Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-02, 10:57   #3121
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Nestelle plastry: ehem:

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 11:01   #3122
nestelle
Zakorzenienie

no to z plastrami nasaczonymi się nie spotkałam .wiem ze do kremu są dołożone ale aby samemu nasaczyc .
mysle ze będzie podobnie jak z kremem. ok .20 -30 min . a potrzebujesz dla Roszpunki? bo jeśli tak to najlepiej sama sprawdz na sobie . przyklej i za 20 min . sprawdz czy masz czucie .
Stary 2014-09-02, 11:04   #3123
BYou
MBZ♥

Nestelle one są na gotowo, dziś je zamówiłam to jutro przetestuje.

Stary 2014-09-02, 11:24   #3124
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Wpierw za mieszkanie ...!!
- co do zacytowanego zabrzmialo jakbys byla w ciazy i wiedziala juz plec ...... A moze jest cos czego my nie wiemy ...??

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
już się nasłuchalam jak to dzieci (moich przyjaciółek) miały wszystko na talerzu posypywane cukrem by jadły

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
My dziś mamy szczepienie. Prosze o kciuki.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
U nas dobrze . R przebudził się o 2 ale właczył sobie kołysanki i się połozył sam.a ja przez szczebelki głaskałm po głowce chwilke i odpłynął . spał do 8 bo starszaki wstały i usłyszał . także dobrze jest .półtorej doby bez cyca .
to chyba naprawdę koniec z cycem . trudno mi uwierzyć trochę . i smutno tez po części ....

A tak swoja drogą powinnam byc na basenie z R . NA 10.15 .tylko ze tz zabrał mi auto choć mówiłam ,ze wyjedzdzam przed 10 . Przyjechal o 10.15 i z uśmiechem dał mi kluczyki mówiąc ze nic nie mówiłam ...ehhhh nabzdyczyłam się ze hej najlepsze jest to ze ma swoje auto .ale lepiej mu się jeździ moim
dla tż

sam sobie włączył kołysanki?? o matko ale ci dobrze
ty skończyłaś kp a ja spanie razem. ale u nas tak kolorowo nie było.
Florek obudził się dostał cyca na siedząco nie na leżąco jak zawsze zasnął i o 4.30 obudził się i już nie chciał na siedząco zasnąć. do 6.30 się męczyliśmy, on płakał. ja odkładałam on beczał, brałam przytulałam i tak w kółko 2 godziny. eh.. oby dziś lepiej było

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dragusia no wspaniale wiesci! Ciesze sie
a mieszkanie ok? to blokowisko czy niskie budynki?
meble w DE sa drogie, jezeli macie mozliwosc to wiozlabym pewnie z Polski, np. Ikea w Niemczech jest o 25% drozsza niz w PL
mieszkanie fajne, budynki 3 piętrowe w miare nowe.
no widziałam już na necie ceny w ikei.
zaczynam się rozglądać za meblami.
macie jakieś pomysły ze sklepami?
Agata Meble
Poco
Ikea
Jysk
Vox
BRW
AW meble

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 11:42   #3125
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
od soboty pracuje, wczoraj tylko wolne mialam.
aha, czyli już jesteście w trybie.
No, ale dramtu nie ma?

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Panika jak dzis?
dużo lepiej
dzieci zapierały się nogami, uciekały z holu, a mój wręcz przeciwnie pod drzwi i drzeć łapkami, żeby ktoś go wpuścił dał mamie i wujkowi po całusie i poszedł. jak się drzwi zamknęły, to ryk
ale podobno chwilkę. bardzo ładnie się bawił. jak wróciliśmy po godzinie, to pani poprosiła byśmy poczekali, bo jest w trakcie zabawy. po 15 minutach wyszedł z rykiem... koleżanka go ugryzła
jestem dobrej myśli.

Cytat:
My dziś mamy szczepienie. Prosze o kciuki.
mocne!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
najlepsze jest to ze ma swoje auto .ale lepiej mu się jeździ moim

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
jak Ty się czujesz?
zdenerwowana maksymalnie. chciałabym mieć szybkę w brzuchu jutro, na szczęście, wizyta. stresss gigant.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
i jakoś nie dopatrzylam się w tym komentarzu złośliwości tylko pytanie z troską. No ale internet ma to do siebie że czasem źle się odbiera.wpisy.
czytałam na blogu i też miałam takie wrażenie...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 11:52   #3126
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
dużo lepiej
dzieci zapierały się nogami, uciekały z holu, a mój wręcz przeciwnie pod drzwi i drzeć łapkami, żeby ktoś go wpuścił dał mamie i wujkowi po całusie i poszedł. jak się drzwi zamknęły, to ryk
ale podobno chwilkę. bardzo ładnie się bawił. jak wróciliśmy po godzinie, to pani poprosiła byśmy poczekali, bo jest w trakcie zabawy. po 15 minutach wyszedł z rykiem... koleżanka go ugryzła
jestem dobrej myśli.

zdenerwowana maksymalnie. chciałabym mieć szybkę w brzuchu jutro, na szczęście, wizyta. stresss gigant.
wow! super że już lepiej. no no kto się czubi ten się lubi
to za wizytę

Stary 2014-09-02, 11:55   #3127
Moderna
Zakorzenienie

Panika bardzo sie ciesze
Cos wygladalo inaczej niz wczoraj, byliscie spokojniejsi, inne pozegnanie ?

Gesendet von meinem GT-I9001 mit Tapatalk 2
Stary 2014-09-02, 12:01   #3128
BYou
MBZ♥

Panika bardzo się cieszę

Moderna pytalaś kiedyś o koktajle, korzystam z takich przepisów, które modyfikuję pod nas bo jak daję też Zosi to nie używam cukru który się pojawia w przepisach czy też ostrych przypraw-to dorzucamy sobie sami wedle uznania
http://urodaizdrowie.pl/koktajle-2#&panel1-1
http://www.niam.pl/pl/artykul/938-zd...tajle_warzywne
http://przystole.blox.pl/html/131072...1.html?1745712
http://dziecisawazne.pl/smoothies-cz...ywne-przepisy/
Zosia bardzo lubi

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Pani coś wiem o tej szybce i przenośnym usg, którego pragnęłam

Stary 2014-09-02, 12:06   #3129
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dragusiu polecam ten sklep http://www.sklep.meble.pl/ tam masz ogormy wybór producentów. I super że się udało znaleźć mieszkanie

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Pani za Michasia i jego postępy żłobkowe.
A dzieci najczęściej płaczą bo inne dziecko płacze i po chwili cała grupa ryczy Taka reakcja łańcuchowa

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Villga za szczepienie
my też dziś po szczepieniu kolejne w połowie października.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 12:07   #3130
BYou
MBZ♥

Oliwko na co szczepiłaś?

Stary 2014-09-02, 12:09   #3131
Moderna
Zakorzenienie

Byou a ktory przepis jest ulubiony?

panika kciuki za jutrzejsza wizyte, oj pamietam to czekanie od wizyty do wizyty do. Gin ten Sam? bo pamietam ze pisalas , ze to ten od klazuli ..

Gesendet von meinem GT-I9001 mit Tapatalk 2

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-09-02 o 12:12
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 12:15   #3132
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna - jasne forum to miejsce wymiany zdan i wymiany doswiadczen,tak z zalozenia powinno byc tylko nie jest. Bo tak naprawde nasze zdanie czy doswiadczenie Ciebie gucio interesuje, bo zaraz usilnie przekonujesz do swojego bo wg Ciebie, bo ktos napisal, ze....
I za kazdym razem nasze inne zdanie jest prowokacja, atakiem czy jeszcze czyms innym. I to zawsze my zle reagujemy, my kamieniujemy itp. To juz zakrawa na jakis fanatyzm.

I to jest moje zdanie o to wlasnie chcialam napisac!
Zgadzam się i to jest moje zdanie (ale niech będzie, że tercet egzotyczny dzielnie się wspiera)

Cytat:
Boze despa, az napisze Twoim jezkiem, co ty pier..?
Ja cie uslinie przekonuje? Napisalam doslownie jeden post w odpowiedzi na Twoje: dziecku krzywda sie nie dzieje. I ja Cie w ten sposob usilnie przekonuje do moich racji? To jak wedlug Ciebie mam wyrazic swoje zdanie, bo naprawde zawsze bylam swiecie przekonana, ze do tego sluza wyrazenia: wedlug mnie, w mojej opinii..

Prowokacja dotyczyla czegos innego - o wypowiedzi scarlett, a pozniej usilnie chcialyscie sie dowiedziec, jakie to zdanie ma moj maz - i widze, ze moja odpowiedz Was nadal nie usatysfakcjonowala - wiec sie ponownie zapytam, bo nie odpowiedzialas: jakie to ja mam w takim razie metody wychowawcze, ze wprowadzaja taki zamet w wasze zycie? ktore to metody musze obgadac z mezem, to zrobie sobie liste (bo serio ja nie wychwytuje chyba tego, co wy widzicie).

Specjalnie ignoruje ostatnie posty, by nie wzburzac atmosfery, no ale jednak Wam to nie przeszkadza, by same ja podgrzewac. To dochodzi do absurdu, szczerze to ja juz nie wiem, o co Wam chodzi, bo na poczatku myslalam, ze przeszkadzaja Wam posty w typie poradnikowym, a teraz przeszkadzam wam juz personalnie

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

nestelle, despa, scarlett - jak to milo jest przeczytac, ze chociaz wy sie we wszystkim tak dobrze zgadzacie, i dajecie sobie wsparcie ja niestety sama w tym pojedynku na slowa, naprzeciw trzech charakternych matek, nie mam szans, wiec skladam "bron"
wow, wreszcie jakiś komplement, uwielbiam być charakterna, nie zniosłabym bycia mimozą bez kręgosłupa, po ponad 2 latach na wątku czuję się doceniona

Cytat:
Moderna juz Ci raz wytlumaczylam o co chodzilo mi w pytaniu. Chcesz jeszcze raz? Prosze. Zadalam pytanoe i uzasadnilam, ze nie kazdy facet stosuje sie do tego zeby nie mowic nie wolno, zeby nie bic prawo. Zeby nie mowic ladnie slicznie tylko rozkladac na czynniki pierwsze. Ty sama o tym pisalas,wiec bylam ciekawa czy Twoj maz tez to popjera. Ba nawet mi odpowiedzialas.

Napisalam Ci wczoraj ze tak jest w Polsce, tak jest w naszych panstwowych zlobkach, Ty mi usilnie udowadniasz ze to zle. Napisalam Ci rowniez ze na miejsce jednego dziecka czeka dwiescie nastepnych i ze manifestowanie niezadowolenia do niczego nie prowadzi bo jak sie komus nie podova to moze sobie dziecko wypisac.
Ba napisalam, ze w zlobku sie dzieciom krzywda nie dzieje, bo sa miedzy dziecmi, bo ucza sie nowych rzeczy,ze z czasem akceptuja sytuacje a tylko poczatki sa trudne.
I mimo, ze kazde dziecko inaczej zareaguje Ty stwierdzilas ze dziecku sie krzywda dzieje, ze czuje sie porzucone itp dodajac kilka wykrzyknikow.

Malo tego dodalam zyjemy w innych realiach, Ty se mozesz siedziec wdomu i miec socjal a w Pl tak nie jest siedzisz na wychowawczym bez kasy i o ile druga strona b.dobrze zarabia to mozesz sobie siedziec ale niestey nie jest tak kolorowo, zeby kazdy na siedzenie w domu mogl sobie pozwolic. Wiec po kiego grzyba pisanina jakie to zle dla dziecka, ze to porzucenie itp.

I co do prowokacji zgodzilam sie z posrem Scarlett, Nestelle rowniez, postem ktory zawoeral inne poglady niz Twone to zaraz bylo ze prowokujeMY.

I to Ty raz po raz sie obrazasz,nabzdyczasz zamiast przyjac do wiadomosci ze ktos ma inny poglad. Wolisz napisac o smierdzacej atmosferze
taaaa, inne zdanie to prowokacja - to dopiero mi śmierdzi

Cytat:
aha, czyli już jesteście w trybie.
No, ale dramtu nie ma?

dużo lepiej
jestem dobrej myśli.
Tak obstawiałam po cichu, T. nie da sobie w kaszę dmuchać, nie bez powodu bywał histeriuszem Koleżanka do weterynarza realizować tam poszerzony kalendarz szczepień (wścieklizna)

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 12:22   #3133
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dragusiu polecam ten sklep http://www.sklep.meble.pl/ tam masz ogormy wybór producentów. I super że się udało znaleźć mieszkanie

Villga za szczepienie
my też dziś po szczepieniu kolejne w połowie października.
dzięki za linka i jeszcze raz dzięki za pomoc
co szczepiliście ?
My mamy 18.09 5w1 ale nie wiem czy tu szczepić i mieć w głowy czy dopiero w Berlinie. ale chyba tutaj.
Cytat:
panika kciuki za jutrzejsza wizyte, oj pamietam to czekanie od wizyty do wizyty do. Gin ten Sam? bo pamietam ze pisalas , ze to ten od klazuli ..
no ciekawe

Stary 2014-09-02, 12:46   #3134
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Psnika super, bardzo sie ciesze!!!!!

Moja rano kwekala, ale potem ponoc pieknie sie bawila i wszystko zjadla.Patrzylam na jadlospis i przyzwoity.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 14:06   #3135
Villga
Zadomowienie

Dziękujemy za kciuki. My już po szczepieniu, Kinga bardzo dzielna była i płakała z 10 sekund może Następne szczepienie w 5 roku życia

Dragusiu, ja bym chyba w Pl szczepila ale to Wasz wybór.

Pani, bardzo się cieszę, że dziś lepiej
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 14:19   #3136
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

heloł... nikt się nie odniósł do mojego posta :P

To ja się jeszcze pochwalę, a co..;P

Mój mały był z tatą na szczepieniu.. i Pani pochwaliła jego umiejętności.. na prośbę przyniósł czapkę i sobie już nakładać zaczął jak mój mąż płacił.. jest mega mądry.. i metodą prób i błędów mu wiele wychodzi.. podobno na bilansie 2 latka jest pytanie czy reaguje na polecenia, moje dziecko juz dlugo reaguje... na kazda prosbe odpowiada .. chyba ze jest to coś co go nie dotyczy albo nie interesuje...

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Jestem pod wrażeniem....Super, że dzieciaczki w żłobkach sobie tak radę dają ) brawa!
Za koniec cyca.. za spanie osobno... za inne osiągnięcia brawa klaski:

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
No wiec odebralam Milusia dokladnie o 16.20 - akurat nie padalo wiec dzieci co sie ostaly byly na placu zabaw. Milus ujrzal mnie na gorze zjezdzalni, JEGO OCZY zrobily sie jak 5zloyuch usmiech na twarzy i szybki zjad ze zjezdzalni podbieg do furtki - Mama Mama z jego ust i lekka podkuwka jak nie wzielam na rece ( no ale musialam dosjc 30metrow by wejsc na teren przedszkola ) jak juz znalazlam sie po 2stronie - SPRINT w moja strone i juz nie schodzil z rak
Obczailam druga potencjalna trase jaka moge dojsc z przystanku do przedszkola - zajelam mi ona 10min marszu ( ale narzucilam sobie wysokie tempo - i pod gorke Umieralam ), mam nadzieje ze kondycja z dnia na dzien bedzie lepsza HaHaha.

No i dziecko mi Padlo o 19 - wiec od 19 mam Labe. Jak mi tak bd usypial to nawet zupe zdarze ugotowac hihihi.

Kocham Cie Emilianku <3.
Ojej.. kocham takie sytuacje... takie rozłąki i powroty i ten usmiech na buziaku ahh:lov e:
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 14:31   #3137
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A dzieci najczęściej płaczą bo inne dziecko płacze i po chwili cała grupa ryczy Taka reakcja łańcuchowa
noooo. ale brzmi to nieziemsko

Cytat:
Gin ten Sam? bo pamietam ze pisalas , ze to ten od klazuli ..
tak, jutro do niego idę. zobaczę co zrobi. choć w poprzedniej ciąży zlecił pappę
jako położnikowi nie mam mu nic do zarzucenia.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Tak obstawiałam po cichu, T. nie da sobie w kaszę dmuchać
też się zdziwiłam, że dał się ugryźć... widocznie mocno z zaskoczenia było.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no ciekawe
a co Cię aż tak ciekawi?
gdybym bliżej miała jakiegokolwiek innego gina, to u niego bym prowadziła ciążę. doświadczenie leżanej ciąży uczy pokory. jak jutro nie zleci prenatalnych, to się będę zastanawiać co zrobić. strach o dziecko wygrywa nawet z moim sumieniem.

Cytat:
potem ponoc pieknie sie bawila i wszystko zjadla.Patrzylam na jadlospis i przyzwoity.
Emila zuch dziewczyna. co np. dziś mieli do jedzenia?

Cytat:
Kinga bardzo dzielna była i płakała z 10 sekund może Następne szczepienie w 5 roku życia

my kończymy szczepienia w piątek. już się cieszę (chyba, że się nad grypą jeszcze namyślę )

Stary 2014-09-02, 14:47   #3138
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
noooo. ale brzmi to nieziemsko

tak, jutro do niego idę. zobaczę co zrobi. choć w poprzedniej ciąży zlecił pappę
jako położnikowi nie mam mu nic do zarzucenia.

też się zdziwiłam, że dał się ugryźć... widocznie mocno z zaskoczenia było.

a co Cię aż tak ciekawi?
gdybym bliżej miała jakiegokolwiek innego gina, to u niego bym prowadziła ciążę. doświadczenie leżanej ciąży uczy pokory. jak jutro nie zleci prenatalnych, to się będę zastanawiać co zrobić. strach o dziecko wygrywa nawet z moim sumieniem.

Emila zuch dziewczyna. co np. dziś mieli do jedzenia?

my kończymy szczepienia w piątek. już się cieszę (chyba, że się nad grypą jeszcze namyślę )
Pani, a Ty za młódka jeszcze na prenatalne przecież? Masz 35?

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-09-02, 15:01   #3139
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Masz 35?
masz
poprzednio nie miałam, ale też nie miałam stwierdzonej przyczyny poronienia.
nawet jakbym nie miała (lat), to bym zrobiła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 15:11   #3140
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
masz
poprzednio nie miałam, ale też nie miałam stwierdzonej przyczyny poronienia.
nawet jakbym nie miała (lat), to bym zrobiła
ja też nie miałam, ale jednak bałabym się ryzykować kolejne poronienie jako powikłanie badania, na szczęście Zosior zdrowy choć podejrzenia były niefajne

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-09-02, 15:18   #3141
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale jednak bałabym się ryzykować kolejne poronienie jako powikłanie badania
powikłanie badania krwi?! mówię o przeziorności karkowej i pappie. nie amniopunkcji (obym nie musiała nigdy jej robić )

Stary 2014-09-02, 15:40   #3142
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
powikłanie badania krwi?! mówię o przeziorności karkowej i pappie. nie amniopunkcji (obym nie musiała nigdy jej robić )
Myślałam ze o amnio piszesz, nikt cię nie będzie zmuszał przecież. Ja miałam super giną w ciąży, Myślałam ze przeziernosc to normalna część USG nie wymagająca osobnego kierowania.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-09-02, 15:44   #3143
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Moderna, BYou, macie zeskanowany ten artykul z wprost? Przeczytalabym go chetnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 16:05   #3144
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Panika nie zalacza mi tu zdjec, pokazuje ze blad, wysle Ci na fb zdjecie☠
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 16:16   #3145
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Moderna, BYou, macie zeskanowany ten artykul z wprost? Przeczytalabym go chetnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kurcze, nie pomyslalam, zeby skopiowac artykul
mialam dostep online od BYou, dzisiaj juz kod jest nieprawidlowy zdazylam skopiowac tylko ostatnia strone, bo mialam ja otwarta w zakladkach..

Cytat:
BLOGI Z ZASADAMI
Niektórzy rodzice blogerzy skrupulatnie planują i ważą wszystko, co umieszczają w sieci. Anita Janeczek-Romanowska jest psychologiem dziecięcym, a od ponad roku także blogującą mamą. Prosi, żeby podkreślić, że na swoim blogu 3PlusPies. pl pisze o rodzicielstwie bliskości. – To refleksje na temat macierzyństwa, ale częściowo też dzielę się swoją zawodową wiedzą – tłumaczy. Blogerka nie potępia rodziców, którzy pokazują wizerunek dziecka, ale sama tego nie robi. – Nie piszę o intymnych sprawach swojej córki, trudnościach, jakich może doświadczać, nie opisuję sytuacji, w których mogłaby zostać ośmieszona. Nie robię tego w życiu codziennym, więc na blogu tym bardziej. Szacunek dla córki, jej granic i potrzeb, jest dla mnie najważniejszy – mówi. Nie jest odosobniona. Kamil Nowak, w sieci znany jako Blog Ojciec, praktycznie nie publikuje historii z życia wziętych. Woli się skupiać na ogólnych problemach wychowawczych. Pisze więc na przykład o tym, co by zrobił, gdyby któreś z jego trojga dzieci okazało się homoseksualistą. Albo bezlitośnie krytykuje rodziców, którzy poją swoje dzieci colą. Ma też inne zasady. – Staram się nie publikować wizerunku moich dzieci. Świat się zmienia i pewnie za 20 lat nikt się nie będzie przejmował kilkoma zdjęciami. Chcę jednak dać dzieciom możliwość decydowania o sobie. To jest ich wizerunek i niech same podejmą decyzję, co z nim zrobią. Podobnie z imionami czy ich prywatnymi lub wręcz intymnymi historiami. Będą miały całe życie, żeby się nimi podzielić, jeśli będą miały na to ochotę – tłumaczy.

BEZ PERSPEKTYW
Kominek broni tych rodziców, którzy nie mają oporów przed wylewnym chwaleniem się dziećmi. – W dobie serwisów społecznościowych oburzanie się na publikowanie zdjęć dzieci jest głupotą, bowiem nikomu takie zdjęcia nie szkodzą – uważa. Sam jednak nazywa grupę blogów parentingowych gatunkiem całkowicie nieperspektywicznym. – Dzieci rosną – tłumaczy. – Wielu rodziców blogerów zderza się z problemem buntu wśród swoich pociech, które już w okolicach piątego roku życia przestają wyrażać zgodę na publikację swego wizerunku, bo nie chcą wystawiać się na pośmiewisko wśród rówieśników. Proszę zauważyć, że mamy masę blogów z dziećmi do lat czterech i prawie w ogóle z dziećmi powyżej dziesiątego roku życia.
Blogujący rodzice tą diagnozą się nie przejmują. Matka Sanepid: – Gdy córki podrosną i bloga już nie będzie, będę pewnie myć autobusy wyjeżdżające z zakładu produkcyjnego w południowej Holandii. To pesymistyczna opcja. W końcu kto by chciał mieszkać w Holandii? A optymistycznie... Może będę pisała o podróżach, na które wreszcie będzie mnie stać, albo o hodowli kota rosyjskiego. Jakub Pasek: – Cezurą istnienia bloga nie będzie wiek córki czy też kolejnych dzieci, bo, jak wspomniałem, to nie one są osią naszej twórczości, a my sami jako rodzice nią jesteśmy. Więc pewnie to nasza emerytura będzie granicą. Choć, zaraz... Blog pary emerytów? To jest pomysł!
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 19:16   #3146
cathlyn
Rozeznanie

dziewczyny, przypomnijcie mi ta fajna szczoteczka do twarzy to clarisonic mia 2 czy aria?
Stary 2014-09-02, 19:52   #3147
oliwka__
Zakorzenienie

Demeter pytanie do Ciebie. Ty miałaś taki dziwny objaw na początku ciąży że cię nogi swędziały? coś tak mi się kojarzy

Czy któraś z was miała na początku ciąży swędzenie nóg i rąk? i było ok wg gina

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cathlyn ja posiadam tą mia2 ale ta aria to chyba nowsza... nie interesowałam się później.
Stary 2014-09-02, 20:05   #3148
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
dziewczyny, przypomnijcie mi ta fajna szczoteczka do twarzy to clarisonic mia 2 czy aria?
Mam mia 2, używam od marca chyba (nie pamiętam dokładnie kiedy kupiłam) - jak byłam w lutym w Londynie to tam akurat wchodziła aria, więc nowsza jest, ale nie interesowałam się co tam innego ma niż mia2, bo kasa którą ewentualnie planowałam wydać to już był szczyt co bym wydała na taką rzecz - odczekałam jak w sephorze było -20% - warto bo ponad 120 zł taniej. Nie używam żadnych kremów i balsamów do ciała, mam AZS - więc skóra bardzo sucha i wrażliwa. Szczoteczka ponoć wywołuje efekt dosłownie "spijania" kremów ze skóry - co do tego nic nie mogę napisać, bo nie testowałam. Raz wymieniałam już końcówkę, co producent zaleca co 3 miesiące. Jak skończył mi się firmowy żel dodany do szczoteczki zaczęłam używać bardzo chwalonego be beauty z biedronki - do skóry wrażliwej - jedno co to faktycznie nie wyobrażam sobie stosować produktu, który by się pienił, więc ten żel sprawdza się idealnie. Po takim okresie stosowania zauważyłam dużą poprawę stanu skóry, ale jeśli chodzi o twarz moim jedynym problemem była dość nasilona szorstkość na linii żuchwy. Na reszcie twarzy, zwłaszcza na policzkach, mam wrażenie, że skóra jest jakby gęstsza, bardziej napięta. Chyba raz próbowałam zmyć makijaż, bo można stosować ją również do tego celu i radzi sobie dobrze - ale normalnie zmywam micelem z Biodermy - myślę, że gdybym zmywała na codzień to musiałabym częściej wymieniać szczoteczkę, a to jednak wydatek.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-09-02, 20:11   #3149
oliwka__
Zakorzenienie

BYou my dziś byłyśmy na MMR-ce po 3 miesiącach po terminie i tydzień po skończonym antybiotyku w połowie października mamy hexe i prevenar? jakąś przypomnającą ja się nie orientuje i muszę iśc w końcu z małą na badanie na tą ospę tylko szkoda mi jej i póki co oszczędzam jej stresu choć dziś była naprawdę dzielna na szczepieniu i wyzła z uśmiechem

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

i myłam podłogi w przychodni bo wylala jogurt naturlany i sprzątała po sobie
Stary 2014-09-02, 20:42   #3150
Luna0
Zakorzenienie

Dragusia super że macie mieszkanie

Pani trzymam jutro kciuki bardzo mocno!!
zakupiłam w sobotę książkę W Paryżu.., jestem na początku a już jestem zachwycona

Dziewczyny możecie mi powiedzieć co dawać dziecku na kolacje? K. odmówił mm i teraz nie wiem co robić.
To jego jadłospis:
6-200ml mm (jak dobrze pojdzie)
9-jajecznica/parówka/kanapka
12-kaszka
14-owoc/jogurt
17 zupka
20?? może drugi raz kaszka? to nie za dużo?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości