Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-20, 22:38   #3121
miszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Ja krótko bo lecę odsypiac

Wstajemy po 6, mamy 2 drzemki różnej długości, jeść najlepiej mleko, ewentualnie owoce, w nocy śpimy kiepsko.

Ja padam na nos. Trzymajcie się, dobranoc: *

Ps jakie macie bidony z rurka? Kupiłam jakiś w pepco za 7 czy 8 tragedia, cieknie, krzywo się zamyka itp. Franek jeszcze nie załapał jak pić. Jakieś sposoby?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
My mamy z firmy Munchkin, fajny jest bo ma na dole rurki taki obciąznik który lata po butelce i dziecko może pić w kazdej pozycji, nawet jak przechyli do góry
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00...s=munchkin+cup

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Śliweczko, Kuba też bardzo ładnie pije z doidy ale chciałam, żeby pił częściej a tym samym więcej i z czasem samodzielnie.
I tak jest, w trakcie jedzenia bierze sam bidon i popija.
Uffff, w tym temacie nie mamy problemu jak ze starszym bratem, który w jego wieku przez cały dzień wypijał max pół kubka lovi 360. I nawet teraz sam nie upomni się o picie. Muszę mu robić do butelki i dzięki temu mam kontrolę ile wypija w ciągu dnia.
Kubuś tego Lovi nie ogarnia więc tym bardziej cieszę się, że załapał i pije z bidona.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 06:54   #3122
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry!
My wczoraj wieczorem wróciłyśmy do domu No i od razu lepiej, bo Młoda rozpoczęła dzień o 7.30, a nie o 6 Więc to albo kwestia rolet, albo nie wiem... klimatu?
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 07:11   #3123
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

To chyba ja muszę kupić lepsze zasłony bo dziś pobudka o 6 :/

Miszka jak stosujesz ten pyłek pszczeli?
Maria co daje olej z czarnuszki?

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 07:29   #3124
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas noc trochę lepiej chociaż od 2 do 3 stękanie na rękach. Na szczęście do rana spała w łóżeczku więc ja dziś też w lepszej kondycji

Miałam kupować bidon z rurką ale M załapała picie z 360ki i teraz pięknie wypija wodę lub delikatny rumianek bardzo mnie to cieszy ,nawet w razie jakiegoś kryzysu myślę, że wypije z kubka mleko

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 08:06   #3125
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
My mamy z firmy Munchkin, fajny jest bo ma na dole rurki taki obciąznik który lata po butelce i dziecko może pić w kazdej pozycji, nawet jak przechyli do góry
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00...s=munchkin+cup

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Śliweczko, Kuba też bardzo ładnie pije z doidy ale chciałam, żeby pił częściej a tym samym więcej i z czasem samodzielnie.
I tak jest, w trakcie jedzenia bierze sam bidon i popija.
Uffff, w tym temacie nie mamy problemu jak ze starszym bratem, który w jego wieku przez cały dzień wypijał max pół kubka lovi 360. I nawet teraz sam nie upomni się o picie. Muszę mu robić do butelki i dzięki temu mam kontrolę ile wypija w ciągu dnia.
Kubuś tego Lovi nie ogarnia więc tym bardziej cieszę się, że załapał i pije z bidona.
Ja liczę na to że za niedługo Ignaś zacznie pić z 360. Nie chce mi się kupować kolejnego kubeczka, apoza tym nie wiem czy umiałby pić przez rurkę Póki co ma cyca na żądanie więc chyba nie usycha
Oj ten Maks Oby Kubuś nie był aż takim wyjątkowym Egzemplarzem

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
My wczoraj wieczorem wróciłyśmy do domu No i od razu lepiej, bo Młoda rozpoczęła dzień o 7.30, a nie o 6 Więc to albo kwestia rolet, albo nie wiem... klimatu?
Ja zasłaniam na noc,a i tak pobudki coraz wcześniej. Dzieci się chyba przestawiają żeby nie spać za długo po przestawianiu godzin w najbliższą sobotę
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 08:21   #3126
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cierpliwość chyba właśnie taki mamy z pepco za 8 zł. Zaraz zrobię zdjęcie i pokaże. Cieknie nam strasznie ;(

Sliweczko my pijemy ze zwykłej szklanki ale szukam czegoś co będzie można wziąć na spacer bez problemu.

Miszka super pomysł z tym obciążeniem w budonie!

Australia myślę że rolet. My odkąd jesteśmy u rodziców to też pobudki po 6, a w domu były 7:30-8.

Jak ja się boję tej zmiany czasu: o

Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 08:39   #3127
Lena_Marlena
Rozeznanie

I1490085599514.jpg
Stary 2017-03-21, 08:41   #3128
201711281320
Konto usunięte

Lena czemu się boisz zmiany czasu? Jak Franio wstanie o 5 to będzie już 6, więc od razu łatwiej zacząć dzień
Czy to nie w tę stronę teraz idzie?
Stary 2017-03-21, 08:43   #3129
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Oby już tak Marysi zostało
Myślę, ze w swoim domu po prostu najlepiej się śpi
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja liczę na to że za niedługo Ignaś zacznie pić z 360. Nie chce mi się kupować kolejnego kubeczka, apoza tym nie wiem czy umiałby pić przez rurkę Póki co ma cyca na żądanie więc chyba nie usycha

Ja zasłaniam na noc,a i tak pobudki coraz wcześniej. Dzieci się chyba przestawiają żeby nie spać za długo po przestawianiu godzin w najbliższą sobotę
A próbowałaś wlać Ignasiowi do 360ki coś smacznego, sok np i popackać trochę tym na zawnątrz krawędź kubka? Marcelina załapała picie ciumkając smak rumianku z brzegu kubka. Zaskoczylo ją jak jej polecialo, ale wiedziala, ze trzeba polknąć Wczesniej go tylko gryzła

Stary 2017-03-21, 09:21   #3130
201711281320
Konto usunięte

Nie Honcia, nie próbowałam. Nie wpadłam na to
Ignaś też tylko gryzie ten kubek, a on ma taką szczelną tą uszczelkę że nic nie kapie, więc on nie wie że może się z tego napić...
Stary 2017-03-21, 10:07   #3131
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny na fb poradziły, żeby dać dziecku saszetkę np.owocową z której dziecko musi wysysnąć.
I zadziałało, z saszetki zjadł zawartość i jak dałam bidon z rurką to załapał od razu, że działa podobnie 😉
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
To chyba ja muszę kupić lepsze zasłony bo dziś pobudka o 6 :/

Miszka jak stosujesz ten pyłek pszczeli?
Maria co daje olej z czarnuszki?
Do kubka z ciepławą wodą ( nie zimna,nie za ciepła) wsypuję taką konkretną łyżeczkę pyłku, mieszam i odstawiam najlepiej na jakiś czas, minimum pół godziny. Ja zazwyczaj robię wieczorem i mam na następny dzień.
I pije to na 2 razy.
I tak codziennie. Regularnie. Przynajmniej przez miesiąc, półtorej na początku.
A co, chcesz wypróbować?

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Cierpliwość chyba właśnie taki mamy z pepco za 8 zł. Zaraz zrobię zdjęcie i pokaże. Cieknie nam strasznie ;(

Sliweczko my pijemy ze zwykłej szklanki ale szukam czegoś co będzie można wziąć na spacer bez problemu.

Miszka super pomysł z tym obciążeniem w budonie!

Australia myślę że rolet. My odkąd jesteśmy u rodziców to też pobudki po 6, a w domu były 7:30-8.

Jak ja się boję tej zmiany czasu: o

Wydaje mi się, że ta firma też jest dostępna w Polsce

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Mam katar od wczoraj, buuuu😞
Wszyscy zdrowi to mnie w końcu zaatakowało.
Mąż spał z Kubą a ja butelki tylko donosilam i uciekałam do innego pokoju. Ale co z tego jak wczoraj siedział w zarazkach bo cały dzień lało i siedzieliśmy w domu.

Dzisiaj już śpi na dworze.
Ziiiiimno u nas. Rano gruba warstwa szronu wszędzie. I do tego wiatr. Teraz godzina 10 a na termometrze tylko 3 stopnie.

Oby nie padało bo kupiliśmy starszakowi rower na 4 kółkach i jest szał. Najpierw dwa dni jedzil po domu a jak wyszedł, to teraz codziennie chce na rower. Niech ćwiczy bo za chwilę mam nadzieję ściągnąć mu boczne kółka i niech próbuje na dwóch. Podobno po biegówce to lada moment.

Caryca chyba Ty pisałaś, że jakieś dziecko po biegówce nie umiało sobie poradzić z pedałowaniem?
U nas Maks jeszcze w sklepie wsiadł na rower, położył nóżki na pedały i ruszył. Jakby robił to od dawna. Miał kłopot tylko z hamowaniem bo za każdym razem chciał nogami po ziemi hamować.
Ale tata z nim w niedzielę poćwiczył i chyba załapał. Zobaczymy dzisiaj czy pamięta.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Idę robić Strogonowa na obiad 👍

Miłego dnia!

Aaa, Majkela, jak robisz ta zupę krem z curry?

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2017-03-21 o 09:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-21, 10:12   #3132
CarycaKatharina
Zadomowienie

Miszka, no ja pisałam. Syn kolegi nie ogarniał pedałów po przesiadce z biegowego. W sumie chyba nie ma co się sugerować, każde dziecko inne. Mnie biegowy nie przekonuje. Raczej zaczniemy od rowerka z bocznymi kółkami.
Stary 2017-03-21, 10:13   #3133
201711281320
Konto usunięte

Muszę kupić taką saszetkę na próbę.

Pytanie z innej beczki.
Dziewczyny, jak dbacie o skórę? Szczególnie twarzy. Ja w tym temacie jestem jak typowy facet. Jakie są wasze ulubione kosmetyki? A może same robicie jakieś mazidła? Nie lubię się wgłębiać w tę wiedzę i nie lubię takich zabiegów upiększających. Jednak mam świadomość upływającego czasu i mam lustro, w którym to zauważam coraz to więcej objawów tego mojego zaniedbania. Wstyd się przyznać ale serio nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam sobie jakąś maseczkę. Chyba ostatnio 3 lata temu jak byłam na tym weekendzie spa
Stary 2017-03-21, 10:41   #3134
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Honcia, nie próbowałam. Nie wpadłam na to
Ignaś też tylko gryzie ten kubek, a on ma taką szczelną tą uszczelkę że nic nie kapie, więc on nie wie że może się z tego napić...
Spróbuj M tak sobie lizała to smaczne i jej polecialo w sumie przypadkiem ja bylam już zalamana tym jej niepiciem bo w koncu ten kubek tani nie był a służył jedynie do rzucania nim po kuchni
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Miszka, no ja pisałam. Syn kolegi nie ogarniał pedałów po przesiadce z biegowego. W sumie chyba nie ma co się sugerować, każde dziecko inne. Mnie biegowy nie przekonuje. Raczej zaczniemy od rowerka z bocznymi kółkami.
Moja mala sąsiadka po biegówce też nie radzi sobie z rowerem. Nie chce jej się pedałować cale poprzednie lato biegała za bratem, który smigał na rowerze
Cytat:

Pytanie z innej beczki.
Dziewczyny, jak dbacie o skórę? Szczególnie twarzy. Ja w tym temacie jestem jak typowy facet. Jakie są wasze ulubione kosmetyki? A może same robicie jakieś mazidła? Nie lubię się wgłębiać w tę wiedzę i nie lubię takich zabiegów upiększających. Jednak mam świadomość upływającego czasu i mam lustro, w którym to zauważam coraz to więcej objawów tego mojego zaniedbania. Wstyd się przyznać ale serio nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam sobie jakąś maseczkę. Chyba ostatnio 3 lata temu jak byłam na tym weekendzie spa
Ja od dawna (25rż) mam taką samą rutynę. Rano krem pod oczy i na twarz, koniecznie przeciwzmarszczkowy. Na noc w zaleznosci od pory roku, latem wybielający, zima tłusty. No i latem przed wyjsciem na slonce krem z filtrem 50 ze 2 razy w tygodniu robię peeling ( Nivea z bialą glinką). Ostatnio robiłam maseczkę z kurkumy ale mnie nie zachwyciła Kremy kupuję te, które są akurat w Rossku na promo. Tak naprawdę najwazniejsza jest systematyczność wydaje mi się

Stary 2017-03-21, 13:03   #3135
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Pytanie z innej beczki.
Moja wcinała te musy aż miło, ale teraz widzę, że chyba jej się znudziły, bo nawet połowy nie zje

E, kochana, przybij pionę, ja tak samo Jestem totalnie do tyłu w temacie kosmetyków (choć w sumie nigdy nie byłam do przodu ) i nawet nie wiem jaki mam rodzaj cery Maseczkę czasem sobie kupię, ale potem ona zazwyczaj przeleży w szufladzie, do terminu ważności

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Asiek pisała coś o czajniku z regulacją temperatury - może ma ten, który jest właśnie w Lidlu? http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=90881
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 15:16   #3136
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Moja wcinała te musy aż miło, ale teraz widzę, że chyba jej się znudziły, bo nawet połowy nie zje

E, kochana, przybij pionę, ja tak samo Jestem totalnie do tyłu w temacie kosmetyków (choć w sumie nigdy nie byłam do przodu ) i nawet nie wiem jaki mam rodzaj cery Maseczkę czasem sobie kupię, ale potem ona zazwyczaj przeleży w szufladzie, do terminu ważności

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Asiek pisała coś o czajniku z regulacją temperatury - może ma ten, który jest właśnie w Lidlu? http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=90881

mam taki ale działanie takie samo

http://www.ceneo.pl/29082727#mh=g0b4...O_SZ6uGz38aCw1
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 15:17   #3137
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Spróbuj M tak sobie lizała to smaczne i jej polecialo w sumie przypadkiem ja bylam już zalamana tym jej niepiciem bo w koncu ten kubek tani nie był a służył jedynie do rzucania nim po kuchni

Moja mala sąsiadka po biegówce też nie radzi sobie z rowerem. Nie chce jej się pedałować cale poprzednie lato biegała za bratem, który smigał na rowerze

Ja od dawna (25rż) mam taką samą rutynę. Rano krem pod oczy i na twarz, koniecznie przeciwzmarszczkowy. Na noc w zaleznosci od pory roku, latem wybielający, zima tłusty. No i latem przed wyjsciem na slonce krem z filtrem 50 ze 2 razy w tygodniu robię peeling ( Nivea z bialą glinką). Ostatnio robiłam maseczkę z kurkumy ale mnie nie zachwyciła Kremy kupuję te, które są akurat w Rossku na promo. Tak naprawdę najwazniejsza jest systematyczność wydaje mi się
Krem na lato z filtrem 50. Wow 😎
Nie opalasz się w ogóle?

A to leniwiec mały z sąsiadeczki😉
To chyba od dziecka zależy a nie od tego czy jeździło na biegówce. Nie wiadomo czy bez biegówki radzilaby sobie lepiej.

U nas na szczęście ani chwilę​ nie było konsternacji po co te pedała.
Wróciliśmy właśnie ze spaceru i hamulce też opanowane.
Jest git! Jeśli by sobie nie radził to dalej jezdziłby na biegówce.

Śliweczko chciałam Ci odpisać ale dzieć woła. Potem może uda się naskrobać

Żabinek
Stary 2017-03-21, 15:23   #3138
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Krem na lato z filtrem 50. Wow 😎
Nie opalasz się w ogóle?

A to leniwiec mały z sąsiadeczki😉
To chyba od dziecka zależy a nie od tego czy jeździło na biegówce. Nie wiadomo czy bez biegówki radzilaby sobie lepiej.

U nas na szczęście ani chwilę​ nie było konsternacji po co te pedała.
Wróciliśmy właśnie ze spaceru i hamulce też opanowane.
Jest git! Jeśli by sobie nie radził to dalej jezdziłby na biegówce.

Śliweczko chciałam Ci odpisać ale dzieć woła. Potem może uda się naskrobać
Opalam się w ogóle to mam dość ciemną cerę i super szybko łapie mnie słonko. W maju wygladam już jak po wczasach w Egipcie i dlatego zaczely mi się robić ciemne plamy na twarzy filtruję tylko twarz

Stary 2017-03-21, 16:43   #3139
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

Pytanie z innej beczki.
Ja się przyznam, że przez pierwsze pół roku odkąd sie mała urodziła zaniedbałam twarz Na początku czasu nie miałam, byłam zmęczona a później zapomniałam.. No, ale codziennie twarz rano przemywam woda micelarną z Biedronki potem nakładam krem nawilżający (ja akurat używam dermokosmetyk Dermedic), a na noc zmywam twarz żelem micelnym również z Biedronki

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:

Pytanie z innej beczki.
Cytat:
Opalam się w ogóle to mam dość ciemną cerę i super szybko łapie mnie słonko. W maju wygladam już jak po wczasach w Egipcie i dlatego zaczely mi się robić ciemne plamy na twarzy filtruję tylko twarz
Zazdroszczę! Ja jestem blada :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-21, 17:14   #3140
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Ja smaruję twarz kremem rano i wieczorem po myciu, bo jakbym nie posmarowała to mam takie uczucie ściągania. Aktualnie twarz myję płynem Ignasia, bo mi się mój żel skończył...
A te peelingi to robisz ziarniste czy enzymatyczne? Ja mam cerę naczynkową i ziarniste nie wchodzą w grę.
Filtr 50 na lato też będę musiała zacząć stosować, bo od 30 roku życia czyli od 3 lat zaczęły mi się robić przebarwienia od słońca A łatwo się opalam i na ładny kolor... Jaki stosujesz? Ja latem kupiłam jakiś ale się kleił i ciężko go było rozsmarować. Z tego też powodu posmarowałam nim twarz może ze 2 razy

Cytat:

E, kochana, przybij pionę, ja tak samo Jestem totalnie do tyłu w temacie kosmetyków (choć w sumie nigdy nie byłam do przodu ) i nawet nie wiem jaki mam rodzaj cery Maseczkę czasem sobie kupię, ale potem ona zazwyczaj przeleży w szufladzie, do terminu ważności [COLOR="Silver"]
No to piona! Od razu mi lepiej że nie tylko ja jestem taka lewa i niekobieca w tych sprawach
Ja akurat wiem jaką mam cerę. Popękane naczynka mi o tym codziennie przypominają

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja się przyznam, że przez pierwsze pół roku odkąd sie mała urodziła zaniedbałam twarz Na początku czasu nie miałam, byłam zmęczona a później zapomniałam.. No, ale codziennie twarz rano przemywam woda micelarną z Biedronki potem nakładam krem nawilżający (ja akurat używam dermokosmetyk Dermedic), a na noc zmywam twarz żelem micelnym również z Biedronki

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Zazdroszczę! Ja jestem blada :/
Na noc nie używasz kremu?
A wcześniej (przed tym zaniedbaniem ) jakieś zabiegi sobie robiłaś? Albo chodziłaś do kosmetyczki w tym celu?
Stary 2017-03-21, 18:29   #3141
Honcia
Zakorzenienie

Aguś ta moja ciemna karnacja to nie zawsze fajna rzecz. Ślub bralam we wrzesniu i zeby nie wygladać jak cyganka cale lato chodziłam w dlugim rękawie a i tak bylam najciemniejsza na sali
Cytat:
Ja smaruję twarz kremem rano i wieczorem po myciu, bo jakbym nie posmarowała to mam takie uczucie ściągania. Aktualnie twarz myję płynem Ignasia, bo mi się mój żel skończył...
A te peelingi to robisz ziarniste czy enzymatyczne? Ja mam cerę naczynkową i ziarniste nie wchodzą w grę.
Filtr 50 na lato też będę musiała zacząć stosować, bo od 30 roku życia czyli od 3 lat zaczęły mi się robić przebarwienia od słońca A łatwo się opalam i na ładny kolor... Jaki stosujesz? Ja latem kupiłam jakiś ale się kleił i ciężko go było rozsmarować. Z tego też powodu posmarowałam nim twarz może ze 2 razy

No to piona! Od razu mi lepiej że nie tylko ja jestem taka lewa i niekobieca w tych sprawach
Ja akurat wiem jaką mam cerę. Popękane naczynka mi o tym codziennie przypominają

A wcześniej (przed tym zaniedbaniem ) jakieś zabiegi sobie robiłaś? Albo chodziłaś do kosmetyczki w tym celu?
Ten peeling to taki:
http://www.rossmann.pl/Produkt/NIVEA...ml,104944,7114
Ziarnisty więc dla cery naczynkowej nie bardzo
Krem z filtrem mialam superowy z SVR
https://www.aptekagemini.pl/svr-spf-...ucha-50ml.html
Ale on jest z efektem podkladu dość jasnego więc na niego nakladalam jeszcze normalnie makijaż.
Poza tym mialam kremy z filtrem z Ziai, Babydream, Kolastyny i jeszcze jakieś i wszystkie były gęste i ciągnace właśnie

Stary 2017-03-21, 20:30   #3142
201711281320
Konto usunięte

Dzięki Honcia! Ten peeling z Nivei to bardzo fajny jest ale niestety nie dla mojej skóry. Lubię takie wielozadaniowe kosmetyki.
Bloker tani nie jest ale jak mówisz, że dobrze się wchłania i nie klei się to chyba zamówię. Lepiej wydać dobrze 50 zł. niż kupować w ciemno tańsze.
Stary 2017-03-22, 06:44   #3143
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

a tak na noc tez uzywam kremu wcześniej robiłam peeling i maseczkę raz w tygodniu. teraz juz tego nie robię.. nie chce mi się :P u kosmetyczki nigdy nie byłam.
Stary 2017-03-22, 07:15   #3144
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Dzięki Honcia! Ten peeling z Nivei to bardzo fajny jest ale niestety nie dla mojej skóry. Lubię takie wielozadaniowe kosmetyki.
Bloker tani nie jest ale jak mówisz, że dobrze się wchłania i nie klei się to chyba zamówię. Lepiej wydać dobrze 50 zł. niż kupować w ciemno tańsze.
Najlepiej by bylo przejść się do aptek. Może mają gdzieś próbki albo tester bo on jest faktycznie bardzo jasny i mozesz wyglądać jak posypana mąką

Stary 2017-03-22, 08:15   #3145
Lena_Marlena
Rozeznanie

Popisalam wczoraj i się skasowalo więc się wkurzylam.

Miszko firma jest, mamy z niej łyżeczki, ale tego bidony nie widzę ;(

Ja też nie lubię tych biegowych, wolę zwykły 3 lub 4 kołowy. Koleżanki syn też nie chce jeździć na zwykłym i duży chłopak na takim małym biegowym rowerku. Dziwnie wygląda, no ale cóż.

Honciu podziwiam Twój upór dbaniu o skórę: )
Ja jestem zbyt leniwa, po prostu wstaje, myje buzię, ewentualnie się maluje, ale bez podkładu, i heja na ciało jakiś balsam jak czuje suchość skóry, ale nie non stop. Teraz mam postanowienie, kupiłam balsam brazujacy i się smaruje codziennie, zobaczymy efekty bo biała jestem jak prześcieradło: D

Fajny bajer taki czajnik

Honciu chyba lepiej być ciemna jak cyganka niż biała jak córka młynarza: D

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Właśnie skomsumowalismy z Franciszkiem jego pierwsza chinszczyzne
Robiłam wczoraj na obiad ryż smażony z warzywami, na śniadanie dojadam resztki a F mi wyjada

Stary 2017-03-22, 09:40   #3146
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry!
Znowu cicho na wątku się zrobiło...
Ale dzisiaj mieliśmy noc fatalną. Znowu powrót cyca jako smoczka. Mężu był na nocnej zmianie i nawet nie dałam rady iść pod prysznic Czy to zęby, czy to skok... no nie mam pojęcia. Dobrze by było żeby szybko przeszło.
Teraz już drzemka od pół godziny trwa. Leje dzisiaj u nas, ciemno i ponuro.
Chyba dzisiaj wezmę Ignasia na basen, bo jadę ze starszakami. I tak go muszę wziąć, spacerować w deszczu nie zamierzam to chyba łatwiej się pluskać w brodziku niż zabawiać go w kawiarence
Tylko że nie mam stroju jednoczęściowego. Będę wyglądać jak głupek w za małym w cyckach bikini

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Honcia a jak dzisiaj M. w nocy? Dalej przeboje?
Stary 2017-03-22, 10:11   #3147
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:

Ps jakie macie bidony z rurka? Kupiłam jakiś w pepco za 7 czy 8 tragedia, cieknie, krzywo się zamyka itp. Franek jeszcze nie załapał jak pić. Jakieś sposoby?
ja mam dwa Canpola - jeden identyczny jak Cierpliwośc wkleiła i troszeczkę z niego cieknie czasem. drugi z rossmanna też Canpol, ale pisało bidon-niekapek. W rurce ma taki silikonowy zaworek i rzeczywiście trochę mniej kapie. Tylko trudniej się pije, trzeba mocniej zassać. Ale Krzyś akurat bidony załapał od razu i nie ma z tym w ogóle problemu.
U nas wodę do picia w trakcie posiłku trzymam Krzysiowi i pomagam (bo jak nie trzymam to zaczyna obracać ten bidon do góry nogami i gryźć od spodu ) a przez cały dzień bidon leży sobie na macie/podlodze i od czasu do czasu Krzys go sobie bierze i pije sam

Jeśli chodzi o pielęgnację twarzy to ja ostatnio mam minimum wieczorem tylko myję i używam toniku z Bielendy z kwasami, czasem mi się zdarza smarować kremem z tej samej serii. Rano w zależności od potrzeb - czasem nic nie robię, czasem pharmaceris spf 50 pod podkład filtrów latem używam codziennie, w słoneczne dni przez cały rok w niesłoneczne jak mi się przypomni nie opalam twarzy w ogóle. Jeśli chodzi o jakies super - hiper kremy przeciwzmarszczkowe to chyba zbyt dużo nie pomogę. Wierzę w przeciwzmarszczkowe działanie filtrów, ewentualnie retinoidy i trochę kwasy - inne substancje wg mnie to ściema bo i tak nie wsiąknął dalej niż naskórek.

Agusia też używam żel micelarny z Biedronki. Jest super! Jest mega łagodny i delikatny. Prawdopodobnie dlatego sam tonik mi wystarcza, bo żel nie wysusza twarzy i jak zapomnę o kremie to nic się nie dzieje.

Krem z filtrem polecam pharmaceris hydrolipidowy spf 50. łatwo się rozsmarowuje, u mnie jest fajny pod podkład, lubię go. Troche się świeci ale to i tak nic w porównaniu do innych filrow które próbowałam. No i cena jest spoko.

Ja mam cerę z tendencją do zaskórników. Przed ślubem w kółko używalam samodzielnie robionego toniku z kwasem migdałowym i effeclara. Teraz jestem leniwa i kupuję gotowy tonik, ale moja cera chyba tez się trochę wyciszła - w ciąży np miałam non stop suchą i musiałam totalnie odmienić zawartość kosmetyczki Tylko koło nosa mam jakieś dziwne czerwone placki i nie wiem co z nimi robić, ale... podkład je dobrze maskuje i nic nie robię

Edytowane przez Paulinagm
Czas edycji: 2017-03-22 o 10:13
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 10:36   #3148
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Musisz mieć cudowny kolor skóry ale masz rację, można przesadzić i wyglądać nienaturalnie
Podziwiam, że tak dbasz o skórę , ja za leniwa jestem.

Cytat:
Aguś ta moja ciemna karnacja to nie zawsze fajna rzecz. Ślub bralam we wrzesniu i zeby nie wygladać jak cyganka cale lato chodziłam w dlugim rękawie a i tak bylam najciemniejsza na sali

Ten peeling to taki:
Ale on jest z efektem podkladu dość jasnego więc na niego nakladalam jeszcze normalnie makijaż.
Poza tym mialam kremy z filtrem z Ziai, Babydream, Kolastyny i jeszcze jakieś i wszystkie były gęste i ciągnace właśnie
Muszę obadac co to za krem z filtrem.
Ja uwielbiam kremy z lekkim podkładem. Zastępuja mi ciężkie podkłady/ fluidy
Chociaż nie wiem czy jest sens kupowania 50 na lato w tym kraju

Śliweczko, co do Twojego pytania... Cóż, odkąd mam dzieci zaniedbałam się bardzo.
Rano tonik/ płyn micelarny, jak mam czas to krem na trądzik chociaż muszę już zmienić na jakiś zwykły bo cera się poprawiła( uwielbiam LRP , to znaczy to jedyny, który usuwał mi podskórne gule) a wieczorem zależy albo znów tonik/ płyn albo żel do twarzy i potem po żelu obowiązkowo krem. Uwielbiam kremy nawilżające z firmy Fitomed. Jest tani jak barszcz, a rewelacyjnie mi.sie go nosi. Są również tłuste ale bardzo gęste i treściwe.
Co kilka dni stosuję peeling z Zuaji Liście manuka. Uwielbiam zapach tej serii i przywożą z PL.
Maseczkę nie pamiętam kiedy miałam, pewnie przed pierwszą ciążą.
U kosmetyczki byłam ostatnio przed ślubem w 2012. Tutaj nie mam zaufania i możliwości.
Kiedyś nie poszłam spać jak nie posmarowałam stóp. Teraz raz na jakiś czas krem a raz na dłuższy czas nakładam skarpety złuszczajace na godzinę i robią robotę. Jak jestem w PL chodzę na pedicure.
I chyba to.wsio😥 niestety.
Ale mam ogromną potrzebę poczuć się znów kobietą. Jak zrobi się cieplej to zamierzam nakładać ponownie krem z lekkim podkładem i tusz.
Za chwilę zamówię sobie jakieś wymarzone perfumy.
Bardzo tego potrzebuje.
Bardzo żałuję że nie mam za ładnych paznokci żeby mieć je pomalowane. Nie umiem zdecydować się czy chce pakować się w żele lub hybrydy. Może za jakiś czas.

I tak w ogóle to Twoje pytanie spowodowało, że spojrzałam na spokojnie na swoją twarz i stwierdzam że jest okropnie szara i zmęczona😞
Czy to taki etap czy może starość?😪

Lena, jeśli chcesz mogę kupić u siebie i Ci wysłać albo jak nasz chwilę to znajdź czy Amazon
pobiera za wysyłkę do Polski. Słyszałam​id znajomych że często zamawiają i nie płacą np. Za płyty
Ja kupowałam właśnie na amazonie

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Aaaa Śliweczko, właśnie mnie uświadomiłaś, że chyba muszę przestać używać tego ulubionego peelingu bo zaczęły mi naczynka wychodzić.
Muszę poradzić się​ jakiejś kosmetyczki.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:

Ten peeling to taki:
Kurde, piszą że barwiony tzn.jest z lekkim podkładem tak jak Ty piszesz tak?
I faktycznie nakładalas kilka razy dziennie?

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
ja mam dwa Canpola - jeden identyczny jak Cierpliwośc wkleiła i troszeczkę z niego cieknie czasem. drugi z rossmanna też Canpol, ale pisało bidon-niekapek. W rurce ma taki silikonowy zaworek i rzeczywiście trochę mniej kapie. Tylko trudniej się pije, trzeba mocniej zassać. Ale Krzyś akurat bidony załapał od razu i nie ma z tym w ogóle problemu.
U nas wodę do picia w trakcie posiłku trzymam Krzysiowi i pomagam (bo jak nie trzymam to zaczyna obracać ten bidon do góry nogami i gryźć od spodu ) a przez cały dzień bidon leży sobie na macie/podlodze i od czasu do czasu Krzys go sobie bierze i pije sam

Jeśli chodzi o pielęgnację twarzy to ja ostatnio mam minimum wieczorem tylko myję i używam toniku z Bielendy z kwasami, czasem mi się zdarza smarować kremem z tej samej serii. Rano w zależności od potrzeb - czasem nic nie robię, czasem pharmaceris spf 50 pod podkład filtrów latem używam codziennie, w słoneczne dni przez cały rok w niesłoneczne jak mi się przypomni nie opalam twarzy w ogóle. Jeśli chodzi o jakies super - hiper kremy przeciwzmarszczkowe to chyba zbyt dużo nie pomogę. Wierzę w przeciwzmarszczkowe działanie filtrów, ewentualnie retinoidy i trochę kwasy - inne substancje wg mnie to ściema bo i tak nie wsiąknął dalej niż naskórek.

Agusia też używam żel micelarny z Biedronki. Jest super! Jest mega łagodny i delikatny. Prawdopodobnie dlatego sam tonik mi wystarcza, bo żel nie wysusza twarzy i jak zapomnę o kremie to nic się nie dzieje.

Krem z filtrem polecam pharmaceris hydrolipidowy spf 50. łatwo się rozsmarowuje, u mnie jest fajny pod podkład, lubię go. Troche się świeci ale to i tak nic w porównaniu do innych filrow które próbowałam. No i cena jest spoko.

Ja mam cerę z tendencją do zaskórników. Przed ślubem w kółko używalam samodzielnie robionego toniku z kwasem migdałowym i effeclara. Teraz jestem leniwa i kupuję gotowy tonik, ale moja cera chyba tez się trochę wyciszła - w ciąży np miałam non stop suchą i musiałam totalnie odmienić zawartość kosmetyczki Tylko koło nosa mam jakieś dziwne czerwone placki i nie wiem co z nimi robić, ale... podkład je dobrze maskuje i nic nie robię
Spojrzę i na Twój filtr choć nie ukrywam, lubię kremy 2 w 1 bo nie znoszę podkładów a ten w kremie trochę zawsze przyciemni niedoskonałości.
Uwielbiałam serie Effeclar bo tak jak pisałam, działał na gule podskórne.
Teraz podobnie jak u Ciebie cera trochę się zmieniła choć czasami coś tam wyskoczy. Muszę poszukać sobie jakuegos mniej zadaniowego 😉

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2017-03-22 o 10:37
Stary 2017-03-22, 11:18   #3149
Honcia
Zakorzenienie

Śliweczko dziękuję noc już dziś lepsza robię taki myk, ze karmię ją na leżąco w naszym łóżku i jak mocno zaśnie to ją przekładam no chyba, ze ja zasnę wcześniej
Próbowalaś dac Ignasiowi pić z 360?
Bikini się nie przejmuj, będziesz wygladala jak Chodakowska

Miszko ten krem jest wlaśnie jakby z podkładem tyle, ze baaardzo jasnym. Ja na niego nakładalam jeszcze puder i bronzer zeby wygladać normalnie. I smarowalam się raz dziennie bo z pracy wychodziłam w nocy więc filtr byl mi potrzebny tylko w drodze do... A jesli robilam coś koło domu to uzywalam jakiejś Ziai czy czegoś takiego

A teraz robię taki myk, ze mieszam sobie krem na dzień z kropelką rozświetlającego podkladu i takie BB wlasnej roboty mam

Lena ja też musialam się zmuszac na poczatku żeby pamiętać o nakladaniu kremu a potem wchodzi to w nawyk Nieskromnie powiem, ze cery zazdrosci mi kilka babeczek z otoczenia a w pracy kilka razy musialam udowadniać swój wiek, bo podobno wygladam na 5lat mniej uwazam, ze to wlaśnie zasluga zadbanej buzi

Stary 2017-03-22, 11:33   #3150
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry!
Znowu cicho na wątku się zrobiło...
Ale dzisiaj mieliśmy noc fatalną. Znowu powrót cyca jako smoczka. Mężu był na nocnej zmianie i nawet nie dałam rady iść pod prysznic Czy to zęby, czy to skok... no nie mam pojęcia. Dobrze by było żeby szybko przeszło.
Teraz już drzemka od pół godziny trwa. Leje dzisiaj u nas, ciemno i ponuro.
Chyba dzisiaj wezmę Ignasia na basen, bo jadę ze starszakami. I tak go muszę wziąć, spacerować w deszczu nie zamierzam to chyba łatwiej się pluskać w brodziku niż zabawiać go w kawiarence
Tylko że nie mam stroju jednoczęściowego. Będę wyglądać jak głupek w za małym w cyckach bikini

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Honcia a jak dzisiaj M. w nocy? Dalej przeboje?
Eee tam jak głupek!😜
Będziesz wyglądać jak sexi mamuśka!Jak nie wiesz o czym mówie to wpisz w google celebrytka na basenie 😂😂

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Śliweczko dziękuję noc już dziś lepsza robię taki myk, ze karmię ją na leżąco w naszym łóżku i jak mocno zaśnie to ją przekładam no chyba, ze ja zasnę wcześniej
Próbowalaś dac Ignasiowi pić z 360?
Bikini się nie przejmuj, będziesz wygladala jak Chodakowska

Miszko ten krem jest wlaśnie jakby z podkładem tyle, ze baaardzo jasnym. Ja na niego nakładalam jeszcze puder i bronzer zeby wygladać normalnie. I smarowalam się raz dziennie bo z pracy wychodziłam w nocy więc filtr byl mi potrzebny tylko w drodze do... A jesli robilam coś koło domu to uzywalam jakiejś Ziai czy czegoś takiego

A teraz robię taki myk, ze mieszam sobie krem na dzień z kropelką rozświetlającego podkladu i takie BB wlasnej roboty mam

Lena ja też musialam się zmuszac na poczatku żeby pamiętać o nakladaniu kremu a potem wchodzi to w nawyk Nieskromnie powiem, ze cery zazdrosci mi kilka babeczek z otoczenia a w pracy kilka razy musialam udowadniać swój wiek, bo podobno wygladam na 5lat mniej uwazam, ze to wlaśnie zasluga zadbanej buzi
Ja mam jasną cerę chociaż jak patrzę na ajriszów to jednak nie jestem aż tak blada 😉
Dobra, to teraz jeszcze pisz jaki krem mieszasz z jakim podkładem.
Przepraszam za drążenie ale nawet nie wiedziałam że tak można 😉
Przynajmniej się dokształce

Żabinek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości