|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Ale to nie jest wynik tego, że szukałaś sali 9 m-cy przed ślubem. Większość sali w których płaci się od osoby jest 4 dania gorące ( w tym obiad liczony jako jedno danie). Zazwyczaj więcej dań jest w przypadku gdy płaci się osobno za salę i kucharki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
Cześć, widzę , że piszecie tu o datach ... Nasz ślub odbył się równy miesiąc po urodzinach Tż... no żeby zapamiętał kiedy to było... wiadomo jak to faceci.
a teraz nasz dzidziuś urodzi się też w okolicy naszej rocznicy termin mam między 18-24 sierpnia :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czas szukania sali nie ma nic do ilosci dan, jezeli zdecydowalas sie na sale gdzie sie placi od osoby to zazwyczaj we wszystkich sa 4 dania gorace, a jezeli sama wynajmujesz sale i kucharki to juz od Ciebie zalezy ile chcesz dan goracych...
Edytowane przez carmen84 Czas edycji: 2010-04-17 o 12:17 Powód: nnkl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Raczkowanie
|
a nie możecie dogadać się z właścicielami, poprosić ich że wam zależy na większej ilości dań może się zgodzą
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Konto usunięte
|
srubka87 nie koniecznie. My po prostu chcieliśmy tak dużo dań. Woleliśmy więcej kupić rzeczy i żeby wszystko zostało,niż żeby ktoś wyszedł głodny,czy coś. Poza tym strasznie dużo poszło napoi. Nikt się nie spodziewał,że napoje gazowane będą aż tak szybko i w takich dużych ilościach szły. Ale na szczęście,byliśmy do tego przygotowani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Raczkowanie
|
Miesiac przed moim slubem ide na wesele do siostry ciotecznej. Zobacze jak tam bedzie szlo jedzenie. Jesli uznam, ze 4 dania (lacznie z obiadem) wystarcza to tak zostawie, a jesli nie, to dopytam jaka bylaby doplata za dodatkowe danie. Chociaz mam nadzieje, ze faktycznie bedzie tak jak pisze Srubka87 i 4 dania spokojnie wystarcza
![]() ![]() W sumie to myslalam, ze standardowo jest 5 dan lacznie z obiadem (chociaz wiem, ze w niektorych przypadkach obiad zlozony z zupy i drugiego dania liczony jest jako 2 dania) i na jakim ja weselu nie bylam, to nigdy nie zjadalam wszystkich i w sumie, to nie wiem jak mozna wyjsc z wesela glodnym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
Nie martcie się dziewczyny ilością dań. Naprawdę 4 wystarczą.
![]() Ile razy byłam na weselu to tyle razy było to dla mnie nawet za dużo. A jeszcze owoce czy ciasta no i tort ![]()
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z powyższym , a prawda jest taka że jak ktoś chce krytykowac to zawsze cos znajdzie, a to jedzenia za malo a to wodka niedobra itd
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() można dołączyć? |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() co do ilości jedzenia to jest go tyle ile ustalisz w menu...bigos np. podawany był w dużym naczyniu(nie znam nazwy) które było podgrzewane i goście mogli sobie brać ile chcą...ustaliliśmy ilość osób a jedzonka i tak sporo zostało.No nie była to całonocna impreza ale dość dłogo trwała...także myślę,że nie jest źle w Magnolii ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() a...zresztą gdyby przesądy się sprawdzały nie byłoby rozwodów |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Zakorzenienie
|
Za mało, bardziej ozdobne niż do jedzenia, ewidentnie za mało. Tz był tak ugotowany na oczepinach, że zaraz po nich musieliśmy jechać do domu bo biednego filar przewracał.
Poza tym ewidentny chaos w obsłudze, czekaliśmy na rosół jakieś pół godziny odkąd pierwsi goście dostali rosół , a ostatnie osoby dostały pierwsze danie jak my kończyliśmy drugie. Poza tym jakaś ogólna kaszana tam panowała. Nie wszyscy goście mieli np. szampany, stoły były po 12 osób co wytworzyło ogromny chaos i jakoś długo nie mogliśmy się usadzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze mi sie uda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Raczkowanie
|
Czasami jedzenia jest dużo ale niestety jest tak niesmaczne, że ciężko się nim najeść. Pamiętam tego typu rosół i flaki na jednym z wesel dawno dawno temu, ale tu ewidentnie była wina kucharki, ona po prostu kiepsko gotuje i dziwiłam się że ludzie ją biorą na wesela.
Ostatnie wesele na jakim byłam wspominam dobrze pod względem jedzenia, nie pamiętam ile było dań ale zjadłam chyba tak 2 w całości i pół trzeciego, kolejnych już nie miałam siły spróbować. Nie ma też co przesadzać z tym jedzeniem.
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Udanego weekendu Dziewczyny
![]()
#3171 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o to dekorowane jedzenie... to np. na talerzyku było 6 polówek jajek, trochę majonezu i jakieś tak przystrojenie na 12 osób, na półmisku z wędlinami 5 rodzai po 8 plasterków , 2 rodz. sałatki , 4 rodz. ciast , owoce i dekoracje na stole.
po prostu jedzenie było normalnie ale raczej w ramach dekoracji stołu niż po to by zjeść. |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradźcie, mam ślub o 15, ile dań gorących powinnam zamówić? Licząc ślub, życzenia i dojazd, na sali powinniśmy być ok.17.
#3174 |
Rozeznanie
|
My tu gadu gadu a Anetka_L się dziś weseli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
pierwszy raz jestem na takim forum więc sorki jeśli coś robię nie tak ![]() Chwilowo przebywam na terenie województwa świętokrzyskiego dokładnie Skarżysko Kamienna. Właśnie dziś z moim narzeczonym ukończyliśmy kurs przedmałżeński u Kapucynów. Została jeszcze poradnia. Może jako rodowite mieszkanki Kielc maice jakoś do polecenia?! Proszę o namiary. |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poradnię miałam w Józefie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiętam jak w lokalu gdzie my mamy wesele byli nasi znajomi i jak rozmawialiśmy z jedną z par to zachwycali i ilość dań jaka była i ich jakoś a druga para która była na tym samym weselu narzekała że dan było za mało i na dodatek był niesmaczne. Także wtedy zrozumiałam że wszystkim się nie dogodzi ![]() A witamy witamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wczoraj byliśmy na pierwszej lekcji tańca
![]() ![]() ![]() Pierwsza piosenka- to Richard marx-right here waiting i.......rihanna:rude boy ![]() Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2010-04-18 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
My chodzimy na jagiellońską, do nowego studia Tańca, obok stacji benzynowej, juz nie moge sie doczeać kolejnej lekcji a nasz układ naprawde ma być "cieżki"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.