|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Buziaki dla solenizantów
Grazin ![]() Jeszcze jedno się poskarże na samą siebie.. jaka pała ze mnie ![]() ![]() Zostawiłam komóre w hotelu w Berlinie Co za osioł ze mnie ostatni noooo ![]() Muszę jechać karte wyrobić bommm odcieta od świata!! |
|
|
|
#3122 | |
|
Rozeznanie
|
Dobry
Drugą kawę piję, ale to chyba z przyzwyczajenia, bo noc cudna. Jul padł koło 18:30. Obudził się o 22:30 akurat jak się kładłam bo był głodny, pocycał i spaliśmy do 4;30 i potem wstał o 8:00 Z uśmiechem Temperatury nie ma, w nosku jeszcze gra i furkocze ale humor mu dopisuje ![]() Mi wczoraj udało się ściągnąć 160ml mleka więc dziś po południu śmiało śmigam na spinning korzystając z tego, że TŻ w domu i Julciem się zajmie ![]() Cytat:
Mi pomaga nawet nie tyle odpoczynek co zmiana otoczenia Wypad na zakupy, na basen, na fitness. Od razu zaczynam świat widzieć w innych barwach i dostaję turbodoładowania ![]() No i doradzę co pewnie już wiesz - śpij kiedy tylko możesz, dzieć pada - padaj też Mnie to kiedyś ratowało.Grazin dużo ciepłych myśli dla Ciebie, żeby Ci się udało no! anulinka witaj w krainie lęku separacyjnego Widzę, że coraz więcej dzieciaczków tak reaguje. U nas ten lęk trwa niestety od jakis 2tyg chyba.---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Wiktor Bartuś Misiek Zuzia Ivo Rośnijcie zdrowo!
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
znowu bylo usypianie z placzem, tarla oczy, ziewala, zasypiala na raczkach, odlozona do lozeczka RYK
4 razy odkladalam az padla, normalnie zwariuje, oczy na zapalkach i druga kawura. z tego wszystkiego olalam burdello w kuchni i pomalowalam sobie pazury. mam nadzieje ze Zoska poczeka z 15 minut zanim sie obudzi i wyschna.... matall kciuki za pediatre ![]() moniak teraz cie rozumiem, nie wiem jak wytrzymujesz te nocki, ja padam, budzila sie 2-3 razy, teraz ma fazy na 4-5 ja wymiekam, ani razu nie przespala nocki, 2 razy chyba od urodzenia zdarzylo jej sie pospac do 4-tej.... buuu niebieskalwica no sniegu sie balam bo chmury sniegowe od kilku dni wisialy w powietrzu... ale za cieplo jeszcze na porzadna zime choc last year bylo w listopadzie minus 2...... anulinka no Zoska normalnie kocha obcych ludzi, chyba jej nudno w domu a teraz nagle odlubialo jej sie. a ja nie jestem niezniszczalna, mam zalamke jak mysle jak nei moge skonczyc tego portfolio i jak ja w ogole z mala na rekach ta prace znajde? masakra, strasznie mnie to doluje, szczegolnie jak jestem neiwyspana...EDIT! Zoska nie spi..ciekawe czy moje pazury to przezyja... caffelate no widzisz jaka cudna nocka? gusiaczku no u nas wlasnie 4 razy odkladalam wlasnie do lozeczka.... boje sie co to bedzie jak zacznie wazyc 10 kilo.... padam lolus dobrze ze jestes wspolczuje zguby komorkowej...andziot a ty gdzie???????????? daisyyyyy juuuuhuuuuu???????????? ooo skrzeczenie przechodzi w jeki i placz, lece
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin
Wiktorku Bartusiu Miśku Ivo Zuziu WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!!!! anula lęk bez mamy jest teraz na topie u wielu maluszków, nie sądzę, żeby to wina pokoju była gusia ja bym spróbowała już nie podawać Biogai Loluś dobrze, że wypad się udał Dzień dobry ! Gaba się zsikała na cały brzuszek ![]() mam chyba coraz mniej mleczka i nie wiem czy wytrwam do półroczku ![]() lecę polatać na szmacie
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
nocka lepsza pobudki o 3 i 6 ale od razu zasypiala o 7.30 sie obudzila w naszym lozku buzia w moja strone i wolala "me" "ooo" glaszczac mnie po buzi ogolnie jest grzeczniusia tak sie spytalam z tymi kolczykami, ciekawa bylam ciekawe co sobie mysla ludzie, ktorzy przebili wlasnie tej dziewczynce, malutkiej, nawet nie siedziala jeszcze... my przebijemy jak oli urosną wlosy dosc pokaźnie, a to pewnie nastąpi za co najmniej rok bo poki co lysinka sie zageszcza i rosnie coraz wiecej, juz ma kędziorki jak ja kapiemy ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, o cholera noc załamka
![]() Anula, u Ciebie też fatalnie widzę Dziewczyny, Tymkowi zrobiła się na brodzie dość duża krostka czerwona z jakby białym czubkiem Smarować to czymś czy samo zejdzie U nas objawy lęku obserwowałam jakiś miesiąc temu :waht: Tymcio bardzo bał się nowych miejsc i jak wchodziliśmy nawet do naszych rodziców to był ryk. Teraz jest trochę lepiej i już tak nie płacze, choć na obcych ludzi cały czas się krzywi.
|
#3127 |
|
Raczkowanie
|
Wiktorku, Bartusiu, Miśku, Ivo i Zuziu night ![]() ![]() klask i:andziot ja rano latałam na szczotce ![]() a spostrzeżenia odnośnie laktacji takie same lolko ![]() pytałaś o laktator, odpisałam lecz nie wiem czy doczytałaś, daj znać to napiszę jeszcze raz ![]() grazin jesteśmy z Tobą wszystkie przesyłam ci dużo pozytywnej energii U nas nocka piękna, pobudka na jedzonko o 5.45, później spanko do 8 teraz drzemka ![]() póki co temperatury nie ma, tylko kaszelek został, a daisy GDZIE???
Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-10-25 o 11:20 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego naszym dzisiejszym solenizantom: Wiktorkowi, Bartusiowi, Ivo, Misiowi, Zuzi
oraz spóźnione życzenia wczorajszym świetujacym: Adrianowi, Tymonowi, Fiammetcie, Julce i Kubusiowi ![]() jakoś ostatnio nie mogę wszystkiego ogarnąć chyba jakaś chandra mnie dopadla...za niecałe 2 tygodnie wracam do pracy |
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Nam ostatnio Lilka zrobiła awanturę jak zobaczyła moją teściową
tak zaczęła płakać na jej widok że szok. Do mojej mamy i taty się cieszy. Widać jak bardzo lubi tamtą babcię
|
|
#3130 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
eve1603 nie takie stare, my mamy 98r.
Cytat:
niebieska.lwica Nika jak zrobi kupkę tez spokojniejsza jest ![]() Catia88 nie wiem czy byś rozczytała te hieroglify kurde Niko też piszczy!!! az uszy mi pekaja smiejemy sie z babcia ze w chórze bedzie spiewack190172 to sie musiałas wystraszyc, wredna lekarka mimbi no prosze!skarb z niego!! zrobil cos czego bys sie nie spodziewala... czemu mojemu mężusiowi się lampka nie zaświeci?? no i prezent pierwsza klasa, moze fotkę wrzucisz tych kolczyków??pospałaś ładnie wszystkiego najlepszego! caffelate05 Się dziwisz chłopakowi, samemu to sama sobie mama leż to my z Niko też zapraszamy (poważnie zapraszam na herbatkę)..co do katarku pojawił się wraz z drugim ząbeczkiem- przypadek??? ![]() delicadeza dziekuje kochana mam nadzieje, ze sie uda!! po chrzcinach udajemy sie do doradcy kredytowego...Niko też czesto sie uderza, a ja lece do niej z pomocą, po chwili przestaje plakac, wiec rzeczywiscie bardziej ten placz ze strachu niz z bolu... wczoraj sie podrapala do krwi na nosku, chociaz obcinałam jej paznokietki niedawno ![]() Cytat:
mnie boli kregoslup coraz bardziej, mam wysunięte żebro i płaskostopie na jednej stopie Cytat:
![]() czyzby przez te ząbki??? Cytat:
a jak Wojtuś znosi to ząbkowanie??? Niko ma humory ![]() tez bym zrozumiała SAD a nie sąd mam nadzieje, ze jednak doszło do spotkania??
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
Nasza katarzynka00 urodziła Blaneczkę dziś rano
Duża dziewczynka 4050 g, zdrowa, cc było.
|
|
|
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobryyyyyyyyy...
Jaka impra dziś!!! najlepszego kochani jubilaci co tak spokojnie? nie słyszałyście tych wrzasków, pisków i innych oznak bezwzględnej paniki? słyszałyście? spoooooooooooko, to tylko moja córka Wiktoria miała szczepienie... ![]() Karolcia za to przeszła samą siebie... spała od 18.45 do 7.23... ja nie chcę żadnych skoków, ja chcę ja taką... zastanawiam się, czy się w końcu ujawnić lekko i wrzucić fotki ze chrztu... hmmmmm...
|
#3133 | |||||
|
Rozeznanie
|
Maciuś już nie ma gorączkiCytat:
dla Pepe Cytat:
następna wyspana mamusiaCytat:
a co do śniegu to ja uwielbiam ![]() Cytat:
za udaną wizytę, może pediatra coś doradzi ![]() Cytat:
dobrze że mu przeszło eweska ![]() dla Wiktorka i Bartusia kamikadze dla Ivo Aliczka dla Miska Ollliwka dla Zuzi Grazin Macius ładnie przespał nockę, nie miał gorączki będziemy go jeszcze obserwować a i idziemy dzisiaj na spacer z jedną koleżanką z wizażu
|
|||||
|
|
|
#3134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
Anulka, Andziot
Delicateza Nom.. jak wypali i się spotkamy, to będziesz musiała mi sekret zdradzić, o którym pisałaś mi w komentarzu ![]() ![]() Czytałam o laktarorze, bo czekałam na tą wiadomość! dziękuje Andziotku ale chyba się nie przejmujsz ani nie martwisz, że mniej mleka masz.. Gabrysia chyba polubiła MM, a parenaście dni w te czy wefte to chyba nie robi różnicy ![]() MoniaK pierwszy pryszczyk Tymusia? ![]() Nie pomogę, nie znam się ![]() A ja też mam pytanko pomoże ktoś? Od trzech dni kupy nie było ![]() Pierwszy raz taka sytuacja.. a na pewno nie po marchewce, bo nie podawałam ostatnio, an wyjeżdzie też tylko pierś była, żadnych kaszek.. (z wygody)..Ostatnia kupka w piątek rano i do teraz nic ![]() Co robic?? Jakies krople, albo coś? Iść do lekarza? Żadnych oznak marudzenia czy bólu z tego tytułu nie widze u Anotonka, więc to chyba dobrze.. no, ale zawsze, codziennie, ta kupka z rana była Z marchewką i słoiczkami chyba się wstrzytmać w tej sytuacji, co myslicie? |
|
|
|
#3136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie tak mecze od 2 m-cy....
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez tak chce
|
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Lolus Super, ze wypad sie udal
![]() Anula Tez sie wczoraj, w trakcie usypiania, zastanawialam jak dam rade usypiac 10-cio kilogramowa Nadie Coraz czesciej odzywaja sie plecy i prawe przedramie ![]() Andziot Dziekuje za odpowiedz Sprobuje nie podawac
|
|
|
|
#3139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() GRATULUJEMY ![]() katarzynka nasza to jakby najmłodsze wątkowe dzieciątko na świat przyszło
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
ja uciekam do ksiegowej, bede pewnie wieczorkiem jak uda mi sie przetrwac ten dzien
|
|
|
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy, aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącą wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spice dzieki za info ![]() Lolus U nas tez raz byla taka sytuacja z kupka Tez sie martwilam ale dziewczyny pisaly, ze skoro Nadia spokojna, brzuszek nie boli to nic sie nie dzieje![]() Delicadeza, night Ciesze sie, ze chlopcy maja sie dzis lepiej |
|
|
|
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Wpadam tylko na szybko napisac, ze zyjemy... Mamy wlasnie ten piiiii skok separacyjny. No masakrator Jak tylko nie jestem w zasiegu wzroku Nadii to RYYYYK. Wieczorne usypianie tez idzie ciezko, ostatnio 3 godzinki to minimum. Na raczkach glownie, ma sie rozumiec .A wczoraj bylo wazenie, 8040g, wiec taka lekka to ona juz nie jest. Dobra, ide, zasnela teraz to moze troche ogarne mieszkanie... Buziaki dla wszystkich Najlepsze zyczenia dla dzisiejszych solenizantow .I gratulacje dla Katarzynki!!! Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-10-25 o 11:47 |
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
caffelate no to piękny dzień Ci sie szykuje !
no i za nocke brawo ofc A nade wszystko za zdrówko Juleczka ! Anulka, Grazin, MoniaK witam w klubie zarwanych nocek ![]() Gusiu, znów ślicznie Nadunia pospała ! Oby tak już zawsze delicadeza; ale Wiktorek slicznie lula ! A dajesz kaszkę co noc na dobranoc? Ja od kilku dni nie Wiesz, jak czytałam wczoraj w K Twoje spostrzeżenia odnośnie macierzyństwa to jak bym o sobie czytała Cytat:
Suuuuper, a wiesz, ja o Niej myślałam z 2 tyg temu bo pamiętałam, że miała termin na październik. Gratulacje !! Loluś, no co za pech !! Zablokowałaś kartę? Oby Ci ktoś impulsów nie napykał.... i jeszcze szkoda telefonu Ale najwazniejsze, że Antonek zadowolony i Wy z wypadu! A jak pływam Maluszek? W kole, w jakichś motylkach?Anulko, śnieg? o shit ;/ Współczuje! Przyjeżdzaj do nas bo piękne słonko i plus 13. Nie zazdroszczę nocki, ale to chyba nie z powodu zmiany pokoiku, prawda? Bo już zdarzało się tak marudzić Zosieńce... Słuchaj a próbowałaś na noc MM? Bo Zosia w ustach już go kiedys miała, prawda? Andziotko, czy dziś lepszy nastrój ?? Hejka ![]() Ja tak późno bo nie tak dawno wstałyśmy tzn standardowo 10.30 ale żeby nie było kolorowo to pobudek sporo bo o 1, 3, 5, 6, 8 no i 10.30 Na całe szczęście Malutka od razu zasypiała no i z zaśnięciem wieczorem nie było problemu bo w ogóle się nie prężyła, więc może pomógł brak słoiczków? Kaszki też przed snem nie było - wczoraj tylko UU, dziś again. Pobawiłyśmy się troszkę a teraz Dzidzia drzemie w ogródku bo piękne słonko a ja jeszcze w szlafroku z kawą w dłoni Najlepszego dla Jubilatów !
|
|
#3145 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, cieszę się!![]() Cytat:
![]() Karolinka zuch dziewczynka, daje mamie pospać i odpocząć wieczorami ![]() nie to co Niko, od 20 ją usypiam, skrzeczy całe wieczory, zapodałam wczoraj czopek z tych nerw i o dziwo uspokoił ją... A Wiki wie co jest grane i nie dziwię się jej, bo to boli.. Loluś nie wiem co ci doradzić z tymi zaparciami, moja cora ladnie sie wypróżnia... kurde, moze ktoś zna odpowiedz, dajesz mu pić dużo??? Niko nie chce jeść!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ostatni posiłek o 22 był ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
codziennie wieczorem ![]() pięknie słowa
|
|
|
#3146 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem dlaczego moje sumienie jest chore !!!!!! ale chciałabym jakoś uciągnąć ... co do kupy - na razie nic nie rób, skoro Antonek się nie męczy to poczekaj cierpliwie, jak dopajasz czymś to daj mu pić więcej i tyle, jeśli nie to po prostu czekaj Cytat:
wózek nadal sie sprawdza ? ![]() jedno pranie wyprane, kurze wytarte a moja znajoma ma termin na 27.10 i CZEKA !!!!!!!!!!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-25 o 12:00 |
||||
|
|
|
#3147 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mam czasu nawet poczytać wizażu ![]() Niestety i Nas dopadła choroba Zuza ma kaszel znowu. Tż też chory a ja ganiam między Nimi i nba dodatek z psem na spacery. Szczepienie jutrzejsze pójdzie się bujać chyba. Najlepszego dla pozostałych dzieciaczków, które obchodzą dzisiaj swoje miesięcznice kolejne
|
|
#3148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przekaż jej moje gratulacje! Super, że zdrowa i mama pewnie bardzo szczęśliwa ![]() Cytat:
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla Katarzynki
![]() ![]() |
|
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
sprawdza sie - Daria lubi w nim spac, klade ja juz taka snieta i zasypia momentalnie
ale karmien w nocy i tak jest duzo (8-10). Gdzies czytalam, ze dzieci w tym wieku potrzebuja wiecej tluszczy, a poniewaz mleko w nocy jest bardziej tluste to dlatego jedza wiecej niz w ciagu dnia. Cos w tym moze byc, bo za dnia Daria je bardzo malo i bardzo krotko. No i na spacerach jest super, ale Duska jest madrzejsza niz mama myslala i mimo ze specjalnie kupowalam wozek z przekladanym siedziskiem to ona i tak chce jezdzic tylem do nas no ale jak zasypia to ja przekladam
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-10-25 o 12:19 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

Drugą kawę piję, ale to chyba z przyzwyczajenia, bo noc cudna. Jul padł koło 18:30. Obudził się o 22:30 akurat jak się kładłam bo był głodny, pocycał i spaliśmy do 4;30 i potem wstał o 8:00 

Mi pomaga nawet nie tyle odpoczynek co zmiana otoczenia
Wypad na zakupy, na basen, na fitness. Od razu zaczynam świat widzieć w innych barwach i dostaję turbodoładowania 
Widzę, że coraz więcej dzieciaczków tak reaguje. U nas ten lęk trwa niestety od jakis 2tyg chyba.

klask i:

tak zaczęła płakać na jej widok że szok. Do mojej mamy i taty się cieszy. Widać jak bardzo lubi tamtą babcię 

za udaną wizytę, może pediatra coś doradzi