|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
Byłoby super. Tylko wiesz co narazie jeszcze sie wstrzymam bo niby ma być parka, ale ostatnio koleżanka miała mieć córeczke a na kolejnym usg wyszedł chłopak. I bądx tu człowieku madry. Jak potweirdza mi na drugim usg że tak jest wtedy bede sie do Ciebie odzywac z ta prośba oki? Mam nadzieję ze tak zostanie bo 4 facetów w domu to juz trochę przegiecie Aha a tak w ogóle to skończyłam już pierogi ale jakoś poprzednio lepsze mi wyszły. te średnio mi smakują. Coś dzisiaj nie mma ręki do gotowania bo i blok spitoliłam i pierogi tez, dobrze że chociaz dziecku zrobiłam kanapkę na sniadanie i dobrze rybe nałożyłam Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2009-11-03 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na prawdę jesteś niepoważna że nie echesz ich odbierać!!!! przeceiż to będzie dodatkowe 2 miesiące z dzieckiem! Naprawdę ty już nie bądź taka dobra i ich nie uszczęśliwiaj na siłę, tylko bierz co ci sie należy. Na zebranie nie powinnaś już iść- już bedziesz na zwonieniu. A radzie to do czego jesteś potrzebna dzień przed zwolnieniem? świat się zawali jak nie pójdziesz? niezbędna tam jestes do czegoś? na pewno ci dyrektor nic nie powie. Jako ciężanrna masz przywileje i powinnaś z nich korzystać, a nie się bez sensu poświęcać. Słuchaj mnie i mrówy ![]() Cytat:
z nocnymi pobudkami, to ja czasem się w nocy przebudzam jak mi sucho w gardle i chce mi się pić (albo z innej bajki-sikać), ale najgorsze jest to że jak się od mniej więcej 2 tyg. po 5 zbudzę to już koniec spania (nawet jak mam wolne ![]() Strasnzie to męczące jest. Przedtem nigdy się nie budziłammw nocy....
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, właśnie, bo my bardzo mądre rzeczy mówimy tutaj ![]() ![]() Oooo-widzę, że nie jestem sama. Ja czasem chcę przełknąć i kurka nie mam co! Popiję łyk, dwa wody i za chwilę powtórka z rozrywki. Nawet nawilżacz tego nie zniweluje do końca. Niefajne uczucie.
#3124 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S. Ola to bardzo szczęśliwe imię, przynajmniej w moim otoczeniu ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() A z ubrankami kochana to nie ma sprawy, daj znać jak będziecie mieć pewność ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Dołączam się do listy ciężarówek z nocnymi suchotami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
witam!!!
]Mrowak kochana czasami robie ta sama pomidorową z włąsnego koncentratu babcia nakupowałą pomidowór i w słoiki przecież zrobiła ale ja i tak dodaje ten kupny bo MUSI BYC KWASNAAAAAAAAA ![]() Catro ![]() ![]() Izumi wariacie jeden!!! ![]() ![]() Nawet pierogi wyszły ba nawet smakowały ![]() byłam dziś z kotkiem u lekarza znowu go spryskać bo ten grzybek juz mu sie ładnie goi ale mam całe udo podrapane bo jak przy kompie siedze to próbuje sie wspiac i wbija sie pazurami ![]() Spisuje sobie na kompie włąsną listę zakupów dla mnie i dzidzi w Exelu potem sobie wydrukuje ![]() ogólnie boli mnie łeb ale ![]() ![]()
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
Ale żeście nasuneły wspomnienia :
Madzia i tatuś Madzia i młodszy braciszek Madzia strojnisia
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak
![]() ![]()
#3128 |
Rozeznanie
|
Catro
![]() madziwnia ale fajne zdjęcia! ![]() Ja ostatnio dobrze sypiam, ale jakieś 2 tygodnie się męczyłam, tak jak Wy. Pobudka o 4, 5 i już koniec( a że chodzę spać ok 24, to mało trochę tego snu...) Ale znalazłam sposób. Idę z mężem na spacer przed samym snem, potem ciepły prysznic i ciepły kubek mleka , albo kakao z miodem. I wietrzę dobrze pokój. I to na razie pomaga. Przebudzam się na siusiu, ale potem zasypiam jak dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie z Przysuchy a wRadomiu mieszkałam troche jak studiowałam w Kolegium UMCS Nie martw sie wsztstko bedzie dobrze, nie denerwuj sie bo to moze być jeszcze gorsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny koleżanka mi poleciła kupić :
http://www.allegro.pl/item792803962_...w_smoczku.html a ja sie natknełam na cos takiego ! czy ktoś z waszych znajomych to stosował??? http://www.allegro.pl/item804650231_...zt_nowosc.html
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2009-11-03 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ja tez sie dopisze do klubu suchoty w gardle nocą... ![]()
![]() |
#3133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten mój miał taki dziwny kształt że zupełnie do zmoczka nie podobny i Kuba nie chciał do w ogóle wziac do buzi, niby smoczek ale jakiś taki inny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
MROWAK jesteś już?? chwal się tu szybciutko jak po wizycie??dziewczynka prawda??takie mam przeczucie
![]() a ja po radzie (poszłam jednak) i było ok ![]() ![]()
#3135 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaparzałm sobie na noc siemie lniane, kładę 2 mokre ręczniki na kaloryfer (mam też ten wazon-niby-nawilżacz na kaloryfer,ale to trochę pic na wode....), coś tam te ręczniki dają, bo jak raz nie położyłam to jeszzce gorzej było.... I jak byłam przeciwna nawilżaczowi u siebie w domu, to teraz się prawie zdecydowaliśmy kupić. Cytat:
Teraz w czwartek robię kolejny posiew ( i jeszcze morfo i gluzkoze). A na pewno dobrze pobieram ten mocz, więc nie wiadomo skąd te bakterie..... zobaczymy co wyjdzie tym razem... Cytat:
a ja dziś byłam w realu (który mam na drugim końcu miasta) po te ubranka z promocji, ale nic nie kupiłam, bo poprzebierane już były i zostały same duże i brzydkie. Zrobiliśmy tam od razu zakupy i szlag nas mało nie trafił, bo nic nie mogliśmy znaleźć.... i byliśmy też w takie fajnej hurtowni z rzeczami dla dzieci i zobaczyłam, że wiele rzeczy na all jest tańszych (mam upatrzonych sporo rzeczy u jednego sprzedawcy). Ale wózek jest w dobrej cenie i łóżeczko nawet pare złotych taniej niż w necie.... teraz mnie wzięło na kupowanie-kupiłam na all termometr do ucha (czekam na niego), kupuję w najbliższym czasie komplet pościeli, prześcieradełka zwykłe i na przewijak, i u sprzedającej którą tu polecała chyba madzia kocyki i kupę drobiazgów. Za ubrankami to muszę do tesco podjechać i dalej bede odwiedzać swój lumpek- znów dziś 3 fajne rzeczy upolowałam za grosze ![]() muszę porobić fotki, to wam sie pochwale ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 |
Wtajemniczenie
|
ja was podczytuje tylko, bo na pisanie w tygodniu jakoś nie starcza mi czasu. Mam nadzieję, że wybaczycie, że taka weekendowa tylko jestem
![]() baobabku bardzo dobrze, że w końcu odpoczywasz... należy ci się ![]() madziwnia błysk w oku został ci ten sam ![]() ![]() ![]() izumi super, że humorek wrócił ![]() ![]() carto najważnejsze teraz, żebyś była spokojna, a Ola tez będzie ![]() ja już pozamawiałam ciuszki na ebayu, oczywiście jak dotrą to się pochwalę ![]() ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=795495039 a tymczasem na słodkie mnie nosi, że szok ![]() ![]() ![]() dobrze, że jak w pracy kupię, to moja ciężarna siostra pomaga mi je zjadać, bo samemu to mogłoby być wagowo niebezpieczne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
a ja sie pochwalę swoimi zkupkami z all:
- pościel ZÓŁTA PEPITKA http://www.allegro.pl/item791978561_...y_darland.html - dodatkowa zmiana (też żółta pepitka)http://www.allegro.pl/item791977012_...y_darland.html - dodatkowe prześcieradelko KREMOWE http://www.allegro.pl/item798198997_...0_darland.html - 2x pokrowiec na przewijak KREMOWY http://www.allegro.pl/item800485698_...k_darland.html a termoetr kupiłam ten: http://www.allegro.pl/item797287846_..._promocja.html
![]() |
#3138 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To cudo drugie to nie za fajna rzecz , dziecko które ma kolki gazy czy inne a pomaga mu się notorycznie w wypróżnianiu i stosuje takie cuda może miec potem problem żeby się sameu załatwić . czyli więcej krzywdy można zrobić niz to warte . Jeśli zachodzi potrzeba zrobienia czegoś takiego to wystarczy termometr a właściwie jego końcówka . Jak sa kolki lepiej zaczynac od rzeczy typu espumisan , termofor itp. Izumi - piekne te ciuszki ![]() dziś cały dzień w wawie byłam u kolezanki dlatego na forum nie zagladałam , dzieci się bawiły a my plotowałysmy i tak jakos zleciało . Dostałam dziś kosz na pieluchy bo ona ma a już nie potrzebuje o taki : http://www.allegro.pl/item790965021_...ee_tippee.html
![]() |
#3139 |
Rozeznanie
|
Tak wam zazdroszcze tych zakupów, ze az mnie ściska. Ja narazie niestety nic nie kupuję bo mam wszystko po Kubie. Ale chyba jak nie wytrzymam to wyskocze w koncu na jakieś zakupki i już. W końcu coś nowego te moje Bobiczki tez muszą mieć
|
![]() ![]() |
![]() |
#3140 | |
Zakorzenienie
|
No to jestem
![]() No to tak: - pan doktor na początku pogratulował mi przejścia na drugą połowę ciązy ![]() - wydzielina się uspokoiła, szyjka w normie-wszystko gra - idziemy na USG- no i od razu zapytałam czy może dzisiaj się czegoś dowiemy ![]() ![]() Wszyscy znajomi i ci z rodziny, którzy typowali są w szoku, bo chyba tylko jedna osoba typowała dziewczynkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Młoda nie za bardzo była fotogeniczna, bo ułożyła się plecami do nas-żeberka można było policzyć- to i owszem, ale w oczka popatrzeć to już niekoniecznie (nieważne, że zamknięte ![]() Ciąg dalszy: - serduszko ładnie bije, dały się policzyć paluszki u rąk, a jednym to nam nawet pogroziła ![]() ![]() - Wszystkie parametry długościowe w normie - bardzo mnie ucieszyło, że moje wyniki badań są wręcz idealne- te bakterie w moczu ponoć mają prawo się w ciąży pojawiać, a nawet mogą być jeszcze pozostałością po tej wydzielinie- nic mi na to nie przepisywał. Badanie krwi jest dobre, a nawet podniosła mi się lekko hemoglobina, co podobno nie jest takie typowe w ciąży, a pozytywne ![]() ![]() - ponarzekałam sobie na zgagę, na co lekarz powiedział, że mam się z niej cieszyć, bo inaczej to w ogóle bym nie wiedziała, że jestem w ciąży ![]() ![]() - Ciśnienie dobre, waga-co mnie mile zaskoczyło- w ciągu 3 tygodni poszła w górę o niecałe 1, 5 kg. I w ogóle wczoraj akurat była ta położna, którą zdecydowanie wolę od tej drugiej-taka fajna, wesoła, sympatyczna jakaś. - gadałam też z babką prowadzącą tam na miejscu szkołę rodzenia i gdzieś tak za 3-4 tygodnie będziemy się umawiać na spotkania (jest ich 8 i lekarz sugerował, żeby tak to zaplanować, by skończyć zajęcia możliwie jak najbliżej porodu, żeby w miarę być na bieżąco) - mogę maszerować na gimnastykę dla brzuchatek - DLA SIKAJĄCYCH W NOCY ![]() - i jeszcze wypytałam lekarza jak to jest u nich w szpitalu z wcześniejszą wizytą, obejrzeniem sal, warunków itd i bardzo mile mnie zaskoczył podając kiedy ma dyżury i jeśli mamy ochotę go tam namierzyć to zaprasza (wstępnie planujemy jechać w środę 11-go) - pytałam też o praktyki w kwestii znieczulenia (głównie zewnątrzoponowego) i mówił, że generalnie wyniki ekspertyz i badań różnorakich wskazują na to, że po wszelkich znieczuleniach dzieci zwykle rodzą się nieźle zmęczone. Ma to sens, bo przecież wtedy nic nie czujemy i nie pomagamy maluchom za bardzo i tylko położna czy pielęgniarna mówią kobiecie kiedy ma przeć, oddychać, przekręcić się itd. Więc generalnie nie stosują znieczuleń, oczywiście nie wykluczając ich na amen. Środki przeciwbólowe oczywiście stosują, również na życzenie. Uffff. To chyba wszystko ![]() A! Śmiać mi się chciało jak TZ zadzwonił do swojej mamy z wiadomością o wnuczce i okazało się, że właśnie wczoraj kupiła pierwszą rzecz dla malucha, którą były.... bojówki ![]() ![]() ![]() Ogólnie bardzo pozytywnie mnie nastroiła ta wizyta- w sumie same dobre wiadomości i wyniki, jakoś tak mi spokojniej teraz. Kolejną mam 27-go.
![]() |
#3141 |
Zakorzenienie
|
mróweczko, gratuluję dziewczynki
![]() super, że masz dobre wyniki ![]()
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
kolysanki penatralne to ja o nich pisalam ale nigdzie nie moge znalesc wiec trzeba bedzie zamowic na allegro ale to trzeba poczekac az doladuja mi konto
![]() ![]() ![]() moj lekarz mnie wczoraj rozczarowal wiecie co zrobil ![]() ![]() ![]() w dodatku wczoraj sie zestresowalam szefem bo odebral moja nawigacje z serwisu i ja zgubil ![]() ![]() ![]() ![]()
#3143 | |
Wtajemniczenie
|
DZIEŃ DOBRY DZIEWCZYNKI!
Jak nigdy Izumi melduje SIĘ Z RANA! ... w sumie dla mnie to środek nocy ale co tam... DZIŚ MAM MISJĘ! <tiruriru tiru riru - posępna muzyka pełna grozy i napięcia>. Oto wczoraj kupując wędliny w sklpie mięsnym pochwyciłam jakąś ulotkę (zawsze pochwycam, lubię mieć dużo makulatury w domu, można potem z niej zrobić pufy, stoliki... tylko trza nazbierać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Będę jak wrócę ;D CIAO! ;D P.S. NO I WSZYYYYYYYSTKIM CIĘŻARÓWECZKOM - MIŁEGO DNIAA ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() Aż 2 razy przeczytałam wszystko żeby później czasem czegoś nie zapomnieć! SUPER KOCHANA! NAPRAWDĘ WRĘCZ BOSKO! Małe pannice w bojówkach wyglądają dość uroczo, więc don't worry ![]() ![]() ![]() ![]() CAŁUSKI DLA WAS! Znaczy dla mamy, w brzusio ... tatę też ucałuj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
mrowak gratulacje dziewczynki, ciesze sie ze wszystko ok
![]() Dla dziewczyn które mają zgagę, może któraś skorzysta: mnie pomagaja miętowe tik-taki może to zbyt banalne ale tak jest, wole to niż jakieś prochy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Badania w ciąży wykonuje się w zależności od potrzeby Co WIZYTĘ (czyli co miesiąc) do max RAZ na 3 m-c. NIE RZADZIEJ!!!! Więc wszystko w normie i nie masz się co martwić. Z ciekawostek - to jeśli w czasie ciąży nie miałaś co najmniej 3 razy robionych badań, to zgodnie z zasadami przyznawania becikowego takież becikowe Ci nie przysługuje. Acz np. w moim regionie tych zasad w ogóle się nie stosuje. To że lekarz nie zrobił USG. Według wszelkich danych, powinien zrobić MIN 3 takie badania. Więcej nie jest wymagane. No ale skoro chodzisz prywatnie (tak zrozumiałam przynajmniej, bo płacisz) to nie widzę powodu dla którego miałby Ci odmówić wykonania USG. NIE DAJ SPŁAWIĆ NASTĘPNYM RAZEM po prostu. Powiedz, że jesteś niespokojny duch i MUSISZ obejrzeć swoje dziecko inaczej bardzo się denerwujesz i wpadasz w stany depresyjne ![]() No i trzymaj się kochana! Nie daj się dołować! SERDUSZKO BIJE W RYTMIE CHA-CHA i tym się ciesz! ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ania_P. dzięki za info co do ręczniczków. Mam nadzieję, że jakieś dobre kupię. A rodzaj materiału ma znaczenie? Nie chodzi mi o samą fakturę, ale o rodzaj, np. bawełna, poliester itd. ? Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-11-04 o 07:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
drcron, to trochę świnia ten lekarz! i on jest prywatny? i 200zł bierze???? ło matko
a usg masz w cenie wizyty czy osobno? (ja płace 80zł za wizyte i 90 za usg, a 4D bedzie kosztowało 150zł) ale tę hemoglobinę masz wysoką ze ho ho, ja mam ledwo 10.... (przed ciążą w okilicach 11-12). I ja robię wyniki co miesiąc (mocz +morfo), a na początku robiłam więcej: toxo, różyczka, hbs, grupa, no i teraz robię glukoze jak to szef ci zgubił nawigacje???? --------- juz pewnie macie dość, ale wkleje wam moje ubranka- znaczna większość pochodzi z mojego lumpka i kosztowała 2-5zł (jedynie czorchaty kremowy kombinezon 10zł). Ja nie mam oporów przed rzeczami z lumpka, szczególnie bawełnianych które można w wysokiej tem.wyprać i bedą "odkarzone". Część jest z polarku i weluru (co słabo widać na fotkach). No jak mam nie kupowac takich fajnych pajaców za 4zł......i jeszcze większośc firmowych.... I dlatego mam jak widać trochę rzeczy w większych rozmiarach Jeszcze mam szufladę jasnych bawełnianych body i pajaców większych, ale już nie będę was męczyć.... Rzeczy są niewyprasowane i trochę jak psu z gardła wyglądają, ale wklejam tak poglądowo cdn
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2009-11-04 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
Mróweczko- super , że u Ciebie wszystko w porządku
![]() Izumi- Czekamy na sprawozdanie z misji ![]() A teraz mój dzisiejszy sen- Śniło mi się, że siedziałam z mamą w pokoju i nagle zaczęłam rodzić, więc... mama odebrała poród ![]() No wiec tak sie z mamą cieszymy, cieszymy, cieszymy, po czym mówię- "mamo, przecież ja byłam w 5 miesiącu". No ale cóż, udało się urodzić dziecko zdrowe i duże ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie co teraz sobie myślę?? że ten sen ma przesłanie- "zacznij wreszcie kupować wyprawkę, bo obudzisz się z ręką w nocniku". Bo ja przyznaje się bez bicia- jeszcze nic nie kupiłam. Jakoś tak czekam do następnego USG. Ale wtedy już biorę się za siebie i wpadam w wir zakupowy tak jak Wy ![]() Teraz uciekam coś wpałaszować, paaaaa... ![]()
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka
(kilka bodziaków i rzeczy z dwóch ost. fotek mam od koleżanki, reszta z lumpka) I jeszcze przypomniałam sobie że sporo ładnych większych rzeczy pożyczyłam koleżance, która ma 5 miesięczną córeczkę)
![]() |
#3149 |
Rozeznanie
|
Evitka ale wyprawkę szykujesz. superaśne takie maleństwa. Ja normalnie nie wytrzymam i icdę chyba dzisiaj cos kupic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Wtajemniczenie
|
NO JOP TWOJA MAĆ!
![]() Jestem już! Jak to tak? No ja się pytam jak to tak można, żeby na takiej ładnej, pełniej obrazków, różnych informacji i mapek dojazdu ulotce nie umieścić w sumie najważniejszej informacji? No jak to tak? Ale od początku. Wstałam INO świt (o 8ej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No ale chociaż WIEM gdzie to jest, miałam spacerek no i ogólnie o dziwo cała sytuacja jeszcze bardziej poprawiła mi dziś humor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BUUUUZIAKI dla moich ciężaróweczek kochanych ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Evitka, rzeczy bombowe. Widzę że fajny lumpek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Asiulek_23, ale wy macie te sny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-11-04 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.