Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 22:59   #3151
niuniasss
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5

Emila zostałyśmy same na placu boju..:P
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
niuniasss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 23:01   #3152
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
daj znac jak z wynikami. A musztarde kupilam taką samą - jedyna w sklepie była bez cukru, faktycznie ostrraaa
No jest jest... Ale mnie tam smakowala
Jeszcze z tego co patrzylam na sklady to te z develeya tez nie maja cukru (tez patrzylam na dijon)

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość
I tu pojawia się sprzeczność bo zgodnie z zieloną książką Dukana str. 78 ....jeśli chodzi o beztłuszczowe jogurty z kawałeczkami owoców lub pulpą owocową odpowiedź brzmi: tak, ale można sobie pozwolić najwyżej na 2 jogurty owocowe dziennie. Przy czym zasada ta obowiązuje tylko pod warunkiem, że waga spada zgodnie z oczekiwaniami....
Ło matko! Czy to znaczy, ze mozemy jesc jogurty owocowe? Toz to normalnie dzien dziecka! Chociazby OSM Sanok ma cala serie jogurtow 0% tluszczu slodzonych aspartamem
Ja niestety nie mam zielonej ksiazki a w bialej nic takiego nie pisze...

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
od jutra tydzień bez skrobii czyli bez budyniu i naleśników.... Ciekawe czy dam radę...
Ambitnie Dasz rade A jak bedzie Ci sie chcialo juz bardzo nalesnikow (gdzies chyba mi sie obilo o oczy, ze lubisz ) to zawsze mozesz na zmielonych otrebach zrobic

Bylam dzisiaj wieczorem na miescie i wypilam wielki kubel activii Ale byla dobra... Ona jest taka kremowa Zaopatrzylam sie tez w tunczyka i makrele (z kolega w kinie sie smialismy ze sobie piknik zrobimy ) i jutro bedzie chyba dzien rybny

Madre kolezanki Dajcie znac co myslicie o tych jogurtach owocowych Bo ja juz sama nie wiem...

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 23:02   #3153
niuniasss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tolas Pokaż wiadomość
Ja na szczęście zapisałam sobie ten wykres (dziewczyny uprzedzały, że data będzie się zmieniać)

udało się i przed chwilą nadrobiłam całą 5 część i mam pytanko, które nie pojawiło się (no chyba, że w poprzednich częściach.. z czasem je też postaram się nadrobić) : czy można jeść kiełki w fazie PW? jeśli tak to czy tylko kiełki tych warzyw, które można jeść (np.: kiełki rzodkiewki tak a fasoli nie) czy nie ma to znaczenia? z góry dziękuję za odpowiedź
kochana pojecia nie mam..ja sie nad kiszona kapusta zastanaawiam czy mozemy.. i jakos zapominam zapytac jak wiecej dziewczyn jest..
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-23, 23:04   #3154
tolas
Rozeznanie

dziewczyny pisały w tym wątku, że kiszonki (kapusta i ogórek) możemy ale warto je wcześniej przepłukać
tolas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 23:05   #3155
Emila3000
Zakorzenienie

hehe noo chyba... czytam sobie o tym hula-hopie....
mi tez tylek chyba zniknąl... mam plaski jak nie wiem... ale razem z udami chyba.... bo zmiescilam sie w waziutkie rurki...

pocwicz moze na te nogi cos... zeby zaczely spalac tluszczyk... a na tylek tez sa cwiczenia... zeby byl wiekszy
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 23:07   #3156
niuniasss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
No jest jest... Ale mnie tam smakowala
Jeszcze z tego co patrzylam na sklady to te z develeya tez nie maja cukru (tez patrzylam na dijon)

Ło matko! Czy to znaczy, ze mozemy jesc jogurty owocowe? Toz to normalnie dzien dziecka! Chociazby OSM Sanok ma cala serie jogurtow 0% tluszczu slodzonych aspartamem
Ja niestety nie mam zielonej ksiazki a w bialej nic takiego nie pisze...

Ambitnie Dasz rade A jak bedzie Ci sie chcialo juz bardzo nalesnikow (gdzies chyba mi sie obilo o oczy, ze lubisz ) to zawsze mozesz na zmielonych otrebach zrobic

Bylam dzisiaj wieczorem na miescie i wypilam wielki kubel activii Ale byla dobra... Ona jest taka kremowa Zaopatrzylam sie tez w tunczyka i makrele (z kolega w kinie sie smialismy ze sobie piknik zrobimy ) i jutro bedzie chyba dzien rybny

Madre kolezanki Dajcie znac co myslicie o tych jogurtach owocowych Bo ja juz sama nie wiem...
ja Ci powiem szczerze zeto na samympoczatku gdzies wyczytałam i tak sie ucieszyłam ze prawie co dzien jem jogury owocowe wlasnie te z sanoka.. umarła bym z glodu w szkole jakby nie one..a sama popatrz jakie mam spadki i wyciagnij wnioski.. mozna powiedziec ze to jest moja prywatna wersja dukana, zeby nikogo nie namawiac i nie wprowadzac w bład..kefiry owocowe tez czasem pije
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-23, 23:07   #3157
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:

w zeszlym roku calkowicie pod koniec diety przerzucilam sie na kefiry owocowe... waga nadal spadala... czasem 1kg z dnia na dzien....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 23:12   #3158
niuniasss
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny pisały w tym wątku, że kiszonki (kapusta i ogórek) możemy ale warto je wcześniej przepłukać
o widzisz to mi umkneło, czasem tylko polebkach czytam jak nie mam czasu nadrabic..dzieki

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
hehe noo chyba... czytam sobie o tym hula-hopie....
mi tez tylek chyba zniknąl... mam plaski jak nie wiem... ale razem z udami chyba.... bo zmiescilam sie w waziutkie rurki...

pocwicz moze na te nogi cos... zeby zaczely spalac tluszczyk... a na tylek tez sa cwiczenia... zeby byl wiekszy
no mam fajne cwiczenia wczoraj juz probowalamdzis mnie to hula hop zmeczylo..ale to na nogi chyba tez cos daje nie??wyczytałas cos takiego??
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-23, 23:15   #3159
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniasss Pokaż wiadomość

no mam fajne cwiczenia wczoraj juz probowalamdzis mnie to hula hop zmeczylo..ale to na nogi chyba tez cos daje nie??wyczytałas cos takiego??

dziewczyny polecaly jakies czwiczenia ostanio... te co sie plyty kupuje... ;p na rozne partie ciala sa.. ja jak narazie to HH i na rowerku wyciskam z siebie siodme poty... ;p
Stary 2010-02-23, 23:26   #3160
niuniasss
Raczkowanie

hehe jamam rurki takie fajne czarne i tylko raz jemialam nasobie,pamietam jak moj maz zwłoszech wrócil..i potem juz sie nigdy w nie nie zmiescilam.. teraz je założylami napupie super wygladaja tylko przez te grube łapska nie moge w nich chodzic,za bardzo mnie obciskaja w udach

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
dziewczyny polecaly jakies czwiczenia ostanio... te co sie plyty kupuje... ;p na rozne partie ciala sa.. ja jak narazie to HH i na rowerku wyciskam z siebie siodme poty... ;p
no od dziewczyn linki mam i na you tube Marta mi linki wysłała..jak sie cieplej zrobi to na skakance bede skakac podobno wiecej daje niz bieganie, a wiesz ze rower spala gorne partie ciala a nie nogi itp.berlinianka mi to mowila..

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

a dziewczyny robicie sobie peeling calego ciala codziennie??bo ja co dzien juz tak ponad tydzien sie peelinguje i mi znika celulit i wygladzily mi sie rozstepy.. urzywam zwyklego nawilazajacego balsamu do ciala..nie wiem czy dieta takie cuda dziala czy ten peeling..ale fajnie widziec efekty
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-23, 23:33   #3161
tolas
Rozeznanie

ja używam co drugi dzień bo trochę mi skóry szkoda... a skórę masz ładniejszą na pewno od diety... mi się cellulit niesamowicie cofnął chociaż na diecie niedługo jestem (w szoku jestem, że takie efekty są)
tolas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 23:37   #3162
Emila3000
Zakorzenienie

ja mam tą gąbke od roku juz... i nią sie szoruje czasem.... ale roztepy tylko skalpel mi zlikwiduje... w ogole glupio bedzie wygladala rozciagnieta skora na umiesnionym brzuszku.... ;/ mam jakąs dziadowska skore... bo roztepy mam wszedzie gdzie to mozliwe.... moze jeszcze la perla mi pomoze... maja tam jakas machinerie do usuwania roztepow....
a od diety cellulit od razu znika... ja mialam taki masakryczny ciązowy jeszcze, dziury jak pięść wielkie... teraz tylko tylek zostal zaatakowany.... ale to po przybraniu 5 kg mi sie pojawilo...

a rurki juz w zeszlym roku nosilam.... do tego wysokie szpilki, dekold i szmigalam z wozkiem po lesie... ale dodaje takiej pewnosci siebie jak nie wiem....

rowerek chyba lydki glownie umiesnia.... i ramiona od trzymania kierownicy - ale to glownie w terenie.... mnie teraz tylek tylko boli od siodelka.... nogi nie za bardzo... ;p ale jeszcze poczytam o rowerku... teraz o tym HH czytam... a rowerek 7 stow kosztowal, wiec lepiej zeby nie stal zakurzony... ;p i zeby nie dawac satysfakcji Adamowi, ktory twierdzil ze nie bede cwiczyla.... ;p

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-02-23 o 23:41
Stary 2010-02-23, 23:43   #3163
niuniasss
Raczkowanie

Cytat:
ja używam co drugi dzień bo trochę mi skóry szkoda... a skórę masz ładniejszą na pewno od diety... mi się cellulit niesamowicie cofnął chociaż na diecie niedługo jestem (w szoku jestem, że takie efekty są)
no pupe o wiele gladsza mam,nogi to wiadono ale tez cos mniej.. brzuch i boczki juz calkiem ladne..na na piersiach rozstepy tez prawie nie widoczne a jak diete zaczelam to rozmiar stanika mi sie zmiejszyl i zaczelymi sie znowu robic swieze a teraz ani nowych ani tych starych tak nie widac.. a masz peeling taki ze sklepu czy ten z kawy??

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

oo tak sie lubie pokazywac,hehe ilu sie za na ogladalo.. jeszcze jak widzieli ze blondynka.. nie naturalna ale tego prawie nie widac hehe berlinianka mowila ze u gory jest szybsze krazenie czy cos takiego i nogami tylko zgrzewamy caly organizm i spalamy ta gore..ale jak to jest do konca nie wiem,mam rower w domu ale nie lubie na nim jezdzic nudne to strasznie..wole w terenie..
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-23, 23:48   #3164
Emila3000
Zakorzenienie

ciekawi mnie jak to jest z tym wazeniem... tzn kiedy spada waga.... co sie dzieje w nocy ze przed snem jak sie zwazy waga jest nawet kilka kg wyzsza niz rano.... jakos tak mnie naszlo przed chwila... i musze sobie o tym pomyslec... ;p

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

hehe... ja to szatynka (?) jestem... brązowy naturalny kolor mam ze zlotymi polyskami, naturalnie lekko kręcone, do polowy plecow... hehe tez sie niezle prezentuje....
Stary 2010-02-23, 23:59   #3165
niuniasss
Raczkowanie

Cytat:
ciekawi mnie jak to jest z tym wazeniem... tzn kiedy spada waga.... co sie dzieje w nocy ze przed snem jak sie zwazy waga jest nawet kilka kg wyzsza niz rano.... jakos tak mnie naszlo przed chwila... i musze sobie o tym pomyslec... ;p

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

hehe... ja to szatynka (?) jestem... brązowy naturalny kolor mam ze zlotymi polyskami, naturalnie lekko kręcone, do polowy plecow... hehe tez sie niezle prezentuje....
hehe no nie watpie młode mamy sie wogole podobaja,gdzies czytalam ze sondaz jakis byl..i faceci mowili ze seksownie wyglada kobieta na szpileczkach trzymajaca synka za raczke czy z wozkiem..ja sie smieje ze bede najmlodsza mama odbierajaca dziecko z przedszkola..
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-24, 00:03   #3166
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniasss Pokaż wiadomość
hehe no nie watpie młode mamy sie wogole podobaja,gdzies czytalam ze sondaz jakis byl..i faceci mowili ze seksownie wyglada kobieta na szpileczkach trzymajaca synka za raczke czy z wozkiem..ja sie smieje ze bede najmlodsza mama odbierajaca dziecko z przedszkola..
hehe albo na wywiadowkach... a w szpilakcha chodze zawsze - 8 cm min... mam takie i w sandalkach i kozakach.... super wyszczuplaja optycznie nogi...

dobra spadam spac... dobranoc
Stary 2010-02-24, 00:04   #3167
niuniasss
Raczkowanie

ja tez lubie nie powiemtez spadam.. dobranoc
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-24, 07:07   #3168
ktsw
Zakorzenienie

Witam o poranku

Cytat:
no wlasnie te jogurty jem jak nie mam juz pomysłu co kupic na posiłek w pracy - Sanok rządzi jest ktos z Sanoka ?
Mnostwo dietkujących je jogurty owocowe i chudnie, jak mi waga stanie to przestanę
Ja dzis pierwszy dzien PW (choc wczoraj zgrzeszylam troche )
rano z braku weny zjadłam jogurta z otrębami i 3 kroplamu aromatu smietankowego, pozniej popiłam sokiem z kiszonych warzyw i teraz czekam co bedzie sie działo
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 07:27   #3169
Nusiaa88
Raczkowanie

Po dłuuugim postoju - nareszcie spadek o 0,5 kg
Nusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 07:44   #3170
Marta 33
Rozeznanie

witam

u mnie dziś też lekki spadek
po ćwiczeniach fantastyczne samopoczucie choc mięśnie daja o sobie znać ale to tylko pokazuje że nie idę na łatwiznę ehhh ... chyba nawet jestem z siebie dumna

Co do jogurtów owocowych... ja również je jem , wybieram te z niską zawartością tłuszczu, z reguły to "serduszko zott". Tanie i smaczne. Zjadam jeden dziennie.
Do picia jogurty też kupuję, zgodnie z powyższym. Maxymalnie moje mają 1,5 % tłuszczu. Węgle też myslę w normie.
Wszystko - jak zawsze - z umiarem.

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 07:45   #3171
zagadka6
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam o poranku

no wlasnie te jogurty jem jak nie mam juz pomysłu co kupic na posiłek w pracy - Sanok rządzi jest ktos z Sanoka ?
Mnostwo dietkujących je jogurty owocowe i chudnie, jak mi waga stanie to przestanę
Ja dzis pierwszy dzien PW (choc wczoraj zgrzeszylam troche )
rano z braku weny zjadłam jogurta z otrębami i 3 kroplamu aromatu smietankowego, pozniej popiłam sokiem z kiszonych warzyw i teraz czekam co bedzie sie działo

Witam Ja jestem z Sanoka Tylko ze czytalam watek nie wypowiadalam sie ...
Stary 2010-02-24, 07:45   #3172
grupies
Rozeznanie

Witam,

jestem po pierwszym dniu i dziś rano stanęłam na wadze to bo zobaczyłam 88,0 kg. Wczoraj było przed rozpoczęciem 90,4 kg , czyli 2,4 kg w dół - teraz będę robiła 300 % normy, bo profesorek założył mi, że 2,4 kg stracę w 6 dni Skąd ja mam tyle wody w organizmie???? hehehe..

Ale dziwne dla mnie jest jeszcze coś. Dzień przed rozpoczęciem diety rano ważyłam 91 kg, a w pierwszy dzień 90,4, czyli mój mózg trawiąc moją stanowczą decyzję o diecie chyba się skurczył :P , bo napewno nie żołądek, bo wyjadałam z lodowki wszystkie zakazane rzeczy żeby nie kusiło :P

Co do jogurtów owocowych to ja też zamierzam je pić...
Stary 2010-02-24, 07:48   #3173
foca
Raczkowanie

Dzień dobry w ten dżdżysty poranek...

Dziewczyny ratunku, zjadłabym dziś konia z kopytami, czy to wina @???
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 07:51   #3174
Amani
Zakorzenienie

U mnie dziś 30. dzień diety.
Schudłam: 5,6kg

Na pierwszej stronie tej cześci napisałam, że chciałabym pochwalić się w tym wątku, że schudłam 5kg i się udało... nawet z nawiązką

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2010-02-24 o 07:56
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 07:54   #3175
deviiii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nusiaa88 Pokaż wiadomość
Po dłuuugim postoju - nareszcie spadek o 0,5 kg
Niusiaa, jak długo masz ten zastój? Bo ja to już od kilku tygodni...
Berlinianka tak pięknie schudła, zaczynałyśmy tego samego dnia, a ja dalej tkwię w miejscu. Cieszę się, że Berliniance się udało, ale ciągle się zastanawiam, co robię źle.
deviiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 07:57   #3176
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagadka6 Pokaż wiadomość
Witam Ja jestem z Sanoka Tylko ze czytalam watek nie wypowiadalam sie ...
Witam kolezanke z Podkarpacia dawaj szybciutko - jak długo dietkujesz, ile schudłaś i ile przed tobą a te które nie mają jogurtów z Sanoka mogą nam tylko pozazdrościc
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:01   #3177
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deviiii Pokaż wiadomość
Niusiaa, jak długo masz ten zastój? Bo ja to już od kilku tygodni...
Berlinianka tak pięknie schudła, zaczynałyśmy tego samego dnia, a ja dalej tkwię w miejscu. Cieszę się, że Berliniance się udało, ale ciągle się zastanawiam, co robię źle.
nie porównuj się z innymi Dziewczynami, każda z nas jest inna i organizm każdej z nas inaczej reaguje na dietę.
Przeanalizuj swoje jedzenie, wyrzuć to co dopuszczalne. Jeśli waga stoi to to jest pierwszy krok któy trzeba zrobić.
I głowa do góry bedzie dobrze

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:06   #3178
czelsi
Raczkowanie

Ja też z podkarpacia bo ze Stalowej Woli
Ja kupuję jogurt naturalny OSM Sanok w Leclercu, mam nadzieję, że te jogurty owocowe też tam będą.
Jako, że dzisiaj PW to na zajęcia zabieram sałatkę z indykiem i warzywami oraz kefir, mam nadzieję, że wystarczy
Miłego dnia i dużych spadków!
czelsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:10   #3179
zagadka6
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam kolezanke z Podkarpacia dawaj szybciutko - jak długo dietkujesz, ile schudłaś i ile przed tobą a te które nie mają jogurtów z Sanoka mogą nam tylko pozazdrościc
A ty skad jestes? Ja przygode z dukanem zaczełam w listopadzie 2009 roku z waga poczatkowa 68kg, przez Świeta przerwałam diete po tym wazyłam 65kg. Zdziwiło mnie to że nie przytyłam w ogóle. Od 15 lutego zaczełam od nowa wszystko. Przed tem stosowalam na II fazie 7/7 ale teraz stwierdziłam że lepiej bedzie na 5/5. Nie ważyłam się juz 2 tyg prawie bo nie mam wagi na moim studenckim mieszkaniu . Pojde w poniedziałek sie zwazyć. Ostatni pomiar dala mi 63 kg a cel mam tak 55 kg A co do jogurtów to szkoda że mają taki mały wybór smaków
Stary 2010-02-24, 08:32   #3180
Grubaska_38
Przyczajenie

Witam A u mnie po dwóch dniach uderzeniowki 1,3 kg mniej
Zaraz wyjeżdżamy do Zakopca, mam nadzieję, że uda mi się utrzymac dietke
Pozdrawiam wszystkie Dukanki i trzymam kciuki za powstrzymywanie się od pokus
Grubaska_38 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości