Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 09:26   #3151
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
No to jestem Wczoraj po wizycie byliśmy w paru miejscach jeszcze i jak wróciłam to trochę padłam-dlatego piszę dopiero dziś.
No to tak:
- pan doktor na początku pogratulował mi przejścia na drugą połowę ciązy
- wydzielina się uspokoiła, szyjka w normie-wszystko gra
- idziemy na USG- no i od razu zapytałam czy może dzisiaj się czegoś dowiemy patrzy, patrzy, patrzy i paaaaatrzy i sprawdza i w końcu mówi: no nic mi tu nie wisiZatem, moje drogie, na 95% można mnie zaróżowić na liście (chociaż koloru nie lubię, ale co tam) BABA BĘDZIE
Wszyscy znajomi i ci z rodziny, którzy typowali są w szoku, bo chyba tylko jedna osoba typowała dziewczynkę Chyba z 10 razy jeszcze sprawdzał i komentarz wciąż jeden: nie wisi

.
Fa mac wywaliło mi posta .. gratuluje laseczki

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
JA MAM TEN ZESTAW Z REALA CO PISAŁAŚ! Tylko jak ja go kurcze kupowałam kilka tyg temu to kosztował 39zł Ale za to były wtedy też żółte (i taki kupiłam, gdzieś wcześniej foto dałam - taki sam ten komplet?).
Badania w ciąży wykonuje się w zależności od potrzeby Co WIZYTĘ (czyli co miesiąc) do max RAZ na 3 m-c. NIE RZADZIEJ!!!! Więc wszystko w normie i nie masz się co martwić. Z ciekawostek - to jeśli w czasie ciąży nie miałaś co najmniej 3 razy robionych badań, to zgodnie z zasadami przyznawania becikowego takież becikowe Ci nie przysługuje. Acz np. w moim regionie tych zasad w ogóle się nie stosuje.
To że lekarz nie zrobił USG. Według wszelkich danych, powinien zrobić MIN 3 takie badania. Więcej nie jest wymagane. No ale skoro chodzisz prywatnie (tak zrozumiałam przynajmniej, bo płacisz) to nie widzę powodu dla którego miałby Ci odmówić wykonania USG. NIE DAJ SPŁAWIĆ NASTĘPNYM RAZEM po prostu. Powiedz, że jesteś niespokojny duch i MUSISZ obejrzeć swoje dziecko inaczej bardzo się denerwujesz i wpadasz w stany depresyjne ....
No i trzymaj się kochana! Nie daj się dołować! SERDUSZKO BIJE W RYTMIE CHA-CHA i tym się ciesz!

Ania_P. dzięki za info co do ręczniczków. Mam nadzieję, że jakieś dobre kupię. A rodzaj materiału ma znaczenie? Nie chodzi mi o samą fakturę, ale o rodzaj, np. bawełna, poliester itd. ?
No raczej jakies naturalne te materiały i żeby gruby był ten ręczniczek to maluszka mozna opatulić i będzie mu ciepło

Ktos pytał o kołysanki ja mam gdzieś na płycie ale nie zwaliło mnie to z nóg więc nawet nie wiem gdzie ta płyta . Synek wolał swoją karuzelkę a nie tą płytke a mnie to bardziej drazniło niż uspokajało .. Ale ja może jakas dziwna jestem

evitka super rzeczy ja tez nie mam oprów przed lumpkiem skoro bakteria z moczu schodza a tetry w 60 stopnich i już tego nawet prasowac nie trzeba to do ciuszków tym bardziej jestem spokojna . Zreszta jak się bierze od koleznek to przeciez chore dziecko tez mogło np. na to zwymiotowac czy przez pieluche mogło przecieknąć .. I co z tego wyprac wyprasowac i tyle

Rano mi filtr naprawiali bo coś ciekło ale mamy go 9 lat wiec miało prawo , dobrze że żadnej powodzi nie było w domu
Synek wstał o 6stej i ganiał .. ja nie wiem na jakich dopalaczach on biega ze ma tyle siły
Stary 2009-11-04, 09:43   #3152
Izumi
Wtajemniczenie

TO ZNOWU JA! WŁAŚNIE LAKTATOR PRZYSZEDŁ! Fajny.... nowy, błyszczący Tylko kuna...meble skręcać z tych głupich instrukcji to potrafię, ale tego tatałajstwa przygotować do użytku to coś nie potrafię. Mimo instrukcji i to z OPISAMI! .... No cóż... poczekam do wieczora na męża Niech mi pokaże jak się to robi

Ania_P. dzięki znów za info co do ręczników. A chodziło nam o kołysanki prenatalne
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:53   #3153
fasolka73
Rozeznanie

mrowak tak się cieszę ,że z DZIEWCZYNKĄ wszystko dobrze, że rośnie duża i zdrowa Gratuluję Ja już tak bardzo bym chciała wiedzieć czy u mojej kluski "coś wisi"....

Evitka super te ciuszki! Ja też już mam mega zachciankę ciążową, żeby iść połazić po lumpexach.

Izumi , ale mnie rozbawiłaś od rana , a Twój małż (czekasz, czy idziesz do domu? ) to ma poczucie humoru, dobraliście się, nie ma co

A ja wczoraj z ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ ściągnęłam sobie super kołysanki, i muzykę klasyczną dla bobasa i Baby Einstein. I teraz się zasłuchuję....
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:14   #3154
Izumi
Wtajemniczenie

Fasolka Ty melomanie
Gdzieś z tej strony http://niemowle.onet.pl/pl_PL/pampers_institute.php ściągnęłam też jakieś kołysanki dla najmłodszych... ale szczerze mówiąc to teraz nie pamiętam gdzie to było .... i te kołysanki jak dla mnie są odrobinę straszne :P. Muzyka jest... taka strasznie smutna, grana na cymbałkach... pogrzebowa trochę :P
Muszę jeszcze męża zgwałcić żeby na torrentach poszukał kołysanek prenatalnych, albo cokolwiek dla Dzidka Jakby co dam znać i będziemy się mailami wymieniać

[po chwili] ZNALAZŁAM! Tu www.pampers. pl / spiezdrowo / songs. php (usuńcie spacje) są te kołysanki do pobrania . Jakbyś (jakby ktoś) ściągnął to czekam na waszą opinię na ich temat. Jak dla mnie są smutne (mimo znanych melodii)

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:18
Stary 2009-11-04, 10:22   #3155
fasolka73
Rozeznanie

Piękną muzykę dla niemowlaczków "robi" pan Raimond Lap
tu próbka jak działa na bobasa

http://www.youtube.com/watch?v=5CGUniPZPi4

I nie tylko dla bobasów, ale i dla mamuś z brzuszkami

http://www.youtube.com/watch?v=HXSZH...eature=related

Albo tu, łatwiej znaleźć

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/baranki21

wchodzicie na muzyka, potem na piosenki dla dzieci i już tam jest Raimond Lap-muzyka klasyczna dla bobasów nie trzeba nawet ściągać można tam przesłuchać "na miejscu"

A tu macie link do chomiczka z tymi kołysankami
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/UTA_

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:29
Stary 2009-11-04, 10:25   #3156
Izumi
Wtajemniczenie

Znalezione w necie na blogu http://www.dzieciowo.pl/search/label...ica-debiutanta pomyślałam że wkleję mimo iż bezpośrednio nas już to nie dotyczy:
"Wszyscy zainteresowani zapewne już wiedzą, że od jutra, czyli od 1 listopada 2009 zaczną obowiązywać inne zasady przy przyznawaniu becikowego. Ci niezainteresowani niech też przeczytają, bo dzieci lubią działać z zaskoczenia. Nie znasz dnia ani godziny, wierz mi
Do tej pory było tak: dziecię się rodziło, brałeś akt urodzenia, dowód osobisty i podpisywałeś oświadczenie, że twoja partnerka życiowa już po kasę nie startowała. Wystarczyło, 1000 złociszy lądowało na konto lub na rękę.

Teraz będzie trudniej, bo trzeba będzie przedstawić dowód na to, że podczas ciąży pozostawało się pod opieką lekarza. Kobieta musi dowieść, że przeszła trzy obowiązkowe w ciąży badania lekarskie, po jednym w każdym trymestrze. Ważne zastrzeżenie: pierwsze badanie musi się odbyć przed 10. tygodniem ciąży.

Dowodem może być zaświadczenie wystawione przez lekarza lub karta ciąży.

Po co to wszystko? Po to między innymi, by zmusić kobiety w ciąży do regularnych wizyt u ginekologa, czyli innymi słowy do dbania o ciążę, w którą już się zaszło. Dla was dbanie to oczywista oczywistość? W takim razie, moje drogie, reprezentujecie - uwaga - jedną dwunastą ciężarnych. Tylko co dwunasta kobieta spodziewająca się dziecka pojawia się regularnie u lekarza. U mnie ta informacja wywołała opad szczęki, u was nie? Choć w sumie nie powinno mnie to dziwić, jak wspomnę osobę poznaną na porodówce. Do lekarza zgłosiła się dopiero w piątym miesiącu (!!) ciąży, bo wcześniej miała fuchę w Czechach i nie chciała jej tracić. Praca wysiłkowa tak na marginesie. W czasie ciąży piła wódę i paliła jak smok (nawet pół godziny przed cesarką wyskoczyła na papieroska, a w przeddzień przyjęcia do szpitala walnęła sobie trzy piwka dla kurażu), a na kolejną wizytę zgłosiła się pod koniec ciąży. Żeby dostać wyższe becikowe (2000 zł) specjalnie zwolniła się z pracy i zarejestrowała jako bezrobotna. Polak potrafi. (...)"

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość

DZIĘKI WIELKIE!

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:41
Stary 2009-11-04, 10:26   #3157
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ale żeście nasuneły wspomnienia :
Madzia i tatuś
Madzia i młodszy braciszek
Madzia strojnisia
No strojnisia wymiata

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a ja sie pochwalę swoimi zkupkami z all:
- pościel ZÓŁTA PEPITKA http://www.allegro.pl/item791978561_...y_darland.html
- dodatkowa zmiana (też żółta pepitka)http://www.allegro.pl/item791977012_...y_darland.html
- dodatkowe prześcieradelko KREMOWE http://www.allegro.pl/item798198997_...0_darland.html
- 2x pokrowiec na przewijak KREMOWY http://www.allegro.pl/item800485698_...k_darland.html

a termoetr kupiłam ten: http://www.allegro.pl/item797287846_..._promocja.html
Fajne zakupy, zanotuję, że sprzedawca godny uwagi
I mam prośbę - mogłabyś dać znak, jak już zakupy przyjdą (szczególnie pościel), czy jest taka fajna milusia? Bo cenowo to się bardzo opłaca, jak się porówna sklepowe ceny.

Cytat:
No to jestem Wczoraj po wizycie byliśmy w paru miejscach jeszcze i jak wróciłam to trochę padłam-dlatego piszę dopiero dziś.
No to tak:
- idziemy na USG- no i od razu zapytałam czy może dzisiaj się czegoś dowiemy patrzy, patrzy, patrzy i paaaaatrzy i sprawdza i w końcu mówi: no nic mi tu nie wisiZatem, moje drogie, na 95% można mnie zaróżowić na liście (chociaż koloru nie lubię, ale co tam) BABA BĘDZIE
Wszyscy znajomi i ci z rodziny, którzy typowali są w szoku, bo chyba tylko jedna osoba typowała dziewczynkę Chyba z 10 razy jeszcze sprawdzał i komentarz wciąż jeden: nie wisi

Ogólnie bardzo pozytywnie mnie nastroiła ta wizyta- w sumie same dobre wiadomości i wyniki, jakoś tak mi spokojniej teraz. Kolejną mam 27-go.
Hihi - kolejna kobitka przybędzie
Gratulejszyn z powodu szparki i świetnych wyników

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
moj lekarz mnie wczoraj rozczarowal wiecie co zrobil powiedzial mi ze skoro serduszko bije to nie ma podstaw by podgladac dzidzie na usg

w dodatku dzidzia w swoim domku chyba ma zaduzo miejsca bo czuje jak robi fikolki najgozej w nocy tak jest od 2 dni a co bedzie dalej
Rzeczywiście łobuz i bęcwał. Nie dość, że płacisz naprawdę sporo (200 zł ), to jeszcze taki jeden piiip marudzi.

Cytat:
i jeszcze kilka
(kilka bodziaków i rzeczy z dwóch ost. fotek mam od koleżanki, reszta z lumpka)
I jeszcze przypomniałam sobie że sporo ładnych większych rzeczy pożyczyłam koleżance, która ma 5 miesięczną córeczkę)
Normalnie sklep niedługo dziewczyny otworzycie! Tyyyle ciuszków! Bardzo fajne upolowałaś
A ja ciągle na wstrzymaniu

Cytat:
Dzwonię do męża, oczywiście w pierwszej kolejności powiedział, ze musimy mi jechać okulary wymienić, ale go oświeciłam, że na ulotce NIC nie pisało co do "wielkiego otwarcia"! Więc po chwili ciszy w telefonie mąż pyta: "To mówisz, ze otwarcie 7.11 ...... to............ idziesz do domu czy czekasz?" .... burak mój paskudny
No bo w sumie, to już mogłaś sobie poczekać, byłabyś pierwsza przy wejściu, może jakiś goździk (czyt. śpioszki) z tej okazji byś dostała?
Już to widzę: 7.11... otwarcie... szef oddziału w marynarce z łatami na łokciach... a tam za bramą taka przemarznięta Izumi trzymająca swoją świetną pozycję startową i pochłaniająca zupę z termosu

PS a jaki laktator kupiłaś?

Mówię Wam dziewczyny, ale mam dziś dzień opieprdzielania się Zdecydowanie lubię takie dni, choć mam świadomość, że to cisza przed burzą.
A i jeszcze przedwczoraj byłam na filmie Odlot w 3D (choć to akurat mnie najmniej kręciło), jak ktoś lubi chodzić na bajki, albo potrzebuje odprężenia, to polecam. Śmiałam się jak głupia
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:32   #3158
fasolka73
Rozeznanie

o chyba mam link do tych kołysanek :

Raimond Lap-muzyka klasyczna dla bobasów

A propos becikowego to nas już to nie dotyczy, bo przepis obowiązuje kobiety od 1 listopada i dopiero teraz się liczy od tego 10 tygodnia. A my już tu ok. 20-tki, a i tak z tego co widzę wszystkie grzecznie chodzą do dowcipnych lekarzy

catro widziałam ten film, super był, też się uśmiałam.... A ta scena z Izumi przymarzniętą do klamki to...... I jeszcze z kołdrą na plecach, przewiązaną w pasie i termosem...hi,hi...

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:38
Stary 2009-11-04, 10:40   #3159
Izumi
Wtajemniczenie

Avens ISIS Zestaw z gratisami za 109zł Swoją drogą doznałam mega szoku! Niedaleko mnie są 2 sklepy z rzeczami dzieciowymi. Oddalone od siebie może o..hmmm...200m? W jednym ciągu sklepów. I tak, w pierwszym cena laktatora AVENS ISIS (bez tych gratisów oczywiście) wynosi 149zł. W tym drugim 419zł!!!!!!!! Wziełam i umarłam jak to zobaczyłam :O
Catro... myślisz że dostałabym coś w zamian za moją świetną pozycję startową???? To ja chyba idę po termos ;D
A co do filmu... zazdroszczę. Poszłabym ale nie widzę w 3D, więc w ogóle szkoda iść i za bilety przepłacać Ale na "2012" bym z wielką chęcią poszła! ....ehh.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
o chyba mam link do tych kołysanek :

Raimond Lap-muzyka klasyczna dla bobasów

A propos becikowego to nas już to nie dotyczy, bo przepis obowiązuje kobiety od 1 listopada i dopiero teraz się liczy od tego 10 tygodnia. A my już tu ok. 20-tki, a i tak z tego co widzę wszystkie grzecznie chodzą do dowcipnych lekarzy

catro widziałam ten film, super był, też się uśmiałam.... A ta scena z Izumi przymarzniętą do klamki to...... I jeszcze z kołdrą na plecach, przewiązaną w pasie i termosem...hi,hi...
Niby wiem, ze nie dotyczy.... ale w sumie... dobry przepis. Też w TV słyszałam o tym, że tylko co 12 kobieta chodzi na wizyty :O masakra jakaś. Gdyby nie my dziewczynki, to by ani tej 1/12 nie było. Dobre z nas dziołchy
I ZNÓW WIELKIE DZIĘKI za linka Już zapodaje ściąganie ;d

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:42
Stary 2009-11-04, 10:43   #3160
catro
Rozeznanie

No jak przeczytałam ten tekst, że 1 na 12 kobitek w ciąży chodzi regularnie do lekarza, to zdębiałam. Naprawdę nie miałam pojęcia, ze aż takie średniowiecze w tej kwestii panuje. Miejmy nadzieję, że to trochę zmobilizuje te baby
Stary 2009-11-04, 11:01   #3161
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Niby wiem, ze nie dotyczy.... ale w sumie... dobry przepis. Też w TV słyszałam o tym, że tylko co 12 kobieta chodzi na wizyty :O masakra jakaś. Gdyby nie my dziewczynki, to by ani tej 1/12 nie było. Dobre z nas dziołchy
;d

Dokładnie

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Aj poniosło mnie wiosło , al jeszcze jeden muzyczny link:

Baby Einstein - Baby Neptun - Concert Guide

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:

[po chwili] ZNALAZŁAM! Tu www.pampers. pl / spiezdrowo / songs. php (usuńcie spacje) są te kołysanki do pobrania . Jakbyś (jakby ktoś) ściągnął to czekam na waszą opinię na ich temat. Jak dla mnie są smutne (mimo znanych melodii)

ładne, ale to prawda trochę smutne i cymbałki mi dały po uszach, bo miałam słuchawki na full.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 11:20   #3162
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
a usg masz w cenie wizyty czy osobno? (ja płace 80zł za wizyte i 90 za usg, a 4D bedzie kosztowało 150zł)
Kurcze, to ja chyba mam jak u Pana Boga za piecem wiecie- za każdą wizytę płacę tyle samo (90zł), na każdej mam usg, nawet bez pytania czy dziś robimy czy nie. Wczoraj spędziłam w gabinecie chyba ponad pół godziny, ale nie zamierzam mieć z tego powodu wyrzutów sumienia. Ponieważ wczoraj moja babeczka się plecami odwróciła do nas, to nie robiliśmy 4D, ale następnym razem-to będzie 25tc- mam nadzieję, że zrobimy, ale to i tak nie zmienia ceny!
Nie wyobrażam sobie jak lekarz może odmówić zrobienia USG bez wyraźnych przyczyn medycznych, tym bardziej, że przyszła mama się denerwuje i chce upewnić, że wszystko gra

Evitka, bardzo fajowe te ubranka. Ja jeszcze nie ruszyłam na second handy, ale już niebawem

Asiulek, kup Ty kochana dla spokoju sumienia, albo dla spokojnych snów jakiś jeden kombinezonik ciepły

Cytat:
Wstałam INO świt (o 8ej ), umyłam grzywkę
Izumi, nie wytrzymam z Tobą Zdecydowanie wolę jak masz taki nastrój jak dziś

Cytat:
Więc po chwili ciszy w telefonie mąż pyta: "To mówisz, ze otwarcie 7.11 ...... to............ idziesz do domu czy czekasz?" .... burak mój paskudny
To ja już sobie wyobrażam co się dzieje, jak oboje macie dobre humory

Cytat:
i to zielone pasiaste coś co nie wiem jak nazwać Fajniutkie kieszoneczk
Zdaje się, że zielone pasiaste to są właśnie tajemnicze RAMPERSY, których nie umiałaś odróżniać

A ja się dzisiaj obudziłam po 5, wstałam po 6, zjadłam śniadanko, napisałam do Was i... padłam po 8 z powrotem-wstałam o 11. Normalnie nie miałam siły powiek podnosić rano. A teraz mi się dzień skurczył i prawie się trzeba do roboty szykować. Bleeeee i jeszcze taki wiatr i jakieś szczątki czegoś białego leżą na ziemi- a fuj!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 11:51   #3163
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

jestem i ja wypuściłam się dziś na targ - korzystam ze zwolnienia pełną parą oczywiście nic nie znalazłam ciekawego były jakieś ubranka dziecięce ale jakieś dziwne - ani to polszczyzna ani chińszczyzna, takie łachmany no i miałam swój debiut w lumpku czułam się tam jak zagubiona owieczka, sama wśród napalonych bab buszujących po wieszakach, na których jest wszystko!!!i nawet kosze z majtkami stały - fujć. Poszłam więc na część gdzie pisało mazakiem na jakieś tekturze - odzież dziecięca no i zakupiłam 5 sukienek - wszystkie firmowe (Gap, Next, George, Tup Tup) Sukieneczki normalnie po 2 zł szok a nówencje praktycznie zawiozłam mojej chrześnicy (ja przejmę je później) i siostrze też się bardzo spodobały A dla mojego dzidzia kupiłam śliczny pajacyk czerwony z krówką zapinany na pleckach w rozmiarze 68 śliczny. Słyszałam przypadkiem, że jutro dostawa, więc wstaję rano i jadę tam a to wszystko przez WAS!!!! No a wydałam za wszystko...10,50 szok
MROWACZKU kochany normalnie wiedziałam Strasznie się cieszę, że jesteś zadowolona z wizyty i że dziewczynka i że zdrowa Jej jak ja kocham dziewczynki nie wiem czy wytrwam do 23 listopada...tak bym chciała wiedzieć czy ja też mam dziewczynkę ahhh byle zdrowe było
EVITKA ubranka śliczne
Byłam w lidlu po truskawki w puszce i jest teraz tydzień kuchni greckiej (mniam) i nakupiłam sobie oliwek i słodyczy, wziełam jakiś baton NOUGAT z migdałami i....ochyda, jakbym cukier z cukierniczki wyjadała - okropne...no a truskawek mi się odechciało jak tylko dojechałam do domu...
Jeszcze dziś zebranko w szkole i looooooooozik

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

ah o i nie napisałam, że też mi paczka przyszła z tymi podkładami poporodowymi....wiecie jak to wygląda???ze 3 razy szersze id zwykłych podpasek!!!okropność, jak ja mam z tym między nogami posysać??okrakiem będę chodzić chyba...ale najważniejsze: rajstopki!!!!!! superaśne nie zmarznę już tak szybko Madziwnia skarbie, masz rację masa miejsca na brzdylek

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 12:18   #3164
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Baobabku cieszę sie że mogłam jakos pomóc w zakupach

mrowak ŁoŁ GRATUALCJE!!!! BĘDZIE BABECZKA!!!

aSIEŃKA JA TEZ WSTRZYMUJE SIE Z ZAKUPAMI DO 22 TYG CZYLI DO WIZYTY NA USG 4D
a potem jak nie rusze na allegro bo juz mam zaznaczone niekóte rzeczy i sprzedawców.

Izumi!! Ale pomyśl poztywnie.. jaki dzien długiii teraz masz

aniap. wiesz ja widziałam ten smoczek u kolezanki wczoraj i jest mały.. taki normalny
Ale zastanawiam sie nad tym do czoła i ucha tylko cholera 70 zł to drogo

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 12:20   #3165
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania_P. dzięki znów za info co do ręczników. A chodziło nam o kołysanki prenatalne
Wiem ja tez o tych i właśnie one mnie nie zwaliły do snu Mojego synka tez nie he he

Cytat:
Evitka super te ciuszki! Ja też już mam mega zachciankę ciążową, żeby iść połazić po lumpexach.

Izumi , ale mnie rozbawiłaś od rana , a Twój małż (czekasz, czy idziesz do domu? ) to ma poczucie humoru, dobraliście się, nie ma co

A ja wczoraj z ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ ściągnęłam sobie super kołysanki, i muzykę klasyczną dla bobasa i Baby Einstein. I teraz się zasłuchuję....
Lumpki górą . z baby einstein mam bardzo fajne bajki które można puszczać już niemowlakom . I mój się strasznie gapił w te bajki do tego jest muzyka poważna .

Cytat:

Albo tu, łatwiej znaleźć

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/baranki21

wchodzicie na muzyka, potem na piosenki dla dzieci i już tam jest Raimond Lap-muzyka klasyczna dla bobasów nie trzeba nawet ściągać można tam przesłuchać "na miejscu"

A tu macie link do chomiczka z tymi kołysankami
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/UTA_
Z dziećmi to jest tez tak że wyłapują znane dzwieki , dlatego tak fajne sa te karuzele , jak się puszcza od małego to potem jak tylko włączysz już cisza i banan na buzi Mój ma do tej pory muzyczna zabawke w łózeczku i sobie nią gra na dobranoc
O taką
http://www.allegro.pl/item794427912_...glos_mamy.html

Cytat:
Po co to wszystko? Po to między innymi, by zmusić kobiety w ciąży do regularnych wizyt u ginekologa, czyli innymi słowy do dbania o ciążę, w którą już się zaszło. Dla was dbanie to oczywista oczywistość? W takim razie, moje drogie, reprezentujecie - uwaga - jedną dwunastą ciężarnych. Tylko co dwunasta kobieta spodziewająca się dziecka pojawia się regularnie u lekarza. U mnie ta informacja wywołała opad szczęki, u was nie? Choć w sumie nie powinno mnie to dziwić, jak wspomnę osobę poznaną na porodówce. Do lekarza zgłosiła się dopiero w piątym miesiącu (!!) ciąży, bo wcześniej miała fuchę w Czechach i nie chciała jej tracić. Praca wysiłkowa tak na marginesie. W czasie ciąży piła wódę i paliła jak smok (nawet pół godziny przed cesarką wyskoczyła na papieroska, a w przeddzień przyjęcia do szpitala walnęła sobie trzy piwka dla kurażu), a na kolejną wizytę zgłosiła się pod koniec ciąży. Żeby dostać wyższe becikowe (2000 zł) specjalnie zwolniła się z pracy i zarejestrowała jako bezrobotna. Polak potrafi. (...)"

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

DZIĘKI WIELKIE!

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------
Raz widziałam babe przed oddziałem patologi jarającą fajkę , miałam ochote wysiąść z auta i nakopać babie do dupy

Cytat:
Avens ISIS Zestaw z gratisami za 109zł Swoją drogą doznałam mega szoku! Niedaleko mnie są 2 sklepy z rzeczami dzieciowymi. Oddalone od siebie może o..hmmm...200m? W jednym ciągu sklepów. I tak, w pierwszym cena laktatora AVENS ISIS (bez tych gratisów oczywiście) wynosi 149zł. W tym drugim 419zł!!!!!!!! Wziełam i umarłam jak to zobaczyłam :O
To pewnie był avent Isis ale IQ to podobne cacko ale elektryczne i one tyle kosztują No tanio Ci się udało nabyć . Ja będę miała elektryczną medele od kolezanki.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jestem i ja wypuściłam się dziś na targ - korzystam ze zwolnienia pełną parą oczywiście nic nie znalazłam ciekawego były jakieś ubranka dziecięce ale jakieś dziwne - ani to polszczyzna ani chińszczyzna, takie łachmany no i miałam swój debiut w lumpku czułam się tam jak zagubiona owieczka, sama wśród napalonych bab buszujących po wieszakach, na których jest wszystko!!!i nawet kosze z majtkami stały - fujć. Poszłam więc na część gdzie pisało mazakiem na jakieś tekturze - odzież dziecięca no i zakupiłam 5 sukienek - wszystkie firmowe (Gap, Next, George, Tup Tup) Sukieneczki normalnie po 2 zł szok a nówencje praktycznie zawiozłam mojej chrześnicy (ja przejmę je później) i siostrze też się bardzo spodobały A dla mojego dzidzia kupiłam śliczny pajacyk czerwony z krówką zapinany na pleckach w rozmiarze 68 śliczny. Słyszałam przypadkiem, że jutro dostawa, więc wstaję rano i jadę tam a to wszystko przez WAS!!!! No a wydałam za wszystko...10,50 szok
następna została wciagnięta w lumpeksowy szał
W lidlu ostatnio tez kupowałam te greckie rzeczy ale raczej oliwki , ryby , miód z krety jakies mrożonki.

Miałam ochotę na pizze i kurde byłam przekonana że mam taka mrożona w zamrażaliniki a tu dupa nie mam A tak mi się chciało czasami taka robię i dodaje swoje dodatki .. ale zadowoliłam się frytkami bo jakie miałam wyjście bbuuuu...

Byłam na ryneczku kupiłam kolezance koszule takie do karmienia do szpitala bo mnie prosiła , jabłuszka , miodzik dobry , wędlinke .. wytelepało mnie strasznie . ja chcę już wiosne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 12:21   #3166
madziwnia
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE
Już 53
Mamusie MARCOWE 2010

megi-megi( Magda 29lat).tp. 1.03.10r. Jakub
Asiuulka89 ( Asia 20 lat ).tp. 2.03.10r. Zuzia
P0P70 (Ela lat 39) t
p. 3.03.10r. Ania
evitka21 (Ewa, 25 lat) tp. 4.03.10r. Lena
libra777
( Agnieszka i 32 lata)
tp. 7.03.10rMarysia lubMikołaj
asienka240
(Asia 21lat ) tp. 8.03.10r.
Amelka lub Igorek
Roza26
( Hania 25 lat) tp. 8.03.10r. ???lub ???
karolka2211 ( Karolina ) tp. 8.03.10r. ??? lub ???
mrowak (Ola lat 31) tp. 9.03.10r. ???
mysia1234
(Joanna 20 lat).
tp. 9.03.10r. Wiktoria lub Piotr
zwariowanna
( Gosia 19lat)tp. 11.03.10r. ???
catro (Kasia, lat 27)
tp. 11.03.10r. Ola
dogisia
( ??)
tp. 12.03.10r. ??? lub ???
mezatka07 (Joanna, 23 lata) tp. 17.03.10r. ??? lub ???
zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.10r. ??? lub ???
apple66 (Paula, 25lat)tp. 18.03.10 MAJA lub FILIP
magda3456
(Magda 23l ) tp. 20.03.10r Wiktoria lub Denis

minka26 ( Asia 26 lat ) tp. 20.03.10r.Amelka
tylkooliwka (Agnieszka 28 lat) tp. 15.03.10???
ISIS23
(Iza 25 lat ) tp.22.03.10
Lena lub Cezary
inridia (Asia 31 lat )tp.22.03.10r. ??? lub Leon
ilkia24
( Ilona 24 ) tp. 24.03.10r. ??? lub ???
Impersona ( ??? lat ??? ) tp. 26.03.10r.Hania lub Leon
madziwnia (
Magda, 24 lata ) tp. 27.03.10r. Michalinka lub Mikołaj
JoannM
( Asia 25 lat ) tp.27.03.10r. Gabrysia lub Melania
gooffi (Iza, lat 29,) tp 27.03.10r. ??? lub ???
Baobabek ( Monika lat 25 ) tp. 30.03.10r. Oliwia lub Hubert
Gmyrelka (Agnieszka, lat 24) tp. 30.03.10 Zbynio

Mamusie KWIETNIOWE 2010

Agnieszka09
(Aga,lat 24).....
tp.1.04.10 r.??? lub ???
izaizula(Iza lat 27)............tp. 2.04.10r. Marysia iAntoś i
ita83
(Paulina 26 lat)..........
tp. 4.04.10r??? lub ???
Katalin (Kasia 24 lata )......tp. 04.04.10??? lub ???
justys76 ( Justyna 33 lata ).tp. 5.04.10r. ???lub ???
drcron (Paulina,27 lat)......tp. 05.04.10r. Anastazja Danuta lub Jeremiasz Józef
natka294( Natalia lat ?? )....tp.8.04.10r. Lenka lub Mateusz
Beatka1984 (Beata 26 lat)
..tp. 9.04.10r. Wiktoria lub Przemek
fasolka73 ( Jola 36 lat ).......tp. 9.04.10 Oliwia lub Kubuś
czarymary (maria 30 lat)...tp 10.04.10r. Malina lub Witek
malgo421
(Malgosia 27lat)...
tp. 12.04.10r. ??? lub ???
Kasina87
( Kasia 22 lata)......tp. 14.04.10r. Amelia lub Leon
La_wenda (Kasia 33 l)
tp. 14.04.10r Konrad
mloda1989
(Patrycja ?? ) tp.14.04.10r. ??? lub ???
Olasia
(Ola 21 lat)...............
tp. 15.04.10r. Laura lub Leon
ania P
( Ania 27 lat)............tp 15.04.10r. ??? lub ???
trolla2405
(Joanna ?? lat )..tp. 16.04.10r. ???lub ???
Izumi
(Izabela, 23 lata ).......
tp. 16.04.10r.??? lub Michaś
Asiulek_23
(Aśka, lat 27)
....tp. 16.04.10r. Weronisia lub Kubuś
gosieg1
(
Małgorzta lat ?? )......tp. 18.04.10r.??? lub ???
koglus ( Agnieszka 29 lat) tp. 21.04.10r. ??? lub ???
lucy007 (Ewa, lat 30)
tp. 22.04.10r. Maja lub Adam
dytuś77 ( Edyta 31 lat ) tp. 24.04.10r. Kornelia lub ???
Eppona (Aga lat 27) tp. 23.04.10r. Zuzanna lub Gustaw
Maddie ( Marlena ?? lat ) tp. 29.04.10r.??? lub ???

Nasze Aniołki:
karolcia228 Aniołek [*]
Karna 33 Aniołek [*]

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2009-11-04 o 14:38
Stary 2009-11-04, 12:22   #3167
mrowak
Zakorzenienie

Wiecie co, dziwne takie to uczucie, jak JUŻ SIĘ WIE W nocy się obudziłam i wszelkie myśli, które mi się tułały po łepetynie musiały mieć nagle żeńskie końcówki Wiecie- rzeczy typu: będzie spałA tu i tu, trzeba JEJ kupić to czy tamto, ciekawe jakie będzie miałA włoski, czy będzie lubiłA różowy itd. Śmieszne to jakieś.

Oooo, Madziwnia mnie zaróżowiła na liście

A słuchajcie, kupujecie jakieś leżaczki dla maluchów coby je łatwo było można przemieszczać ze sobą po mieszkaniu? Ja co prawda metraż mam mało imponujący, ale jak się siku zachce to nie ma bata i iść muszę, a tam się będzie ktoś bardzo wydzierał, no to muszę jakoś zabrać ze sobą, nie? Macie coś wyróbowanego, upatrzonego?

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-11-04 o 12:40
Stary 2009-11-04, 12:50   #3168
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
A słuchajcie, kupujecie jakieś leżaczki dla maluchów coby je łatwo było można przemieszczać ze sobą po mieszkaniu? Ja co prawda metraż mam mało imponujący, ale jak się siku zachce to nie ma bata i iść muszę, a tam się będzie ktoś bardzo wydzierał, no to muszę jakoś zabrać ze sobą, nie? Macie coś wyróbowanego, upatrzonego?
Ja miałam taki potem sprzedałam
http://www.allegro.pl/item791357662_...l0539_s_k.html
teraz poczekam czy moje dziecie będzie takie lezaczkowe , bo synka zostawiałam na podłodze na macie edukacyjnej i sam sie soba zajmował .. no ale sa t
akie dzieci co bez mamy to kiepsko
http://www.allegro.pl/item799551827_...delux_3w1.html
to też fajne bo kolezanka miała , no ale już cenka wyższa
Stary 2009-11-04, 13:44   #3169
mloda1989
Zakorzenienie

moze ktoras bedzie zainteresowana...ja jeszcze nie znam plci wiec poki co kupje neutrale ciuszki....ale kombinezonik fajny
http://allegro.pl/item795452415_ciep...stwa_cudo.html
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 13:47   #3170
catro
Rozeznanie

Madziwnia zaróżow i mnie, plisss plisss
i dopisz że Ola się szykuje
Stary 2009-11-04, 14:16   #3171
madziwnia
Zakorzenienie

O nieeeeeee
8 dziewczynek i 5 chłopców!!!
Mamuśki czekam na boyów

Kupiłam ten kombinezon bo akurat kwiecien mi sie przyda i za 1zł hihihih
licytuje jeszcze rampersa i piżamkę ciązową u niej

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-11-04, 14:24   #3172
Izumi
Wtajemniczenie

No to interes życia Sprzedający pewnie się przekręci jak to zobaczy
Stary 2009-11-04, 14:31   #3173
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
O nieeeeeee
Mamuśki czekam na boyów

hehe no i dobrze najlepiej tam szukac w tych konczacych sie najwiecej okazji wlasnie za 2zl ... ja pokupywalam body...7sztuk za 6 zl
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:36   #3174
zwariowanna
Zadomowienie

Witam wszystkie mamusie długo sie nie odzywalam bo niestety nie mialam dostepu do komputera.
Musze sie Wam pochwalic, iz bylam na usg i bede miala slicznego synka jestem taka szczesliwa Jeśli chodzi o imie to jeszcze sie nie zdecydowalismy z TŻ ... albo Kacper albo Rafał
Pozdrawiam Was goraco!!
Zbudują domek z klocków
Małe rączki potrafią napisać mama,
i przynoszą mi jabłko czerwone
ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją.
W małych rączkach mieści się cała miłość.

Marcelek klik

Edytowane przez zwariowanna
Czas edycji: 2009-11-04 o 14:39
zwariowanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:43   #3175
madziwnia
Zakorzenienie

Zwariowana jej super mamy już 6 chłopca wystarczyło ogłosić akcję że babinki przeważaja już sie chłopcy ukazuja

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Dziewczyny czy jest różnica jakie chusteczki kupuimy na poczatku dla naszej pociechy? Czy to akurat bez różnicy

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-11-04, 14:46   #3176
mrowak
Zakorzenienie

Jadę babeczki na zajęcia-nie chce mi się strasznie i biję się z myślami czy jutrzejszych nie odwołać... coś tak jakoś bym się poleniła, ale z drugiej strony potem od piątku do poniedziałku po południu mam w sumie wolne... Twarda będę, nie miętka
Stary 2009-11-04, 14:54   #3177
evitka21
Zakorzenienie

Izumi, o tych laktatorach aventu dużo dobrego piszą, ale.... ja kupuję z tommee teppee. Też ma dobre opinie, i w komplecie tą butelkę cyca imitującą (), i pudełeczko do sterylizacji. I na all kosztuje 79zł +wysyłka.

Masakra z tą 1/12 babek cieżarnych... i historia współ pacjentki też mrozi krew.....

acha, i co zdecydowałaś sie jednak nie czekać pod sklepem?
Jakbys sobie zapodała tą kołderkę z paseczckiem to w sumie.....do tego ta zupa z termosu...

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Fajne zakupy, zanotuję, że sprzedawca godny uwagi
I mam prośbę - mogłabyś dać znak, jak już zakupy przyjdą (szczególnie pościel), czy jest taka fajna milusia? Bo cenowo to się bardzo opłaca, jak się porówna sklepowe ceny.
Cytat:
Kurcze, to ja chyba mam jak u Pana Boga za piecem wiecie- za każdą wizytę płacę tyle samo (90zł), na każdej mam usg, nawet bez pytania czy dziś robimy czy nie.

Zdaje się, że zielone pasiaste to są właśnie tajemnicze RAMPERSY, których nie umiałaś odróżniać
oj masz mrówa, masz fajnie ztym swoim lekarzem

i to tajemnicze zielone to rampersy= czyli po polskiemu śpioszki/pajacyki bez stópek

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jestem i ja wypuściłam się dziś na targ - korzystam ze zwolnienia pełną parą oczywiście nic nie znalazłam ciekawego były jakieś ubranka dziecięce ale jakieś dziwne - ani to polszczyzna ani chińszczyzna, takie łachmany ah o i nie napisałam, że też mi paczka przyszła z tymi podkładami poporodowymi....wiecie jak to wygląda???ze 3 razy szersze id zwykłych podpasek!!!okropność, jak ja mam z tym między nogami posysać??okrakiem będę chodzić chyba...ale najważniejsze: rajstopki!!!!!! superaśne nie zmarznę już tak szybko Madziwnia skarbie, masz rację masa miejsca na brzdylek
ja też byłam niedawno u sibie na targu i takie samo wrażeni odniosłam- nie ma na czym oka zawiesić, a ceny wcale ni niskie- jakieś badziewne śpiochy czy tandetny pajac 25-30zł..... w tym dzidzisiowym sklepie, w którym wczoraj byliśmy też ceny nie niski, a reczy jakby z późnego PRL-u rodem....

to ja już wolę swoje lumpki gdzie markowe ciuszki kupuję za grosik
Fajnie że wam się podobają

Dobrze, że piszesz o tych rajstopkach- też mam zamiar nabyć ( i pełno innych rzeczy u tej babeczki....)

Cytat:
Wiecie co, dziwne takie to uczucie, jak JUŻ SIĘ WIE

ale jakie fajne to uczucie......

podobno leżaczki można używać od ok. 3 miesiąca życia.
Ja mam obiecany od koleżanki, ale w razie co to się skłaniałam ku temu fisher price, który Ania wklejała ( i jeszcze jeden od FP mi sie podoba)
ne są takie "przyszłościowe", dla starszych dzieci robią za bujaczek krzesełko
Zobacz tu są opinie o nich (same dobre)
http://www.ceneo.pl/;015719994-10.htm
http://www.ceneo.pl/;015981800-10.htm
Aa tu różne inne FP
http://www.ceneo.pl/Lezaczki_bujaki_...aczek~~Mfisher

Uciekam na korki

Cytat:
Cytat:
No to interes życia Sprzedający pewnie się przekręci jak to zobaczy
własnie sprzedawca się nogami nakryje hehehe. Bardzo ladny kombinezonik

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 15:19   #3178
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczyny - no! Nie piszcie tyle, bo się gubię i nie wiem, co mam napisać.

Byłam wczoraj na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia - ciekawe - takie wprowadzenie, a mam wrażenie, że więcej będziemy mówić o odczuwaniu, emocjach, psychice mamy, niż całej reszcie - babka nas uprzedziła, że może się tu dużo dziać. No ale o reszcie też będzie. Dostałyśmy jakieś książeczki, ulotki itd. Ja będę chodziła bez męża - on w Wa-wie, ja u siebie; smutno, tylko ja byłam sama.
Będzie pokazywała masaż, który przynosi ulgę w bólu, będą ćwiczenia fizyczne, za tydzień zwiedzamy porodówkę, będzie mowa oczywiście o porodzie pielęgnacji siebie w połogu, malucha, dużo o karmieniu piersią itd. Fajne wrażenie to sprawia.

Rano dzisiaj ponad półgodzinny krwotok z nosa, do pracy ciężko było wyjść. Na zewnątrz mróz. Jakoś słabo się czuję. Marudna w ogóle taka się robię, jak baba w ciąży Ale dzień w pracy był cudny - pojawiło się jakieś fajne wyzwanie - dodało mi to skrzydeł, chociaż z osłabienia, tylko takich malutkich.
24 tydzień rządzi
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 15:31   #3179
P0P70
Zakorzenienie

Oj dziewczyny, nie było mnie od czwartku a tutaj tyle się wydarzyło.
Jakieś dziwne kłótnie, niezbyt miła wymiana zdań. Myślę, że przyczyną są hormony. Nie będę już wracała do tematu i go komentowała gdyż chyba już wszystko zostało na ten temat powiedziane.

Gratuluję także tym które w międzyczasie dowiedziały się co tam nich w środku siedzi.
Mrowak- jestem pod wrażeniem twojej pamięci z wizyty. Ja praktycznie zaraz po wyjściu nic nie pamiętam.

Izumi- super że już odzyskałaś dobry humor. I myślę że Twoi rodzice tak naprawdę są z Cebie bardzo dumni ale nie bardzo potrafią to powiedzieć. Tak czasem bywa. Ale dziewczyno jesteś taka młoda i masz bardzo wielki potencjał w sobie.

A jeżeli chodzi o becikowe to tak nie do końca nas to nie dotyczy. Dotyczy to nas wszystkich, którzy chcą po 01.11.2009 odebrać becikowe. Czyli nawet te które właśnie urodziły.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 15:57   #3180
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
O nieeeeeee
Mamuśki czekam na boyów

No to kochana przyszalałaś he he
Ja ostatnio kupiłam coś takiego za 12 zeta
http://www.allegro.pl/item798104518_...ozmiar_62.html
jak bedzie chłopak to musze tylko dwie kokardki wypruć he he .. ale ty to przyszalałaś nie ma co ja bym wolała laskę chłopaka juz mam no ..

Cytat:
Zwariowana jej super mamy już 6 chłopca wystarczyło ogłosić akcję że babinki przeważaja już sie chłopcy ukazuja

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Dziewczyny czy jest różnica jakie chusteczki kupuimy na poczatku dla naszej pociechy? Czy to akurat bez różnicy
lepiej takie mało zapachowe na początek np. pampers sensitive bo niektóre tak dają że kręci w nosie a potem co już ci przypasi jak dzieć nie będzie miał alergi żadnych

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, nie było mnie od czwartku a tutaj tyle się wydarzyło.
Jakieś dziwne kłótnie, niezbyt miła wymiana zdań. Myślę, że przyczyną są hormony. Nie będę już wracała do tematu i go komentowała gdyż chyba już wszystko zostało na ten temat powiedziane.
Nie ma co zwalać na hormony kazdy jest dorosły i odpowiada za to co pisze

Dziecie nakarmione a mi się nic nie chce lenia mam w tyłku normalnie i teraz tak sobie myślę czy wstac i wrabac troszkę ptasiego mleczka bo mam całe pudełko
Wytestowałam kosz na pieluchy obwąchałam z kazdej strony i naprawdę nic nie capi

megi - megi - u mnie na zajęciach była raz taka durna psycholog .. baba nawiedzona inna sprawa że nie majaca dzieci i całe 2 godziny próbowała nam wmówic jakie to cięzkie jest macierzyństwo i kobiety to mają depreche i nic tylko rycza po porodzie , sobie nie radza i wogóle jak to może być źle . Porąbana jakaś .. Na drugei 2 godz z nią nie dotarłam ale na całej reszcie już byłam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości