|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() Poza tym,nie smuć się,bo dziecku jest przykro! ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-22 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
moj Tż wymyslil nowe imię dla córci Blanka .... ja mam mieszane uczucia i jak na nią wołać w zdrobnieniu... A co Wy o nim myslicie ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wg mnie śliczne,poza tym-dość rzadko spotykane ![]() Córka kuzynki ma tak na imię-wszyscy się zachwycaja,że''ładne i niespotykane''. Przemysl to,może się na nie zdecydujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Zakorzenienie
|
mnie sie podoba
![]() ![]()
![]() |
#3095 |
BAN stały
|
My dalej w trakcie porządków... Tyle że mój TŻ ma do pracy słomiany zapał. Jak już sprząta to baaardzo porządnie i dokładnie, z tym że sprząta tylko 1/4 czasu a resztę się obija
![]() Ja dziś kolejny raz przepakowywałam torbę do szpitala i zmieniałam koncepcję ubrań dla małej do szpitala ![]() Idę jeść kolację... |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Rozeznanie
|
wstawiłam sernik, padam na ryjek, przesadziłam dziś, przesadziłam, jeszcze tylko pranie wywieszę
mąż przynieś łyżeczkę nutelli, przynieś
![]() |
#3097 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jakbym czytała o moim mężu ![]() Mój Jacek też tak ma-niby się napala na sprzątanie,ale jak zacznie,to skończyć nie może...a to zgłodniał,a to ktoś do niego dzwoni w sprawach służbowych.... Tyle,że teraz mu się troszkę odmieniło-zabronił mi sprzątać,i powiedział,że mam sie nie przemęczać. Ciekawe,w jakim stanie będzie dom,gdy wrócę ze szpitala..dobrze,że gotowac umie,przynajmniej wiem,że z głodu nie umrze ![]() A co do przepakowywania torby-ja potrafiłam już w trakcie silnych skurczów,kiedy mąż miał mnie do szpitala wieźć,drzec się,że ''te śpioszki mi nie pasują,muszę wziąć tamte'' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie przemęczaj się,bo nie daj Boże urodzisz... Poza tym,w nocy nie będziesz mogła spać,bo Twoje maleństwo będzie chciało odreagować ![]() Ja miałam dziś robić bigos,ale nie dałam rady,więc jutro z rana się za to zabiorę. To samo ciasta,ale zaprosiłam teściową,więc mi pomoże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
ale mnie pachwina boli, kurcze najgorsze, ze wiem czemu, nie pchaj się!!!!!!!
![]() |
#3101 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dobra,mam pomysł: daj mi swój adres,przyjadę do Ciebie i rozmówię się z Twoim brzuszkiem ![]() Powiem mu,że ma przeczekać święta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
BAN stały
|
Jelly mój też nie chce żebym sprzątała i się przemęczała, ale w takim tempie to do Sylwestra nie zdąży posprzątać
![]() ![]() Ja ciuszki muszę naszykować teraz, bo potem do czasu porodu będziemy mieszkać u moich rodziców, bo blisko szpitala i nie będę jak miała ich powymieniać ![]() Muron ja mam też czasami takie nagłe bóle pachwin, jak za szybko idę, albo coś za szybko zrobię. Ale chwila odpoczynku i przechodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
BAN stały
|
Brzuszek z samiutkiego końca 36. tygodnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale wiesz,jakbyśmy ich zostawiły w jednym domu,to może jeden by drugiego mobilizował,i coś by zrobili ![]() Mój ślubny już pokoik dla Martusi pomalował ![]() Łóżeczko też juz kupione,złożone-wiesz,jaki był dumny,gdy je składał? ![]() A co do ciuszków-ja pranie,prasowanie i układanie w szafkach zaczynam po Nowym Roku,pakowanie się do szpitala zresztą też,ale znając mnie,to do samego porodu będę coś zmieniała ![]() Masz śliczny brzuszek,ja mam niestety dużo mniejszy....krasnoludka urodzę,i koniec kropka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
no i po ostatnich zajęciach w SR
![]() ![]() dziewczyny, ja to po tych dzisiejszych zakupach chodzę jak pingwin albo kaczka, a kręgosłup nie wiem gdzie mam schować. Na szczęście jutro już nie muszę ruszać się z domku, więc na spokojnie zacznę sobie przygotowywać barszczyk i bazę pod pieczarkową. Może jeszcze zrobię sobie makówki. No i resztę sprzątania i prania, a na końcu choinkę ubiorę. Oczywiście nie pomyślałam i nie mam żadnego łańcucha ![]() A i nogi mi wchodzą do ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- śliczny brzuszek |
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
BAN stały
|
Dziękuję
![]() Ja nie wiem jakie duże maleństwo urodzę. Na razie jest średniaczkiem, ale do rozmiarów tatusia chyba nie dojdzie (4600g) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
BAN stały
|
Mój brzuszek,z 27 tc(niestety,od tamtej pory niewiele urósł,ale jak tylko moja córka odda mi aparat,to zrobię nowe zdjęcie,dla porównania).
Strasznie mały,ale z tego co wiem od mojej mamy,to gdy była w ciąży ze mną,to miała niewiele większy brzuch, ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-24 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Rozeznanie
|
Kma powiedz TZ, to co nam tu napisalas, i na pewno zrozumie, ja wiem ze corka jest wazna, ale Ty i malenstwo tez, macie nawet pierwszenstwo, ze wzgledu na Twoj stan.
Ja, tez mam bole pachwin, ale dopiero od niedawna, i nigdy nie byly takie jak dzisiaj, no ale malutka ma prawo sie "buntowac", dzis tez ostro przesadzilam, choc odpoczywalam jak tylko moglam, i na ile moglam, ale mimo wszystko chyba za malo, jutro tez ciezki dzien, mam nadzieje ze w swieta odpoczne, bo wtedy jedyne co bede robila, to przygotowywala posilki, a tak lezala do oporu ![]() ![]() Muron zaciskam kciukasy, zebys wytrzymala do poniedzialku, a lykasz jeszcze jakis magnez albo nospe?? Dewi Blanka piekne imie, pamietaj, ze ma sie podobac Tobie i mezowi, bo to naprawde kwestia gustu jest, i wszystkim "nie dogodzisz", my dopiero wymyslismy, tzn. TZ i dzieciaki, a ja przystalam, bo mi sie myslec nie chce,az wstyd, nie powiem ze jakos ekstra mi to imie sie podoba, ale TZ i dzieciaki z taka radoscia, je wymawiaja, ze chyba zostanie Katja, chyba ze jak w przypadku sredniej corki, zmienie w szpitalu po dwoch dniach na calkiem inne ![]() Otoczenie reaguje roznie, najblizsze mi osoby ok ale to dlatego, ze wiedza, ze mnie i tak nie przegadaja, jak na czyms postawie ![]() Mloda siedzi mi nisko na kroczu dzis brr. A poza tym wsciekla jestem, bo zamowilam dla niej prezent i jeszcze nie dotarl, kurierzy nawalaja ![]() A, dziewczynki ciagle mi przypominaja, ze malutka tez na pewno cos dostanie ![]() No i tempka mi rosnie, mam 37,6, ale ja tak czasem pod wieczor mam, a rano juz jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Rozeznanie
|
Witam sie i ja wieczorkiem!
Moja mala jak bedzie rosla w takim tempie co teraz to chyba na 5kg skonczy! Znow przybrala 500gram w dwa tygodnie i ma juz 2400 w 32 tyg! No i lekarz mowil ze spora jest tak jak na 34 :/ Poza tym mimo moich obaw lezy glowka w dol i chyba wlasnie mi napiera bo czuje jakies klucia niziutko dosyc nieprzyjemne i bolesne. Powinnam sie martwic? lilijka tez nie umialas wysiedziec na sr? ja myslalam ze mi kregoslup to zaraz wystrzeli! brzusie sliczne! Milego wieczorku, moj maz dzis zly wiec siedze z gburem, do czasu az mu sie orzeszki nie skoncza bede miec cisze ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 |
Rozeznanie
|
Jelly ja mam taki sam brzuszek jak Ty (termin na 7 luty), ale mi sie wydaje, ze wielki jest, choc lekarka stwierdzila, ze maly, ale dzidzia ma 2293
![]() A, dzis znajomi w sklepie nie poznali, ze w ciazy jestem (tacy dalsi znajomi), tak byl kurtka zakamuflowany, a ja im nie powiedzialam :P Z kolei moja tesciowa mowi, ze na to, jaka ja jestem drobna, to brzuszek jest wielki.. makupistka piekny brzuszek, taki jak w sam raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja miałam USG 2 tyg temu,i mała ważyła 1880 g...ale dowiedziałam się od innej mamusi ![]() ![]() Z tym,że ja własnie przytyłam kg,więc pewnie to zasługa mojego krasnoludka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Rozeznanie
|
No ja srednia jestem, bo tylko 1,68 cm. mam
![]() Mi maz i tesciowa mowia, ze spory brzuszek mam, reszta nie wierzy, ze to juz 33 tydzien skonczony. Mi oczywiscie ogromny sie wydaje. Ja poki co stoje z waga, i oby tak zostalo, niech tylko mala rosnie, bo ja jednak mam prawie 10 kg. na plusie ![]() Pewno do lutego do 15 dobije, ale co tam martwic sie po porodzie bede ![]() Moj maz wlasnie mowi, ze chociaz moje piersi widac teraz :haha: |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
BAN stały
|
Jelly ale ty szczuplutka jesteś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dzięki dziecku zaczełam wyglądać jak człowiek,ale ciągle mam wahania wagi-niedawno schudłam 3 kg,ale na szczęście ważyłam się parę dni temu,i mam kg na plusie ![]() Ja mam brzuszek dość mały,i teraz jest juz niżej,niż na tym zdjęciu-w sumie do porodu jest bliżej niż dalej ![]() A co do piersi-ja nosiłam rozmiar B,teraz mam pełne D. I najlepsze jest to,że ciągle rosną. Mąż się śmieje,że za niedługo piersi będą bardziej wystawać od brzuszka ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Dziękuję ![]() No,moja mama miała w 9 mies troszkę większy niż ja na tym zdjęciu ![]() Moje ''wymiary'' ![]() ![]() Lekarze w głowę zachodzili,jak ja się zmieściłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
BAN stały
|
dizi,ja po pierwszym poronieniu(w 8 tc),3 miesiące później znów byłam w ciąży.
Niestety,tylko do 18 tc ![]() Ja cierpiałam,ale widziałam,że mój mąż jeszcze bardziej ![]() Jak zaszłam w ciążę z Marcinkiem,to strasznie się balismy,ale na szczęście wszystko było w porządku,i urodziłam SN ![]() Lekarz mówił coś wtedy o CC,ale na szczęście mnie to ominęło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Raczkowanie
|
sąsiedzi mają córke o tym imieniu, pieszczotliwie wołają na nią Blania
#3119 |
Zadomowienie
|
wróciłam z SR...
![]() poznałam żonę mojego lekarza - ona jeste neonatologiem i doradcą laktacyjnym. Świętna kobitka. Póżniej wam napisze co mówi nt karmienia. Muron, jeśli ból pachwin miałby oznaczać zbliżający się poród to ja rodze dziś w nocy. Pachwiny bolą mnie, że ledwo chodzę.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
BAN stały
|
Mysiopez i Muron-mnie też pachwiny bolą,i przy tamtych ciążach też mnie bolały,i to mniej więcej 2 mies przed porodem(tzn w tamtym czasie się to zaczęło).
Więc jeszcze się wstrzymajcie ![]() Kurczę,moja córcia znów szaleje ![]() Zaczyna się You Can Dance(pożyczam ten tekst od jednej z mamuś ![]() Idę się położyć. Dobrej i spokojnej nocy Wam życzę,kochane ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-22 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.