Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-15, 07:51   #3121
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Masija - z ta waga to najczesciej tak ze jak ewidentnie usg pokazuja ponad 4 kg i jest to pierwszy porod to robia raczej cc. Jak w okolicach 4kg to niekoniecznie, pewnie zalezy od lekarza.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 07:58   #3122
201710041131
Konto usunięte

Hej dziewczynki

Śniło mi się, że miałam mieć dziewczynkę tak apropos snów

Dziś robię na obiad papryki nadziewane mięsem i ryżem
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 08:03   #3123
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

U nas znowu nic na obiad nie ma. Nie mam pomyslu, nie wyrabiam sie :/
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 08:04   #3124
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Serio?? To ja już nie wiem, bo sąsiadka rodziła ponad 4kg chłopca i miała cesarkę. Mówiła, że tylko przez tę wagę..

Marei i to są właśnie wyjątki potwierdzające regułę

Nie mów, że zrezygnowałaś z tego powodu

Współczuję. Ale właśnie w ciąży to podobno normalne
O której masz wizytę?

Mi się śniło, że urodziłam chłopca. Przychodzę do sali, patrzę a tutaj dziecko Chińczyk A tż na to, żebym nie płakała, bo na pewno jestem matką
Później mi się śniło, że to dziecko gdzieś zgubiłam. Okazało się, że leżało pod szafą
Może i tak jest. Wiesz teściowa rodziła 28 lat temu, wiec nie było możliwości określić ile waży dziecko, tak jak teraz. Więc być może teraz robią cesarkę jak jest duże dziecko.

Chińskie dziecko to jednak nie taka tragedia. Gorzej urodzić świnkę morską jak niektórzy ha ha ;-)

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dzień dobry

haha

ja dzisiaj w nocy urodziłam 2 razy w pierwszym śnie urodziłam takiego ślicznego chłopca, (sam poród mi sie nie śni), przytulałam go, woziłam na spacerku, nagle dziecko patrzy się na mnie i mówi : "daj piwo" D: haha jak opowiedziałam to rano Tżtowi to sie śmiał ze mnie

a w drugim śnie moje dziecko wyglądało całkiem inaczej, tez było ładniutkie, a uśmiech miało jak Tż
Normalnie olewam takie sny i nie doszukuję się w nich głębszego znaczenia, ale u Ciebie kochana diagnozuję ewidentny niedobór alkoholu. Dziecko w brzuchu się domaga, Ty nie reagujesz, to w śnie do Ciebie przyszło :-D
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 08:09   #3125
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Może i tak jest. Wiesz teściowa rodziła 28 lat temu, wiec nie było możliwości określić ile waży dziecko, tak jak teraz. Więc być może teraz robią cesarkę jak jest duże dziecko.

Chińskie dziecko to jednak nie taka tragedia. Gorzej urodzić świnkę morską jak niektórzy ha ha ;-)

Normalnie olewam takie sny i nie doszukuję się w nich głębszego znaczenia, ale u Ciebie kochana diagnozuję ewidentny niedobór alkoholu. Dziecko w brzuchu się domaga, Ty nie reagujesz, to w śnie do Ciebie przyszło :-D
haha widać czego mi brakuje
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 08:09   #3126
mycha_818
Zadomowienie

A u mnie dziś na obiad makaron z sosem. Najszybsze danie na świecie, gdy nie mam czasu na wymyślanie, a wszyscy u mnie bardzo lubią. Tylko sosy zmieniam ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 08:11   #3127
myboyismine
Zakorzenienie

ja dzisiaj zrobie sobie warzywa na patelnie z ryzem jem sobie dzisiaj sama, więc nie martwię sie że Tż będzie przy mnie głodny
Stary 2015-01-15, 08:34   #3128
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
a szkoła rodzenia jest na nfz czy płatna? ja się kompletnie nie orientuję
u mnie są i bezpłatne i prywatne-płatne

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY! Tż odzyskał telefon!!! (...)
ale fajnie

Cytat:

A propos wczorajszych rozmów o rożkach. Mama mi dziś powiedziała ze swojego doświadczenia, że najlepiej mieć co najmniej 2. Ona miała 3 i było super, bo ja często ulewałam, więc trzeba było go prać co chwilę, więc miała na wymianę. Chyba też kupię 2... chociaż podobno teraz już się tak często rożków nie używa jak kiedyś... Ale mam mętlik w głowie
ja miałam 2 i brakowało nam trzeciego my cały czas używaliśmy rożka- młody się w nim uspokajał i w ogóle inaczej nie potrafiliśmy go nosić
no i rehabilitant w szpitalu mówił, że każde dziecko powinno być noszone w rożku z usztywnieniem. ale dużo osób wcale nie używa rożków- musisz zobaczyć jak u was będzie- najwyżej jak okaże się przydatny to dokupisz- ja wiem, że u nas był więc od razu kupię 2-3

Cytat:

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

U nas dziś sosik pieczarkowy z piersią kurczaka i ryżem, lubimy sosiki z makaronem lub ryżem

Irmusia o której masz wizytę?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 08:45   #3129
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
to nie wiem który choć firmę znam w teorii z kolejnych fotelików. widocznie coś pomyliłam, bo ktoś tu już pisał, że kupił MC

zdecydowanie nie takie firmy miałam na mysli pisząc o wózkowych nosidłach, bo to jest po prostu fotelik i jak dla mnie nie ma porównania z nosidełkami w kompletach z wózkiem.
to chyba zależ jake wózk, bo wszystkie które ja oglądałam 3w1 mają już w zestawie dobre foteliki z atestami Przy X-landerach chyba zawsze jest maxi cosi. Więc po prostu trzeba dokładnie czytać, że 3w1 to nie znaczy od razu, że nosidło do

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
W temacie rożków/kocyków. Miała któraś z Was do czynienia z takim kocykiem BabyOno?

Nie ukrywam, ze wpadł mi w oko ale nie wiem jak z wykonaniem I chyba jest cieniutki
ale ładny a jaka cena?

Irmusia to dzisija robię akcję vanish ale mnie korci żeby znowu do tego tesco pojechać bym już miała zapas body

W ogóle szaleństwo wyprawkowe mnie dopadło i wczoraj już zamówiłam pościel i dwa kocyki

Szuu to niezły spaślak ciężko będzie oduczyć,ale to dla jego zdrowia Wy macie już kupione i rozłożone lóżeczko?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 08:48   #3130
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć
gabisun pokażesz pościel i kocyki? Przeglądam allegro i tyyyle tego jest, ze będzie ciężko się zdecydować.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 08:49   #3131
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Melduję się z pracy z kubełkiem herbaty
i biorę się za nadrabianie was

Wczoraj u tego lekarza pomaga położna do której potem chodzi się na szkołę rodzenia albo indywidualne spotkania. dała mi nr komórki, w razie pytań czy niepokoju można dzwonić o każdej porze do niej. Dała mi masę próbek dla dzieci, książkę o ciąży i książkę o pierwszym roku dziecka. w zaawansowanej ciąży będzie przyjeżdżała do domu robić ktg. Fajna babka i bardzo pomocna. Odpowiada wyczerpująco na wszystkie pytania, które miałam.
Ale fajnie
też bym chciała taką położną

Cytat:
ja dzisiaj w nocy urodziłam 2 razy w pierwszym śnie urodziłam takiego ślicznego chłopca, (sam poród mi sie nie śni), przytulałam go, woziłam na spacerku, nagle dziecko patrzy się na mnie i mówi : "daj piwo" D: haha jak opowiedziałam to rano Tżtowi to sie śmiał ze mnie

a w drugim śnie moje dziecko wyglądało całkiem inaczej, tez było ładniutkie, a uśmiech miało jak Tż
No to wiadomo czego Ci brakuje
Cytat:
Masija - z ta waga to najczesciej tak ze jak ewidentnie usg pokazuja ponad 4 kg i jest to pierwszy porod to robia raczej cc. Jak w okolicach 4kg to niekoniecznie, pewnie zalezy od lekarza.
Dzięki
Cytat:

W sumie świnka w kalendarzu chińskim stoi wysoko, co nie? Jakieś bóstwo czy coś więc nie ma się co martwić

Od wczoraj siedzę na blogu Sroki i czytam i czytam i łapię informację jak gąbka. Naprawdę wiedziałam sporo ale z tego bloga dowiaduję się coraz więcej. I zamierzam wprowadzać większość receptur dla siebie i maleństwa

Jadę dzisiaj na łowy Mam nadzieję, że się obkupię
W Realu warto kupować ubranka?

gabisun pokaż, pokaż

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 08:51   #3132
Cos_
Zakorzenienie

Hej
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-15, 08:52   #3133
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Cześć
gabisun pokażesz pościel i kocyki? Przeglądam allegro i tyyyle tego jest, ze będzie ciężko się zdecydować.
pościel taka http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...915299035.html

wziełam tą beżową w białe groszki

i kocyk szary i turkusowy, jeden ma być do wózka, a drugi do łóżeczka

http://allegro.pl/kocyk-dzieciecy-75...915298816.html

Stary 2015-01-15, 08:53   #3134
mehja
Zakorzenienie

czyli tym samym znowu kalendarz chiński u mnie się nie sprawdził, w obu razach wyszło na opak
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 08:55   #3135
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Ale fajnie
też bym chciała taką położną

No to wiadomo czego Ci brakuje

Dzięki

W sumie świnka w kalendarzu chińskim stoi wysoko, co nie? Jakieś bóstwo czy coś więc nie ma się co martwić

Od wczoraj siedzę na blogu Sroki i czytam i czytam i łapię informację jak gąbka. Naprawdę wiedziałam sporo ale z tego bloga dowiaduję się coraz więcej. I zamierzam wprowadzać większość receptur dla siebie i maleństwa

Jadę dzisiaj na łowy Mam nadzieję, że się obkupię
W Realu warto kupować ubranka?

gabisun pokaż, pokaż
nie wiem jak z reala, ale ja kupowałam pamiętam sporo body z carrefourze na promocji ( w pierwszej ciąży) i te body są w dobrym stanie do tej pory, część już przebrałam i będą teraz dla synka z takiej grubej bawełny były, kolory się nie zmyły, materiał nie zniszczył. Musisz pomacać

Myboy oj piwo to mi się też śniło

Stary 2015-01-15, 08:58   #3136
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
pościel taka http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...915299035.html

wziełam tą beżową w białe groszki

i kocyk szary i turkusowy, jeden ma być do wózka, a drugi do łóżeczka

http://allegro.pl/kocyk-dzieciecy-75...915298816.html
Fajne ceny Ile wzorów!
Mam poważny dylemat co z tym rożkiem. Czy kupić, jaki kupić- usztywniany, zwykły? Wiązany czy może na rzep? Szkoda, że w pepco nie mogę trafić, chociaż bym sobie zobaczyła na żywo jak wygląda.
Boję się, że dziecko w czerwcu mi się ugotuje w takim rożku.
Nie jest to jakiś ogromny wydatek, może kupię jeden, ale jaki?

06.09.2014
Stary 2015-01-15, 09:00   #3137
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madeleine_89 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

idąc za Waszymi radami też wybrałam się do tesco i kupiłam trochę ciuszków moi rodzice i tż zachwyceni, za to teściowa.. eh, a to że za szybko i jeszcze nie powinnam kupować a to że za małe rozmiary kupiłam (56 cm..) i aż na chwilę zwątpiłam a potem to już byłam tylko na nią wkurzona i pojechałam do domu

i zaczyna mnie drażnić troszkę to, jak ktoś kto mnie długo nie widział, przygląda się i tak patrzy i patrzy i szuka dodatkowych kg (a nic mi na razie nie przybyło) i opuchnięć i brzucha, i wszyscy są zdziwieni że "tak ładnie wyglądam". Masakra

gratuluję wszystkim mamom poznanych płci i wyboru imion my to mamy spór mały z Tż, podobają nam się dwa imiona, z czego jedno bardziej jemu a drugie bardziej mnie
Eeee tam... wpuszczaj teściową gadkę jednym uchem drugim wypuszczaj. u mnie było to samo.. Pamietam jak przywieźliśmy łóżeczko (dostaliśmy przy Blance i zawalało im miejsce więc co za róznica czy leży u mojej ciotki czy w domu i tża) to teściowa prawie się popłakała na widok tego łóżeczka że nie wolno! potem jechałam po wózek z Tżem to też aż wyleciała z domu ze za wcześnie co my robimy itd to był ten etap jak i teraz, zima była, te same tyg itd. a jak przywoziłam ubranka do chowania to tyle sie nagadała ze za wcześnie, ze za dużo, ze za jasne.. o.O
A teraz.. sama lubię ją tym drażnić, w weekend zawiozę to co mam

Cytat:

A propos wczorajszych rozmów o rożkach. Mama mi dziś powiedziała ze swojego doświadczenia, że najlepiej mieć co najmniej 2. Ona miała 3 i było super, bo ja często ulewałam, więc trzeba było go prać co chwilę, więc miała na wymianę. Chyba też kupię 2... chociaż podobno teraz już się tak często rożków nie używa jak kiedyś... Ale mam mętlik w głowie
To zalezy, niektóre mówią że 2 rózki to wgl absolutne minimum, ja miałam jeden, używany krótko i sporadycznie.

Cytat:

jeszcze co do wózków 3w1.. poczytajcie trochę o nosidełkach z tych wózków.. one generalnie nie nadają się do przewożenia dziecka w samochodzie, są dopuszczone do użytku jako produkt, ale nie są kontrolowane (przynajmniej znaczna większość), nie przechodzą testów, itp. lepiej kupić typowy fotelik samochodowy i adaptery, żeby móc wpiąć go na stelaż wózka (tu minus, że nie każdy fotelik będzie pasował do każdego wózka). kolejna sprawa większość nosidełek wózkowych to przedział 0-9 kg, a typowe foteliki samochodowe: 0-13 kg. z 0-9 dzieci potrafią wyrastać w wieku pół roku, kiedy kompletnie nie nadają się do wsadzenia w następny fotelik i jest problem, zwłaszcza, że my będziemy w te pierwsze foteliki pakować już spore dzieci, na dodatek zimą, więc dojdą grube ubrania. my zimą odliczaliśmy już do wiosny bo pakowanie starszego dziecka w pierwszy fotel było już dość trudne, a na wiosnę znowu było normalnie.
Potwierdzam I często te foteliki wózkowe są źle wyprofilowane i dziecko się 'zapada' w nie i ciężko mu nawet oddychać.
Ja nie wiem jeszcze jaki kupię, zatrzymałam się na maxi cosi

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
W temacie rożków/kocyków. Miała któraś z Was do czynienia z takim kocykiem BabyOno?

Nie ukrywam, ze wpadł mi w oko ale nie wiem jak z wykonaniem I chyba jest cieniutki
To taki jak kocyk Minky

Cytat:
Też zalezy od gabarytów kobiety. Mnie mierzyli takim cyrklem i powiedzieli że jeśli dziecko do 3,5 to spróbujemy urodzić sn, że powyzej moge nie dać rady. Całe szczęście BLanka była 3kg

Cytat:

[/COLOR]U nas dziś sosik pieczarkowy z piersią kurczaka i ryżem, lubimy sosiki z makaronem lub ryżem

Irmusia o której masz wizytę?
Mniam mniam mniam chyba wiem co dziś zrobię na obiad Tzn Tż

Jadę dziś do tescacza, upoluje coś

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
czyli tym samym znowu kalendarz chiński u mnie się nie sprawdził, w obu razach wyszło na opak
Aaa własnie !
U mnei większośc kalendarzy pokazywało dziewczynkę.. nie sprawdził się Przy Blance też się nie sprawdził

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 09:02   #3138
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jeden pokazywal chlopaka drugi dziewczynke

Stary 2015-01-15, 09:07   #3139
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

Szuu to niezły spaślak ciężko będzie oduczyć,ale to dla jego zdrowia Wy macie już kupione i rozłożone lóżeczko?
No spaślun straszny, ale wszystko idzie ku dobremu, bo już się przyzwyczaił że mokrej dostaje tylko tyle ile dostaje ALE ALE Żeby nie było tak pięknie... on oszukuje! Zwykle to ja karmię go rano, więc musi czekać aż wstanę. A czasem jak wiem, że chciałabym dłużej pospać proszę Tż żeby go nakarmił. A ta franca jak wstanę, udaje, że nic nie jadł! Tak samo nie raz oszukał Tż po południu, rozdarł się stojąc przy szafce z jego jedzeniem, mnie nie było, Tż mu dał, a potem się pytał "dałaś mu jeść", ja mówię, że tak a on "ta cholera mnie oszukała znowu!" Za to jak rano powiem mu "nie oszukuj, jadłeś" to odchodzi

Tak mamy już, tzn. ja nie kupiłam, po długiej nieobecności (tż miał pomalować ściany i nie chciał bym wdychała) wróciłam do domu, a tam prawie cały pokoik urządzony (tzn. bez dodatków, same meble), taką mi mąż niespodziankę zrobił I kupił dokładnie to łóżko które chcialam, bo już mieliśmy używaną komodę z przewijakiem Hensvik (tylko bez tej części do przewijania) i robiła u nas w sypialni za normalną szafkę więc po prostu dobrał do tego łóżeczko i białą komodę Malm i pokoik prawie gotowy (w sobotę mają przywieźć fotel rozkładany). Materac jest w folii ochronnej, więc nie zakurzy się tylko już grubas tam śpi

Aaa najpiękniejszy kupił żyrandol

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

I dlatego będziesz miała bliźniaki jak nie potrafiłaś się zdecydować

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-01-15 o 09:06
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 09:07   #3140
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

ejjj nie strasz bo mi to samo wychodzi

Lena
Stary 2015-01-15, 09:09   #3141
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli się zgadza U mnie też jeden pokazywał chłopa, a drugi babkę. Naszła mnie refleksja, żeby jeszcze trochę przystopować z konkretnymi zakupami do momentu, aż lekarz drugi raz potwierdzi że widzi siuśka.

06.09.2014
Stary 2015-01-15, 09:11   #3142
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
No spaślun straszny, ale wszystko idzie ku dobremu, bo już się przyzwyczaił że mokrej dostaje tylko tyle ile dostaje ALE ALE Żeby nie było tak pięknie... on oszukuje! Zwykle to ja karmię go rano, więc musi czekać aż wstanę. A czasem jak wiem, że chciałabym dłużej pospać proszę Tż żeby go nakarmił. A ta franca jak wstanę, udaje, że nic nie jadł! Tak samo nie raz oszukał Tż po południu, rozdarł się stojąc przy szafce z jego jedzeniem, mnie nie było, Tż mu dał, a potem się pytał "dałaś mu jeść", ja mówię, że tak a on "ta cholera mnie oszukała znowu!" Za to jak rano powiem mu "nie oszukuj, jadłeś" to odchodzi

Tak mamy już, tzn. ja nie kupiłam, po długiej nieobecności (tż miał pomalować ściany i nie chciał bym wdychała) wróciłam do domu, a tam prawie cały pokoik urządzony (tzn. bez dodatków, same meble), taką mi mąż niespodziankę zrobił I kupił dokładnie to łóżko które chcialam, bo już mieliśmy używaną komodę z przewijakiem Hensvik (tylko bez tej części do przewijania) i robiła u nas w sypialni za normalną szafkę więc po prostu dobrał do tego łóżeczko i białą komodę Malm i pokoik prawie gotowy (w sobotę mają przywieźć fotel rozkładany). Materac jest w folii ochronnej, więc nie zakurzy się tylko już grubas tam śpi

Hahaha to nie ja tylko kalendarz :P kurcze moze ksiezyc byl wtedy w pelni

Stary 2015-01-15, 09:12   #3143
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli się zgadza U mnie też jeden pokazywał chłopa, a drugi babkę. Naszła mnie refleksja, żeby jeszcze trochę przystopować z konkretnymi zakupami do momentu, aż lekarz drugi raz potwierdzi że widzi siuśka.
Ja też przez chwilę tak sie zastanowiłam.. Jednak mialam te przeczucie od daawna i naprawdę byłabym w szoku że to dziewczynka, no a poza tym na 4d na widoku z góry jakby całego ludka ewidentnie było COS 3punktowego między nogami No i wczoraj pytam Tża 'co poczułeś jak gin powiedział ze chłopak?-nic, bo już zanim on to powiedział to ja widziałem tam siurka'

Lena
Stary 2015-01-15, 09:13   #3144
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak z reala, ale ja kupowałam pamiętam sporo body z carrefourze na promocji ( w pierwszej ciąży) i te body są w dobrym stanie do tej pory, część już przebrałam i będą teraz dla synka z takiej grubej bawełny były, kolory się nie zmyły, materiał nie zniszczył. Musisz pomacać

Myboy oj piwo to mi się też śniło
jeszcze z piwkiem musimy poczekać

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Eeee tam... wpuszczaj teściową gadkę jednym uchem drugim wypuszczaj. u mnie było to samo.. Pamietam jak przywieźliśmy łóżeczko (dostaliśmy przy Blance i zawalało im miejsce więc co za róznica czy leży u mojej ciotki czy w domu i tża) to teściowa prawie się popłakała na widok tego łóżeczka że nie wolno! potem jechałam po wózek z Tżem to też aż wyleciała z domu ze za wcześnie co my robimy itd to był ten etap jak i teraz, zima była, te same tyg itd. a jak przywoziłam ubranka do chowania to tyle sie nagadała ze za wcześnie, ze za dużo, ze za jasne.. o.O
A teraz.. sama lubię ją tym drażnić, w weekend zawiozę to co mam
haha dobra jesteś
Stary 2015-01-15, 09:15   #3145
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też przez chwilę tak sie zastanowiłam.. Jednak mialam te przeczucie od daawna i naprawdę byłabym w szoku że to dziewczynka, no a poza tym na 4d na widoku z góry jakby całego ludka ewidentnie było COS 3punktowego między nogami No i wczoraj pytam Tża 'co poczułeś jak gin powiedział ze chłopak?-nic, bo już zanim on to powiedział to ja widziałem tam siurka'
tz minal sie z powolaniem albo w poprzednim zyciu byl ginem

Stary 2015-01-15, 09:17   #3146
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze z piwkiem musimy poczekać

haha dobra jesteś
Hahaha ja lubie tak i słuchac jej "po co ty to wszystko kupujesz, przywiozę ci od ciotek ubranka bla bla bla'

Cytat:
tz minal sie z powolaniem albo w poprzednim zyciu byl ginem

hahah to samo mu powiedziałam

Lena
Stary 2015-01-15, 09:19   #3147
rybkaa90
Zakorzenienie

szuuu ale macie spryciarza! boski jest
Wczoraj z Tż przed snem rozmawialiśmy o pokoju dziecka, o tym jak to będzie itp. Ja jestem ciężko przestraszona, że z czymś nie zdążę, tż mnie uspokajał, że wszystko będzie ok. Ze ślubem miałam tak samo, ciągły stres, masa nerwów, a wyszło tak cudownie że chyba nawet w marzeniach tak nie było. Łezka mi się kręci, na same wspomnienia.
Postanowiliśmy, że w niedzielę wybieramy się na wstępne rozeznanie odnośnie wózków, fotelików, łóżeczek itp. Pod koniec lutego/ początek marca zaczynamy ostro działać.

Słucham rmf fm i tam mówią o dzieciach, które się urodziły i jeden bobas ważył 4,2 kg i mierzył 56cm. Tak jak mój Tż, klocek.
Moja znajoma rodziła takiego małego giganta sn i mała ma coś z barkiem.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-01-15 o 09:24

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 09:22   #3148
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj z Tż przed snem rozmawialiśmy o pokoju dziecka, o tym jak to będzie itp. Ja jestem ciężko przestraszona, że z czymś nie zdążę, tż mnie uspokajał, że wszystko będzie ok. Ze ślubem miałam tak samo, ciągły stres, masa nerwów, a wyszło tak cudownie że chyba nawet w marzeniach tak nie było. Łezka mi się kręci, na same wspomnienia.
Postanowiliśmy, że w niedzielę wybieramy się na wstępne rozeznanie odnośnie wózków, fotelików, łóżeczek itp. Pod koniec lutego/ początek marca zaczynamy ostro działać.

Słucham rmf fm i tam mówią o dzieciach, które się urodziły i jeden bobas ważył 4,2 kg i mierzył 56kg. Tak jak mój Tż, klocek.
spory
Stary 2015-01-15, 09:22   #3149
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też od początku wiedziałam, że będzie syn! Na razie mam wszystko raczej neutralne, no może parę szt. bodziaków z samochodzikami. Gorzej jak bym dowiedziała się, że będzie córa, nakupowała różowych tiulowych sukieneczek , a z miesiąc lekarz by powiedział, że to jednak siusiak.

06.09.2014
Stary 2015-01-15, 09:23   #3150
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Słucham rmf fm i tam mówią o dzieciach, które się urodziły i jeden bobas ważył 4,2 kg i mierzył 56kg. Tak jak mój Tż, klocek.
W biurze gdzie pracuje, babka urodziła syna sn prawie 5kg!

Ja tez miałam coś z barkiem po urodzeniu, zwichnięty czy coś? Ale gigantem nie byłam bo 2800

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości