Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-03, 09:00   #3151
fibian
Zadomowienie

GG do fibian
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7

Simona - śliczna panienka z Tamarki
Rzabba - ale Ci zazdroszczę widoków. To tak jak cały czas być na wakacjach
Dzięki Sohf Simona w imieniu Anielki

A u mnie wczoraj wieczorem Anielka "przypomniała " sobie o szczepieniu i zaczęła tak bardzo płakać ,że daliśmy jej czopek z paracetamolem. Na szczęście po jakichś 2 g. przeszło i usnęła. Ale stres

Edytowane przez fibian
Czas edycji: 2007-04-03 o 10:13
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 10:24   #3152
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgogaj Pokaż wiadomość
Elu tak rzadko pokazujesz nam Jaśka, że widać jak sie zmienia.
no to zostane przy tej częstotliwości
malgogaj pokaz te spodenki lniane, bo ja tez chciałabym wlasnie cos lnianego dla Jasia

Jasiek ostatnio strasznie sie rwie do siadania. Łapie za kołderkę i i ciągnie do góry i głowe i nogi. A jak wezme go za rączki to juz mysli, ze do siadania i tez sie podciąga. Trzyma juz ładnie gryzaczki w rączce i obowiązkowo w buzi, czasami tak pcha ze aż kaszle. No i straszne piski z radości mu sie włączyły jak zacznie sie pruc to aż w uszach dzwoni.

Tamarka, fajna dziewuszka, oczka ma śliczne, no i ta czupryna ze oj
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 10:29   #3153
malgogaj
Zadomowienie

To taki komplecik z Next'a
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 131-947-X39w.jpg (12,7 KB, 25 załadowań)
Stary 2007-04-03, 10:31   #3154
AnitaSuska
Zadomowienie

Witam
Kocur jest cudny!!!

Dzięki za miłe słowa w stronę syncia

Jaguś świetne świetne,ale się pośmiałam,mam nadziję, że nasi mężowie i faceci nie będą praktykować takich zawodów!ważenie kupy,i slinotok!!hahahaha

Malgogaj ja właśnie zauważyłam ,że Maciek w kółko się śmieje,rozbawia całą rodzinę i na dodatek dyskutuje z osobami,które widzi po raz pierwsszy!!ale to w piątym miesiącu podobno sie zmienia,tzn,dzieci reagują płaczem na obcych..

Wczoraj była u nas pielęgniarka,zobaczyć,czy nie jesteśmy patologią,czy mały nie ma odparzeń itd..nie chciało jej się za wiele sprawdzac ,ale ja jej pokazałam jego piekna bez odparzn pupcię
A najlepsze jest to,że pielęgniarki sprawdzają warunki, w jakich żyje dzieciątko,a u mnie na biurku przy kompe whiski stałobo wcześniej męża siostrapodrzuciła,bo była na wycieczce i w ramach pamiątkihehe!szybko schowałam,żeby nie było,że dziecku podaję malibu w cyckjachheheheh
o ale pani pielęgniarka sprawdząła,czy maly potrafi sie podciągnć ,jak pociągnę go za rączki,tzn,czy trzyma główkę,czy na brzuszku trzyma łebek ijak go trzymam w pionie!Mały wsio potrfi na pięć

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 10:36   #3155
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

tradycyjnie dopisuje po doczytaniu calosci

Dziewczyny dzieki za rady i opinie w sprawie sukienki

Kamilko, Fibian, Elu, Anitko dziekuje w imieniu Kocura za komplementy

Kamilko, drugie zdjecie z tatusiem super jest, i mialam juz wczesniej napisac a jak zwykle zapomnialam-Tosi bardzo ladnie jest w kapelusiku

Anitko, slodka fotka z pluszakami

Elu, mi sie zdaje ze Jas do Ciebie podobny- widzialam slubne fotki. A jesli chodzi o zbledniecie to ok 3-4 miesiaca jakos dziecko blednie na jakis czas bo obniza sie poziom krwinek czerwonych- jakos tak

Fibian, nasze dziewczyny koncza dzisiaj 3 miesiace Anielka faktycznie na pierwszynm zdjeciu jak aniolek. Podajesz Anielce cos wiecej poza mleczkiem? Pytam bo dziewczyny w tym samym wieku.

Aranko, Tamarce sie kolko na glowce z tylu wytarlo od lezenia i ma lyse

Edytowane przez Simona
Czas edycji: 2007-04-03 o 10:48 Powód: dopisek
Simona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 10:39   #3156
maszka66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fibian Pokaż wiadomość
Maszka - Wikunia bardzo ładnie się uśmiecha - chyba na przekór wszystkiemu . Dobrze,że wróciłaś do pracy, te kilka godzin pozwolą Ci na złapanie odrobiny dystansu. Tak wogóle to w brzuswzku Wiktorii są jeszcze te bakterie i dlatego tak boli ją brzuszek? Czy jest inny powód?
Obawiam się, że to coś poważniejszego. Nie wiem czy obejdzie się bez operacji, ale mam nadzieję, że tak. Zobaczymy jutro
Problem Wiktorii to gazy. Ona sama nie może się załatwić, a dopóki tego nie zrobi to gazy też szaleją w brzuszku. I to nie jest typowe zatwardzenie tylko niemożność "wyrzucenia" tego z siebie. Wiem, że kupki nie muszą pojawiać się co dzień, ale to co innego. Jej brzuszek robi się wielki i twardy, aż wszystkie naczynia krwionośne widać a skóra robi się tak napięta, że mało nie strzeli.

Cytat:
Napisane przez malgogaj Pokaż wiadomość
Halo halo
Po pierwsze Maszko Wiktoria jest super i mi też najbardzieje sie podoba zdjęcie z języczkiem . Mi się nóż w kieszeni otwiera jak piszesz,że lekarze nie wiedzą co jej jest!Od czego on są w takim razie ja sie pytam! Mam nadzieje ze gastrolog powie coś mądrego!
Poszłam do pediatry po skierowanie do Centrum Zdrowia Dziecka. Strasznie wydziwiała i nie miała ochoty pisać a jak się okazało nie miała pojęcia co to za chorobą, na którą wskazali lekarze w szpitalu jako prawdopodobną i mnie pytała co to jest bo jak sama przyznała nigdy o czymś takim nie słyszała! Ja rozumiem, że nie trzeba być specjalistą w każdej dziedzinie, ale chyba wypadałoby się dokształcać i przynajmniej mieć pojęcie jakie choroby teraz istnieją. Żenada

Cytat:
Napisane przez Simona Pokaż wiadomość
Maszko, Wiki taka pogodna dziewczyneczka-super i jak ladnie glowke trzyma. A z ta waga to moja Tamcia tez ostatnio byla ponizej normy co prawda o jakies min 200gr ale nie miescila sie w siatce centylowej - byla pod. Tez mialysmy problemy kupowe i pomogl Lakcid- rewelacja po prostu. Moze Wikunia ma zaburzona flore bakteryjna w jelitkach i zla perystaltyke i Lakcid by to wyregulowal? A robilas posiew moczu i kalu? Zle przybieranie moze byc wynikiem bakterii.
Problem w tym, że wcale nie chce leżeć na brzuszku i podnosić główki.
Lakcid daję od wyjścia ze szpitala. Tylko dawki zmieniają się. Nasi lekarze to imbecyle. Jak przeczytałam ile Tamcia miała badań do zrobiemnia to Ci zazdrościłam. To męczące, ale przynajmniej lekarze się przejmują. Ja leczę Wikunię prywatnie bo w przychodni p. dr (kto jej dał ten tytuł) ograniczyła się do zważenia Wiktorii i powiedziała, że ona nie będzie ingerowala w leczenie, nie wie co z lekami, nie wie kiedy szczepić i w ogóle dobrze, że wie, że ma ciepłą posadkę, a nadaje się tylko do wypisywania zwolnień bo skierowania to już też nie bardzo.
Wysyłając dokumenty do CZD musiałam sama opisać chorobę i objawy. Mial to zrobićlekarz, ale to już za dużo na barki p. dr z przychodni. BRR.

Cytat:
Napisane przez kamilka23 Pokaż wiadomość
Maszko Wikusia jest boska!! A na zdjeciu z jezyczkiem powalajaca!! I jak sie ladnie usmiecha. Jeszcze raz Ci posze, zebys sie ta waga tak nie martwila, tym bardziej, ze Malutka wcale na chudzinke nie wyglada, ma fajna druga brodke!! Trzymajcie sie dziewczyny!!
Wiktoria jest właściwie miesiąc do tyłu z jedzeniem więc może to nic nadzwyczajnego, ale sama nie wiem.
Wikunia to chyba będzie modelką Jak zobaczy aparat to od razu pozuje i smieje się od ucha do ucha i tak jak córcia Rzabby uśmiecha się ślicznie do nowych ubranek
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 10:44   #3157
maszka66
Zadomowienie

Oczywiście zapomniałam
Przyszła wiosna a ja jestem tak podminowana, że najmniejszy drobiazg wyprowadza mnie z równowagi.

Tak piszecie o świętach bo to już tuż tuż. Powiedzcie mi czy Wy jadacie jajka. Ja trzymam tak ostrą diete, że już pogubiłam się w tym wszystkim co mogę i co powinnam jeść.
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 11:55   #3158
Olif
Raczkowanie

GG do Olif

Cytat:
Napisane przez maszka66 Pokaż wiadomość
Oczywiście zapomniałam
Przyszła wiosna a ja jestem tak podminowana, że najmniejszy drobiazg wyprowadza mnie z równowagi.

Tak piszecie o świętach bo to już tuż tuż. Powiedzcie mi czy Wy jadacie jajka. Ja trzymam tak ostrą diete, że już pogubiłam się w tym wszystkim co mogę i co powinnam jeść.
Maszko a co jesz?
Bo ja tez jestem na ostrej diecie i chcialabym sie skonsultowac
Olif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 12:40   #3159
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Simona Pokaż wiadomość

Elu, ok 3-4 miesiaca jakos dziecko blednie na jakis czas
to budujące

ja zjadłam ostatnio całe jajo i było ok, dzis zjadłam kiwi... zobaczymy. Ale przecholowałam z nabiałem i juz cos jest na buziaku. Po czekoladzie tez mu cos wyskakuje.
malgogaj, fajny ten stroj, jesli masz cały taki komplet jak na zdjeciu to super. Ja własnie myslę o takim bezrękawniku dla Jasia, tyle ze my czaimy sie z chrztem na pocz. wakacji, i moze bedzie juz za ciepło na taki swterek....? ale w naszych kamiennych kościołach wcale chyba sie nie przegrzeje..
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 13:02   #3160
Aranka
Zakorzenienie

Laura dała mi dzis popalić od 9.00 do 13.00 wcale nie spała - każda próba utulenia kończyła się niemiłosiernym wrzaskiem. W końcu o 13.05 odpłynęła nagle dosłownie w 3 sekundy! Wczoraj była taka cudna pogoda, pojechałam z dziewczynkami do dużego parku. julia szalała na placu zabaw a ja pierwszy raz karmiłam Laurkę na dworze! W jednym sklepie narobiła takiego wrzasku, że przetaziła kobietkę w zaawansowanej ciąży i jej męża...biedni chyba się nie spodziewają co ich czeka bo mieli taaakie wielkie oczy , że coś tak małego może narobić aż tyle wrzasku! Wrzucam aktualne fotki mojego łysolka - jak widać fałdek brak...ciekawe ile waży? Miała mieć jutro szczepienie ale dzwonili z przychodni pediatra na urlopie więc przekłdają szczepienie na środę za tydzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060473.JPG (64,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060476.JPG (66,9 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060486.JPG (58,2 KB, 22 załadowań)

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 13:18   #3161
malgogaj
Zadomowienie

Elu no ja wałaśnie jeszcze go nie mam, czaje sie na razie. Olaf bedzie chrzczony gdzieś tak w lipcu wiec szukam czegoś w miare lekkiego ale z opcją sweterek jakby było chłodno. Widziała tez w H&M takie fajne spodenki beżowe i białą koszulę z krótkim rękawem. Do tego musiałą bym znalezc właśnie jakis sweterek albo najlepiej taki bezrękawnik właśnie.

Ja to na swoją dietę nie zwracam już zbytniej uwagi. Jedyne co to staram sie jeść zdrowo.

A Laura już teraz ma zgrabne nóżki I faktycznie bez fałdeczek!
My to mamy całe nóżki w fałdach

Anitko dobrze ze nas nie przychdzą sprawdzać, bo żesmy tyłeczek sobie tak mocno odpażyli..walczyłam dwa dni i chyba już jest ok.

Simona, Olaf ma mało włosków, ale też mamtakie wytarte kółeczko z tyłu głowy. Śmiesznie to wygląda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-03, 13:51   #3162
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Aranko ano faldeczek brak. Ale dzieci sobie podobno same te sprawy z jedzeniem reguluja, wiec pewnie tak ma byc. A Laurka wcale taka lysa nie jest!! I jak fajnie na brzchu lezy, wogole slodzizna z niej!!

Malgogaj moja Toska tez ma kolko wytarte z tylu glowy

A Antonia wasnie siedzi mi na kolanach i wcina gryzak. Zlapala go z calej sily, reka objela i slini ile wlezie

Zrobilam sobie dzisiaj troche wielkanocnej dekoracji w mieszkaniu, ale malo bo czasu nie mam zeby do sklepu pojsc i cos kupic ladnego.
Stary 2007-04-03, 13:57   #3163
Aranka
Zakorzenienie

Wrrr zeżarło mi posta...więc zaczynam od nowa....

Anitko u nas też była pielęgniarka środowiskowa. Zbierałam się właśnie z Laurką powoli do wyjścia do centrum poszaleć po sklepach a tu domofon "pielęgniarka środowiskowa do Laury...". W domu był naprawdę konkretny sajgon 1. śliczne 2 stosy prania do prasowania 3. po porządkach w szafie TŻ stał stos ubrań do spakowania do kontenera PCK 4. kilka ubrań na łożku w pokoju u dziewczynek bo jak to zwykle bywa jak dwie baby mają gdzieś iść to od razu stos ciuchów zostaje...4. 2 filiżanki od kawki na ławie + pusty talerzyk po ciasteczkch...Babka była naprawdę milutka a mój TŻ olał ją"na dzieńdobry" bo grał w słuchawkach na komputerze i nic nie słyszał że ktoś wszedł dopiero jak wychodziła to zrobił duże oczy skąd się ta baba wzięła? Miałam ochootę poczęstować ją kawką i ciastem ale sama się spieszyłam więc niestety nie ugościłam sympatycznej kobietki...Spytała mnie się czy daję sobie radę z opieką nad małą czy mam jakieś pytania. Po czym ze zdziwieniem w ocach spytała czy te wszystkie zabawki są dla tego dziecka?? No jak ja jej odparłam, że mamy jeszcze jedną córkę która ma już prawie 6 lat i jest w przedszkolu to się bardzo zdiwiła i stwierdziła, że ja w takim razie jestem już doswiadczona to ona jest tu zbędna!

Co do ubranek do chrztu to uważam, że jest to bardzo ważna uroczystość i chłopcy jak najbardziej mogą być ubrani w eleganckie potreczki i sweterki ale dziewczynce w sukience w króliczni mówię nie...Dla mnie taka sukienka to ubranko codzienne i w takiej chwili poprostu nie jest na miejscu (przynajmnie dla mnie). W domku owszem ale do Kościoła jakoś nie pasuje...Ale to tylko moje osobiste zdanie.

poniżej dla porówni\ania zrobione na szybko "zdjęcie zdjęcia" Julii - w tym samym wieku co Laurki. Róznica jak widac kolosalna... No ale ona na modyfikowanym była upasiona a nie na light cycu jak Laura...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060555.JPG (79,6 KB, 59 załadowań)

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 14:33   #3164
Nita6
Zakorzenienie

hm to rzeczywiscie różnica - my też jedziemy na modyfikowanym
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 14:40   #3165
AnitaSuska
Zadomowienie

Aranko no Tobie to nie musi pielegniarka juz nic tlumaczyc)a Julka niezly kasek byla
Laurka laseczka,ciekawe ile wazy

Simonko mialam napisac,ale ucieklo mi z glowy,sobie kupilam plaszczyk za kolano,moz sie smiej4e,ze Colomboale teraz taki rzut mody,wiec sie wpakowalam wńi mam nadzieje,ze go na chrzciny wykorzystam..a no i zestaw czekoladowa sp[odnica i marynarka,czekoladowe buty..
maly ma cienki ,polarkowy stroj ;kurteczka,spodnie,czapka ,mi sie podoba,za pozno,zeby szalec na allegro,a u m nie nie ma h&m,a specjalnie nie szalalam..poza tym ten komplet jest5 fajowy,a w domu malego przebiore zawadiacko)

ja juz z zelazna dieta dawno na bakier,chyba im dziecko starsze tym lepiej funkcjonuja jego jelitka..i u na odpukac juz od dluzszego czasu niet klopotow z kupami i brzuszkiem,a ja jadam ogorki zielone,troche kapusty w pierogach,jajka od dawna,ale od wiejskich kurek zalatwiamciasta..kurcze gdybym nie mogla to moze latwiej by6m kilogramy zrzucila,a tak Maciowi nic nie szkodzi,wiec szamam w sumie wiekszosc żarełka..

zobaczcxiewczoraj u siebie w sklepie kupiłam Maćkowi ten dresik bellvit za 18zł,a na allegro drugie tyle!szok!!
http://allegro.pl/item178874510_slic...lvit_ec1_.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-03, 15:04   #3166
parapet
Zadomowienie

Simona, jeszcze w cubusie są fajne ciuszki dziecięce. Dziewczynki znajomej "szły" do chrztu w sukienkach cubusa właśnie. Sukienki były ekstra, bo na takiej haftowanej halce pod spodem. Jeszcze możesz tam szukać
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 15:49   #3167
marti86
Zakorzenienie

my po rehabilitacji,mala slicznie cwiczyla i sie noin stop usmiechala.w nastepny czwartek kolejna wizyta.

dziewczyny podobne komplety jak ten nexta sa w tecso(cheeroke)jak dla mnie byly sliczne no i cena ok-50zl

Simona ja na temat sukienki-wybacz-ale mam takie zdanie jak Aranka.szczegolny dzien-szczegolny stroj.moze cos takiego-pod spod biala bluzka i bedzie skromnie a subtelnieja Laure w cus takiego przystroje jak bede chrzcic
http://allegro.pl/item181218807_054w...aniami_74.html
Tamcia sliczna, z Laury lasencja
Rzabbo ale widoki

a ja zrobilam jeszcze kilka fotek to wklejam-co mi tam
1 zdjecia"hmmmmm a co to jest-to moje??"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM_1331a.JPG (87,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM_1338 a.JPG (95,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM_1344a.JPG (68,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM_1345a.JPG (91,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM_1361a.JPG (78,7 KB, 28 załadowań)

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 18:23   #3168
Nita6
Zakorzenienie

Marti 86 = sliczna dziewczynka jest powód do dumy

moja mała coś szwankuje kolo 16-tej marudzi strasznei tylko na spacerze jest grzeczna nie wiem co jest. czy mozliwe ze juz zeby ? dodam ze nie slini sie za bardzo ale rączki zjada non stop

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2007-04-03 o 21:39 Powód: post pod postem
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 20:39   #3169
pallmall
Raczkowanie

GG do pallmall

czesc! my już po chrzcinach, teraz w niedziele zaprosiliśmy chrzestnych babcie i prababcie do knajpki na kawe i lody oraz ciepła kolacje. fajnie było ale miałam stersa
Maszko Twój bobasek bardzo p[oodbny do mojego jest na kilku zdjęciach. Sliczna jest Wikunia! wszystkie maluszki są przekochane!
załączyłam kilka zdjęć, mój mały marynarz- strój z chrzcin
całuje Was ciepło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0971.JPG (50,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0974.JPG (34,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0980.JPG (41,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1001.JPG (37,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1003.JPG (41,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1007.JPG (45,6 KB, 14 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-03, 22:07   #3170
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Simona ja na temat sukienki-wybacz-ale mam takie zdanie jak Aranka.szczegolny dzien-szczegolny stroj.
A ja jestem ZA sukienusia jest fajna, nie przeładowana sztuczną elegancją. A szczególności można strojowi dodać przez kapelusik czy opaskę na głowkę, białe rajstopki, butki i będzie elegancko, nie domowo i nie sztucznie.

Aranko, tak jak Julka wyglądała na modyfikowanym, tak wyglada mój Jasiek na cycku

tu jeszcze do chrztu coś fajnego... ale dla dziewczynek
http://allegro.pl/item182361095_bial...princeska.html
http://allegro.pl/item179291815_okaz...atis_beso.html
Stary 2007-04-03, 22:27   #3171
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Simona - nie daję nic poza moim mlekiem, chcę zacząć z zupkami w pod koniec 5 miesiąca - zamierzam wtedy wrócić do pracy na1/2 etatu i z Anielką zostanie moja mama. a Ty dajesz coś poza mlekiem?
Marti Aranka Laurki prześliczne!!!
Maszka - mam nadzieję,że jak najszybciej dostaniesz się do CZD. Lekarze to barany (poza drobnymi wyjątkami) , jak nie popjdziesz prywatnie albo nie dasz w łapę to nie mają motywacji aby dobrze zająć się pacjentem. Aż noż się w kieszeni otwiera nóż

A ja mam straszny zapieprz, mamę mam w szpitalu i muszę 3 razy dziennie jeździć do niej do domu i wychodzić z psami na spacer. Poza tym świąteczne porządki
Stary 2007-04-03, 22:28   #3172
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;4062659]A ja jestem ZA sukienusia jest fajna, nie przeładowana sztuczną elegancją. A szczególności można strojowi dodać przez kapelusik czy opaskę na głowkę, białe rajstopki, butki i będzie elegancko, nie domowo i nie sztucznie.

Aranko, tak jak Julka wyglądała na modyfikowanym, tak wyglada mój Jasiek na cycku

tu jeszcze do chrztu coś fajnego... ale dla dziewczynek
http://allegro.pl/item182361095_bial...princeska.html
http://allegro.pl/item179291815_okaz...atis_beso.html[/quote]

Ja też się przyłączam do obozu ZA. Co zresztą pisałam już wcześniej.
Stary 2007-04-03, 23:27   #3173
AnitaSuska
Zadomowienie

http://allegro.pl/item181651755_suki...er_hafty_.html

http://allegro.pl/item181882553__ada...grochy_74.html

http://allegro.pl/item179911549_nowa...oyoy_r_74.html

[mi podobaja się klimaty jednak elegancja,ale nie oznacza to koniecznie falban ,fizbin itdjednak cos ekstra,w końcu to ważne święto i sakrament dla dziecka,do slubu też się stroimy,a nie zakładamy jeansy i welon i ładne buty..

Stary 2007-04-04, 09:12   #3174
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Marti Laura ma sliczne blekitne oczeta no i laska z niej po mamie!!

Pallmall slodki ten Twoj synus, taki do schrupania!!

A ja do chrztu mam zamiar Antonie ubrac bardzo klasycznie. Dostalam od mamy takie spioszki, sweterek i czapeczke z anilany. Cale biale, a wzor azurkowy (czy jak to sie pisze ). Bardzo klasyczne i troche hehe komunistyczne , TZtowi sie nie podoba - nawiastem mowiac. Ale ja uznalam, ze do chrztu calkiem klasyczne i eleganckie. Ja mialam bardzo podobne ubranko do swojego chrztu wiec bedzie ''partner look'' . No i zrobie mamie przyjemnosc, bo ona tym ubrankiem zachwycona jest, a na chrzcie jej niestety nie bedzie
Stary 2007-04-04, 10:55   #3175
AnitaSuska
Zadomowienie

Martitko zapomniałam dodać,żę Twoja Laurka jest cudna,ma piekne oczka i usteczka!!!Miodzio dziewczynka

Pallmall a Twój Marynarz słodziak!fajne minki i fotki

Stary 2007-04-04, 11:05   #3176
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AnitaSuska Pokaż wiadomość

do slubu też się stroimy,a nie zakładamy jeansy i welon i ładne buty..
ale ta sukienusia Simony, to przecież nie bawełniany spioch w koty, w którym dziecko przebywa w domu - por. do jeansów.
Te sukienki, które podałas Anita też sa fajne, ta z czerwonym paseczkiem mi sie podoba
Stary 2007-04-04, 11:20   #3177
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

A popatrzcie co ja na ebay znalazlam do chrztu. Slodkie, ale moim zdaniem zlekka przesadzone no i cena jak na jeden raz szalona.
http://cgi.ebay.de/Taufkleid-Hut-Sch...QQcmdZViewItem

Edytowane przez kamilka23
Czas edycji: 2007-04-04 o 11:43 Powód: poprawka leksykalna :)
kamilka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-04, 11:23   #3178
marti86
Zakorzenienie

Elu ja najwieksze zastrzezenie mam do tego krolika-ok zmoglabym zgodzic sie(choc sama nie ubralabym mojej Laury tak) sie jakby byla jakas jednolita polarowa z wstawkami jakimis nitkowymi ale nie z krolikiem na chrzestdla mnie to takie codzienne ubranko(imysleze o to chodzilo dla Anity)-ja Laure tak na codzien ubieram w rozne sukienki itd moze dlatego w ten sposob to postrzegam nie wiem-moze nie jestem obiektywn-ale wyrazam tylko swoje zdanie
i uwazam ze sukienka doktorej link podalam nie jest absolutnia przeladowana sztuczna elegancja

EDIT Kamilko misie podobajatakie kiecki-choc sama LAure bym w to nie przystroila-wole subtelne skromne aczkolwiek eleganckie sukienki.u nas jest zwyczaj ze chrzestna ubiera do chrztu i Milena chce wasnie takakiecka dla Laury bede musiala jej to delikatnie wyperswdowac:/

dziekujemy za mile slowa

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 11:29   #3179
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

A mi sie wlasnie przypomnialo, ze moi rodzice maja jeszcze poszewke z mojej poduszki do chrztu. Moze jest juz troche zazolknieta, ale powiedzcie, czy to nie jest dobry pomysl, zeby corka byla chrzczona w tej samej poduszce co mama. To tak jak z suknia slubna Chyba zadzwonie dzisiaj do mamy niech szykuje ta poszewke!! To dopiero tradycyjny i sentymentalny pomysl
Stary 2007-04-04, 11:37   #3180
sohf
Wtajemniczenie

a ja też popieram Elę co do tej sukienusi. no ale są gusta i gusta i mnie się wydaje, że należałoby to rozpatrywać w tej materii, a nie kwesti szczególnego dnia. dla mnie np, te wszytkie falbanki, koronki i kokardki to straszna tandeta i robienie z dziecka lalki - ale jak komuś to pasuje to wyłacznie jego sprawa. już faktycznie wolałabym tak jak kamilka białe śpioszki i sweterek. zresztą podobnie jak z komunią, dla mnie najlepsze są te jednakowe stroje (nie pamiętam jak to sie nazywa) a nie strojenie dzieci w nie wiadomo co. a do ślubu się chyba stroimy dla własnej próżnosci głównie

pallmall gratuluję udanej impezy ubranko czadowe i synuś oczywiście też.
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości