|
|
#3121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
Cytat:
.
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
SUKCES!!!!!! Po trzech tygodniach nastapił przełom... kotki spia obok siebie!!! I nic mi dzisiaj więcej do szcześcia nie potrzeba
|
|
|
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje Becia_leszno!!!! Ciesze sie z sukcesu Twoich kociakow.
3 tygodnie....troche to trwalo...a ja sie dziwie ,ze moj kot wciagu kilku dni nie mogl sie dogadac z kotka mojej cioci. Widocznie, to zbyt krotki okres.Nie bylo zednych krwawych ran podczas integracji miedzy Twoimi kotami???? |
|
|
|
#3124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Krwawych ran nie było, bo kłopoty z dokoceniem polegały na czymś wręcz odwrotnym niż "łapoczyny" - rezydentka Czarnula panicznie bała sie nowej kotki i uciekała przed nią, wpadła w depresję i nie wychodziła z kojca, ciągle tylko spała. |
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3126 |
|
Rozeznanie
|
a to moj slodki paskud, nie wiem czy macie kota który gryzie, moj kot potrafi warczec jak pies i ugryść nawet, taka z niej indywidualistka,,co ja z nia mam
|
|
|
|
#3127 |
|
Rozeznanie
|
Pusia pochodzi z Turska ma już 5 latek. Matka goniła myszy w piekarni, ojciec również miał coś wspólnego z młynarzami. Od maleńkości decydowała o tym kto ma ją głaskać, nie lubi jak się ja zadługo pieści,bardzo lubi wchodzić za meble, chować się do bieliźniarek, gryść folie, kartony,uwielbia gumki recepturki i małe spineczki, których nie da się przed nią ukryć,lubi również wylegiwać się na kaloryferze, gonić muszki i dydać narzute jak mały kotek
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) Futerko ma w takim kolorze, ze wyglada jak prawdziwa "corka kota mlynarza"
|
||
|
|
|
#3129 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To mój TŻ robił. Aż strach przejść przy tej akrobatce-ostatnio zrobiła z moich pleców trampolinę, żeby na szafkę się dostać .Cytat:
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
agnique jaki słodziak
pomiziaj go ode mnie
|
#3131 |
|
Rozeznanie
|
elianka niema sprawy już ją pomiziałam, od Ciebie i ode mnie,,, dzis jest podobno międzynarodowy dzień kota
|
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Moje kotki mają za sobą pierwszy marcowy spacer
Szarusia już tez przyzwyczaiła się do smyczy i biegają obie - z Nuską - po trawie
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Becia super kocice
ja z moja zaczelam wychodzic od tygodnia codziennie i mam dosc bo tak szaleje przez caly czas, skacze po kurtkach i sie wspina do drzwi , drapie i miauka zeby z nia wyjsc poza tym ostatnio sie przestraszylam bo narozrabiala fest.. znaczy sie wywrocila kielisek z adwokatem i wszystko zlizala pijanica jak nic cale szczescie ze nic jej sie nie stalo.. i nowe zdjecia ![]() 1 z serii co ona mi polozyla na podlodze, bojem sie ![]() 3 glupia mina 5 rozmarzylam sie
|
#3134 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=moee;3849499] poza tym ostatnio sie przestraszylam bo narozrabiala fest.. znaczy sie wywrocila kielisek z adwokatem i wszystko zlizala
pijanica jak nic cale szczescie ze nic jej sie nie stalo.. i nowe zdjecia ![]() niezła agentka i jaka szczupła Moja Nuśka po sterylce troszkę się roztyła a też byl z niej patyczak
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze sie, ze watek tak wiosennie rozkwita nowymi fotkami
![]() Nie musze pisac, ze Wasze kociarze cuuudne Beciu-Obie dziewczynki wygladaja elegancko w czerwonych szeleczkach moee ta Twoja Kiciunia , taka delikatna i drobna- az trudno uwierzyc , ze z niej rozrabiara, gdy robi takie niewinne minki
|
|
|
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym kota glodzila .. a to po prostu co zje to wybiega od razu , modelka ![]() Cytat:
strasznie rozrabia, gryzie tylko moje kapcie, innych domownikow nie rusza, atakuje mnie z nienacka kiedy tylko sie da, potrafi skoczyc na mnie z drzwi ( ot towarzyszke zabaw sobie znalazla) nie mowic o tym ze nie moge powiesic prania na suszarce bo sie odwroce to wszystko zebami sciaga ubrania, reczniki sobie do kuwety nosi- bo po co jej sam piasek kradnie jedzenie ze stolu , demolke w ksiazkach robi.. straszny lobuz z niej jest , choc mina moze niewinna .. najsmieszniejsze jest to ze wie ze narozrabia bo jak sie tylko spojrze badz zawolam ja po imieniu to od razu ucieka i sie chowa u siebie w domku
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
moee- rzeczywiscie straszna lobuziara z niej
Nadzieja w sterylce i w tym, ze w koncu zrobi sie troszke mniej nadpobudliwa i bardziej leniwa![]()
|
|
|
|
#3138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przynajmniej czujesz, że masz kota , moja jak siedzi cicho to sprawdzam czy nic jej nie jest. Pomimo demolki nie da się z takim łobuzem nudzić .
|
|
#3139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj Kattarino mam tak ndzieje Cytat:
kiedys sie bralam na sposob i zamykalam wszystko ,na przedpokoju zostawialam drapak, jej zabawki, miche z zarciem .. do czasu.. az obiecie z drzwi calkiem nie podrapala ciekawe na jedno co sasiedzi sobie mysleli bo nie dosc ze rozrabia to jest strasznie rodarta ..dziewczyny ja to moge powiedziec ze mam rujke caly rok u niej, bo sie tak drze, jak wstanie to krzyczy, chodzi po mieszkaniu krzyczy, pod drzwiami krzyczy i to miauka przerazliwie .. mam nadzieje ze po sterylce faktycznie sie uspokoi , rozmaiwlam z wetem to mowil ze moze sie poprawic jej zachowanie.. w ogole moja Mala jak ja znalazlam byla strasznie malenka i emocjonalnie jest strasznie zwiazana ze mna- od malego sypia ze mna, w ktorym pokoju nie siedze to ona kolo mnie, baa nie daj boze zebym sie w lazience zamknela to raban robi bo ona musi ze mna siedziec ![]() jedyna nadzieje to to ze sie uspokoi po sterylce i da mi troszke zyc
|
|
#3140 | |
|
Raróg
|
Moee, patrzę na Twoją kicię i jest kropka w kropkę podobna do mojej w jej wieku
Kitek też była taka szczuplutka, teraz już ponad rok po sterylce mam w domu niezły kawał bydlątka i zaczynam nawet ostatnio trochę ograniczać jej smakołyki. Pojęcia nie mam, gdzie się podziało to rozszalałe patykowate tornado, śmieję się, że pożarła je ta rozespana klucha ![]() Kciuki za sterylkę, będzie dobrze
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lauro dawno Cie nie widzialam sterylka to sie stresuje troche zwlaszcza jak bedzie po .. ona tak rozrabia i sie boje zeby po powrocie z kliniki cos nie wykombinowala..bede musiala z niej oka nie spuszczac. dzieki za trzymanie kciukow
|
|
#3142 | |
|
Raróg
|
Spraw jej kaftanik w razie czego
Sama też możesz go zrobić z jakiegoś niepotrzebnego ciuszka, zawsze coś bedzie pod ręką Chociaż powiem Ci, że moja nie miała w ogóle, trochę się lizała, tyle co przy codziennym myciu. Wet stwierdził, że jeśli nie będzie majstrować przy szwach, to nie mam jej nic zakładać. I rzeczywiście zaczęła skubać dopiero w dzień przed zdjęciem, tyle dałam radę ją upilnować. Gorzej było ze skakaniem, pchała się wszedzie na siłę, ale nic się nie stało.Po powrocie od weta nie chciała spać na posłanku, więc nieopatrznie wzięłam ją na łóżko, serce mi zmiękło, jak się tak wciskała. No i masz babo placek, zlała się na wyrko, biedna Na to w razie czego też uważaj Następnego dnia już było ok Acha, trochę jej strzykawką zwilżałam pyszczek przez noc, bo jeszcze nie miała siły sama pić.Czasem kilka dni po zabiegu ranka trochę puchnie i robi się twarda, ale to jest normalne (jeśli nie ma żadnych wysięków czy zmiany koloru), to tak w razie czego, bo ja panikowałam ![]() Od razu pewnie jeszcze nie przytyje, zresztą dojdzie do siebie i będzie bzikować po staremu, ale mówię Ci, moja po tym roku to już takie ciepłe kluchy, zupełnie inny kot. Po ok. 2 latach dachowe kociszcza dojrzewają w pełni i to też robi swoje ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2007-03-11 o 01:26 Powód: /ciach/ |
|
|
|
|
#3143 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie-takie przy okazji. Jesteśmy dopiero przed sterylką, ale tak się zastanawiam nad szwami wewnętrznymi (takimi jak się dzikim kotkom zakłada). Czy któraś z was przerabiała taki patent? Zmienia to koszt zabiegu? I jakie są zagrożenia? Boję się, że nie upilnuję mojej wariatki i krzywdę sobie zrobi..
|
#3144 | |
|
Raróg
|
Ive, jeśli chodzi o zszycie brzuszka - dobrze założony zwykły szew nie powinien kotu przeszkadzać czy rozejść się.
Są też tzw. szwy kosmetyczne - chyba o to Ci chodzi - wtedy żadna nić nie wystaje na zewnątrz i nie trzeba ich zdejmować, same się rozpuszczą. Takie szycie chyba żadnych szczególnych zagrożeń nie niesie, może wystąpić opuchlizna, o której wspomniałam wyżej - to właśnie m. in. efekt rozpuszczania się szwów (nawet przy zwykłym zewnętrznym szyciu, bo w środku też trzeba na to i owo założyć nić). Niektórzy weci wykonują też sterylkę już przy bardzo niewielkim nacięciu, to coraz popularniejsza metoda. Nie wiem, jak stoją ceny, taki zabieg chyba nie jest droższy, zresztą i tak każdy wet ma swoją cenę i swój sposób wykonywania zabiegu - musiałabyś popytać.
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
no wet ktory moja sterylizowal robil tylko malenkie naciecie ktorego nie bylo potme widac, a jak ja wzielam ze schroniska nie bylo wiadomo czy ja pani ktora ja przedtem miala (zginela w wypadku) ja wysterylizowala, to musial sprawdzic i robil juz wieksze naciecie, ale tez go prawie nie widac.
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mój kocurek ma chrypke nie wiem z czego to
miałczy ledwo normalnie ma apetyt i wypróznia się tylko ta chrypa Może ktos wie co to z powodowało
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- to moze byc zapalenie krtani, lub ogolnie; gardla. Lepiej zeby kotka zbadal wet |
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie z TŻ będziemy jechac do weta.Mój kotek wogóle jakiś chorowity w zeszłym roku też był chory miał 39 gorączki i ciągle leżał a teraz przez zime choć ciągle biega po dworze to się zkulkował mały grubasek się zrobił.Wet ostatnio mówił że to może być zpowodowane że za dużo organizm odłożył na zime z tego względu że to kot wychodzący na dwór i jego pierwsza zima
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u weta dostał antybiotyk okazało się że ma lekko zaczerwienione gardło, zapalenie oskrzeli i stan pod gorączkowy
Teraz zastanawiam się co zrobić by nie wypuszczac go na dwór i nie miałczał chrypiącym głosem że chce wyjść
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

.

Pusia pochodzi z Turska ma już 5 latek. Matka goniła myszy w piekarni, ojciec również miał coś wspólnego z młynarzami. Od maleńkości decydowała o tym kto ma ją głaskać, nie lubi jak się ja zadługo pieści,bardzo lubi wchodzić za meble, chować się do bieliźniarek, gryść folie, kartony,uwielbia gumki recepturki i małe spineczki, których nie da się przed nią ukryć,lubi również wylegiwać się na kaloryferze, gonić muszki i dydać narzute jak mały kotek

.

pijanica jak nic 

Zapraszam
miałczy ledwo normalnie ma apetyt i wypróznia się tylko ta chrypa