![]() |
#3091 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
czesc
![]() dziś ciezki dzień ... R wstał o 6.20 ![]() Cytat:
a szkołe załatwiłam tak ze ominęliśmy sprawy kościelne (1,5 godz. mszy w sali gimnastycznej ![]() ![]() ![]() złobkowa bestyjka ![]() Cytat:
i teraz się odniosę ...bo nie zawsze się zgadzam w 100% ![]() 1. "mama całym swiatem" mysle ze przez pewien czas tak na pewno jest . a potem....nie wiadomo czy może jest na odwrót czasem -dziecko całym swiatem ![]() w moim -naszym przypadku nie miałam/nie mam sposobności zostawiania dziecka z nikim oprócz meza . także dzieci cały czas ze mna az do czasu przedszkola . staram się jak najbardziej aby były samodzielne ale tez kp nie pomaga w rozłakach szczególnie jak się ma cycoholików . i się nie odciąga ,nie podaje butelek ,smoczków itp. . Ale taki przykład mam jak nagle trafiłam do szpitala jak J miał niecały rok - na cycu ,tylko z mamą .nie znał butelki . była rozpacz , tz sobie radził z małym ale podawanie mleka łyzeczka było straszne ... wypisałam się ze szpitala wcześniej . 2.idealnie to wszystko ujęłaś ! zgadzam się w 100%! 3.no jasne! Cytat:
![]() no ale jak się zdecydowałaś na złobek to musisz udzwignac . i robic dobrą mine do złej gry .bo T wyczuje ze Ty tez jesteś rozdygotana . pewnie teraz tak to wygląda ze sama rozpacz ale będzie dobrze . na pewno .z każdym dniem lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
po co takie teksty ???no po co? co to ma dac? co chcesz Moderna tym zdziałać? oprócz wywołania poczucia winy w matkach dających dzieci do złobka .... przecież dzieci trafiające do takiej instytucji nie siedza tam aby ich matki w tym czasie miały czas na malowanie paznokci . są sprawy których nie trzeba ,nie powinno się komentować . trzeba mieć wyczucie . Ja ze złobkiem nie miałam nic do czynienia . pomine moje osobiste zdanie .jestem trochę zaborcza matką . i tyle w temacie . Jednak jak J szedł do przedszkola to na początku było super .jak go odebrałam ... to było identico jak opisuje Pani zytuacje ze złobkiem . wiec chodziłam tam z nim przez tydzień czy dwa (niepamietam) . i było jeszcze gorzej . J tylko ze mną,za mną ,na mnie . w końcu wychowawczyni nakazała po prostu wyjść bo to sensu nie ma . pamiętam ...stałam obok otwartego okna i słysząc płacz mego syna ,ja tez płakałam . ale ... tego samego dnia była poprawa . przestał płakać i bawił się! z każdym dniem było tylko lepiej ! po tygodniu chętnie chodził ! N była za to niesamowita ... skończyła 2 lata i dosłownie błagała o przedszkole . poszła jak miała 2,5 i nie chciała wychodzić .tak jest do teraz . R za to wczoraj na 2 minutki został u prababci - w aucie zostawiłam torbe a musiałam przewinac .N tez była . nic to nie dało . wbiegłam na gore a tam ...prababcia dyszy ....okazało się ze jak tylko zniknęłam to R biagał po domu płacząc i wołając "mmmmmaaaaammmmmaaaaa !" (tak jak to Scarlet opisała ![]() ![]() przebarwienia na zebach okazały się być nalotem . także uffff.choc zbadał pediatra . w przyszłym tyg.dentysta będzie . i buty kupiłam - jednak geoxy . okazało się ze emelki nie dojechały . wiec nie miałam możliwości zmierzenia danego modelu ... z tymi rozmiarami to faktycznie Sajgon . kazda firma inne .geoxa wzięłam 22 a i tak wzięłam za duże . 21 sa dobre . tylko ze mało zapasu jest . najgorsze jest to kazde buty sa za szerokie ![]() no i jak przymierzaliśmy buciki to R dał sobie załozyc 1 buta a potem w nim wiał-kustykajac ... ![]() ![]()
![]() |
#3092 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i uwaga uwaga WYGRALIŚMY CASTING!!!! mamy mieszkanie ![]()
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
Nestelle
![]() Dragusia gratulacje, ciesze sie bardzo
#3094 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jak ząbki? ![]() ![]() i co ? i jak?opowiadaj! gdzie ,co ,jakie mieszkanko ? A ja zapowiadałam ze karmie do końca wakacji . a dziś przecież 1 wrzesień .a wiec postanowiłam ze koniec cyca . dziś pierwszy dzień bez . na razie to Mi jest trudno . R przytulil się do cyca (przez bluzke ) ale przyjął kubek mm , zobaczymy jaka nocka będzie .i jak jutro .
![]() |
#3095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 pokoje, 90m. 2 piętro ![]() 5,5km do centrum i do pracy. dzielnica Wedding. własnie szukam mebli ![]() ![]()
![]() |
#3096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.łatwo poszł -super!!!! i jest pokój dla siostry ![]() ![]() łeb mi pęka . zab mnie boli .ide spac (jak się uda ![]() dobranoc .
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
dla brata
![]() ![]()
#3098 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry i dobranoc, właśnie skończyłam prasowanko i idę do wanny ze stosem gazet
![]()
#3099 |
Zakorzenienie
|
Wpierw ![]() - co do zacytowanego zabrzmialo jakbys byla w ciazy i wiedziala juz plec ![]() ![]() No wiec pobudke mamy zaliczona - ale od 19 do 2.25 fiuu fiuu pampersa zmienilam, butle dalam i spi dalej. O 6.30 pobudka ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem przekonana, że gdybym weszła z nim do sali choć na 2 minutki to nasze rozstanie mogłoby wyglądać inaczej. inna kwestia, że widziałam wczoraj dzieci, które nie płakały. każdy człek inny... jeden potrzebuje tego, inny owego ![]() niestety - trzeba dostosować się do reguł gry. taki brutalny lajf. wiem, że przywyknie, wiem że ja przywyknę. wiem, że nie będzie mu źle; wiem, że żłób to też masa pozytywów. na razie będę przeżywać płacz, potem będę przeżywać jedzenie ![]() ![]() Cytat:
![]() kiedy zaczynasz? to miałaś smaczek (momentalny) realnego życia ![]() ![]() no i wielkie graty! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana - 7.40 bylo jak wyszlam z domu 8.15 jak weszlam do tramwaju - wiec zrzucenie Milusia to kwestia min 30minut - szlam znowu ta druga droga bule domku nie mijac zeby mi sie nie odwidzialo ze nie chce mi sie isc do pracy
![]() Jeszcze wrzuce swoje dwa grosze odnosnie zloba/przedszkola - ja Tez przezywalam Jak to bedzie, czy Milus sie zaklimatyzuje czy bedzie jadl .? Mino moich obaw czuje sie tam wspaniale sypia okolo 2-2,5 godzinek - i jest zmeczony po calym dniu hihi. Wiadomo ze dzieci potrzebuja tez "bliskosci" innych dzieci - ja poki mlody nie dostal miejsca chodzilam. Nim od czasu do czasu na otwarte zajecia dla dzieci platne 30nok za wstep czas od 10 do 15 - i widzialam jak sobie ladnie radzi. Stres zwiazany z nowym miejscem, nowymi osobami - jest niestety Nie Unikniony czy to w zlobie czy nawet przy wizycie kogos z rodziny ktorego dziecko nigdy nie poznalo. Ale fakt "pecha" miala Panika zebtal od razu na gleboko wode bez adaptacji ( tak jak u mnie min 3dni przewiduja - pisalam wam jak to wyglada). Tak wiec sciskam mocno Kciuki za nasze zlobowo/przedszkolne przezycia i doswiaczenia ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze uda sie Wam dzisiaj latwiej zniesc rozstanie, a moze przed wejsciem na sale jakos to rozegrac, by dzeicko spokojniej weszlo na sale? Kciuki: kciuki: nestelle, despa macie racje - nie pomyslalam piszac swoj post, ze kogos moge zestresowac ![]() ale zeby od razu kamieniowac? bardzo nieprzyjemnie reagujecie, atmosfera jest tu wrecz smierdzaca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
Nestelle - od maja nie wyszedl zaden zab. Dziasla ciagle opuchniete o tyle...
Pani - od soboty pracuje, wczoraj tylko wolne mialam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
Moderna - jasne forum to miejsce wymiany zdan i wymiany doswiadczen,tak z zalozenia powinno byc tylko nie jest. Bo tak naprawde nasze zdanie czy doswiadczenie Ciebie gucio interesuje, bo zaraz usilnie przekonujesz do swojego bo wg Ciebie, bo ktos napisal, ze....
I za kazdym razem nasze inne zdanie jest prowokacja, atakiem czy jeszcze czyms innym. I to zawsze my zle reagujemy, my kamieniujemy itp. To juz zakrawa na jakis fanatyzm. I to jest moje zdanie o to wlasnie chcialam napisac! Panika jak dzis?
#3105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny czy Wasze dzieci w nocy tez rozmawiają.. mój przemawia, jak ma tyle wrażeń.. i mówi.. baba? koko.. .. a dzisiaj wstalam do wc w nocy... i zaczal jeczec i plakac mama.. maz obok.. wroclam i juz ok dalej spi.. po urlopie tak jest/bywa... wczoraj sobie ladnie porozmawialismy, poprzytulalismy sie i buzi dostalam nawet kochany synus... maz poszedl do pracy wiec zostalam sama.. i bylo ciezko.. ale jakos dom ocalal. czekam na kase z US.. zwrot... w tamtym tyg maz jezdzil podpisywac papier i mialo byc juz w ksiegowosci.. oby. a od piatku klada kostke ![]() ![]()
![]() |
#3106 |
Zadomowienie
|
Dragusiu, to ekstra! Gratulacje
![]() Pani, mam nadzieję że Torresik się szybko przyzwyczai do nowej sytuacji. I Ty tez... :-* My dziś mamy szczepienie. Prosze o kciuki. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Byłabym zapomniała- Nestelle, cieszę się, że tak ładnie bez płaczu udalo się zakończyć kp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas dobrze . R przebudził się o 2 ale właczył sobie kołysanki i się połozył sam.a ja przez szczebelki głaskałm po głowce chwilke i odpłynął . spał do 8 bo starszaki wstały i usłyszał . także dobrze jest .półtorej doby bez cyca . to chyba naprawdę koniec z cycem ![]() ![]() ale to tez pokazuje ze już "był czas" . od kiedy ograniczyłam kp ,od kiedy zrezygnowałam z cyca w nocy ,od kiedy wprowadziłam mm to R spi normalnie cała noc (no czasem się przebudzi raz ale to jak dziś na chwile i to sytuacja wyjątkowa). Jak sobie przypomnę o tej szarpaninie z cycem 2 miechy temu , o tym maratonie całodobowym kp ... Tak już był zdecydowanie czas na odstawienie . A tak swoja drogą powinnam byc na basenie z R . NA 10.15 .tylko ze tz zabrał mi auto choć mówiłam ,ze wyjedzdzam przed 10 . Przyjechal o 10.15 i z uśmiechem dał mi kluczyki mówiąc ze nic nie mówiłam ... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cie uslinie przekonuje? Napisalam doslownie jeden post w odpowiedzi na Twoje: dziecku krzywda sie nie dzieje. I ja Cie w ten sposob usilnie przekonuje do moich racji? ![]() Prowokacja dotyczyla czegos innego - o wypowiedzi scarlett, a pozniej usilnie chcialyscie sie dowiedziec, jakie to zdanie ma moj maz - i widze, ze moja odpowiedz Was nadal nie usatysfakcjonowala - wiec sie ponownie zapytam, bo nie odpowiedzialas: jakie to ja mam w takim razie metody wychowawcze, ze wprowadzaja taki zamet w wasze zycie? ktore to metody musze obgadac z mezem, to zrobie sobie liste (bo serio ja nie wychwytuje chyba tego, co wy widzicie). Specjalnie ignoruje ostatnie posty, by nie wzburzac atmosfery, no ale jednak Wam to nie przeszkadza, by same ja podgrzewac. To dochodzi do absurdu, szczerze to ja juz nie wiem, o co Wam chodzi, bo na poczatku myslalam, ze przeszkadzaja Wam posty w typie poradnikowym, a teraz przeszkadzam wam juz personalnie ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- nestelle, despa, scarlett - jak to milo jest przeczytac, ze chociaz wy sie we wszystkim tak dobrze zgadzacie, i dajecie sobie wsparcie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-02 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
MBZ♥
|
O matko i córko jak u nas leje:/ a musialysmy wyjść i odebrać szczepionki.
Nestelle dobrze, że to tylko osad u R ![]() ![]() Villa wielkie kciuki ![]() Moderna co myślisz o artykule wczorajszym? ![]() Pani jak dziś? ![]() Despa ja bym nie szczepila, u nas w przychodni z katarem czy po infekcji z antybiotykiem odsyłają-nikt z personelu nie weźmie odpowiedzialności w razie powikłań. Jak Oli w szkole? Dragusia, castingowy wymiataczu ![]() Ale |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze raz bardzo Ci dziekuej za dostep ![]() przeczytalam, ale w ogole mnie nie poniosl ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Zakorzenienie
|
Moderna juz Ci raz wytlumaczylam o co chodzilo mi w pytaniu. Chcesz jeszcze raz? Prosze. Zadalam pytanoe i uzasadnilam, ze nie kazdy facet stosuje sie do tego zeby nie mowic nie wolno, zeby nie bic prawo. Zeby nie mowic ladnie slicznie tylko rozkladac na czynniki pierwsze. Ty sama o tym pisalas,wiec bylam ciekawa czy Twoj maz tez to popjera. Ba nawet mi odpowiedzialas.
Napisalam Ci wczoraj ze tak jest w Polsce, tak jest w naszych panstwowych zlobkach, Ty mi usilnie udowadniasz ze to zle. Napisalam Ci rowniez ze na miejsce jednego dziecka czeka dwiescie nastepnych i ze manifestowanie niezadowolenia do niczego nie prowadzi bo jak sie komus nie podova to moze sobie dziecko wypisac. Ba napisalam, ze w zlobku sie dzieciom krzywda nie dzieje, bo sa miedzy dziecmi, bo ucza sie nowych rzeczy,ze z czasem akceptuja sytuacje a tylko poczatki sa trudne. I mimo, ze kazde dziecko inaczej zareaguje Ty stwierdzilas ze dziecku sie krzywda dzieje, ze czuje sie porzucone itp dodajac kilka wykrzyknikow. Malo tego dodalam zyjemy w innych realiach, Ty se mozesz siedziec wdomu i miec socjal a w Pl tak nie jest siedzisz na wychowawczym bez kasy i o ile druga strona b.dobrze zarabia to mozesz sobie siedziec ale niestey nie jest tak kolorowo, zeby kazdy na siedzenie w domu mogl sobie pozwolic. Wiec po kiego grzyba pisanina jakie to zle dla dziecka, ze to porzucenie itp. I co do prowokacji zgodzilam sie z posrem Scarlett, Nestelle rowniez, postem ktory zawoeral inne poglady niz Twone to zaraz bylo ze prowokujeMY. I to Ty raz po raz sie obrazasz,nabzdyczasz zamiast przyjac do wiadomosci ze ktos ma inny poglad. Wolisz napisac o smierdzacej atmosferze
#3112 |
Zakorzenienie
|
Dragusia no wspaniale wiesci! Ciesze sie
![]() a mieszkanie ok? to blokowisko czy niskie budynki? meble w DE sa drogie, jezeli macie mozliwosc to wiozlabym pewnie z Polski, np. Ikea w Niemczech jest o 25% drozsza niz w PL ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- despa przyjmuje do wiadomości, EOT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
I Znowu ironizujesz w tym co dopisalas w edycji, po co pytam. Ty sie zgadzasz z kims Twoje prawo, ja ani tego nie podwazam, ani nie ironizuje. Twoja brocha, Ty musisz, prawda?
#3114 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
MBZ♥
|
Moderna myślę podobnie:/ takie tam lizniecie tematu. A posta makoweczek w którym znalazł się ten komentarz o "tuszy" małej czytałam.i jakoś nie dopatrzylam się w tym komentarzu złośliwości tylko pytanie z troską. No ale internet ma to do siebie że czasem źle się odbiera.wpisy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mysle, ze z makoweczkami to kolejne komentarze zagescily atmosfere - mama poczula sie na pewno zaszczuta, ze obcy ludzie wiedza jak zawsze wszystko lepiej od niej samej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
hmmm plastry? ale są nasaczone kremem emla?
bo ja mam doświadczenie z samym kremem . nakłada się go ok. 30 przed zastrzykiem . choć czasem działa już wcześniej .... Moderna - mi brak słów . nie rozumiemy się ani trochę . dlatego nie pociagne tematu . sensu nie ma .
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.