|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ktos pytał o kołysanki ja mam gdzieś na płycie ale nie zwaliło mnie to z nóg więc nawet nie wiem gdzie ta płyta . Synek wolał swoją karuzelkę a nie tą płytke a mnie to bardziej drazniło niż uspokajało .. Ale ja może jakas dziwna jestem evitka super rzeczy ja tez nie mam oprów przed lumpkiem skoro bakteria z moczu schodza a tetry w 60 stopnich i już tego nawet prasowac nie trzeba to do ciuszków tym bardziej jestem spokojna . Zreszta jak się bierze od koleznek to przeciez chore dziecko tez mogło np. na to zwymiotowac czy przez pieluche mogło przecieknąć .. I co z tego wyprac wyprasowac i tyle ![]() Rano mi filtr naprawiali bo coś ciekło ale mamy go 9 lat wiec miało prawo , dobrze że żadnej powodzi nie było w domu Synek wstał o 6stej i ganiał .. ja nie wiem na jakich dopalaczach on biega ze ma tyle siły ![]()
![]() |
#3152 |
Wtajemniczenie
|
TO ZNOWU JA! WŁAŚNIE LAKTATOR PRZYSZEDŁ!
![]() ![]() ![]() ![]() Ania_P. dzięki znów za info co do ręczników. A chodziło nam o kołysanki prenatalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Rozeznanie
|
mrowak tak się cieszę ,że z DZIEWCZYNKĄ wszystko dobrze, że rośnie duża i zdrowa
![]() ![]() Evitka super te ciuszki! Ja też już mam mega zachciankę ciążową, żeby iść połazić po lumpexach. Izumi , ale mnie rozbawiłaś od rana ![]() ![]() ![]() A ja wczoraj z ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ ściągnęłam sobie super kołysanki, i muzykę klasyczną dla bobasa i Baby Einstein. I teraz się zasłuchuję.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Wtajemniczenie
|
Fasolka Ty melomanie
![]() Gdzieś z tej strony http://niemowle.onet.pl/pl_PL/pampers_institute.php ściągnęłam też jakieś kołysanki dla najmłodszych... ale szczerze mówiąc to teraz nie pamiętam gdzie to było .... i te kołysanki jak dla mnie są odrobinę straszne :P. Muzyka jest... taka strasznie smutna, grana na cymbałkach... pogrzebowa trochę :P Muszę jeszcze męża zgwałcić żeby na torrentach poszukał kołysanek prenatalnych, albo cokolwiek dla Dzidka ![]() ![]() ![]() [po chwili] ZNALAZŁAM! Tu www.pampers. pl / spiezdrowo / songs. php (usuńcie spacje) są te kołysanki do pobrania ![]() ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-11-04 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Rozeznanie
|
Piękną muzykę dla niemowlaczków "robi" pan Raimond Lap
tu próbka jak działa na bobasa ![]() http://www.youtube.com/watch?v=5CGUniPZPi4 I nie tylko dla bobasów, ale i dla mamuś z brzuszkami http://www.youtube.com/watch?v=HXSZH...eature=related Albo tu, łatwiej znaleźć http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/baranki21 wchodzicie na muzyka, potem na piosenki dla dzieci i już tam jest Raimond Lap-muzyka klasyczna dla bobasów nie trzeba nawet ściągać można tam przesłuchać "na miejscu" A tu macie link do chomiczka z tymi kołysankami http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/UTA_ Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-11-04 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Wtajemniczenie
|
Znalezione w necie na blogu http://www.dzieciowo.pl/search/label...ica-debiutanta pomyślałam że wkleję mimo iż bezpośrednio nas już to nie dotyczy:
"Wszyscy zainteresowani zapewne już wiedzą, że od jutra, czyli od 1 listopada 2009 zaczną obowiązywać inne zasady przy przyznawaniu becikowego. Ci niezainteresowani niech też przeczytają, bo dzieci lubią działać z zaskoczenia. Nie znasz dnia ani godziny, wierz mi ![]() Do tej pory było tak: dziecię się rodziło, brałeś akt urodzenia, dowód osobisty i podpisywałeś oświadczenie, że twoja partnerka życiowa już po kasę nie startowała. Wystarczyło, 1000 złociszy lądowało na konto lub na rękę. Teraz będzie trudniej, bo trzeba będzie przedstawić dowód na to, że podczas ciąży pozostawało się pod opieką lekarza. Kobieta musi dowieść, że przeszła trzy obowiązkowe w ciąży badania lekarskie, po jednym w każdym trymestrze. Ważne zastrzeżenie: pierwsze badanie musi się odbyć przed 10. tygodniem ciąży. Dowodem może być zaświadczenie wystawione przez lekarza lub karta ciąży. Po co to wszystko? Po to między innymi, by zmusić kobiety w ciąży do regularnych wizyt u ginekologa, czyli innymi słowy do dbania o ciążę, w którą już się zaszło. Dla was dbanie to oczywista oczywistość? W takim razie, moje drogie, reprezentujecie - uwaga - jedną dwunastą ciężarnych. Tylko co dwunasta kobieta spodziewająca się dziecka pojawia się regularnie u lekarza. U mnie ta informacja wywołała opad szczęki, u was nie? Choć w sumie nie powinno mnie to dziwić, jak wspomnę osobę poznaną na porodówce. Do lekarza zgłosiła się dopiero w piątym miesiącu (!!) ciąży, bo wcześniej miała fuchę w Czechach i nie chciała jej tracić. Praca wysiłkowa tak na marginesie. W czasie ciąży piła wódę i paliła jak smok (nawet pół godziny przed cesarką wyskoczyła na papieroska, a w przeddzień przyjęcia do szpitala walnęła sobie trzy piwka dla kurażu), a na kolejną wizytę zgłosiła się pod koniec ciąży. Żeby dostać wyższe becikowe (2000 zł) specjalnie zwolniła się z pracy i zarejestrowała jako bezrobotna. Polak potrafi. (...)" ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-11-04 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I mam prośbę - mogłabyś dać znak, jak już zakupy przyjdą (szczególnie pościel), czy jest taka fajna milusia? Bo cenowo to się bardzo opłaca, jak się porówna sklepowe ceny. Cytat:
![]() Gratulejszyn z powodu szparki i świetnych wyników ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja ciągle na wstrzymaniu ![]() Cytat:
![]() Już to widzę: 7.11... otwarcie... szef oddziału w marynarce z łatami na łokciach... a tam za bramą taka przemarznięta Izumi trzymająca swoją świetną pozycję startową i pochłaniająca zupę z termosu ![]() PS a jaki laktator kupiłaś? Mówię Wam dziewczyny, ale mam dziś dzień opieprdzielania się ![]() A i jeszcze przedwczoraj byłam na filmie Odlot w 3D (choć to akurat mnie najmniej kręciło), jak ktoś lubi chodzić na bajki, albo potrzebuje odprężenia, to polecam. Śmiałam się jak głupia ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Rozeznanie
|
o chyba mam link do tych kołysanek :
Raimond Lap-muzyka klasyczna dla bobasów A propos becikowego to nas już to nie dotyczy, bo przepis obowiązuje kobiety od 1 listopada i dopiero teraz się liczy od tego 10 tygodnia. A my już tu ok. 20-tki, a i tak z tego co widzę wszystkie grzecznie chodzą do dowcipnych lekarzy ![]() catro widziałam ten film, super był, też się uśmiałam.... A ta scena z Izumi przymarzniętą do klamki to...... I jeszcze z kołdrą na plecach, przewiązaną w pasie i termosem...hi,hi... Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-11-04 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Wtajemniczenie
|
Avens ISIS
![]() ![]() Catro... myślisz że dostałabym coś w zamian za moją świetną pozycję startową???? To ja chyba idę po termos ;D A co do filmu... zazdroszczę. Poszłabym ale nie widzę w 3D, więc w ogóle szkoda iść i za bilety przepłacać ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() I ZNÓW WIELKIE DZIĘKI za linka ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-11-04 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Rozeznanie
|
No jak przeczytałam ten tekst, że 1 na 12 kobitek w ciąży chodzi regularnie do lekarza, to zdębiałam. Naprawdę nie miałam pojęcia, ze aż takie średniowiecze w tej kwestii panuje. Miejmy nadzieję, że to trochę zmobilizuje te baby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Aj poniosło mnie wiosło ![]() Baby Einstein - Baby Neptun - Concert Guide ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
ładne, ale to prawda trochę smutne i cymbałki mi dały po uszach, bo miałam słuchawki na full. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie jak lekarz może odmówić zrobienia USG bez wyraźnych przyczyn medycznych, tym bardziej, że przyszła mama się denerwuje i chce upewnić, że wszystko gra ![]() Evitka, bardzo fajowe te ubranka. Ja jeszcze nie ruszyłam na second handy, ale już niebawem ![]() Asiulek, kup Ty kochana dla spokoju sumienia, albo dla spokojnych snów jakiś jeden kombinezonik ciepły ![]() Izumi, nie wytrzymam z Tobą ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdaje się, że zielone pasiaste to są właśnie tajemnicze RAMPERSY, których nie umiałaś odróżniać ![]() A ja się dzisiaj obudziłam po 5, wstałam po 6, zjadłam śniadanko, napisałam do Was i... padłam po 8 z powrotem-wstałam o 11. Normalnie nie miałam siły powiek podnosić rano. A teraz mi się dzień skurczył i prawie się trzeba do roboty szykować. Bleeeee i jeszcze taki wiatr i jakieś szczątki czegoś białego leżą na ziemi- a fuj!
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MROWACZKU kochany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EVITKA ubranka śliczne ![]() Byłam w lidlu po truskawki w puszce i jest teraz tydzień kuchni greckiej (mniam) i nakupiłam sobie oliwek i słodyczy, wziełam jakiś baton NOUGAT z migdałami i....ochyda, jakbym cukier z cukierniczki wyjadała - okropne...no a truskawek mi się odechciało jak tylko dojechałam do domu... ![]() Jeszcze dziś zebranko w szkole i looooooooozik ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- ah o i nie napisałam, że też mi paczka przyszła z tymi podkładami poporodowymi....wiecie jak to wygląda???ze 3 razy szersze id zwykłych podpasek!!!okropność, jak ja mam z tym między nogami posysać??okrakiem będę chodzić chyba...ale najważniejsze: rajstopki!!!!!! superaśne ![]() ![]() ![]()
#3164 |
Zakorzenienie
|
Baobabku cieszę sie że mogłam jakos pomóc w zakupach
![]() mrowak ŁoŁ ![]() ![]() ![]() aSIEŃKA JA TEZ WSTRZYMUJE SIE Z ZAKUPAMI DO 22 TYG CZYLI DO WIZYTY NA USG 4D a potem jak nie rusze na allegro bo juz mam zaznaczone niekóte rzeczy i sprzedawców. Izumi!! Ale pomyśl poztywnie.. jaki dzien długiii teraz masz ![]() aniap. wiesz ja widziałam ten smoczek u kolezanki wczoraj i jest mały.. taki normalny Ale zastanawiam sie nad tym do czoła i ucha tylko cholera 70 zł to drogo
![]() |
#3165 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O taką http://www.allegro.pl/item794427912_...glos_mamy.html Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W lidlu ostatnio tez kupowałam te greckie rzeczy ale raczej oliwki , ryby , miód z krety jakies mrożonki. Miałam ochotę na pizze i kurde byłam przekonana że mam taka mrożona w zamrażaliniki a tu dupa nie mam ![]() Byłam na ryneczku kupiłam kolezance koszule takie do karmienia do szpitala bo mnie prosiła , jabłuszka , miodzik dobry , wędlinke .. wytelepało mnie strasznie . ja chcę już wiosne ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Zakorzenienie
|
FASOLOWE POLE Mamusie MARCOWE 2010 Już 53 megi-megi( Magda 29lat).tp. 1.03.10r. Jakub Gmyrelka (Agnieszka, lat 24) tp. 30.03.10 Zbynio![]() Asiuulka89 ( Asia 20 lat ).tp. 2.03.10r. Zuzia ![]() P0P70 (Ela lat 39) tp. 3.03.10r. Ania ![]() evitka21 (Ewa, 25 lat) tp. 4.03.10r. Lena ![]() libra777 ( Agnieszka i 32 lata) tp. 7.03.10rMarysia lubMikołaj asienka240 (Asia 21lat ) tp. 8.03.10r. Amelka lub Igorek Roza26 ( Hania 25 lat) tp. 8.03.10r. ???lub ??? karolka2211 ( Karolina ) tp. 8.03.10r. ??? lub ??? mrowak (Ola lat 31) tp. 9.03.10r. ??? ![]() mysia1234 (Joanna 20 lat).tp. 9.03.10r. Wiktoria lub Piotr zwariowanna ( Gosia 19lat)tp. 11.03.10r. ??? ![]() catro (Kasia, lat 27) tp. 11.03.10r. Ola ![]() dogisia( ??) tp. 12.03.10r. ??? lub ??? mezatka07 (Joanna, 23 lata) tp. 17.03.10r. ??? lub ??? zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.10r. ??? lub ??? apple66 (Paula, 25lat)tp. 18.03.10 MAJA lub FILIP magda3456 (Magda 23l ) tp. 20.03.10r Wiktoria lub Denis minka26 ( Asia 26 lat ) tp. 20.03.10r.Amelka ![]() tylkooliwka (Agnieszka 28 lat) tp. 15.03.10??? ![]() ISIS23 (Iza 25 lat ) tp.22.03.10 Lena lub Cezary inridia (Asia 31 lat )tp.22.03.10r. ??? lub Leon ilkia24 ( Ilona 24 ) tp. 24.03.10r. ??? lub ??? Impersona ( ??? lat ??? ) tp. 26.03.10r.Hania lub Leon madziwnia (Magda, 24 lata ) tp. 27.03.10r. Michalinka lub Mikołaj JoannM ( Asia 25 lat ) tp.27.03.10r. Gabrysia lub Melania ![]() gooffi (Iza, lat 29,) tp 27.03.10r. ??? lub ??? Baobabek ( Monika lat 25 ) tp. 30.03.10r. Oliwia lub Hubert ![]() Mamusie KWIETNIOWE 2010 Agnieszka09 (Aga,lat 24).....tp.1.04.10 r.??? lub ??? izaizula(Iza lat 27)............tp. 2.04.10r. Marysia iAntoś ![]() ![]() ita83 (Paulina 26 lat)..........tp. 4.04.10r??? lub ??? Katalin (Kasia 24 lata )......tp. 04.04.10??? lub ??? justys76 ( Justyna 33 lata ).tp. 5.04.10r. ???lub ??? drcron (Paulina,27 lat)......tp. 05.04.10r. Anastazja Danuta lub Jeremiasz Józef natka294( Natalia lat ?? )....tp.8.04.10r. Lenka lub Mateusz Beatka1984 (Beata 26 lat) ..tp. 9.04.10r. Wiktoria lub Przemek fasolka73 ( Jola 36 lat ).......tp. 9.04.10 Oliwia lub Kubuś czarymary (maria 30 lat)...tp 10.04.10r. Malina lub Witek malgo421(Malgosia 27lat)...tp. 12.04.10r. ??? lub ??? Kasina87 ( Kasia 22 lata)......tp. 14.04.10r. Amelia lub Leon La_wenda (Kasia 33 l) tp. 14.04.10r Konrad ![]() mloda1989 (Patrycja ?? ) tp.14.04.10r. ??? lub ??? Olasia (Ola 21 lat)...............tp. 15.04.10r. Laura lub Leon ania P ( Ania 27 lat)............tp 15.04.10r. ??? lub ??? trolla2405 (Joanna ?? lat )..tp. 16.04.10r. ???lub ??? Izumi (Izabela, 23 lata ).......tp. 16.04.10r.??? lub Michaś Asiulek_23 (Aśka, lat 27)....tp. 16.04.10r. Weronisia lub Kubuś gosieg1 (Małgorzta lat ?? )......tp. 18.04.10r.??? lub ??? koglus ( Agnieszka 29 lat) tp. 21.04.10r. ??? lub ??? lucy007 (Ewa, lat 30) tp. 22.04.10r. Maja lub Adam dytuś77 ( Edyta 31 lat ) tp. 24.04.10r. Kornelia lub ??? Eppona (Aga lat 27) tp. 23.04.10r. Zuzanna lub Gustaw Maddie ( Marlena ?? lat ) tp. 29.04.10r.??? lub ??? Nasze Aniołki: karolcia228 Aniołek [*] Karna 33 Aniołek [*]
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2009-11-04 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, dziwne takie to uczucie, jak JUŻ SIĘ WIE
![]() ![]() Oooo, Madziwnia mnie zaróżowiła na liście ![]() A słuchajcie, kupujecie jakieś leżaczki dla maluchów coby je łatwo było można przemieszczać ze sobą po mieszkaniu? Ja co prawda metraż mam mało imponujący, ale jak się siku zachce to nie ma bata i iść muszę, a tam się będzie ktoś bardzo wydzierał, no to muszę jakoś zabrać ze sobą, nie? Macie coś wyróbowanego, upatrzonego?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-11-04 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item791357662_...l0539_s_k.html teraz poczekam czy moje dziecie będzie takie lezaczkowe , bo synka zostawiałam na podłodze na macie edukacyjnej i sam sie soba zajmował .. no ale sa t akie dzieci co bez mamy to kiepsko ![]() http://www.allegro.pl/item799551827_...delux_3w1.html to też fajne bo kolezanka miała , no ale już cenka wyższa ![]()
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
moze ktoras bedzie zainteresowana...ja jeszcze nie znam plci wiec poki co kupje neutrale ciuszki....ale kombinezonik fajny
![]() http://allegro.pl/item795452415_ciep...stwa_cudo.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Rozeznanie
|
Madziwnia zaróżow i mnie, plisss plisss
i dopisz że Ola się szykuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
O nieeeeeee
8 dziewczynek i 5 chłopców!!! Mamuśki czekam na boyów ![]() Kupiłam ten kombinezon bo akurat kwiecien mi sie przyda i za 1zł hihihih licytuje jeszcze rampersa i piżamkę ciązową u niej ![]()
![]() |
#3172 |
Wtajemniczenie
|
No to interes życia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Musze sie Wam pochwalic, iz bylam na usg i bede miala slicznego synka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was goraco!!
Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny Narysują słońce roześmiane Zbudują domek z klocków Małe rączki potrafią napisać mama, i przynoszą mi jabłko czerwone ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją. W małych rączkach mieści się cała miłość. Marcelek ![]() Edytowane przez zwariowanna Czas edycji: 2009-11-04 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Zwariowana jej super
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Dziewczyny czy jest różnica jakie chusteczki kupuimy na poczatku dla naszej pociechy? Czy to akurat bez różnicy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
Jadę babeczki na zajęcia-nie chce mi się strasznie i biję się z myślami czy jutrzejszych nie odwołać... coś tak jakoś bym się poleniła, ale z drugiej strony potem od piątku do poniedziałku po południu mam w sumie wolne... Twarda będę, nie miętka
![]()
#3177 | |||||
Zakorzenienie
|
Izumi, o tych laktatorach aventu dużo dobrego piszą, ale.... ja kupuję z tommee teppee. Też ma dobre opinie, i w komplecie tą butelkę cyca imitującą (
![]() Masakra z tą 1/12 babek cieżarnych... i historia współ pacjentki też mrozi krew..... acha, i co zdecydowałaś sie jednak nie czekać pod sklepem? ![]() Jakbys sobie zapodała tą kołderkę z paseczckiem to w sumie.....do tego ta zupa z termosu... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i to tajemnicze zielone to rampersy= czyli po polskiemu śpioszki/pajacyki bez stópek Cytat:
to ja już wolę swoje lumpki gdzie markowe ciuszki kupuję za grosik Fajnie że wam się podobają ![]() Dobrze, że piszesz o tych rajstopkach- też mam zamiar nabyć ( i pełno innych rzeczy u tej babeczki....) Cytat:
![]() podobno leżaczki można używać od ok. 3 miesiąca życia. Ja mam obiecany od koleżanki, ale w razie co to się skłaniałam ku temu fisher price, który Ania wklejała ( i jeszcze jeden od FP mi sie podoba) ne są takie "przyszłościowe", dla starszych dzieci robią za bujaczek krzesełko Zobacz tu są opinie o nich (same dobre) http://www.ceneo.pl/;015719994-10.htm http://www.ceneo.pl/;015981800-10.htm Aa tu różne inne FP http://www.ceneo.pl/Lezaczki_bujaki_...aczek~~Mfisher Uciekam na korki Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - no! Nie piszcie tyle, bo się gubię i nie wiem, co mam napisać.
Byłam wczoraj na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia - ciekawe - takie wprowadzenie, a mam wrażenie, że więcej będziemy mówić o odczuwaniu, emocjach, psychice mamy, niż całej reszcie - babka nas uprzedziła, że może się tu dużo dziać. No ale o reszcie też będzie. Dostałyśmy jakieś książeczki, ulotki itd. Ja będę chodziła bez męża - on w Wa-wie, ja u siebie; smutno, tylko ja byłam sama. Będzie pokazywała masaż, który przynosi ulgę w bólu, będą ćwiczenia fizyczne, za tydzień zwiedzamy porodówkę, będzie mowa oczywiście o porodzie ![]() Rano dzisiaj ponad półgodzinny krwotok z nosa, do pracy ciężko było wyjść. Na zewnątrz mróz. Jakoś słabo się czuję. Marudna w ogóle taka się robię, jak baba w ciąży ![]() 24 tydzień rządzi ![]()
#3179 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, nie było mnie od czwartku a tutaj tyle się wydarzyło.
Jakieś dziwne kłótnie, niezbyt miła wymiana zdań. Myślę, że przyczyną są hormony. Nie będę już wracała do tematu i go komentowała gdyż chyba już wszystko zostało na ten temat powiedziane. Gratuluję także tym które w międzyczasie dowiedziały się co tam nich w środku siedzi. Mrowak- jestem pod wrażeniem twojej pamięci z wizyty. Ja praktycznie zaraz po wyjściu nic nie pamiętam. Izumi- super że już odzyskałaś dobry humor. I myślę że Twoi rodzice tak naprawdę są z Cebie bardzo dumni ale nie bardzo potrafią to powiedzieć. Tak czasem bywa. Ale dziewczyno jesteś taka młoda i masz bardzo wielki potencjał w sobie. A jeżeli chodzi o becikowe to tak nie do końca nas to nie dotyczy. Dotyczy to nas wszystkich, którzy chcą po 01.11.2009 odebrać becikowe. Czyli nawet te które właśnie urodziły.
#3180 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio kupiłam coś takiego za 12 zeta http://www.allegro.pl/item798104518_...ozmiar_62.html jak bedzie chłopak to musze tylko dwie kokardki wypruć he he .. ale ty to przyszalałaś nie ma co ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziecie nakarmione a mi się nic nie chce lenia mam w tyłku normalnie i teraz tak sobie myślę czy wstac i wrabac troszkę ptasiego mleczka bo mam całe pudełko ![]() ![]() Wytestowałam kosz na pieluchy obwąchałam z kazdej strony i naprawdę nic nie capi ![]() ![]() megi - megi - u mnie na zajęciach była raz taka durna psycholog .. baba nawiedzona inna sprawa że nie majaca dzieci i całe 2 godziny próbowała nam wmówic jakie to cięzkie jest macierzyństwo i kobiety to mają depreche i nic tylko rycza po porodzie , sobie nie radza i wogóle jak to może być źle . Porąbana jakaś .. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.