Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-06, 15:30   #3121
paszka016
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez wisienka90 Pokaż wiadomość
Bardzo prosze o ocene mojego R:
sniadanie: otreby z mlekiem (spora miseczka)
II sniadanie: jajecznica z 3 jaj z rzodkiewka i pomidorem, kromka razowego chleba
obiad: kotlet mielony (wycisniety z tluszczu ;p) z miesa wolowego (jesli sie nie myle ;>), gotowany kalafior, salatka ze swiezych warzyw z jogurtem naturalnym
kolacja: chudy twarog z jogurtem naturalnym i garscia platkow fit, otrebow i zarodkow
jak zwykle: herbata zielona+woda niegazowana
tylko 4 posilki, bo obiad zjem dopiero o 17, a spac ide ok. 22

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Napisane przez Kalina
Jak zwykle proszę o ocenke;* mojego W

śniadanko: 3/4 jogurtu naturalnego (małego) z łuchą siemienia lnianego i łychą płatkow owsianych. Do tego kromka chleba chrupkiego Wasa z 2 łyżkami serka wiejskiego + 1/4 puszki tuńczyka + pomidorek. Herbata zielona. ładnie

II śniadanko: pół kubka jogurtu pitnego truskawkowego + olbrzymie jabłko. z tego co wiem to jogurty smakowe niesttey nie sa wskazane na R

obiadek: siedem paluszków krabowych z 250g ugotowanej marchewki. paluszki powinny byc bez panierki, a marchewke gotowana powinnas zamienic na inne warzywa, gotowana ma wysokie IG

podwieczorek: pomarańcza + 6 olbrzymich winogron polanych miodem. owoce powinno jesc sie do poludnia po za tym miod chyba nie jest dobry na R

kolacja: jajecznica z jednego jajka na łyżeczce oliwy z oliwek z połową cebuli + kromka chleba chrupkiego Wasa z łyżką serka wiejskiego, ogórkiem zielonym i pomidorkiem. Kawałeczek ciasta drożdżowego taki 3cm na 3cm z jabłkami;/ tutaj wydaje mi sie ze ok

Czy to nie jest za dużo? ... cały czas mam wrażenie, że jem za dużo i bede wyglądała jak sumo.... 5 posilkow dziennie to nie ejst za duzo

a z tego co ja wiem to W chyba znaczy wychodzenie wiec i jogurt smakowy jest wporzadku

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
Funky87 - Staram się W, ale nie potrafię stopniowo dodawać kalorii, bo się od razu rzucam na jedzenie :P
Więc póki co, tak pomiędzy Redukcją a Utrzymaniem

Dzisiaj:
O 6:30 poleciałam po świeże, cieplutkie grahamki Byłam z siebie dumna i jadłam je potem z niekrytą satysfakcję
Śniadanie - woda z cytryną; ok 120g jogurtu naturalnego Danone, 3 łyżeczki wieśniaka lekkiego, 4 łyżki płatków górskich, łyżka otrębów i duża, bo ostatnia już, łyżka dżemu słodzonego fruktozą, o ile dobrze pamiętam, była tez kapka miodu, owocka niestety nie zdążyłam...
II Śniadanie - duuża grahamka (z kminkiem, słonecznikiem i płatkami owsianymi), obie połówki posmarowane serkiem wiejskim, plaster wędliny z indyka, rzodkiewka, pomidor koktajlowy; jabłko
III Śniadanie - 2x Wasa (niestety...mama kazała mi wyjeść, bo robi porządki w szafce przed świętami ;p) z mieszanką warzyw - kilka rzodkiewek, pomidorków koktajlowych, ogórek konserwy, sałata lodowa; czerwona herbata
Obiad - pół woreczka brązowego ryżu, 2 skrojone plastry pomidora, ok 200g, jak nie więcej, fasolki szparagowej, 150g rozdrobnionego tuńczyka wsw
Kolacja - będzie chudy twaróg z łyżką pestek słonecznika i resztą(ok 30g xD) tuńczyka

I jak? Bardziej R, czy już U ?

na pierwszy rzut oka wyglada jak U ;P ale po przeczytaniu mysle ze ładne R ale chyba za słabe jak na U ale to niech juz sie wypowiedza ekspertki

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 15:38   #3122
wisienka90
Zadomowienie

GG do wisienka90 Send a message via Skype™ to wisienka90

Kalina ---> wybacz, zrobilam analize dla R
-przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym
-MŻ+WR!
61(19.07)- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!
17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs
wisienka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 15:57   #3123
Kalina:D
Raczkowanie

GG do Kalina:D

Tak, jestem na wychodzeniu a paluszki krabowe były bez panierki bardzo dziękuję za ocenke

Mojego dzisiejsze W:

śniadanko:
pół jogurtu naturalnego z łychą siemienia lnianego i łychą płatków owsianych i łyżeczką miodu. Herbata zielona.

II śniadanie: pół dużego klopsa + pomidorek.

obiadek (na mieście, a nie miałam kasy na normalny ---> ciepły obiad): 2 małe drożdżówki z serem.

podwieczorek: sałatka owocowa z połowy jabłka, połowy banana i 50g serka wiejskiego.

kolacja (będzie): 2 tosty z chleba żytniego z szynką i serkiem (hochland w plasterkach ---> lekki) z pomidorkiem, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem i rzodkiewką.

Bardzo uprzejmie prosze o ocenke;*

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez wisienka90 Pokaż wiadomość
Kalina ---> wybacz, zrobilam analize dla R

Nie ma za co;* dziękuję za fatyge;*

Edytowane przez Kalina:D
Czas edycji: 2009-04-06 o 15:56
Kalina:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 16:02   #3124
Kissulka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
Bardzo ją lubię pić i jest ona bardzo zdrowa,poprawiła mi się po niej cera i nie jestem osłabiona,pomimo diety.
Ja wyczytałam,że pokrzywa jest naturalnym, bogatym źródłem witamin i łatwo przyswajalnych soli mineralnych (głównie wapnia i potasu). Ma właściwości wzmacniające i uodparniające. Działa też moczopędnie i krwiotwórczo. Korzystnie wpływa na przemianę materii (ułatwia usuwanie szkodliwych produktów przemiany materii). Pobudza wydzielanie soku żołądkowego i żółci, ułatwia trawienie.
Zaleca się:
stosować ją jako środek ogólnie wzmacniający, uodparniający i oczyszczający organizm, uzupełniający niedobory minerałów i witamin (głównie w okresie wiosennym), w celu przyspieszenia przemiany materii.
Co zawiera pokrzywa
- makro- i mikroelementy: magnez, fosfor, wapń, siarkę, żelazo, potas, jod, krzem i sód;
- witaminy: A, K, B2, C;
- związki aminowe, garbnikowe, kwas pantotenowy, kwasy organiczne (m.in. mrówkowy, glikolowy, glicerolowy), olejki eteryczne, sole mineralne, chlorofil, serotoninę, histaminę, acetylocholinę, karotenoidy, fitosterole, flawonoidy.
Medycyna ludowa zaleca, żeby przy wiosennym zmęczeniu pić co dzień na wzmocnienie sok ze świeżo zerwanych pokrzyw. Kurację tę warto stosować również latem, a zimą dobrze jest popijać herbatkę przyrządzoną z pokrzywy suszonej. Taki napar - ziele zalane wrzątkiem i pozostawione przez kwadrans pod przykryciem - pomaga walczyć ze stresem. W połączeniu z innymi ziołami działa nawet wtedy, gdy mamy... pokrzywkę (objawy uczulenia).
Pokrzywa to prawdziwa skarbnica aktywnych związków niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Specjaliści zajmujący się ziołolecznictwem uważają ją wręcz za naturalny antybiotyk.
Ta niepozorna roślina ma właściwości moczopędne, niezastąpione w leczeniu kamicy nerkowej i innych schorzeń układu moczowego. Wspomaga wydalanie z organizmu szkodliwych substancji, np. złogów kwasu moczowego. Pokrzywa jest także pomocna m.in. w leczeniu dny moczanowej (artretyzmu). Równocześnie przeciwdziała zatrzymywaniu płynów w organizmie.
Picie naparów lub dodawanie świeżych listków młodej pokrzywy do sałatek ułatwia przemianę materii . Związki w niej zawarte oczyszczają układ trawienny, odprowadzają złogi żółciowe, a także korzystnie wpływają na pracę trzustki, wątroby i żołądka. Pokrzywę stosuje się w chorobach wątroby i przewodu pokarmowego, nieżytach żołądka i jelit, a także przy biegunkach. Częste picie pokrzywowej herbatki podobno jest w stanie powstrzymać rozrost komórek nowotworowych .
W działaniu krwiotwórczym pokrzywa próbuje dorównać preparatom żelaza. Wpływa korzystnie na produkcję czerwonych krwinek, co przydaje się w leczeniu anemii i przy osłabieniu. Jako jeden z nielicznych surowców zielarskich pokrzywa obniża poziom cukru we krwi i w niewielkim stopniu także ciśnienie tętnicze.
Ze względu na właściwości bakteriobójcze stosuje się przemywanie i okłady z liści pokrzywy w leczeniu schorzeń skórnych, ropni, czyraków, trądziku, guzków, stanów zapalnych pochwy oraz stanów zapalnych mięśni. Ekstrakt z pokrzywy jest też doskonałą, odkażającą płukanką do jamy ustnej. Można również masować skórę głowy pokrzywowym naparem. To nie tylko zmniejsza napięcie mięśni i poprawia krążenie, ale jednocześnie działa leczniczo w chorobach skóry głowy, przy łupieżu i łojotoku, przy wypadaniu włosów.
dziękuję kurczę, nie wiedziałam, że pokrzywa ma aż tyle właściwości leczniczych
Kissulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 16:07   #3125
orzeszek01
Zakorzenienie

moja R,

Sn : owsianka(200ml mleka1,5%,2lyzki serka wiejskiego,8swiezych truskawek,4lyzki platkow owsianych)
2Sn : jajko na twardo,pol papryki,plaster wedliny z kurczaka,zielone jablko
O : tunczyk wsw puszka, duszone warzywana lyzeczce oleju slonecznikowego,4lyzki ryzu
P : serek wiejski 200g,2male marchewki
K: puszka tunczyka wsw, pol papryki
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 16:20   #3126
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalina:D Pokaż wiadomość
Tak, jestem na wychodzeniu a paluszki krabowe były bez panierki bardzo dziękuję za ocenke

Mojego dzisiejsze W:

śniadanko: pół jogurtu naturalnego z łychą siemienia lnianego i łychą płatków owsianych i łyżeczką miodu. Herbata zielona.

II śniadanie: pół dużego klopsa + pomidorek.

obiadek (na mieście, a nie miałam kasy na normalny ---> ciepły obiad): 2 małe drożdżówki z serem.

podwieczorek: sałatka owocowa z połowy jabłka, połowy banana i 50g serka wiejskiego.

kolacja (będzie): 2 tosty z chleba żytniego z szynką i serkiem (hochland w plasterkach ---> lekki) z pomidorkiem, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem i rzodkiewką.

Bardzo uprzejmie prosze o ocenke;*

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Nie ma za co;* dziękuję za fatyge;*
hm.. sniadanko troszke małe , 2 sniadanie hm.. co to jest pomidorek jeden ?? . szkoda ze nie ma ciepłego obiadku ale drozdzowki musialy byc pyszne podwieczorek i kolacja mi sie podoba ;* ale widac ze sie starasz

Stary 2009-04-06, 16:28   #3127
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
hm.. sniadanko troszke małe , 2 sniadanie hm.. co to jest pomidorek jeden ?? . szkoda ze nie ma ciepłego obiadku ale drozdzowki musialy byc pyszne podwieczorek i kolacja mi sie podoba ;* ale widac ze sie starasz
Dziękuję bardzo;* oj staram sie od ponad roku jem po 1000/1100 kcal dziennie i wogóle juz na tym nie chudne. Czas coś z tym zrobić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 16:49   #3128
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję bardzo;* oj staram sie od ponad roku jem po 1000/1100 kcal dziennie i wogóle juz na tym nie chudne. Czas coś z tym zrobić
wiesz to bardzo malutko a jesli moge zapytac to wychodzisz z jakiej diety ? mialas ed?

Stary 2009-04-06, 17:33   #3129
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
moja R,

Sn : owsianka(200ml mleka1,5%,2lyzki serka wiejskiego,8swiezych truskawek,4lyzki platkow owsianych) truskawkiii echh, nie mogę się doczekać sezonu ; ) mało białka w tym posiłku i brakuje mi czegoś w postaci kawka z mlekiem albo herbata, może dlatego, że ja jestem przyzwyczajona, by wypijać do śniadania
2Sn : jajko na twardo,pol papryki,plaster wedliny z kurczaka,zielone jablko też mało białka, mogły być dwa jajka
O : tunczyk wsw puszka, duszone warzywana lyzeczce oleju slonecznikowego,4lyzki ryzu okay ; )
P : serek wiejski 200g,2male marchewki all right
K: puszka tunczyka wsw, pol papryki druga pucha tuńczyka? ładnie, ładnie, białka cała tona ; )
Jest b. dużo białka, to dobrze. A tak z ciekawości, Orzeszku - chudniesz?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 17:33   #3130
Raczkowanie

przepraszam za głupie pytanie ale co oznacza ed? wychodze z diety 1000kcal ale naprawdę przeważnie było o wiele mniej... Chciałabym wreszcie móc jeść normalnie Pozdrawiam
Stary 2009-04-06, 17:49   #3131
anniaa

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Jest b. dużo białka, to dobrze. A tak z ciekawości, Orzeszku - chudniesz?
nie ma duzo białka , w niektórych posiłkach jest za mało a w innych normalna ilosc
Cytat:
moja R,

Sn : owsianka(200ml mleka1,5%,2lyzki serka wiejskiego,8swiezych truskawek,4lyzki platkow owsianych) ok
2Sn : jajko na twardo,pol papryki,plaster wedliny z kurczaka,zielone jablko, mało białka, brak zdrowych tłuszczy
O : tunczyk wsw puszka, duszone warzywana lyzeczce oleju slonecznikowego,4lyzki ryzu
P : serek wiejski 200g,2male marchewki , mało warzyw , brak zdrowych tłuszczy
K: puszka tunczyka wsw, pol papryki
masz troche małe urozmaicenie źródła białka tylko tuńczyk i serek wiejski. po za tym uwazam , ze twoje jadłopisy maja za mało kcal tym bardziej , że ćwiczysz - nie dziwiłabym sie gdybys nie chudła badz twoje odchudzanie miało małe efekty- mam tutaj na myśli cm bo kg to mało istotna rzecz - mimo ze na poczatku mogły być ładne efekty.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 17:54   #3132
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
nie ma duzo białka , w niektórych posiłkach jest za mało a w innych normalna ilosc
Okay, może nie b. dużo, ale dużo tego białka same 2 puszki tuńczyka to już około 72g. białka + serek wiejski - 22g. = 94g. a jeszcze dodać jajko i inne pokarmy, wyjdzie ze 130 ; ) czyli 2 g. białka na kg ciała, to tak w sam raz, prawda? Odwykłam już od czytania zasad R. ; )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2009-04-06, 17:57   #3133
anniaa

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Okay, może nie b. dużo, ale dużo tego białka same 2 puszki tuńczyka to już około 72g. białka + serek wiejski - 22g. = 94g. a jeszcze dodać jajko i inne pokarmy, wyjdzie ze 130 ; ) czyli 2 g. białka na kg ciała, to tak w sam raz, prawda? Odwykłam już od czytania zasad R. ; )
2 g na kg białka to odpowiednia ilosc białka czyli w czasie redukcji norma dlatego raczej uzyłabym słowa odpowiednia ilosc białka niz bardzo duzo białka bo raczej tych słów mozna byłoby uzyc gdyby tego białka było np 3 g na kg

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Stary 2009-04-06, 18:00   #3134
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:

masz troche małe urozmaicenie źródła białka tylko tuńczyk i serek wiejski. po za tym uwazam , ze twoje jadłopisy maja za mało kcal tym bardziej , że ćwiczysz - nie dziwiłabym sie gdybys nie chudła badz twoje odchudzanie miało małe efekty- mam tutaj na myśli cm bo kg to mało istotna rzecz - mimo ze na poczatku mogły być ładne efekty.
nie uwazam zebym jadla za duzo bialka, wiem ze monotonia praktycznie codziennie to samo,ew sniadanie owsiankowe zamienne na rzecz chleba z serkiem wiejskim i jablkiem.
Wlasnie ostatnio zauwazylam ze nie chudne,pomimo r jadlospisow i cwiczen,zaczynam sie martwic
Co robic? nie chce zwiekszac ilosci cwiczen, bo moje kolana przez skakanke nieco bolą w dalszym ciagu,wiec poza skakanka zadnych aerobow nie robietylko silowe, no ale tym sie tluszczu nie spala.
help dziewczyny bo chce mi sie beczec

Stary 2009-04-06, 18:15   #3135
anniaa

Cytat:
nie uwazam zebym jadla za duzo bialka, wiem ze monotonia praktycznie codziennie to samo,ew sniadanie owsiankowe zamienne na rzecz chleba z serkiem wiejskim i jablkiem.
Wlasnie ostatnio zauwazylam ze nie chudne,pomimo r jadlospisow i cwiczen,zaczynam sie martwic
Co robic? nie chce zwiekszac ilosci cwiczen, bo moje kolana przez skakanke nieco bolą w dalszym ciagu,wiec poza skakanka zadnych aerobow nie robietylko silowe, no ale tym sie tluszczu nie spala.
help dziewczyny bo chce mi sie beczec
ile g ma twoje jedyna łyżka ryżu czy płatków owsianych ?
Gdyby liczyc , ze 1 łyżka twoja ma ok 10 g to wtedy jadasz ok 40 g płatów i ryżu , w sumie na cały dzien nie liczac warzyw bo z nich nie liczymy węglowodanów oraz nie liczac produktów białkowych . zjadłas 58,44 g . dieta niskowęglowa to bodajże poniżej 100 g. a ty codziennie jadasz ok 60 g węgli. zrób sobie dzien w którym zjesz wiecej tych wegli bo jak widzisz taka mała ilosc wegli nie zawsze jest dobra, po za tym ciezej jest wyjsc z takiej diety.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 18:21   #3136
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby liczyc , ze 1 łyżka twoja ma ok 10 g to wtedy jadasz ok 40 g płatów i ryżu , w sumie na cały dzien nie liczac warzyw bo z nich nie liczymy węglowodanów oraz nie liczac produktów białkowych . zjadłas 58,44 g . dieta niskowęglowa to bodajże poniżej 100 g. a ty codziennie jadasz ok 60 g węgli. zrób sobie dzien w którym zjesz wiecej tych wegli bo jak widzisz taka mała ilosc wegli nie zawsze jest dobra, po za tym ciezej jest wyjsc z takiej diety.
Przepraszam, że się wtrącę ale mleko, truskawki, jabłko, marchewki to też węgle. Łącznie na pewno wyjdzie ponad 100g

Studentka
Stary 2009-04-06, 18:39   #3137
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
to taka normalna łyzka jak do zupy10g mysle
czyli myslisz zeby jesc wegle w pierwszych 3 posilkach a potem juz samo bialko i warzywa?bede wtedy chudła

Stary 2009-04-06, 18:41   #3138
anniaa

Cytat:
to taka normalna łyzka jak do zupy10g mysle
czyli myslisz zeby jesc wegle w pierwszych 3 posilkach a potem juz samo bialko i warzywa?bede wtedy chudła
nie wiem czy bedziesz chudła , ale jakas rotacje węgli powinnac zrobic.

Stary 2009-04-06, 18:42   #3139
m-m-m
Raczkowanie

R!
IŚ (8.00) : tost z dwóch kromek ciemnego chleba z połową plastra szynki i serem żółtym, czerwona herbata
IIŚ (11.30 i 13.00) : kanapka z dwóch kromek chleba z ziarnami i plastra sera żółtego, jabłko
O (15.00) : sałatka z Coffe Heaven (sałata, kiełki, pieczony kurczak, mandarynki, kasztany) 190g, herbata z cytryną
<taniec 1,5h>
P (18.15) : pomarańcza
K (19.00) : 100g serka homo naturalnego, szczypta kakao, czerwona herbata

Czy to w miarę prawidłowo? I ile tutaj może być kcal? mi wyszło 1500-1600, ale nie wiem czy dobrze liczę
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 18:53   #3140
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy bedziesz chudła , ale jakas rotacje węgli powinnac zrobic.
teraz to juz nic nie wiemmoze poczekam jeszcze troche,moze w koncu cos ruszy

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez m-m-m Pokaż wiadomość
R!
IŚ (8.00) : tost z dwóch kromek ciemnego chleba z połową plastra szynki i serem żółtym, czerwona herbata polowa plastra szynki? ser zolty na redukcje sie nie nadaje, nie ma bialka ani warzyw
IIŚ (11.30 i 13.00) : kanapka z dwóch kromek chleba z ziarnami i plastra sera żółtego, jabłko ser zołty znowu,znowu chleb, nie ma warzyw ani bialka
O (15.00) : sałatka z Coffe Heaven (sałata, kiełki, pieczony kurczak, mandarynki, kasztany) 190g, herbata z cytryną tu chyba ok,
<taniec 1,5h>
P (18.15) : pomarańcza to nie posilek, nie jemy owocow tak pozno na r,nie ma warzyw ani bialka
K (19.00) : 100g serka homo naturalnego, szczypta kakao, czerwona herbata tu ladnie,dodaj jakies warzywo

Czy to w miarę prawidłowo? I ile tutaj może być kcal? mi wyszło 1500-1600, ale nie wiem czy dobrze liczę
jw. prawidlowo to to nie jest, znikoma ilosc bialka,warzyw,zero nnkt. poczytaj o zdrowej redukcji.

Stary 2009-04-06, 18:58   #3141
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
teraz to juz nic nie wiemmoze poczekam jeszcze troche,moze w koncu cos ruszy
ja bym nie czekała, tylko zwiekszala teraz wegle i ogolna ilosc kalorii, bo tak jak mowila Ania:

Cytat:
masz troche małe urozmaicenie źródła białka tylko tuńczyk i serek wiejski. po za tym uwazam , ze twoje jadłopisy maja za mało kcal tym bardziej , że ćwiczysz - nie dziwiłabym sie gdybys nie chudła badz twoje odchudzanie miało małe efekty- mam tutaj na myśli cm bo kg to mało istotna rzecz - mimo ze na poczatku mogły być ładne efekty

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 19:01   #3142
orzeszek01
Zakorzenienie

Izus, mam nadzieje ze jak zwieksze ilosc wegli w pierwszych trzech posilkach to schudne? ale w sumie zawsze myslalam ze wegle trzeba ograniczac na r?

Stary 2009-04-06, 19:04   #3143
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
przepraszam za głupie pytanie ale co oznacza ed? wychodze z diety 1000kcal ale naprawdę przeważnie było o wiele mniej... Chciałabym wreszcie móc jeść normalnie Pozdrawiam

chyba sama do konca nie wiem ale wiem ze je tez mam ... ale to znaczy ze boisz sie zwiekszac kcal bo myslisz ze utyjesz i metabolizm jest skopany .. hm.. a moge wiedziec ile masz wzrostu i waga?? i wiek

Stary 2009-04-06, 19:07   #3144
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Izus, mam nadzieje ze jak zwieksze ilosc wegli w pierwszych trzech posilkach to schudne? ale w sumie zawsze myslalam ze wegle trzeba ograniczac na r?
nie mam pojęcia, czy schudniesz, ale skoro teraz waga się zatrzymała, chyba warto spróbować

węgle należy ograniczać, ale po 1. jesteś młodziutka, a ww to podstawowe źródło energii, po 2. i po 3. trenujesz (gł aeroby chyba?) i zbyt mała ilość kcal może bardzo spowolnić metabolizm.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 19:12   #3145
santos
Zakorzenienie

GG do santos

U

sniadanie:
1/2 bajgla bezglutenowego z maslem, poledwica grubo krojona i pomidorkiem
1/2 bajgla z maslem i miodem (tost)
banan

lunch
2 lyzki musli + ok 100g jogurtu kremowego kokosowego (3-4 lyzki?) + garsc orzechow
1/2 szklanki smoothie.

obiad
ogromny pstrag teczowy (260g) upieczony, 2 ugotowane marchewki + ziemniak duzy ugotowany + lyzeczka masla+ koperek
duzo salatki (salata+pomidory+sloneczn ik prazony na oleju z orzechow brazylijskich)

100g suszonego mango.

I jak??? Ktos oceni plizzzz????

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 19:16   #3146
anniaa

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia, czy schudniesz, ale skoro teraz waga się zatrzymała, chyba warto spróbować

węgle należy ograniczać, ale po 1. jesteś młodziutka, a ww to podstawowe źródło energii, po 2. i po 3. trenujesz (gł aeroby chyba?) i zbyt mała ilość kcal może bardzo spowolnić metabolizm.
ograniczyc a nie jesc minimalna ilosc

Stary 2009-04-06, 19:17   #3147
bekii
Rozeznanie

Bardzo proszę o ocenę,czy ja nie jem za mało węgli???
RRRRR:
Na czczo godz.8.30: 1 szklanka niegazowanej wody mineralnej
I śniadanie godz.9.00: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,1 łyżka płatków owsianych,2 łyżki otrębów,1 duży pomidor pokrojony w kosteczkę ok.25 dag(mało płatków,bo mi się skończyły,muszę zakupić)
II śniadanie 12.00: 1 duże jabłko ok. 25 dag,1 jogurt naturalny 2,5 % tłuszczu z Łowicza (180 g),1 kostka gorzkiej czekolady
Obiad godz. 15.00: kawałek świeżego dorsza- posolony,popieprzony pieprzem cytrynowym i posypany koperkiem,usmażony na patelni na oliwie z oliwek (ok. 20 dag)+sałatka z serem feta,kapustą pekińską,ogórkiem konserwowym,pomidorem,sur ową czerwoną papryką,oliwkami ,koperkiem ,doprawiona oliwą z oliwek,bazylią w kosteczce Knorra i sokiem z cytryny
Podwieczorek 18.30: 2 łyżki usmażonego na oliwie z oliwek mięska mielonego z szynki wieprzowej ,surowa kapustka kiszona,4 orzechy włoskie
Kolacja będzie o 21.30 :1/2 kostki chudego twarogu 0 % tłuszczu z Łowicza,tj. 100 g
Napoje codziennie te same: po śniadaniu szklanka pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbata czerwona w kosteczce 3 razy zalewana, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbata zielona sypana 3 razy zalewana,czyli też 3 szklanki,w międzyczasie popijałam też wodę mineralną niegazowaną .

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 19:32   #3148
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
ojejto musi byc fajne byc na P
uwierz, że nie zawszeto ma swoje plusy, ale minusy także

ponieważ waga ani drgnie więc U:

Iśn- big grahamka z sezamem-połowa z masełkiem i miodem, połowa z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, kubek kakao oraz kawałek sernika czekoladowego

IIśn-a) kupna bułłłłłaaaa, czyli bułka pszenna z masełkiem, serem, szynką, warzywkami i sosem, kubuś
b) rożek orzechowy i kilka herbatników

bananekkkkkk wkrojony do serka homo kokosowego

O- zupa pomidorowa z ryżem na wczorajszym rosołku, ziemniaczki z sosem śmietanowo koperkowym, klopsy z sosem tym samym, buraczki i mizeria, kompot

kawwwwwwa z mlekiem 3.2%, kawałek sernika jw, mars

P- ok 8 racuchów z jabłkami- częśc z cukrem pudrem, częśc ze śmiataną i cukrem, a częśc z sosem toffiee-baaaardzo słodkie, danmleko

kilka cukierków "Bounty" i "Mars", wafle tortowe

K- duży paluch z parówą i serem, sałatki, ketchup, majonez-taki domowy hot dog x 1.5, herbata

teraz dojdzie mleko i racuszki chyba

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 19:35   #3149
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

spróbuje wiec

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
uwierz, że nie zawszeto ma swoje plusy, ale minusy także

Kikuś,nie mozesz przytyc? Kurcze,jedni musza chudnac ,drudzy tyc,co za niesprawiedliwosc

Stary 2009-04-06, 19:49   #3150
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
spróbuje wiec

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Kikuś,nie mozesz przytyc? Kurcze,jedni musza chudnac ,drudzy tyc,co za niesprawiedliwosc
dokładnie...i jedni zazdroszczą drugim-zakręcony ten nasz świat

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości