![]() |
#3121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00...s=munchkin+cup ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Śliweczko, Kuba też bardzo ładnie pije z doidy ale chciałam, żeby pił częściej a tym samym więcej i z czasem samodzielnie. I tak jest, w trakcie jedzenia bierze sam bidon i popija. Uffff, w tym temacie nie mamy problemu jak ze starszym bratem, który w jego wieku przez cały dzień wypijał max pół kubka lovi 360. I nawet teraz sam nie upomni się o picie. Muszę mu robić do butelki i dzięki temu mam kontrolę ile wypija w ciągu dnia. Kubuś tego Lovi nie ogarnia więc tym bardziej cieszę się, że załapał i pije z bidona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
My wczoraj wieczorem wróciłyśmy do domu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Rozeznanie
|
To chyba ja muszę kupić lepsze zasłony bo dziś pobudka o 6 :/
Miszka jak stosujesz ten pyłek pszczeli? Maria co daje olej z czarnuszki?
#3124 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc trochę lepiej chociaż od 2 do 3 stękanie na rękach. Na szczęście do rana spała w łóżeczku więc ja dziś też w lepszej kondycji ![]() Miałam kupować bidon z rurką ale M załapała picie z 360ki i teraz pięknie wypija wodę lub delikatny rumianek ![]() ![]()
#3125 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Oj ten Maks ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Rozeznanie
|
Cierpliwość chyba właśnie taki mamy z pepco za 8 zł. Zaraz zrobię zdjęcie i pokaże. Cieknie nam strasznie ;(
Sliweczko my pijemy ze zwykłej szklanki ale szukam czegoś co będzie można wziąć na spacer bez problemu. Miszka super pomysł z tym obciążeniem w budonie! Australia myślę że rolet. My odkąd jesteśmy u rodziców to też pobudki po 6, a w domu były 7:30-8. Jak ja się boję tej zmiany czasu: o Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 |
Konto usunięte
|
Lena czemu się boisz zmiany czasu? Jak Franio wstanie o 5 to będzie już 6, więc od razu łatwiej zacząć dzień
![]() Czy to nie w tę stronę teraz idzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, ze w swoim domu po prostu najlepiej się śpi ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3130 |
Konto usunięte
|
Nie Honcia, nie próbowałam. Nie wpadłam na to
![]() Ignaś też tylko gryzie ten kubek, a on ma taką szczelną tą uszczelkę że nic nie kapie, więc on nie wie że może się z tego napić... |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zadziałało, z saszetki zjadł zawartość i jak dałam bidon z rurką to załapał od razu, że działa podobnie 😉 Cytat:
I pije to na 2 razy. I tak codziennie. Regularnie. Przynajmniej przez miesiąc, półtorej na początku. A co, chcesz wypróbować? ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Mam katar od wczoraj, buuuu😞 Wszyscy zdrowi to mnie w końcu zaatakowało. Mąż spał z Kubą a ja butelki tylko donosilam i uciekałam do innego pokoju. Ale co z tego jak wczoraj siedział w zarazkach bo cały dzień lało i siedzieliśmy w domu. Dzisiaj już śpi na dworze. Ziiiiimno u nas. Rano gruba warstwa szronu wszędzie. I do tego wiatr. Teraz godzina 10 a na termometrze tylko 3 stopnie. Oby nie padało bo kupiliśmy starszakowi rower na 4 kółkach i jest szał. Najpierw dwa dni jedzil po domu a jak wyszedł, to teraz codziennie chce na rower. Niech ćwiczy bo za chwilę mam nadzieję ściągnąć mu boczne kółka i niech próbuje na dwóch. Podobno po biegówce to lada moment. Caryca chyba Ty pisałaś, że jakieś dziecko po biegówce nie umiało sobie poradzić z pedałowaniem? U nas Maks jeszcze w sklepie wsiadł na rower, położył nóżki na pedały i ruszył. Jakby robił to od dawna. Miał kłopot tylko z hamowaniem bo za każdym razem chciał nogami po ziemi hamować. Ale tata z nim w niedzielę poćwiczył i chyba załapał. Zobaczymy dzisiaj czy pamięta. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Idę robić Strogonowa na obiad 👍 Miłego dnia! Aaa, Majkela, jak robisz ta zupę krem z curry? Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2017-03-21 o 09:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zadomowienie
|
Miszka, no ja pisałam. Syn kolegi nie ogarniał pedałów po przesiadce z biegowego. W sumie chyba nie ma co się sugerować, każde dziecko inne. Mnie biegowy nie przekonuje. Raczej zaczniemy od rowerka z bocznymi kółkami.
#3133 |
Konto usunięte
|
Muszę kupić taką saszetkę na próbę.
Pytanie z innej beczki. Dziewczyny, jak dbacie o skórę? Szczególnie twarzy. Ja w tym temacie jestem jak typowy facet. Jakie są wasze ulubione kosmetyki? A może same robicie jakieś mazidła? Nie lubię się wgłębiać w tę wiedzę i nie lubię takich zabiegów upiększających. Jednak mam świadomość upływającego czasu i mam lustro, w którym to zauważam coraz to więcej objawów tego mojego zaniedbania. Wstyd się przyznać ale serio nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam sobie jakąś maseczkę. Chyba ostatnio 3 lata temu jak byłam na tym weekendzie spa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() E, kochana, przybij pionę, ja tak samo ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Asiek pisała coś o czajniku z regulacją temperatury - może ma ten, który jest właśnie w Lidlu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taki ale działanie takie samo http://www.ceneo.pl/29082727#mh=g0b4...O_SZ6uGz38aCw1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie opalasz się w ogóle? A to leniwiec mały z sąsiadeczki😉 To chyba od dziecka zależy a nie od tego czy jeździło na biegówce. Nie wiadomo czy bez biegówki radzilaby sobie lepiej. U nas na szczęście ani chwilę nie było konsternacji po co te pedała. Wróciliśmy właśnie ze spaceru i hamulce też opanowane. Jest git! Jeśli by sobie nie radził to dalej jezdziłby na biegówce. Śliweczko chciałam Ci odpisać ale dzieć woła. Potem może uda się naskrobać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() |
#3140 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
A te peelingi to robisz ziarniste czy enzymatyczne? Ja mam cerę naczynkową i ziarniste nie wchodzą w grę. Filtr 50 na lato też będę musiała zacząć stosować, bo od 30 roku życia czyli od 3 lat zaczęły mi się robić przebarwienia od słońca ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja akurat wiem jaką mam cerę. Popękane naczynka mi o tym codziennie przypominają ![]() Cytat:
A wcześniej (przed tym zaniedbaniem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zakorzenienie
|
Aguś ta moja ciemna karnacja to nie zawsze fajna rzecz. Ślub bralam we wrzesniu i zeby nie wygladać jak cyganka cale lato chodziłam w dlugim rękawie
![]() ![]() Cytat:
http://www.rossmann.pl/Produkt/NIVEA...ml,104944,7114 Ziarnisty więc dla cery naczynkowej nie bardzo ![]() Krem z filtrem mialam superowy z SVR https://www.aptekagemini.pl/svr-spf-...ucha-50ml.html Ale on jest z efektem podkladu dość jasnego więc na niego nakladalam jeszcze normalnie makijaż. Poza tym mialam kremy z filtrem z Ziai, Babydream, Kolastyny i jeszcze jakieś i wszystkie były gęste i ciągnace właśnie ![]()
![]() |
#3142 |
Konto usunięte
|
Dzięki Honcia! Ten peeling z Nivei to bardzo fajny jest ale niestety nie dla mojej skóry. Lubię takie wielozadaniowe kosmetyki.
Bloker tani nie jest ale jak mówisz, że dobrze się wchłania i nie klei się to chyba zamówię. Lepiej wydać dobrze 50 zł. niż kupować w ciemno tańsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3144 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3145 |
Rozeznanie
|
Popisalam wczoraj i się skasowalo więc się wkurzylam.
Miszko firma jest, mamy z niej łyżeczki, ale tego bidony nie widzę ;( Ja też nie lubię tych biegowych, wolę zwykły 3 lub 4 kołowy. Koleżanki syn też nie chce jeździć na zwykłym i duży chłopak na takim małym biegowym rowerku. Dziwnie wygląda, no ale cóż. Honciu podziwiam Twój upór dbaniu o skórę: ) Ja jestem zbyt leniwa, po prostu wstaje, myje buzię, ewentualnie się maluje, ale bez podkładu, i heja ![]() ![]() Fajny bajer taki czajnik ![]() Honciu chyba lepiej być ciemna jak cyganka niż biała jak córka młynarza: D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Właśnie skomsumowalismy z Franciszkiem jego pierwsza chinszczyzne ![]() Robiłam wczoraj na obiad ryż smażony z warzywami, na śniadanie dojadam resztki a F mi wyjada ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Znowu cicho na wątku się zrobiło... Ale dzisiaj mieliśmy noc fatalną. Znowu powrót cyca jako smoczka. Mężu był na nocnej zmianie i nawet nie dałam rady iść pod prysznic ![]() Teraz już drzemka od pół godziny trwa. Leje dzisiaj u nas, ciemno i ponuro. Chyba dzisiaj wezmę Ignasia na basen, bo jadę ze starszakami. I tak go muszę wziąć, spacerować w deszczu nie zamierzam to chyba łatwiej się pluskać w brodziku niż zabawiać go w kawiarence ![]() Tylko że nie mam stroju jednoczęściowego. Będę wyglądać jak głupek w za małym w cyckach bikini ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Honcia a jak dzisiaj M. w nocy? Dalej przeboje? |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas wodę do picia w trakcie posiłku trzymam Krzysiowi i pomagam (bo jak nie trzymam to zaczyna obracać ten bidon do góry nogami i gryźć od spodu ![]() ![]() Jeśli chodzi o pielęgnację twarzy to ja ostatnio mam minimum ![]() ![]() ![]() Agusia też używam żel micelarny z Biedronki. Jest super! Jest mega łagodny i delikatny. Prawdopodobnie dlatego sam tonik mi wystarcza, bo żel nie wysusza twarzy i jak zapomnę o kremie to nic się nie dzieje. Krem z filtrem polecam pharmaceris hydrolipidowy spf 50. łatwo się rozsmarowuje, u mnie jest fajny pod podkład, lubię go. Troche się świeci ale to i tak nic w porównaniu do innych filrow które próbowałam. No i cena jest spoko. Ja mam cerę z tendencją do zaskórników. Przed ślubem w kółko używalam samodzielnie robionego toniku z kwasem migdałowym i effeclara. Teraz jestem leniwa i kupuję gotowy tonik, ale moja cera chyba tez się trochę wyciszła - w ciąży np miałam non stop suchą i musiałam totalnie odmienić zawartość kosmetyczki ![]() ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2017-03-22 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam, że tak dbasz o skórę , ja za leniwa jestem. Cytat:
Ja uwielbiam kremy z lekkim podkładem. Zastępuja mi ciężkie podkłady/ fluidy Chociaż nie wiem czy jest sens kupowania 50 na lato w tym kraju Śliweczko, co do Twojego pytania... Cóż, odkąd mam dzieci zaniedbałam się bardzo. Rano tonik/ płyn micelarny, jak mam czas to krem na trądzik chociaż muszę już zmienić na jakiś zwykły bo cera się poprawiła( uwielbiam LRP , to znaczy to jedyny, który usuwał mi podskórne gule) a wieczorem zależy albo znów tonik/ płyn albo żel do twarzy i potem po żelu obowiązkowo krem. Uwielbiam kremy nawilżające z firmy Fitomed. Jest tani jak barszcz, a rewelacyjnie mi.sie go nosi. Są również tłuste ale bardzo gęste i treściwe. Co kilka dni stosuję peeling z Zuaji Liście manuka. Uwielbiam zapach tej serii i przywożą z PL. Maseczkę nie pamiętam kiedy miałam, pewnie przed pierwszą ciążą. U kosmetyczki byłam ostatnio przed ślubem w 2012. Tutaj nie mam zaufania i możliwości. Kiedyś nie poszłam spać jak nie posmarowałam stóp. Teraz raz na jakiś czas krem a raz na dłuższy czas nakładam skarpety złuszczajace na godzinę i robią robotę. Jak jestem w PL chodzę na pedicure. I chyba to.wsio😥 niestety. Ale mam ogromną potrzebę poczuć się znów kobietą. Jak zrobi się cieplej to zamierzam nakładać ponownie krem z lekkim podkładem i tusz. Za chwilę zamówię sobie jakieś wymarzone perfumy. Bardzo tego potrzebuje. Bardzo żałuję że nie mam za ładnych paznokci żeby mieć je pomalowane. Nie umiem zdecydować się czy chce pakować się w żele lub hybrydy. Może za jakiś czas. I tak w ogóle to Twoje pytanie spowodowało, że spojrzałam na spokojnie na swoją twarz i stwierdzam że jest okropnie szara i zmęczona😞 Czy to taki etap czy może starość?😪 Lena, jeśli chcesz mogę kupić u siebie i Ci wysłać albo jak nasz chwilę to znajdź czy Amazon pobiera za wysyłkę do Polski. Słyszałamid znajomych że często zamawiają i nie płacą np. Za płyty Ja kupowałam właśnie na amazonie ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Aaaa Śliweczko, właśnie mnie uświadomiłaś, że chyba muszę przestać używać tego ulubionego peelingu bo zaczęły mi naczynka wychodzić. Muszę poradzić się jakiejś kosmetyczki. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
I faktycznie nakładalas kilka razy dziennie? ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Uwielbiałam serie Effeclar bo tak jak pisałam, działał na gule podskórne. Teraz podobnie jak u Ciebie cera trochę się zmieniła choć czasami coś tam wyskoczy. Muszę poszukać sobie jakuegos mniej zadaniowego 😉 Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2017-03-22 o 10:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Śliweczko dziękuję noc już dziś lepsza
![]() ![]() ![]() Próbowalaś dac Ignasiowi pić z 360? Bikini się nie przejmuj, będziesz wygladala jak Chodakowska ![]() Miszko ten krem jest wlaśnie jakby z podkładem tyle, ze baaardzo jasnym. Ja na niego nakładalam jeszcze puder i bronzer zeby wygladać normalnie. I smarowalam się raz dziennie bo z pracy wychodziłam w nocy więc filtr byl mi potrzebny tylko w drodze do... A jesli robilam coś koło domu to uzywalam jakiejś Ziai czy czegoś takiego ![]() A teraz robię taki myk, ze mieszam sobie krem na dzień z kropelką rozświetlającego podkladu i takie BB wlasnej roboty mam ![]() Lena ja też musialam się zmuszac na poczatku żeby pamiętać o nakladaniu kremu a potem wchodzi to w nawyk ![]() ![]() ![]()
#3150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz wyglądać jak sexi mamuśka!Jak nie wiesz o czym mówie to wpisz w google celebrytka na basenie 😂😂 ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Dobra, to teraz jeszcze pisz jaki krem mieszasz z jakim podkładem. Przepraszam za drążenie ale nawet nie wiedziałam że tak można 😉 Przynajmniej się dokształce |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.