|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
moje wczorajsze R:
śn (9:30) 2 kanapki z chleba mieszanego - jajko, pomidor, ogórek, trochę masła śmietankowego. herbata zielona II śn (11;30) kanapka z chlebem mieszanym , odrobiną serka ze szczypiorkiem (kupczego) + pomidor, ogórek. obiad (14:20) kalafior z bułką tartą. kilka łyżeczek twarożku półtłustego. ;p podw(17:00) jogurt naturalny 350 g , ok. 250g z truskawkami i jabłkiem, reszta z ok. 40g muesli tradycyjnego i tutaj.. nic już więcej nie jadłam, byłam na imprezie i..nie miałam możliwości zjeść czegoś 'normalnego' ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Rozeznanie
|
Mojee dzisiejsze U
![]() 1. około 100g musli takiego jak Crunchy bananowe, z dwie szklanki mleka. 2. wieśniak lekki z powybieranymi rodzynkami z tegoż musli ![]() 3. około 200g pangi, duuuuużo kalafiora. 4. tutaj zapewne wpadnie mi coś.. słodkiego i jakiś sok ![]() 5. tuńczyk wsw, wieśniak lekki, pomidor (;
#3093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moze i nie jestem ekspertem i powinny sie wypowiadac bardziej "obcykane" dziewczyny ale jak na U to tu jest strasznie malutko wegli... tyle ze z musli i z tych slodyczy a na obiadek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A napisałam o tym, ponieważ rażą mnie posty Hypnotic o jej przygodach z alkoholem. Wiem, że powinnam po prostu przestać je czytać, ale jakoś nie potrafię przemilczeć tych wypowiedzi, szczególnie że bliska mi osoba ma z tym problem i wiem - nie tylko teoretycznie - jakie są skutki tego uzależnienia. A z resztą, co ja będę pisać. Każdy wie, jakie są tego skutki, ale każdy myśli, że to jego nie dotyczy... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3095 |
Rozeznanie
|
U
1. 200g wieśniaka + duużo truskawek łyżka zsiadłego mleka 2. łyżka zsiadłego mleka again :P 330g jogurtu naturalnego bez cukru + micha truskawek kromka czarnucha z plastrem łososia surowego +listek salaty 3. kawa z mlekiem 0,5% + 150g kaszki śmietankowej z Biedronki:P 4. jakieś 3 gałki lodów :P 5. wieśniak lekki + truskawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a teraz ja na dzis, R oczywsiscie S koktajl z bialka,owocow mrozonych,blonnika i mleka sojowego II jablko lunch salatka z mieszanki fasolek,tofu i papryki ![]() podwiecz 2 baby bell obiad bedzie kurczak pieczony taki marketowy bez skory po obiedzie pewnie reszta wczorajszegowytrawnego szamapana i moze 2 galki lodow kawowych dietetycznych. moge prosic o ocene? ![]()
![]() |
#3097 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() swoją drogą znalazłam ten jogurt litewski orzechowy na zakwasie i chyba go kupię ![]() Cytat:
Poza tym to ok. 3500 kcal i jeśli Ci to wystarcza na kilka dni to Twoja przemiana materii musi być rzeczywiście "świetna" ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3098 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze [U]:
śn: owsianka z brzoskwinią, suszonymi bananami i ananasami kandyzowanymi z dodatkiem wieśniaka ![]() II śn: homo waniliowy z pestkami dyni i słonecznikiem obiad: pół paczki warzyw na patelnię z ziemniakami, 3 kotlety sojowe panierowane podw: micha truskawek, jogurt bananowy z musli kol: pół grahamki z pasztetem sojowym, pół z szynką sojową, pół pomidora i pół papryki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Raczkowanie
|
Ewusia liczysz kcal? ile jesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jednocześnie razi mnie, że inna tak młoda osoba nie potrafi zaakceptować siebie, robi sobie nie mniejszą krzywdę, wie o tym, ale nie umie przestać. Często o tym myślę i trudno mi sobie z tym poradzić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze U- spondorowane przez dwie literki: O i A. O- jak okres, a- jak apetyt. Reasumując: zbliżający okres powoduje narastający apetyty... ;-)
sniadanie- owsianko-otrebianka ze słonecznkiem i łyżką kakao 2 sniadanie- 2 kromki razowca żytniego (80 gr- po 40 kromka), 2 białka z jajek, pomidor na pół talerza, 3 wafle z nadzieniem kakowym, milky way lunch- tu poszalałam ![]() ![]() ![]() planowane: obiad: rybka z sałaką jakąś kolacja: wieśniak/biały twaróg z np. pomidorem co ten okres robi z człowieka.... ;-)
#3102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znaczy się smażyłam na większej ilości oliwy ale nie odsączałam wszystkiego ![]() ![]()
![]() |
#3103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3104 |
Raczkowanie
|
U:
I 2 kromki chleba razowego z serem żółtym i pieczarkami -> zapieczone i polane ketchupem; nektarynka; cappuccino marcepanowe bez cukru. II Jogurt naturalny z truskawkami; marchewka. III 7 pierogów z czereśniami polanych serkiem homogenizowanym naturalnym. IV Miseczka budyniu czekoladowego; batonik kokosowo - czekoladowy; kalarepa. V 150 g makreli wędzonej; kromka chleba żytniego; ogórek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Btw. Ćwiczysz coś? ;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Raczkowanie
|
oceni ktos moje U? prooosze
i jak?
![]() |
#3108 |
Zakorzenienie
|
R:
śn - znów musli zalane maslanka truskawkowa II śn - dwie kromki chleba ciemnego, dwa plasterki sera zoltego, maly pomidor, ricore z mlekiem Obiad- ryba niestety smażona, dwa ziemniaki, kiszona kapusta Podw- serek homogenizowany stracciatella ![]() Kolacja - troche salatki i kielbasa z grilla chyba beda nici z tej redukcji ![]()
#3109 | |
Zakorzenienie
|
Sorki, Twój post mi umknął i nie zauważyłam go:
Cytat:
![]() Kończę offtopa.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 |
Wtajemniczenie
|
1. talerz cornflakesów na mleku z paroma pufkami, 1,5 małej kromki razowca z margaryną, wędliną drobiową i pomidorem
sok vega w trakcie spaceru 2. bułka ziarnista z margaryną, sałatą, pomidorem, twarogiem śmietankowym i łyżką słonecznika dłuuuugi spacer 3. talerz fasolki szparagowej żółtej lekko posłodzonej (duży), 12 pierogów z mięsem ![]() tu sobie zrobię trening z hantlami (może, nie na pewno) 4. wiejski + standard Brak podwieczorku, bo byłam z przyjaciółką na spacerze 3 godzinnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | ||
Zadomowienie
|
Uwaga uwaga Mercy nabrała weny i będzie oceniać
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Zadomowienie
|
Już sama nie wiem po części U po części P
![]() Śn. 50g linessy waniliowej z garścią zarodków, garścią otrębów z jabłkiem, garścią jagód, garścią błonnika, fitella jabłkowo-cynamonowa z 0,5 szklanki mleka sojowego @Sn. KBW ![]() Ob. 100gmakaronu żytniego z jabłkiem z cynamonem, trusakwkami polane 60g jogurtu anturalnego wymieszanego z łyżką linessy waniliowej, D: kawałek ciasta marchewkowo-jabłkowego z bakaliami, ciassteczko musli P: McFlurry karmel+chrunch, gałka lodów kawowych K:twarożek homo z łyżeczką gerbera jabłkowego z dziką różą, daktylem suszonym,] duża grahamka, 1 pł z 3 plastrami tou czosnkowego i łyżką kukurydzy z grszkiem, 2 pomidorkami koktajlowymi, 2pół z masłem orzechowym i 5 poduszkami toffee, jabłko ![]()
#3116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz grzesze szampanem jak wczesniej obiecalam ![]()
![]() |
#3117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje U: I: serek homo waniliowy z miksem płatków: fitellą cynamonową, cini miniso-podobnym czymś, orkiszowymi, owsianymi itp., dużo truskawek II: ponad 100g sardynek w sosie węgierskim, bułka orkiszowa, jakiśtam pomidor czy coś, dużo truskawek, cztery kostki milki jogurtowo-truskawkowej III: zupa jarzynowa ![]() ![]() deser: KBW IV: duuuuuuuużo truskawek, jabłko (właściwie to było podjadanie, nie posiłek ![]() V: pół orkiszowej z serem białym półtłustym, żytnia (100g) z sardynkami w s.w. marchewka ![]() VI: no to właśnie był czysto białkowy posiłek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Zakorzenienie
|
Wiosenko - ale fajne U
![]() nie wiedziałam,że jest coś takiego jak sardynki w sosie własnym : D ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Raczkowanie
|
ok, tyyle się naczytałam i teraz mam totalny mętlik w głowie. bardzo chcalabym się zdrowo odżywiać ,ale wiem ,że jesczez sporo wiedzy mi brakuje. Jeżeli od jutra pisałabym moje jadłospisy , mogłybyście dokonywać poprawek? może jakoś w ten sposób się nauczę..
#3120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.