![]() |
#3091 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 cz. 5
Cytat:
![]() Byłam przed chwila na basenie, od niewiem, jak dawna, jeżu, jaki relax ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
Odpuszczam bo czuje się osaczona
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Ja juz nie pamietam kiedy bylam na basanie:p poki co mam jakas infekcje wiec nie moge ale tez bym poplywala. Plecy by mnie moze przestaly bolec
#3094 |
Zakorzenienie
|
To też inaczej wygląda jak jest taka sytuacja jak u mnie, że ja nie pracuję. Wy czekacie na lepszy okres w pracy, umowę, etc., które w końcu nastąpią, a ja czekam na pracę, która może być za rok, dwa, pięć. Dlatego my stwierdziliśmy, że nie ma co czekać aż pójdę do pracy, popracuję, dostanę umowę (swoją drogą u mnie dostać umowę o pracę to jak wygrać los na loterii) i dopiero się zacząć starać. Jesteśmy w stanie się utrzymać z jednej wypłaty, ogarnąć inne wydatki, w międzyczasie chcemy kupić mieszkanie, ja mam nadzieję dostać się na aplikację i wierzymy, że będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Zakorzenienie
|
w klubie to kazda moze sie chwalic brzuszkiem, zdjecia wstawiac, zalic sie problemami
![]() ![]() padłam... ogarnalm troche i leze ![]()
#3096 |
Zakorzenienie
|
gotowym na ciąże się jest wtedy, gdy świadomie odstawia się wszelkie formy antykoncepcji i uznaje, że fajnie będzie jak będzie z tego dziecko. Jeśli z jakiekolwiek powodu się tego nie robi to się gotowym na ciążę nie jest... nie zależnie czy jest to awans w pracy, nowe mieszkanie, podróż dookoła świata, kupno nowego auta, wyjście na imprezy, doprowadzenie zdrowia do porządku czy ogólna niechęć do posiadania dziecka. Nikomu do tego z jakiego kto powodu w danym momencie nie decyduje się na dziecko! Ba dodatkowo uważam, że jak ktoś marzy o przejechaniu ameryki quadem i wie, że za rok to marzenie zrealizuje i dlatego jeszcze odkłada ciąże to jest człowiekiem odpowiedzialnym, ale nie gotowym na ciąże - będzie gotów jak zrealizuje swoje marzenie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
Oszaleje z karolkiem!!
"idź do garażu i tam na kartonie jest napisane jakie żarówki potrzeba..." ![]()
#3098 |
Zakorzenienie
|
No i o to mi chodziło
![]() Dotuniek opowiadaj !!! Chyba ze w klubie pisalas??
#3099 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mój się denerwuje, bo ja nie noszę torebki ... i musi mieć u siebie w kieszeni zawsze moje dokumenty, klucze i telefon ![]() tak źle i tak niedobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
Mi ciężko nosić torbę to mam portfel, telefon, kartę ciąży i chusteczki i wodę. I torbę bawełnianą na zakupy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() dotuniek myślałam o Tobie dziś ![]() w ogóle lips jakie wiadomości! ![]() ja coraz częściej słyszę od męża, żebyśmy sobie strzelili boboka i kurde no...niby zaczyna do mnie powoli docierać, że jak ponad rok temu było hasło "po ślubie Kasi" (świadkowej) to się wydawało tak daleko a teraz nagle ślub w sierpniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Zakorzenienie
|
tak nawiazujac do dzisiejszej dyskusji
![]() ![]()
#3107 |
Zakorzenienie
|
Sq... jestem jednak stara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Konto usunięte
|
Ja w temacie dzieci to mam psiego dzidziusia
![]() Ale nie jestem gotowa absolutnie, musze zrobić najpierw porządek z sobą żebym w ogóle mogła być chociaż przyzwoitą matką, gdzie tam do dobrej... Ostatnio mi się śniło że jestem w ciąży i jak się rano obudziłam to byłam tak ciężko przerażona zanim dotarło do mnie że to sen... I właśnie wracam z biegu 20km z moim psem, chyba umrę, a tu trzeba jechać spod Wrocławia jeszcze taaaaki kawał... Edytowane przez 45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 Czas edycji: 2016-06-18 o 16:00 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 |
Zakorzenienie
|
dobry deal nie jest zły
![]() ![]() ![]() ![]() ojej takie to prawdziwe ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- zaraz wybywamy na panieńsko-kawalerski mojej świadkowej, ale to zleciałoooo |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;61922096]Ja w temacie dzieci to mam psiego dzidziusia
![]() Ale nie jestem gotowa absolutnie, musze zrobić najpierw porządek z sobą żebym w ogóle mogła być chociaż przyzwoitą matką, gdzie tam do dobrej... Ostatnio mi się śniło że jestem w ciąży i jak się rano obudziłam to byłam tak ciężko przerażona zanim dotarło do mnie że to sen... I właśnie wracam z biegu 20km z moim psem, chyba umrę, a tu trzeba jechać spod Wrocławia jeszcze taaaaki kawał...[/QUOTE] to dzis i psie zawody i polmaraton? dzieje sie w tym wroclawiu/kolo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja miałam półmaraton ale w lasach-terenowo. Chociaż niektórzy ludzie słyszałam ze wybierają się też na ten we Wrocławiu. 2x21 jednego dnia... Nie na moje nogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje, ze kazdy odczuwa instynkt macierzynski i ogolnie macierzynstwo inaczej. Nie musze sie zachwycac kazdym noworodkiem, zeby byc gotowa na wlasnego. Traktuje zycie zadaniowo i macierzynstwo jest dla mnie wyzwaniem, ktore kiedys podejme. Zawsze chcialam miec dzieci, duzo. Myslalam, ze w wieku 25 lat to juz bede miec kilka. Jako dziecko myslalam, ze fajnie by bylo byc nastoletnia matka, bo potem dziecko ma super mloda mamusie. Mnie moja mama urodzila po 30 i cale zycie sobie obiecywalam, ze ja bede miala dzieci wczesniej, zeby moje dzieci mialy mlodych rodzicow, czego zazdroscilam znajomym w przedszkolu i szkole. I co? Gucio.
![]() ![]() ![]() Mam kolezanke, ktora ma malutkie dziecko, a co chwila chodzi na imprezy albo wyjezdza na weekendy z dziewczynami - tatus wtedy przejmuje stery w domu. Razem z malym tez co chwila gdzies podrozuja, laza po gorach itp. Chcialabym tak jak oni. ![]() Co do antykoncepcji, nie trzeba jej stosowac, zeby skutecznie odsunac ciaze. :P
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
Brak sexu to najlepsza antykoncepcja :p
#3115 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym pójść na żywioł tak jak Magic, pozwolić losowi zadecydować, ale nie potrafię. Z moim ultra regularnym cyklem nie muszę nawet mierzyć temp, żeby wiedzieć kiedy mam dni płodne. Poza tym, jeśli zacznę myśleć o dzieciach, odstawiam alkohol. Teraz za każdym razem, gdy piję, robię rachunek sumienia, czy nie ma szansy, że zaszkodzę swojemu dziecku. Tak samo, planuję pójść niedługo do dentysty i pewnie czeka mnie rentgen. Chcę bez wahania powiedzieć, że nie jestem w ciąży, gdy lekarz o to zapyta, bez strachu, że może jakoś przypadkiem nam się udało. Planowanie to nieodłączny element mojej osoby.
![]()
#3116 |
Zakorzenienie
|
Tyle, ze my Śmieszka pierwszy miesiąc poszliśmy na żywioł i się nie udało co pokazało mi, że jednak nie jest mi to obojętne.Dlatego kolejne miesiące były już pod obserwacją
![]() A co do samego planowania to też nie dokonca tak się da.Jedne dziewczyny mierzą temperaturę, kontrolują śluz robią testy owulacyjne i ![]()
#3117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uważam, że ciężkie jest planowanie ciąży, że teraz już tu i teraz jest owulka i zajdziemy, międzynami kobietki ja tak prawie wykastrowałam sobie męża a nie trwało to staranie się u nas jakoś długo bo raptem po 9 miesiącach - 6 aktywnych starań od # była znów w ciąży. Ale jednak takie momenty i miesiące, że mimo owulki nie wychodziło bo to nie ja miałam blokadę psychiczą a mąż. I jak mówię, że u nas własnie moje zgubienie termometru i to, że gin powiedział że cykl do bani bo nie ma pęcherzyka dominującego pozwolił nam obojgu się wyluzować i cieszyć z tego, że jesteśmy ze sobą a nie myśleć o tym, że to po to,żeby zajść. Ale żeby mój małżon nie czuł presji z mojej strony, musiałam ja wyluzować i oto proszę... najdalej w poniedziałek powinien pokazać się na świecie rezultat tych działań ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Zakorzenienie
|
Nasze było zaplanowane. Wiedzielismy czym to się moze skończyć. Ale nie wiem czy dalibysmu radę więcej niz raz. Tutaj nie było presji, nie było nieudanych prób za nami. Gdyby tak miało byc kolejny miesiąc z rzędu to nie wiem jak byśmy oboje to zniesli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
Też tak uważam, że niestety całego życie sobie nie zaplanujmy...
#3120 |
Zakorzenienie
|
Dlatego coś czuję, że będziemy mieć z TŻem kilka podejść - jak się uda, to będziemy się wtedy martwić, co dalej, a jak się nie uda, to zaczniemy się mocniej starać za kilka lat.
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.