|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() na zdjęciu z przodu stanik wygląda ok i miseczka nie wydaje się za mała. Z boku widać wbijanie się w ciałko. Mam siostrzany model (Porcelaina) i jak go niedokładnie założę mam podobnie. Musisz spróbować wyżej go podciągnąć, wtedy ta krawędź nie będzie się wbijać w biust tylko go zakryje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
tak tez sądzę
jak mam ręce do tyłu to widać ten efekt, tak normalnie nie, a szkoda bo strasznie mi się podoba i nie moge wymienić na większy bo nie maja ![]() ale jest cudowny i na pewno muszę go kupić kiedyś ![]() czyli 30 e? ------------- luizka, dziekuje spróbuję Edytowane przez braworka Czas edycji: 2009-07-05 o 21:07 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() - fiszbiny chyba w całości leżą na piersiach a powinny przylegać do klatki piersiowej - miska za mała, piersi uciekają środkiem - obwód za luźny - fajny efekt będzie, jak zawiążesz go z tyłu tak, żeby był porządnie ścisły (pewnie i na kokardkę da radę ![]() ![]() ergo - stanik do wywalenia, a zdjęcia wrzuć na balkonetkę, tylko napisz od razu, że TAK ABSOLUTNIE NIE POWINIEN WYGLĄDAĆ DOBRZE DOBRANY STANIK. w tej dziedzinie - wzorowy przykład ![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przypomniałam sobie, że mają jeszcze Chantelle, Wonderbra i Playtex. ![]() Pozdrawiam Biuściaste koleżanki ![]() Ada |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Raczkowanie
|
Wpadł mi w oko staniczek Masquerade Regency, ale nie wiem czy 30E nie będzie dla mnie za duży (73/87-88), Przymierzałam kiedyś Masquerade Isis 30DD i było dobre ale tak na prawie styk. No i też podoba mi sieFreya Arabella ale ponoć rozciągliwiec i do tego nie wiem jakby się układał na moim biuście. Również Masquerada Antoinette fajna ale czytałam, że ramiączka są beznadziejne.
Co doradzacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Raczkowanie
|
Chciałam sobie sprawić straplessa w kolorze cielistym lub białym. Mój rozmiar to 28f/ff. Ciezko znaleźć w tym rozmiarze. Czy mogłabym spóbować z 30e. Pewnie od razu musiałabym zapinać się na ostatnia haftkę. Moje wymiary to 67(super ciasno 65)/87,5.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Antoinette dla mnie jeszcze większa rewelacja. Ramiaczka wyglądają ślicznie chociaż trochę się wbijają w ciało . Edytowane przez cebulki Czas edycji: 2009-07-06 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Raczkowanie
|
Cebulki dzięki za odp. A jak rozmiarowo Antoinette? Też brać 65E czy jednak mniejszy? Który stanik Twoim zdaniem jest wygodniejszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam przedstawię teraz trochę historii:
Cytat:
![]() obwód dobry ścisły... ale DD jest za mała "u dołu" a góra pozostaje niewypełniona tj mam spłaszczony a jednocześnie nie wypełniony biust!!!!! natomiast E ... miska dobra no ale góra nie wypełniona.. to nie krój dla mnie ![]() mierzyłam tak ze sie nachylałam i wszystko wygarnęłam i z boków i z dołu... uważam ze dobrz wygarnęłam... (wieczorem spróbuję wkleić zdjęcia z moich nieudanych prób) jaki inny pierwszy stanik będzie na mnie dobrze leżał?? prosze o propozcyje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie dzis najechalam ze 20 km na rowerze, zeby znalezc w miasteczku jakis dobry stanik ( 70E ) i oczywiscie nic nie ma!
Chyba musze zaczekac z tym zakupem do powrotu do Warszawy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Raczkowanie
|
No i kupilam wczoraj Panache Porcelain Strapless na All, nowy z metkami za 51 zl
![]() ![]() ![]() Ale juz sie nie moge doczekac az do mnie doleci szczerze mowiac, bardzo bym chciala zeby na mnie pasowal i byl moim pierwszym komfortowym a jednoczesnie poprawiajacym wyglad biustu stanikiem (po latach noszenia duuzo za malych stanikow i za luznych obwodow, goraco licze na jakas tam migracje ![]() Takze dam znac jak dojdzie, i wkleje foty do oceny ekspertek, bo pewnie sama obiektywnie nie ocenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zadomowienie
|
to chyba najgorszy model na początek - usztywniany, na jakimś 1% dziewczyn leży dobrze
![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj mierzyłam pierwszy raz dobrze dobrane biustonosze - moje pierwsze wrażenie - strasznie ciasne, ale biust wyglądał pięknie
![]() Mierzyłam: - Panache Porcelain - 30F za mały, 30FF marszczyły się miski pod biustem, w ogóle jakiś dziwny był ten biustonosz - Masquerade Pandora - piękny, 30FF leżało bardzo dobrze - Masquerade Hestia - 30FF również bardzo dobry. Jednak żadem z nich idealny nie był, ekspedientka ciągle mówiła o tym, że mają gorseciarkę, która może mi zwęzić obwód, a także skrócić ramiączka... Moje wymiary to 64cm pod biustem ciasno na wydechu i 93cm w biuście, 94cm w zwisie. Zatem jeśli 28 to GG? Czy ten http://www.dopasowana.pl/product-pol...rvy-Kate-.html lub ten http://www.dopasowana.pl/product-pol...rvy-Kate-.html biustonosz byłby na mnie dobry? Przyznam też, że cena ma dla mnie znaczenie, 200zł to o połowę za dużo na moją kieszeń. Proszę o rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Zadomowienie
|
Dzieki za zaproszenie do wątku :P
a smuce sie z tego powodu, ze 75C to dla mnie za duzo.. jestem dośc niska i smiesznie wyglądam, ale już mniejsza z tym. Mało tego, nie ma w moim "miasteczku" dobrego sklepu z bielizną, są tylko jakieś bazarki i sklepy w których trudno coś dla siebie znaleść naprawde nie wiem skąd oni te staniki ściagaja ale sa jakies w kosmicznych rozmiarach.. Pozatym mam jedną pierś duzo wiekrza od drugiej i to nie dla tego, ze to naturalne, poprostu jak byłam malutka miałam wypadek i poparzyłam cała prawa górna czesc ciała. no a druga cycke mam big i dziwisz sie ze sie smuce? :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zadomowienie
|
czyżbyś była w Li paire? (na Chmielnej). nie polecam tego sklepu początkującym, tylko właścicielka jest tam na prawdę sensowna - umie doradzić i nie wciska kitu. ale i tak dobrze trafiłaś na babkę chociaż ciut ciut zorientowaną
![]() z tego co piszesz, mierzyłaś same usztywniane, a to nie za fajnie na początek. jak masz czas, przejdź się tam wtedy, kiedy siedzi tam Maheda - lobbystka która baaardzo pomaga w dobieraniu "we wszystkie czwartki, piątki i soboty w godzinach około 12-18" polecam!!! a4sq - napisz swoije wymiary lepiej - ciasno pod biustem i luźno w ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
Przyszedł do mnie plunge effuniak 85FF
![]() bardzo mi się podoba, ale zdaje się, że jest na styk i jak? co myślicie? bardzo wygodny, przy CK byłam obolała przez pierwsze dni, a tu niesamowicie wygodny ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 1) obwód pod biustem mierzony normalnie 2) obwód pod biustem mierzony bardzo ciasno(tak, że miarka trzeszczy) 3) obwód w biuście mierzony w pozycji stojącej 4) obwód w biuście mierzony w nachyleniu (równolegle do podłogi, tzw. biust w zwisie) Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła. Byłam ostanikować kumpelę w 6tym.
Nie wiem co to za kobitka tam była, aczkolwiek za dużo to nie pomogła. Koleżanka jest bardzo szczuplutka, a pani w pewnym momencie zaproponowała jej 65C i uwaga, uwaga... 70A Chantelle. I jeszcze usłyszałyśmy tekst czy moja kumpela nie myślała o zwężaniu staników u gorseciarki. Chciało mi się krzyczeć. ![]() Dodam, że moja koleżanka obecnie nosi 70B. 70 A oczywiście było za małe 65C też...
#3172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym chyba krzyczała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
dzięki bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Chantelle był za 170zł co pani podkreśliła z dwa razy. Taka okazja. ![]() Tak na marginesie. 60D było za małe 60DD lekko za duże we Freyi. 60D i 60DD w Panache leżało okropnie, za szerokie fiszbiny troszkę. Chyba zostaje koleżance Effuniak.
![]() |
#3175 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jest jeszcze pour moi, miss mandalay, curvykate, comexim, milena, melissa, ale oczywiście z effuniakiem warto spróbować, bo ładnie leży w mniejszych rozmiarach. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Antii - tak to jest, ekspedientka chce wcisnąć towar... ale proponować 70A gdy 65C jest niedobre... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak po przecenie, a nowsze modele Freyi kosztują tyle samo, ja w tym logiki nie widzę. ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3178 |
Konto usunięte
|
No niestety, jak jest niedoinformowany personel to tak jest.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
Pani była podobno po szkoleniu (na które z dwa razy się powoływała). No cóż.
![]()
#3180 |
Zakorzenienie
|
może któraś z Was skusi się na stanik/gacie/piżamkę z LaSenzy? robimy właśnie zamówionko i szukamy chętnych
![]() właśnie jest wyprzedaż.... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.