|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Cytat:
Tak to zabrzmiało jakby to zawsze była nasza wina... Czasem ktoś coś zwraca bo tak... Mnie na szczęście dopiero jeden zwrot sie przytrafił, więc chyba zwroty bo tak nie są nagminne... Aczkolwiek ostatnio ja nagminnie zwracam buty dla maluchów, bo moje dziecko jest jakieś niewymiarowe chyba, nadal nie ma butów, bo albo się ich nie da założyć, albo spadają... Choć ostatnich nie zwracałam, a oczywiście spadają... Zawsze płacę kartą i jeszcze nikt nie robił problemy z tego powodu.
![]() |
#3152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Część zwrotów to jednak skutek trochę zbyt bardzo podrasowanego zdjęcia, niedomówień w opisie, czy (rzadziej) słabej jakości przedmiotu - kupujący niby dostaje to co kupił, ale mniej niż oczekiwał, więc zwraca. Sprowadza się to do tego, że zwrotów wyeliminować się nie da, ale galeria ma zaskakująco duży wpływ na to ile tych zwrotów jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zadomowienie
|
takie potrącanie to chyba serio taka lekka pazerność galerii .. przecież zwrotów nie ma zbyt wiele przy założeniu że mówimy o dobrych galeriach...
mam pytanie do twórców arsneo: czy Wy też ostatnio macie problemy z moderacją? pytam bo kilkakrotnie miałam sytuację że czasami mi przeszły zdjęcia średniej jakości robione przeze mnie, a często jest tak że wstawiam kilkakrotnie pracę i nie przechodzi przez moderację... ganiam wtedy do profesjonalnego fotografa... [oczywiście podaję wytyczne galerii] i pomimo to wciąż mi nie chcą przepuścić przez moderację... kończy się tym że czasami aby wystawić naszyjnik który dłubałam stosunkowo długo i jest na serio fajnie zrobiony [bo kocham wisiory^^ kolczyki już mniej troszkę.. ] spędzam przed komputerem i z aparatem dwa razy tyle czasu i dodatkowo tracę pieniążki na fotografa jeszcze... takie troszkę przygnębiające to dla mnie jest ostatnio.. ten problem mam tylko w tej jednej galerii.... szkoda bardzo mi tego bo to super galeria i dotychczas było miodzio... troszkę to boli. co na to możecie poradzić?
#3154 |
Zakorzenienie
|
Nie miałam problemu, wystawiają każdy mój przedmiot. Skoro biegasz do profesjonalnego fotografa i nadal nie przyjmują, to albo on nie jest profesjonalny albo jest wprowadzany wytycznymi w błąd. Wrzuć kilka fot Twojej roboty - i kilka roboty fotografa (najlepiej różne przedmioty), może będzie coś można w tym temacie poradzić.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-12-29 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- nagaLy ma dobry pomysł ![]() Wrzuć coś swojego i fotografa...
![]() |
#3156 |
Zadomowienie
|
cztery pierwsze moje. pozostale fotograf - w sumie to jest profesjonalista raczej... wygrał pare konkursów itp... podobno serio jest dobry. tak wychodzi poprostu... martwię się bo ostatnio jakoś od miesiąca czy od 1,5 mam ten problem. wiadomo okres świąteczny, te sprawy. człowiek troszeczkę się irytuje jak poświęca mnóstwo swojego czasu i tu nic. zwłaszcza jak ma jeszcze mnóstwo zajęć poza wrzucaniem na galerię.. w zasadzie jakoś wszystkie te biżutki przemkneły przez moderację poza tymi okrągłymi kolczykami i ostatniom wisiorem - nie powiem - ten ostatni mi sie podoba [ a mało kiedy podobają mi sie własna biżutki.] miał kilka sesji zdjęciowych i nadal mi nie przeszedł przez moderację - opdowiedź galerii że zdjęcia za słabe dla galerii. eh. nawet nie wiem już co z nim zrobić...
------------------------------------------ my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]- wymienię: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685 Edytowane przez orangecountry Czas edycji: 2010-12-29 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
No to dupawy fotograf. Zdjęcia tak samo niedoświetlone jak te Twoje, w wielu miejscach trzeba się domyślać co jest na zdjęciu. Tylko dzięki temu, że tworzę, dopowiadam sobie ciąg dalszy ale i tak nie widzę wielu szczegółów.
Unikaj takiego pstrokatego tła, przy słabym oświetleniu to gwóźdź do trumny. A zdjęcie kompletu w pudełku to już zupełna porażka fotografa - kompletnie nie jestem w stanie wydedukować co prócz pudełka - jest na tym zdjęciu... Do tego niektóre zdjęcia "fotografa" mają skopaną ostrość. Nie biegaj już tak do niego, zdjęcia biżu już lepiej wychodzą Tobie. tylko popracuj nad doświetleniem (może pomóc jasne tło, które nieco odbija światło i wymaga go mniej, niż ciemne).
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-12-29 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnie zdjęcie naszyjnik ( no tak, jest piękny ![]() Również uważam, że lepiej sobie odpuścić takiego foto. To,że wygrał jakieś konkursy nie znaczy że jest specem od fotografii reklamowej ( no bo w sumie jest to fotografia poniekąd reklamowa) i sama działaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zadomowienie
|
Hmm, jak dla mnie, to te zdjęcia są za ciemne przede wszystkim i mają średnio dobrane tło, które przytłacza biżuty (szczególnie to na pawich piórach). Tzn. one mogą być ok w sensie "artystycznym", ale nie jako wizytówka do sprzedaży. Moim zdaniem klient po prostu nie bardzo widzi, co kupuje
![]() ![]() ![]() Może, zamiast stawiać na charakter fotki, spróbuj zrobić kilka "typowych" zdjęć na jakimś szarym tle, albo białym i lepiej je doświetlić. A takie "klimatyczne" dodaj jako któreś kolejne a nie zdjęcie główne ![]() EDIT: O, i mnie dziewczyny ubiegły ![]() Edytowane przez ollccia Czas edycji: 2010-12-29 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Na tych Twoich zdjęciach więcej widać niż na tzw. fotografa...
Za bardzo kombinujesz, ja sobie średnio radzę z aparatem, więc nie kombinuję tylko trzaskam foty na szarym tle, jedynym ozdobnikiem jest plaster agatu i nigdy mi się nie zdarzyło wyleciec z moderacji z powodu zdjęć...
#3161 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]()
#3162 |
Zakorzenienie
|
Płaciłaś mu za takie zdjęcia?
![]() O rany... ja to bym go policzyła za zmarnowany czas ![]() Swoją drogą ja bym zareklamowała tę usługę żądając zwrotu kasy: zdjęcia bez ostrości, miejscami prześwietlone a w większości niedoświetlone.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-12-29 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo te tutaj powyższe wyglądają jak trzaśnięte na szybko małpką przez gimnazjalistkę, która się spieszy na klasówkę. Serio. Nie mogę rozgryźć co jest na tym zdjęciu: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1293627670 O tym, że wszystkie są niedoświetlone i w ogóle ŹLE oświetlone wspominać nie będę... Wadą tych wszystkich zdjęć (oprócz klasyki, czyli światło i ostrość) jest to, że tam się za dużo dzieje: jakieś pudełeczko, kwiatuszek, piórko....to wszystko odwraca uwagę od biżu. Kup sobie jakiś ładny papier do decoupage, taki z delikatnym wzorkiem, który nie przytłoczy biżuterii (jasny, albo wzorek tylko z brzegu kartki), i spróbuj na tym. Będziesz mieć tło, na którym jest "coś więcej", ale zarazem biżu jest najważniejsza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Raczkowanie
|
Panu "profesjonalnemu fotografowi" wróżę karierę przy zamiataniu ulic :P
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Rozeznanie
|
A może po prostu Pan Fotograf na co dzień zajmuje się fotografią innego rodzaju (np. robi zdjęcia do dokumentów albo uwiecznia ważne wydarzenia z życia klientów) i po prostu nie ma doświadczenia w robieniu zdjęć w trybie makro? Szkoda tylko, że bierze za to pieniążki.
#3167 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy znacie sposób, żeby w Arsneo, normalnie i kulturalnie wystawić komplet jako całość, a nie cudować z ze składnikami osobno? Nie chcę sprzedawać osobno, a nie widzę możliwości wystawienia jako całości (wyłącznie jako całości), no chyba, że właśnie czegoś nie kumam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Zadomowienie
|
Gdzieś na forum AN była już poruszana ta kwestia - powinnaś mieć przy wystawianiu kompletu opcję "nie sprzedawaj osobno" albo "sprzedaj osobno", czy jakoś tak, do zaznaczenia chyba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W skrócie. Elementy kompletu najpierw wystawiasz jako pojedyncze przedmioty - co ważne, jeśli nie chcesz ch wystawiać osobno to na samym dolej pierwszej podstrony przy wystawianiu pojedynczego przedmiotu (gdzie wrzucasz opis) masz okienko do odhaczenia: "zablokuj ten przedmiot, chcę go zaraz dodać do kompletu". Wystawiasz te przedmioty osobno tak, jak normalnie, czyli zdjęcia ładujesz odpowiednie dla jednego produktu. Jak już wystawisz elementy osobno, blokując ich sprzedaż indywidualną - bierzesz się za tworzenie kompletu właśnie poprzez Dodaj -> Komplet. Ważne; dodajesz przedmioty do kompletu i nie dodajesz już zdjęć pojedynczych przedmiotów, są ładowane automatycznie z wrzuconych do pojedynczych już wystawionych. Dodajesz tylko te fotki, których nie było w żadnej części z wcześniej wystawionych (czyli np komplet razem). W ten sposób unikniesz dublowania zdjęć. To ma swoje plusy - komplet pokazuje się w każdej kategorii, której dotyczy (np zarówno kolczyki jak i wisiory oraz bransolety).
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-01-03 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
No właśnie się wczytuję w forum, ale na razie doszłam do tego, że kompletu jako kompletu nie ma, bo nie. Ale zaraz będę testować. Tylko zaraz się pewnie okaże, że muszę mieć osobne zdjęcia składników, a nie mam. I nie będę ich robić po to, żeby potem zaznaczyć, że nie chcę sprzedawać składników osobno... Bo to trochę durne by było. No ale nic narzekać będę jak sprawdzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zadomowienie
|
Najwyżej dodaj jedno zdjęcie całego kompletu do jednej części, a drugie i trzecie do drugiej części, to Ci się potem wszystkie trzy zbiorczo wyświetlą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie przejdzie przez moderację...
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
Kamyku, tiaaa, czytałam właśnie to wytłumaczenie. No ale nic, wystawię gdzie indziej po prostu. Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia i pomoc
![]() No chyba, że się zabawię w Photoshopie i usunę ze zdjęć elementy kompletu, których na na zdjęciu nie być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Smoczku, edytowałam swój post wyżej
![]() Przy wyst kompletu masz wybór by był wystawiany tylko razem, ub także osobno. --- No tak, musisz mieć osobne zdjęcia dla każdego przedmiotu...
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-01-03 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
nagaLy, dzięki
![]() A tak przy okazji. Szukam jakiejś galerii z bardziej "ekskluzywną" biżuterią, poza Trendy i Pakamerą. No i poza Arsneo. Zaczęłam się przebijać wstecz w tym wątku, ale padłam po 20 stronach ![]() No bo tak, Brocante bardzo lubię (nawet sama tam kupowałam ![]() Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2011-01-03 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Wtajemniczenie
|
Bazaar? Salt and Pepper?
Nie wiem jak tam ze sprzedażą, ale tyle mi do głowy przychodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Wtajemniczenie
|
Smoczku dulcedo.eu - wchodzi na rynek od jakiegoś miesiaca lub dwóch
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Wtajemniczenie
|
O właśnie, zapomniałam o Dulcedo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
E, to jednak nie jestem aż tak do tyłu jak myślałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Rozeznanie
|
http://www.olissimart.com/ może ta?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.