Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-05, 20:48   #3151
luizka__
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zalozylam dzis stanik, ktory mam juz od jakiegos czasu i prosze Was o ocene. Bardzo ladnie unosi mi piersi, ale chyba miseczka jest za mala.
Na metce mam napisane 36/80, cokolwiek to znaczy. Moze rozmiar ogolny 36, bo taki nosze?
ojojoj... obwód duuuuuuużo za szeroki, ale stanik ładny

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam odebrać mojej mamie zakupy zrobione w Lupoline (ktoś kojarzy?). Taki łódzki sklep z bielizną (rozmiarówka rynkowa :/ ). Staniki mają przecudnej urody czasami, ale rozmiary - ma-sa-kra. Moja mama uświadomić się nie daje i nosi "bo ładne". No i jestem na miejscu, odbieram jej te staniczki i pytam się dziewczyn pracujących tam czy firma planuje poszerzyć rozmiarówkę do jakichś normalnych rozmiarów, powiedzmy przy obwodach 70 miseczki do G, H (no już nie chciałam ich drażnić większymi ). Na co usłyszałam oburzone NO NA PEWNO NIE i zniechęciłam się do zadawania dalszych pytań. Podczas płacenia zadzwoniła do mnie mama i słyszę w słuchawce "a może sama byś sobie od nich coś wzięła, widziałam że robią już AŻ do miseczki E" na co odpowiedziałam, że zainteresuję się jak będą robili moje 70H i większe. Od tego momentu panie w sklepie patrzyły mi się na cycki standardowym wzrokiem pt. "no ale to przecież nie są AŻ TAK WIELKIE piersi, NO NIEMOŻLIWE, wariatka jakaś". Ledwo się powstrzymałam przed akcją uświadamiającą, ale i czasu na to nie miałam i ochoty, widać było że będą się bronić rękami i nogami
nikt nie chce szyć dla mutantów może my jakieś dziwne jesteśmy, powinny nam wystarczyć staniki o rozmiarach 75/34, 80/36, a już w ostateczności 70A-C, 75A-D i 80A-E .

Cytat:
Napisane przez braworka Pokaż wiadomość
mam zdjęcia, panche oaisis 30d
może ramiączka powinny być wyżej? Jeszce nie ustawiałam.
ciężko tak samemu robić zdjęcia
na zdjęciu z przodu stanik wygląda ok i miseczka nie wydaje się za mała. Z boku widać wbijanie się w ciałko. Mam siostrzany model (Porcelaina) i jak go niedokładnie założę mam podobnie. Musisz spróbować wyżej go podciągnąć, wtedy ta krawędź nie będzie się wbijać w biust tylko go zakryje.
Stary 2009-07-05, 21:06   #3152
braworka
Zakorzenienie

tak tez sądzę
jak mam ręce do tyłu to widać ten efekt, tak normalnie nie, a szkoda bo strasznie mi się podoba i nie moge wymienić na większy bo nie maja
ale jest cudowny i na pewno muszę go kupić kiedyś
czyli 30 e?
-------------
luizka, dziekuje spróbuję

Edytowane przez braworka
Czas edycji: 2009-07-05 o 21:07 Powód: dopisek
braworka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 22:38   #3153
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zalozylam dzis stanik, ktory mam juz od jakiegos czasu i prosze Was o ocene. Bardzo ladnie unosi mi piersi, ale chyba miseczka jest za mala.
Na metce mam napisane 36/80, cokolwiek to znaczy. Moze rozmiar ogolny 36, bo taki nosze?
tra-ge-dia stanikowa
- fiszbiny chyba w całości leżą na piersiach a powinny przylegać do klatki piersiowej
- miska za mała, piersi uciekają środkiem
- obwód za luźny - fajny efekt będzie, jak zawiążesz go z tyłu tak, żeby był porządnie ścisły (pewnie i na kokardkę da radę) i wygarniesz wszystko do miski... lepiej nie wrzucaj zdjęć, bo nie sądzę, żeby miski zdołały zakryć Ci sutki

ergo - stanik do wywalenia, a zdjęcia wrzuć na balkonetkę, tylko napisz od razu, że TAK ABSOLUTNIE NIE POWINIEN WYGLĄDAĆ DOBRZE DOBRANY STANIK. w tej dziedzinie - wzorowy przykład

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 23:34   #3154
AdriannaB
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Czyli rozmiarówka raczej marna. A jak z cenami? Takie 75G za ile można kupić?
agta85 trudno mi powiedzieć czy rozmiarówka marna, bo nie jestem właścicielką sklepu. Ja mam D (niektóre modele E), więc trudno mi powiedzieć jaki dokładnie mają zakres rozmiarowy Nigdy nie pytałam o H, ani G, ale widziałam na niektórych wieszaczkach takie rozmiary.

Przypomniałam sobie, że mają jeszcze Chantelle, Wonderbra i Playtex.

Pozdrawiam Biuściaste koleżanki
Ada
AdriannaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 23:55   #3155
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AdriannaB Pokaż wiadomość
agta85 trudno mi powiedzieć czy rozmiarówka marna, bo nie jestem właścicielką sklepu. Ja mam D (niektóre modele E), więc trudno mi powiedzieć jaki dokładnie mają zakres rozmiarowy Nigdy nie pytałam o H, ani G, ale widziałam na niektórych wieszaczkach takie rozmiary.

Przypomniałam sobie, że mają jeszcze Chantelle, Wonderbra i Playtex.

Pozdrawiam Biuściaste koleżanki
Ada
czy jesteś pewna że masz D? lepiej zmierz się i sprawdź -> kalkulator rozmiarów
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 09:44   #3156
erolek
Raczkowanie

Wpadł mi w oko staniczek Masquerade Regency, ale nie wiem czy 30E nie będzie dla mnie za duży (73/87-88), Przymierzałam kiedyś Masquerade Isis 30DD i było dobre ale tak na prawie styk. No i też podoba mi sieFreya Arabella ale ponoć rozciągliwiec i do tego nie wiem jakby się układał na moim biuście. Również Masquerada Antoinette fajna ale czytałam, że ramiączka są beznadziejne.
Co doradzacie?
erolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 10:56   #3157
tulumka
Raczkowanie

Chciałam sobie sprawić straplessa w kolorze cielistym lub białym. Mój rozmiar to 28f/ff. Ciezko znaleźć w tym rozmiarze. Czy mogłabym spóbować z 30e. Pewnie od razu musiałabym zapinać się na ostatnia haftkę. Moje wymiary to 67(super ciasno 65)/87,5.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 12:23   #3158
cebulki
Zakorzenienie

GG do cebulki

Cytat:
Napisane przez erolek Pokaż wiadomość
Wpadł mi w oko staniczek Masquerade Regency, ale nie wiem czy 30E nie będzie dla mnie za duży (73/87-88), Przymierzałam kiedyś Masquerade Isis 30DD i było dobre ale tak na prawie styk. No i też podoba mi sieFreya Arabella ale ponoć rozciągliwiec i do tego nie wiem jakby się układał na moim biuście. Również Masquerada Antoinette fajna ale czytałam, że ramiączka są beznadziejne.
Co doradzacie?
mam Regency w roz. 65E - moje wymiary 71/89. Jest na styk ale efekt wizualny rewelacja gdybym miała "luźną" kase kupiłabym jeszcze o rom większy. Myslę ze na Ciebie powinien byc ok.
Antoinette dla mnie jeszcze większa rewelacja. Ramiaczka wyglądają ślicznie chociaż trochę się wbijają w ciało .

Edytowane przez cebulki
Czas edycji: 2009-07-06 o 12:25
cebulki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 12:38   #3159
erolek
Raczkowanie

Cebulki dzięki za odp. A jak rozmiarowo Antoinette? Też brać 65E czy jednak mniejszy? Który stanik Twoim zdaniem jest wygodniejszy?
erolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 13:04   #3160
st_ella
Wtajemniczenie

Witam przedstawię teraz trochę historii:

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez st_ella Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny...
ja zaczęłam się mierzyć no i mam problem... pewnie tysiąc razy już o tym pisałyście ale trudno przekopać się przez wszystkie posty....

wie proszę o rade i pomoc:
pod biustem mam ok 74-75 cm...
w biuście 89 w zwisie 92
....
i zaczynam poszukiwania idealnego stanika
musiałam sobie kupić wiec zakupiłam triumph amourette 300 whp w rozmiarze 70D. Ale już widzę ze zrobiłam błąd bo obwód jest troszkę na mnie przy luźny ... (chociaż wcześniej nosiłam 75 a w ciaży aby mnie nic nie uwierało 80)
a ze strony http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html wynika ze powinnam nosić 30E czy polskie 65F

powiedzcie czy jest jakis "uniwersalny" biustonosz którego nie strach zakupic bo lezy na wszytskich dobrze?
Najlepiej kup coś z Curvy Kate, bo są polecane na ten 1. raz, są tanie, nie aż tak ścisłe, więc szoku nie doznasz no i ładne.
i zakupiłam (na brastop) Curvy Kate Portia i Criss Cross w rozmiarach 30DD i 30E i porażka

obwód dobry ścisły...
ale DD jest za mała "u dołu" a góra pozostaje niewypełniona tj mam spłaszczony a jednocześnie nie wypełniony biust!!!!!
natomiast E ... miska dobra no ale góra nie wypełniona.. to nie krój dla mnie
mierzyłam tak ze sie nachylałam i wszystko wygarnęłam i z boków i z dołu... uważam ze dobrz wygarnęłam...
(wieczorem spróbuję wkleić zdjęcia z moich nieudanych prób)

jaki inny pierwszy stanik będzie na mnie dobrze leżał??
prosze o propozcyje

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 13:45   #3161
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Ja sie dzis najechalam ze 20 km na rowerze, zeby znalezc w miasteczku jakis dobry stanik ( 70E ) i oczywiscie nic nie ma!
Chyba musze zaczekac z tym zakupem do powrotu do Warszawy.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 13:55   #3162
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez cebulki Pokaż wiadomość
mam Regency w roz. 65E - moje wymiary 71/89. Jest na styk ale efekt wizualny rewelacja gdybym miała "luźną" kase kupiłabym jeszcze o rom większy. Myslę ze na Ciebie powinien byc ok.
Antoinette dla mnie jeszcze większa rewelacja. Ramiaczka wyglądają ślicznie chociaż trochę się wbijają w ciało .
mogłybyscie mi wrzucić link gdzie mozna te staniki kupić bo ja to nie obcykana w tych sprawach jestem i jakoś znależć nie moge;p choć pewnie cena mnie powali;p
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 14:45   #3163
DziewczynaOWlosachJakLen
Raczkowanie

No i kupilam wczoraj Panache Porcelain Strapless na All, nowy z metkami za 51 zl szkoda tylko ze czarny a nie cielisty. Rozmiar 32F choc niby bardziej powinnam 32FF ale nie chce mi sie w to wierzyc, bo tabelki tabelkami ale swoj biust znam i wiem jaki jest jego ksztalt itd. a oczywiscie jak nie bedzie pasowal to tez sie nic nie stanie, poleci znow na All a ja bede szukac dalej

Ale juz sie nie moge doczekac az do mnie doleci szczerze mowiac, bardzo bym chciala zeby na mnie pasowal i byl moim pierwszym komfortowym a jednoczesnie poprawiajacym wyglad biustu stanikiem (po latach noszenia duuzo za malych stanikow i za luznych obwodow, goraco licze na jakas tam migracje )

Takze dam znac jak dojdzie, i wkleje foty do oceny ekspertek, bo pewnie sama obiektywnie nie ocenie
DziewczynaOWlosachJakLen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 15:13   #3164
nelyen
Zadomowienie

to chyba najgorszy model na początek - usztywniany, na jakimś 1% dziewczyn leży dobrze

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Stary 2009-07-06, 15:24   #3165
czelsi
Raczkowanie

Ja dzisiaj mierzyłam pierwszy raz dobrze dobrane biustonosze - moje pierwsze wrażenie - strasznie ciasne, ale biust wyglądał pięknie
Mierzyłam:
- Panache Porcelain - 30F za mały, 30FF marszczyły się miski pod biustem, w ogóle jakiś dziwny był ten biustonosz
- Masquerade Pandora - piękny, 30FF leżało bardzo dobrze
- Masquerade Hestia - 30FF również bardzo dobry.
Jednak żadem z nich idealny nie był, ekspedientka ciągle mówiła o tym, że mają gorseciarkę, która może mi zwęzić obwód, a także skrócić ramiączka...
Moje wymiary to 64cm pod biustem ciasno na wydechu i 93cm w biuście, 94cm w zwisie. Zatem jeśli 28 to GG? Czy ten http://www.dopasowana.pl/product-pol...rvy-Kate-.html lub ten http://www.dopasowana.pl/product-pol...rvy-Kate-.html biustonosz byłby na mnie dobry? Przyznam też, że cena ma dla mnie znaczenie, 200zł to o połowę za dużo na moją kieszeń. Proszę o rady
czelsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 15:31   #3166
a4sq
Zadomowienie

Dzieki za zaproszenie do wątku :P

a smuce sie z tego powodu, ze 75C to dla mnie za duzo.. jestem dośc niska i smiesznie wyglądam, ale już mniejsza z tym. Mało tego, nie ma w moim "miasteczku" dobrego sklepu z bielizną, są tylko jakieś bazarki i sklepy w których trudno coś dla siebie znaleść naprawde nie wiem skąd oni te staniki ściagaja ale sa jakies w kosmicznych rozmiarach.. Pozatym mam jedną pierś duzo wiekrza od drugiej i to nie dla tego, ze to naturalne, poprostu jak byłam malutka miałam wypadek i poparzyłam cała prawa górna czesc ciała. no a druga cycke mam big i dziwisz sie ze sie smuce? :P
a4sq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 15:34   #3167
nelyen
Zadomowienie

czyżbyś była w Li paire? (na Chmielnej). nie polecam tego sklepu początkującym, tylko właścicielka jest tam na prawdę sensowna - umie doradzić i nie wciska kitu. ale i tak dobrze trafiłaś na babkę chociaż ciut ciut zorientowaną
z tego co piszesz, mierzyłaś same usztywniane, a to nie za fajnie na początek. jak masz czas, przejdź się tam wtedy, kiedy siedzi tam Maheda - lobbystka która baaardzo pomaga w dobieraniu "we wszystkie czwartki, piątki i soboty w godzinach około 12-18" polecam!!!

a4sq - napisz swoije wymiary lepiej - ciasno pod biustem i luźno w

Stary 2009-07-06, 15:42   #3168
czelsi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
czyżbyś była w Li paire? (na Chmielnej). nie polecam tego sklepu początkującym, tylko właścicielka jest tam na prawdę sensowna - umie doradzić i nie wciska kitu. ale i tak dobrze trafiłaś na babkę chociaż ciut ciut zorientowaną
z tego co piszesz, mierzyłaś same usztywniane, a to nie za fajnie na początek. jak masz czas, przejdź się tam wtedy, kiedy siedzi tam Maheda - lobbystka która baaardzo pomaga w dobieraniu "we wszystkie czwartki, piątki i soboty w godzinach około 12-18" polecam!!!
tak, byłam w Li paire, dziewczyna nie była taka zła, wygarniała mi piersi spod pachy mierzyłam usztywniane, ponieważ dawno już nie chodziłam w miękkich, jakoś dziwnie się w nich czuję. Mierzyłam też jakąś Freyę różową, miękką właśnie ale nie pamiętam jak sie nazywała. też była dobra, tyle że miękka
czelsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 17:06   #3169
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Przyszedł do mnie plunge effuniak 85FF
bardzo mi się podoba, ale zdaje się, że jest na styk
i jak? co myślicie?
bardzo wygodny, przy CK byłam obolała przez pierwsze dni, a tu niesamowicie wygodny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sf.jpg (88,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sf (2).jpg (87,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sf (3).jpg (109,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sf (4).jpg (56,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sf (5).jpg (47,5 KB, 36 załadowań)
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 17:25   #3170
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
i jak? co myślicie?
bardzo wygodny, przy CK byłam obolała przez pierwsze dni, a tu niesamowicie wygodny
Mi też się podoba, moim zdaniem miski są dobre.

Cytat:
Napisane przez a4sq Pokaż wiadomość
Dzieki za zaproszenie do wątku :P

a smuce sie z tego powodu, ze 75C to dla mnie za duzo.. jestem dośc niska i smiesznie wyglądam, ale już mniejsza z tym. Mało tego, nie ma w moim "miasteczku" dobrego sklepu z bielizną, są tylko jakieś bazarki i sklepy w których trudno coś dla siebie znaleść naprawde nie wiem skąd oni te staniki ściagaja ale sa jakies w kosmicznych rozmiarach.. Pozatym mam jedną pierś duzo wiekrza od drugiej i to nie dla tego, ze to naturalne, poprostu jak byłam malutka miałam wypadek i poparzyłam cała prawa górna czesc ciała. no a druga cycke mam big i dziwisz sie ze sie smuce? :P
nie ma się co smucić, trzeba tylko dobrać odpowiedni stanik asymatria jest czymś normalnym, dobieramy stanik do większej piersi i jeśli w mniejszej jest sporo luzu, to nosimy z wkładką. najlepiej jak podasz nam swoje wymiary:
1) obwód pod biustem mierzony normalnie
2) obwód pod biustem mierzony bardzo ciasno(tak, że miarka trzeszczy)
3) obwód w biuście mierzony w pozycji stojącej
4) obwód w biuście mierzony w nachyleniu (równolegle do podłogi, tzw. biust w zwisie)

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
mogłybyscie mi wrzucić link gdzie mozna te staniki kupić bo ja to nie obcykana w tych sprawach jestem i jakoś znależć nie moge;p choć pewnie cena mnie powali;p
regency jest ze starej kolekcji maskaradek, więc jego można znaleźć praktycznie tylko na allegro/ebayu. Inne maskaradki znajdziesz w sklepach, które znajdują się na pierwszej stronie wątku, np. na www.dopasowana.pl.
Stary 2009-07-06, 17:44   #3171
Antii89
Zakorzenienie

Ale jestem zła. Byłam ostanikować kumpelę w 6tym.
Nie wiem co to za kobitka tam była, aczkolwiek za dużo to nie pomogła.
Koleżanka jest bardzo szczuplutka, a pani w pewnym momencie zaproponowała jej 65C i uwaga, uwaga... 70A Chantelle.
I jeszcze usłyszałyśmy tekst czy moja kumpela nie myślała o zwężaniu staników u gorseciarki.

Chciało mi się krzyczeć.

Dodam, że moja koleżanka obecnie nosi 70B. 70 A oczywiście było za małe 65C też...
Stary 2009-07-06, 18:19   #3172
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Ale jestem zła. Byłam ostanikować kumpelę w 6tym.
Nie wiem co to za kobitka tam była, aczkolwiek za dużo to nie pomogła.
Koleżanka jest bardzo szczuplutka, a pani w pewnym momencie zaproponowała jej 65C i uwaga, uwaga... 70A Chantelle.
I jeszcze usłyszałyśmy tekst czy moja kumpela nie myślała o zwężaniu staników u gorseciarki.

Chciało mi się krzyczeć.

Dodam, że moja koleżanka obecnie nosi 70B. 70 A oczywiście było za małe 65C też...
No pewnie, najlepiej kupić stanik Chantelle 70A za 300 zł i go zwęciź. Nasuwa się pytanie, co ta pani tam robiła?
Ja bym chyba krzyczała
Stary 2009-07-06, 18:21   #3173
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Mi też się podoba, moim zdaniem miski są dobre.
dzięki bardzo już się bałam, że usłyszę "za mały"
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 18:25   #3174
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, najlepiej kupić stanik Chantelle 70A za 300 zł i go zwęciź. Nasuwa się pytanie, co ta pani tam robiła?
Ja bym chyba krzyczała
Ta pani się urwała z choinki. Nawet nie zauważyła, że 60D było za małe (mimo, że się marszczyło - niekompatybilność książkowa).
A Chantelle był za 170zł co pani podkreśliła z dwa razy. Taka okazja.

Tak na marginesie.
60D było za małe 60DD lekko za duże we Freyi.
60D i 60DD w Panache leżało okropnie, za szerokie fiszbiny troszkę.

Chyba zostaje koleżance Effuniak.
Stary 2009-07-06, 18:33   #3175
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Ta pani się urwała z choinki. Nawet nie zauważyła, że 60D było za małe (mimo, że się marszczyło - niekompatybilność książkowa).
A Chantelle był za 170zł co pani podkreśliła z dwa razy. Taka okazja.

Tak na marginesie.
60D było za małe 60DD lekko za duże we Freyi.
60D i 60DD w Panache leżało okropnie, za szerokie fiszbiny troszkę.

Chyba zostaje koleżance Effuniak.
Może ta pani wyznaje zasadę kupowania tylko po przeceniach i że lepiej kupić 70A po przecenie, niż 60D w cenie normalnej
Jest jeszcze pour moi, miss mandalay, curvykate, comexim, milena, melissa, ale oczywiście z effuniakiem warto spróbować, bo ładnie leży w mniejszych rozmiarach.

Cytat:
Napisane przez st_ella Pokaż wiadomość
Witam przedstawię teraz trochę historii:

i zakupiłam (na brastop) Curvy Kate Portia i Criss Cross w rozmiarach 30DD i 30E i porażka

obwód dobry ścisły...
ale DD jest za mała "u dołu" a góra pozostaje niewypełniona tj mam spłaszczony a jednocześnie nie wypełniony biust!!!!!
natomiast E ... miska dobra no ale góra nie wypełniona.. to nie krój dla mnie
mierzyłam tak ze sie nachylałam i wszystko wygarnęłam i z boków i z dołu... uważam ze dobrz wygarnęłam...
(wieczorem spróbuję wkleić zdjęcia z moich nieudanych prób)

jaki inny pierwszy stanik będzie na mnie dobrze leżał??
prosze o propozcyje
zdjęcia na pewno pomogły by w ocenie. heh, w curvykate rzadko zdarza się niekompatybilność, może spróbuj z effuniakiem?
Stary 2009-07-06, 18:33   #3176
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
i jak? co myślicie?
Wygląda prześlicznie - inne mi się nie podobają bo mają "ceratowe" wzorki. I dobrze na tobie leży.
Antii - tak to jest, ekspedientka chce wcisnąć towar... ale proponować 70A gdy 65C jest niedobre... Zabiłabym kobietę wzrokiem.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 18:44   #3177
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Może ta pani wyznaje zasadę kupowania tylko po przeceniach i że lepiej kupić 70A po przecenie, niż 60D w cenie normalnej
Jest jeszcze pour moi, miss mandalay, curvykate, comexim, milena, melissa, ale oczywiście z effuniakiem warto spróbować, bo ładnie leży w mniejszych rozmiarach.
No trzeba będzie próbować. Chciałam coś stacjonarnie, bo to fajnie przymierzyć i w ogóle, ale co z tego jak u mnie w mieście tylko Freya, Dalia i Panache.

Tak po przecenie, a nowsze modele Freyi kosztują tyle samo, ja w tym logiki nie widzę.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
Antii - tak to jest, ekspedientka chce wcisnąć towar... ale proponować 70A gdy 65C jest niedobre... Zabiłabym kobietę wzrokiem.
Uwierz, ze byłam w szoku. Uważałam ten sklep za bardzo dobry i godny polecenia.
Stary 2009-07-06, 18:45   #3178
201604211131
Konto usunięte

No niestety, jak jest niedoinformowany personel to tak jest.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 19:01   #3179
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
No niestety, jak jest niedoinformowany personel to tak jest.
Pani była podobno po szkoleniu (na które z dwa razy się powoływała). No cóż. Trzeba sobie samemu radzić!
Stary 2009-07-06, 19:11   #3180
strawberka
Zakorzenienie

może któraś z Was skusi się na stanik/gacie/piżamkę z LaSenzy? robimy właśnie zamówionko i szukamy chętnych http://www.lasenza.co.uk/
właśnie jest wyprzedaż.... link do w podpisie jakby co

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości