Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-19, 10:20   #3151
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Zrobiłam zamówienie na motherhood
Czytałam, że mają super jakość rzeczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przechwytywanie.JPG (51,5 KB, 43 załadowań)
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 10:22   #3152
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Ja mam takie ��Załącznik 7026186

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

A jeszcze co do wyprawki to ja w sumie mam same ciuszki plus jakieś kocyki, kołderki.
Teraz jak zrobiłam listę to widzę ile rzeczy tak naprawdę jest jeszcze potrzebnych.
Będę zamawiać po kolei
Drugie lepsze, bo z zakrytymi stopami.

Marta ja tez jeszcze sie nie czuję tak w pełni w ciąży, wiec Cię rozumiem. Dopiero pewnie w lipcu bedzie bardzo widac, a teraz to takie niewiadomo co

Ostatni dzien lata to faktycznie jest jeszcze gorzej! Jak tylko wroci kierowniczka, to uciekaj na zwolnienie.
A co do zakupow, to przeciez jest dopiero kwiecien

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 10:25   #3153
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze z Kika, było w promocji za 20 zł ostatnio, a drugie z lumpka

Ooo no to faktycznie
Ja jakoś nie mogę się ogarnąć tak logistycznie. Tzn chciałabym kupić komodę na te rzeczy, ale nie wiem czy chcę białą i białe łóżeczko czy w kolorze drewna a tak to za bardzo nie mam gdzie tego trzymać, zawaliłam już piwnicę i pudła z ciuszkami i pierdołami leżą w domu
Ale wypisałam sobie wszystko kategoriami więc nie mam zamiaru tak bezsensu kupować, tylko porównam ceny na necie i będę zamawiać po kolei

A jak o czymś zapomnę to trudno, sklepy są, apteki też, zawsze można dokupić
To u mnie w kiku nie ma takich:/ byłam ostatnio.
No nam meblowy zamulil i komody złe przysłali. No ja staram się tylko potrzebne rzeczy kupować, a jak czegoś pewna nie jestem to właśnie kupię jak okaże się potrzebne w praktyce

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 10:32   #3154
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Drugie lepsze, bo z zakrytymi stopami.

Marta ja tez jeszcze sie nie czuję tak w pełni w ciąży, wiec Cię rozumiem. Dopiero pewnie w lipcu bedzie bardzo widac, a teraz to takie niewiadomo co

Ostatni dzien lata to faktycznie jest jeszcze gorzej! Jak tylko wroci kierowniczka, to uciekaj na zwolnienie.
A co do zakupow, to przeciez jest dopiero kwiecien

wiem, ale te pierwsze wziął mąż i jak widziałam jaką ma radochę to nie mogłam mu odmówić
Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
To u mnie w kiku nie ma takich:/ byłam ostatnio.
No nam meblowy zamulil i komody złe przysłali. No ja staram się tylko potrzebne rzeczy kupować, a jak czegoś pewna nie jestem to właśnie kupię jak okaże się potrzebne w praktyce
u mnie właśnie otworzyli nowy sklep i byłam jakoś tydzień po otwarciu to właśnie był taki wieszak wyprzedażowy.
Dokładnie, chociaż i tak u każdego sprawdza się co innego więc pewnie przy drugim dziecku już będziemy mądrzejsze
Stary 2017-04-19, 10:48   #3155
agnieszka_kak
Zadomowienie

Wy kupujecie rozmiar 56 i 62? Zamierzam kupic 50. I pewnie glownie spioszki- z dlugim rekawem i takie grubsze, nie przemawiaja do mnie niemowlaki w spodniczkach. Dostalismy w prezencie jedne z pieknym kotem z przodu, upralam i wlozylam do szafki- to pierwszy nabytek .
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 11:18   #3156
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

To wszystko co mam plus 2 kolderki minky z poduszkami, jedna paczka pampersow i 4 opakowania chusteczek nawilżanych.
Zaraz policze ile czego jest, ale już z tego co widzę to na 68 mam najmniej.
Ogólnie kupuje od 56 do 74.
Ja się urodziłam długa wiec wole mieć więcej na 62, chociaż widzę ze na 56 tez się nazbierało.1492597190004.jpg

Stary 2017-04-19, 11:20   #3157
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak Pokaż wiadomość
Wy kupujecie rozmiar 56 i 62? Zamierzam kupic 50. I pewnie glownie spioszki- z dlugim rekawem i takie grubsze, nie przemawiaja do mnie niemowlaki w spodniczkach. Dostalismy w prezencie jedne z pieknym kotem z przodu, upralam i wlozylam do szafki- to pierwszy nabytek .

Ja też będę kupować 50.Ja miałam tyle jak się urodziłam mąż nie wiem ile.Ja ważyłam 3 kg mąż nawet 3 nie ważył więc nasze dziecko raczej będzie z tych mniejszych myslę.Ubranek narazie nie kupuję bo sporo mamy dostać.Dopiero wtedy zobaczę czego brakuje i się dokupi.Sklep mam pod blokiem więc problemu nie będzie.Póki co myślę że jeszcze kupa czasu na zakupy.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 13:40   #3158
89Otojestkasia
Rozeznanie

A co z pościelą? Jak to wyglada? Jak dla dorosłych poszewki i do tego wypełniacz kołdra z poducha? Czy takie coś z minky4 baby wystarczy?

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Aaa i polecam wam dowiedziałam sie przypadkiem i zajrzałam w pepco piękne białe kaftaniki po 5,99 - 100% bawełna cudo

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 13:56   #3159
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
A co z pościelą? Jak to wyglada? Jak dla dorosłych poszewki i do tego wypełniacz kołdra z poducha? Czy takie coś z minky4 baby wystarczy?

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Aaa i polecam wam dowiedziałam sie przypadkiem i zajrzałam w pepco piękne białe kaftaniki po 5,99 - 100% bawełna cudo

Większość jest przeciwna pościeliom i albo stawia na otulacze, rożki itp. Ja będę miała komplet minky, kołdrę i poszewki - poduszke kupuję, bo w zestawie, ale używać nie mam zamiaru- zrobię z jednego kocyka coś a'la klin pod materac, rożek też kupuję, a co się nam sprawdzi pokaże praktyka U mnie wszyscy używali kołdry i się dziwią jak mówię że nie. Dużo zależy od tego czy wrzesień będzie ciepły czy zimny.

Blond - już się ładna wyprawka kompletuje

Ja na 50 nic nie kupuje. Moja i męża rodzina to takie małe giganty. Zawsze jakieś duże dzieci się u nas rodzą.

Stary 2017-04-19, 14:53   #3160
marttb
Zakorzenienie

Blond - u mnie tak to się prezentuje.
Mam jeszcze kilka ciuszków na 74 i 80, ale tego na razie nie liczę. Nie zapisywałam w tabeli kombinezonów. Tam gdzie jest znak ''~~'' są rzeczy, które według mnie są zbędne i ich nie mam, ale może kupię No i dokupię ze dwa cieplejsze pajace
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Bez☠tytułu.png (15,4 KB, 39 załadowań)

Stary 2017-04-19, 15:25   #3161
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Większość jest przeciwna pościeliom i albo stawia na otulacze, rożki itp. Ja będę miała komplet minky, kołdrę i poszewki - poduszke kupuję, bo w zestawie, ale używać nie mam zamiaru- zrobię z jednego kocyka coś a'la klin pod materac, rożek też kupuję, a co się nam sprawdzi pokaże praktyka U mnie wszyscy używali kołdry i się dziwią jak mówię że nie. Dużo zależy od tego czy wrzesień będzie ciepły czy zimny.

Blond - już się ładna wyprawka kompletuje

Ja na 50 nic nie kupuje. Moja i męża rodzina to takie małe giganty. Zawsze jakieś duże dzieci się u nas rodzą.

Ale jak to bez kołdry? A dzidzia nie zmarznie? Juz sama nie wiem ...ten kocyk minky to taki nie za gruby...ale w domu mamy bardzo ciepło ... brakuje mi doświadczenia

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 15:41   #3162
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ostatni_dzien_lata Pokaż wiadomość
Rany, dziewczyny wy już macie prawie pełne wyprawki a ja nadal kompletnie NIC. Ale jeszcze nie mam zrobionej szafy więc nie miałabym gdzie tego schować a poza tym nie mam ani czasu ani głowy do zakupów dzieciowych... chociaż Lidl mnie kusił ale niestety praca wygrała z zakupami a po pracy niestety nie po drodze.
Pamiętacie sprzed świąt moją historię z pracą? Zapewne sądziłyście tak jak ja, że gorzej być nie może... O borze liściasty jak bardzo się myliłam!!!
Nie było nawet okazji porozmawiać z kierowniczką bo wypadły jej rodzinne sprawy związane ze śmiercią bliskiej osoby i wzięła urlop do końca tygodnia. Teraz zostałam SAMA!!! Robota leży odłogiem a ja nie wiem w co najpierw ręce wsadzić... a do kompletu jak by było mało zaczyna mnie brać przeziębienie! Smarkam się, boli mnie gardło i głowa, mam zatkany nos i uszy, czuję się rozbita i momentami nieprzytomna. Nie ma nawet opcji wolnego czy zwolnienia bo biuro puste zostać nie może a jeszcze w piątek mam audit na którym choćby się świat kończył muszę być! No i oczywiście przecież leków nie wolno (normalnie nałykałabym się gripexu, zagryzła scorbolamidem, popiła sokiem malinowym i jakoś bym funkcjonowała) więc zostaje Prenalen, czosnek i sok malinowy od mamusi. Dobijcie mnie...
Na biegu uczę się programu koleżanki z telefonem na gorącej linii żeby jakoś ogarnąć bieżące funkcjonowanie biura i klnę w duchu jak szewc. Jak przetrwam ten tydzień to będzie cud! A cały weekend prześpię i przeleżę w łóżku (taaa..... już to widzę....)
P.S. u was też dziś zima? Śnieg padał od rana, teraz na szczęście wyszło słońce a my oczywiście na letnich oponach już.
Jak zaczęłam czytać to pierwsze co przyszło mi do głowy to L4, ale faktycznie sytuacja kiepska. Dotrwaj do końca tygodnia i w poniedziałek do lekarza, koniec tego dobrego i tak za dużo się poświęcasz tej firmie.

Cytat:
No a teraz będę myśleć o misiowych pajacach
Sorryale te misiowe kombinezony są przesłodkie
Ja też z tych, co chciałyby mieć na już, ale jakoś powstrzymuje się. Mam jedynie trochę ubran z lumpka, hm, pepco i wczoraj z lidla. Sporo mam tez dostać ale tak w lipcu...

Poza tym, w czerwcu będą wyprzedaże więc można będzie też coś upolować

Cytat:
Ja mam takie ��Załącznik 7026186

A jeszcze co do wyprawki to ja w sumie mam same ciuszki plus jakieś kocyki, kołderki.
Teraz jak zrobiłam listę to widzę ile rzeczy tak naprawdę jest jeszcze potrzebnych.
Będę zamawiać po kolei
O to to to

Cytat:
Ale jak to bez kołdry? A dzidzia nie zmarznie? Juz sama nie wiem ...ten kocyk minky to taki nie za gruby...ale w domu mamy bardzo ciepło ... brakuje mi doświadczenia

Polecają rożek, albo spiworek, albo otulacz... Ale to ostatnie do mnie nie przemawia, dziecko w nim zapakowane jak naleśnik:P wszystkie będziemy się uczyc dziecka razem z nim. Też się boję, pewnie będę non stop ddo mamy dzwonić.

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 15:42   #3163
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na poczatku spiworki + koc/letnia kołderka, czyli z takim tanim wypełnieniem.Generalnie nie opłaca się tych tanich kupować, bo są takie jak koce, lepiej zainwestować w dobrą jakość. Ja kupiłam taką ciepłą Feretti.

Blond - cudownie wygląda ta wyprawka!

Wlasnie zlozylam wniosek do przedszkola, które bardzo mi się podoba, ale dzis odkryłam, ze nie ma podjazdu dla wózków będę jednak musiała kupic chustę.

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 15:50   #3164
marttb
Zakorzenienie

lilka - mi się marzy chusta ale wątpię żebym ją ogarnęła, mam nosidło, ale go nie można używać tak szybko jak chusty

otojestkasia - z kołdra chyba chodzi o to że za ciężka i dziecko może się pod nią 'utopić', są śpwoki czy rożki, które ją sprawnie zastępują. Ja pomimo kołdry będę próbowała kłaść w rożku, jak będzie ciepło to sama flanelowa pielucha, jak zimniej to zapnę rożek plus pielucha/kocyk. Otulacze też do mnie nie przemawiają.

Stary 2017-04-19, 18:01   #3165
NaamaH6669
Rozeznanie

Ja tez planuje chustę, Stasia trochę nosiłam mamy firmy Little Frog, ale więcej w nosidle jak był większy. Mamy Tule i jest idealna. Pamiętajcie żeby kupować nosidła ergonomiczne a nie wisiała bo to bardzo szkodliwe dla bioderek i kręgosłupa.

Stas w chuście 2 miesiące
IMG_1492621029.572428.jpg
Stas w Tuli 4 miesiące
IMG_1492621212.330381.jpg

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:06   #3166
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:

ja zamówiłam 2 muślinowe otulacze i rożek też dostałam
mam 2 kołderki Minky, ale raczej zostaną na później
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Blond - cudownie wygląda ta wyprawka!

Wlasnie zlozylam wniosek do przedszkola, które bardzo mi się podoba, ale dzis odkryłam, ze nie ma podjazdu dla wózków będę jednak musiała kupic chustę.

Dziękuję
ja chciałabym chustę będziemy o tym mieć na szkole rodzenia więc liczę, że dowiem się czegoś więcej
Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
Ja tez planuje chustę, Stasia trochę nosiłam mamy firmy Little Frog, ale więcej w nosidle jak był większy. Mamy Tule i jest idealna. Pamiętajcie żeby kupować nosidła ergonomiczne a nie wisiała bo to bardzo szkodliwe dla bioderek i kręgosłupa.

Stas w chuście 2 miesiące
Załącznik 7026891
Stas w Tuli 4 miesiące
Załącznik 7026931

śliczny Staś ale mi się podobają te chusty

Dziewczyny jutro -49% na kolorówkę w Rossmanie a przy zakupie 3 różnych rzeczy i pobraniu aplikacji jest -55

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Marta a koszulki to na krótki rękaw?
Spisałam to co mam, ale już schowałam, nie chce mi się na to już dzisiaj patrzeć
Stary 2017-04-19, 19:42   #3167
madzieeek
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a wiecie że w H&M online do jutra -15% i darmowa dostawa (tylko trzeba mieć zainstalowaną aplikację i tam jest kod rabatowy)?
Ja właśnie uskuteczniłam zakupy na dziale MAMA i na męskim trochę Dziecięcy jeszcze ciągle czeka...na wyprzedaże
Ale mega się cieszę, bo miałam w ulubionych boyfriendy, które bardzo mi się podobały, ale nie było mojego rozmiaru, a w stacjonarnych sklepach w pobliżu nie było ich w ogóle - i właśnie dzisiaj rozmiar się pojawił! Już są moje Skusiłam się jeszcze na jakiś t-shirty, zastanawiałam się nad ciążową bluzą z kapturem, ale stwierdziłam, że chyba jednak jest mi zbędna.

Z innej beczki - macie/planujecie zakup adapterów ciążowych do pasów samochodowych? Może któraś z Was używała w poprzedniej ciąży? Warto w to zainwestować? Rozważam zakup czegoś takiego, zastanawiam się tylko, jaka jest różnica w tych za 60 zł. a tych za 180

I na koniec: "my" prezentujemy się tak:
(wczoraj wieczorem - tj. 17t 5d; wieczorem zawsze jestem większa No i siostra kazała mi wypuścić brzuch do zdjęcia - całe życie chodzę z wciągniętym )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18049653_1535258566484790_960254370_o.jpg (98,2 KB, 44 załadowań)

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:17   #3168
poli230
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuję
ja chciałabym chustę będziemy o tym mieć na szkole rodzenia więc liczę, że dowiem się czegoś więcej

śliczny Staś ale mi się podobają te chusty :
Pokazesz te muslinowe?

Staś super też myślę o chuście

Stary 2017-04-19, 20:38   #3169
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Pokazesz te muslinowe?

Staś super też myślę o chuście

http://motherhood.pl/sklep/otulacze-...-100x120cm-79/ te zamówiłam

Madziek śliczny brzuszek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 21:12   #3170
marttb
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję

śliczny Staś ale mi się podobają te chusty

Dziewczyny jutro -49% na kolorówkę w Rossmanie a przy zakupie 3 różnych rzeczy i pobraniu aplikacji jest -55

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Marta a koszulki to na krótki rękaw?
Spisałam to co mam, ale już schowałam, nie chce mi się na to już dzisiaj patrzeć
Na krótki

Naama - słodki Staś, ciężko nauczyć się hustowania?

madziek - gratuluję zakupów Ja nie kupuję tych pasów, także nie pomogę Piękny brzuszek

Wysłałam siostrze zdjęcie jak mała mi się wypchała w brzuchu, jej córka stawia, że to głowa musi być. Siostra mówi, że jej dzieci zaczęły tak robić w 8 miesiącu dopiero, a u mnie w 17 tygodniu. Od razu napisała, że ją to strasznie bolało, czyli nie tylko mnie...

Stary 2017-04-19, 21:16   #3171
poli230
Zadomowienie

Cytat:
http://motherhood.pl/sklep/otulacze-...-100x120cm-79/ te zamówiłam

Madziek śliczny brzuszek

To takie jakby kocyki, czy pieluszki, dobrze trzeba malucha w to zawinąć, a ja w sumie mówiąc otulacz miałam na myśli coś takiego. Taki naleśnik. ciekawe jak dziecku jest w czymś takim...
1492632994911.jpg

Stary 2017-04-19, 22:00   #3172
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
To takie jakby kocyki, czy pieluszki, dobrze trzeba malucha w to zawinąć, a ja w sumie mówiąc otulacz miałam na myśli coś takiego. Taki naleśnik. ciekawe jak dziecku jest w czymś takim...
Załącznik 7027386

To działa na takiej samej zasadzie, trzeba dziecko zawinąć. Widziałam jakiś filmik to była najpierw jedna strona, później dol i druga strona. Minuta roboty
I później to można wykorzystać jako kocyk, a z takiego konkretnego otulacza dziecko zaraz wyrośnie

Stary 2017-04-20, 06:00   #3173
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Y
Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak Pokaż wiadomość
Ja z tym 50 cm bym się wstrzymała do 9 miesiąca. Gin wtedy zwykle mówi czy dzidzia będzie mała czy duża. Nie ma co przesadzać, bo nakupuje się ubranek a potem ani razu nie założy. Moja Marta miała 57 przy urodzeniu.
Cytat:
Jak zaczęłam czytać to pierwsze co przyszło mi do głowy to L4, ale faktycznie sytuacja kiepska. Dotrwaj do końca tygodnia i w poniedziałek do lekarza, koniec tego dobrego i tak za dużo się poświęcasz tej firmie.

Polecają rożek, albo spiworek, albo otulacz... Ale to ostatnie do mnie nie przemawia, dziecko w nim zapakowane jak naleśnik:P wszystkie będziemy się uczyc dziecka razem z nim. Też się boję, pewnie będę non stop ddo mamy dzwonić.

Też bym pewnie dotrwala do końca tygodnia i wypad na L4. Zwłaszcza że jeszcze przeziębienie się przypałętało. Szkoda zdrowia.

Moja Marta przez ponad miesiąc spała tylko w rozku mocno opatulona i bardzo jej to służyło. Dziecko lubi tak, bo ma podobne warunki do brzuszka, w którym też jest bardzo ciasno.
Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Z innej beczki - macie/planujecie zakup adapterów ciążowych do pasów samochodowych? Może któraś z Was używała w poprzedniej ciąży? Warto w to zainwestować? Rozważam zakup czegoś takiego, zastanawiam się tylko, jaka jest różnica w tych za 60 zł. a tych za 180
Nie miałam i teraz też raczej nie będę kupować.

Co do wyprawki, to jedynie mam to co mi się zostało po Marcie. Jeszcze nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka i jakoś mi nie po drodze z kupowaniem ubranek. Jak dziewuszka, to sprawa rozwiązana, bo wory ubrań czekają, a jak chłopak, to trzeba będzie kombinować.

Brzuszki super. Coś mi się wydaje, że przy was jak wieloryb będę wyglądać. Do 14 tc jakoś się trzymałam, ale teraz mnie tak wybrzuszyło, że mała bania, a to dopiero 17 tc.

Edytowane przez aniolekKB
Czas edycji: 2017-04-20 o 06:05
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-20, 07:52   #3174
poli230
Zadomowienie

A co do adaptera to bylismy z mężem na bezpiecznym maluchu, na poczatku marca i strasznie się napalilismy. Ale do tej pory nie kupilimy. Zastanawiam się, bo autem nie jezdze dużo, ale jakies dłuższe podroze latem się wydarzą. Poza tym i na krótkiej trasie coś się może stać. Ja jak mam łożysko na przedniej ścianie to pierwsze jest narażone, a wlasnie na to nas uczulali. Chyba kupie w końcu jakies uzywane...

Stary 2017-04-20, 10:37   #3175
marttb
Zakorzenienie

Jedzie do mnie kurier z zamówieniem z gemini

Drugie pranie się robi, rosół prawie gotowy. Co za piękny dzień

Stary 2017-04-20, 10:46   #3176
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hej! Witam się w 17 tc. Jak zwykle z doskoku.

Pamiętaj, żeby po pulmicorcie wyplukac usta. Ostatnio czytałam, że to bardzo ważne.
Aniołek myślałam właśnie o Tobie ostatnio. O tym płukaniu to już mnie lekarz poinformował jak Oli przepisywał Pulmicort. Płukać albo umyć zęby.

Cytat:

Dzięki za info o Pepco. Ola na początku spała w rożku, ewentualnie na rożek kładłam jeszcze cienki kocyk. Później miała małą podusię i kołderkę chyba 140/70. Posłużyła jej chyba do prawie 3 roku życia.

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość

I na koniec: "my" prezentujemy się tak:
(wczoraj wieczorem - tj. 17t 5d; wieczorem zawsze jestem większa No i siostra kazała mi wypuścić brzuch do zdjęcia - całe życie chodzę z wciągniętym )
W pierwszej ciąży nie kupowałam żadnych adapterów i teraz też nie planuję. Brzuszek zgrabny i cudowny.

U nas w końcu pojawiło się słoneczko, choć temperatura zimowa.
Pojawiła się u mnie perspektywa wyjazdu nad morze na 4 dni w przyszłym tygodniu i się zastanawiam co tu robić. Odpoczynek, zwłaszcza psychiczny bardzo się przyda, bo dzisiaj odebrałam wyniki mojego taty i się załamałam. Znowu są tragiczne, z miesiąca na miesiąc coraz gorsze. Jutro na szczęście mam wizytę u pani psycholog, to pewnie sobie pogadamy.
Stary 2017-04-20, 11:19   #3177
marttb
Zakorzenienie

mamy to chusteczki i 4 próbki la roche dostałam za free
5 pieluszek flanelowych i 10 tetrowych, do tego mam jeszcze wcześniej kupione 4 kolorowe flanelowe. Mam jeszcze 2 smoczki i butelkę które dostałam. Także myślę że chyba w tej kwestii wszystko już mam załatwione. Zostaną witaminy, ale to już przy wypisie ze szpitala będę pytała co dawać, czy dawać i wtedy się kupi

Dziewczyny naprawdę polecam to gemini, wszystko przyszło tak profesjonalnie zapakowane, super!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14926833905131159743179.jpg (120,6 KB, 44 załadowań)

Stary 2017-04-20, 11:20   #3178
marttb
Zakorzenienie

maluchna - bardzo mi przykro z powodu taty a tato jak się czuję?

Stary 2017-04-20, 11:38   #3179
blekitnams
Zadomowienie

Ostatnio nie miałam humoru i jakoś nie mogłam się wbić w żaden temat, ale melduję co u mnie. Pogadalam jeszcze raz z moją gin jak to wygląda u mnie w pracy i przechodzę na L4. Na razie mam do następnej wizyty, mam nadzieję że nie zapomni co mówiła i nie będzie problemu z jego przedłużeniem. Następna wizyta, to też usg polowkowe, na 15.05

blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:33   #3180
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
maluchna - bardzo mi przykro z powodu taty a tato jak się czuję?
Dziękuję kochana! No właśnie coraz gorzej. Najgorzej to chyba psychicznie, a nie chce pomocy psychologa. Wiem jak to jest stracić bliską osobę, bo moja babci umarła mi prawie na rękach, ale nie wiem jak to jest stracić kogoś będąc w ciąży. Modlę się tylko, żeby jakoś do września to funkcjonowało. Żeby zdążył zobaczyć wnuczkę, bo niestety choroba postępuje błyskawicznie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości