|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Ja najczęściej jem grecką (sałat lodowa, czerwona cebulka, pomidor, oliwki, ser feta, koperek), albo norweską (to samo, tylko zamiast fety łosoś wędzony), albo z kurczakiem
Carmela ja robię coś podobnego albo może i to samo co Dagmar, chodzi o sos do kurczaka: pieczarki duszę z cebulą, i jak jeszcze jest trochę wody to wrzucam trójkącik sera topionego i się robi luks sosik mmmm palce lizać, albo coś podobnego robie i polewam brokuły albo kalafiora: troszkę mleka gotuje, wrzucam 2 trójkąciki sera topionego i trochę jogurtu naturalnego, jak w miarę jedzenia stygnie na warzywkach to się tak fajowo ścina ![]() Proponuje też mojego ulubionego tuńczyka, PriVativ przejadły Ci sie piersi więc atakuj rybki ;p => Tuńczyk w sosie własnym lub w wodzie odsączony wrzucam na patelnie, do tego wlewam pomidory z puszki pokrojone, kilka ząbków czosnku zmiażdżonego, oregano, bazylia. No i na talerzu posypuje startym żółtym serem, kocham to i nie tęsknie za spaghetti dzięki tej potrawie, to samo można zrobić z mielonym chudym mięskiem ![]() Smacznego, może komuś się przyda! Aaaaa kupcie sobie olejek do ciasta szarlotkowy
|
#3122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ahcak
onaella Cytat:
1. Cwicze rano na czczo brzuch(a6w) ok 25 min 2. Przed śniadaniem duży kubek ciepłej wody z cytryną 3. Jeść dość dużo (oczywiście dozwolone jedzonko) 4. Mieć na ratunek maślankę w lodówce (nie za często) 5.Przed snem troche ćwiczeń 6Błonnik z apteki-sama nie biore ale plażowiczki sobie chwalą O kurde ale sie rozpisałam, ale do południa nie działało forum i sie stęskniłam. Jutro sie waże, bo dziś przeszłam po 16 dniach na II fazę.( Kurde zapomniałam jak jabłko smakuje )
|
|
#3123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w pierwszy dzień nic nie jem, ale w drugi raz ok. 13 nie wytrzymałam i rzuciłam się na chipsy nie było potem żadnych problemów, ale na następny raz się opanuję Przez 2 dni lepiej nie wychodzić z domu, a raczej z toalety! I polecam kupić sobie mięciutkie chusteczki bo będzie pupa bolała ale warto, potem człowiek czuje się lekko i rzeczywiście coś z wagi spada, jak się rzuciłam na te chipsy to i tak 2 kg mniej na wadze miałam i lepsze samopoczucie
|
|
#3124 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kobiety!
Uzależnienie od forum da sie zauważyć, gdy serwer nie działa tak jak dziś do południa hehehehe Cytat:
Kombinować lubię bardzo, tym bardziej zawsze jest lepiej robić coś innego niż siedzieć w książkach ;p A zróżnicowane potrawy pomagają w wytrwaniu na diecie, bo skoro odmawiamy sobie niektórych rzeczy, to róbmy wszystko by to co można było pyszne Dlatego kocham SB i nigdzie mi się nie spieszy.No i dziś rano zrobiłam eksperyment i bardzo udany sie okazał. Miałam ochotę na jakieś słodkie śniadanie i takiego tez omleta wykombinowałam: 2 jajka, odrobina mleka, i łyżeczka serka Turek Świeży Light, no i ubiłam trzepaczką do jajek, i na patelnie. Do reszty serka dodałam słodzik i kropelkę aromatu waniliowego. Posmarowałam omlet, złożyłam na pół i posypałam cynamonem Do śniadania dołożyłam jeszcze kubek soku Wega Na II śniadanie jak zwykle jabłko.Miłego dnia! Na 15:00 idę do fryzjera, tak strasznie sie boje, bardzo bardzo rzadko korzystam z fachowej obsługi co do moich włosów, 3mac kciuki, żebym wyglądała jak człowiek ![]() PS: dziewczyny jeszcze raz apeluję, uważajcie ze środkami na przeczyszczenie, najpierw wypróbujcie naturalne sposoby lub jakieś delikatne wspomagacze...
|
|
#3125 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny,
U mnie drugi dzień diety - może jeszcze nie dokońca SB bo ciągle czytam i się uczę, ale ogólnie zmierzam w dobrym kierunku - mam nadzieję ![]() Nie zdążyłam wczoraj napisać ani dzisiaj rano, bo coś mi wizaż nie chciał chodzić, dlatego piszę teraz jak już wróciłam z basenu. Wczoraj z ruchu zaliczyłam tak jak obiecałam sobie godzinny spacer z psem oraz godzinną jazdę na rowerze stacjonarnym. Dzisiaj jestem już po 45 minutach basenu oraz 300 skrętach na Trimmerze czy jak to się nazywa. W planach mam jeszcze jakieś ćwiczenia, ale nie wiem czy mi starczy sił, bo coś słaba jestem ![]() Jeżeli chodzi o jedzenie to na śniadanie zjadłam pół kostki białego sera chudego z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i 3 rzodkiewkami. Do tego 3 chlebki WASA (wiem, że nie do końca SB- muszę się od tego chleba odzwyczaić). Po basenie wypiłam koktajl białkowy i myślę co by tu zrobić na obiad. Dla TŻta zrobiłam pierogi z kapustą i pieczarkami, a do tego barszcz czerwony do popicia, ale chyba to nie chodzi w grę, prawda? A takiego barszczu, który nie jest zabielany mogę się napić? Z góry dziękuję za wszelkie porady i pozdrawiam serdecznie
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Dziewczyny, ja już po śniadaniu które ledwo co w siebie wcienęłam tak mnie ta wstrętna choroba rozkłada, na obiad nie mam zupełnie ochoty wiec chyba zjem z pół makreli i juz. w sumie mam problem z tymi piersiami z kurczaka, bo ja do mięsa to tak nie do końca jestem przekonana, po prostu nie lubię, kiedyś ponad rok nie brałąm nic mięsnego do buzi, i pomysły na piersi już dawno sie skończyły, w sumie za rybami bez panierki też nie przepadam, ale staram sie coś wymyślać i jakoś idzie to jedzonko
Najważniejsze ze jajeczka mi sie nie znudziły i chyba nie znudzą ![]() Ahcak trzymam kciuki za nowa fryzurkę i koniecznie zdaj relacje jak wrócisz |
|
|
|
#3127 |
|
Raczkowanie
|
Zjedzenie 2 małych kosteczek czekolady bez cukru to chyba nie jest grzech?
prawda?!
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#3129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie plażowiczki!
Jak pozwolicie... chętnie się przyłączę... ![]() Zaczynam od jutra. Trzymajcie kciuki bo duuuużo do zrzucenia mam a i czasu mało bo mniej więcej do ... maja!
|
|
|
|
#3131 |
|
Raczkowanie
|
melduję się. Po 2 dniach diety 1 kg mniej i spodnie luźniejsze w pasie
Muszę dzisiaj powymyślać jakieś menu bo już mi się kurczak nudzi. A moja mała potrzebuje różnorodności,.,,
|
|
|
|
#3132 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, doradźcie mi proszę.
Jutro zaczynam... czytałam kilka przepisów ale jakoś nie mogę nic innego znaleźć na śniadanie jak omlet... i coś tam do niego.Nie ukrywam, jestem śpiochem i mam mało czasu na zrobienie śniadania rano przed pracą. Może macie jakąś propozycję na szybkie śniadanko? ![]() Coś na zasadzie... wrzuć do miski, wymieszaj i jedz.
|
|
#3133 |
|
Rozeznanie
|
Agneska, barszcz typu instant to chyba nie jest dobry pomysł (pewnie ma cukier, skrobie i inne zbędne węglowodany)
U mnie dzisiaj trzeci dzień, jak dotąd bez żadnych grzechów, więc wszystko powinno być ok. Ale całą noc i rano czułam się fatalnie, mdłości, dreszcze, wymioty.... czyżbym wchodziła w osławiony stan ketozy i mój organizm się buntuje? To było okropne, nie mogłam sie podnieść rano, nawet na aerobik nie poszłam
|
|
|
|
#3134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja robię wszystko naturalne z buraków, więc to chyba wolno, nie? Jestem wegetarianką i w dodatku używam żywności jak najmniej przetworzonej. Nie stosuję żadnych zup w proszku i tego typu rzeczy - to sama chemia przecież ![]() white coffee - pięknie, moje gratulacje. Ja po 3 dniach na razie nie czuję różnicy, a staram się nie ważyć zbyt często - dopiero po tygodniu. Co prawda nie stosuję jeszcze typowej diety SB, więc to może dlatego. Pozdrawiam
|
|
#3135 |
|
Rozeznanie
|
Ach, przepraszam! Jakoś tak mi się założyło, że chodzi o taki z torebki
. Ale nawet z buraków nie jest dobry na pierwszą fazę (buraki, marchewka i ziemniaki - każde jest zakazane w pierwszej fazie)
|
|
|
|
#3136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ahcak trzymam kciuki za nową fryzurę moje dzisiejsze menu: 1śniadanie:wieśniak+pomid orki koktajlowe +papryka 2śniadanie:jablko Dziś na obiad tylko łosoś wedzony (100g) i kawałek ogórka. czyli to co w lodówce w pracy znalazłam
|
|
#3137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomysł z twisterkami w dechę! Jesteś KOCHANIUTKA!
|
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
Hej wam dziewczyny
Dziekuje za propozycje Tylko mi sie nie zabardzo z rybami chce eksperymentować Ale zrobie to cos z tunczykiem a moj dzien 2ndzis idzie super. bez grzechow oby tak dalej. Mam nadzieje ze do piatku cos spadnie dzisiaj zrobiłąm sobie taka zapiekanke jakby na kolacje mniam:P`i wsumie jeszcze tylko przekaska i kolacja i bedzie koniec na kolacje zjem sobie serek wiejski i kostke serka kiri a co buzka
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
Betty omlet jest bardzo szybciutki, przecież nie musisz mikserem go ubijać, nawet widelcem możesz, wrzucasz na patelnię i sam sie robi, a Ty się szykujesz
No i codziennie inne dodatki, więc codziennie inny omlet! To tak na marginesie oprócz wszystkich super podpowiedzi dziewczyn, no i ja tez jestem śpioch największy z największych, ale warto zjeśc cos takiego na śniadanie, bo i dzień lepiej mija ![]() No i mam całkiem nowe krótkie włosy
|
#3141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze Ahcak ale masz superrrr fryzurke, no bomba! uwielbiam takie krótkie, niebanalne! ja czekam do 13 marca i też idę! pozdrawiam
|
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahcak WOOOOOOOOOOOOOOW
![]()
|
#3145 |
|
Rozeznanie
|
Dziękować, dziękować
Zapraszam do lubelskiego fryzjera ![]() Na obiado-kolacje miałam pieczonego kurczaka w ziołach z sałatą z rzodkiewką i natką pietruszki Jeszcze mleczko sobie z cynamonem strzele, ćwiczonka i będzie pełnia szczęścia
|
#3146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale widać nawet takich naturalnych buraczków nie wolno na SB A ja dzisiaj zjadłam barszczyk ... No cóż, jak wspominałam, nie jestem jeszcze na SB tak całkowicie, ale widać będę musiała się mocno przestawić i duużo nauczyć.Zaraz będę musiała coś wymyślić na kolację, ale jakoś mi się nic nie chce robić. Opadłam coś z sił Ahcak - fryzurka bombowa. Ja też mam uprzedzenia odnośnie fryzjerów, ale widać u Ciebie spisali się na medal
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie się pomierzyłam i zważyłam i od razu piszę wyniki
na wadze przez ostatni tydzień diety spadło 3 kg i nie wiem czy to dużo czy nie dużo , w brzuszku tylko 1 cm mniej, a w tych moich udkach to niestety nic nie drgnęło i to mnie najbardziej zmartwiło , no ale z drugiej strony to dopiero 7 dni, także myśle, że na wyniki muszę jeszcze poczekać. Tylko ja taka niecierpliwa zawsze jestem
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będzie dobrze i powodzenia, aaaa i najlepiej ważyć się na czczo z samego rana jak tylko siusiu zrobisz
|
|
#3149 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziewczynki, zgrzeszyłam dzisiaj i to ostro
Zjadłam batonika, pół chałwy, kolejnego batonika i 3 michałki ![]() ![]() ![]() a jednocześnie... ![]() ![]() ![]() wstyd mi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja mama robi tiramisu na jutro, ale wzięłam przed chwilą 1 kaps. speeda i za pół godziny idę biegać z psem, aby to spalić! Już nigdy to się nie powtórzy źle się z tym czuję i nie wiem czy zaczynać SB od jutra od początku? Czy już jutro ma być mój 4 dzień? Wiem, że źle zrobiłam ale chcę to naprawić i jak wrócę z biegu to od razu ćwiczonka siłowe; brzuszki, ćwiczenia na uda itp. A co do tej oliwy z oliwek; też o tym słyszałam, ale jak na razie sama myśl o wypiciu łyżki czegoś ...ble... robi mi się nie dobrze
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

) to pewnie z tydzień bym się nie wypróżniała..Nie wiem co o tym wszystkim myśleć..Zdołowałam się bo 5 dni to już sporo przecież..
poradźcie coś!

nie było potem żadnych problemów, ale na następny raz się opanuję
Do śniadania dołożyłam jeszcze kubek soku Wega 
Najważniejsze ze jajeczka mi sie nie znudziły i chyba nie znudzą 

)

Ślub 23.08.2008 

ale chcę to naprawić