Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 11:36   #3121
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mam hita wczorajszego dnia:
pisze wczoraj TZtowi zeby mi test kupil ciazowy, ten wraca zadowolony, bo kupil az 7 za jedyne 9£ no to ja robie, patrze, dwie kreski, czytam dla pewnosci instrukcje, a to byl test na owulacje jak bedziecie chcialy kolejne dziecko, dajcie znac, dysponuje szescioma testami na owulacje
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 11:37   #3122
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
pisze wczoraj TZtowi zeby mi test kupil ciazowy, ten wraca zadowolony, bo kupil az 7 za jedyne 9£ no to ja robie, patrze, dwie kreski, czytam dla pewnosci instrukcje, a to byl test na owulacje jak bedziecie chcialy kolejne dziecko, dajcie znac, dysponuje szescioma testami na owulacje

btw. zrobisz test ciążowy?
Stary 2013-12-07, 11:44   #3123
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
co do wad zgryzu i smoczków, to ja w ogóle nie byłam karmiona piersią. Butelką też nie, smoczków w ogóle nie tolerowałam. Mama musiała mnie karmić strzykawką, łyżeczką, kieliszkiem, kubkiem... A zęby miałam krzywe we wszystkie strony. Pomijam progenię bo to miałam genetycznie uwarunkowane. A mój tż ze smoczkiem do zerówki chodził hehe a zęby jak od linijki. Z resztą laktacyjne w szpitalu gdzie rodziłam to samo mówiły, że dawniej tak sądzono, teraz zalecają żeby nie dawać smoczka przez pierwsze tygodnie, żeby dziecko nauczyło się chwytać pierś najpierw.

w mam takie zakupy. Jak dopięłam się w pasie to gacie za długie o pół metra i na tyłku wiszą... a na chrzciny to nie wiem co ubiorę... widziałam fajną sukienkę ale musiałabym ją całą do góry podnosić żeby karmić wchodzę do przymierzalni ściągam gacie, młoda zaczyna buczeć to stoje w majtach i ją huśtam dwie godz na zakupach a przymierzyłam trzy pary gaci bo przecież w sklepach tak gorąco, że młoda zaraz buczy... jestem skazana na ciążowe gacie kupię na allegro ocieplane legginsy... Czy któras jeszcze nie wbija się w dżiny sprzed ciąży? bez kitu z 10cm mi brakuje żeby się dopiąć...
Ja nawet jedne jeansy ciążowe są na mnie za małe
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
zaczynam tworzyć dekoracje adianka pokoju firanek w tym roku nie bedzie
Ewcia, ale Ty masz świetne pomysły
Stary 2013-12-07, 12:00   #3124
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja nawet jedne jeansy ciążowe są na mnie za małe

Ewcia, ale Ty masz świetne pomysły
dziekuje staram sie ...dzieci w szkole w tamtym roku mnie nauczyły robić ....a jak byłam w ciązy z adim to robiłam z drzewa takie takie co sprzedaja w sklepac jak mi tż znajdzie na budowie to wam fotke wrzuce...btw macie jakies pomysły na ozdoby domowej roboty nie wymaajace dużo pracy i takie na szybko coby przy dzieciac można było zrobić
Stary 2013-12-07, 12:33   #3125
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Także męża wysyłam na galę a sama pobimbam w domu z dzieckiem. I z Wami:P

Cytat:
A czy ktoś ma jeszcze tak jak ja: ja mogę mieć byle jaki telefon, telewizor, laptop itp. byle tylko działał w podstawowych funkcjach,które ja potrzebuję?No i jeszcze mogłoby to być ładne, ale nie musi być super technologicznie Ja nawet nie widzę różnicy między zwykłym obrazem a HD, a mój mąż z bratem usilnie starają mi się pokazać tę różnicę
ja mnie nie jarają cuda techniki ja mam notbooka za 1000zł- byle net i pakiet office działał i mi wystarczy za to mój małż ma 2 lapy oczywiście 17cali każdy jak nowy to pewnie z 5k kosztował i drwi z mojego- jak to mówi "kalkulatora"
no HD akurat widzę różnicę ale by się obeszło
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Kurde wystrachalam sie... Okresu dalej nie mam, uplawy dawno sie skonczyly a od wczoraj jakies takie dziwne galaretki ze nnie wychodza jakby zabarwione lekko krwia :/ co to moze byc :/?

Cytat:
Ej weźcie nie denerwujcie mnie, ja nadal nie mam @, ale myślałam,że przy kp można mieć szybko, a można nie mieć nawet rok. Przez Was sobie coś zaczęłam wkręcać:P
ja też nie mam @, ale biorę tabsy
btw nie wiem czy nie odstawię od lutego (bo mam jeszcze jedno opakowanie)

Cytat:

jaj zobaczyłam "2 kreski" to już chciałam zazdrościć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 12:33   #3126
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja nie chodzę codziennie Już mi się gorąco robi jak pomyślę o wkładaniu Julkowi kombinezonu
Ja mam taki, że rozpina się po bokach, ma dwa zamki. Raz dwa i nałożony
Może kup śpiworek?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Relacja z wizyty doradcy laktacyjnej

Mleka mam jednak mało, a wlasciwie nie mało, a mam nierozhulana laktacje tzn. ze mleka jest dosc ale nie produkuje sie na biezaca bo nie ma takiego popytu
a popytu nie ma bo
1) karmie na zmiane z jednej a przy kolejnym karmieniu z drugiej
2) nie karmie w nocy

powodem takiego zachowania moze byc tez zbyt duza ilosc witaminy d3 ale na to trzeba zrobic badanie z krwi
i powodem jest zle łapanie brodawki przez Macka, przez co nieodpowiednio stymuluje on brodawke

zalecenia:
1) wyrzucic butelke TT imitujaca pierś - powiedziala ze z tych butelek dobra jest tylko brown i medela calma dla tak duzych dzieci
kazała mi nalac mleka do butli i zaprezentowała mi to
i rzeczywiscie taka butelka nie ma nic wspolnego z karmieniem piersią
wiec pokazała mi jak mam karmic zwykla butelka zeby bylo ok
2) nie nadużywać smoczka - tu równiez pokazała mi jak wpychac go do buzi zeby dobrze ssał smoczek
3) zmienic technike karmienia

ad1/2/3 jak sie okazało Maciej owszem lapie całą brodawke w buzie, ale zle zasysa, poniewaz robi to ustami a nie rzuchwą. widac to po tym, ze jak obejmuje brodawke to nie widac mu gornej wargi bo ja wciaga tak jakby do srodka, a powinno byc widac wargę
podobno nie latwo bedzie go odzwyczaic ale sie da
mam go przystawiac od brody(tzn najpierw przykladac mu brode do piersi a potem wciskac reszte -ciezko to wytlumaczyc)
jak podaje smoczek czy butelke to robie tak samo - przykladam smoczek do dolnej wargi-czekam az on otworzy buzie i bedzie mial gotowy jezyczek i dopiero wtedy wkladam smoczek do buzi
podobno to w jaki sposob robilam to teraz moze wplywac na zly zgryz i seplenienie - logoasia, jak to jest???

4. mam karmic obydwoma piersiami przy jednym karmieniu i pomimo ze Maciej przesypia cala noc conajmniej raz sie budzic i odciagac

5. pokazala mi pozycje do karmienia i powiedziala ze rogala juz moge odlozyc bo dziecko jest duze i juz powinna byc ta pozycja bardziej zblizona do polsiedzacej

6. karmienie na tym etapie moze trwac 5 minut i nie jest zle; tylko pytanie czy dziecko sie najada;
powiedziala zeby z nim na sile nie walczyc. Jesli po 2 minutach juz nie chce to wziac go na rece, pozabawiac minute i dac drugiego cycka. jak za chwile mu sie znudzi to sie z nim chwile pobawic (jak bedzie glodny to bedzie ryk, a jak nie to bedzie sie chetnie bawił); jak czuje ze je za malo to po karmieniu powinnam go dokarmiac (oczywiscie najlepeij swoim mlekiem) ze wzgledu na to ze nie przybiera (i mam wypozyczyc wage lub chodzic co okolo 5 dni do przychodni na wazenie)
podobnie jak pisala chyba kama; jezeli bedzie swirowal mam go bujac, moge szelescic ustami, uzywac suszarki, az nie zassie. Jak zassie to juz nie, zeby mu za dobrze nie bylo i zeby sie nie przywyczaił do dobrego bo bedzie sajgon.

7. nie dopajac niczym, bo zaburzam gospodarke popyt-podaz

8. nie podawac mu wiecej niz 200ml (jak ostatnio zjadl 300 to przegiecie )
bo napewno po takiej ilosci nie bedzie glodny, najwyzej sie szybciej w nocy obudzi, ale to zdrowiej (tlumaczyla dokladnie czemu ale nie chce mi sie pisac)

9. nakladki - udalo mi sie znow przez nakladke nakarmic, ona powiedziala ze jak bedzie chcial to ok i lepiej w nakladce niz odciagac do butli, ale z badan wynika ze nakladka obniza laktacje o ok 20%; wiec z nakladkami ciezko bedziemi ja ja teraz rozhulac (co innego gdyby byla na odpowiednim poziomie)

oprocz tego pokazała mi inne sposoby na odbijanie, pozycje do noszenia dziecka i obracania na brzuszek, pokazala mi jak wymusic pelzanie u dziecka itp,

wizyta kosztowała 150zł
ale warta byla znacznie wiecej
Pani spedzial u mnie 2 godziny
w trakcie ktorych 3 razy karmilysmy, dostalam mase wskazówek, mam prowadzic dziennik karmien przez tydzien
i dzownic do niej

Kaśka i Madziuchna (od razu o was pomyslalam) jako ze nasze dzieci przesypiaja całą noc to moze wlasnie to byc glownym powodem takiej laktacji

jak mi sie cos przypomni to napisze jeszcze, ale ciekawa jestem tez opinii logoasi
Dwie rzeczy u mnie się nie sprawdzają.
Zawsze karmię z jednej piersi. I nigdy w nocy nie odciągam. Mały przesypia po 8-9h.
Teraz od jakiegoś tyg mały domaga się w dzień co 2-2,5h ale w nocy już nie.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Wiecie co... zrobiłam staremu z okazji mikołaja lasagne taco a on mi kupił piwo 2, 5% w prezencie nie kumam typa liczył że mnie tym upije i będę łatwiejsza? Przecież jestem łatwa wtedy kiedy trzeba no nic... powiedziałam otwarcie że na gwiazdkę oczekuje konkretów

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Tz się na mnie obraził za zdjęcie z nimw K.

oglądam śpiworki i nie wiem, który lepszy lękam się tej wełny
czarny z wełną łowcy
czarno-czerwony lub czarno-turkusowy
Ja bym wybrała drugi

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
eh walczyłam ze swoim dzieckiem i walczyłam, bo przecież otworzenie jej buźki i wprowadzenie łyżeczki graniczy z cudem ale na 96% wydaje mi się, że mamy pierwszego ząbka!
Gratulować?

Cytat:
Może dobrze zrobić dziewczyny tak jak pisała Natala: przez 2-3 dni być ciągle z dziećmi w łóżku, często przystawiać i olać wszystko inne. Ja postanowiłam,że nie będę przez najbliższe kilka dni w ogóle dawać butli.
Ja też trochę się obawiam butli, dlatego wyszłam wczoraj z imprezy po 19 żeby nakarmić Miłosza
Ogólnie wróciłam o 1 i dopiero 0 4 było karmienie. Raz tylko dostał butlę w czasie mojej nieobecności.

Ewcia

Fajnie tak wyjść i się odstresować W ogóle to i Małż wczoraj wyszedł. Do dzieci przyszła teściowa jak już spały Ona spała razem z nimi

Nadrobiłam co nieco i muszę spadać bo zaraz obiad u Mamy.

Kasia wyślę pw z prośbą
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:21   #3127
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tasiu a nie zostawia takich niteczek na ubrankach? jak nie to biorę z łowcy
nie zauwazylam do tej.pory

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
moja też leniuszek i jak ją położę na brzuszku, to się denerwuje. Co prawda troszkę podnosi głowę, ale nie dużo. Już bardziej podnosiła w pierwszym miesiącu

moj tez juz nie lubi na brzuchu
ale glowe dzwiga
w wannience kapie go na brzuchu wiec musi

Cytat:
Czeeść.

Ło rety nadrabiam, a przydałoby się iść

Haha no fakt

ranyyyy ale CI zazdroszczę, też chcę ją tutaj,żeby mi to wszystko pokazała.Bo jednak inaczej jak się przeczyta, a inaczej jak ktoś pokieruje Fajna babeczka, ciekawe czy u nas takie wizyty też tak wyglądają. No a powiedz mi-będziesz teraz karmić Maciusia bardziej na siedząco?Bez poduszki opierasz jego nóżki na udach i podtrzymujesz ręką?Nie wiem jak to zrobić.
No i głupio tak z tymi zmianami piersi. Przecież jak ona je np.10 minut to ledwo jej zaczyna lecieć to wartościowe mleczko i mam zmieniać znowu na drugą i będzie pić to rzadsze?Bez sensu...

Pierścionka z brylantem

wierzysz w to,że akurat konkretne smoki coś dają?
Mi z kolei wszyscy powtarzali,że to przestarzaly mit z tymi smokami i późniejszą skłonnością do wad zgryzu. Że jedyny problem ze smokami jest taki,że trzeba dziecko oduczyć.
No ale może to Logoasia mogłaby się wypowiedzieć. I ortodonci

Bosssshhhh WSZYSTKO co robimy może mieć swoje negatywne skutki w przyszłości. Nawet w karmieniu trzeba być specjalistą. Ja się załamię
A jak daję raz dziennie koperek to można to uznać za dopajanie?

Współczuję przejść i wydatków...

I zazdraszczam lapka!!

A czy ktoś ma jeszcze tak jak ja: ja mogę mieć byle jaki telefon, telewizor, laptop itp. byle tylko działał w podstawowych funkcjach,które ja potrzebuję?No i jeszcze mogłoby to być ładne, ale nie musi być super technologicznie Ja nawet nie widzę różnicy między zwykłym obrazem a HD, a mój mąż z bratem usilnie starają mi się pokazać tę różnicę

Nie martw się.Gdyby nie nakładki to u mnie nie byłoby w ogóle laktacji...No i nie mam póki co problemów, ale może właśnie to kwestia tego,że karmię mniej-więcej co 3 godziny i w nocy najczęściej dwie pobudki, czasem jedna (ale wtedy to mi cyce chcą eksplodować).

Może dobrze zrobić dziewczyny tak jak pisała Natala: przez 2-3 dni być ciągle z dziećmi w łóżku, często przystawiać i olać wszystko inne. Ja postanowiłam,że nie będę przez najbliższe kilka dni w ogóle dawać butli.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Ladan graty dla Julki!!!Rośnie nam dziewczyna

Tusia jest spokojnym dzieckiem,ale też domaga się uwagi jeśli akurat nie zajmuje się czymś sama
kochana znalazlam strone z lista certyfikowanych doradcow laktacyjnych z calej.polski
jak bede w domu to ci podesle link.bo w bielsku napewno ktos.jest i jak masz taka chec to.mysle ze warto skorzystac choc ja sie pocatkowo wzbranialam

ja go karmie tak ze jak z lewej piersi to lewa noga wyzej (mozna podnozek), prawa noga nizej i na niej siedzi a opiera sie o lewa noge pleckami

a co do najadania sie tym mocnym mlekiem to nie zmieniasz sama
tylko jak ci tusia pusci cyca to zmieniasz, z drugiego moze tylko pociumkac ale dobre i to
poza tym.tak jak pisalam takie duze dzieco potrafia sie w 5minut najesc bo ciagna duzo mocniej niz laktator i mleko im tam.tryska wiec mozliwe ze w ciagu 3minut oprozni alkiem.piers
w zwiazku z tym runela moja teoria o tym zeby dalej maciek uzywal najmniejszego smoczka w butli
i zmienilam mu na wiekszy
doradca powiedziala ze to mit ze jedzenie z butli powoduje ze dziecko nie chce z cyca. po prostu trzeba umiejetnie podawac i cyca i butle
ahh i jeszcze smieszna sytuacja byla, bo poprosila mnie o butle zeby mi pokazac. maciek wypil troche i odlozylysmy butle na stolik, po chwili chcialam karmic macka i sie rzucal
i ona mowi:prosze wyniesc butelke do.kuchni
i butla zniknela a maciek zaczal cycka jesc
w szoku jestem ze te dzieci takie juz sprytne sa
wieczorem sprobowalam to samo bo chcialam tz pokazac i znow bylo to samo

motyl ales tematow poruszyla
uffff

smoczki-doradca powiedziala ze sie producenci przesciguja a tak naprawde nie ma smoczka idealnego. najlepszy jest taki ktory przypomina palec malutki
czyli np avent ktory dostalismy w niebieskim pudelku aczkolwiek zasugerowala zebym kupila juz rozmiar wiekszy

raz dziennie koperek.to dopajanie i pani powiedziala ze.nie ma sensu chyba zeby byly jaja z brzuszkiem.duze
ale w mleku mamy jest woda., witaminy, hormony, mikroelementy : wszystko co trzeba

co do.sprzetu to ja mam tak.samo
tzn.laptopa mam ulubiona firme ale nie znam.sie.na zawartosci pod maska to samo telefon
ma dzwonic i wysylac smsy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 13:32   #3128
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Mam jakiegoś doła...
Dziś jeszcze kolęda, teściowa do mnie, że mam się ładnie ubrać - tak jakbym tego nie wiedziała
29 grudnia mamy chrzciny, także ten tego - będę wyglądać paskudnie i grubo - nie lubię oglądać swoich zdjęć z maleńką, bo wydaje mi się, że wyglądam na nich jak "morświn" Co z tego, że ćwiczę dziennie jak czuję się coraz grubsza - to chyba prawda, że "w miarę jedzenia apetyt rośnie" Dobrze, że jutro jedziemy do mojej mamy... Trochę odreaguje.

A co u Was?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:36   #3129
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas tak: i mnie, i brata mama karmiła piersią około roku. Ja smoczka nie lubiłam, plułam go i miałam krzywe zęby (które w wieku 21 lat wyrobiłam aparatem). A mój brat kochał swojego smoka do 2 rż, nie chcial się z nim rozstać, a ma prościutkie zęby
Wiecie jak go oduczyli smoka?Gdzieś tam pojechali w odwiedziny, mój brat zostawił smoka, mama go zgarnęła i schowała na wszelki wypadek. Mój brat tak się bawił z innymi dziećmi,że o smoku zapomniał. Dopiero jak wracali to się upominał,ale mama mu powiedziała,że został tam i nie ma smoka. I koniec tematu,przyjął do wiadomości i smoka nie chciał już

Kurczaki a nie możesz Ninkizostawić z mężem i sama pójść na dłuższe zakupy?Bo tak to ja sukcesu nie widzę.

Ja wchodzę z prawie wszystkie przedciążowe spodnie, natomiast jak zimno i idę na spacet to lubię ubrać ciążowe, bo ciepło Nic tam,że wiszą

ja tez wchodze we wszystko przedciazowe waze tez tyle co przed ciaza tzn chyba kilograma.mi brakuje ale to.prawie jak nic

a co do przestawania korzystania ze smoczka to ja w wieku 3lat pojechalam do.cioci i wujka. oni mieli psa ktory mial taka gule pod broda. rodzice zabrali mi smoka i powiedzieli ze Dasza polknela mi golika. Podobno przez trzy dni chodzilam za psem.i macalam go po tej gulce az zaakceptowalam ze nie wyjme juz go

ale jeszcze lepiej babcia moja odzwyczaila mojego tate. szli na spacer i tata moj wyrzucil z wozka smoczek i on wpadl prpsto w kupe krowia. babcia powiedziala ze jak chce golika to musi sobie z kupy wyjac. a ze tata sie brzydzil kupy to zdecydoeal ze ida dalej

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Mam jakiegoś doła...
Dziś jeszcze kolęda, teściowa do mnie, że mam się ładnie ubrać - tak jakbym tego nie wiedziała
29 grudnia mamy chrzciny, także ten tego - będę wyglądać paskudnie i grubo - nie lubię oglądać swoich zdjęć z maleńką, bo wydaje mi się, że wyglądam na nich jak "morświn" Co z tego, że ćwiczę dziennie jak czuję się coraz grubsza - to chyba prawda, że "w miarę jedzenia apetyt rośnie" Dobrze, że jutro jedziemy do mojej mamy... Trochę odreaguje.

A co u Was?
jaka koleda?

[/RIGHT]
Stary 2013-12-07, 13:42   #3130
ewacia85
Wtajemniczenie

napiszcie prosze przepis na pierniczki dzie propporcje sa podane w szklankach, łyżkach i łyzecxzkach a nie gramach
Stary 2013-12-07, 13:45   #3131
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
a co do przestawania korzystania ze smoczka to ja w wieku 3lat pojechalam do.cioci i wujka. oni mieli psa ktory mial taka gule pod broda. rodzice zabrali mi smoka i powiedzieli ze Dasza polknela mi golika. Podobno przez trzy dni chodzilam za psem.i macalam go po tej gulce az zaakceptowalam ze nie wyjme juz go

ale jeszcze lepiej babcia moja odzwyczaila mojego tate. szli na spacer i tata moj wyrzucil z wozka smoczek i on wpadl prpsto w kupe krowia. babcia powiedziala ze jak chce golika to musi sobie z kupy wyjac. a ze tata sie brzydzil kupy to zdecydoeal ze ida dalej
dobry sposób
Stary 2013-12-07, 14:02   #3132
MsLullaby
Zakorzenienie

Na szczescie jedna kreska

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:10   #3133
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Sluchajcie mam problem.Widze jak wasze dzieci z brzucha podnosza glowke.Moje tego nie robi, nie podniesie nawet w najmniejszym stopniu. Ma prawie 3 miesiace i nic z tego.Klade go dosyc czesto i tylko tylek podnosi.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

No ja slyszalam o pol roku.Ale najlepiej nie trzymac za dlugo, bo ten pokarm zmienia swoj sklad, i jak go odciagniesz przy 3 miesiecznym dziecku to dla rocznego juz nie bedzie za dobry
Kurcze, nie pomogę bo u nas jest odwrotnie co tez mnie martwi. Szymek jutro kończy 7tygodni, a leżąc na brzuchu trzyma głowę bardzo wysoko i to przez kilka minut, odchyla ją na boki i zarzuca cialkiem żeby się przewrócic na bok. Dziś np dopiero po 4 minutach mu główka w dol poleciała, ale zaraz od razu dźwignął ją do góry. Oglądał go ortopeda, pediatra i położna. Każdy mówi, że jest w porządku, ale mi to spokoju wciąż nie daje

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:20   #3134
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Kurcze, nie pomogę bo u nas jest odwrotnie co tez mnie martwi. Szymek jutro kończy 7tygodni, a leżąc na brzuchu trzyma głowę bardzo wysoko i to przez kilka minut, odchyla ją na boki i zarzuca cialkiem żeby się przewrócic na bok. Dziś np dopiero po 4 minutach mu główka w dol poleciała, ale zaraz od razu dźwignął ją do góry. Oglądał go ortopeda, pediatra i położna. Każdy mówi, że jest w porządku, ale mi to spokoju wciąż nie daje

moj mial tak samo i to chyba jak mial 4tygodnie
to jest ok
silne dziecko
teaz ma 12tygodni i caly czas jest podobnie tylko juz nie lubi na brzuchu

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
Stary 2013-12-07, 14:31   #3135
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
moj mial tak samo i to chyba jak mial 4tygodnie
to jest ok
silne dziecko
teaz ma 12tygodni i caly czas jest podobnie tylko juz nie lubi na brzuchu

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
Pocieszylas mnie trochę Szymuś tak ma od jakiegoś 2-3 tyg życia i w sumie ciągle jest tak samo, niewiele się zmieniło. Tak długo będzie się wiercil i stekal aż przewróci się na bok.

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:41   #3136
MsLullaby
Zakorzenienie

UWAGA! Mam do oddania:
- poszewke na ten rozek co sie uzywa do karmienia (nowy, zapakowany)
- masc na pekajace sutki, zmiekczajacy sutki dla kobiet kp
- jednorazowe wkladki do stanika zeby mleko po bluzce nie cieklo

Nie chce za to kasy ani nic, zajmuje mi to tylko miejsce i nie mam co z tym zrobic a wyrzucic szkoda a raczej sprzedawac mi sie tego nie oplaca. Pw jak ktos zainteresowany

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-07, 14:43   #3137
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
zastanawiam sie czy ktos mnie przebije sama z dwojka dzieci 24/24 przez conajmnniej 4 dniw tyg jak to pisze to tylko smiac mi sie chce ze ja w ogole ogarniam ten burdel

ja swojej robie 120 ml czyli wychodzi 135ml, generalnie czasem zje calosc, czasem tylko 90. je co 4-4,5 h

poka jakie tez chce kupic bylam dzis w decathlonie i kupa blo tylko zwykle :/

juz ci dziewczyny pisaly zeby popukac lyzeczka

no ja mam nadzieje ze pojechal po prezent

witam sie, nie nadrobilam zbytnio tylko przelecialam, ale mam dzis chu*jowy dzien....
nie dosc ze pizga konkretnie, dzis jeszcze gorzej jak wczoraj to jeszcze jak z tz pojechalismy do miasta to jakies bezmozgie yeti przecielo nam opone pod media marktem... no malo nas nie trafilo. aczkolwiek na poczatku myslelismy ze jaki gwozdz.
tz wzial sie za wymiane, a tu ni chu chu bo lewarek jakis kurde nie teges, za cholere nie dalo sie go podlozyc, tz walczyl chyba z 30 min na tej pizgawicy, w miedzy czasie padal deszcz, snieg i pare razy oberwal po twarzy jakas torba
w koncu sie wpienil i poszedl po nowy lewarek, na szczescie carefour blisko byl. rach pach i zalozyl dojazdowke. w wulkanizacji uswiadomili nas ze ktos nas ladnie zalatwil tnac opone przy feldze...
takim sposobem dzis wypierdzielilam w kosmos 400 zl dzieki jakiemus frajerowi bo musialam kupic nowa opone
a przez to zamieszanie nie zalatwilismy tego co mielismy zalatwic

wrocilismy do domu, tz robi herbate a tu kurna kubek pekl... i znowu nerw
jak zawozilam Blanke do przedszkola to malo jakis poryp we mnie nie wjechal jak skrecalam z glownej w prawo a kolo z naprzeciwka i tez skrecal gdzie ja. przez to wywalilo mnie na pobocze.

ale za to po poludniu mikolaj aka tz zakupil mi pod choinke nowego lapka chcialam ultrabooka ale sie rozmyslilam w ostatniej chwili i wzielam zwyklaka z lepszymi bebechami, ale nie wiem po co, bo ja tylko z neta korzystam i na co mi karta graficzna geforca albo procek i5

teraz tak wieje, ze mam wrazenie xe dach pozrywa, co chwila cos lupie :/
dobranoc
niezly dzien mieliscie, ale Ty chociaz masz rekompensate
Cytat:
hahah:hah aha:
Cytat:

ale glowe dzwiga

kochana znalazlam strone z lista certyfikowanych doradcow laktacyjnych z calej.polski
jak bede w domu to ci podesle link.bo w bielsku napewno ktos.jest i jak masz taka chec to.mysle ze warto skorzystac choc ja sie pocatkowo wzbranialam

ja go karmie tak ze jak z lewej piersi to lewa noga wyzej (mozna podnozek), prawa noga nizej i na niej siedzi a opiera sie o lewa noge pleckami

tylko jak ci tusia pusci cyca to zmieniasz, z drugiego moze tylko pociumkac ale dobre i to
poza tym.tak jak pisalam takie duze dzieco potrafia sie w 5minut najesc bo ciagna duzo mocniej niz laktator i mleko im tam.tryska wiec mozliwe ze w ciagu 3minut oprozni alkiem.piers
w zwiazku z tym runela moja teoria o tym zeby dalej maciek uzywal najmniejszego smoczka w butli
doradca powiedziala ze to mit ze jedzenie z butli powoduje ze dziecko nie chce z cyca. po prostu trzeba umiejetnie podawac i cyca i butle
ahh i jeszcze smieszna sytuacja byla, bo poprosila mnie o butle zeby mi pokazac. maciek wypil troche i odlozylysmy butle na stolik, po chwili chcialam karmic macka i sie rzucal

uffff

smoczki-doradca powiedziala ze sie producenci przesciguja a tak naprawde nie ma smoczka idealnego. najlepszy jest taki ktory przypomina palec malutki
czyli np avent ktory dostalismy w niebieskim pudelku aczkolwiek zasugerowala zebym kupila juz rozmiar wiekszy

raz dziennie koperek.to dopajanie i pani powiedziala ze.nie ma sensu chyba zeby byly jaja z brzuszkiem.duze
ale w mleku mamy jest woda., witaminy, hormony, mikroelementy : wszystko co trzeba

tzn.laptopa mam ulubiona firme ale nie znam.sie.na zawartosci pod maska to samo telefon

niezle z ta butelka, kto by pomyslal
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:52   #3138
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Kolęda = odwiedziny duszpasterskie

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:55   #3139
agravka
Wtajemniczenie

Tassia,jak kapiesz małego na brzuchu?Maszmało wody i porostu go kladziesz,czy na ręce trzymasz?
Cytat:
ja tez wchodze we wszystko przedciazowe waze tez tyle co przed ciaza tzn chyba kilograma.mi brakuje ale to.prawie jak nic

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

jaka koleda?

fajne sposobynie spotkałam się, żeby ktokolwiek mówił na smoczka golik,dziwne określenie

U mnie ta zabrał ade na salę zabaw,więc ja skorzystam i przespie się z Igadobranoc

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 15:47   #3140
ladanseuse14
Zakorzenienie

heheheh znalezione na FB:

a dla niegrzecznych dziewczynek: rózga!!!!!!!

Stary 2013-12-07, 16:05   #3141
czaszka_
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
ale mi Was brakuje, uwielbiam podczytywac wątek ale ostatnio wogole nie mam na to czasu a nawet jak przeczytam na komorce pare stron to i tak nie mam jak odpisac
3majcie sie wszystkie gorąco pozdrawiam i oczywiscie wasze dzieciaczki tez

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 16:39   #3142
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

rózge to akurat schował

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 16:53   #3143
kaska87
Zakorzenienie

dopiero miałam czas zjeść tylko o 13 zupę mi małż zrobił i teraz warzywa na patelnię

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 17:27   #3144
butterfly20
Zakorzenienie

zmieniłam nasze wiosenno-letnio-jesienne dekoracje na te zimowe i od razu poczułam święta. Jeszcze tylko stroiki i choinka,ale to wiadomo,ze potem.
Chyba jutro pojedziemy do Pepco ( a to wyprawa, bo w nasyzm mieście nie ma) po tę czapkę mikołajową i zrobimy Tusi jakieś fotki,żeby nam w końcu dekoratorka namalowała ją na bombce

Byli moi rodzice z prezentami, Tusia dostała m. in. taką grzechotkę klucze z FP i to pianinko z pieskiem-to jest normalnie hit! Moje dziecko wpatruje się w to jak zaczarowane, wymachuje łapkami, naciska klawisze i zawzięła się też na nosek pieska, ale ciężko jej trafić. A jak zabrałam to pianinko to zaczęła mi ryczeć

Cytat:

ja mnie nie jarają cuda techniki ja mam notbooka za 1000zł- byle net i pakiet office działał i mi wystarczy za to mój małż ma 2 lapy oczywiście 17cali każdy jak nowy to pewnie z 5k kosztował i drwi z mojego- jak to mówi "kalkulatora"

A czemu odstawisz tabsy?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja mam taki, że rozpina się po bokach, ma dwa zamki. Raz dwa i nałożony
Może kup śpiworek?

Dwie rzeczy u mnie się nie sprawdzają.
Zawsze karmię z jednej piersi. I nigdy w nocy nie odciągam. Mały przesypia po 8-9h.
Teraz od jakiegoś tyg mały domaga się w dzień co 2-2,5h ale w nocy już nie.

Ja bym wybrała drugi

Gratulować?

Ja też trochę się obawiam butli, dlatego wyszłam wczoraj z imprezy po 19 żeby nakarmić Miłosza
Ogólnie wróciłam o 1 i dopiero 0 4 było karmienie. Raz tylko dostał butlę w czasie mojej nieobecności.

Fajnie tak wyjść i się odstresować W ogóle to i Małż wczoraj wyszedł. Do dzieci przyszła teściowa jak już spały Ona spała razem z nimi

Nadrobiłam co nieco i muszę spadać bo zaraz obiad u Mamy.

Kasia wyślę pw z prośbą
Super,że wyjście się udało

Cytat:

ale glowe dzwiga

uffff

Oooo dzięki za kompleksowe odpowiedzi
Jak znajdziesz odnośnie doradcy to super. Bo fajnie poczytać, ale ja lubię jak mi ktoś właśnie wszystko pokaże jak krowie na rowie i wyjaśni
Ja własnie wczoraj postanowiłam,że zero butli, nawet z koperkiem.

Czyli w końcu będziesz korzystać z tej butli TT?I zmienisz smoczek na większy?Bo w sumie ja myślałam,że dopiero do kaszki się zmienia

Co do smoczka to mieliśmy taki malutki z TT, potem trochę większy,ale wymieniam jak widzę,że jej łatwo wylatuje z buzi.

No i faktycznie, dzieciaki są sprytniejsze niż się nam wydaje

Cytat:
Mam jakiegoś doła...

A co u Was?
My też mamy 29.12 chrzciny. Mam nadzieję,że przyjdą w tygodniu zaproszenia, bo trzeba je rozdać
Ja też nie lubię zdjęć z młodą i nie robię. Głównie mi się nie podoba moja buzia, bo wydaje mi się,że z reszty ciała zeszło, a twarz dalej taka opuchnięta:/

Cytat:

jaka koleda?

haha dobre sposoby,jak coś to wrzucimy do kuwety

Cytat:
Na szczescie jedna kreska
ufff:F

Cytat:
UWAGA! Mam do oddania:
- poszewke na ten rozek co sie uzywa do karmienia (nowy, zapakowany)
- masc na pekajace sutki, zmiekczajacy sutki dla kobiet kp
- jednorazowe wkladki do stanika zeby mleko po bluzce nie cieklo

Nie chce za to kasy ani nic, zajmuje mi to tylko miejsce i nie mam co z tym zrobic a wyrzucic szkoda a raczej sprzedawac mi sie tego nie oplaca. Pw jak ktos zainteresowany
A to masz do tego małego rogala czy dużego z Motherhood?

Cytat:

No i o to mi wczoraj chodziło w K.! Podziękować!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 17:38   #3145
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jutro pojedziemy do Pepco ( a to wyprawa, bo w nasyzm mieście nie ma) po tę czapkę mikołajową i zrobimy Tusi jakieś fotki,żeby nam w końcu dekoratorka namalowała ją na bombce
Są też w tesco jeśli masz w swoim mieście
Edit: Wydaje mi się, że po 16zł.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 17:38   #3146
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej weźcie nie denerwujcie mnie, ja nadal nie mam @, ale myślałam,że przy kp można mieć szybko, a można nie mieć nawet rok. Przez Was sobie coś zaczęłam wkręcać:P
Ja też jeszcze nie mam
Cytat:

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
zaczynam tworzyć dekoracje adianka pokoju firanek w tym roku nie bedzie
Pięknie

Cytat:
Mam jakiegoś doła...

A co u Was?
U nas z kolędą biegają po świętach

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 17:44   #3147
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Kolęda = odwiedziny duszpasterskie
wiem ale u nas dopiero po swietach jest koleda

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Tassia,jak kapiesz małego na brzuchu?Maszmało wody i porostu go kladziesz,czy na ręce trzymasz? fajne sposobynie spotkałam się, żeby ktokolwiek mówił na smoczka golik,dziwne określenie

U mnie ta zabrał ade na salę zabaw,więc ja skorzystam i przespie się z Igadobranoc

u mnie sie mowi golik albo dydus
no wlewam wody ok 15 litrow do malej wanienki
klade go na brzuchu w sensie w wanience a nie na rece i podtrzymuje tylko brodke zeby mi nie zanurkowal

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
rózge to akurat schował

hihihi

Cytat:
dopiero miałam czas zjeść tylko o 13 zupę mi małż zrobił i teraz warzywa na patelnię
a co robisz ze czasu nie masz?

MOTYL wyrzucilam butle tt i.wrocilam do avent classic i smoczek 2

[/RIGHT]
Stary 2013-12-07, 17:53   #3148
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Są też w tesco jeśli masz w swoim mieście
Edit: Wydaje mi się, że po 16zł.
dzięki za info ale i tak jadę do pepco bo nigdy nie byłam a chcę zobaczyć

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 18:15   #3149
MsLullaby
Zakorzenienie

Motylku nie wiem

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-07, 18:25   #3150
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Ja znów dziś tylko o sobie, ale nie mam głowy narazie. Jeździłam załatwiać różne sprawy, policja itp dzisiaj. Chciałabym Wam podziękować za kciuki, za wsparcie i za dobre słowa TZ już się czuje lepiej, trochę się podtruł wczoraj, podali mu tlen i tramal teraz dostaje, ma tą dłoń poparzoną, dziś mu pęcherze przebijali żeby płyn surowiczy się wydostał i żeby zginał palce żeby przykurczu nie było, albo minimalny. Przez 3 mies do pracy nie wróci na pewno, dobrze że przyjaciele nasi się zaoferowali w pomocy przy remoncie i w opiece nad Zuzią jakbym musiała gdzieś jechać załatwić coś.

Nasze mieszkanie, wprowadziliśmy się tam w styczniu tego roku. Na szczęście jak braliśmy kredyt to musieliśmy ubezpieczyć i w pon przyjedzie nasz opiekun dokumenty powypełniać o ubezpieczenie.
I nikt nie wie co się zapaliło Jedni że instalacja, drudzy że w szafie coś, ale niewiemy co to mogło być, bo wszystko szczelne, a dziś się z policji pojawiła teoria że może to ktoś nam coś wlał i podpalił, bo była w przedpokoju paląca się plama Ale to przecież mógł być wylany olej do smarowania roweru czy inny płyn męża chyba

Ja 15 min wcześniej do rodziców z małą pojechałam. TZ mówi że dobrze że mnie nie było, ale bym wcześniej zauważyła. Najważniejsze że Zuzi się nic nie stało, nie nawdychała się tych oparów moja Myszka malutka.
Bardzo Ci współczuję

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hejo! A ja wyspana bo jak co piatek spalam sama u Liluni w pokoiku
zaraz zabieram sie za ogarniecie hacjendy bo wyglada jakby tajfun przez nia przeszedl..Pozniej Tz musi nieszczesne meble odkrecac od scian bo sie okazalo ze za nimi pojawila sie plesn:/przed remontem plesn byla w tym samym miejscu,myslelismy ze pojawila sie przez niska temperature(wtedy mielisy w domu 17,18 stopni)badz przez suszenie ciuchow na suszarce.teraz temperatra w domu nie spada ponizej 22 a ciuchy suszymy w suszarce elektrycznej wiec skad ten grzyb tam sie wzial to ja nie wiem..
Czemu co piątek śpisz sama? ;>
Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Hej, moj tz pojechal gdzies z bratem ma po mnie zajechac, jestem u mamy i babka bawi wiec mam chwile wolnego. Moja mala sie slini sttrasznie i pcha rece do buzi nie wiem czy to oznaka zebow?
Moja też tak robi ostatnio, ale chyba na zęby za wcześnie
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Sluchajcie mam problem.Widze jak wasze dzieci z brzucha podnosza glowke.Moje tego nie robi, nie podniesie nawet w najmniejszym stopniu. Ma prawie 3 miesiace i nic z tego.Klade go dosyc czesto i tylko tylek podnosi.[COLOR="Silver"]
y
Może skonsultuj to z lekarzem, jeślki NIGDY nie podnosi. Moja nie lubi leżeć na brzuchu, ale jak już leży, to czasem podniesie jednak i to dość wysoko
Cytat:
Czeeść.

)
Ja też tak mam
Cytat:

Cytat:

Czemu chcesz odstawić od lutego?
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

Nie martw się, skoro już tyle osób Ci powiedziało, że jest ok, to widocznie masz silne dziecko
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
ale mi Was brakuje, uwielbiam podczytywac wątek ale ostatnio wogole nie mam na to czasu a nawet jak przeczytam na komorce pare stron to i tak nie mam jak odpisac
3majcie sie wszystkie gorąco pozdrawiam i oczywiscie wasze dzieciaczki tez
A czemu nie masz czasu? Napisz coś przy okazji, chociaż parę zdań, co tam u Was

Dziewczyny - czy Wasze dzieci mają bardzo zimne ręce? Moja tak ma od jakiegoś czasu. Cała cieplutka, a rączki lodowate

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości