|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Joga
Mitsukki, i jak było po przerwie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 |
Przyczajenie
|
niedawno poszłam pierwszy raz na jogę, z ciekawości, i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Na drugi dzień czułam absolutnie wszystkie mięśnie, chyba po żadnym cardio tak nie miałam. Na pewno włączę jogę do mojego planu treningowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 |
zuy mod
|
Ja dzis ide kolejny raz o ile przestanie mnie tak gardlo bolec, w najgorszym razie przerzuce na piatek bo tez jest wstep do jogi
![]() W ogole cwiczycie codziennie? Chcialabym chociaz 15 minut dziennie poswiecic jodze + raz w tygodniu 1,5h ale nie wiem od czego zacząć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3154 | ||
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ćwiczę prawie codziennie, a jogę 2 razy w tygodniu.
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2017-01-11 o 10:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 |
zuy mod
|
Podziwiam, ja dopiero powoli biore sie za jakakolwiek aktywnosc fizyczna, kondycja mnie wrecz odstrasza
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3156 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Mam astmę, więc sport mi bardzo pomaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3158 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() W ostatnią sobotę, jak nie byłam na treningu to czułam, ze jakby czegoś brakowało ![]() Eee... Nie lubię ja odwołują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3159 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
zuy mod
|
Podpinam sie pod to pytanie.
Dzis mnie duzo mniej boli niz tydzien temu, zobaczymy jutro. Jak bedzie OK to moze w piatkowy wieczor tez sie wybiore ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3161 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3162 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3163 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ha, mi we wtorek właśnie poszaleli z tym odwoływaniem. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3164 |
Crazy turtle lady
|
Ja byłam wczoraj na pierwszych zajęciach po miesiącu przerwy. Zapisałam się na zajęcia dla początkujących drugi raz i powiem Wam jestem zdumiona jak różne moga być zajęcia jogi.
Byłej szkole nie chce robić antyreklamy - nie, po prostu to ja potrzebowałam czegoś innego ![]() Zajecia mam raz w tygodniu półtora godziny, dużo teorii było (czego mi brakowało) , mniejsza grupa o wiele i nauczyciel który ćwiczenia pokazuje na innych oraz podchodzi do każdego i jeszcze sprawdza czy dobrze wykonujesz ćwiczenia. Przy relaksie moge sobie wziaść krzesło i położyć nogi na krześle i się w ten sposób relaksować a nie na płasko bo inaczej nie można ![]() Reasumując - do jogi nie ma co się zrażać jak nam cos nie pasuje tylko zmienić szkołę i się przekonać co nam bardziej pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 | ||
Oby do wiosny
|
Cytat:
Cytat:
![]() Świetny tekst. Fajnie, że trafiłaś na swoje miejsce. To bardzo ważne |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Raczkowanie
|
A ja za tydzień idę na pierwsze zajęcia z tego kursu, co wcześniej pisałam
![]() ![]() 1. przede mną kupienie stroju - czy leginsy i koszulka będą ok? 2. ćwiczymy bez butów, to znaczy, że na boso, nie w skarpetkach? ![]() 3. ale chyba lepiej jakieś tenisówki mieć, żeby przejść z szatni do sali? 4. i czy na spokojnie można wziąć prysznic po zajęciach? (tymena? ![]() Sory dziewczyny, ale przed siłką tak się nie stresowałam jak przed tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Bez, ale możesz sobie kupić skarpetolki z antypoślizgiem i palcami. Są np. w Rossmannie za jakieś 15-20 zł. W polo też widziałam. Teraz w sumie zimno może być, więc nawet jak będziesz na boso, weź z sobą skarpetki jakieś, mogą się przydać na koniec. 3. Tenisówki, klapki, ja czasem przelatuję w samych skarpetkach :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
Niczym się nie stresuj Agacik, zaraz Ci wszystko opowiem
![]() Ja ćwiczę w legginsach i bluzce rękawy 3/4 albo w koszulce. Ćwiczymy na boso bo tak się ćwiczy jogę. Jest dużo pracy stopami i w skarpetkach byś się slizgała. Ja biorę ze sobą skarpetki w których przechodzę z szatni na salę i zakładam na koniec do relaksu bo lubię jak mi ciepło w stopy. Warto tez zabrać bluzę, którą wkładasz do relaksu. Niektórzy biorą klapki czy baleriny i zostawiają je na korytarzu przed salą. Prysznice są dwa w szatni damskiej, też miałam plan żeby brać prysznic po zajęciach ale jak kończę jogę o 21.30 to pędzę na kolejkę, żeby być szybciej w domu ![]() Pytaj jakby coś Ci jeszcze zaprzątało głowę ![]() Instruktorka wszystko Wam opowie, tam będzie wiele osób, które przyszły na jogę po raz pierwszy, nic się nie martw. Ja dość szybko zainwestowałam w matę bo te dostępne w klubie mnie obrzydzają a poza tym są kiepskie bo się mocno na nich ślizgam. Kupiłam też pasek do ćwiczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3169 | ||
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() ![]() Do tego co pisze Macmiki dodam tylko, że jeśli jesteś zmarzluchem, to warto mieć ze sobą jakąś bluzę na końcowy relaks. Cytat:
![]() Ja po sali chodzę w skarpetach i zdejmuję tuż przed sesją. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3170 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Tak myślałam, że będę w skarpetkach szybko śmigać z szatni na salę, ale nie chciałam wyjść na dziwaka ![]() Muszę pamiętać o bluzie, bo rzeczywiście po ćwiczeniach może być chłodniej, jak będę spocona (a będę na pewno ![]() Jakoś mi się joga wydaje taką hmm, dystyngowaną formą ruchu i dlatego tak się spinam. Na siłowni nikt nie zwraca uwagi w co jestem ubrana, byleby było mi wygodnie i bezpiecznie ![]() ![]() O swojej macie też myślę, ale najpierw zobaczę czy w ogóle to jest sport dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3171 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Wiesz, na filmikach fitnessowych też wszyscy ładnie ubrani, chudzi i nie spoceni, także wiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
Na pierwszych zajęciach też się trochę stresowałam. To był kurs zamknięty, trochę było rozmów i padło pytanie - czego oczekujemy od jogi? i każdy musiał się wypowiedzieć przed grupą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3173 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Są dni gdy mocno pracujemy nad tyłami nóg i wtedy to się udaje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Nauczyciele wciąż nam powtarzają, że nasze ciała mogą nam nigdy nie pozwolić na zrobienie prawidłowo niektórych z asan. I że musimy to zaakceptować. Ale musimy też dążyć do zmiany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3175 |
zuy mod
|
Mnie sie najbardziej marzy wieksze rozciagniecie i wzmocnienie miesni, np ostatnio poszerzalismy rozkrok w siadzie i czulam sie jak kaleka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3176 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym mam też rękawiczki ![]() Cytat:
![]() U mnie co jakiś czas ktoś chichocze cicho, bo mu nie wychodzi. Poubierani byle wygodnie. Czerwoni dość często. Chudzi... Czeeeekaj, mam jeszcze jakieś 20 kg do zrzucenia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 | |||
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rękawiczki też mam, ale to na treningi. Przydają się szczególnie przy sztandze, ale jak czasem na rozciąganiu robimy psa, to zdecydowanie nie umiem go w rękawiczkach. Wbijają się między palcami boleśnie. Myślę, że podobnie bym miała ze skarpetami. Hahaha Znam to! Dlatego nie przepadam za świecą. Mam wrażenie, ze mnie cycki próbują udusić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3178 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I w ramach przygotowań kupiłam dziś w Lidlu koszulkę do jogi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też kupiłam w lidlu ale bluzę. Piękną, szarą, ze ściągaczem na dole, żeby mi materiał nie wisiał na twarzy przy skłonach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 |
Nie depcze krokusów
|
Chodzę na jogę w zwykłych koszulkach na szerokich ramiączkach i w szarawarach, legginsach lub dresach. Nie uważam specjalnych rękawiczek i skarpetek za konieczne. Na salę wchodzę w skarpetkach, na relaks biorę bluzę (własną) lub kocyk (z wyposażenia studia).
Własna mata to fajna rzecz ![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2017-01-16 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.