|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, gratuluje poznanych plci, faktycznie sezon na coreczki rozpoczety
Co do rozkow to ja kupilam i nie uzylam ani razu. Rodzilam we wrzesniu i wtedy bylo bardzo cieplo praktycznie do listopada, synka zawijalam w cieniutki kocyk i tak sobie spal. Teraz tez nie zamierzam kupowac, w razie czego jeden mam
|
|
|
|
#3093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co byś chciała wiedzieć o spacerówce lupo? wygląd sama ocenisz, funkcjonalności ja nie miałam nic do zarzucenia. dopiero jak zmienilismy wózek na lżejszą spacerówkę doceniłam płynną regulację oparcia, a nie kilkustopniową, ale nie wiem czy wózki 3w1 taką posiadają, to chyba raczej cecha typowych spacerówek. jeszcze co do spacerówki, jest fajnie obudowana, barierka dobrze zabezpiecza dziecko, jest odpinana z 2 stron, bardzo duża buda, co istotne przy dziecku leżącym, czy po prostu śpiącym na spacerze. w budzie przyczepiłabym się jedynie do małych prześwitów, buda ma folię, na którą założony jest materiałowy daszek i przy ostrym słońcu zdarza się, że prześwieca bokami, ja wtedy podkładałam pieluchę w ten kawałeczek między folią a materiałem budy. tego z linka kompletnie nie znam. jeszcze co do wózków 3w1.. poczytajcie trochę o nosidełkach z tych wózków.. one generalnie nie nadają się do przewożenia dziecka w samochodzie, są dopuszczone do użytku jako produkt, ale nie są kontrolowane (przynajmniej znaczna większość), nie przechodzą testów, itp. lepiej kupić typowy fotelik samochodowy i adaptery, żeby móc wpiąć go na stelaż wózka (tu minus, że nie każdy fotelik będzie pasował do każdego wózka). kolejna sprawa większość nosidełek wózkowych to przedział 0-9 kg, a typowe foteliki samochodowe: 0-13 kg. z 0-9 dzieci potrafią wyrastać w wieku pół roku, kiedy kompletnie nie nadają się do wsadzenia w następny fotelik i jest problem, zwłaszcza, że my będziemy w te pierwsze foteliki pakować już spore dzieci, na dodatek zimą, więc dojdą grube ubrania. my zimą odliczaliśmy już do wiosny bo pakowanie starszego dziecka w pierwszy fotel było już dość trudne, a na wiosnę znowu było normalnie. |
||
|
|
|
#3094 |
|
Rozeznanie
|
Mam problem z cytowaniem wiec pisze tak
Ja jak widziałam te dzieciaczki zawinete w rożki w szpitalu to tez się dziwilam po co, potem w domu okazało się że moja córka dużo lepiej się w nim czuje dłużej śpi i wogole i tak na początku miałam jeden a potem dokupilam drugi. No i ciuszki tez kupiłam dopiero rozmiar 56 a jak Hanna się urodziła to szwagierka musiala po sklepach latach bo było potrzebne 50 ( waga 2300 dl 51;-) |
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
moni_ka, dziekuje za odpowiedż
![]() hmm, czyli nie napalać sie na 3 w 1 tylko lepiej 2 w 1 i fotelik.....trzeba to przemyśleć wszystko...... dzięki
|
|
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pod glowke i tak kladlam tetre wiec z ulewaniem nie bylo problemu ale ze dwa razy zostaly rozki przesikane. Ja uzywalam rozka non stop. Moj syn spal w rozku w nocy bo byl zmarzluch ( teraz bedzie lato wiec watpie) W ciagu dnia kaldlam go na sofie w salonie w rozku I generalnie non stop byl w rozku. Ale teraz w lecie jakos mi sie to nie widzi Cytat:
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko ciężko z tą dietą, bo cwaniak jest strasznym żebrakiem a my często wyjeżdżamy np. do moich rodziców i jest np. sytuacja, że mama na mnie krzyczy bo mu kawałek szyneczki daję pod stołem "miałaś go odchudzić, tłuste bydle jest, nie widzisz?" po czym robiąc wieczorem sałatkę widzę, że ten leci na dźwięk otwieranej puszki kukurydzy czy groszku i beczy tak długo aż mu mama nie ulegnie i nie da "po ziarenku" czasem nawet ćwierć puszki, a tam w składzie cukier... no ☠☠☠☠a... I tak jest wszędzie... Teściowa jak do nas przyjeżdża to dla nas nic nie przywozi do żarcia, ale torbę kabanosów i smakołyków dla tego grubasa już tak. Sama czasem mu ulegnę, ale za to mokrą już mu prawie zlikwidowałam (bo przeczytałam, że mokra nie jest dobra dla kota) z 240 na 80 g dziennie (40 rano i 40 wieczorem), za to mam problem z wydzielaniem mu suchej bo jest ryk i obraza... Jeszcze Tż mu ulega dość często, a to sucha bułka "bo lubi" (na szczęście je tylko jeszcze cieplutkie prosto z piekarni i sam środek więc nie za często), a to rant od pizzy "bo prosi" (teraz my już nie jemy pizzy więc luz) no i jak wspomniałam najgorzej z warzywami konserwowymi, bo jest ryk... Ale kota trzeba odchudzić, bo choć na początku wszystko było ładnie i pięknie (przywieźliśmy go w stanie skrajnego niedożywienia) to przecież to nie jest zdrowe...Choć nie powiem, z wyglądu fajnie taka klucha wygląda Cytat:
|
||
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą MC pasuje praktycznie do każdego wózka. |
|
|
|
|
#3101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to jest okropne... Jakoś tak mi to nie pasuje, choć może noworodkom tak dobrze...Mój nigdy nie spał nawet w rożku, bo nie chciałam mu przestrzeni ograniczać ![]() Cytat:
i mieć jakiś taki bezpośredni kontakt. A latem do spania to bardzo często wystarczy pieluszką tetrową nakryć malucha lub ewentualnie bawełnianym kocykiem. Ja kupię rożek tylko dla teściowej![]() Jeśli kupisz wózek to upewnij się, że fotelik, którym dziecko będzie wożone w samochodzie da się wpiąć do stelaża wózka. Czasem trzeba dokupić adaptery. To bardzo ułatwia sprawę np na zakupach, bo nie trzeba gondoli zabierać.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3102 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
to nie wiem który choć firmę znam w teorii z kolejnych fotelików. widocznie coś pomyliłam, bo ktoś tu już pisał, że kupił MC
![]() zdecydowanie nie takie firmy miałam na mysli pisząc o wózkowych nosidłach, bo to jest po prostu fotelik i jak dla mnie nie ma porównania z nosidełkami w kompletach z wózkiem. |
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałabym fotelik recaro. Wyczytałam, że są najbezpieczniejsze. Tylko ta cena...
|
|
#3105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3107 |
|
Konto usunięte
|
Recaro mój Tż chce jako drugi fotelik kupić, też wyczytał, że są świetne i jest nakręcony (tylko ten pierwszy chcieliśmy właśnie do wózka przyczepiany
Idę spać, coś siadłam i straciłam siły
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie rożków/kocyków. Miała któraś z Was do czynienia z takim kocykiem BabyOno?
![]() Nie ukrywam, ze wpadł mi w oko ale nie wiem jak z wykonaniem I chyba jest cieniutki
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/omt-recaro-privia-...931739263.html ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- fajnie wyglada, ale nie miałam z nim styczności.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i regulacja oparcia nie jest stopniowa
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja juz dzisiaj nie śpię od 4.00:-( od początku ciazy mam co noc straszne koszmary:-( Jeszcze dzisiaj do lekarza idę i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj się Carmen. Takie sny są normalne w ciąży, choć potwierdzam, że nieprzyjemne. Trzymam kciuki za wizytę
|
|
|
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
Też nieraz mam takie sny. Dobrze tylko, że nie są związane z tematyką dziecięcą, bo to by było ciężkie psychicznie do wytrzymania. A tak jakoś zapominam. Nie stresuj się! Trzymam kciuki za wizytę! ;-) Też dziś idę do doktorka, ale chyba nie prosiłam o wpisanie na pierwszą stronę, więc teraz proszę o kciukacze! ;-)
|
|
|
|
#3114 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
a przeważnie to mi sie śni ze TZ olewa mnie i dziecko. Masakra jakaś:-( Mycha trzymam kciuki za wizytę
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja takze trzymam kciuki
|
|
|
|
#3116 |
|
Raczkowanie
|
Tez mam takie sny, bardzo realistyczne
|
|
|
|
#3117 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mów, że zrezygnowałaś z tego powodu ![]() Cytat:
![]() O której masz wizytę? ![]() Mi się śniło, że urodziłam chłopca. Przychodzę do sali, patrzę a tutaj dziecko Chińczyk A tż na to, żebym nie płakała, bo na pewno jestem matką![]() Później mi się śniło, że to dziecko gdzieś zgubiłam. Okazało się, że leżało pod szafą
|
|
#3118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekam na telefon z przychodni bo lekarz był chory i dzisiaj pierwszy dzień przyjmuje i maja dzwonić na która przyjechać. Od poniedziałku juz csejam na ta wizytę:-( Te sny to rzeczywiście jakieś nieporozumienie. Ja jeszcze zauważyłam ze coraz większy mam apetyt:-( masakra. Dopiero 1 kg przytyłam ale jak bede mieć taka ochotę na jedzenie to ciekawa jestem jak to sie skończy:-( |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się z pracy z kubełkiem herbaty
i biorę się za nadrabianie was ![]() Wczoraj u tego lekarza pomaga położna do której potem chodzi się na szkołę rodzenia albo indywidualne spotkania. dała mi nr komórki, w razie pytań czy niepokoju można dzwonić o każdej porze do niej. Dała mi masę próbek dla dzieci, książkę o ciąży i książkę o pierwszym roku dziecka. w zaawansowanej ciąży będzie przyjeżdżała do domu robić ktg. Fajna babka i bardzo pomocna. Odpowiada wyczerpująco na wszystkie pytania, które miałam. |
|
|
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() ja dzisiaj w nocy urodziłam 2 razy w pierwszym śnie urodziłam takiego ślicznego chłopca, (sam poród mi sie nie śni), przytulałam go, woziłam na spacerku, nagle dziecko patrzy się na mnie i mówi : "daj piwo" D :![]() ![]() ![]() a w drugim śnie moje dziecko wyglądało całkiem inaczej, tez było ładniutkie, a uśmiech miało jak Tż |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Mam nadzieję, że faktycznie sezon rozpoczęty i prędko się nie zakończy 

[/RIGHT]

Tylko ciężko z tą dietą, bo cwaniak jest strasznym żebrakiem a my często wyjeżdżamy np. do moich rodziców i jest np. sytuacja, że mama na mnie krzyczy bo mu kawałek szyneczki daję pod stołem "miałaś go odchudzić, tłuste bydle jest, nie widzisz?" po czym robiąc wieczorem sałatkę widzę, że ten leci na dźwięk otwieranej puszki kukurydzy czy groszku i beczy tak długo aż mu mama nie ulegnie i nie da "po ziarenku" czasem nawet ćwierć puszki, a tam w składzie cukier... no ☠☠☠☠a... I tak jest wszędzie... Teściowa jak do nas przyjeżdża to dla nas nic nie przywozi do żarcia, ale torbę kabanosów i smakołyków dla tego grubasa już tak. Sama czasem mu ulegnę, ale za to mokrą już mu prawie zlikwidowałam (bo przeczytałam, że mokra nie jest dobra dla kota) z 240 na 80 g dziennie (40 rano i 40 wieczorem), za to mam problem z wydzielaniem mu suchej bo jest ryk i obraza... Jeszcze Tż mu ulega dość często, a to sucha bułka "bo lubi" (na szczęście je tylko jeszcze cieplutkie prosto z piekarni i sam środek więc nie za często), a to rant od pizzy "bo prosi" (teraz my już nie jemy pizzy więc luz) no i jak wspomniałam najgorzej z warzywami konserwowymi, bo jest ryk... Ale kota trzeba odchudzić, bo choć na początku wszystko było ładnie i pięknie (przywieźliśmy go w stanie skrajnego niedożywienia) to przecież to nie jest zdrowe...
pewnie na 100 dowiemy się za 3 tygodnie na polowkowym.Hania zachwycona jej typy imion to Alicja, Tosia i Zuzia.