Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-22, 11:38   #3151
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

To ja się chociaż przywitam
Jakiś słaby dzień mamy dzisiaj - Marysia mega marudzi, a ja też się jakoś słabo czuję... Niedługo drzemka, na którą i ja się wybieram bo już normalnie nie mogę...

Marysia od 2 dni robi rzadkie, wręcz wodniste kupy (wchłaniają się w pieluszkę). Częstotliwość taka jak zawsze - 2-3, czasem 4 razy dziennie. Czy to może być od zębów?
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 12:12   #3152
Lena_Marlena
Rozeznanie

A jakich używacie kremów które zastępują podklad? Do takiego pewnie mogłabym się zmusić

Australio chyba może być od zębów, ale lepiej obserwuj I dbaj o nawodnienie.
U nas kupy są bardzo różne. Czasem zbite bobki a czasem takie bardzo wodniste.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 12:36   #3153
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Eee tam jak głupek!😜
Będziesz wyglądać jak sexi mamuśka!Jak nie wiesz o czym mówie to wpisz w google celebrytka na basenie 😂😂

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Ja mam jasną cerę chociaż jak patrzę na ajriszów to jednak nie jestem aż tak blada 😉
Dobra, to teraz jeszcze pisz jaki krem mieszasz z jakim podkładem.
Przepraszam za drążenie ale nawet nie wiedziałam że tak można 😉
Przynajmniej się dokształce
Obecnie mam taki krem na dzień i z tej samej serii na noc
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...zy-na-noc.html
A podklad mam z Kobo, jednak nie rozświetlający tylko satynowy
1490186033835.jpg

Ja tak zaczełam robić bo kremy BB wysuszaly mi skórę. I nie wiem jak to jest, ze ja mam ciemną cerę a większość z nich i tak była dla mnie zbyt ciemna
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
To ja się chociaż przywitam
Jakiś słaby dzień mamy dzisiaj - Marysia mega marudzi, a ja też się jakoś słabo czuję... Niedługo drzemka, na którą i ja się wybieram bo już normalnie nie mogę...

Marysia od 2 dni robi rzadkie, wręcz wodniste kupy (wchłaniają się w pieluszkę). Częstotliwość taka jak zawsze - 2-3, czasem 4 razy dziennie. Czy to może być od zębów?
O rajuśku! To idź się zdrzemnij kupy pewnie przez zęby skoro i Marysia marudna...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 14:05   #3154
australia87
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Takich wodnistych jeszcze nie robiła, dlatego pytam. Daję jej często picie i jeszcze probiotyk z powrotem zaczęłam od wczoraj dawać, bo już dłuższy czas nie pamiętałam o tym

A zdrzemnęłam się 1,5 godziny i od razu lepiej! A Młoda jeszcze śpi

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2017-03-22 o 14:07
Stary 2017-03-22, 14:18   #3155
agusiia69
Zakorzenienie

A ja dziś po spacerze sprzątałam całą łazienkę wymyłam, firanki wyprałam i małe przemeblowanie zrobiłam a teraz czas na odpoczynek
Stary 2017-03-22, 14:39   #3156
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
A ja dziś po spacerze sprzątałam całą łazienkę wymyłam, firanki wyprałam i małe przemeblowanie zrobiłam a teraz czas na odpoczynek
O rany, trzeba było jeszcze do mnie wpaść z rozpędu

Honcia, miałaś rację, że zatęsknię za niemobilnym dzieckiem Ta cholera teraz wszędzie się wspina a potem się puszcza, traci równowagę i trzeba ratować co chwilę
Stary 2017-03-22, 15:10   #3157
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

Honcia, miałaś rację, że zatęsknię za niemobilnym dzieckiem Ta cholera teraz wszędzie się wspina a potem się puszcza, traci równowagę i trzeba ratować co chwilę
hihih a muszę jeszcze powiesić te firanki

Eh a ile juz siniaków ma Kinia.. pamiętam jak się wkurzałam jak musiałam ją wszędzie nosić, bo była niemobilna i z utęsknieniem czekałam na ten dzień aż w końcu ruszy.. tiaaa.. gdzie te piękne czasy jak dziecko tylko spało, srało i jadło ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-22, 15:33   #3158
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo Ty!
Cytat:

Oj tak tak... M wczoraj zaliczyła takiego orla, że aż echo od podlogi odbiło dobrze to ktoś pomyslał, ze te dzieci takie niskie jak uczą się chodzić i do podloza blisko mają

Stary 2017-03-22, 16:12   #3159
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
hihih a muszę jeszcze powiesić te firanki

Eh a ile juz siniaków ma Kinia.. pamiętam jak się wkurzałam jak musiałam ją wszędzie nosić, bo była niemobilna i z utęsknieniem czekałam na ten dzień aż w końcu ruszy.. tiaaa.. gdzie te piękne czasy jak dziecko tylko spało, srało i jadło ?
Hahaha, fakt!

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Brawo Ty!

Oj tak tak... M wczoraj zaliczyła takiego orla, że aż echo od podlogi odbiło dobrze to ktoś pomyslał, ze te dzieci takie niskie jak uczą się chodzić i do podloza blisko mają
Ojej Ja to zamieram jak Marysia staje przy ławie - od razu mam wizję jak sobie wargę rozwala o kant ławy

Nowe-stare dziewczyny, które niedawno się ujawniły - proszę o podanie informacji, które mam dodać w pierwszym poście
Stary 2017-03-22, 16:23   #3160
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, fakt!

Ojej Ja to zamieram jak Marysia staje przy ławie - od razu mam wizję jak sobie wargę rozwala o kant ławy

Nowe-stare dziewczyny, które niedawno się ujawniły - proszę o podanie informacji, które mam dodać w pierwszym poście
juhuuuu

widzę że juz mnie dodałas*: dziekuję
Stary 2017-03-22, 17:12   #3161
Cierpliwosc
Zadomowienie

agusia zazdroszczę energii U mnie dziś dzień marudy tzn. dwie marudy+niewyspana mama+deszczowy i ponury marzec za oknem+ból głowy chyba od pogody = 1 marzenie: cieplutkie łóżeczko i sen, sen, sen
Jeszcze dziś w końcu od nie wiem kiedy wybraliśmy się całą rodziną na basen. Sara ma dziś zajęcia, zmienili jej grupę na wcześniejszą, bo tu jest więcej dziewczynek, ale zapomnieli dopisać, ze z opiekunem i zamiast patrzeć jak moje dziecko pływa, kwitnę na kanapie. Cieszyłabym się bardzo, gdybym wzięła książkę, bo szczerze nienawidzę atmosfery Aquaparku, ale nie mam, no bo na basen z książką słabo. Ech, wiem, marudzę bez sensu. Przepraszam,taki dzień

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

taa nasze małe mobilki potrafią doprowadzić rodzica do zawału. Estera spuszczona na sekundę z oka włącza 5 bieg, staje przy schodach i woła "baba, dada" i inne mniej zrozumiałe, po czym nie oglądając się na nikogo śmiga do góry

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

..Ostatnio dwa razy wyciągałam ja spod drewnianego krzesełka Sary, przy którym stanęła sobie łapiąc za oparcie...
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-22, 19:12   #3162
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Sliweczka zlozylam papiery tylko do jednego przedszkola, bo tylko to jedno jest w mojej wiosce. Nie uśmiecha mi się ją wozic do innego miasta. Nabór uzupełniający jest w czerwcu, mam zamiar jeszcze raz wtedy uderzyć

Dziewczyny normalnie zawstydzilyscie mnie pielelęgnacją twarzy! Ja po trzydziestce, a uzywam tylko wody różanej z avonu i kremu na noc 😎 rano podkład, puder i w drogę... Kupie sobie chociaż ten żel micelarny z biedry
Skórę mam ok, tylko straszne worki pod oczami i zmarszczki pod oczami też juz wychodzą. Hanul ostatnio rzadko kiedy śpi dłużej niż do 6 😣 zwykle juz od 5 próbuje mnie dobudzic. Piszcie więcej jak debacie o siebie, może w końcu się zmobilizuje. Ćwiczyć tez mi ciężko było zacząć, a teraz normalnie to polubilam 😁

Hania dziś skończyła 9 MC i z tej okazji dala mi pospac do 6:12 😍 ale w nocy pobudki co godzina. Wychodzi piaty ząbek
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-22, 19:17   #3163
australia87
Zakorzenienie

Dżanet, a co ćwiczysz? Ja się muszę w końcu wziąć porządnie za siebie, kieeeedyś ćwiczyłam z Mel B i chyba teraz też z nią zacznę
Stary 2017-03-22, 19:27   #3164
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
agusia zazdroszczę energii U mnie dziś dzień marudy tzn. dwie marudy+niewyspana mama+deszczowy i ponury marzec za oknem+ból głowy chyba od pogody = 1 marzenie: cieplutkie łóżeczko i sen, sen, sen
Jeszcze dziś w końcu od nie wiem kiedy wybraliśmy się całą rodziną na basen. Sara ma dziś zajęcia, zmienili jej grupę na wcześniejszą, bo tu jest więcej dziewczynek, ale zapomnieli dopisać, ze z opiekunem i zamiast patrzeć jak moje dziecko pływa, kwitnę na kanapie. Cieszyłabym się bardzo, gdybym wzięła książkę, bo szczerze nienawidzę atmosfery Aquaparku, ale nie mam, no bo na basen z książką słabo. Ech, wiem, marudzę bez sensu. Przepraszam,taki dzień

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

taa nasze małe mobilki potrafią doprowadzić rodzica do zawału. Estera spuszczona na sekundę z oka włącza 5 bieg, staje przy schodach i woła "baba, dada" i inne mniej zrozumiałe, po czym nie oglądając się na nikogo śmiga do góry

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

..Ostatnio dwa razy wyciągałam ja spod drewnianego krzesełka Sary, przy którym stanęła sobie łapiąc za oparcie...
Kochana to gdzieś trzeba zapisać w wizazowych annałach, bo ja nie przypominam sobie zebyś wcześniej marudziła

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;72141911]Sliweczka zlozylam papiery tylko do jednego przedszkola, bo tylko to jedno jest w mojej wiosce. Nie uśmiecha mi się ją wozic do innego miasta. Nabór uzupełniający jest w czerwcu, mam zamiar jeszcze raz wtedy uderzyć

Dziewczyny normalnie zawstydzilyscie mnie pielelęgnacją twarzy! Ja po trzydziestce, a uzywam tylko wody różanej z avonu i kremu na noc 😎 rano podkład, puder i w drogę... Kupie sobie chociaż ten żel micelarny z biedry
Skórę mam ok, tylko straszne worki pod oczami i zmarszczki pod oczami też juz wychodzą. Hanul ostatnio rzadko kiedy śpi dłużej niż do 6 😣 zwykle juz od 5 próbuje mnie dobudzic. Piszcie więcej jak debacie o siebie, może w końcu się zmobilizuje. Ćwiczyć tez mi ciężko było zacząć, a teraz normalnie to polubilam 😁

Hania dziś skończyła 9 MC i z tej okazji dala mi pospac do 6:12 😍 ale w nocy pobudki co godzina. Wychodzi piaty ząbek[/QUOTE]
Pewnie, uderzaj jeszcze raz oby się udało

Skóra wokół oczu nie ma zadnych gruczołów i jest najcieńsza na całym ciele. Krem pod oczy wklepuję ( nie powinno się wcierać zeby skóry nie naciągać) obowiązkowo! Kiedyś wyglądałam cały czas jak zombi bo takie cienie pod oczami miałam

Brawo za ćwiczenia

Stary 2017-03-22, 21:24   #3165
201711281320
Konto usunięte

miszka celebrytka na basenie
W końcu nie weszłam z Ignasiem na ten basen bo sklepik w którym miałam mu kupić pieluszkę do wody był zamknięty.
Musiałam z nim siedzieć w kawiarence przez godzinę. No chillout to nie był

Widzę, że większość dziewczyn jednak na luzie podchodzi do pielęgnacji twarzy. Lepiej mi teraz wiedząc, że nie tylko ja się w tej kwestii tak zapuściłam
Paulina dzięki za info o kwasach. Ja to się nie znam zupełnie, a poza tym też słabo wierzę w działanie kremów. No bo gdyby działały to nie byłoby operacji plastycznych, laserów i botoksu
Co do paznokci to ja najbardziej lubię mieć czyste (w sensie nie pomalowane) i bardzo krótkie. W ogóle nie mam takiej potrzeby żeby je malować czy robić jakieś hybrydy itp. A jak mam tylko nieco dłuższe to od razu przypadkowo kogoś drapnę i zwykle jest to Ignaś. kiedyś Igora tak drapnęłam w buzię, że ma bliznę na policzku, koło nosa, bo mu zdarłam wierzchnią warstwę skóry.
Jak już na jakąś wyjątkową okazję nałożę mocniejszy makijaż, pomaluję paznokcie i założę obcasy to czuję się jak w przebraniu. Głupio i nieswojo także ten...
No ale jednak twarzyczkę ma się jedną i trzeba coś ą wspomóc żeby za parę lat dzieci nie straszyć

Co do kremów z podkładem to ja mam BB Garniera.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-22, 21:49   #3166
miszkaaa
Zakorzenienie

Lena obecnie używam kremu BB z Eveline ale nie wiem czy jest jeszcze w sprzedaży. Jak byłam we wrześniu w Polsce to nigdzie nie mogłam go znaleźć. Wcześniej Nivea young z lekkim podkładem ale używałam go latami i w końcu mnie zapchał. Moze dlatego, ze ja już dawno youn nie jestem 😜 I rozstaliśmy się.
Ten Eveline bardzo mi odpowiada bo jest kolor bardzo jasny

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Obecnie mam taki krem na dzień i z tej samej serii na noc
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...zy-na-noc.html
A podklad mam z Kobo, jednak nie rozświetlający tylko satynowy
Załącznik 6982956

Ja tak zaczełam robić bo kremy BB wysuszaly mi skórę. I nie wiem jak to jest, ze ja mam ciemną cerę a większość z nich i tak była dla mnie zbyt ciemna

O rajuśku! To idź się zdrzemnij kupy pewnie przez zęby skoro i Marysia marudna...
Pisałam właśnie Lenie, że Eveline na bardzo jasny odcień i.np.mi bardzo on odpowiada

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Agusia poszalałaś z robotą 👏
Ja tylko podłogi pomyłam.

Śliweczko, a ja z kolei lubię się wyszykowac na eleganta. Kiedyś nie lubiłam a od jakiegoś czasu bardzo. Fryzjer, makijaż i strój 💕

Mój Starszak miał dzisiaj bliskie spotkanie z ogrodzeniem.
Wyszedł na rower i miał czekać na nas.
Za chwilę był płacz i wrócił z rozwaloną i zakrwawioną wargą.
Zderzył się z płotem 😕
Teraz ma wargę jak celebrytka po nieudanej operacji plastycznej 😲

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2017-03-22 o 21:51
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 05:19   #3167
Lena_Marlena
Rozeznanie

Popatrze za tym Eveline a jak nie będzie to kupię Garnier akurat w sb wybieram się na babskie zakupy z siostrą.

Haha celebrytka po nieudanej operacji: D

Haha Franek ma fazę na rozbieranie się: P O ile bluzkę jestem w stanie zrozumieć ze zdejmuje, o tyle nie wiem po co wychodzi górą z body: p

Stary 2017-03-23, 05:20   #3168
Lena_Marlena
Rozeznanie

1490246432882.jpg1490246445384.jpg
Stary 2017-03-23, 05:21   #3169
Lena_Marlena
Rozeznanie

1490246525706.jpg
Stary 2017-03-23, 05:39   #3170
PikPik09
Raczkowanie

Witam po długiej przerwie. Wstyd, że tak zaniedbuje was, ale jakoś czasu mi nie starcza. U nas zmiany pozytywne, więc chcę wam miło zacząć dzień Najważniejsze to, że dieta skutkuje i Rafałkowi spada waga. Minęły około 4 tygodnie moich i Rafałka starań i waga spadła o 1700 g. To prawie dwa kilo i to bez ćwiczeń, bo stale chory jest chłopak. Na basenie był tylko raz... Ważymy się co kilka dni i jest to waga stała, nie że skacze tylko rzeczywiście utrzymuje się na tym poziomie. TZ dalej swoje , wczoraj była wojna o tik taki. Kupił mu "bo chciał"a jeden taki mały to nic się nie stanie. jeden może nie ale cała paczka owszem a nawet jeden zaniża morale. ranyyy ja tu nie jem przy nim słodkiego, synowi wcale nie daje a on już któryś raz mu coś podtyka jak nie widzę. i jeszcze opieprzył Rafała, że mi się przyznał: Widzisz!? Powiedziałeś i teraz będzie truła!! (komentarze pozostawiam wam - tu diaboliczny rechot)
Inna sprawa: żegnamy staniki do karmienia!!! Jupii!( czy ja napisałam jupii??) Wczoraj skończył 9 miesięcy i skończyło się mleko, ale już nie jadł w dzień wcale. Schowaliśmy też kołyskę, więc pewien etap zamknięty
Rafał nie przestał kaszleć od lutego a teraz mu się kaszel znowu nasilił, w nocy stan podg. plus katar i ból brzucha luźniejszy stolec. Znowu nie idzie do szkoły i znowu nie idzie na basen.
Ileż to razy pisałam, że idę z Benim na szczepienie? A więc dziś idę znowu i pewnie nic z tego, jak Rafał chory.
Dziś pobudka Beniego 5:35... A Rafi w nocy wymioty i inhalacje plus ibumy, wiec dno...
p.s zamierzam wypróbować ciasto marchewkowe fit. powiem wam jeśli w końcu zrobię. A kombinowania z jedzeniem każdego dnia...
Stary 2017-03-23, 07:26   #3171
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry!
Ja od 7. na nogach pomimo że Ignaś spał do 7:30...
Starszaki mają na różne godziny do szkoły ale któryś ma zawsze na 8 rano niestety

Ignaś ostatnio tak doi w nocy, że rano pieluszka waży chyba z 5 kg. Niedawno był już czas, że mniej pił, a teraz znowu prawie cały czas.

PikPik brawa dla Rafała Cieszy się?
No właśnie miałam Ci pisać, że można robić zdrowe słodycze w domu. Kup ksylitol i działaj Przepisów w internetach sporo.

Honcia zapomniałam Ci odpisać. kupiłam wczoraj Ignasiowi ten mus i początkowo nie kumał a potem wsysnął prawie cały Niestety nie przełożyło się to na picie ze słomki czy z kubeczka 360 Chyba potrzeba nam więcej czasu

Jakie planujecie dla dzieci prezenty na roczek? W sensie takim, że jak ktoś zapyta co kupić to co mu podrzucicie? Mnie wczoraj Ignasia chrzestna pytała i powiedziałam że nie wiem jeszcze...
O co można by poprosić?
Stary 2017-03-23, 07:57   #3172
CarycaKatharina
Zadomowienie

Apropos pielegnacji twarzy- ja niczym nie smaruję się na codzien jedynie na wyjscia nakladam bb krem i to tez nie zawsze. Ale generalnie skóra w dobrym stanie, nie mam cieniow pod oczami, zmarszczek tez nie zauwazylam. Mam jasną cerę z duza ilością piegow.
Stary 2017-03-23, 08:10   #3173
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
miszka celebrytka na basenie
W końcu nie weszłam z Ignasiem na ten basen bo sklepik w którym miałam mu kupić pieluszkę do wody był zamknięty.
Musiałam z nim siedzieć w kawiarence przez godzinę. No chillout to nie był

Widzę, że większość dziewczyn jednak na luzie podchodzi do pielęgnacji twarzy. Lepiej mi teraz wiedząc, że nie tylko ja się w tej kwestii tak zapuściłam
Paulina dzięki za info o kwasach. Ja to się nie znam zupełnie, a poza tym też słabo wierzę w działanie kremów. No bo gdyby działały to nie byłoby operacji plastycznych, laserów i botoksu
Co do paznokci to ja najbardziej lubię mieć czyste (w sensie nie pomalowane) i bardzo krótkie. W ogóle nie mam takiej potrzeby żeby je malować czy robić jakieś hybrydy itp. A jak mam tylko nieco dłuższe to od razu przypadkowo kogoś drapnę i zwykle jest to Ignaś. kiedyś Igora tak drapnęłam w buzię, że ma bliznę na policzku, koło nosa, bo mu zdarłam wierzchnią warstwę skóry.
Jak już na jakąś wyjątkową okazję nałożę mocniejszy makijaż, pomaluję paznokcie i założę obcasy to czuję się jak w przebraniu. Głupio i nieswojo także ten...
No ale jednak twarzyczkę ma się jedną i trzeba coś ą wspomóc żeby za parę lat dzieci nie straszyć

Co do kremów z podkładem to ja mam BB Garniera.
A ja kooocham szpile, mejkap i sukienki tyle, ze istatni raz miałam na sobie w sierpniu zeszłego roku jak chodziłam do pracy to czasem tak po prostu się stroiłam a teraz... Ehh szkoda gadać
Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Nudysta mały
Po prostu on już zrobił cialo na bikini czelendż i efektami się chwali
Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Witam po długiej przerwie. Wstyd, że tak zaniedbuje was, ale jakoś czasu mi nie starcza. U nas zmiany pozytywne, więc chcę wam miło zacząć dzień Najważniejsze to, że dieta skutkuje i Rafałkowi spada waga. Minęły około 4 tygodnie moich i Rafałka starań i waga spadła o 1700 g. To prawie dwa kilo i to bez ćwiczeń, bo stale chory jest chłopak. Na basenie był tylko raz... Ważymy się co kilka dni i jest to waga stała, nie że skacze tylko rzeczywiście utrzymuje się na tym poziomie. TZ dalej swoje , wczoraj była wojna o tik taki. Kupił mu "bo chciał"a jeden taki mały to nic się nie stanie. jeden może nie ale cała paczka owszem a nawet jeden zaniża morale. ranyyy ja tu nie jem przy nim słodkiego, synowi wcale nie daje a on już któryś raz mu coś podtyka jak nie widzę. i jeszcze opieprzył Rafała, że mi się przyznał: Widzisz!? Powiedziałeś i teraz będzie truła!! (komentarze pozostawiam wam - tu diaboliczny rechot)
Inna sprawa: żegnamy staniki do karmienia!!! Jupii!( czy ja napisałam jupii??) Wczoraj skończył 9 miesięcy i skończyło się mleko, ale już nie jadł w dzień wcale. Schowaliśmy też kołyskę, więc pewien etap zamknięty
Rafał nie przestał kaszleć od lutego a teraz mu się kaszel znowu nasilił, w nocy stan podg. plus katar i ból brzucha luźniejszy stolec. Znowu nie idzie do szkoły i znowu nie idzie na basen.
Ileż to razy pisałam, że idę z Benim na szczepienie? A więc dziś idę znowu i pewnie nic z tego, jak Rafał chory.
Dziś pobudka Beniego 5:35... A Rafi w nocy wymioty i inhalacje plus ibumy, wiec dno...
p.s zamierzam wypróbować ciasto marchewkowe fit. powiem wam jeśli w końcu zrobię. A kombinowania z jedzeniem każdego dnia...
Brawo dla Rafała i ciebie
Zachowanie tża bez komentarza pozostawię...
Cytat:
Dzień Dobry!
Starszaki mają na różne godziny do szkoły ale któryś ma zawsze na 8 rano niestety

Ignaś ostatnio tak doi w nocy, że rano pieluszka waży chyba z 5 kg. Niedawno był już czas, że mniej pił, a teraz znowu prawie cały czas.

No właśnie miałam Ci pisać, że można robić zdrowe słodycze w domu. Kup ksylitol i działaj Przepisów w internetach sporo.

Honcia zapomniałam Ci odpisać. kupiłam wczoraj Ignasiowi ten mus i początkowo nie kumał a potem wsysnął prawie cały Niestety nie przełożyło się to na picie ze słomki czy z kubeczka 360 Chyba potrzeba nam więcej czasu

Jakie planujecie dla dzieci prezenty na roczek? W sensie takim, że jak ktoś zapyta co kupić to co mu podrzucicie? Mnie wczoraj Ignasia chrzestna pytała i powiedziałam że nie wiem jeszcze...
O co można by poprosić?
Próbuj, próbuj w koncu Ignacjo zalapie M wypija w tej chwili kubek (250) wody przez dzień a tydzien temu dopiero zalapala jak pić.

U nas noc jak dawniej, czyli dobry sen i szybkie karmienie 2 razy w nocy mieliśmy burzę z piorunami rano byla ulewa a teraz swieci słońce i jest już 12stopni w marcu jak w garncu doslownie

Stary 2017-03-23, 08:47   #3174
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha A to Ci agent

Cytat:
Super! Prawie 2 kg! Piękny wynik A tżta w łeb palnij, no ja Cię podziwiam, masz kobieto do niego cierpliwość

Cytat:
Dzień Dobry!

O co można by poprosić?
Oj Marysi pampek też po nocy waży z 5 kg

Temat prezentów na roczek jest u mnie na czasie, bo też się dopytują i wczoraj coś tam zaczęłam szperać, ale już sama nie wiem co wybrać Pewnie jakiś wózek dla lalek, choć Ciebie to raczej nie interesuje Zastanawiam się nad stolikiem edukacyjnym, czymś z Dumel Discovery, np. arka ze zwierzętami i nad czymś z akcesoriów kuchennych. Linki później powstawiam, bo jęczybuła mnie męczy
Stary 2017-03-23, 09:28   #3175
201711281320
Konto usunięte

Ta arka Noego jest super!

Zastanawiam się jeszcze nad jakimś jeździkiem np. puky ale sama nie wiem czy to nie za wcześnie na takie prezenty..

Edytowane przez 201711281320
Czas edycji: 2017-03-23 o 09:30
Stary 2017-03-23, 09:32   #3176
Lena_Marlena
Rozeznanie

Pik pik u nas pobudka o tej samej godzinie brawo za pozytywne zmiany ; tz by dostał wałkiem to może by mu szare komórki ruszyły do pracy:P

Honcia hahahaha leżę na podłodze haha

My Wstalismy o 5:30, przevieranie bo cały zasikany, butla, kupa, leżymy, ale F woli zacząć dzień. Poswirowal na łóżku i koło 7 usnelismy do 8:40

Stary 2017-03-23, 10:17   #3177
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa dla Was i oby tak dalej.
Na pewno nie jest łatwe zadanie zwłaszcza mając przy sobie tak bezmyślnie działającego TŻ.
Aż nie dowierzam, że nawet w kwestii zdrowia własnego syna robi Tobie na złość. Szok!

Ja też po skończeniu 9 mca zakończylam przygodę z kp.
Obecnie mamy 2 lub czasami 1 butle w nocy i jest ok.
A przede wszystkim mogę nosić normalny stanik 😀

Cytat:
Dzień Dobry!

O co można by poprosić?
Ty i tak masz łatwiej bo pewnie nie masz zabawek po starszakach.
My mamy wszystko więc też będzie problem.
A musem próbuj. Dla Ignasia to urozmaicenie a i fajne ćwiczenie do nauki picia

Cytat:
Hahaha A to Ci agent

Super! Prawie 2 kg! Piękny wynik A tżta w łeb palnij, no ja Cię podziwiam, masz kobieto do niego cierpliwość

Oj Marysi pampek też po nocy waży z 5 kg

Temat prezentów na roczek jest u mnie na czasie, bo też się dopytują i wczoraj coś tam zaczęłam szperać, ale już sama nie wiem co wybrać Pewnie jakiś wózek dla lalek, choć Ciebie to raczej nie interesuje Zastanawiam się nad stolikiem edukacyjnym, czymś z Dumel Discovery, np. arka ze zwierzętami i nad czymś z akcesoriów kuchennych. Linki później powstawiam, bo jęczybuła mnie męczy
Te zabawki z Dumel są fajne. My mamy domek bo nie było Arki.
I kuchenka, do dzisiaj żałuję że nie kupiliśmy starszakowi.
Ale dzisiaj nawet zastanawiałam się czy jednak nie kupić jeszcze po tym, jak obaj chłopcy siedzieli przy szafce z garami i szufladzie z dużymi łyżkami i chochlami i gotowali.
Podobno kuchenka z Ikea jest fajna i mało miejsca zajmuje
Cytat:

Zastanawiam się jeszcze nad jakimś jeździkiem np. puky ale sama nie wiem czy to nie za wcześnie na takie prezenty..
Puky jest fantastyczny. My mamy i polecam.
Może nie będzie jeździł nim na roczek, bo najpierw bedzie pewnie z nim chodził między nogami 😉 ale na 1,5 bedzie już śmigał.
Maks jeździł na nim bardzo długo.
Uważam, że to bardzo fajny wynalazek

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Lena ale się uśmiałam z Franciszka. Radzi sobie chłopak

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 10:35   #3178
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:

Haha Franek ma fazę na rozbieranie się: P O ile bluzkę jestem w stanie zrozumieć ze zdejmuje, o tyle nie wiem po co wychodzi górą z body: p

Haha, Szalony

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

Śliweczko, a ja z kolei lubię się wyszykowac na eleganta. Kiedyś nie lubiłam a od jakiegoś czasu bardzo. Fryzjer, makijaż i strój 💕
ja też lubię

PikPik brawa dla Rafka

Cytat:
A ja kooocham szpile, mejkap i sukienki tyle, ze istatni raz miałam na sobie w sierpniu zeszłego roku jak chodziłam do pracy to czasem tak po prostu się stroiłam a teraz... Ehh szkoda gadać
eeeeeej, właśnie teraz mi wychodzi, że ostatni raz sukienkę miałam na chrzcinach we wrześniu ... nawet nie zwróciłam na to wczesniej uwagi :O a full makeup mam w każdą sobotę i niedzielę ja się strasznie lubię malować, sprawia mi przyjemność mizianie się cieniami po powiekach ;D dlatego staram się trenować gdy tylko mam na to dużo czasu, w dodatku w trakcie Krzysiowych drzemek nauczyłam się robić kreskę malować moje usta a nigdy nie umialam tych dwóch rzeczy robić dobrze a na codzień różnie - albo nic, albo krem, podkład, puder, tusz do rzęs i tyle. I rozświetlacz bo ostatnio odkryłam do czego służy rozświetlacz i spodobalo mi się więc się nim miziam jak tylko mam puder

Arka Dumela też mi się bardzo podoba
a bawią się Wasze dzieci garnuszkiem na klocuszki? Bo jeszcze nie mamy i się zastanawiam czy kupować czy nie. Mamy sorter takie wiaderko z fp i Ślimak sorter też z fp i Krzyś na razie umie wyciągać klocki lub wysypywać, gryźć elementy oczywiście też umie, a poza tym nie bardzo się bawi tymi sorterami. Ciekawe kiedy zacznie czaić o co chodzi
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 11:02   #3179
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Też myślę o jeździku. Pchacza nie chcę, mam wrażenie, że wszystkie mega hałasują... Wczoraj natknęłam się na takiego dziwoląga http://www.smyk.com/toyz-jezdzik-pch...etle-blue.html Jest filmik na youtube jak dziecko na nim jeździ. Przekonują mnie gumowe, niehałasujące kółka

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Kuchenka z Ikei to moje marzenie Ale to raczej na Święta albo na 2.urodziny
Stary 2017-03-23, 11:22   #3180
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Dżanet, a co ćwiczysz? Ja się muszę w końcu wziąć porządnie za siebie, kieeeedyś ćwiczyłam z Mel B i chyba teraz też z nią zacznę
Zaczęłam z chodakowska - perfect body. Fajny program bo z przerwami, moim zdaniem super dla początkujących. Teraz czasem robię Skalpel, wczesniej nie dawałan rady 😉 w lipcu jedziemy nad morze i wskakuje w bikini!!! Muszę wyrobić brzuch, uda i dupcie 😂
Cytat:
Kochana to gdzieś trzeba zapisać w wizazowych annałach, bo ja nie przypominam sobie zebyś wcześniej marudziła

Pewnie, uderzaj jeszcze raz oby się udało

Skóra wokół oczu nie ma zadnych gruczołów i jest najcieńsza na całym ciele. Krem pod oczy wklepuję ( nie powinno się wcierać zeby skóry nie naciągać) obowiązkowo! Kiedyś wyglądałam cały czas jak zombi bo takie cienie pod oczami miałam

Brawo za ćwiczenia
Jakiego kremu pod oczy uzywasz?
Ja nie tyle mam cienie co po prostu worki pod oczami. Cienie bym korektorem potraktowała i luz, ale z tymi workami nic nie mogę zrobić. I tak są. Może jak się kiedyś wyspie to znikną... O ile to kiedyś nastąpi 😂
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości