![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)
my umowę na salę podpisywaliśmy z dniem wpłacenia zaliczki, była tylko wstępna informacja na ile osób wesele i zastrzeżenie, że na tydzień przed podajemy ostateczną ilość gości i menu też na samym końcu wybieraliśmy.
#3122 |
Raczkowanie
|
Mi kobieta powiedziała podczas tej ostatniej nieszczęsnej rozmowy (tzn w sumie mówiła to już na pierwszym spotkaniu), że umowę podpisuje na dwa tygodnie przed weselem, wtedy wpisuje tam wszystkie szczegóły i ostateczną liczbę gości. Menu mamy ustalić najpóźniej na dwa miesiące przed weselem. Nie spodziewam się degustacji ale chyba się tam przejdę na jakiś obiad. Znajoma mamy TŻ pracuje tam na kuchni więc liczę że będzie dobrze.
#3123 |
Zakorzenienie
|
umowa 2 tygodnie przed weselem
![]() to w takim razie nawet nie masz pewności ani podkładki rezerwacji sali... bo czym jest druczek wpłaty zaliczki...
#3124 |
Zadomowienie
|
my wódke kupowaliśmy teraz niedawno,bo też sie baliśmy tej podwyżki cen. Kupiliśmy na zagnańskiej stumbrasa potato za 22 zł, a kupiliśmy tam dlatego, że mieliśmy zniszke ( sprzedali nam na akcyzę której nie mieliśmy :P ) ale to znajomości mojego TŻ
![]() ![]() dla mnie to dziwne, że dopiero 2 tygodnie przed weselem dostaniecie umowę. W takim razie do tego czasu oni mogą robić z Wami co chcą, co chwila mogą zmieniać zdanie... dziwne to trochę... Dziewczyny! był koszmar ślubny nad ranem. śniło mi się, że się obudziłam i zorientowałam się, że to jutro moje wesele a ja całkiem o nim zapomniałam, przegapiłam robienie paznokci, swoje miałam strasznie obgryzione, TŻa nad ranem męczyłam jakie pończochy kupić czy białe czy cieliste, ale była panika! nic nie mialam, a jeszcze na praktyki miałam iść haha ![]()
![]() Edytowane przez ZakochanaZabka Czas edycji: 2015-12-11 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
z tą salą to jaja i na te 2 tygodnie przed mogą Wam zawołać cenę z kosmosu. Z resztą mogą zmanipulować po całości... wiem że to czarne scenariusze, ale ja bym sobie nie dała tak w kaszę dmuchać- z resztą wszystkie inne sale (które znam) umowę podpisują w dniu rezerwacji terminu, wpłaty zaliczki
#3126 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
uważam, że 0,5 l wam w 100% wystarczy, zwłaszcza, że będą jeszcze inne alkohole. U nas tak było i baaaaardzo dużo wódki zostało. U nas niby przyjęcie do 2-giej w nocy, ale wódki zostało tak duzo, że starczyłoby do rana i na poprawiny jeszcze. Cytat:
U nas było to samo. Ilośc gości podawałam kilka dni przed, menu za to mieliśmy uzgodnione wcześniej, ale było ono malo skomplikowane :P
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() |
#3131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
koszmary ... to może wykończyć człowieka przed ślubem :/ umówiłam się do czarnej kawy ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- aha ! która była na targach ? Warto podjechać jutro ? Ile wejściówka ?
![]() |
#3132 |
Raczkowanie
|
Ja byłam. Nic specjalnego. Szału nie ma. Jeszcze zależy kto czego szuka. W naszej wersji to raczej było spotkanie towarzyskie ze znajomymi:-P wejście chyba 8zł ale nie wiem dokładnie bo wchodziłam z zaproszeniem
![]()
#3133 |
Przyczajenie
|
Serio bardzo dziwnie wyszło z tą umową 2 tyg przed ślubem.
My wpłąacaliśmy zaliczkę w wysokości 2 tys zł i podpisywaliśmy już właściwą umowę. W maju (w czerwcu jest ślub) mamy ustalić menu i dołączyć je do umowy jako aneks, a 2 tyg. przed ślubem mamy podać ilość osób - dorosłych, dzieci do 10 lat i dzieci do 4 lat. Omówić dekorację i takie tam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
ja miałam liczbę gości mniej więcej , zadatek- jaka kwota i datę wesela i np liczbę dań, ile złoty od talerzyka, resztę miałam ustalać przed ślubem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Raczkowanie
|
No to ja mam zadatek i date wesela na kp. Cene talerzyka itp. szczegółym mam na piśmie z podpisem menedżerki. Cena talerzyka jest uzależniona od menu, którego jeszcze nie wybraliśmy, więc nie ma nawet tego gdzie wpisać.
26.12.2008 ![]() 17.11.2014 ![]() 20.08.2016 ![]() Edytowane przez domick Czas edycji: 2015-12-13 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oczywiście menu dla naszego cennika widzieliśmy i jest zaakceptowane, do kosmetycznych zmian. Mieliśmy zapis o terminie wpłaty 100% sumy przed weselem. Zmieniliśmy ten zapis na 80% przed i 20% po imprezie. Edytowane przez ToloLolo Czas edycji: 2015-12-19 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ale mnie długo nie było… A ile postów napisałyście
![]() Lyoness, co do trenu, to faktycznie przy mikado nie wygląda zbyt ładnie gdy jest podpięty, bo tworzy się taki "kaczy kuperek" i na dodatek to ciężki materiał. Ja miałam lekką suknię, dlatego nie wyobrażałam sobie, żeby nie było trenu. Zresztą uważam, że podjęłam słuszną decyzję nie usuwając go. Jak się odpiął, to podpięłam, a jak się odpiął znowu, to już się nie przejmowałam, złapałam tren w rękę i bawiłam się dalej. Stwierdziłam, że nie będę się nim przejmowała, bo szkoda nerwów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3140 |
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny ? Jak tak się zastanawiam nad moim weselem czy czyimś nawet to sobie myślę, że chciałabym, żeby mi ktoś pomógł. Tak mi powiedział, że spoko przyjdę pojadę jak będziesz potrzebować i żebym nie czuła, że ten ktoś to powiedział z grzeczności a tak naprawdę zrobi to z przymusu. I tak sobie pomyślałam, że jakby któraś z Was potrzebowała kiedyś jakiejś pomocy typu "pojdź mi na sale i sprawdź czy coś stoi dobrze " itd. to ja się deklaruję. Jakby któraś chciała gdzieś coś pojechać i zobaczyć to ja chętnie. Sama mam wsparcie kilku koleżanek które mi nie raz mówiły, że jak coś to one mogą. Jeśli któraś z Was tego od nikogo nie usłyszała to ja to mówię
![]() Co do sali i dziwnych sytuacji to ja zanim zmieniłam salę to mi się właściciele nie spodobali. Już na pierwszym oglądaniu sali jak byłam z tż jakoś tak nie zrobili na mnie dobrego wrażenia i rzeczywiście miałam racje jak się później okazało. Dlatego do odważnych świat należy. I zmieniliśmy na salę a wraz z nią na manadżera takiego (jak narazie) jak z bajki. Sala jest nowa może dlatego Pan się stara ale jeśli nasza współpraca nadal tak będzie wyglądać to wychwalę go wszędzie pod niebiosa. Nawet byłam na targach i był jednym z wystawców to wyskoczył z tej swojej budeczki " no witam państwa" uśmiech itd. Tak jakoś profesjonalizm od niego bije i przede wszystkim kultura osobista a to cenię w ludziach bardzo. Jeśli chodzi o to, że tata coś musi załatwiać... Znam to z doświadczenia. Często mi się zdarza , że póki tata nie przyjdzie nie moge załatwić nic. Także polecam taką instytucje jak tata w takich przypadkach jak ta z salą. Nie ma sensu się użerać z takimi właścicielami - wysyłać tatę. Mój zawsze powtarza "tatuś to jest tatuś" . ![]() Co do sukni - słyszałam o Kiarze, że super. Ostatnio dopiero zauważyłam, że na Kaczmarka jest też i planuję się tam wybrać. Ale jak do tej pory byłam w 4 chyba tak na pierwszym miejscu co do obsługi jest Paryżanka i chyba tam znalazłam już suknię i się zakochałam ale 3000 to mój główny pułap cenowy i nie wiem co z tego wyniknie ale no jestem zakochana ![]() Przepraszam, że się rozpisałam ![]() P.S. Makijaż Czarnej Kawy śliczności.<3 |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak narazie wszystkim zajmuję się sama. On się zajął wódką.. Szukała sprawdzał i pojechał i przywiózł. Ja miałam wtedy strasznie ciężko na uczelni i nie miałam czasu na szukanie czegokolwiek. Usłyszałam wtedy, że sie nie interesuję. Że może mam gdzieś to wesele a może tego nie chcę ? Wtedy było grubo ponad rok do wesela. Jak się uspokoiło na uczelni i ogarnęłam sale , orkiestry, itd itd i w kiońcu nie wytrzymałam bo mówił: "ja chcę żebyś ty była zadowolona wtedy ja też będę" po raz 100 to powiedział, że on coś tam coś tam w pracy, on coś tam coś tam... milion wymówek. ALE jak ogarnę to hoho. Ogarnał i nadal w niczym nie mam pomocy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do Twojej oferty to pomimo, iż jestem tutaj nowa i nie znamy się, pozwoliłam odebrać ją osobiście i bardzo miło mi się zrobiło. Pewnie nie skorzystam bo ciężko mi w moim życiu obarczać innych swoimi problemami i nie potrafię się nikim wysłużyć ale dobrze jest mi wiedzieć, że gdybym znalazła się w podbramkowej sytuacji to mam na kogo liczyć ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
Swoje wesele mam w czerwcu, więc jestem raczej jedną z pierwszych panien młodych na przyszły rok. Co do swojego wesela nie czuję takiej mocy, ale co do POMOCY to już czuję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Przyczajenie
|
JagnaJagna - przybij czerwcową piątkę
![]() A tu same kieleckie dziewczyny? czy z Sandomierza też kogoś uświadczę? ![]() Szukam jakiejś makijażystki... |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3147 |
Raczkowanie
|
ToloLolo - przybijam przybijam
![]() I też szukam makijażystki z Kielc. Teoretycznie umówiłam się do dziewczyny którą sobie znalazłam przypadkiem na fb. Ale nie wiem czy to będzie dobry wybór bo oprócz mojej studniówki nieudanej pod każdym względem również makijażowym nikt mnie nigdy nie malował bo sobie radzę idealnie sama ale na własne wesele nie dam rady w nerwach. ![]()
#3148 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pamiętajcie, że żadnej z nas tż za bardzo nie pomagali
![]() A co do obsługi w Tęczy, to dziwię się, że tam jeszcze ktoś cokolwiek kupuje. Chyba, że panie wiedzą komu mają wejść w ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zadomowienie
|
no z TŻami tak jest, ja mam z moim to samo... Ty siedzisz w domu to załatwiaj, ja to pracuje...
![]() kiedyś na początku pamietam jak u mamy nie miałam pod tym względem wsparcia bo wychodzę za mąż jako pierwsza i chyba tego nie chciała do siebie jeszcze dopuścić, że to JUŻ, no ale kiedyś jej sie popłakałam, że bardzo bym chciała, żeby się cieszyła tym razem ze mną i sprawiało jej to przyjemność jak mi i chyba zrozumiała bo teraz bardziej przejmuje się ode mnie ![]() no i mam jeszcze starszą która sama powiedziała, że we wszystkim mi pomoże ![]() a wczoraj próbowaliśmy bimber co tata robi na wesele i się poopijaliśmy ![]()
![]() |
#3150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę potrzebować bimbru - masz tego więcej ? ![]() Moim pierwszym salonem była Paryżanka i jak wyszłyśmy to moja starsza powiedziała: Jejku oni nas potraktowali poważnie ! I stwierdziłyśmy, że to taki super piękny początek, ale niestety była Tęcza i że tak powiem tęcza się schowała za horyzont i już nie było tak profesjonalnie i miło i nie było dobrych rad. Bo nie było nic ![]() ![]() Z mamą mam zamiar iść i spodziewam się, że może wszędzie wtedy będę lepiej traktowana. Bo normalnie jak gdzieś idę to mnie pytają czy mam skończone 18 lat. A jestem w połowie do 24..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.