![]() |
#3151 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Ech...Mam problem. W niedzielę (22 tabletka) wystąpiły u mnie wymioty, w sumie minęły już 3 h od wzięcia tabletki, no ale bałam się, że się nie wchłonęła. Opakowania zapasowego nie mam, więc wzięłam następną tabletkę (tą na poniedziałek), a później w poniedziałek tą dzisiejszą, wtorkową. Nie wiem dlaczego wydawało mi się, że jak nie wezmę ostatniej różowej tabletki to będzie lepiej. No i dalej, na dzisiaj brakuje mi tabletki, więc chciałam zrobić tak jak jest napisane w ulotce, ten drugi sposób, czyli przejść do białych tabletek. No ale teraz nie wiem kiedy mam je wziąć, co oznacza "bezpośrednio". Tabletki zwykle biorę o 22. Czy teraz powinnam odczekać od tej 22, 12 godzin...tak jakbym zapomniała tabletki, i po tych 12 godzinach wziąć pierwszą białą ? I czy w ten sposób zmieni się mój pierwszy dzień przyjmowania tabletki ? No bo jeśli odczekałabym te12 h to powinnam pierwszą białą tabletkę wziąć w środę o 10. Proszę napiszcie mi co o tym myślicie, bo ja już nie wiem co robić. Tak wiem, przekombinowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Raczkowanie
|
powiedziała ze kazdy organizm inaczej reaguje a moj wlasnie tak. sa babki ktore nie maja okresu pezez pierwsze miesiace, sa takie ktore plamia. zaczelam brac yaz i moj okres sie nie konczyl, trwal 17 dni!!! wziełam dwi talbl i sie skonczyl. gin kazal mi brac po dwi za kazdym razem gdy wystapi krwawienie,
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
szybkie pytanie - jak można nie mieć dodatkowego opakowania?
![]() |
#3154 |
Raczkowanie
|
No cóż, nie pomyślałam o tym. No ale ginekolog też nie poinformowała mnie, ani przepisała mi dodatkowego opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Raczkowanie
|
druga biała tabletka i juz miesiączka... troche szybko.
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- czy ktoras a Was tez tak miala??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Raczkowanie
|
Przeczytaj uważnie ulotke. Jest tam napisane, że krwawienie pojawia się najczęściej na drugiej bądź trzeciej białej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Raczkowanie
|
wczesniej uzywalam plastrow i nic nie bolalo. szkoda za yaz tak nie dzialaja. boli, troche mniej ale boli.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale co do cellulitu to ostatnio oglądałam taki program w TV,w którym mówili,że tabletki z hormonami mogą spowodować wystąpienie lub nasilenie cellulitu ![]() Nie chciałabym,aby się u mnie pojawił ![]() ![]() Może reszta dziewczyn podzieli się informacjami i obserwacjami?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Raczkowanie
|
ja koncze drugie opakowanie i trochę się nasilił... zobaczymy co będzie dalej.
a okres po 4 tabletce bialej dopiero mialam, myslalam ze bedze bezbolesny ale jednak sie mylilam.
#3161 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie, ja nie mam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- hm ja tez nie, dopiero zaczne brac yaz ale mi gin nie przepisala dodatkowego opakowania..
![]() |
#3163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do cellulitu.. Moja dermatolożka zaleciła mi picie min 4 szklanek wody dziennie, na oczyszczenie skóry. Przy okazji, celulit zdecydowanie się zmniejszył... takze polecam ![]()
![]() |
#3164 |
Przyczajenie
|
Za szybko na pewno nie jest
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Evellinne Czas edycji: 2009-06-30 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Raczkowanie
|
ja też nie mam dodatkowego opakowanie
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiem, że pewnie dostane ochrzan, że powinnam poszukać odpowiedzi na moje pytanie w wątku ale naprawde nie mam na to czasu. W czwartek mam wziac ostatnią różową tabletkę, czy jeśli w piatę wezme pierwszą rożową z nastepnego opakowania pomijajac białe tabletki to okres nie wystapi?? Akurat w czwartek lece na urlop do Tunezji i się chyba zapłaczę jesli dostane okres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do cellulitu to oczywiście, że tabletki antykoncepcyjne mogą powodowac pojawienie się czy zwiększenie się celulitu. Podwyższona dawka hormonów (chyba estradiolu) jest odpowiedzialna za pojawienie sie cellulitu. Nie znam się na tym, to gdzieś kiedyś wyczytałam. Poza tym kiedyś słyszałam lekarza, który mówił o walce z cellulitem i mówił m.in. że najpierw trzeba odstawic antykoncepcję hormonalną i dopiero walczyc z cellulitem. Czasem się tak zdarza, że są bardzo szczupłe osoby i mają cellulit (np. ja ![]() Edytowane przez MissMiss Czas edycji: 2009-06-30 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Zadomowienie
|
co do nadżerek- też jestem szczęśliwą posiadaczką
![]() ![]() btw. byłam dziś na wizycie u ginekologa i znów dostałam receptę na 6 opakowań Yazu ![]()
#3169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3170 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Raczkowanie
|
no własnie bylam prywatnie..;/ajj...zdzierca z niej..
#3172 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Przyczajenie
|
Ja mogę tylko przyjść i asystentka Pani Ginekolog mi wypisze bez problemu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Mi moja ginekolog wypisała na pół roku, bo tak sobie życzyłam, ale już zostały 2 opakowania do wykupienia. Dzisiaj biore 4 różowego tabsa, dalej mam krwawienie... ale u mnie to normalka, odkad biore Yaz to tylko raz zdazylo mi sie miec 4 dni okresu, tak zazwyczaj 7, ale lepsze to niz 12-14 jak kiedyś... zazwyczaj dostaje krwawienia w dniu 1 rozowej tabletki, dwa razy zdarzylo sie, ze dostalam na 2 białej tabletce.
![]() Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2009-07-01 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratujcie. zgubilam gdzies recepte na tabsy. dzwonilam przed chwila do swojej gin, ale jest na urlopie. moze ma ktoras zbedne opakowanie??? chetnie odkupie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Raczkowanie
|
![]()
hmm...zobacze jak sie bede po nicz czuła
![]() ![]()
#3178 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Raczkowanie
|
A jak jest u was z krwawieniami? Bo u mnie to wczoraj pierwszy dzień był i normalnie a dzisiaj już tylko plamienia...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Raczkowanie
|
ja wlasnie sie troche martwie tym okresem. wzielam wlasnie przed chwila 3. białą z pierwszego opakowania, a okresu nie ma. tzn wlasnie mam jakies plamienia od wczoraj, choc naprawde marne i nie jest to krew tylko cos raczej brazowego, starczy mi jedna wkladka na dzien;/ nie wiem co o tym myslec
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.