|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
łoooo! droga ta niania! Na all widzialam tańsze dużo
|
#3122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się zastanawiałam czy nie rodzić 50 km od mojej miejscowości ale no końcu zrezygnowałam, boję się korków, niby to tylko 50 km, ale dojazd zajmuje czasmi ponad dwie godziny co do gina to zgadzam się, nie ma to jak zaufany lekarz, ja akurat mam z mojego miasta i nie moge złego słowa powiedzieć, wiem że wszystko mi wytłuamczy, czasami w gabinecie siedzieliśmy godzinę ( zwłaszcza na początku) ale wychodziliśmy widząc za co płacimy ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- kupa kaski, ja mam o tyle szczęscie, że koleżanka powiedziała, że na te pierwsze miesiące mi pożyczy monitor, a nianię kupiliśmy osobno |
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to się będę umawiać jak Pam , jakoś nie widzi mi się rodzić gdzie indziej, tymbardziej że mogą być komplikacje bo to w końcu bliźniaki...
|
|
#3124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekamy teraz na zdjecie Oliwki
![]() Niestety w wiekszosci szpitali zabieraja dzieci, moze kiedys to sie zmieni
|
#3126 |
|
Zadomowienie
|
Pamela gratuluję Tobie i córci!!!
Też nie lubię dzwonić po lekarzach, gdyby nie mój Tż, który powiedział, że za to jej płacimy, to bym nie zadzwoniła Ania ania też mam wizytę w pon. Będę trzymała za Ciebie kciuki, a Ty za mnie, bo to genetyczne już
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Pam gratuluje córeczki i czekamy na zdjęcia
Ania i Justa trzymam mocne kciuki za poniedziałkowe wizyty. będzie dobrze!!! |
|
|
|
#3128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
Cytat:
Cytat:
Oby teraz jak najszybciej mogła przytulić Oliwkę A ja jak zwykle siedzę w pracy, spać mi się chce... Na szczęście pracę mam spokojną, więc planuję przynajmniej do końca stycznia pracować, potem może o jakimś krótkim L4 pomyślę ![]() |
||
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
My dopiero dotarliśmy do domu, wczoraj nocowaliśmy u teściowej , uwielbiam to
a tak na serio nienawidze bo u siebie mamy wielkie łoże w sypialni a tam mała wersalka i nie możemy się zmieścić ![]() Poza tym wkurzyłam się bo dziś miałam iść na wizytę ale muszę przełożyć na pn bo miałam iść z wynikami badań które dziś chciałam zrobić ale; 1 lab zamknięte, w drugim baba chora i jakaś ją zastępuje godzine dziennie a w trzecim tyle ludzi że bym stała do tej pory Zdecydowałam się na to drugie ale wyniki dopiero w pn a nie tak jak zawsze w tym samym dniu ze względu na chorobę echhhhhhhhhTeraz zajadam spóźnione śniadanie a później idę poleżakować troszke . Gratulacje dla Pameli ![]() ![]() Ja dziś miałam sen że urodziłam a mała była taka boska
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki
![]() my juz po 2 sniadanku leje jak nie wiem ani wyjsc na dwor.dobrze ze kolega mnie podwiozl do klepu bo inaczej bym wrocila cala przemoczona.poza tym czeka mnie sprzatanie pokoju a moja macica mi spokoju nie chce dac ciekawe jak tam sie dziewczynki miewaja Pam i Fridka? Jeszcze chyba Dizi miala rodzic z tego co pamietam ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() co do badan to tez ide na wizyte w pon na 16 mam umowiona,mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze mnie tez sie dzisiaj snilo ze urodzilam,znaczy probowalam ale jakos nie moglam dotrzec do szpitala bo wszystkie autobusy mi uciekly a potem czulam jak maly wychodzi a ja w srodku miasta z mama panikujaca
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Dizi to już urodziła 3 stycznia
Nawet sama napisała na wizazu
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w klubie ![]() ja dziś robiłam test obciążenia glukoza w zyciu takiego ulepka nie piłam!!!!do tego głodna,siedziałam tam 3 godziny!!bo aż 3 pobrania krwi,każde co godzine i mam juz dość na dzisiaj!przynajmniej u mnie było o tyle lepiej,że ludziska mnie powpuszali bez kolejki,co sie chwali oczywiśćie MADZIK czemu macica nie daje Ci spokoju???
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
właśnie miałam to samo napisać
![]() Madzik to rzeczywiście sen super :P Ja mam o tyle szczęście że do szpitala mam pieszo 10 minut więc jak mi nie odpali auto to zalece na pieszo bo to z górki i droga prosta
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2011-01-07 o 12:11 |
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Droga,nie droga,już mam to gdzieś!! i tak jest tyle wydatków,że nawet nie chce mi się szukać gdzie po jakich cenach jest ![]() wózek kupuja teściowie ![]() chociaż tyle,moja mam pokupowała takie fajne ciuszki,właśnie je przyniosła ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Enia a Ty co ile chodzisz na wizyty??
![]() |
|
|
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
Hello piątkowo
![]() Też trzymam kciuki za pon. wizyty, ja mam wizytę dwa dni później U nas pogoda do bani, leje od samego rana Lulka jakiej firmy kupiłaś sterylizator, podgrzewacz i laktator??? Enia w sumie nie wiele Ci zostało do porodu Już bym chciała być na Twoim etapie albo chociaż na etapie Madzika
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja to wariatka jestem i co 2 tygodnie jeździłam,ale teraz juz miesiąc nie byłam i siedze jak na szpilkach ,byle tylko zobaczyć Kruszynkę ![]() a wizyte mam w piątek 14 ![]() jeszce tylko 7 dni ![]() a Ty już jesteś na samej końcówie!!! masz już wszystkie potrzebne rzeczy?? ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Niania AngelCare podgrzewacz Lovi sterylizator do mikrofali Philip AVENT i taki sam laktator ![]() i zastanawiam się nad materacykiem z GLUCK lateksowo-kokosowy?? a Ty jakie kupujesz??
![]() |
|
|
|
|
#3138 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja to jednak jestem slepa
Cytat:
ja na szczescie nie bede miala takich badan a macica sobie urzadza cwiczenia przed porodem i mi brzuch twardnieje Cytat:
dobrze ci przynajmniej mozesz byc spokojna ze jak nie autem to piechotka siestoczysz z gorki
|
||
|
|
|
#3139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę najgorsze, że zakup tych sprzętów to jest taki duży wydatek
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co zimno mi na nosie wylazło... paskudne...
no ja musze co dwa tyg bo teraz przynajmniej póki nie czuje ruchów jest spoko... a ciekawe jak później.
|
#3141 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam do szpitala poza szczytem 20 min, a w szczycie około 1,5 h. Mam nadzieję, że Kubuś wybierze wieczorno-nocną porę do wyjścia na świat
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wchodzą butelki Aventu ![]() z firmy mambaby zamówie smoczki ,bo mój TŻ obczaił i powiedział,że pod względem stomatologicznym i ortodontycznym sa najlepsze ![]() Generalnie nam za komplet wyszło jakieś 1500 zł a gdzie jeszcze fotelik i inne rzeczy...jest to naprawde spory wydatek,musimy na wszystko odkładac,ale przynajmniej ciesze się,że jest z czego odłożyc!!!
![]() |
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam do szpitala jakies 30-40 minut zalezy od ruchu na drodze...
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smaruj to zimno,bo ja też miałam o w ciąży to raczej średnio wskazane!!może być maść cynkowa ,albo czosnek ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- a ja jakies 1,5 godziny i to trasą
![]() |
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie mamy zamówionego jeszcze wózka, ja podkładów poporodowych no i laktator dziś planuje zakupić a tak to wydaje mi się że najpotrzebniejsze rzeczy są..chyba
|
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oszczędności topnieją w szybkim tempie ale zakupy dla Kubunia to czysta przyjemność
|
|
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci tak,żę u nas już stopniały ![]() dla nas najgorszy wydatek to były mebelki i tapeta ale jakbym teraz tego nie kupiła ,to później już wogóle bym o tym nie myślała![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
ja myślę,żę wchodzą a i tak myśle,że nie bęziemy z tych sprzętów korzystac. zagotujesz wode,oblejesz wrzątkiem i masz to sama ,ale kupić trzeba ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- A kupujesz nianie??
![]() |
||
|
|
|
#3148 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze masz z tż My pracujemy w instytucjach państwowych, więc jest jak jest. Chociaż na razie nie narzekamy Oszczędności jeszcze są A moi rodzice sponsorują Kubusiowi wózek, drudzy też pomogą. Damy radę ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o nianię to jeszcze się nie zastanawiałam. Prawdopodobnie tak.
||
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież dzieciaczki muszą mieć przede wszystkim kochających rodziców przy sobie,reszta to tylko mały dodatek a wybrałaś już leżączek dla Kubunia?? bo ja już mam wybrany dla Zuźki
![]() |
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak kupiliśmy w promocji w tchibo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

materacyk swoją drogą

to się będę umawiać jak Pam

05.06.2010 

a gdzie jeszcze fotelik i inne rzeczy...