|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Buziaki dla solenizantów
![]() ![]() ![]() Grazin ![]() Jeszcze jedno się poskarże na samą siebie.. jaka pała ze mnie ![]() ![]() Zostawiłam komóre w hotelu w Berlinie ![]() ![]() Co za osioł ze mnie ostatni noooo ![]() ![]() Muszę jechać karte wyrobić bommm odcieta od świata!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Rozeznanie
|
Dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Mi wczoraj udało się ściągnąć 160ml mleka więc dziś po południu śmiało śmigam na spinning ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i doradzę co pewnie już wiesz - śpij kiedy tylko możesz, dzieć pada - padaj też ![]() Grazin dużo ciepłych myśli dla Ciebie, żeby Ci się udało no! anulinka witaj w krainie lęku separacyjnego ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Wiktor Bartuś Misiek Zuzia Ivo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Zakorzenienie
|
znowu bylo usypianie z placzem, tarla oczy, ziewala, zasypiala na raczkach, odlozona do lozeczka RYK
4 razy odkladalam az padla, normalnie zwariuje, oczy na zapalkach i druga kawura. z tego wszystkiego olalam burdello w kuchni i pomalowalam sobie pazury. mam nadzieje ze Zoska poczeka z 15 minut zanim sie obudzi i wyschna.... matall kciuki za pediatre ![]() moniak teraz cie rozumiem, nie wiem jak wytrzymujesz te nocki, ja padam, budzila sie 2-3 razy, teraz ma fazy na 4-5 ja wymiekam, ani razu nie przespala nocki, 2 razy chyba od urodzenia zdarzylo jej sie pospac do 4-tej.... buuu niebieskalwica no sniegu sie balam bo chmury sniegowe od kilku dni wisialy w powietrzu... ale za cieplo jeszcze na porzadna zime choc last year bylo w listopadzie minus 2...... anulinka no Zoska normalnie kocha obcych ludzi, chyba jej nudno w domu ![]() EDIT! Zoska nie spi..ciekawe czy moje pazury to przezyja... caffelate no widzisz jaka cudna nocka? gusiaczku no u nas wlasnie 4 razy odkladalam wlasnie do lozeczka.... boje sie co to bedzie jak zacznie wazyc 10 kilo.... padam lolus dobrze ze jestes ![]() andziot a ty gdzie???????????? daisyyyyy juuuuhuuuuu???????????? ooo skrzeczenie przechodzi w jeki i placz, lece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zakorzenienie
|
Grazin
![]() Wiktorku Bartusiu Miśku Ivo Zuziu WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() anula ![]() lęk bez mamy jest teraz na topie u wielu maluszków, nie sądzę, żeby to wina pokoju była gusia ja bym spróbowała już nie podawać Biogai Loluś dobrze, że wypad się udał Dzień dobry ! Gaba się zsikała na cały brzuszek ![]() mam chyba coraz mniej mleczka i nie wiem czy wytrwam do półroczku ![]() lecę polatać na szmacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
nocka lepsza pobudki o 3 i 6 ale od razu zasypiala o 7.30 sie obudzila w naszym lozku buzia w moja strone i wolala "me" "ooo" glaszczac mnie po buzi ![]() ![]() ogolnie jest grzeczniusia tak sie spytalam z tymi kolczykami, ciekawa bylam ciekawe co sobie mysla ludzie, ktorzy przebili wlasnie tej dziewczynce, malutkiej, nawet nie siedziala jeszcze... my przebijemy jak oli urosną wlosy dosc pokaźnie, a to pewnie nastąpi za co najmniej rok ![]() ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
Grazin, o cholera noc załamka
![]() ![]() ![]() Anula, u Ciebie też fatalnie widzę ![]() Dziewczyny, Tymkowi zrobiła się na brodzie dość duża krostka czerwona z jakby białym czubkiem ![]() ![]() U nas objawy lęku obserwowałam jakiś miesiąc temu :waht: Tymcio bardzo bał się nowych miejsc i jak wchodziliśmy nawet do naszych rodziców to był ryk. Teraz jest trochę lepiej i już tak nie płacze, choć na obcych ludzi cały czas się krzywi.
#3127 |
Raczkowanie
|
Wiktorku, Bartusiu, Miśku, Ivo i Zuziu night ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() andziot ja rano latałam na szczotce ![]() a spostrzeżenia odnośnie laktacji takie same lolko ![]() ![]() pytałaś o laktator, odpisałam lecz nie wiem czy doczytałaś, daj znać to napiszę jeszcze raz ![]() ![]() grazin jesteśmy z Tobą wszystkie przesyłam ci dużo pozytywnej energii ![]() ![]() U nas nocka piękna, pobudka na jedzonko o 5.45, później spanko do 8 teraz drzemka ![]() póki co temperatury nie ma, tylko kaszelek został, a daisy GDZIE???
![]() Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-10-25 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego naszym dzisiejszym solenizantom: Wiktorkowi, Bartusiowi, Ivo, Misiowi, Zuzi
![]() ![]() ![]() oraz spóźnione życzenia wczorajszym świetujacym: Adrianowi, Tymonowi, Fiammetcie, Julce i Kubusiowi ![]() jakoś ostatnio nie mogę wszystkiego ogarnąć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Nam ostatnio Lilka zrobiła awanturę jak zobaczyła moją teściową
![]() ![]()
![]() |
#3130 | ||||
Wtajemniczenie
|
eve1603 nie takie stare, my mamy 98r.
![]() Cytat:
![]() niebieska.lwica Nika jak zrobi kupkę tez spokojniejsza jest ![]() ![]() Catia88 nie wiem czy byś rozczytała te hieroglify ![]() ![]() ![]() k190172 to sie musiałas wystraszyc, wredna lekarka ![]() ![]() mimbi no prosze!skarb z niego!! zrobil cos czego bys sie nie spodziewala... czemu mojemu mężusiowi się lampka nie zaświeci?? ![]() pospałaś ładnie ![]() wszystkiego najlepszego! ![]() caffelate05 Się dziwisz chłopakowi, samemu to sama sobie mama leż ![]() ![]() co do katarku pojawił się wraz z drugim ząbeczkiem- przypadek??? ![]() delicadeza dziekuje kochana ![]() Niko też czesto sie uderza, a ja lece do niej z pomocą, po chwili przestaje plakac, wiec rzeczywiscie bardziej ten placz ze strachu niz z bolu... wczoraj sie podrapala do krwi na nosku, chociaz obcinałam jej paznokietki niedawno ![]() Cytat:
mnie boli kregoslup coraz bardziej, mam wysunięte żebro i płaskostopie na jednej stopie ![]() Cytat:
![]() czyzby przez te ząbki??? Cytat:
![]() ![]() tez bym zrozumiała SAD a nie sąd ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Zadomowienie
|
Nasza katarzynka00 urodziła Blaneczkę dziś rano
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3132 |
Wtajemniczenie
|
Dobryyyyyyyyy...
Jaka impra dziś!!! najlepszego kochani jubilaci ![]() co tak spokojnie? nie słyszałyście tych wrzasków, pisków i innych oznak bezwzględnej paniki? słyszałyście? spoooooooooooko, to tylko moja córka Wiktoria miała szczepienie... ![]() Karolcia za to przeszła samą siebie... spała od 18.45 do 7.23... ja nie chcę żadnych skoków, ja chcę ja taką... zastanawiam się, czy się w końcu ujawnić lekko i wrzucić fotki ze chrztu... hmmmmm...
#3133 | |||||
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do śniegu to ja uwielbiam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() eweska ![]() ![]() ![]() kamikadze ![]() ![]() Aliczka ![]() ![]() Ollliwka ![]() ![]() Grazin ![]() Macius ładnie przespał nockę, nie miał gorączki będziemy go jeszcze obserwować a i idziemy dzisiaj na spacer z jedną koleżanką z wizażu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zadomowienie
|
Anulka, Andziot
![]() Delicateza ![]() Nom.. jak wypali i się spotkamy, to będziesz musiała mi sekret zdradzić, o którym pisałaś mi w komentarzu ![]() ![]() Czytałam o laktarorze, bo czekałam na tą wiadomość! dziękuje ![]() Andziotku ale chyba się nie przejmujsz ani nie martwisz, że mniej mleka masz.. Gabrysia chyba polubiła MM, a parenaście dni w te czy wefte to chyba nie robi różnicy ![]() MoniaK pierwszy pryszczyk Tymusia? ![]() Nie pomogę, nie znam się ![]() A ja też mam pytanko ![]() ![]() ![]() Od trzech dni kupy nie było ![]() ![]() Ostatnia kupka w piątek rano i do teraz nic ![]() Co robic?? Jakies krople, albo coś? Iść do lekarza? Żadnych oznak marudzenia czy bólu z tego tytułu nie widze u Anotonka, więc to chyba dobrze.. no, ale zawsze, codziennie, ta kupka z rana była ![]() Z marchewką i słoiczkami chyba się wstrzytmać w tej sytuacji, co myslicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez tak chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
Lolus Super, ze wypad sie udal
![]() ![]() Anula Tez sie wczoraj, w trakcie usypiania, zastanawialam jak dam rade usypiac 10-cio kilogramowa Nadie ![]() ![]() Andziot Dziekuje za odpowiedz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() GRATULUJEMY ![]() katarzynka nasza to jakby najmłodsze wątkowe dzieciątko na świat przyszło ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
ja uciekam do ksiegowej, bede pewnie wieczorkiem jak uda mi sie przetrwac ten dzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Wtajemniczenie
|
Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącą wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Spice dzieki za info ![]() Lolus U nas tez raz byla taka sytuacja z kupka ![]() ![]() ![]() Delicadeza, night Ciesze sie, ze chlopcy maja sie dzis lepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wpadam tylko na szybko napisac, ze zyjemy... Mamy wlasnie ten piiiii skok separacyjny. No masakrator ![]() Jak tylko nie jestem w zasiegu wzroku Nadii to RYYYYK. Wieczorne usypianie tez idzie ciezko, ostatnio 3 godzinki to minimum. Na raczkach glownie, ma sie rozumiec ![]() A wczoraj bylo wazenie, 8040g, wiec taka lekka to ona juz nie jest. Dobra, ide, zasnela teraz to moze troche ogarne mieszkanie... Buziaki dla wszystkich ![]() Najlepsze zyczenia dla dzisiejszych solenizantow ![]() ![]() I gratulacje dla Katarzynki!!! Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-10-25 o 10:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 | |
Zakorzenienie
|
caffelate no to piękny dzień Ci sie szykuje !
![]() ![]() Anulka, Grazin, MoniaK witam w klubie zarwanych nocek ![]() ![]() ![]() Gusiu, znów ślicznie Nadunia pospała ! Oby tak już zawsze ![]() delicadeza; ale Wiktorek slicznie lula ! A dajesz kaszkę co noc na dobranoc? Ja od kilku dni nie Wiesz, jak czytałam wczoraj w K Twoje spostrzeżenia odnośnie macierzyństwa to jak bym o sobie czytała Cytat:
![]() ![]() ![]() Suuuuper, a wiesz, ja o Niej myślałam z 2 tyg temu bo pamiętałam, że miała termin na październik. Gratulacje !! Loluś, no co za pech !! Zablokowałaś kartę? Oby Ci ktoś impulsów nie napykał.... i jeszcze szkoda telefonu ![]() Anulko, śnieg? o shit ;/ Współczuje! Przyjeżdzaj do nas bo piękne słonko i plus 13. Nie zazdroszczę nocki, ale to chyba nie z powodu zmiany pokoiku, prawda? Bo już zdarzało się tak marudzić Zosieńce... Słuchaj a próbowałaś na noc MM? Bo Zosia w ustach już go kiedys miała, prawda? Andziotko, czy dziś lepszy nastrój ?? Hejka ![]() Ja tak późno bo nie tak dawno wstałyśmy tzn standardowo 10.30 ale żeby nie było kolorowo to pobudek sporo bo o 1, 3, 5, 6, 8 no i 10.30 Na całe szczęście Malutka od razu zasypiała no i z zaśnięciem wieczorem nie było problemu bo w ogóle się nie prężyła, więc może pomógł brak słoiczków? Kaszki też przed snem nie było - wczoraj tylko UU, dziś again. Pobawiłyśmy się troszkę a teraz Dzidzia drzemie w ogródku bo piękne słonko a ja jeszcze w szlafroku z kawą w dłoni Najlepszego dla Jubilatów !
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3145 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Karolinka zuch dziewczynka, daje mamie pospać i odpocząć wieczorami ![]() nie to co Niko, od 20 ją usypiam, skrzeczy całe wieczory, zapodałam wczoraj czopek z tych nerw i o dziwo uspokoił ją... A Wiki wie co jest grane i nie dziwię się jej, bo to boli.. Loluś nie wiem co ci doradzić z tymi zaparciami, moja cora ladnie sie wypróżnia... kurde, moze ktoś zna odpowiedz, dajesz mu pić dużo??? Niko nie chce jeść!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ostatni posiłek o 22 był ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
codziennie wieczorem ![]() pięknie słowa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem dlaczego ![]() moje sumienie jest chore !!!!!! ale chciałabym jakoś uciągnąć ... co do kupy - na razie nic nie rób, skoro Antonek się nie męczy to poczekaj cierpliwie, jak dopajasz czymś to daj mu pić więcej i tyle, jeśli nie to po prostu czekaj Cytat:
wózek nadal sie sprawdza ? ![]() jedno pranie wyprane, kurze wytarte a moja znajoma ma termin na 27.10 i CZEKA !!!!!!!!!! ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-25 o 11:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie mam czasu nawet poczytać wizażu ![]() Niestety i Nas dopadła choroba ![]() Zuza ma kaszel znowu. Tż też chory a ja ganiam między Nimi i nba dodatek z psem na spacery. Szczepienie jutrzejsze pójdzie się bujać chyba. Najlepszego dla pozostałych dzieciaczków, które obchodzą dzisiaj swoje miesięcznice kolejne ![]()
![]() |
#3148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przekaż jej moje gratulacje! Super, że zdrowa i mama pewnie bardzo szczęśliwa ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
gratulacje dla Katarzynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Wtajemniczenie
|
sprawdza sie - Daria lubi w nim spac, klade ja juz taka snieta i zasypia momentalnie
![]() ![]() ![]()
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka ![]() Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-10-25 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.