![]() |
#3151 |
Magda ;)
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Zrobiłam zamówienie na motherhood
![]() Czytałam, że mają super jakość rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marta ja tez jeszcze sie nie czuję tak w pełni w ciąży, wiec Cię rozumiem. Dopiero pewnie w lipcu bedzie bardzo widac, a teraz to takie niewiadomo co ![]() Ostatni dzien lata to faktycznie jest jeszcze gorzej! Jak tylko wroci kierowniczka, to uciekaj na zwolnienie. A co do zakupow, to przeciez jest dopiero kwiecien ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nam meblowy zamulil i komody złe przysłali. No ja staram się tylko potrzebne rzeczy kupować, a jak czegoś pewna nie jestem to właśnie kupię jak okaże się potrzebne w praktyce ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dokładnie, chociaż i tak u każdego sprawdza się co innego więc pewnie przy drugim dziecku już będziemy mądrzejsze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zadomowienie
|
Wy kupujecie rozmiar 56 i 62? Zamierzam kupic 50. I pewnie glownie spioszki- z dlugim rekawem i takie grubsze, nie przemawiaja do mnie niemowlaki w spodniczkach. Dostalismy w prezencie jedne z pieknym kotem z przodu, upralam i wlozylam do szafki- to pierwszy nabytek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Magda ;)
|
To wszystko co mam plus 2 kolderki minky z poduszkami, jedna paczka pampersow i 4 opakowania chusteczek nawilżanych.
Zaraz policze ile czego jest, ale już z tego co widzę to na 68 mam najmniej. Ogólnie kupuje od 56 do 74. Ja się urodziłam długa wiec wole mieć więcej na 62, chociaż widzę ze na 56 tez się nazbierało.1492597190004.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też będę kupować 50.Ja miałam tyle jak się urodziłam mąż nie wiem ile.Ja ważyłam 3 kg mąż nawet 3 nie ważył więc nasze dziecko raczej będzie z tych mniejszych myslę.Ubranek narazie nie kupuję bo sporo mamy dostać.Dopiero wtedy zobaczę czego brakuje i się dokupi.Sklep mam pod blokiem więc problemu nie będzie.Póki co myślę że jeszcze kupa czasu na zakupy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3158 |
Rozeznanie
|
A co z pościelą? Jak to wyglada? Jak dla dorosłych poszewki i do tego wypełniacz kołdra z poducha? Czy takie coś z minky4 baby wystarczy?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Aaa i polecam wam dowiedziałam sie przypadkiem i zajrzałam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blond - już się ładna wyprawka kompletuje ![]() Ja na 50 nic nie kupuje. Moja i męża rodzina to takie małe giganty. Zawsze jakieś duże dzieci się u nas rodzą.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Blond - u mnie tak to się prezentuje.
Mam jeszcze kilka ciuszków na 74 i 80, ale tego na razie nie liczę. Nie zapisywałam w tabeli kombinezonów. Tam gdzie jest znak ''~~'' są rzeczy, które według mnie są zbędne i ich nie mam, ale może kupię ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak to bez kołdry? A dzidzia nie zmarznie? Juz sama nie wiem ...ten kocyk minky to taki nie za gruby...ale w domu mamy bardzo ciepło ... brakuje mi doświadczenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3162 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Sorry ![]() ![]() Ja też z tych, co chciałyby mieć na już, ale jakoś powstrzymuje się. Mam jedynie trochę ubran ![]() Poza tym, w czerwcu będą wyprzedaże więc można będzie też coś upolować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blond - cudownie wygląda ta wyprawka! ![]() Wlasnie zlozylam wniosek do przedszkola, które bardzo mi się podoba, ale dzis odkryłam, ze nie ma podjazdu dla wózków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
lilka - mi się marzy chusta
![]() otojestkasia - z kołdra chyba chodzi o to że za ciężka i dziecko może się pod nią 'utopić', są śpwoki czy rożki, które ją sprawnie zastępują. Ja pomimo kołdry będę próbowała kłaść w rożku, jak będzie ciepło to sama flanelowa pielucha, jak zimniej to zapnę rożek plus pielucha/kocyk. Otulacze też do mnie nie przemawiają.
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Rozeznanie
|
Ja tez planuje chustę, Stasia trochę nosiłam mamy firmy Little Frog, ale więcej w nosidle jak był większy. Mamy Tule i jest idealna. Pamiętajcie żeby kupować nosidła ergonomiczne a nie wisiała bo to bardzo szkodliwe dla bioderek i kręgosłupa.
Stas w chuście 2 miesiące IMG_1492621029.572428.jpg Stas w Tuli 4 miesiące IMG_1492621212.330381.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3166 | |||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() mam 2 kołderki Minky, ale raczej zostaną na później ![]() Cytat:
![]() ja chciałabym chustę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jutro -49% na kolorówkę w Rossmanie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Marta a koszulki to na krótki rękaw? Spisałam to co mam, ale już schowałam, nie chce mi się na to już dzisiaj patrzeć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a wiecie że w H&M online do jutra -15% i darmowa dostawa (tylko trzeba mieć zainstalowaną aplikację i tam jest kod rabatowy)?
Ja właśnie uskuteczniłam zakupy na dziale MAMA i na męskim trochę ![]() ![]() Ale mega się cieszę, bo miałam w ulubionych boyfriendy, które bardzo mi się podobały, ale nie było mojego rozmiaru, a w stacjonarnych sklepach w pobliżu nie było ich w ogóle - i właśnie dzisiaj rozmiar się pojawił! Już są moje ![]() Z innej beczki - macie/planujecie zakup adapterów ciążowych do pasów samochodowych? Może któraś z Was używała w poprzedniej ciąży? Warto w to zainwestować? Rozważam zakup czegoś takiego, zastanawiam się tylko, jaka jest różnica w tych za 60 zł. a tych za 180 ![]() I na koniec: "my" prezentujemy się tak: (wczoraj wieczorem - tj. 17t 5d; wieczorem zawsze jestem większa ![]() ![]()
#3168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Staś super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Madziek śliczny brzuszek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naama - słodki Staś, ciężko nauczyć się hustowania? madziek - gratuluję zakupów ![]() ![]() ![]() Wysłałam siostrze zdjęcie jak mała mi się wypchała w brzuchu, jej córka stawia, że to głowa musi być. Siostra mówi, że jej dzieci zaczęły tak robić w 8 miesiącu dopiero, a u mnie w 17 tygodniu. Od razu napisała, że ją to strasznie bolało, czyli nie tylko mnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1492632994911.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() I później to można wykorzystać jako kocyk, a z takiego konkretnego otulacza dziecko zaraz wyrośnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |||
Zakorzenienie
|
Y
Cytat:
Cytat:
Moja Marta przez ponad miesiąc spała tylko w rozku mocno opatulona i bardzo jej to służyło. Dziecko lubi tak, bo ma podobne warunki do brzuszka, w którym też jest bardzo ciasno. Cytat:
Co do wyprawki, to jedynie mam to co mi się zostało po Marcie. Jeszcze nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka i jakoś mi nie po drodze z kupowaniem ubranek. Jak dziewuszka, to sprawa rozwiązana, bo wory ubrań czekają, a jak chłopak, to trzeba będzie kombinować. Brzuszki super. Coś mi się wydaje, że przy was jak wieloryb będę wyglądać. Do 14 tc jakoś się trzymałam, ale teraz mnie tak wybrzuszyło, że mała bania, a to dopiero 17 tc. Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2017-04-20 o 06:05 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Zadomowienie
|
A co do adaptera to bylismy z mężem na bezpiecznym maluchu, na poczatku marca i strasznie się napalilismy. Ale do tej pory nie kupilimy.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Jedzie do mnie kurier z zamówieniem z gemini
![]() ![]() ![]() Drugie pranie się robi, rosół prawie gotowy. Co za piękny dzień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas w końcu pojawiło się słoneczko, choć temperatura zimowa. Pojawiła się u mnie perspektywa wyjazdu nad morze na 4 dni w przyszłym tygodniu i się zastanawiam co tu robić. Odpoczynek, zwłaszcza psychiczny bardzo się przyda, bo dzisiaj odebrałam wyniki mojego taty i się załamałam. Znowu są tragiczne, z miesiąca na miesiąc coraz gorsze. Jutro na szczęście mam wizytę u pani psycholog, to pewnie sobie pogadamy.
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
mamy to
![]() ![]() 5 pieluszek flanelowych i 10 tetrowych, do tego mam jeszcze wcześniej kupione 4 kolorowe flanelowe. Mam jeszcze 2 smoczki i butelkę które dostałam. Także myślę że chyba w tej kwestii wszystko już mam załatwione. Zostaną witaminy, ale to już przy wypisie ze szpitala będę pytała co dawać, czy dawać i wtedy się kupi ![]() Dziewczyny naprawdę polecam to gemini, wszystko przyszło tak profesjonalnie zapakowane, super!
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Zakorzenienie
|
maluchna - bardzo mi przykro z powodu taty
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zadomowienie
|
Ostatnio nie miałam humoru i jakoś nie mogłam się wbić w żaden temat, ale melduję co u mnie. Pogadalam jeszcze raz z moją gin jak to wygląda u mnie w pracy i przechodzę na L4. Na razie mam do następnej wizyty, mam nadzieję że nie zapomni co mówiła i nie będzie problemu z jego przedłużeniem. Następna wizyta, to też usg polowkowe, na 15.05
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
Dziękuję kochana! No właśnie coraz gorzej. Najgorzej to chyba psychicznie, a nie chce pomocy psychologa. Wiem jak to jest stracić bliską osobę, bo moja babci umarła mi prawie na rękach, ale nie wiem jak to jest stracić kogoś będąc w ciąży. Modlę się tylko, żeby jakoś do września to funkcjonowało. Żeby zdążył zobaczyć wnuczkę, bo niestety choroba postępuje błyskawicznie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.