|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Hej dziewczyny
![]() Najwyzszy czas sie ujawnic - podczytuje regularnie ![]() Lapochka81 - mieszkam w Holandii - jestem teraz 17 tydzien, 2 dzien - data porodu 11-03-2009. Bardzo milo mi Was poznac mam nadzieje, ze bede miec czas sie udzielac...bo w pracy to ostatnio mamy kupe roboty...Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#3122 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a pomysły na imiona już są?z tymi wyścigami to oczywiście był zart Cytat:
mam nadzieję, że pokażesz nam jakieś zdjęcia![]() Cytat:
Cytat:
ja przed chwilką z pracy wróciłam, zjadłam kanapeczki i na 17 przychodzi ten mój uczeń....ufff, no ale pieniążki się teraz przydadzą.... wogóle to rodzice moich uczniów się śmieją, że jak urodzę to oni będą mi pilnować dziecka, żebym tylko nie przestawała im dawać korków ![]() tak więc dwie chętne niańki już mam
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
Jestem !
No i okazalo sie, ze dziewczynka Wiedzialam, ze tak bedzie. No, ale coz, wazne ze wszystkie wyniki w normie, powiedzieli, ze troszke mala jest, ale to datego, ze ja jestem drobna, wiec w porzadku, tak ma byc. Zgodnie z przewidywaniami, zaczelo sie 'A nie mowilam/em! Ha! Wiedzialem/am, ze bedzie dziewczynka'. No ale z drugiej strony tyyyle mam ubran i gadzetow dla dziewczynki, ze moze to i lepiej. |
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3126 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo
na razie imion nie mamy, bo chcemy takie uniwersalne...polsko-holenderskie. Moj maz jest Holendrem a tutaj naprawde szaleja i wymyslaja sobie imiona, np. Sim, Pip, Kika, Liam, Femke, etc. etc.No a raczej niektore polskie imiona bylyby nie do wypowiedzenia i nikt nie wiedzialby jak je pisac, np. Ryszard, Krzysztof, etc... Pozdrowionka Basia |
|
|
|
#3127 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
Niedawno obejrzalam z mezem ta plytke z porodem .Bardzo mu sie spodobala i wcale nie byl taki jakis przerazony. Powiedzial, ze wcale to takie straszne nie jest i ze damy rade![]() Ja wlasnie gotuje marchewke z groszkiem do obiadu Cytat:
![]() Cytat:
. Coraz czesciej nie moge znalesc dla siebie odpowiedniej pozycji, zwlaszcza gdy siedzie. Ale to moze byc spowodowane tym, ze troche sie garbie ![]() Sliczny maluch gratulujeCytat:
. Moj termin to 4.04.2009 wiec blisko ciebie ![]() Cytat:
. Gratulacje z okazji slubu!! Ja juz koscielnego doczekac sie nie moge![]() Konieczne napisz co chlopiec czy dziewczynka
|
|
#3128 |
|
Przyczajenie
|
no ja już wiem przewidywany termin porodu 28 kwiecień 2009 jestem teraz w 10 tygodniu i jest to CIĄŻA MNOGA !
spodziewamy się bliźniaków
|
|
|
|
#3129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy serdecznie Cytat:
Spicegirl gratulacje ja mam nadzieje, ze przy kolejnym usg bedzie juz cos widac .
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie fajnie, ze u nas tyle mamus z ciaza mnoga
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
ojej ile nowych Mamuś się pojawia super
jeśli chcecie znaleźć się na liście podawajcie dane
|
#3132 |
|
Raczkowanie
|
Zanka wysłałam dane do listy na priv
![]() Ależ wam zazdroszcze, ze juz czujecie maluchy u mnie dopiero konczy sie 13 tydzien wiec jeszcze tyle przede mna...ech... już mi się dłuzy a co to bedzie po nowym roku ![]() Do tych ktore mają problemy ze zgaga to slyszałam radę, ze dobry jest na to len. Albo gotowe tabletki do ssania albo jakoś zaparzany. Dokładnie nie wiem ale warto poszukać bo najlepsze naturalne metody ![]() no i znalazłam ...rzeczywiscie są tabletki z lnu... pozozstaje tylko dopaść jakąs panią aptekarke i skonsultowac czy nei ma przeciwskazan dla cieżarówek.. http://www.aptekainternetowa.net/3420,produkt.html |
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3134 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Droga spicegirl, sledze ten watek od samego poczatku i musze przyznac, ze z Twoich wypowiedzi widac, ze jestes bardzo niedojrzala Bardzo przepraszam, ale co to ma znaczyc " No i okazalo sie, ze dziewczynka Wiedzialam, ze tak bedzie." ??? Co to za niezadowolona mina? Takie wypowiedzi mnie poprostu dobijaja. Wiele kobiet latami sie stara o dzidziusia i jak juz zajda w ciaze, to naprawde jest wszystko jedno kto bedzie - chlopak czy dziewczynka. Wazne, zeby bylo zdrowe. Widocznie Tobie dziecko przyszlo bardzo latwo, ze jeszcze masz ochote i sile na to, zeby byc niezadowolna/rozczarowana z tego, ze bedzie dziewczynka, a nie chlopak. Mam nadzieje, ze Twoja coreczka nigdy sie nie dowie, jak zareagowalas na wiadomosc o tym, ze to wlasnie ona ma sie urodzic. Spicegirl, dziekuj Bogu za to, ze dzidzius jest zdrowy i ciesz sie, ze masz takie szczescie, ze wogole mozesz miec dziecko. Zycze Ci wszystkiego co najlepsze i tylko prosze Cie, dorosnij do macierzynstwa, bo narazie tego nie widac... |
|
|
|
|
#3135 |
|
Raczkowanie
|
U mnie na szczęście żadnej presji na płeć maluszka nie ma
![]() Mąż stwierdził, ze cale szczescie, ze sobie wybierać nie można bo on by się chyba nie był w stanie zdecydować No i chyba ma racje W mojej rodzinie ostatnio wysyp dziewczynek u męża znowu sami chłopcy ![]() Więc nawet przewidywać się nie da
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow ale ci się dostało no ale wsumie racja nie narzekaj tylko sie ciesz ze wogole masz dziecko ty masz to szczescie ze jest dziewucha bo wiekszosc z nas chce dziewuche! I nic tylko ci zazdroscic ze juz wiesz i ze to bedzie kobita.....ja bede zadowolona z kazdej płci ! Byle dzidzi i byle bedzie ZDROWE bo inni nie mogą miec wogole dzieci....ale nie ukrywam sie bardziej bym sie ucieszyla jak by to była dziewczynka, bo nawet mam duzo rzeczy dla dziewczynki i bedzie wiecej ale tez dla dziewczynki, ale jak juz pisalam wczesniej, zaczyna mi to byc obojetne bo ciesze sie z tego ze jestem wogole w ciazy bo jak widze meki moich znajomych ktorzy juz wszystkie metody wyczerpali zeby tylko laska mogła zajsc w ciaze i nic!!! Dziewczyna ma juz 31 lat i od kilku dobrych lat sie staraja i nie wychodzi, przykro mi bylo jak im powiedzielismy ze ja jestem w ciazy bo wiedzialam ze ich to zaboli.....i rzeczywsicie dziewczynie sie zrobilo przykro, nawet nie pogratulowali nam, ale probuja dalej i chyba im zostanie tylko in vitro jak sie leczenie hormonalne nie uda.....Witam nowe mamy tylko zastanawiam sie czemu dopiero teraz sie ujawniacie??? i to jedna za drugą ![]() A teraz z innej beczki opowiem wam o moich dzisiejszych badaniach spedzilam w szpitalu ponad 3 godziny !!! Po wystaniu swojego w kolejce do pobrania krwi i po pobraniu krwi, jedno badanie było na cukrzyce, babka sie mnie pyta czy mam ze sobą glukoze a ja na nia patrze i pytam jaka glukoze a ona na mnie z dziubem ze lekarz powinien mi powiedziec, kazała mi leciec do apteki po 50 g glukozy i isc do labolatorium z ta glukoza, kupilam i poszłam a tam babka sie mnie pyta czy mam ze sobą duza szklanke, ja znowu na kolejna oczy ze jaka szklanke to przyniosła mi skas, we wrzatku rozpuscila ta glukoze i kazała czekac az ostygnie i wypic duszkiem na raz (ochyda - strasznie slodkie) czekalam prawie 30 min. po wypiciu mialam odliczac 1 godzinie i po tej godzinie do niej spowrotem przyjsc, poszlismy na zakupy i wrocilismy i okazało sie ze beda mi znowu pobierac krew z reki no i tu pojawil sie problem bo panie z labolatorium nie sa doswiadczone w pobieraniu krwi bo tego nie robia co chwile, tylko sa amatorami nauczonymi w szkole i zadko pobieraja krew, a ze u mnie ciezko jest znaleźć żyły to panie były załamane i zaczeły się kłucia!!! najpierw przez jedna pania 2 proby i nic nie chcialo leciec, źle sie wbiła i zurowała mi ta igła pod skóra (prawa reka skuta 3 razy) i kolejna pani wziela sie za lewa reke i tez nic sie nie udało, stwierdziły ze one nic nie zrobia bo nie potrafia!!! i ze pobiora mi krew z palca i kolejne kłucie (5) ale nie wiedza czy lekarz zaakceptuje to pobranie krwi z palca......jesli nie to trzeba bedzie powtarzac! co za koszmar, wielkie pretensje do mnie ze mi zył nie widac!!! a to moja wina?? rece mam tak skłute ze zgiac nie moge! w szpitalu pojawilam sie o 8 a wyszłam o 11 moj pierwszy posilek o 12 wiec nie musze pisac co sie ze mna działo!!!! a ta glukoza to mi sie do teraz odbija.....mam juz serdecznie dosyc tych badan wymyslanych!!!
|
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze ja niby niedojrzala hahaha ojej, nawet sobie nie wyobrazasz, jak sie mozna przez 'znajomosc' internetowa mylic... Zawsze bylam powazniejsza i dojrzalsza niz moi rowiesnicy (do szkoly poszlam o 2 lata wczesniej itp), a zreszta co ja ci sie bede tlumaczyc. Prawda jest taka, ze oczywiscie, ze sie ciesze, ze dziecko jest zdrowe (poki co na to wyglada), tylko mialam nadzieje, ze bedzie chlopczyk, a musialam dookola sluchac rodzine i znajomych 'orzekajacych' (nie wiadomo po co i z jakiej racji), ze bedzie dziewczynka, no i mi wykrakali. Zaczynam juz wczytywac sie w psychologie dziewczynek, poducze sie z zabawy lalkami i dom (nigdy nie wiedzialam, o co w tym chodzi) no i jakos to bedzie. Po prostu wiem, ze chlopiec mialby ze mnie wiecej pozytku jako w kompanie do zabawy. A ze sobie do moich marcowo-kwietniowych ciezarowek ponarzekam z przymruzeniem oka - od tego was mam I nie pros mnie o dorosniecie do macierzynstwa, nie gniewaj sie, ale nie znamy sie i jakos mi na twoich radach nie zalezy zbytnio, zarowno ja, jak i moi bliscy wiedza, ze jestem gotowa na bycie mama i dam sobie rade
|
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co do tej glukozy to spokojnie można sobie wcisnąś cytrynę, wtedy jest znośniejsza do wypicia a wyników nie zakłamuje.
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o mój Boże
|
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie:cmok;
buziaczku mam dobrą rade na glukozę, choć dla ciebie po zawodach, ale innym sie przyda. Wystarczy do glukozy wcisnąć połówkę cytryny, albo i więcej i na prawdę da sie wypić ![]() dziękuję za miłe komentarze mojego dzidziusia Jeśli chcecie pooglądać fotki to mam nowy album, zapraszam
|
|
|
|
#3141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tylko ze ja miksture mialam robiona w szpitalu wiec pani cytryny chyba nie miala ja zreszta tez nie wiedzialam na czym to badanie polega.....najwyzej jak mi lekarz kaze powtorzyc to sobie ta miksture wypije w domu juz! bo cos czuje ze lekarz nie zaakceptuje tego pobrania krwi z palca......A mam pytanko do ciebie, kiedy ty poczulas pierwsze ruchy małej i jak to wygladało ? |
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale moze sie okazac ze lekarz nie zaakceptuje tego wyniku z krwi z palca, ze bedzie chcial powtorzyc wiec juz bede wiedziec co zrobic, bo bedzie sie bał taki wynik wziac za prawidłowy dlatego ze pytał mnie czy w rodzinie ktos choruje na cukrzyce rodzice albo dziadkowie, wiec powiedzialam ze choruje tylko babcia i ze jest to ostra cukrzyca bo bierze insuline w zastrzykach kilka razy dziennie i ma problemy zdrowotne z tego powodu wiec dlatego bedzie dla niego wazny wynik badania prawidlowo zrobionego |
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak poza tym, to chcialam, zeby maluch skakal podczas usg, wiec wypilam sobie sok pomaranczowy. No i co go (kurcze, ja ) chciala lekarka zmierzyc, to sie wiercila. Potem sie troche uspokoila, wiec plec juz patrzyli na spokojnie, raczej watpliwosci nie bylo. A tak w ogole, to na poczatku usg zrobili zblizenie na twarzyczke, no mowie wam jaka piekna! Od razu wtedy wiedzialam, ze dziewczynka, przesliczna ! Najpiekniejsze dziecko, jakie kiedykolwiek widzialam HAHAHA.
|
|
|
|
|
#3145 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zycze powodzenia Cytat:
|
||
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
buziaczekk naprawde wspolczuje
|
#3147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dziewczyneczki są taaaakie słodziutkie!!!!!
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3149 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam "kłopotliwe" zyły, cienkie i kiepsko je widać, ale w prywatnych przychodniach nie zdarzyło mi się, żeby ktoś miał z tym problem, a miałam już wiele wiele razy pobieraną krew.. Cytat:
Trzeba sobie kupić wcześniej, ale podobno z tą cytryną to prawda, przyjaciółka robiła to badanie i spokojnie da się wypić. A, i podobno nie pije się tego duszkiem, tylko powoli małymi łyczkami trzeba.
|
||
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
ja robiłam badanie na glukozę prywatnie i specyfik do wypicia dostałam a cytrynę miałam ze sobą
![]() ruchy poczułam w 16-17tc jakoś tak to było i w sumie to się dziwiłam, że tak wcześnie bo chudzielcem nigdy nie byłam. byliśmy z mężem na wakacjach w Turcji, tam trochę się posprzeczaliśmy i wtedy mała zaczęła porządnie kopać tak dość nisko, ale widać było jak brzuch w jednym miejscu się podnosi ![]() wcześniej coś tam czułam, ale nie wiedziałam czy to jelita czy dzidziol ![]() później jeszcze w samolocie małą poczułam a później to już coraz częściej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Wiedzialam, ze tak bedzie. No, ale coz, wazne ze wszystkie wyniki w normie, powiedzieli, ze troszke mala jest, ale to datego, ze ja jestem drobna, wiec w porzadku, tak ma byc.
No i plecy mnie pobolewają na dole, już przed ciążą miałam problemy z kręgosłupem, więc nie wiem, co będzie teraz 
. Moj termin to 4.04.2009 wiec blisko ciebie 

no ale wsumie racja nie narzekaj tylko sie ciesz ze wogole masz dziecko