwyklejsze butelki nuka i nigdy nie myślałam, żeby kupować inne. W szpitalu też nam tylko smoczek dobierali. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.