|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Jesteśmy genialne, że tak powiem nieskromnie
![]() We wtorek miałam prezentację i zajęcia warsztatowe "jak radzić sobie ze stresem". W czasie prowadzenia swojej części musiałam wyjść z sali, bo się popłakałam ![]() Następnego dnia miałam prezentację z tą samą koleżanką z komunikacji interpersonalnej. To było w dniu kolokwium z logo-umrzyj-pedii. Dzień wcześniej do 23 z minutami robiłam jeszcze zadania na prezentację, bo stwierdziłam, że na logo to się już nie nauczę za dużo. I miałam o stereotypach, więc na jednym brystolu miałam do opisu idealną kobietę, a na drugim idealnego mężczyznę. Zostało mi miejsca, więc narysowałam ludziki. Grupa wypełniała. My potem coś opowiadamy z koleżanką, patrzę na grupę a one coś tną. I nagle mi pokazują. Przy dziewczynce: "Kochamy logopedię!" i miliony serduszek, a przy chłopcu hasło jak z reklamy: "Logopedia- wiesz więcej niż encyklopedia". Po zajęciach od razu poleciałyśmy całym rokiem do pani wręcz ją błagać o to żeby kolokwium nie robiła. Powiedziała, że jesteśmy okropne, wredne, wstrętne, miałyśmy trzy tygodnie no ale dobrze ![]() A potem jeszcze nasze zajęcia skróciła o godzinę, bo stwierdziła, że musiałyśmy się całą noc uczyć do kolokwium, bo zasypiamy jej na zajęciach. Zasypiałyśmy, bo- z racji odwołanego kolokwium- wypełzłyśmy przed uczelnię i leżałyśmy na trawie w słonku przez dwie godziny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 |
Rozeznanie
|
To fakt, logopedia jest mega trudna, ale moim zdaniem do przeżycia, sama przez to przechodziłam w zeszłym roku, a był to egzamin ustny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 |
Idiotka
|
Logopedię da się przeżyć
![]() ![]() Anlejka ja znów mam prośbę do Ciebie ![]() ![]() I kurcze nie wiem co napisać żeby zrealizować grę na instrumentach.. W przedszkolu dałam , że dziecko odtwarza rytm wystukany przez prowadzącą ![]() ![]() Masz/macie może jakieś pomysły? ![]() Dżizas..te scenariusze mnie wykończą ![]()
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Może jakaś improwizacja muzyczna na cymbałkach <w tym momencie zabija mnie pani z muzyki>. Przepraszam! Dzwonkach! Albo jakaś orkiestra Orffa? Myśmy na zajęciach robili do piosenki o deszczu. Dzwonki były kroplami deszczu, woreczek foliowy wiatrem, marakasy kroplami deszczu odbijającymi się od czegoś tam i można tak wymyślać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() Czyżby mi się coś popierniczyło ? ![]() Bo mam ująć 5 form aktywności: śpiew, słuchanie, granie, tworzenie, ruch przy muzyce ![]()
![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
aaaa! to nie
![]() To skoro granie to może jakaś prosta melodia, część na cymbałkach ( ![]() A ja w poniedziałek się wystawiam z drugiego kierunku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() balonowe zwierzątka?! ![]() ![]() Ja tydzień temu (we wtorek) bawiłam się w Picassa! ![]() ![]() P.S Moja baba też by mnie zabiła za użycie słowa "cymbałki" ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3158 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny
![]() czy jest tu jakaś pedagożka, która studiuje edukacje dla bezpieczeństwa i zarządzanie kryzysowe? ![]()
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczynają się jutro u nas Cieszynalia. Robię drugi kierunek, o jakże zacnej nazwie animacja społeczno-kulturalna. I w ramach Cieszynalii mamy Dzień Twórczości Animatora i to jest taka pierwsza impreza z ASK organizowana od początku do końca przez nas. Każdy z nas się musi zaprezentować, pokazać co lubi robić, dlaczego i po co. Musi sobie wybrać miejsce i uzasadnić dlaczego właśnie ono i tak dalej. Ja z braku laku wzięłam balony i teraz siedzę i rozkminiam jak zrobić gąsienicę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Dawaj!
![]() Wczoraj oglądałam filmiki jak zrobić chomika np. Umarłam i powiedziałam newer ewer ![]() TO chcę jutro osiągnąć jako efekt końcowy od ludzi ![]() ![]() Pięć godzin męczyłam się z rozpisaniem Króla Lear na punkty napięcia i punkt kulminacyjny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3162 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dasz radę! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
Pedagożki, czy pisząc pracę licencjacką/ magisterską, do każdego przypisu musiałyście podawać numery stron, na których można znaleźć tą konkretną informację?
Męczę się z magisterką głównie przez te nr str. w przypisach, o ile łatwiej by mi się pisało bez tego :P
![]() |
#3164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę w telewizji ![]() Co prawda telewizja zabrała mnie jako asystenta osoby niepełnosprawnej, więc niby studiuję trzeci kierunek ![]() ![]() ![]() A żeby było śmieszniej... Nawet nie wiem co to za telewizja i kiedy będzie transmitowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 | ||
Idiotka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 | ||||||
Zakorzenienie
|
Czeeeść Pedagożki
![]() ![]() Zaraz postaram się Was nadrobić. Poradźcie ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jestem na etapie wybierania po raz 3 tematu pracy licencjackiej, bo promotor stwierdził, że mój pierwszy temat, jak i drugi nadaje się na pracę mgr ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziewczyna na roku porównywała świadomość muzyczną u dzieci, które nie chodzą na żadne dodatkowe muzyczne zajęcia i tych co chodzą. Może coś Ci to podpowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Rozeznanie
|
Pedagożki kochane! Czy ja mogę do Was dołączyć? We wrześniu mam praktyki w przedszkolu i już trzęsę portkami! Przygarnijcie mnie, wesprzyjcie dobrym słowem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście możesz się dołączyć. Praktyki w przedszkolu są słodkie. Jak będziesz miała jakieś wątpliwości to pisz, a my postaramy Ci się jakoś pomóc.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. ![]() 04.01.2019 r. ![]() 13.06.2020 r. ![]() Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3170 | ||
Idiotka
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę Ci praktyk w przedszkolu! Jakbym mogła to chodziłabym tak razem z Tobą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
Też bym poszła.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. ![]() 04.01.2019 r. ![]() 13.06.2020 r. ![]() Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
Ja też! Ja też!
Nie żeby coś, praktyki w szkole też miło wspominam, ale tam to się już musiałam narobić ![]() W przedszkolu miałam asystenckie, więc siedziałam i tylko trzymałam trzylatki na bezpieczną odległość coby mnie nie zasmarkały z rozpaczy za mamą ![]() I choćby nie wiadomo co, pokochałam je od początku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3173 |
Rozeznanie
|
Dzięki, Kochane!
![]() Więc tak... Na jakiej specjalności jestem, to widać w podpisie. We wrześniu robię 100 godzin w zwykłym przedszkolu, koleżanka Mamy jest dyrektorką i mnie wysłała do trzylatków ![]() Mętlik mam ogromny! Nie wiem, czy będę musiała brać buty na zmianę, kanapki, jak mnie nauczycielka z dzieckiem zostawi na chwilę (teoretycznie nie wolno, a w praktyce... ![]() ![]() Nie, żebym minęła się z powołaniem, ale ja tę pedagogikę traktuję po macoszemu. Zanim w ogóle poszłam na studia zastanawiałam się nad tym kierunkiem, ale postawiłam na polonistykę, zakochałam się w tych studiach... ![]() ![]() No i teraz do tego przedszkola... Do mojego własnego, 2 minuty od rodzinnego domu. Będzie przyjaźnie, to na pewno, ale... Ja nie chcę wyjść na kogoś zupełnie nieogarniętego. Zwykle swobodnie czuję się w pracy z dziećmi, ale nikt mi nie patrzy na ręce, a przy nauczycielce, to pewnie się zestresuję i będę robiła jakieś głupoty. Ratunku! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3174 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie pice było głównie przy posiłkach (oczywiście zdarzało się, że dziecko piło przed/po posiłku, ale bardzo rzadko) , więc istniało małe prawdopodobieństwo, że się obleje ![]() ![]() Musisz być przygotowana na to, że możesz zostać sama z dziećmi, u mnie się to zdarzało, rzadko i na chwilę, ale jednak , mimo to dzieci były fajne, grzeczne, nie pozabijały się ![]() ![]() Jeśli będziesz miała fajną Panią/opiekunkę to na pewno będziesz czuła się mega swobodnie. Ja miałam genialną Panią - czułam się jak w domu z rodzeństwem ( z resztą we wszystkich grupach wiekowych) ![]() Pamiętam, że na praktyki w przedszkolu czekałam jak głupia, nie mogłam się doczekać ![]() ![]() Nie myśl o tym... będzie dobrze! ![]() A odnośnie teorii na studiach - jest ona na każdym kierunku. Fakt 1 rok to była sama teoria, ale my np. robiłyśmy coś z dziećmi. Chodziłyśmy do szkół, pracowałyśmy z dziećmi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3175 |
Rozeznanie
|
Dziękuję, adziorek1990
![]() Ale co do tego, że teoria jest na każdych studiach, to się nie zgodzę. To znaczy nie zgodzę się, że na każdych studiach na pierwszym roku jest TYLKO teoria. A pedagogika to moim zdaniem taki kierunek, gdzie praktyka, a nawet zwykła hospitacja jest bardzo ważna - tak dla obycia się z przyszłym zawodem. No ale mój uniwerek tego nie ogarnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3176 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() A co do praktyki, ja miałam/mam praktyk bardzo dużo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2012-05-30 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że się martwisz o to co się stanie jeśli dziecko się sokiem obleje. Ja w ogóle o tym nie myślałam. Pewnego dnia pani mnie zostawiła samą (za ścianą miałam panią dyrektor, więc w razie czego wystarczyło wołać), i dopiero jak zostałam sama to zaczęłam panikować. Ale nie co ze soczkiem, ja zaczęłam snuć czarne scenariusze: a co jeśli się wywróci i rozbije głowę? Ach tak! Najpierw dyrektor, potem pogotowie, a potem rodzice. A co jeśli się zakrztusi? Ok, za nogi i do góry. I w ciągu tych pięciu minut tak bacznie obserwowałam każde dziecko żeby tylko się ładnie bawiło, a najlepiej jakby stanęły w miejscu i przestały oddychać, taką przerwę od życia, póki pani nie wróci ![]() ![]() Pokonałam logopedię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do czarnych scenariuszy... No właśnie, w sumie to zawsze zanim coś nowego mnie spotka, to układam różne możliwe scenariusze (nie tylko czarne), zastanawiam się, co zrobię i w gruncie rzeczy potem czuję się lepiej przygotowana ;-) A dziewczynom, które mają praktykę, hospitacje, jakikolwiek "oficjalny" kontakt z dziećmi w trakcie roku, szalenie zazdroszczę. Bo u mnie na pierwszym kierunku, na tej samej uczelni, specjalizacja nauczycielska w ramach zaliczania jednego z przedmiotów musiała hospitować kilka lekcji w podstawówce i jedną poprowadzić. Na zajęciach konspekty piszą. Zawsze coś, prawda? A my nic... A do tego na wydziale bałagan straszny. Jeszcze nawet praktyki nie miałam, a już tracę powołanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy rok pedagogiki to masakra, sama teoria do
![]() ![]() Ja swoje praktyki w przedszkolu wspominam bardzo miło. Opiekunka lepsza mi się nie mogła trafić. Dwa dni miałam tak, ze byłam sama z dzieciakami i pomocą opiekuna. Babka złamała nogę, a dużo babeczek było na L4. Za ścianą miałam dyrkę i w razie czego była pomoc. W sumie nie była mi potrzebna. Miałam jedno dziecko które dostało ataku epi ( nie wiedziałam ze takie w grupie mam, oczywiście byłam sama z pomocą) Narobiła takiego szumu, że masakra. Była bardziej wystrachana ode mnie. Jakoś "super" mi poszło, ułożyłam dziecko do odpowiedniej pozycji, wezwałam pogotowie. Wszyscy byli w szoku za mój stoicki spokój
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 |
Idiotka
|
Czyli chyba jestem jakaś nienormalna bo ja sama żadnych scenariuszy nie układałam
![]() ![]() ![]() Nie tracę zapału ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.