|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Hej. U mnie spadek
![]() ![]() Ja wczoraj miałam taką ochotę na słodkie że masakra. A że jedyne na co sobie pozwalam to raz na dwa tygodnie jogurt pitny. Tyle że on też święty nie jest, więc wysłałam tż po mrożone truskawki i zrobiłam sobie koktajl. Bez cukru nie smakuje tak fantastycznie ale z braku laku też był dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Rozeznanie
|
to widze, ze plaga jakas zlego nastroju
![]() Ja swoj mam przez brak snu. Mam problem ze snem. W nocy nie moge zasnac, a jak juz zasne tak jak dzis to mnie domownicy po 5 obudzili i juz bylo pospane, bo slyszalam rozmowe i tv, a potem jak sie polozylam na chwile to listonosz mnie obudzil, a wpierw pies, bo domofonem dzownil. Przynajmniej mam swoj szampon apteczny. , 3pierniczki i kakao rozpuszczalne jak tylko wstalam potem jadlam jajecznice, szpinak w ciescie ide sie kapac. Jutro rano TZ przyjezdza wiec same rozumiecie. ![]()
#3123 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ja dziś ogarnęłam sie od rana wiec zapewne dobry dzień będzie - właśnie siadam do nauki ![]() ![]() Nadrobiłam trochę zarządzanie klubem - nowozaproszone pokażcie się nam ![]() ![]() Scio też chyba na dobre zniknęła ... Lolita , Mon cheri i martha chyba też ... Ech ciekawe czy dziewczyny schudły czy ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Asiu, mam podobnie jak Ty- tzn przed @ jestem do niczego, taki spadek energii, że ledwo się z łóżka zwlekam, nic nie robię i na dodatek jestem płaczliwa, a jak tylko się zacznie, niezależnie od intensywności mam takiego kopa, że góry mogłabym przenosić.
#3126 |
Zakorzenienie
|
jakie tu pustki??
a może umarłam? |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj pogrzeszyłam ostro. Cała tabliczka białej czekolady, pizza na pół z koleżanką i gulasz wieprzowy na obiad. Strasznie ciężko mi było na żołądku. Głupota moja nie zna granic. Powiedziałam dziś szefowej (ona też na diecie od dawna z ogromnymi efektami) co wczoraj zeżarłam to mi powiedziała tylko
"Monia, Ty masz chudnąć, a nie żreć, rozumiesz to?" ![]() Dziś ładnie się trzymam. Pieczywo ograniczyłam do minimum (jem kromkę na śniadanie o 6 rano albo pół grahamki), w pracy owoc albo jogurt z owocami, potem sałatkę i dużo wody. Ostatnio mam problem z kibelkiem i nie wiem dlaczego. Dziś chyba łyknę syropu, bo pomaga, ale namyślam się na zakup zestawu do irygacji ![]() Myślę o tym od czasu jak pojawił się temat o lewatywach na wątku ![]() Tak profilaktycznie, żeby wypłukać z siebie te smrodki ![]() A tak z ciekawości się dziś ważyłam po tym wczorajszym obżarstwie, ale waga pokazała 99,7 kg, także nie jest źle mimo, że z kibelkiem problemy. Nadalka też umarłaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Rozeznanie
|
Nie umarlyscie laski.
Ja usilowalam dzis spac ale nic z tego. ![]() Ja po prostu musze sie wyspac tak zeby usnac gdzies 24-3 i spac bez przerwy i bez zadnych przeszkod poki sama z siebie nie wstane. Dobrze, ze jutro jade do siebie to w koncu moj sen bedzie realny, a TZ juz wie zeby mnie nie budzic poki sama z siebie nie wstane, bo jeszcze jedna taka noc i normalnie wyjde z siebie, a dzien bede maruda i sie wkurzac oraz czepiac o byle co. ehhh co to brak snu robi z czlowieka. Dietetycznie klapa. Szczerze to nawet nie pamietam co dzis jadlam poza tym co pisalam, platkami z mlekiem i szklanka kakao. ![]() 1. pierniczki, kakao 2. jajecznica, szpinak w ciescie 3. platki z mlekiem, kakao bo nic dzisiaj nie gotowalam, nie kupowalam, nie wyciagalam z zamrazalki i nic nie bylo w pojemnikach. Zwykle jak sobie cos szykuje jesc to wczesniej i chowal do pojemnika by wyjac jak zglodnieje. Oooo juz wiem taka bylam wkurzona, ze wypilam redsa cytrynowego jeszcze i na tym koniec. Wiec tak czy inaczej dietetyczna klapa, bo nic wartosciowego i malego. O! Tyle mam do powiedzenia z samokrytyka. Przysiady zrobilam przed poludniem. Jestem na 15dniu czyli juz polowa za mna i przede mna. Zmiany??? Hmmm?? Ja nie widze ale TZ moze cos zobaczy, bo tyle mnie nie widzial i tyle sie dzialo, ze nie mialam kiedy sie sprawdzic centymetrem. Wage sprawdze jutro kontrolnie ale nie licze na spadek, bo nie bylam na tronie i jestem przez @. Z TZ wymyslilismy sobie romantyczna kolacje jutro. Ruszamy do sklepu i robimy sobie przy zadaszeniu grilla, ja bede miala jakiegos cyca i warzywka. Swiatlo bedziemy mieli od swieczek, bedziemy sobie siedziec pod golym niebiem, siedziec, przytulac sie, pic winko i czekac na grilla. Pozniej razem zjemy, moze sie wybierzemy na spacer pod szkole na hustawki, a pozniej pojdziemy do siebie na gore. ![]() Zmykam usilowac spac, bo sie romazylam i moze dzieki temu zasne. ![]() P.S. nim pojade do siebie moze zajrze, a jak nie to dopiero po niedzieli chyba, ze uda mi sie zainstalowac aplikacje na tel, poniewaz probowalam ale cos nie sciagnelam. P.S.2 zamierzam byc ciagle grzeczna i robic przysiady, a takze inaczej trenowac ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- No i udalo sie zainstalowac hihi ![]() ![]() ![]() Bede z wami przez weekend ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3133 |
Zakorzenienie
|
No faktycznie pustki
![]() ![]() ![]() ![]() Na wadze jest spadeczek -malutki ale zawsze, dzień wczoraj był dietetycznie wzorowy ... Nawet pór posiłków udało mi sie trzymać ... Zrobiłam shredziątko (prawie mnie zabiło ![]() ![]() Zosineczka fajne masz plany ![]() Co do przysiadów - ja jestem na przedostatnim dniu (tyle że nie trzymałam sie jakoś super zasad tj. robiłam rozpiske ale chyba z 1,5 miesiąca ![]() ![]() Jesz za mało - owszem jest szansa że schudniesz ale ciężko będzie potem utrzymać wagę... No i warto popracować nad regularnością posiłków -niedużych, sensownych co trzy godziny razy 5 - cholernie trudne ale myśle że w tym tkwi klcz do sukcesu ![]() Co do spania - to jak ja Cie dobrze rozumiem ... Ja jak nie pójde spac w okolicach 12 i nie prześpie tych 7 godzin (bez przerw) to jestem w stanie zombi ;( W dodatku zombie mega głodnego na słodkie ... Mona superże bieganie Cie wciagnelo - jak czytam co piszesz to ąż mam ochote wrzucić adidaski ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- ogolnie wiem że przestrzegam wytrawnego odchudzacza - nie przegnij w drugą stronę z kaloriami ![]() ![]() Jeszcze wczorajszy jadłospis: Sn kromka razowa z serkiem do smarowania light i pomidorkiem, pół papryki IISN jogurt nat z ananasem i bananem + 2 łyżki otrębów L makaron orkiszowy (50 g) z pesto i parmezanem , sałata z pom, fasolka, papryką i ziarenkami P sałatka owocowa (melon, ananas, winogrono) K filet dorsza z mozarella i suszonym pomiodorem, sałatka pomidor z ogórkiem kiszonym Dietetycznego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Rozeznanie
|
Odp: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Asiu jak spie normalnie to i normalnie jem te 4-5 posilkow a z braku snu jest jak bo organizm bardziej chce snu i restartu jak amu wiec nie wysyla sygnalu glodu.
Nadwyzki mniej jak 2kilo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3135 |
Zakorzenienie
|
Kiedy ja Was dziewuchy oduczę codziennego ważenia? Na dupę chcecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
Lolita moze zaciążyła w koncu
![]() wczoraj było 70,2 Dzisiaj nie wiem... Nadalka gratki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Raczkowanie
|
Monia bo to jest tak, że ciągle mamy nadzieję, że waga pokaże mniej, zwłaszcza jak dzień był ładny dietetycznie i/lub ćwiczeniowo. Ja osobiście ważę się raz/dwa w tygodniu, chociaż z założenia powinnam to robić co poniedziałek
![]() Anuszka soczewica ma 330 kcal w 100g, a ma w sobie naprawdę dużo białka, wg mnie jest świetna, jem ją od niedawna, ale zagościła w moim jadłospisie. Może podasz przepis na te kotlety? Chętnie spróbuję. Asiu cieszę się, że naszła Cię ochota na bieganie. Po to jestesmy tutaj, aby nawzajem się motywować ![]() Zosiu może jakaś melisa Ci pomoże, czy coś? Ciepłe mleko przed spaniem? Ja na szczęście (odpukać) już dawno nie miałam problemu z zasypianiem. Częściej mam problem ze wstawaniem ![]() ![]()
#3138 | |
Zakorzenienie
|
ja się ważę codziennie, a w dupie mam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
Anuszka o tak jak masz fajny przepis na kotlety z soczewicy to ja też poprosze
![]() Mona no ja w bieganiu mam przerwe z uwagina @ - postanowiłam nie przeginać bo po samym shredzie jestem wykończona ... ogolnie będę złośliwa i przypomnę - kto jest autorem zdania "dzień bez ważenia jest dniem straconym"? ![]() Wiem że codzienne ważenie to nic dobrego ale póki co pozwala mi sie trzymać w miarę w ryzach ... Jak widzisz spadek to motywuje, jak jest wzrost - to jak kop w dupe za grzeszki ... Nadalka ty też sie ważysz często - czy ty (jako osoba trzymajace sie restrykcyjnie diety) masz wzrosty czasami- typu woda czy coś? Bo mi sie jednak wydaje że przy naprawde dobrej diecie i aktywności fizycznej wzrostów raczej nie ma prawa być (no max 100-200 g) -przynajmniej u mnie pojawiaja sie tylko jak coś zjem/albo nie zjem ![]() Anuszka dążenie do podpisowej to mój ulubiony sport ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
Nie mam wzrostów (pomijając wieczory i @)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Rozeznanie
|
monia ziolka na mnie nie dzialaja, moge je pic hektolitrami przez caly dzien, co do cieplego mleka to moj organizm od malego nie toleruje cieplego ani gotowanego mleka. Budyn jak robie moze dwa razy do roku to taki eksperowy albo na deserach kupuje taki zimny. Dzieki za troske
![]() Jutro zobaczycie, ze wam napisze, ze u mnie git, bo bede u siebie. asiu sniadanie moje bulka wieloziarnista z szynka, duzo rzodkiewki, pomidora i ogorka. Na podroz do domu z TZ mam duzy kubek terminczy kakao, kubusia bananowego i po drodze cos kupimy, poniewaz mamy kilka spraw do zalatwienia, a jak wrocimy obiad jemy u jego rodzicow czyli na bank bedzie jakies mieso. O kolacji pisalam wczoraj czyli grill. Pije sobie wlasnie herbatke owocowa i buszuje po necie zeby sobie czas zajac nim TZ przyjedzenie czyli za jakies 1,5h. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- I ruszylam w droge z moim kochanym Misiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3142 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz od dawna poszłam do pracy nie jedząc rano śniadania....leb mi pęka....zaraz zwarjuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Zakorzenienie
|
Asia to było chyba ironiczne i DAWNE zagranie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() Bez śniadania to tak jakbyś bez gaci wyszła!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Monia jestem jestem ale poprostu nie mam co pisać, opuściła mnie silna wola i waga mi podskoczyla do gory brak mi motywacji.... niechce stracic tego co juz zyskalam bo schudlam okolo 12 kg , ale juz sama nie wiem nie moge sie zmobilizowac do cwiczen ani nic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to może zrób przerwe - ustabilizuj wagę ... Za tydzień albo parę odzyskasz siłę i energię ...Myśl o tym o ile łatwiej bedzie z obecnej wagi kiedys startować znowu - szkoda wysiłku włożonego w odchudzanie do tej pory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Rozeznanie
|
Mam powrot z atrakcja...
Poszedl przewod od hamulca i czekamy w salonie az nam zrobia. Nawet ode mnie z miasta nie wyjechalismy. :-( pocieszenie jest tak ze jestesmy juz razem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3147 |
Zakorzenienie
|
Podejrzewam że jesteś zmęczona odchudzaniem po prostu - czasem można odpocząć .. tylko bez jedzenia świństw bo kilogrmy mogą wrócić ...
Ja myśle że w diecie najtrudniejsze jest właśnie to ze to tyle trwa - tyle trrzeba walczyć a i potem trzeba sie pilnować - do konca życia. Trzymaj sie Kiniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zadomowienie
|
Tak Asia chyba masz racje... moze jutro lub pojutrze wstane z lozka i stwierdze ze zaczynam na nowo... nie nie jem swinstw bo mi szkoda zzuconych kg tylko do cwiczen nie mam motywacji wrocic.... oby mi sil przybylo na nowo ;-) bede z wami teraz caly czas bo zainstalowalam sobie aplikavje do tel
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Jestem tu nowa tzn. na forum i podobnie jak Wy walczę z nadwagą... Moja walka trwa juz jakieś 10 lat z ,,wzlotami i upadkami" . Mając 17 lat ważyłam 95 kg przy wzroście 165 cm, w niespełna 1 rok schudłam do 60 kg ![]() ![]()
#3150 |
Rozeznanie
|
I po moim romantyzmie
![]() ![]() ![]() Bo nie wiadomo czy jest grill w domu i nie bralismy nic. Swietnie! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- W dodatku nie mialam weny na zakupy i kupilam tylko dwa serki wiejskie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.