Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-01, 10:36   #3151
paula.cw
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Paula no ma regulacje strumienia..moze byc tak..ze szybko zmienie na butelke..a psikacz bedzie chyba do kwiatkow hahaha

Maly mnie tak delikatnie kopie..jak w 20 tyg..jakby slyszal moje jeki..ze za mocno i krocze boli..nie dogodzi mamusi..

Paula super...teraz odpoczywaj..chcielismy isc na life ale tyle sie z mezem klocilam ze ledwo na piekna i bestie zdazylismy 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A jak ci się piękna i bestia podobały? Bo ja chyba z koleżanką pójdę
Cytat:
Velus..jej pewnie chodzilo..ze ja chce dodatkwo spryskiwac waciki i dziecku tak pupke myc..ze szybciej wacik butelka pomoczyc..a tam to jedynie spryskiwacz

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Aaaa to nie ta pupa 😁 Pomyliłam tyłki 😂

Hahaha. No dokładnie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Dzieki😘 w rossmanie tez sa, tylko mniejsze to moze tez sprobuje z tym tantum rosa.

Hej w ogóle😉 ale sie nie wyspalam. W nocy sasiadki z sali co chwile mialy ktg podlaczane, na zmiane.
Buuu jak ja chce do domku😞

---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ----------

Haha ja tez tak zrozumialam😁

Sama chciałaś zostać A w weekend można się wypisać?

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Ja mylam ciepła woda z miseczki. Za każdym razem zmieniałem na świeża, bo nie była przegotowana. Przecież nie będę też kąpać w przegotowanej haha ha ha

Nawet bym nie pomyślała żeby przegotowanej używać
Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Hej. Wedle życzenia wstawiłam siatkę do pierwszego postu.

Mam od rana mdłości. Chyba jestem w ciąży. W nocy się obudziłam o 2 i usnąć do 4 nie mogłam. Kiedy już mi się lepiej przysnęło to w uchu zabrzęczało "mamo, wstań, kobudka"
TYYY a jak zaszłas w ciążę będąc w ciąży?????
Cytat:
No wiem ze sie nie kapie ale jednak ta pupe sie czesto myje a boje sie odparzen i podraznienia, zwlaszcza w upały.
Oczywiscie tylko na poczatku

Nieee myślę że woda Nie zrobi różnicy

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Migotekk... waga 2kg dla dziecka to dla Ciebie norma?
Przecież to hipotrofia jest. Moja koleżanka z podejrzeniem hipotrofii w szpitalu leżała. I różne, rózniaste badania jej robili.
Dla mnie nie ważna jest waga, najważniejsze aby maluch urodził się zdrowy.

Zarówno ja jak i mąż wazylismy po 3800 i mieliśmy ponad 50cm długości. Czyli mieliśmy nadwagę?
Dodam, że moja mama ma 157cm i przed ciążą ważyła 47kg. Wody odeszły jej w domu o 22 a mnie urodziła o 1.20 (3h i 20min trwał poród) więc poszło jej sprawnie.

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Taka ciekawostka- mój mąż by chciał żeby Jerzyk ważył min. 4500 żeby był duży i było mj łatwiej w życiu

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
u nas poki co kazde jedne sie sprawdzaja. Obecnie na dadach z Pl jestesmy bo przywiezlismy zapasik

Moja chusta juz wyprana i poskladana czeka na wkladzik

Starsza tez nosilam praktycznie odkad skonczyla 3 moze 4 tygodnie do chyba 3 miesiaca ciazy. Pozniej juz bylo mi ciezko a balam sie na plecy zarzucic. A teraz wiadomo sila wyzsza i nie moge
Właśnie się zastanawiałam od kiedy można chusty próbować.
Cytat:
Wkrecilam meza..ze mokre lozko..wylecial z kuchni jak poparzony..szukal mokrego ::-D
No coz...prima aprilis

Hahaha dobre. Ja na nic nie wpadłam. Nigdy nie byłam dobra w prima Apprilis owych zartach.

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
ja babydream i może się jeszcze na hipp skuszę mam krem z faktorem, krem babydream to twarzy i ciała, taki w tubce, oliwkę wzięłam i chusteczki nawilżane. Jak dziecku nie podejdzie to i tak się zużyje

już bez przesady, z przerębla wody nie będziemy braćrano przegotować, ostudzić i niech trzyma temp pokojową. A potem pod kran dupsko i tyle Położna nam mówiła, żeby za dlugo takiej przegotowanje też nie używać bo kąpie się i tak w kranówie zwykłej

Zresztą lato będzie, to maluchowi pewnie też przyjemniej jak się go troszkę w dupsko chłodną wodą ochłodzi

ja ważyłam 4 z kawałkiem, mój brat prawie 5 o ile dobrze pamiętam, to głodówa na miesiąc żeby figurę złapać :p

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

A tak swoją drogą, czy nam ktoś tyłki przegotowaną przemywał? Mi mama myła latem pod studnią taką lodowatą i jakoś żyję :p
Ja myślałam żeby sobie jakiś ładny słoiczek z wodą przygotować
Cytat:
Ja teraz zechce aprobowax plecaka, moze sie odwaze i moze meza w koncu namowie na chustonoszenie. Specjalnie szukalam chusty w neutralnym kolorze.

Ja nie ryzykuje i nienwywoluje wilka z lasu dzis zartami o porodIe

Ale cos wymyslec musze na meza
Ja też szara kupiłam i już Piotrek przymierzal
Cytat:
Ten nadmanganian tez mam kupic i na początku do kapieli dawac.. To jak cos do tego pstrykacza tez można. Kupie jeszcze taki mniejszy moze dla dzidzi a sobie zostawie ten..

Gdzie się to to kupuje??

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 10:43   #3152
pannaanna_87
Zakorzenienie

Na piekna maz chcial pojsc bo to jego ulubiona bajka 😂 fajne...duzo spiewania..taki maly musical..lekki i przyjemny.. A ten life? Mowisz taki sobie... Thiller czy fikcja bardziej? Chcialabym pojsc na jakis dobry thiller. Jest baba jaga ale to ponoc horror..boje sie..ze za mocne będzie jak na taki stan ciazowy.

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 10:43   #3153
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość

No nie wiem. Chyba niepokalane poczęcie, bo mam celibat od początku roku

Nadmanganian kupisz w aptece i kosztuje grosze. Warto mieć w apteczce dla dziecka i dla siebie.

Chciałam rozmrozić szynkę, a się okazało, że to indyk
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 10:44   #3154
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:

Hahaha. No dokładnie

Taka ciekawostka- mój mąż by chciał żeby Jerzyk ważył min. 4500 żeby był duży i było mj łatwiej w życiu

Hahaha dobre. Ja na nic nie wpadłam. Nigdy nie byłam dobra w prima Apprilis owych zartach.

Gdzie się to to kupuje??

Od urodzenia

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 10:45   #3155
pannaanna_87
Zakorzenienie

Paula tez myslalam o tym sloiczku..sa ładne w pepco..ale poki co mam psikacz a najwyzej potem sie zamieni kumepla sie smieje..ze cuduje a i tak przezucze sie na chusteczki bo wygodniej

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Paula w aptece kupisz. Ja mam na liscie na gemini

Stary 2017-04-01, 10:55   #3156
vanessa1781
Zakorzenienie

Witam w ten piękny dzień. U mnie już 18 stopni a ma byc 22. Po drzemce młodej jedziemy do mamy na imieniny. Dzwoniła ze chyba zrobi imprezę na podwórku... grill taka pogoda ze szkoda siedzieć w murach. Będą też siostry z dziecmi to moja w końcu się wyhasa z nimi.

Cytat:
Ja mylam ciepła woda z miseczki. Za każdym razem zmieniałem na świeża, bo nie była przegotowana. Przecież nie będę też kąpać w przegotowanej haha ha ha

Ja też. Kupiłam mała miseczkę i ona jest tylko do mycia dupci nawet jak Córkę do mamy zawoze to z ta miseczką. I od początku myje wodą z kranu, przegotowana przemywalam tylko buzke po kąpieli no i dziąsełka.
Ja bym nie mogła używać psikacza bo jak przemywam po kupię to waciki mam tak namoczony mocno, prawie nie odsączony, że po prostu leje się po dupci.

Właśnie, Dziewczyny, nie zapominijcie o myciu dziaselek a potem pierwszego zabka Mi.polozna pokazała taki sposob- nawinać czystą pieluszke tetrowa na koniec palca i zamoczyć w przegotowanej wodzie i dobrze umyć dziąsełka i język. Moja mała jak zaczaiła o co chodzi to ssała mi ta pieluche - chyba pić się jej chciał o

Cytat:
Hej. Wedle życzenia wstawiłam siatkę do pierwszego postu.

Mam od rana mdłości. Chyba jestem w ciąży. W nocy się obudziłam o 2 i usnąć do 4 nie mogłam. Kiedy już mi się lepiej przysnęło to w uchu zabrzęczało "mamo, wstań, kobudka"
No co Ty??? To chyba zart prima aprilisowy ta ciąża... wkrecasz nas?

Edytowane przez vanessa1781
Czas edycji: 2017-04-01 o 10:56
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 10:58   #3157
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Paula tez myslalam o tym sloiczku..sa ładne w pepco..ale poki co mam psikacz a najwyzej potem sie zamieni kumepla sie smieje..ze cuduje a i tak przezucze sie na chusteczki bo wygodniej

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Paula w aptece kupisz. Ja mam na liscie na gemini

zawsze powód żeby sobie jakiś ładny słoiczek czy pojemniczek kupić :p

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Witam w ten piękny dzień. U mnie już 18 stopni a ma byc 22. Po drzemce młodej jedziemy do mamy na imieniny. Dzwoniła ze chyba zrobi imprezę na podwórku... grill taka pogoda ze szkoda siedzieć w murach. Będą też siostry z dziecmi to moja w końcu się wyhasa z nimi.

Ja też. Kupiłam mała miseczkę i ona jest tylko do mycia dupci nawet jak Córkę do mamy zawoze to z ta miseczką. I od początku myje wodą z kranu, przegotowana przemywalam tylko buzke po kąpieli no i dziąsełka.
Ja bym nie mogła używać psikacza bo jak przemywam po kupię to waciki mam tak namoczony mocno, prawie nie odsączony, że po prostu leje się po dupci.

Właśnie, Dziewczyny, nie zapominijcie o myciu dziaselek a potem pierwszego zabka Mi.polozna pokazała taki sposob- nawinać czystą pieluszke tetrowa na koniec palca i zamoczyć w przegotowanej wodzie i dobrze umyć dziąsełka i język. Moja mała jak zaczaiła o co chodzi to ssała mi ta pieluche - chyba pić się jej chciał o

No co Ty??? To chyba zart prima aprilisowy ta ciąża... wkrecasz nas?
u mnie w cieniu 25 stopni jest potem do lasu z psem wybywamy
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-01, 10:59   #3158
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:

Hahaha. No dokładnie

Gdzie się to to kupuje??

Na wlasne zadanie mozna sie wypisac w kazdej chwili. Ale po pierwsze nie chce miec w papierach wypisu na żądanie, po drugie czuje sie tu bezpieczniej, po trzecie mam ktg kilka razy dziennie, po czwarte jakby sie cos w miedzyczasie wydarzylo to mialabym do siebie pretensje (z moim szczesciem istnieje takie prawdopodobienstwo), po piate nie zbawia mnie dwa dni😁 i maz zateskni😎

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 11:05   #3159
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ten etap kontynuuje, bo to już ciężko nosić takiego dużego skrzata

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Położna wszystko Ci powie po porodzie czy coś trzeba że skóra malucha robić

Pewniebtak, ale to tz by starsza nosil w razie W
W koncu to corunia tatunia
Stary 2017-04-01, 11:06   #3160
pannaanna_87
Zakorzenienie

Wlasnie widzialam laske w krotkich spodenkach i bluzce na ramiaczkach..chyba faktycznie jest upal.

Vanesska zazdroszcze grilla. 😅

Stary 2017-04-01, 11:32   #3161
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie widzialam laske w krotkich spodenkach i bluzce na ramiaczkach..chyba faktycznie jest upal.

Mój mąż się tak wyletnił dzisiajoby go nie przewiało bo nie wytrzymam z umoerajacym chłopem

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-01, 11:42   #3162
Daga825
Wtajemniczenie

Ja w sumie też krótki rękaw, spodnie 3/4 koty leżą pod wiatrakiem a to już coś znaczy

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 12:10   #3163
Sarenkaa13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
ja babydream i może się jeszcze na hipp skuszę mam krem z faktorem, krem babydream to twarzy i ciała, taki w tubce, oliwkę wzięłam i chusteczki nawilżane. Jak dziecku nie podejdzie to i tak się zużyje

już bez przesady, z przerębla wody nie będziemy braćrano przegotować, ostudzić i niech trzyma temp pokojową. A potem pod kran dupsko i tyle Położna nam mówiła, żeby za dlugo takiej przegotowanje też nie używać bo kąpie się i tak w kranówie zwykłej

Zresztą lato będzie, to maluchowi pewnie też przyjemniej jak się go troszkę w dupsko chłodną wodą ochłodzi

ja ważyłam 4 z kawałkiem, mój brat prawie 5 o ile dobrze pamiętam, to głodówa na miesiąc żeby figurę złapać :p

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

A tak swoją drogą, czy nam ktoś tyłki przegotowaną przemywał? Mi mama myła latem pod studnią taką lodowatą i jakoś żyję :p
A ja mialam miske z woda przegotowana przy łóżeczku. Moczylam wacik i mylam pupe. A temperatura wody byla taka pokojowa. Jak za zimne to w rece sie ogrzalo. No i teraz nawet nie planuje kupowac chusteczek
Zreszta dostalam dla Corki 4-pak 3 lata temu i jeszcze mam do dziś dwie paczki
Cytat:
Ja teraz zechce aprobowax plecaka, moze sie odwaze i moze meza w koncu namowie na chustonoszenie. Specjalnie szukalam chusty w neutralnym kolorze.

Ja nie ryzykuje i nienwywoluje wilka z lasu dzis zartami o porodIe

Ale cos wymyslec musze na meza

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 12:12   #3164
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Na piekna maz chcial pojsc bo to jego ulubiona bajka 😂 fajne...duzo spiewania..taki maly musical..lekki i przyjemny.. A ten life? Mowisz taki sobie... Thiller czy fikcja bardziej? Chcialabym pojsc na jakis dobry thiller. Jest baba jaga ale to ponoc horror..boje sie..ze za mocne będzie jak na taki stan ciazowy.

Life to takie połączenie thillera z fikcja. Opinie ma bardzo dobre. Mi się momentami wydawało mocno naciągane dlatego miałam niedosyt. Ale mąż mi rękę sciskal coraz mocniej więc chyba było napięcie
Podobno Gold bardzo dobry i o dziwo thriller czeg9 się nie spodziewałam po trailerze
Cytat:
Na wlasne zadanie mozna sie wypisac w kazdej chwili. Ale po pierwsze nie chce miec w papierach wypisu na żądanie, po drugie czuje sie tu bezpieczniej, po trzecie mam ktg kilka razy dziennie, po czwarte jakby sie cos w miedzyczasie wydarzylo to mialabym do siebie pretensje (z moim szczesciem istnieje takie prawdopodobienstwo), po piate nie zbawia mnie dwa dni😁 i maz zateskni😎

To już nie narzekaj 😀😀
Cytat:

Noo jest. Ja mam krótki rękawek i takie spodnie jak od piżamy
My na spacer do lasu Kabackiego pojechaliśmy. Nieźle tłumy

Jeszcze chce podjechać do jakiegoś sklepu po bluzki bo na taką pogodę niewiele mam rzeczy w szafie które będą pasować

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
Stary 2017-04-01, 13:01   #3165
marikaxp
Rozeznanie

U mnie 20° . Już byliśmy na spacerze. Kupiłam 2 staniki- bo już mi cycki wypływały😂 takie odpinane do karmienia , ale cenna masakryczna- 120zł za szt. Mam nadzieję, że już mi nic tam nie urośnie, bo w obwodzie mogę jeszcze zmiejszyć jakby coś Amelia zobaczyła palmy i się uparła, że musimy kupić 😂 więc kupiliśmy. Zrobiłam obiad , mąż pojechał do pracy a my się do parku zbieramy. Miłego dnia mamuśki 😙😙

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 13:23   #3166
kacperkova
Zadomowienie

Hej
U mnie piękna pogoda.

Jelonek torta robiłaś dla siebie? Jeśli tak to wszystkiego najlepszego! Sto lat!

Pięknego popołudnia dziewczyny ;-)

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 13:29   #3167
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kacperkova Pokaż wiadomość
Hej
U mnie piękna pogoda.

Jelonek torta robiłaś dla siebie? Jeśli tak to wszystkiego najlepszego! Sto lat!

Pięknego popołudnia dziewczyny ;-)

Dzięki. Urodziny miałam w środę, a dziś robię imprezkę
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 14:43   #3168
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Spoznione wszystkiego naj
Stary 2017-04-01, 15:26   #3169
pannaanna_87
Zakorzenienie

Jelonek nic sie nie chwalilas..to 100 lat! Faltycznie upal..mialam krotki rekaw..dlugie spodnie i sie topilam..22 stopnie..chcialam sobie kupic skorzana ramoneske ale narazie odpuszczam jak jest taka pogoda jakis sweterek cienki czy jeansowa kurteczka starczamm

Bylam w rossmanie..to co chcialam z babydream juz nie bylo..czyli plyn do kapieli i mleczko. . takze kupilam z hippa.. do tego dobralam paczke tych husteczek haggis w 3paku oraz te velvet. Z babydream juz nie bralam..a z tamtych wzielam i tak ostatnie paczki. skorzystalam z karty na -10 %aha i pampers 1 kupilam ta jedna wielka paczke..z tego wezne do szpitala 20 szt i jakies probki..pozniej sie dokupi jakies inne..

Babka przy kasie zakręcona..mowi..ze mam dobrac jeszcze 2 paki chusteczek bo beda gratis to jej mowie..ale mam plyn..mleczko..i chusteczki gratis plyn 30 zl a reszta okolo 13-15 zl wiec sie sporo zaoszczedzilo

Potem zakupy spozywcze i teraz leze..bez obiadu bo ide na urodzi y.. a tam u babci meza zawsze dobrze zjesc daja

Edytowane przez pannaanna_87
Czas edycji: 2017-04-01 o 15:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-01, 15:26   #3170
pannaanna_87
Zakorzenienie

1491056806884.jpg

Stary 2017-04-01, 15:31   #3171
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Jelonek 100 lat!😘😘😘

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 15:32   #3172
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Jelonek nic sie nie chwalilas..to 100 lat! Faltycznie upal..mialam krotki rekaw..dlugie spodnie i sie topilam..22 stopnie..chcialam sobie kupic skorzana ramoneske ale narazie odpuszczam jak jest taka pogoda jakis sweterek cienki czy jeansowa kurteczka starczamm

Bylam w rossmanie..to co chcialam z babydream juz nie bylo..czyli plyn do kapieli i mleczko. . takze kupilam z hippa.. do tego dobralam paczke tych husteczek haggis w 3paku oraz te velvet. Z babydream juz nie bralam..a z tamtych wzielam i tak ostatnie paczki. skorzystalam z karty na -10 %aha i pampers 1 kupilam ta jedna wielka paczke..z tego wezne do szpitala 20 szt i jakies probki..pozniej sie dokupi jakies inne..

Babka przy kasie zakręcona..mowi..ze mam dobrac jeszcze 2 paki chusteczek bo beda gratis to jej mowie..ale mam plyn..mleczko..i chusteczki gratis plyn 30 zl a reszta okolo 13-15 zl wiec sie sporo zaoszczedzilo

Potem zakupy spozywcze i teraz leze..bez obiadu bo ide na urodzi y.. a tam u babci meza zawsze dobrze zjesc daja

Ja miałam cos kupować- jakiś cieniutki płaszczyk czy taką narzutkę bawełnianą ale mi się odwidziało po dzisiejszej pogodzie. Mam jakieś kurtki skórzane i jedną dżinsowa. Nie zapnę się oczywiscie :P Ale powinno być ok. Wolę sobie bluzki jakieś kupić. Byłam w Tesco myślałam że w F&F coś kupię tanio ale bieda było. Ale dobrze bo mi się przypomniało że przecież teraz będę miała czas żeby w końcu lumpeksy obczaić
A kasę z płaszcza wolę zostawić na coś innego, np. buty jak już będzie trzeba większe kupić.

Połaziliśmy po lesie a teraz obiadek się robi. Lubię czasem taką wygodną wersję- mięso wolnogotowane - dzisiaj udka z kaczki. Robią się w piekarniku. Do tego frytki z piekarnika i surówka i obiad na wypasie a ja się nie narobię. Przynajmniej mieszkanie ogarnęłam i przy tej pogodzie to az miło jak ogarnięte jest. I pranie w końcu na balkonie się suszy

Stary 2017-04-01, 15:38   #3173
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja nigdy ramoneski nie zapinalam..w mojej sie dziura zrobila..jest weekend znizek ale zobacze.. Jest nawet na groupon jak ktoras cos tam kupuje.. Ja chce kupic sushi bo akurat się opcja pojawila
Ja bym jedynie jakas fajna na ramiaczkach kupila..mam suoer zwiewne ale to na maj to juz raczej nie ubiore...
Maly mnie znowu kopie na dole..eh łobuz

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Paula obiadek brzmi smakowicie

Stary 2017-04-01, 16:17   #3174
kacperkova
Zadomowienie

Odebraliśmy tort, mega mi się podoba,

Impreza jutro ;-)1491059845335.jpg

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 17:21   #3175
tunia89
Zakorzenienie

Cytat:

Taką samą pake pampersow dzisiaj kupiliśmy

Dzisiaj tak:
- kupiliśmy łóżeczko, materacyk i poduszkę klin
- zamówiliśmy wózek a pan był taki miły, że pokazał nam jak wpiąć bazę isofix do samochodu (chociaż wiedział, że nie kupimy ponieważ odkupujemy od znajomych) bo nie byliśmy pewni czy do naszego scenica z 2005 będzie pasowała
- kupiliśmy komodę malm i kallaxa 4×2 na jakieś zabawki małego oraz dwa przescieradelka, dwa ochraniacze na łóżeczko i niebieski recznik, dwa zielone pudełka i pudełka na buty

Jestem mega zmęczona

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 17:56   #3176
maajjaa88
Zadomowienie

U mnie do slonca bylo ponad 30 stopni, swietna pogoda ale troche za goraco

W rossku kupilam plyn baby dream, plyn z mixa, chusteczki. Moja siostra brala dla siebie 2 kremy wiec tez mi dobrala gratisow. Mam tym samym trojpak hagissow, dwupak babydream i jedne babydream w pudeleczku Jeden dwupak babydream do demakijazu wzielysmy.

Zostal mi do kupienia krem z factorem ale to musze jechac do wiekszego rosska i nie wiem co dobrac. Siostra chce balsam nivea dla siebie wiec 2 gratisy dla dzidziusia bym wziela i nie wiem co brac. Balsam dla dziecka jest konieczny? Czy lepiej wziac np dwa bepantheny te za 18,49? Ten sam jest na doz za 13 zl ale skoro tu by byl gratis to moze lepiej go wziac niz kolejny plyn do mycia?
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-01, 20:16   #3177
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja wzielam mleczko hippa po kapieli jakby skora byla sucha a bephanten bede do pupki uzywala jakby odparzenie bylo ale to na gemini zamowie. I plyn do kapieli i tyle.. Ja mam jakis dla dzieci 50 na lato ale musze poczytac czy od 1 dni bo na pewno moge dla niemowlat. A to maz dostal kiedys jeszcze jak pracował. .. Rok temu ale data waznosci dluuga ja bym wziela krem z filtrem i jakies mleczko..chcialam babydream ten plyn i mleczko ale juz nie bylo..wzielam drozszego hippa ale rowniez dobry sklad..
Chociaz dzis na urodzinach slyszalam..ze najlepsza oliwka..pow..ze nie bede niczym chyba ze skora sucha to mam mleczko..i ze mam kupic krem bambino bo najlepszy..ale nie skomentowalam..pow..ze mam hippa bo ma najlepszy sklad i tyle..oni nie znaja hippa bo wiadomo..starsze osoby..niema co dyskutowac z pielegnacja kiedyś i dzis..

Stary 2017-04-01, 20:29   #3178
vanessa1781
Zakorzenienie

Ale się objadłam... karkóweczka, szaszłyczki, boczuś i kiełbaska do tego sałatka wiosenna z feta
A wracając do domu jeszcze nie miałam dosc i zaliczyliśmy Maca i mcflurra. Mąż sie mnie teraz pyta czy nie jest mi niedobrze. Nie wiem o co mu chodzi
Stary 2017-04-01, 20:34   #3179
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Ale się objadłam... karkóweczka, szaszłyczki, boczuś i kiełbaska do tego sałatka wiosenna z feta
A wracając do domu jeszcze nie miałam dosc i zaliczyliśmy Maca i mcflurra. Mąż sie mnie teraz pyta czy nie jest mi niedobrze. Nie wiem o co mu chodzi
U nas też dziś sezon grillowy rozpoczęty Właśnie leżę obżarta pyszną, chrupiącą kiełbaską 😀Niebo w gębie 😍

Stary 2017-04-01, 20:41   #3180
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepszosci i zdrówka

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kacperkova Pokaż wiadomość
Odebraliśmy tort, mega mi się podoba,

Impreza jutro ;-)Załącznik 6999692

Zdrówka dla Kacperka
Właśnie sobie uświadomiłam ze moja córka za miesiac i parę dni też skończy 2 latka. Jeju kiedy to zleciało... moje maleństwo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości