Żony 2015 cz. 5 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-18, 02:00   #3061
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: Żony 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Anabele

Dziękuję. Dom wolnostojący 136 m powierzchni użytkowej, działka 1000m projekt Hektor stan w 80% deweloperski bez ogrzewania i hydrauliki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gratulacje, super idealna wielkość domu.

Anabele, myslalam ostatnio o Tobie. Przykro mi z powodu smierci babci.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 03:56   #3062
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
za 10 dni będę bardzo stara
A ja za 5 m-cy
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 07:22   #3063
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Anabele

Czytalam tak na szybko na forach o tym lataniu w ciazy i dziewczyny pisza, ze do 20-22 tygodnia bez zadnych problemow lataly w dlugie trasy nawet z ciazami wysokiego ryzyka.
To jest decyzja indywidualna każdej matki...jedna poleci a druga uzna że dla spokoju nie będzie piła żadnej kawy mimo że niby można...

Cytat:
za 10 dni będę bardzo stara
Ale będziesz matka myślę o Tobie od rana!!! ))
Stary 2016-06-18, 07:44   #3064
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja jestem chyba ciężarna-panikujaca. Ale kawę chetnie wypije.

Przyjechalam w sobotę do labor z myślą ze bedzie pusto....ta...jestem chyba 7.
Stary 2016-06-18, 08:07   #3065
MagicGirls
Zakorzenienie

Dobry!

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Ja chyba panikowalam bardziej na początku...
Jednak zgadzam się z dziewczynami, że w ciąży to nie można sobie nic zaplanować.
Wiadomo, że jedna pojedzie autem 14 h i będzie się czuć oki, a druga będzie siebie samą przeklinac, że wpadła na taki pomysł.
Co do rzeczy których nie wolno to też laski często przesadzaja.Ja ostatnio usłyszałam że nie powinnam jeść truskawek Ponoć są bardzo alergenne, ale po to je jem by właśnie Emi alergii na nie nie miała
Jednak wiadomo kazda mama prowadzi swoją ciążę i wychowuje dziecko jak uważa.
Stary 2016-06-18, 08:09   #3066
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Dobry!

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Ja chyba panikowalam bardziej na początku...
Jednak zgadzam się z dziewczynami, że w ciąży to nie można sobie nic zaplanować.
Wiadomo, że jedna pojedzie autem 14 h i będzie się czuć oki, a druga będzie siebie samą przeklinac, że wpadła na taki pomysł.
Co do rzeczy których nie wolno to też laski często przesadzaja.Ja ostatnio usłyszałam że nie powinnam jeść truskawek Ponoć są bardzo alergenne, ale po to je jem by właśnie Emi alergii na nie nie miała
Jednak wiadomo kazda mama prowadzi swoją ciążę i wychowuje dziecko jak uważa.
Ja tam truskawki jem i to w dużych ilościach

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 08:10   #3067
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Asiu gratuluje własnego domu !

W temacie macierzystwa..
Dla mnie jeżeli ktoś przekłada zajście w ciążę bo nie będzie można gdzieś wyjechać czy leciec oznacza że nie jest jeszcze gotowym i chyba lepiej że to przekłada wiadomo że każdy ma swoje piorytety że ważne jest mieszkanie, praca. Ja bardzo pragnełam dziecka i nie było dla mnie problemem że nie pojadę w tym roku na wakacje itp
Stary 2016-06-18, 08:20   #3068
Kelpie
Zakorzenienie

Asia super gratulacje!

Anabel

My dzieci odkładamy na lepszy moment, ale obawiam się, że jak będziemy chcieli to nie będzie wychodziło

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 08:23   #3069
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość

W temacie macierzystwa..

Dla mnie jeżeli ktoś przekłada zajście w ciążę bo nie będzie można gdzieś wyjechać czy leciec oznacza że nie jest jeszcze gotowym i chyba lepiej że to przekłada wiadomo że każdy ma swoje piorytety że ważne jest mieszkanie, praca. Ja bardzo pragnełam dziecka i nie było dla mnie problemem że nie pojadę w tym roku na wakacje itp

Polać tej Pani oczywiście soczku

Weźcie mnie wykopcie stąd bo miałam sie od rana uczyć a siedzę na forum xD
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 08:24   #3070
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Asia super gratulacje!

Anabel

My dzieci odkładamy na lepszy moment, ale obawiam się, że jak będziemy chcieli to nie będzie wychodziło

Nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko bo zawsze okazuje się że jest coś ważniejszego praca, kariera, mieszkanie itp. Mam koleżankę która czekała na dobry moment 10 lat i teraz zajść w ciążę nie może bo zawsze praca była ważniejsza.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:

W temacie macierzystwa..
Zgadzam się

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 08:30   #3071
aneta_91
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Dotuniek, jestem myślami i serduchem z Tobą, z Wami
Stary 2016-06-18, 08:53   #3072
dotuniek
Zakorzenienie

No my właśnie jedziemy dowiedzieć się jakie są dalsze planu
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 09:17   #3073
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki za Was!
Stary 2016-06-18, 10:09   #3074
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Łatwo szybko i przyjemnie!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:

W temacie macierzystwa..
A ja trochę się nie zgodzę. Fakt sama napisałam że żaden moment nie jest dobry... Ale też nie ma co pisać że jak ktoś planuje że będzie się starał za rok bo szykuje się dla niego ważny wyjazd to znaczy że niegotowy i w ogóle. Bo jak już się trafi to taka osoba się ucieszy. Ale każda z nas ma jakoś życie zaplanowane... Jakieś priorytety...ja chciałam mieć dziecko jak tylko to możliwe i tak sprawy się poukładały że
dopiero teraz mogę... I co? Wybierając terapię na poprawę cery pokazałam się jako niegotowa? Uznając,planując że chce dość do tego stanowiska zanim będę w ciąży to też świadczy że nie byłam gotowa? Byłam. Zawsze. Od zawsze powtarzałam koleżankom że jak wpadną to mają nie usuwać ja zajmę się jak swoim... Wg mnie po prostu sobie zaplanowalam w ten sposób życie i teraz uznałam źe będzie najlepszy moment na dziecko ale nigdy o sobie (ani ja ani moi znajomi)nie powiem że wcześniej nie byłam gotowa.
Byłam bardziej gotowa niż moje koleżanki którym się wpadało przypadkiem...i tak samo one jak i ja kiedyś to dobre matki

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko bo zawsze okazuje się że jest coś ważniejszego praca, kariera, mieszkanie itp. Mam koleżankę która czekała na dobry moment 10 lat i teraz zajść w ciążę nie może bo zawsze praca była ważniejsza.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Zgadzam się

Ale nie należy mówić że ta koleżanka jest gorsza..albo że ma teraz za swoje.
Kobieta tak ułożyło swoje życie. Ile dookoła mnie jest dziewczyn które mówią że nie chcą jeszcze dzieci i że nie wiedzą czy kiedyś będą chcieć...na chwilę obecną nie...i co? Na siłę mają je mieć? Znają ryzyko ze kiedys może być im ciężej...Ale nie mają w głowie świadomości czy będą kiedy chcieli...
I tej koleżance można tylko współczuć że tak długo się stara a nie jej wspominać że jej wina bo praca była dla niej ważniejsza!! Kobieta to nie robot zaprogramowany że w wieku ok20-30 musi chcieć zostać matka!
To że my chcemy nie znaczy że przez ten pryzmat mamy prawo oceniać inne kobiety.

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2016-06-18 o 10:18
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 10:18   #3075
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

To Chyba tez kwestia wieku. Nie zawsze jest czas zeby to jeszcze bardziej odkładać.
Stary 2016-06-18, 10:26   #3076
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Łatwo szybko i przyjemnie!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

A ja trochę się nie zgodzę. Fakt sama napisałam że żaden moment nie jest dobry... Ale też nie ma co pisać że jak ktoś planuje że będzie się starał za rok bo szykuje się dla niego ważny wyjazd to znaczy że niegotowy i w ogóle. Bo jak już się trafi to taka osoba się ucieszy. Ale każda z nas ma jakoś życie zaplanowane... Jakieś priorytety...ja chciałam mieć dziecko jak tylko to możliwe i tak sprawy się poukładały że
dopiero teraz mogę... I co? Wybierając terapię na poprawę cery pokazałam się jako niegotowa? Uznając,planując że chce dość do tego stanowiska zanim będę w ciąży to też świadczy że nie byłam gotowa? Byłam. Zawsze. Od zawsze powtarzałam koleżankom że jak wpadną to mają nie usuwać ja zajmę się jak swoim... Wg mnie po prostu sobie zaplanowalam w ten sposób życie i teraz uznałam źe będzie najlepszy moment na dziecko ale nigdy o sobie (ani ja ani moi znajomi)nie powiem że wcześniej nie byłam gotowa.
Byłam bardziej gotowa niż moje koleżanki którym się wpadało przypadkiem...i tak samo one jak i ja kiedyś to dobre matki

Ale nie należy mówić że ta koleżanka jest gorsza..albo że ma teraz za swoje.
Kobieta tak ułożyło swoje życie. Ile dookoła mnie jest dziewczyn które mówią że nie chcą jeszcze dzieci i że nie wiedzą czy kiedyś będą chcieć...na chwilę obecną nie...i co? Na siłę mają je mieć? Znają ryzyko ze kiedys może być im ciężej...Ale nie mają w głowie świadomości czy będą kiedy chcieli...
I tej koleżance można tylko współczuć że tak długo się stara a nie jej wspominać że jej wina bo praca była dla niej ważniejsza!! Kobieta to nie robot zaprogramowany że w wieku ok20-30 musi chcieć zostać matka!
To że my chcemy nie znaczy że przez ten pryzmat mamy prawo oceniać inne kobiety.
Zgadzam się z sQ
Stary 2016-06-18, 10:29   #3077
asia1905
Zakorzenienie

Też się zgadzam. My np też czekamy mimo, że oboje chcemy i jesteśmy gotowi, ale obecnie czeka nas budowa, ja mam umowe do listopada. W dniu dzisiejszym nie jest to dla nas dobry moment i wolimy chwile poczekać.

asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 10:33   #3078
Justuus
Zakorzenienie

Ja tam uważam że każdy powinien zdecydować sam i nie powinno się tego oceniać.
Sq na rację. Każdy ma inne myślenie i to jego osobista sprawa.

Ja tam na razie tego nie czuje. Mam 26 lat i niby lubię dzieci ale nie wyobrażam sobie żebym dała radę z porodem i potem z dzidziusiem w domu. (Choc przyznaje ze teraz mniej mnie to przeraża niż np rok temu, więc może dojrzewam ) Mam koleżanki w moim wieku które Już są od kilku lat mamami bo tego pragnely. Po prostu nie jesteśmy takie same i tyle.
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 10:54   #3079
MagicGirls
Zakorzenienie

Dokładnie każda z Nas jest inna i każda ma inny plan na życie.
Ja wiem że gdyby nie umowa z Tż, że idziemy na żywioł i co ma być to będzie to pewnie do tej pory na dziecko bym się nie zdecydowała, a tak poczułam że bardziej chcę i mi zależy.Nie uważam żebym przez to rokowala na gorszą mamę.
To, że napisałam wczoraj, że czasem mi czegoś żal nie oznacza że żałuję że jestem w ciąży i ze będzie Emi.Fakt jest mi pewnych rzeczy żal ale jakby ktoś mi kazał wybrać to wybrałabym Emi.
Jedne z Nas są mami które chcą mieć dzieci i wszystko wokół dzieci, a inne chcą mieć dzieci, ale chcą też spełniać razem z tymi dziećmi swoje marzenia.
Ktoś w wieku 20 lat chcę mieć dzieci, a inny długo twierdzi że nie chcę i wieku 30 paru lat się decyduje.A czasami jest tak że ktoś mówi że nie chcę a wpada i okazuje się ze jest bardzo dobrą mamą.Nie ma co generalizowac i szufladkowac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-18, 11:05   #3080
sQuaara
Zakorzenienie

Też bym chviala być w życiu kimś więcej niż pracownikiem mama żona ale mam koleżanki które o to zadbają bo im daleko do macierzyństwa
Stary 2016-06-18, 11:20   #3081
Kimitri
Zakorzenienie

Dotuniek kciuki trzymam

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 11:51   #3082
dotuniek
Zakorzenienie

Wracamy do domu... później Wam napiszę co i jak
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 11:55   #3083
sQuaara
Zakorzenienie

O!
Stary 2016-06-18, 12:14   #3084
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Nie miałam nic złego na myśli..
Dla mnie osoba gotowa na dziecko jest właśnie wtedy kiedy się o nie stara i chce je mieć już. Nie za rok za 2 czy za 10 lat.
Co do znajomej Pati to niestety często tak jest że kobiety które odkładały macierzyństwo na później żałują że nie zdecydowały się na nie wcześniej i obwiniają się same. :łownie w sytuacjach gdy sa jakies problemy z zajsciem w ciąże itp. Tu nie ma kogo oceniać bo to kwestie bardzo idywidualne.
Każdy układa sobie życie jak chce i tak aby być szczęśliwym i to najwazniejsze.
O !
Stary 2016-06-18, 12:16   #3085
sQuaara
Zakorzenienie

A dla mnie osoba gotowa na dziecko nie musi rzucać wszystkiego i od razu robić.. Ja byłam gotowa np w kwietniu ale poczekałam zgodnie z planem do maja
Stary 2016-06-18, 12:22   #3086
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Gotowy na dziecko to tez taki ktory jest w stanie zapewnić warunki, od strony materialnej.
Stary 2016-06-18, 12:26   #3087
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
A dla mnie osoba gotowa na dziecko nie musi rzucać wszystkiego i od razu robić.. Ja byłam gotowa np w kwietniu ale poczekałam zgodnie z planem do maja
Długo nie czekałaś na starania wiesz tu nie chodzi o kwestie zdrowotne typu cera itp. Bo to calkiem inna kwestia. Mnie chodziło głownie o to że gdy ktos podchodzi do tego tak: przez ciąże nie pojade na wakacje albo gdzies nie bede mogla leciec bo za daleko itp to kicham to postaram sie za 5 lat - wtedy to osoba moim zdaniem nie gotowa i chyba nie czuje jeszcze tak bardzo macierzynstwa. Ja tez najpierw czekalam na umowe w pracy potem na mieszkanie i uwazam ze wtedy bardzo chcialam dziecka ale nie bylam na nie gotowa bo nie mialabym gdzie z nim zamieszkac itp. Ale ja rozumiem ze dla kogos inne rzeczy sa na dana chwile wazniejsze i to akceptuje. Wyrazilam tylko swoje zdanie z ktorym ktos sie moze zgodzic albo nie nie ma co sie przegadywac

Edytowane przez xjustyniaaax
Czas edycji: 2016-06-18 o 12:28
xjustyniaaax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 12:29   #3088
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość

Zgadzam się

No właśnie wiem i mimo tego, że jesteśmy świadomi to cały czas odkładamy. A przecież jakoś się ułoży - nie my pierwsi i nie ostatni.
Cytat:

Cytat:
Wracamy do domu... później Wam napiszę co i jak
Oo

A ja uciekam przygotowywać wieczór panieńsko - kawalerski. W planach grill, escape room, zabawy i tort

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 12:37   #3089
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Zazdroszczę wam trochę tych wyjść, wieczorów ito. Przydałby mi się taki dzień/wieczór.
Stary 2016-06-18, 12:39   #3090
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Długo nie czekałaś na starania wiesz tu nie chodzi o kwestie zdrowotne typu cera itp. Bo to calkiem inna kwestia. Mnie chodziło głownie o to że gdy ktos podchodzi do tego tak: przez ciąże nie pojade na wakacje albo gdzies nie bede mogla leciec bo za daleko itp to kicham to postaram sie za 5 lat - wtedy to osoba moim zdaniem nie gotowa i chyba nie czuje jeszcze tak bardzo macierzynstwa. Ja tez najpierw czekalam na umowe w pracy potem na mieszkanie i uwazam ze wtedy bardzo chcialam dziecka ale nie bylam na nie gotowa bo nie mialabym gdzie z nim zamieszkac itp. Ale ja rozumiem ze dla kogos inne rzeczy sa na dana chwile wazniejsze i to akceptuje. Wyrazilam tylko swoje zdanie z ktorym ktos sie moze zgodzic albo nie nie ma co sie przegadywac
9miesievy czekałam...jakbym ogarniala po ślubie to już mogłabym mieć dziecko )
Każdy ma swoje zdanie

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości