![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
acha, co do mojego wyjazdu, to mam dosc
![]() tż chce za tydzien jechac,ale ja nie chce ![]() ![]() ![]() Mechanik powidział,że siadła pompa paliwowa i naprawa zajmie tydzien, na dodatek Tz ma 2 tyg.teraz urlopu i ten tydziń mu przepadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Wtajemniczenie
|
a i jeszcze zapomnialam wam napisac, ze wczoraj mialo miejsce dziwne zdarzenie zwiazane z karmieniem. otoz mala, jak zwykle nie za bardzo chciala spac po poludniu. w koncu usnela (w wozku na dworze, po gozdinie spacerowania) i o dziwo godzinke drzemala. jak sie obudzila, to myslalam, ze bedzie glodna jak wilk, bo juz bylo po czasie karmienia. zatem ja do piersi, a ona pociganela kilka lykow i zaczela marudzic. pomyslalam, ze to wina tego, iz nagle ja do nieznanego pokoju zaprowadzilam (bylismy z wizyta), wiec po polgodzinie, gdy juz probowalam ja oswoic z otoczeniem, znow sprobowalam, a ona nic nie ciagnela. baaardzo mnie to zdziwilo, bo nigdy tak nie bylo
![]() ![]() ![]() ale wszytsko to bylo baaardzo dziwne. ona juz chodzila wedlug ustlonego rytmu i nie odmawiala jedzenia. czasem po prostu zjadla mmniej, czasem wiecej... |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Raczkowanie
|
Już chyba trzeci raz siadam, aby napisać tego posta
![]() Susolko, spóźnione, ale szczere życzonka ![]() Mało Migotko współczuję pecha i tak jak Ty pewnie drugi raz już by mi się nie chciało wyjeżdźać po takiej przygodzie Kasiu słoneczko trzymamy mooooocno kciuki no i muszę lecieć wrrrrrrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
papryczko z tym karmieniem to tak jak u nas z jedzeniem, czasami chce nam sie wiecej jesc, czasami mniej. A czy Ty masz jakis stały rytm dnia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy wasze dzieciaki tez zapominaja o obracaniu sie z pleckow i odwrotnie? Byly dni ze synus robil to czesto a teraz to wogole, martwic sie? Wogole to od jakiegos czasu zageszczam mu mleczko na noc 4 miarkami kleiku kukurydzianego i dzis spal od 20.30 do 6 rano. Al poem jedzonko, kupka i spanko do 9.30, takze na sen nie narzekam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Raczkowanie
|
fredziunia Dzięki za info, kupię sobie to "Twoje Dziecko", moze faktycznie coś wyczytam. Swoją drogą tyle jest tych gazet o niemowlętach, w każdej niby coś jest, jakiś artykuł.
Papryczko W kwestii uczenia korzystania z nocniika: pewnie faktycznie pieluszki tetrowe bardziej "mobilizowały" dzidziusia do siadania na nocniku, ale myślę że to głównie kwestia chęci rodziców: czy im się chce dziecko wysadzać na nocnik, bo to wymaga trochę zachodu Ja też byłam wcześnie uczona siusiać do nocnika i tak zamierzam robić z Olą, tzn. jak już będzie pewnie siedziała. Takie mam plany, mam nadzieję że je zrealizuję. Faktycznie też mówi się teraz o pokoleniu pampersowym, bo dzieci bardzo długo chodza w pieluszkach, ale mi się to nie podoba i , jak napisałam, chciałabym najszybciej jak to będzie możliwe nauczyć Olę załatwaić się do nocniczka |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Raczkowanie
|
Papryczko, a to ty masz stałe pory kazdego posiłku i mała je jak w zegarku???
![]() To w sumie fajne. A może to jej pominięcie posiłu oznacza, że jej czas pomiędzy posiłkami się wydłuża? W końcu nasze dzieci cały zcas rosną i jedzą je=uż coraz rzadziej (chociaż przy danym karmieniu więcej niż kiedyś). A jeżeli chodzi o karmienie, to ja dzisiajOli podałam poraz pierwszy owoce - był to mus jabłkowo-bananowy Bobowity(dostałam go jeszcze w tejteczce która przyszła z próbkami) Ola zajadała go aż jej się uszy trzęsły! Zjadła prawie całe opakowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | ||||||
Zadomowienie
|
Nie było mnie parę dni ale się rozpisałyście ..
. Cytat:
Cytat:
Kasiu u mnie to samo, Krzyś dostał ostatnio jakiegoś szału w wanience, wierzga nogami, chlapie, mały diabełek. Cytat:
Cytat:
![]() Mój też dziś zaczął się łapać za nóżki ale łapie się za palce tak więc ma problem a wepchnięciem do buźki Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o jedzenie to chyba jabłuszko mu smakuje, piszę chyba , bo nie zapeszam. A z tym jedzeniem łyżeczką to wydaje mi się, że cyckowym jest łatwiej, bo dajecie witaminki łyżeczką a ja je mam w mleku i dla niego łyżeczka to nowość.
![]() |
#3159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() susola: zazdroszcze calych przespanych nocy ![]() ![]() E--a : no gazet o dzieciach cale stosy ja tu mam jedynie "Twoje Dziecko" i jeszcze tam jakas (niepamietam tytulu ale byla jakas nieciekawa raz kupilam) w sumie bardzo lubie TD czytac ![]() ![]() Dzis moj maly sam sobei Dzis moj maly sam sobie zlapal za stopki ![]() ![]() ![]() Odkrylam tez dzis ze maly lubi zasypiac nie jak jest cisza ale jak ktos mowi bo dzis wlasnie lezac z malym na lozku mialam tel od mamy i tak sobie rozmawialysmy (Marko na poczatku tez) az po chwili patrze a moj maly usnal ![]() ![]() ![]() Wkoncu po dlugim czasie zaczelam robic to co lubie - czyli np. malowanie bylam przeszczesliwa jak maz stwierdzil ze zajmie sie malym a ja moge sobie wyskoczyc do swojego ulubionego (dawno nieodwiedzanego) sklepu z roznymi drobiazgami do tworzenia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
papryczka to jest tak ze ona sama nie usiadzie jesli jest pol siedzaca da sie jej raczki to sie podciagnie i trzyma sie za moje paluszki i siedzi a czasem aby jedna reka... sama siedzi oparta o kanape ...
natomiast hitem jeste jej nauka raczkowania kazdy robi oczy i pyta ile ona ma.. nie raczuje jeszcze tak noralnie jak starsze dziecko ale juz zaczyna to podobnie robic.. tzn nogi i pupa laza a rece troche sie gubia natomiast tak czy siak doczlapie sie do zabawki bo robi to tak: podnosi pupe i nogami sie odpycha do przodu a potem dopiero za soba ciagnie raczki ![]() co do usypianai ja malej na rekach nie nosze.. oduczylam tego bo nie wyborazam sobie jej dzwigac jak bedzie miala 10 kg... wiecorem klade sie z nia ona sie wywraca gadam z nia itp i sama sie na bok odwraca i usypia.. juz normalnie je zupki z mieskiem porem, selerem, pietrzuszka, ziemniakiem i marchewka, maselkiem do tego soczki jabuszka i niedlugo bedzie zoltko ale to za 2 tyg.. w ogole moje dziecko za 2 tyg konczy pol roku ![]()
#3161 |
Zadomowienie
|
Fredziunia Ty to jestes zdolna bestia, pamiętam Twoje dzieła jak jeszcze byłyśmy w ciąży.
Papryczko tak mi się teraz nasunęło. Czy wtedy gdy się jej tak odmieniło był upał? Może po prostu jej się chciało pić a nie jeść.
#3162 |
Zakorzenienie
|
Moja Malutka coraz bardziej próbuje sie podnosic,ale jak jest tylko w pozycji nie całkiem płasko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
ray ale Ty masz zdolne dziecko
![]() ![]() ![]() fredziunia masz fajną pasję, moze byc jakies fotki z malunkeim wkleiła??? Zastanawiam sie dlaczego niektóre dziewczyny z poczekalni nie odzywaja się,albo te, które udzielały się na początku wątku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
acha, zapomniałam pochwalic sie- Malutka nie tylko łapie stopki,ale je wkłada do buzi
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki też tak wszystko chwytaja i szukaj aniemal czegos do chwycenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
mala migotka tak ona sie lapie za stopki i ciagle sciaga skarpetki
![]() ![]() a przewraca sie non stop... wrecz turla .. nie lubi na plasko lezec jak ja poloze to jest sekunda chlast i na brzuchu ![]()
#3166 |
Rozeznanie
|
Mała Migotko Zosia podnosi się do siadu ale z całkiem płaskiego
Co z Twoim suwaczkiem może musisz zaznaczyć w okienku edytuj podpis.
#3167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Susola jakiego smoczka używasz do tego jedzonka na noc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy macie jakieś patenty, żeby dzieciaczki same się bawiły, czy poleżały spokojnie, aby mieć chwilę dla siebie, żeby coś zrobić?
Ja potrafię mieć przez cały dzień włączony wizaż i prawie nic nie przeczytać. W domu też wszystko zrobione po trochu, co konieczne. Kupiłam już butelki, mleczko bebiko, soczki, deserki, zupki, po kilka na spróbowanie. Rafałek kończy jutro 4 miesiące i powoli zacznę wprowadzać nowe rzeczy. Choć nie wiem jak to będzie. Ostatnio dawałam mu herbatki z butelki, to językiem wypychał smoczek i nic nie wypił, a co wypił to wypluł. Ciekawe jak będzie z mlekiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Raczkowanie
|
Uzywam smoczka z nr2 od 6 do 12 m-cy i wystacza bo mieszanka nie jest zbyt gesta. Ale im bardziej bede zageszczac tym szybciej kupie smoczek z nr 3 lub specjalny do kaszek taki z krzyzykiem a nie dziurka.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ja z innej beczki, wiem,że wśród nas jest kosmetyczka(przepraszam, ale nie pamiętam która-może Ray) mi po ciąży zostały takie brązowe plamy na twarzy-wyszły po porodzie i nie wiem czym je zlikwidować. Możecie polecic jakiś dobry krem, bo nie mogę na siebie patrzeć
![]() A ja, niedobra mama, ![]() Moja również przestała "relaksować" się w kąpieli i chlapie, że wszystko dookoła mokre ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Raczkowanie
|
[quote=kasiapop;8680174]Dziewczyny, a ja z innej beczki, wiem,że wśród nas jest kosmetyczka(przepraszam, ale nie pamiętam która-może Ray) mi po ciąży zostały takie brązowe plamy na twarzy-wyszły po porodzie i nie wiem czym je zlikwidować. Możecie polecic jakiś dobry krem, bo nie mogę na siebie patrzeć
![]() A ja, niedobra mama, ![]() quote] Kasiu nie jestem kosmetyczka ale moja kuzynka po ciazy ma takie same problem, uzywa dosc drogich kremow rozjasniajacych ale to nic nie daje. Ciekawa jestem czy piling mechaniczny lub chemiczny(nie wiem czy to nie to samo ![]() Co do niedobrych mam to mi sie wczoraj przy obcinaniu pazurkow nacisnac troche skorki w drugim paluszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, które karmicie mlekiem sztucznym, czy przygotowujecie mleko na zapas i potem podgrzewacie np. w mikrofalówce? Za miesiąc wracam do pracy i nianii bym chciała zostawiać gotowe posiłki, tylko do podgrzania. Na opakowaniu bebiko pisze, żeby nie podgrzewać w mikrofalówce, ale tylko ze względu na możliwość oparzeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Rozeznanie
|
kestia: niekarmie sztuczym ale z tego co sie orjentuje to mleko robi sie zawsze swieze nawet jak maly niewypije wszytskiego niepodgrzewa sie tego wiec chyba lepiej jak niania bedzie przygotowywala swieze mleko na biezaco wedle potrzeb
![]()
![]() |
#3174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bandola18: no staram sie zawsze cos zrobic lubie to poprostu a w ciazy mialam sporo czasu na to teraz niestety troche mniej ale za to potem z malym bedziemy tworzyc dziela ![]() kasiapop: co do tych brazowych plam po ciazy to z tego co czytalam i slyszalam to one same powinny zejsc z czasem i w sumie niema zadnego cud kremu na to mozna probowac ![]() ![]() Dzis idziemy do lekarza na 15:50 ciekawa jestem co powie jakos mam stracha ![]()
![]() |
#3175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kasiupop - A jak ty to zrobiłaś???Tzn. to przycięcie nózki w foteliku? Bo ja sobie nie potrafię tego wyobrazić. A u nas wczorajszy eksperyment z podaniem jabłek i bananów chyba się nie udał, bo Ola zrobiła dzisiaj 2 zielone kupy. I to takie naprawde zielone, ze nie da się tego podciągnąć pod inny kolor.Wiem, że powinno się podawać dziecku nowe produkty pojedynczo, tzn. samo jabłuszko, sam banan, itp, ale ja akurat miałąm tylko to i to było od 5 miesiąca. No i sama jestem sobie winna, teraz nie wiem, czy to po bananie czy jabłku. Czy zielona kupa przy wprowadzaniu dziecku nowych pokarmów zawsze oznacza alergię na te pokarmy? alergia na jabłka u mojego dziecka????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Raczkowanie
|
kesita Mleka sztucznego nie wolno przygotowywać wcześniej, tylko bezpśrednio przed podaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Rozeznanie
|
Co tu tak cicho ostatnio
![]() No i jestesmy po wizycie lekarza , maly na szczepieniu byl bardzo dzielny az oboje z mezem bylismy z niego dumni ![]() ![]() ![]() Co do tej suchej skory to okazalo sie ze zaczesto kapie dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam sie czy niekazac siostrze kupic w polsce "oilatum" zeby zapobiegac wysuszaniu podczas kapieli jego skorki (niestety ma do tego sklonnosc nasz maly) wy uzywacie tego oilatum co polecacie z tej serji ?? myslalam o emulsji do kapieli i szamponie ![]() No i kochane nasz maly Marko wazy ![]() ![]() ![]() ![]()
#3179 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny jestem już po pierwszym egzaminie. Jutro dwa następne no i jak zdam te to kolejne za tydzień.
E---a do warszawy jadą ci co nie podchodzili w pierwszym terminie albo mieli poprawkę. Ja nie mogłam podejść bo miałam ciążę zagrożoną i leżącą. Teraz mam gorzej niż koledzy z mojej grupy co zdawali przed wrocławską komisją, ale mówi się trudno. No dziś nie było za ciekawie, dostałam do pisania okropną apelację, zarzuty wymyślałam na siłę. Zobaczymy efekt jak wyniki ogłoszą. Jutro jeszcze gorzej bo piszę z administracji i cywilnego. Kciuki proszę trzymać nadal Za to dziecko mam mega kochane i chyba cygańskie ![]() ![]() ![]() Jak przypuszczałam Aleks ma stalowy żołądek i nic go nie rusza. Z racji braku czasu muszę szybko mu wprowadzać nowe rzeczy i nie robię zalecanych przerw. Na razie na szczęście nic się nie dzieje a m,łody zajada aż mu się uszy trzęsą. Tylko kurcze kupki nie robi już 3 dni choć brzuszek miękki i marudny nie jest. Może jutro.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zazdroszcze tych przespanych nocy. ja juz 4,5 miesiaca nie przespalam w calosci ani jednej.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to niezle! my bedziemy na szczepieniu za tydzien, to sie okaze ile nasza wazy. nasze dzieci sa z tego samego dnia, hehe. jednak na razie chyba gdies okolo 6600 g - niedawno tyle wyszlo gdy sie z nia razem zwazylam. no ale moja przy urodzeniu wazyla znacznie mniej niz twoj synek ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.